“ΑΤΑΚΤΗ” ΗΘΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

1. Μπέρτολτ Μπρεχτ στην ’ Όπερα της Πεντάρας’ «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυση μια τράπεζας;».

2.Η  ορολογία “εγκλήματα λευκού κολάρου”  προέρχεται από την ενδυματολογία του 19ου και του 20ου αιώνα όπου στις δυτικές χώρες, τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα και οι υψηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι, φορούσαν λευκό κολάρο σε αντίθεση με τους εργάτες της κατώτερης κοινωνικής τάξης με μπλε κολάρο, έτσι ώστε να είμαι εμφανής η διαφορά στην κοινωνική τάξη.

3. Διεθνείς στατιστικές έρευνες που έχουν γίνει, αποδεικνύουν ότι μόνο το 36% των εγκληματιών του λευκού κολάρου υπάρχει περίπτωση να περάσουν το κατώφλι της φυλακής σε αντίθεση με τους εγκληματίες του μπλε κολάρου όπου το ποσοστό ανεβαίνει στο 53%.

____________________________________________

1. NOVARTIS_GATE Εισαγγελείς Διαφθοράς: Ο Μανιαδάκης μας έλεγε πως τον εκβιάζει ο Στουρνάρας

Το έγγραφο αποτελεί κοινή αναφορά της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των Εισαγγελέων Στυλιανού Μανώλη και Χρήστου Ντζούρα και διαβιβάστηκε μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, στις 16 Οκτωβρίου στη Βουλή.

Οι τρεις Εισαγγελείς είχαν αλλεπάλληλες επαφές με τον Νίκο Μανιαδάκη, κατηγορούμενο για το σκάνδαλο της Novartis , o οποίος είχε μετατραπεί σε προστατευόμενο μάρτυρα αλλά συνελήφθη όταν επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με όσα καταθέτουν, ο Μανιαδάκης, τον Οκτώβριο- Νοέμβριο του 2018, όταν ακόμη ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας, τους ενημέρωσε πως τον κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας και αφού του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε λέγοντας πως αυτός και άλλα πολιτικά πρόσωπα όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουν τους μάρτυρες. 

2. 15 ΝΕΚΡΟΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ! ΄Ολες οι δολοφονίες έχουν σχέση με διαφθορά πολιτικών και προσώπων που έχουν άμεση σχέση με αυτούς.

α. Πέντε οι νεκροί που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με το σκάνδαλο της Novartis

Τάκης Μαυρίκος: Πώς και γιατί βρέθηκαν νεκροί η μάνα και ο αδερφός του – Το χρονικό του δράματος

β. «NOOR 1»: Η βόμβα στον εφέτη και οι οκτώ θάνατοι – μυστήριο.Ζήτησε εξαίρεση και ο τρίτος ανακριτής

 

γ. Ποιοι σκότωσαν τον Κώστα Τσαλικίδη;

Γιατί θέλησαν να κλείσουν το στόμα του σχεδιαστή δικτύου και διευθυντή τεχνολογίας της Vodafone που βρέθηκε απαγχονισμένος τον Μάρτιο του 2005 μέσα στο σπίτι του;

 

 δ. Δολοφονία Γιώργου Τριάρχη

¨”Υπάρχουν μικρά και μεγάλα συμφέροντα και γι’ αυτούς είμαι εμπόδιο που πρέπει να βγω από τη μέση”.

********

Γράφαμε πρόσφατα:

Σε μια στοιχειωδώς πολιτισμένη  χώρα θα είχε γίνει σάλος, πανικός. Παραιτήσεις κυβερνητικών, πιθανότατα και ολόκληρης κυβέρνησης, επικεφαλής αστυνομίας, δικαιοσύνης, άλλοι υψηλόβαθμοι. Πορείες και διαμαρτυρίες πολιτών.  Για λόγους ευθιξίας και μόνο. Στη δική μας  Μπανανία  έχουμε 15 δολοφονημένους για να σκεπαστούν πομπές -εγκλήματα πολιτικών. Κι απ΄αυτή το συγκλονιστική διαπίστωση αφήνει να διαρρεύσουν  μόνο όσα και ό,τι θέλουν  η αργυρώνητη βιομηχανία παραπληροφόρησης .

-Υπόθεση μεταφοράς  2 τόνων ηρωίνης με κατηγορούμενο τον μεγαλοχορηγό της Ν.Δ Βαγγέλη Μαρινάκη. Προσωπικός φίλος του Κυριάκου και της Ντόρας Μητσοτάκη. Ο σύζυγος της τελευταίας ,μάλιστα ,είναι στενός συνεργάτης και φίλος του Β. Μαρινάκη. Νεκροί οκτώ(8) μάρτυρες κατηγορίας που “έθαβαν” ή θα μπορούσαν να “θάψουν” τον εφοπλιστή. Στόματα κλειστά πια, που δεν μπορούν να βλάψουν(έτσι νομίζει) τον κολλητό του πρωθυπουργού.

-Σκάνδαλο Novartis,Πέντε (5) οι νεκροί. Κι αυτοί ακριβώς που θα μπορούσαν να “κάψουν” πολιτικούς και στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας που τους δωροδόκησαν. Τους έκλεισαν το στόμα, λίγο πριν ο  πανάθλιος Λοβέρδος οδηγηθεί  στο σκαμνί.

-Δολοφονία Κώστα Τσαλικίδη.   ΄Ηξερε πολλά για τις υποκλοπές από την αμαρτωλή Vodafon. Φρόντισαν να τον βγάλουν από τη μέση, πριν αποκαλύψει τί έγινε  και βουίξει ο τόπος. Μπλεγμένος ο Κώστας Καραμανλής και οι υπουργοί του. Σκοτάδι απόλυτο μέχρι σήμερα και οι δράστες ατιμώρητοι.

-Δολοφονία καθηγητή Γιώργου Τριάρχη στην Τασκένδη. Λίγο πριν καταθέσει στο δικαστήριο για το μέγα σκάνδαλο-της διασπάθισης πακτωλού δημοσίου χρήματος από υπουργούς της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή και  τη μαφία των Ομογενών  δολοφονήθηκε άγρια στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν.

 

Μεγαλοστομίες δε χρειάζονται. ΄Ομως, αυτά που  συμβαίνουν στη χώρα σήμερα  είναι εντελώς αλλόκοτα, όχι απλώς ασυνήθιστα. Δε είχαμε ποτέ στο παρελθόν τέτοια βαριά φαινόμενα παθογένειας και σήψης στο πολιτικό σύστημα της χώρας .΄Οχι πως ήταν άγιοι παλιότερα ο πολιτικοί. Από συστάσεως ελληνικού κράτους  κάποιοι και τότε ξεκοκάλιζαν δάνεια, “εθνικό πλούτο¨, δημόσιο χρήμα. Τα έπαιρναν από παντού. Κακά τα ψέματα. Από την άλλη, για να είμαστε δίκαιοι,  δεν ήταν και λίγοι εκείνοι, που “έμπαιναν πλούσιοι στη πολιτική και έβγαιναν  φτωχοί”. Είναι αλήθεια.

Αλλά ιστορικά δεν έχουμε μαρτυρίες    για διεφθαρμένους πολιτικούς ,οι οποίοι  εν ταυτώ   με την απάτη, μετέρχονταν τέτοια  ακραία μέσα, όπως οι σημερινοί εμπλεκόμενοι σε οικονομικά και άλλα σκάνδαλα,  κατηγορούμενοι για   δολοφονίες, απειλές, τρομοκρατία αντιπάλων, μαρτύρων, δικαστών.  Τέτοια συμπεριφορά γνωρίζαμε πως ενδημεί   μόνο στις μαφιόζικες οργανώσεις και τον υπόκοσμο. Σε καμιά περίπτωση σε θεσμούς, όπως  η κυβέρνηση,η δικαιοσύνη,ο Τύπος,οι οποίοι a priori και εξ ορισμού  θεωρούνται ως εμπεριέχοντες  “αφ εαυτών”  τις έννοιες του κύρους και της εντιμότητας.

Η χώρα βιώνει  μια πρωτοφανή ηθική κρίση. Και ακόμα χειρότερα γιατί ακολουθεί αμέσως μετά τη  τελευταία και επώδυνη για όλους μας οικονομική κρίση. Είναι μέγα το βάρος για να το αντέξει ένας λαός, που έκπληκτος και φοβισμένος αναρωτιέται “τι   τέξεται η επιούσα” περισσότερα σε αυτό το δύσμοιρο τόπο;

Σε άλλες χώρες με σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό   συναντάμε σπανιότερα  σκάνδαλα και διαφθορά πολιτικών.  Τέτοιας έκτασης και βάρους   φαινόμενα, όμως, συνοδεία μεθόδων μαφίας μόνο στην Ελλάδα   συμβαίνουν.   Και αυτό που τρομάζει  περισσότερο  είναι πρώτα  ο μεγάλος αριθμός των εμπλεκομένων πολιτικών  (10 επισήμως,  13 ονόματα διαθέτουμε εμείς) και ύστερα  στάση του ελληνικού Τύπου, τα “Μέσα” του οποίου στην πλειοψηφία του    έχουν  βουτηχτεί  και τούτα  στον υπόνομο  και καλύπτουν κατά τρόπο προκλητικά εγκληματικό τα πασιφανή  εγκλήματα του “λευκού κολάρου”.

Σε άλλες εποχές στην Ελλάδα  θα είχαν προκληθεί σεισμός στον Τύπο . Να θυμηθούμε το σκάνδαλο Κοσκωτά με το χρηματισμό του Ανδρέα Παπανδρέου από τον τότε μεγαλοτραπεζίτη.  Σε καμιά περίπτωση, βέβαια,   δεν υπήρξαν  συμβόλαια θανάτου, απειλές και τρομοκράτηση για να κλείσουν στόματα, όπως  σήμερα. Και  οι εφημερίδες εκείνης της εποχής  και η νεόκοπη τότε ιδιωτική  τηλεόραση,ακόμα και οι  φιλικά προσκείμενοι ιδιοκτήτες τους  στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, δε του χαρίστηκαν απολύτως, δεν  έδειξαν ,ομολογουμένως, τη σημερινή αβελτηρία και προκλητικότητα στην απόκρυψη και αποσιώπηση των συγκεκριμένων εγκλημάτων των πολιτικών.

Η  κρίση που σοβεί στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στον Τύπο είναι άνευ προηγουμένου. Και καθίσταται περισσότερο  επικίνδυνη, αν λάβει κανείς υπόψη του πως α. οι κατηγορούμενοι για διαφθορά πολιτικοί  χρημάτισαν ή είναι  ακόμα πρωθυπουργοί, αντιπρόεδροι και υπουργοί ευαίσθητων υπουργείων, όπως αυτό της Υγείας.β. Στο μεγαλύτερο μέρος τους τα ΜΜΕ ανήκουν πλέον σε κατηγορούμενους για σοβαρά εγκλήματα, όπως αυτό  της διακίνηση  φορτίων  ηρωίνης, της ηθικής (μπορεί και φυσικής) αυτουργίας σε δολοφονίες, εκρήξεις βομβών, απειλή και τρομοκράτηση. Και επί πλέον, να λάβουμε υπόψη μας πως  στα ίδια αυτά μέσα που ιδιοκτήτες τους  είναι οι κατηγορούμενοι για τόσο μεγάλα αδικήματα ,συνεχίζουν να προσφέρουν  υπηρεσίες έναντι αμοιβής από τέτοιο βρώμικο χρήμα ,   γνωστοί δημοσιογράφοι, λαλίστατοι  παλιότερα ακόμα και σε πταίσματα και με τη ρομφαία του κήνσορα και τιμητή της δημόσιας ζωής!

Το υγιές ιδεολογικά και ηθικά   πληθυσμιακό κομμάτι  της χώρας ,που είναι και το μεγαλύτερο, παρακολουθεί εμβρόντητο όσα συμβαίνουν δίπλα του. Και για τον τρόπο που συμπλέουν οι θεσμοί  για τη κάλυψη των ενόχων, αλλά περισσότερο για τις μαφιόζικες μεθόδους που χρησιμοποιούν πλέον αφόβως οι φορείς της διαφθοράς.  Οι μεγαλύτεροι, μάλιστα,  σε ηλικία ΄Ελληνες διαπιστώνουν πως σε σχέση με παλαιότερες εποχές, η ηθική παραλυσία που έπληξε τους θεσμούς, και μάλιστα τους κυρίαρχους σε ένα κράτος δικαίου σήμερα, όπως είναι αυτός της κυβέρνησης,της δικαιοσύνης και του Τύπου, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας.

Και το ερώτημα αμείλικτο και επιτακτικής απάντησης είναι τούτο: Ποιος θα “δικάσει” ποιον; Ο πρωθυπουργός, οι αντιπρόεδροι και οι υπουργοί του οποίου είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους; Η δικαιοσύνη, εισαγγελείς και δικαστές της οποίας  επέδειξαν κατάπτυστη συμπεριφορά όχι μόνο καλύπτοντας τους ενόχους των σκανδάλων και των λοιπών εγκλημάτων, αλλά και κατασυκοφαντώντας με τρόπο  χαμερπή ,πέρα από γραφικό, ακέραιους συναδέλφους  τους που το μόνο τους λάθος ήταν ότι δεν ενέδωσαν σε κομματικές “σειρήνες”, αλλά στάθηκαν στο ύψος που η ιδιότητά  τους επέβαλε; Τα ΜΜΕ,που κατάντησαν στα χέρια των ανόμων αντί για ανάχωμα προστασίας του δημοσίου βίου,  “βήμα” προστασίας και κάλυψης εγκλημάτων;

΄Υστερα απ΄αυτά, γίνεται πλέον  φανερό πως   η μόνη ικανή δύναμη που θα μπορούσε να καθαρίσει τη μολυσματικά συσσωρευμένη  “κόπρο του Αυγεία” στη χώρα είναι οι συνειδητοποιημένοι  πολίτες και μόνο αυτοί. Με δυναμικές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις ,με θάρρος, επιμονή και πρωτοτυπία, οφείλουν να δώσουν τη δική τους απάντηση, εκεί που απέτυχε η Πολιτεία.Να πραγματοποιήσουν   βαθιά χειρουργική επέμβαση, πριν η σήψη εξαπλωθεί και καταλάβει εξ ολοκλήρου και τον υπόλοιπο οργανισμό. Αν δεν υπάρξει τέτοια πρωτοβουλία και μάλιστα άμεσα, αύριο  θα είναι αργά .Κυρίως για τις νέες γενιές που  έρχονται πίσω μας.

Θα ευχόταν κανείς να μην είχε αποφύγει  η χώρα την  άτακτη οικονομική χρεοκοπία,αν ήταν έτσι να είχε αποφευχθεί η ηθική. Η πρώτη θα ήταν  αναστρέψιμη. Η δεύτερη, αν  δεν υπάρξει άμεση “κάθαρση”, θα είναι διαρκής και αμετάκλητη. Θα αποβεί σε μελλοντικές εποχές και σε βάθος χρόνου μια επιθετική  γάγγραινα, που θα καταφάει ολόκληρο  τον κοινωνικό ιστό.