ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ;

  1. 15 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
    Χιλή: Τανκς στους δρόμους για πρώτη φορά από την πτώση Πινοσέτ

Δικτάτορας Πινοσέτ

Τα  βαθύτερα αίτια της κοινωνικής έκρηξης είναι οι οικονομικές ανισότητες, η ακρίβεια, οι χαμηλές συντάξεις και οι κακές υπηρεσίες στην υγεία και την παιδεία. Χιλιάδες διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «η Χιλή ξύπνησε», χτυπώντας κατσαρόλες μπροστά στο προεδρικό ανάκτορο και ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης αποκαλώντας τον Πινιέρα διεφθαρμένο.

Η κυβέρνηση έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας. Είναι η πρώτη φορά που στρατιώτες περιπολούν στο Σαντιάγο μετά το τέλος της δικτατορίας του στρατηγού Αουγκούστo Πινοσέτ το 1990.
Το κύμα των διαδηλώσεων που έχει ξεσπάσει θεωρείται το χειρότερο των τελευταίων δεκαετιών. Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι αντιμετωπίζονται βίαια από τις δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού. Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter και δείχνει αστυνομικούς να κάνουν χρήση κοκαΐνης πριν αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 239 πολίτες έχουν τραυματιστεί και 2.643 έχουν συλληφθεί.

******

Μας έχει στοιχειώσει από τα νιάτα μας  αυτή η χώρα.  Σαλβαδόρ Αλιέντε,ο  μαρξιστής πρόεδρος με το ηρωικό, τραγικό του τέλος.   Αουγούστο Πινοσέτ  το τέρας  στρατιωτικός, που με τις ευλογίες των Αμερικανών επέβαλε μια από τις πιο αιματηρές δικτατορίες του 20ου αιώνα.

Μια πεντάμορφη χώρα η Χιλή λένε. Και ένας λαός ,πέρα από πολύπαθος, αγωνιστικός,  υπομονετικός και προοδευτικός.

  Οι μνήμες είναι νωπές για να βγαίνουν πάλι τανκς στο Σαντιάγο.΄Εστω και για εκφοβισμό.  Τα “πέτρινα χρόνια” του παρανοϊκού δικτάτορα δεν είναι μακριά.

 

2. α. Διαψεύδει ο Μανιαδάκης τους εισαγγελείς Διαφθοράς: Δεν δέχθηκα απειλές από τον Στουρνάρα

Image result for ιεφιμεριδα απαντηση του Στουρναρα στους εσαγγελεις διαφθορας

Με κατηγορηματική διάψευση όσων δημοσιοποιήθηκαν μέσω της αναφοράς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς (στο πλαίσιο των εξηγήσεων που έδωσαν  για το αίτημα εξαίρεσή τους από τον Αν. Λοβέρδο) προχώρησε ο πρώην προστευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1.

β. Αίτημα χωρίς αντίκρισμα

Αίτημα δικαστικής συνδρομής χωρίς αντίκρισμα… είναι αυτό που απέστειλαν προς τις ΗΠΑ οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που ερευνούν τις καταγγελίες για παρεμβάσεις και δικονομικές παρατυπίες στην έρευνα της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς για το σκάνδαλο της Novartis.

Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με πηγές αλλά και με την κοινή λογική το αίτημα των Ελλήνων εισαγγελέων προς τους Αμερικανούς δεν υπάρχει περίπτωση να βρει ανταπόκριση.

Το επόμενο ερώτημα που απομένει είναι γιατί απεστάλη το αίτημα προς τους Αμερικανούς; Άγνωσται αι βουλαί των Αρχών…

Γιατί αποκαλύφθηκε σήμερα; Ε, για να επισκιάσει ενδεχομένως άλλες συγκλονιστικές αποκαλύψεις…

****

Προσέξτε εκεί στην ελληνική δικαιοσύνη  οι νουν και συνείδηση έχοντες.  Κάποιοι  “από μέσα “παίζουν εν ου παικτοίς. Και είναι πολλοί. Σήμερα τις μάσκες πέταξαν οι εισαγγελείς του ΄Αρείου Πάγου με  το αίτημα στους Αμερικανούς, συνταγμένο σε γραφείο που μόνο του Ανώτατου δικαστηρίου της χώρας δεν ήταν.

Επί πλέον. “Τα λουλούδια του μπαξέ” ,Μανιαδάκης και ο Στουρνάρας, διαψεύδουν λέει, τους εισαγγελείς διαφθοράς. Και μας καλούν στις δικές τους μαρτυρίες να δώσουμε πίστη, ως  ευυπόληπτοι  πολίτες που είναι,   σε αντίθεση  με τους  τέκτονες  σκευωριών  εισαγγελικούς λειτουργούς!

 Ας προσέξουν καλά οι υπηρέτες  της Θέμιδος.  Μανιαδάκης και Στουρνάρας   δεν είναι πολιτικοί  να έχουν ασυλία. Αν  δεν τους  βάλετε  μέσα για το μισό ποινικό κώδικα, που  τουλάχιστον ο πρώτος έχει  τσαλαπατήσει, δε θα τολμάτε στο μέλλον να ανεβαίνετε στις έδρες σας. Ποιοι και ποιον  θα δικάστε,αν αφήσετε ατιμώρητα τα “λευκά κολάρα”;  Σε ποιον θα ρίχνετε φυλάκες σαν να είναι τα χρόνια  στραγάλια; Στο άρρωστο πρεζόνι, τον κλεφτάκο και τον μικροαπατεώνα;

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου , για να υπάρξει ελληνική πολιτεία και θεσμοί. Το στραπάτσο στο θεσμό της δικαιοσύνης είναι απίστευτα μεγάλο. Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε, όσοι δεν είστε Αγγελήδες και Ράικου, πόσο χαμηλά έχετε  πέσει στα μάτια του κόσμου.

Το κόστος θα είναι μεγάλο για σας τους ίδιους. Προστατέψτε το θεσμό. Φυλάξτε τους εαυτούς σας. “Πριονίζετε το κλαδί που κάθεστε”. Απλή λογική, Αυτονόητη ευθύνη.

3. Η Κεραμέως ξέχασε τον φασισμό και την ιστορία στο μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες Εκπαιδευτικοί,

Γιορτάζουμε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της μακράς και ένδοξης ιστορίας της χώρας μας. Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μία ημέρα που φέρει ιδιαίτερο βάρος για τη συλλογική μας ταυτότητα, για τρεις ιδιαίτερους λόγους, ανάμεσα σε άλλους πολλούς:

Μας υπενθυμίζει τα επιτεύγματα του Ελληνισμού. Στις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της πιο μελανής ίσως σελίδας της παγκόσμιας ιστορίας, οι αντίξοες συνθήκες και η δυσανάλογη ισχύς προς τον κατακτητή δεν πτόησαν τον ελληνικό λαό. Αψηφώντας κάθε δυσκολία, οι Έλληνες αποφάσισαν να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντιταχθούν στις δυνάμεις του μίσους και της βίας, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία μας.

Αποτελεί διδαχή και αναδεικνύει τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας. Η έμφυτη τάση του λαού μας να αντιμετωπίζει θαρραλέα τις δυνάμεις, που τον απειλούν, συνιστά επαναλαμβανόμενο μοτίβο στην μακραίωνη ιστορία μας. Η ισχύς αυτή πηγάζει από την ικανότητά μας να συσπειρωνόμαστε γύρω από έναν κοινό στόχο, όταν οι θεμελιώδεις αξίες μας κινδυνεύουν.

Στις μέρες μας, που οι ακραίες φωνές του λαϊκισμού επιδιώκουν να δυναμώσουν, που ο ατομικισμός και η αποξένωση μαστίζουν την ανθρωπότητα, είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να αναβιώσουμε αξίες, όπως η αυταπάρνηση, ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη, που μας επιτρέπουν, σήμερα, να ζούμε σε μία ελεύθερη, δημοκρατική χώρα.

Αναδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης στην προσπάθεια να διατηρήσουμε την εθνική μας μνήμη, καθώς και να καλλιεργήσουμε μια πιο διαδραστική σχέση με το παρελθόν μας. Η αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας και η γνωριμία με την ιστορική μας ταυτότητα, η δυνατότητα εντοπισμού και αξιολόγησης αξιόπιστων ιστορικών πηγών, αποτελούν γνώσεις και δεξιότητες που οφείλει να αναπτύξει στους μαθητές ένα σύγχρονο σχολείο. Αγαπητά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, Αξιοποιώντας το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό της ιστορικής κληρονομιάς μας, μπορούμε να διδάξουμε και να διδαχτούμε από το παρελθόν και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το παρόν και το μέλλον.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

****

Ποιες “δυνάμεις” μας  τσαμπουνάς, κυρία μου; Τα Ελληνάκια στην Αλβανία  πολέμησαν συγκεκριμένο εχθρό με όνομα. Φασιτική Ιταλία!  Τί μας λες τώρα; ΄Η   προκαλεί  συνειρμούς  στην παράταξη  ο όρος φασισμός και τον ξορκίζετε;

Κι ακόμα. Δεν έχεις έναν, έστω δάσκαλο δημοτικής εκπαίδευσης, δίπλα σου να σου συντάσσει τα κείμενα μια και ,όπως  λέγαμε και παλιότερα, είσαι εντελώς ανιστόρητη; Ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος, υπουργέ της παιδείας (!) είχε αρχίσει  ένα χρόνο  και, πριν ο φασίστας Μουσολίνι επιτεθεί στη χώρα μας την αυγή της 28ης Οκτώβρη  1940.΄Ελεος!

 

4.α. Κικίλιας στη Βουλή: «Τι να κάνουμε; Επινα το γάλα μου, είμαι δύο μέτρα»

Η Μπαλατσινού νυφούλα

Λίγες ώρες πριν το γάμο, η νύφη ανέβασε στο Instagram τα παπούτσια της, του οίκου Alessandro Rossi, στη σόλα των οποίων έχει γράψει τα ονόματα των ανύπαντρων φιλενάδων της,

H Μαρέβα στο γάμο της χρονιάς. (iefimerida.gr)

****

Εμείς, γκλαμουριάρη Κικίλια μας,  άλλα ξέρουμε πως  λέει ο   λαός. “Ψηλός και …άμυαλος”. Μάλιστα, στις αποκριάτικες  και πρόστυχες  ατάκες τους στα δικά μας χωριά κάτ(ου) ,άμα χόρευε μπροστά κανένας  της κοψιάς   σου ,  του  τραγουδούσαν περιπαιχτικά  οι Κογιόνηδες.

“ψηλός ,ψηλός,  αρούκατος (ατσούμπαλος) /με τα  μυαλά στα…σκέλια!   Σοφός λαός!

β. Η Μαρίνα Πατούλη αφήνει τις πίστες και τα χρυσά… πόμολα

 

Αν και είναι σε όλους γνωστή η λατρεία της για την προβολή, και αποκορύφωμα τα διάφορα ιλουστρασιόν “αφιερώματα” με τα χρυσά… πόμολα και τις γκλάμουρ φωτογραφήσεις εντός της δημαρχιακής οικίας και γνωστών νυχτομάγαζων…

Κι ακόμα  η Μαρίνα Πατούλη αποκάλυψε. : Τον φλερτάρουν τον Γιώργο -Αν μάθω για απιστία θα τα σπάσω, θα γίνει χαμός
Μαρίνα Πατούλη

Image result for πατουλης γιωργος

Ο Γιώργος είναι πονηρός
Κι αυτά που λέει μην τα τρως!
Από τις έντεκα και μπρος
Κυκλοφοράει για γαμπρός

(Εν τω μεταξύ, αυτός  στη φώτο παραπάνω είναι  ο Γιώργος που τον… φλερτάρουν -θού, Κύριε… κατά τις έξαλλες  φαντασιώσεις της Μαρίνας  συζύγου του, οι  αλανιάρες   Αττικής και περιχώρων. Κι ακόμα δεν ακούσατε, ούτε είδατε  τίποτα).

Γιατί η χώρα με Μαρέβες , Μπαλατσινού και Μαρίνες μου θυμίζει  εκείνο το αλήστου μνήμης καρακατσουλιό των κυριών της δικτατορίας; Τέτοιο κιτς από την εποχή της Δέσποινας Παπαδοπούλου  είχε να δει η χώρα!