ΣΤH “MANΔΡΑ” ΚΑΙ ΤΗΝ “ΕΥΒΟΙΑ” ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΟ… ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Τραγωδία στην Εύβοια: Πέντε οι νεκροί από τις πλημμύρες – Αγνοούνται δύο.Το επιτελικό κράτος «βούλιαξε», παρά την προειδοποίηση της ΕΜΥ

Τραγωδία στην Εύβοια: Το επιτελικό κράτος «βούλιαξε», παρά την προειδοποίηση της ΕΜΥ

Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει κριτική σε όσους έκαναν αναφορά στη μη λειτουργία του αριθμού 112 λέγοντας ότι «αυτοί που κάνουν κριτικοί είναι εκείνοι που δεν τολμούσαν να το χρησιμοποιήσουν», ενώ υποστήριξε ότι με τα πλημμυρικά φαινόμενα σε εξέλιξη εάν έστελνε το 112 μήνυμα, τότε θα «είχαμε εκατόμβη νεκρών».«Aν λειτουργούσε το 112 και ο οποιοσδήποτε έχει σχέση με το επιχειρησιακό, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών

***

΄Ενα μαφιόζικο κράτος σαν το σημερινό του Κυριάκου Μητσοτάκη ,μόνο ως κράτος δικαίου ή κοινωνικό δε θα μπορούσε να λειτουργήσει. Ζούμε σε μια ξεχωριστή,εντελώς πρωτόγνωρη ιστορικά, εικόνα-εποχή  ελληνικού κράτους. Κι ακόμα,  επικίνδυνα  ακροθιγώς ,”επί τροχάδην”  η Ιστορία επισημαίνει και αναλύει  τη νέα αυτή πρωτοφανή,  ενσκήψασα  για τη χώρα  πραγματικότητα.

Για το μαφιόζικη χαρακτήρα  του Κράτους, δε θα μιλήσουμε εδώ. Αναφερθήκαμε σε πρόσφατα κείμενά μας σε αυτό το ζήτημα  και επισημάναμε πως η χώρα  μας σήμερα θυμίζει Ιταλία την εποχή Τζούλιο Αντρεότι. ΄Ατομα που κουμαντάρουν το  κυβερνών κόμμα , μέθοδοι, νοοτροπία, δράση, όλα θυμίζουν πια πως η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη , μαζί με τη Ρωσία  και τη Μάλτα είναι οι μόνες κυβερνήσεις στην Ευρώπη  που κυβερνούν σε πρότυπα μαφίας.

Πριν  70 χρόνια που η Ψωροκώσταινα πάλευε να επουλώσει τις πληγές της, αλλά και δεκαετίες  μετά στα “πέτρινα” χρόνια (πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά,δικαιικά)   δε θα περίμενε κανείς από το ελληνικό (παρα)κράτος να λειτουργήσει σε πρότυπα ευρωπαϊκά.  Οι  “χαλκείς” της Ιστορίας, βέβαια,  επιστράτευσαν  σωρό τα …επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν  τη συνεχή και   ανεπίτρεπτη  … προσκόλληση   της χώρας  στον πάτο επί μακρόν.  Από τα…400 χρόνια Οθωμανικής σκλαβιάς(!),  μέχρι το μεσογειακό χαρακτήρα του ΄Ελληνα που ζυγόν δεν υπομένει!

Ανοησίες. Εκτός όλων των άλλων, κάθε χώρα έχει τους κυβερνήτες,τους δασκάλους,τους δικαστές,τους δημοσιογράφους που της αξίζουν. Θα μπορούσαν όλοι τούτοι να επιβιώσουν ή να  σηκώνουν συνεχώς  κεφάλι σε μια Σουηδία, την ίδια περίοδο, που στην Ελλάδα όλα “τα έσκιαζε η φοβέρα και τα  πλάκωνε η σκλαβιά;   Ας μην καταντήσουμε και στην Ιστορία , όπως στο…ΚΚΕ  “να πλένουμε πριν το στόμα μας, όταν  μιλάμε για το…ΛΑΟ”!  (Θου, Κύριε,πάλι!).

Ζω στην Εύβοια  τα τελευταία 15 χρόνια. Κυρίως το θέρος. Γνωρίζω πια καλά τον τόπο και τις ανάγκες του. Και βέβαια, μια και όπως είπαμε ζούμε στην Ελλάδα, ακόμα και σήμερα, “Εύβοια” είναι ολόκληρη η επαρχιακή  χώρα. Κύριο χαρακτηριστικό, η εγκατάλειψη από το Κράτος.  Η ανυπαρξία κοινωνικού κράτος. Ακόμα και σήμερα, εν έτει 2020,  η κατάσταση θυμίζει  επαρχία της δεκαετίας του ΄60!

Πάρτε παράδειγμα τον  θεατρίνο  υπουργό…Προστασίας του Πολίτη.  Δίνει  κάθε ημέρα  ακροδεξιές, θεατρικές παραστάσεις  με τις σιδερόφρακτες λεγεώνες του, εκατοντάδες πάνοπλους αστυνομικούς στα Εξάρχεια και  θεατές στο  ΣΚΑΪ του τους ξεμωραμένους …νοικοκυραίους . Την ίδια ώρα,  οι “Εύβοιες”  της Ελλάδας, δεν έχουν ούτε για δείγμα  αστυνομικό,  έστω στοιχειώδη αστυνόμευση. Η περιοχή του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων, της Εύβοιας, ας πούμε, που χτες πνίγηκε,μια τεράστια έκτασης περιοχή με πολλά χωριά, αστυνομεύεται (δεν ) από τα Ψαχνά,  στο αστυνομικό τμήμα των οποίων υπηρετούν … “τρεις και ο κούκος”!

΄Εζησα λίγα χρόνια πριν τις πυρκαγιές στο  Μακρυκάπα και πριν ένα χρόνο στο Κοντοδεσπότι και γύρω. ΄Οπως τα λέμε. Ανύπαρκτη η παρουσία του Κράτους. Κι αν δεν υπήρξαν θύματα αυτό σε καμιά περίπτωση δεν οφείλεται  στο γεγονός πως λειτούργησε το κράτος. ΄Ηταν, απλώς,  θέμα τύχης, όπως δε συνέβη,ας πούμε, στο Μάτι. Και σε αυτές  τις δυο πυρκαγιές   της Εύβοιας, αφήσανε τον τόπο να καεί.  Κι αφού δεν είχε τίποτα άλλο να κάψει,η φωτιά σταμάτησε και στα δυο χωριά.  Τα άλλα,  για την πυροσβεστική και τις χερσαίες δυνάμεις που πάλευαν είναι  για κατανάλωση .   Απόν το κράτος.  Αλλά,  απόντες και οι κάτοικοι, που τα περίμεναν όλα από το κράτος  “πατερούλη”.

Γράφαμε 28/7/2016

Το περασμένο καλοκαίρι, κάηκε το πευκοδάσος στη Μακρυκάπα Εύβοιας .΄Ενα όμορφο, μεγάλο  δάσος, που έδινε εκτός από οξυγόνο και ομορφιά, ρετσίνι μπόλικο και ξυλεία για εκμετάλλευση στους κατοίκους. ΄Οταν ξέσπασε η φωτιά, πήγα επιτόπου να δω  αν μπορούσα να βοηθήσω. Ο κόσμος ούτε είχε πάρει ακόμα είδηση τί γινόταν. Μόλις άρχισε να πνίγεται το χωριό από τον καπνό, πετάχτηκαν όλοι έξω.

Αλλά, αντί να πάρουν τον ανήφορο να παλέψουν με τη φωτιά, περίμεναν να έρθει η…πυροσβεστική.  Μετά από  2 ώρες, όταν πια η φωτιά είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι άνθρωποι απλώς την κοίταζαν να εξαπλώνεται, ήρθε ένα γελοίο ψηλό, κόκινο όχημα,το οποίο δεν κινήθηκε για ώρα,  επειδή, λέει  δεν έβρισκε το πλήρωμα…βάνα να γεμίσει το ντεπόζιτο!

΄Ετσι κάηκε το δάσος στη Μακρυκάπα. Από την αδράνεια των κατοίκων και την ανευθυνότητα της πυροσβεστικής. Το άλλο τώρα περιστατικό.

Θυμάμαι παιδί. ΄Ενα πρωί, καλοκαίρι σαν τώρα, έπιασε φωτιά  η Ρουνίτσα, ένας λόφος στο Κουφόπουλο της Ανδρίτσαινας. ΄Ηταν  Κυριακή και οι περισσότεροι  βρίσκονταν στην εκκλησία.

Μόλις ξέσπασε η φωτιά και ειδοποιήθηκε  ο παπάς, σταμάτησε τη λειτουργία! ΄Ολος ο κόσμος πετάχτηκε έξω στο προαύλιο. Και να χτυπάει   τις καμπάνες δαιμονισμένα ο μπαρμπα Πολυχρόνης ο Κωλαράς, επί ώρα, για να μαζευτούν στην εκκλησιά και όσοι έλειπαν. Πανζουρλισμός.

Ο κόσμος να τρέχουν σαν τρελοί.  Και όλοι, μα όλοι, άλλος με κλάρες από δέντρα, άλλοι με λάτες (τενεκέδες) γεμάτες νερό από την κάτω Βρύση, ορμήσανε στη ράχη και πριν προφτάσει η φωτιά να βγει πάνω στις Μπουρνελιές του Μάλλιου  και στο Κοτσιλώνι, την είχανε σβήσει.

Τεμπέληδες και ανεπρόκοποι  οι ΄Ελληνες σήμερα. Τα περιμένουν όλα από τον…πατερούλη-κράτος. Συντάξεις, μισθούς, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις. Ακόμα και να περνάει θέλουν  έξω από την πόρτα του καθενός  το εκχιονιστικό,γιατί οι ίδιοι  δεν έχουν ούτε φτιάρια ούτε ανάκαρο να ξεχιονίσουν.

Μη λέμε   περισσότερα και ανεβαίνει η πίεση.

Και στις 13/8/2019

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ NATURA ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεντρική Εύβοια: Αίτημα για βοήθεια από την ΕΕ -Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια

 

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της πυροσβεστικής -

Δεν είναι ώρα,ούτε η τωρινή ούτε η αυριανή για εκμετάλλευση,κυρίως κομματική.Άλλωστε,εμείς ούτε είχαμε ούτε έχουμε κόμμα κι έτσι δεν κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε,ως οπαδοί και μάλιστα μικροπρεπείς που τέτοιες τραγικές ώρες ασελγούμε  σε “όσια και ιερά”. Το ιστορικό μας καθήκον κάνουμε και την κριτική,που μας επιβάλλεται από την ιδιότητά μας αυτή.
Θα αναφέρουμε απλώς,ό,τι  είδαν  τα μάτια μας και άκουσαν τα αυτιά μας από το πρωί και ώρες μετά που παρακολουθούσαμε σχεδόν μέσα στην καρδιά της φωτιάς τί παίχτηκε στο δάσος ΝATURA και στα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Σταυρός.  ΄Εχουμε λοιπόν και λέμε.
Θα ήταν οκτώ η ώρα που περάσαμε το Κοντοδεσπότι κι ενώ, όπως μάθαμε στα Ψαχνά,  η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στις 3 το πρωί, επαναλαμβάνουμε  πέντε (5)  ώρες μετά κι ενώ δεν μπορούσες να κάνεις βήμα  από το ντουμάνι του καπνού  ,ΟΥΔΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ  να μην προχωρήσουμε  προς τα χωριά. Κι αυτό γιατί ΚΑΝΕΙΣ υπεύθυνος δεν υπήρχε εκεί γύρω,έξω από έναν αστυνομικό που κοίταζε.. γύρω χαζεμένος και  κάποιους  χωρικούς που … κάπνιζαν ασταμάτητα  και σχολίαζαν σαν να έβλεπαν ταινία  στο καφενείο.
Λίγο πιο πάνω, μια ομάδα 3-4 ατόμων από το  Κοντοδεσπότι, που συναντήσαμε μας είπαν πως  ελάχιστοι πυροσβέστες είχαν φτάσει πολύ αργότερα από την ώρα που έγινε το πρώτο τηλεφώνημα και πως   ως τις 6  πρωί η φωτιά είχε μείνει σχεδόν ανεμπόδιστη να κάνει το μέγα κακό.
Μετά τις εννιά είδαμε κι εμείς τα πρώτα  2-3 αεροπλάνα να πετάνε πάνω μας και  λίγο αργότερα   από  2 “κλούβες” να κατεβαίνουν καμιά πενηνταριά πυροσβέστες.  Γενικά,όλα κινιόντουσαν σε αργούς, ως ανύπαρκτους ρυθμούς και είμαστε σίγουροι,αν και δε μετρήσαμε πως ως τις 12 το μεσημέρι ,πάνω από 100 πυροσβέστες δεν υπήρχαν να δώσουν μάχη  με  φωτιά. Τα αεροπλάνα μόνο συμμετείχαν ενεργά στην κατάσβεση ,αν και εκείνα δε θα πρέπει να ήταν περισσότερα από 5.  Τα πραγματικά νούμερα θα μας τα πει η πυροσβεστική κι ελπίζουμε να μην είναι υπερβολικά,γιατί ιδίοις όμμασι διαπιστώσαμε  πως  ήταν τέτοια και τόση η  καθυστέρηση, η έλλειψη συντονισμού,  η οκνηρία,η έλλειψη μέσων και ανθρώπινης δύναμης ΚΑΙ σε αυτή την πυρκαγιά, που σχεδόν… παρακαλούσε η φωτιά να τη σβήσουν,τόσο αργά προχωρούσε, και  δεν υπήρχε  ούτε στοιχειώδης δύναμη  να προσφέρει ουσιαστικό έργο.
Είμαστε σίγουροι πως θα βγουν σε λίγο,αν δε βγήκαν,  οι ασεβείς  της κυβέρνησης και τα ανίερα παπαγαλάκια της  να  πουν πως η πολιτεία  έπραξε ό,τι ήταν  δυνατόν να κάνει.ΨΕΥΔΟΣ ΑΣΥΣΤΟΛΟ. Δεν έκανε τιποτα και όσα και ό,τι επικαλεστεί θα είναι δημαγωγία,υποκρισία,παλιανθρωπιά. Οι κάτοικοι,όπως κι εμείς, είδαμε,παρακολουθήσαμε,ξέρουμε.Δυο λέξεις μόνο. ΝΤΡΟΠΗ σας.,ρε!

 

Βρισκόμουνα και χτες στην Εύβοια και μάλιστα ως αργά στα Ψαχνά. Από τις 9 ,που σουρούπωνε , άρχισαν οι αστραπές και οι βροντές.  Στις 11/12 , η νύχτα είχε γίνει μέρα από το αστροπελέκι. Αλλά ,μόνο ψιχάλιζε.  Το κακό ξέσπασε  μετά .΄Ολα, όμως,   έδειχναν ,τουλάχιστον πέντε ώρες νωρίτερα πως ήταν στο δρόμο.  Και δε μιλάμε μόνο για τα δελτία καιρού της ΕΜΥ.

Το ποτάμι μέσα στα Ψαχνά,  δίπλα στο Βασιλόπουλο,πριν το ξέσπασμα της βροχής, κατέβαζε  νερό  με το τουλούμι. Φως- φανάρι πως αν ερχόταν ,  όχι η βροχή που ξέσπασε ,αλλά το 1/5, θα είχε ξεχειλίσει.Και το έβλεπε και  ο πιο άσχετος. Και μόνο οι αρμόδιες αρχές δεν το πήραν είδηση.

Στο μεταξύ,εκεί μετά τις 2/3 τα ξημερώματα,που η καταστροφή  βρισκόταν  σε εξέλιξη, ήμουν ξάγρυπνος,παίρνω στο  viber  μήνυμα από φιλική μου οικογένεια, να  πάω   σπίτι τους κοντά στα Ψαχνά, γιατί είχαν πλημμυρίσει από πάνω ως κάτω.  Τρέχω μέσα στην πρωτοφανή  θύελλα που μαινόταν  έξω.

Λοιπόν, στο θεό σας! Από  Στενή (λίγο έξω) ,μέχρι  Ψαχνά και ενώ γινόταν ο απίστευτος χαλασμός,πάνω στο μικρό σεβρολετάκι μου, που από στιγμή σε στιγμή θα μπορούσε ο μέγας υετός και ο αέρας  να το κάνουν φέρετρο,   ΔΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ, ΕΝΑ ΣΚΑΠΤΙΚΟ, ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ,  ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ,  ΚΑΤΙ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ, ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ.  ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΙΣ!

Οπότε,  να λέμε πάλι καλά που οι νεκροί δε φτάσανε εκεί που  λογικά θα μετρούσαμε,  αν δεν υπήρχαν σωρό συμπτώσεις. Αλλά,ούτε οι κάτοικοι της περιοχής που έχει πληγεί, βγήκαν σήμερα στους δρόμους και  τις πλατείες να “τα κάνουν λίμπα”.  Τέτοια αποχαύνωση ,τέτοιος  Μιθριδατισμός. ΄

Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος,  Πυροσβεστική,Αστυνομία έπνιξαν πάλι  τους ανθρώπους. Μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Ούτε  ο αστείος Χαρδαλιάς μπορεί με τι παρλαπίπες και την αμετροέπειά του να πείσει κανέναν πως το 112 ήταν…αχρείαστο, έστω κι αν δούλευε.  Μόνο στους χαχόλους  μπορεί να τα λέει αυτά.  ΄Εχουν  και τη δική του υπογραφή οι δολοφονίες. Γι΄αυτό το λιγότερο που έχει να κάνει,  είναι να σιωπήσει,μέχρι να έρθει η ώρα του να λογοδοτήσει.

 

Πριν δυο χρόνια, οι ακροδεξιοί Μακεδονομάχοι κάψανε το Μάτι .Κι ενώ όλοι εμείς οι άλλοι θρηνούσαμε  πάνω από 100 νεκρούς,μόνο οι συγγενείς τους τους σκύλεψαν και πέταξαν τα κουφάρια τους στις ύαινες  του Μητσοτάκη,για να κερδίσουν  τις εκλογές. Και μέχρι σήμερα ΔΕ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ.  ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ . ΤΕΤΟΙΑ ΥΒΡΙΣ, ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Κι αν το ΜΑΤΙ το έκαψαν δολοφονικά χέρια, πριν λίγα χρόνια τη Μάνδρα και χτες τα Ψαχνά, τα Πολιτικά και γύρω ,κατακαλόκαιρα  τα κατάστρεψαν τα “στοιχειά της Φύσης”.  Και ως γνωστό από  το… θεό δε ζητάς ευθύνη. Ζητάς, όμως,  την “κεφαλήν επί  πίνακι”  του  Χαρδαλιά, που βγαίνει, αμετροεπώς, αν και ηθικός αυτουργός του πνιγμού των ανθρώπων  και κάνει το …μάγκα και το νταή. Τόσο θράσος!

Λέγαμε πάλι στις 18/12/2017

. ΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ
Πόρισμα-φωτιά για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα -Πού επιρρίπτονται ευθύνες
Οι φονικές πλημμύρες άφησαν πίσω τους 24 νεκρους/Φωτογραφία: Eurokinissi

Αυτό που προκύπτει συνοπτικά από το πόρισμα είναι ότι μπορεί το καιρικό φαινόμενο να ήταν ακραίο, ωστόσο εντοπίζονται ευθύνες ανθρώπινης αυθαιρεσίας και γραφειοκρατίας. Υπενθυμίζεται βέβαια πως εκκρεμεί και η έρευνα της Δικαιοσύνης σχετικά με τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στη Δυτική Αττική.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα της efsyn.gr, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι όντως η βροχόπτωση στον ορεινό όγκο (όρος Πατέρα) ήταν καταιγιστική αλλά, παράλληλα, με την έκθεσή τους αναδεικνύουν τις ευθύνες των δημόσιων υπηρεσιών, τόσο ως προς τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων όσο και ως προς… το μπάζωμα ενός εκ των δύο ρεμάτων, με το αυθαίρετο δημοτικό αμαξοστάσιο Μάνδρας!

 

 Λοιπόν, συμπολίτες, νουν,  συνείδηση και οργήν έχοντες. Είναι μαφιόζοι. Ο μαφιόζος μόνο αίμα έχει στα χέρα του.  ΄Οπως το  είπαμε.

Και θα έρθουν  χειρότερα.  ΄Οσο εμείς, είμαστε θεατές στα  ατίμως και πασιφανώς  δρώμενα και απέχοντες  της τιμωρίας των ενόχων.