ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ Η…ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ!

  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΞΙΩΝ !
α. «ΣΥΝΤΑΓMA ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος

1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού· τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις.

3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

 

β. Το Μέγαρο Ιωάννη Μεταξά βρίσκεται στο γωνιακό πολυώροφο συγκρότημα στη συμβολή των οδών Πατησίων 150, Αγίου Μελετίου και Φωκίωνος Νέγρη 1, κοντά στην πλατεία Αμερικής της Αθήνας.

 

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4e/Metaxas_house_in_Athens.jpg

 

γ. Απορρίφθηκε το αίτημα να αφαιρεθεί η εικόνα της Παναγίας από αίθουσα δικαστηρίου

Απορρίφθηκε το αίτημα να αφαιρεθεί η εικόνα της Παναγίας από αίθουσα δικαστηρίου

δ. Σημαιοφόροι οι άριστοι – Τέλος η κλήρωση

parelashmesa

ε. Ψήφισμα Κληρικών της Ι.Μ. Θηβών σχετικά με την αποτέφρωση

Ψήφισμα Κληρικών της Ι.Μ. Θηβών σχετικά με την αποτέφρωση

Οἱ κληρικοί τῆς Ιερᾶς Μητροπόλεως Θηβῶν καί Λεβαδείας ἐνέκριναν μέ μεγάλη πλειοψηφία σχετικό ψήφισμα καταδίκης τῆς ἀντιχριστιανικῆς πρακτικῆς καί δήλωσαν ὅτι δέν θά δεχτοῦν νά τελέσουν νεκρώσιμη ἀκολουθία (ἐκκλησιαστική κηδεία) γιά ἄτομο πού συνειδητά ἐπέλεξε τήν ἀποτέφρωση γιά τό νεκρό σῶμα του.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Ἡ ταφή τοῦ νεκροῦ σώματος τοῦ ἀνθρώπου στή γῆ «ἐξ ἧς ἐλήφθη» προϋποθέτει καί ὑπονοεῖ πίστη στήν Ἀνάσταση τῶν νεκρῶν κατά τή Δευτέρα Παρουσία καί σημαίνει τήν ἐλπίδα καί ἐσχατολογική προσδοκία τῆς ζωῆς τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.

Ἀντιθέτως ἡ καύση καί ἀποτέφρωση ὑποδηλώνει ἔλλειψη πίστης καί ἐλπίδας, καθώς σημαίνει τόν πλήρη ἀφανισμό καί ἐκμηδενισμό τοῦ ἀνθρώπου.

στ. Προσκυνητάρια στους δρόμους

“Αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Η Ελλάς ανήκει στη Δεξιά! ΄Ομως.

Να μιλήσουμε με την αδήριτη λογική των αριθμών, για να έχουμε  “την πόρτα ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα”. Σε τέτοια  λογική δε χωρεί μπλα- μπλα,ναι, μεν,  αλλά και  είπα, ξείπα. Λοιπόν.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας υπερβαίνει σήμερα τα 11 εκατομμύρια. Αν αφήσουμε εκτός  τα ανήλικα Ελληνάκια, στις εκλογικές καταστάσεις είναι εγγεγραμμένοι 10 εκατομμύρια ενήλικες .  Στις τελευταίες  εκλογές  ΑΠΕΙΧΑΝ (δεν πήγα να ψηφίσουν) ή  ψήφισαν ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ, 4 εκατομμύρια (στρογγυλοποιούμε το νούμερο για την ευκολία των υπολογισμών). Πήγαν λοιπόν και ψήφισαν  6 εκατομμύρια Έλληνες.  Σωστά;  Τώρα.

Η Δεξιά σε όλο της το εύρος εξικνείται  από το  μη   ιδεολογικά ταυτοποιημένο ( “κινούμενη άμμος”)  κόμμα  του Βασίλη Λεβέντη ,  ως ,αν όχι στο κέντρο, πάντως σίγουρα , στην περιφέρεια  της Χρυσής Αυγής . Τρανή απόδειξη τα εκλογικά αποτελέσματα. Μετρημένα κουκιά. Αν δεν είχε χάσει τους ψηφοφόρους της η Χ.Α,που πήγαν   στη Ν.Δ, σήμερα ο Μχαλολιάκος   θα  παραληρούσε (ξανά)  εθνικιστικά και ναζιστικά στη Βουλή . Παράλληλα, δε θα είχε διαπραχθεί η ΄Υβρις να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας  ο γνωστός πλέον  και στην Ευρώπη  ως…Κούλης (απαξιωτικό υποκοριστικό,αλλά χαρακτηριστικό της  πολιτικής ,και λοιπής, ανεπάρκειας    του  Κυριάκου,Υιού του Κωνσταντίνου  Μητσοτάκη).

Στο σύνολό τους, λοιπόν,   οι οπαδοί της Δεξιάς,όπως τους “χαρτογραφήσαμε” παραπάνω και έδειξαν  τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα ,είναι αισθητά   λιγότεροι  από 2.500.000.  Απλές  προσθαφαιρέσεις τώρα, μας δίνουν  “φως-φανάρι”  τα κάτωθι σύνολα  και διαφορές:

10.000.000 (εκλογείς)-2.500.000( Δεξιοί ψήφοι)=7.500.000  (4.000.000 (ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ)+3.500.000 (μη Δεξιοί ψηφοφόροι). Σε πολλά κείμενά μας έχουμε αναλύσει γιατί τα 4 εκατομμύρια ΑΠΟΧΗΣ-ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ, μόνο Δεξιοί οπαδοί δεν είναι.

Συμπέρασμα: οι ΄Ελληνες στην πλειοψηφία τους (συντριπτικά μάλιστα)  είναι ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΙ. Και αναγόμαστε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα,  όπως είπαμε, με τη λογική των αριθμών που δεν έχει ούτε φανατισμό ούτε λόγους άλλους να μη λαλεί την αλήθεια (αρέσει, δεν αρέσει). Να, όμως, που στη… λογική αυθαιρεσία  της Δεξιάς    ο μικρότερος αριθμός 2.500.000  δηλώνει πλειοψηφία και  ο μεγαλύτερος  7.500.000 μειοψηφία. Τα μαθηματικά της εθνικόφρονος παράταξης!

Με βάση αυτόν, λοιπόν,   αυτό τον παραλογισμό ,τα ακόλουθα…   αφασικά φαινόμενα που συναντάμε στην Ελλάδα, υπακούουν στην αρχή  πως η Δεξιά ως…πλειοψηφία,καλώς ποιεί και…γ@μει και δέρνει:

  1. Η Ιστορία της χώρας επισήμως είναι η Δεξιά, εθνικιστική “ιστορία” και τα σχολικά εγχειρίδια ακόμα και σήμερα αυτή την ύλη  αναπαράγουν.
  2.  Το Σύνταγμα της Ελλάδας  δεξιοστρόφως συντεταγμένο σε πολλά , ανερυθριάστως αποφασίζει πως οι ΄Ελληνες είναι ταυτοποιημένοι  Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
  3. Αίθουσες δικαστηρίων και σχολείων φέρουν υπερηφάνως υπεράνω των εδρών θρησκευτικές εικόνες. Αυτό  υποδηλώνει  πως η απονομή της δικαιοσύνης, αλλά και η  παρεχόμενη  εκπαίδευση  βρίσκονται υπό τον έλεγχο της θρησκείας ( χριστιανική”σαρία”) ,όπως ακριβώς στις  χώρες που τα καθεστώτα τους είναι θεοκρατικά .
  4. Η θρησκεία ,ένα από τα βασικά  συστατικά  της συντηρητικής συνταγής  “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” είναι παρούσα σε όλες τις  “κρίσιμες” και προσωπικές   στιγμές της ζωής του ΄Ελληνα. Τη θέλει δεν τη θέλει. Τον καταδυναστεύει από τη γέννηση ως τον θάνατο. Αλλά,  είναι παρούσα και στη δημόσια  ζωής.  Και μάλιστα  καταλυτικά,κυριαρχικά .  Εθνικές και  θρησκευτικές γιορτές και πανηγύρεις,  ελληνοχριστιανικές παρελάσεις,  αργίες,  η κοινωνική ζωή με τις ποικίλες  εκδηλώσεις της έχουν και πάλι δεξιές καταβολές. “Ζώμεν και κινούμεθα και εσμέν εν παντί και πάντα ”  εντός  Δεξιάς περιρρέουσας  (ασφυκτικής) ατμόσφαιρας
  5. Η χώρα είναι  τίγκα    από   Δεξιοκτίτορες    μεγαλοπρεπών ναών, εκκλησιών ,παρεκκλησίων , εικονοστασίων, άλλων συμβόλων θρησκευτικών ,  “ων  ουκ έστιν αριθμός”. Την ίδια ώρα χιλιάδες  καμπάνες και  σήμαντρα ως το τελευταίο χωριό  ηχορυπαίνουν   προκλητικά   και παράνομα. (πρβλ. “Σαν  βγαίνει ο Χότζας στο τζαμί”).
  6. Οι δρόμοι και οι πλατείες της χώρας,  φέρουν “λαμπρά” ονόματα  ,που κατά κανόνα  διέπρεψαν στο συντηρητικό χώρο ή έχουν  ονόματα θρησκευτικά, κυρίως Ορθοδόξων Αγίων.  Αν γυρίσετε στα χωριά και τις πόλεις της   Ελλάδας   στις ταμπέλες των  δρόμων και τις “Ερμές” φιγουράρουν τα ονόματα όλων των Αγίων και των Οσίων , βασιλέων, δικτατόρων, στρατιωτικών,άλλων ευυπόληπτων θανόντων  ευεργετών, δωρητών,  νοικοκυραίων.  Αλλά ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ  από τις σελίδες της μη εθνικιστικής Ιστορίας. Ούτε ποτέ τόλμησε Δήμαρχος στη χώρα  να δώσει σε ένα, έστω  και ταπεινό  αδιέξοδο , το όνομα του  Νίκου Μπελογιάννη.΄Η έστω ενός συμπατριώτη του Ελασίτη Κομμουνιστή.  Δεν ανήκουν στην ελληνική ιστορία οι  ηρωικοί αυτοί ΄Ελληνες;
  7. Στερεότυπες φράσεις και παραδόσεις στη χώρα  εμπεριέχουν την αντίληψη  πως ό,τι  δεξιό είναι και σωστό και πρέπον. Π.χ  “Ο θεός να τα φέρει δεξιά”,  “μπες  με το δεξί”,  κάνε το σταυρό σου με το δεξί. κ.ο.κ. Αντίθετα το αριστερό είναι συνώνυμο του κακού και της καντεμιάς.

Αν λάβει κανείς υπόψη του ως πρότυπο χώρας που λειτουργεί ως Πολιτεία,τη Σουηδία, απ΄όσα  δεξιόστροφα “κουφά”μνημονεύσαμε, δε θα συναντήσεις ούτε ένα εδώ. Και όχι γατί δεν υπάρχουν κι εκεί δεξιοί και συντηρητικοί Αλλά, σε τέτοιες χώρες η λογική,η σωφροσύνη, η δικαιοσύνη, λειτουργούν ως  βασικοί πυλώνες  του πολιτεύματος και της κοινωνικής ζωής. Αυτονόητες αλήθειες που μόνο  ο ελληνικός ,δεξιός παχυδερμισμός δεν ανέχεται ούτε κατανοεί.