ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΞΑΝΑ ΜΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ;

ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

1. Η ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ, ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ;
40-50 κλίνες ΜΕΘ κενές καθημερινά.
Σε όποια άλλη χώρα, αν συνέβαιναν αυτά, να κρατάει μια Κοτανίδου με εντολή του αφεντικού της Μητσοτάκη δεκάδες κλίνες ΜΕΘ αδειανές, για να τις έχουν έτοιμες μήπως κάποιος από τους δικούς τους χρειαστεί να νοσηλευτεί και εξαιτίας (ΚΑΙ) αυτού του εγκλήματος, να πεθαίνει σωρό κόσμος εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί ή τουλάχιστον θα είχαν προφυλακιστεί οι υπεύθυνοι διευθυντές των ΜΕΘ

2.  Φέρε πίσω, Αλέξη Τσίπρα,  το βουλευτή Παν. Κουρουμπλή που αδίκως  διέγραψες ,ενώ όφειλες να του απονείμεις   εύσημα για όσα πραγματικά και γενναία είπε  στη Βουλή για τις δολοφονίες συνανθρώπων μας  με ηθικό αυτουργό τη Δεξιά.

_______________________________________________

“Σαφές μήνυμα της ακροδεξιάς της ΝΔ προς Μητσοτάκη:

Το αίτημα Τσίπρα για εκλογές αλλάζει το παιχνίδι

Documento

Σαφές μήνυμα της ακροδεξιάς της ΝΔ προς Μητσοτάκη: Το αίτημα Τσίπρα για εκλογές αλλάζει το παιχνίδι

Τη δική της ανάγνωση-προειδοποίηση προς το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει η ακροδεξιά της Νέας Δημοκρατίας μετά το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άμεσες, Αλέξη Τσίπρα, εκλογές υπό τη σκιά του κυβερνητικού αλαλούμ που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της στην ιστοσελίδα που εκφράζει τις απόψεις της, το antinews.gr:

«Καλώς ή κακώς το αίτημα Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, αλλάζει το παιχνίδι. Πλέον, ο Μητσοτάκης δεν έχει να κάνει με έναν αντίπαλο, τάχα φοβικό μπροστά στο ενδεχόμενο νέας εκλογικής ήττας, ανήμπορο να ορθώσει πειστικό αντιπολιτευτικό λόγο, όπως προπαγανδίζουν νυχθημερόν τόσο οι κυβερνώντες όσο και τα καθεστωτικά ΜΜΕ της… πετσωμένης λίστας. Μπορεί να διαφωνούμε κάθετα με τον Τσίπρα, αλλά απέδειξε, παρά τις εν γενεί αδυναμίες του, ότι διαθέτει πολιτικό κριτήριο.»

Και συμπληρώνουν:

«Δεν ξέρουμε αν το έχει αντιληφθεί, αλλά η ρελάνς του Τσίπρα επισκίασε τα πάντα. Κι από αύριο όλοι θα ασχολούνται με το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Κοινώς… κυβερνητικό μπλοκάρισμα.»

Παράλληλα ρίχνουν το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως αφού θεωρεί τον εαυτό του τόσο πετυχημένο, δεν έχει να φοβηθεί τις εκλογές, αν και μιλούν για «βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις»…

****

΄Οταν ο Κώστας Καραμανλής χρεοκόπησε τη χώρα, αφού διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα πάνω από 15% , με  συνέπεια  τη δεινή οικονομική κρίση που έπληξε τους ΄Ελληνες από το 2009  και  μετά ,  ως σήμερα,   αλλά και τα μνημόνια και τα νέα δάνεια   που έδεσαν χειροπόδαρα τις νέες γενιές των Ελλήνων μια και  φορτώθηκαν, αγέννητοι ακόμα,  όλες τις αμαρτίες  του πανάθλιου, ελληνικού, κομματικού  κατεστημένου, ουδείς σώφρων στη χώρα πίστευε πως εκείνη η κυβέρνηση δε θα περνούσε από ειδικό δικαστήριο.  Κι εδώ δεν πρόκειται για ανάληψη πολιτικής ευθύνης  (μια  πονηρή έκφραση που επινόησαν για να ξεφεύγουν από τις ποινικές τους ευθύνες  ο πολιτικοί),  αλλά ένα σαφώς καθοριζόμενο  από το ίδιο το Σύνταγμα  έγκλημα “εσχάτης προδοσίας”. Και ως τέτοιο, μάλιστα, στην ουσία αυτεπάγγελτα διωκόμενο.

Κι αν σκεφτεί κανείς πως το 1989  οδηγήθηκε σε ειδικό δικαστήριο ακόμα και ένας Ανδρέας Παπανδρέου   με πρόφαση το  υπαρκτό σκάνδαλο Κοσκωτά , η μη παραπομπή Κώστα Καραμανλή, αποτελεί πολιτικό και δικαστικό έγκλημα από τα μεγαλύτερα που διαπράχτηκαν  σε αυτή τη χώρα.

Η ιστορική , βέβαια, αλήθεια  είναι πως τον  Ανδρέας Παπανδρέου      τον παρέπεμψε  να δικαστεί η αλήστου μνήμης εκείνη αισχρή κομματική ,αρχηγική τριάδα    Κων. Μητσοτάκη, Χαρ. Φλωράκη και Λεων. Κύρκου, όχι για  τις οικονομικές  συναλλαγές του  με τον τότε μεγαλοτραπεζίτη Γ .Κοσκωτά , αλλά   για να διαμοιραστούν  μεταξύ τους τα ιμάτια του τότε ισχυρού ΠΑΣΟΚ.  Από τα μεγαλύτερα  ιστορικά, κομματικά αίσχη, ακόμα και στα παγκόσμια  δεδομένα.

΄Οπως, όμως,   και να έχει  το πράγμα, στήθηκε τότε  ένα ολόκληρο δικαστικό θέατρο ,έστω με πρόσχημα μια οικονομική συναλλαγή πολιτικού με τραπεζίτη.   Και δεν υπήρξε  εκείνη την περίοδο απλώς ένα θέμα επικαιρότητας. Συγκλόνιζε τη χώρα επί μήνες και σε καθημερινή βάση. ΄Ενας μάλιστα από τους κατηγορουμένους τότε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, ο Μένιος Κουτσόγιωργας,  άφησε την τελευταία του πνοή  στην αίθουσα του ειδικού αυτού  δικαστηρίου.

Αλλά στην περίπτωση του   Κ. Καραμανλή  δεν υπήρξε  εμπλοκή  του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή απλώς σε ένα οικονομικό σκάνδαλο, όπως εκείνο του Κοσκωτά. Και θα ήταν  κατανοητό σε μια χώρα σαν την Ελλάδα να μην καθίσει στο σκαμνί, όπως δεν κάθισαν (ακόμα τουλάχιστον)   οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου της Novartis. Και όχι μόνο.

Η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ υπό τον Κώστα Καραμανλή, όπως είπαμε,  διέπραξε έγκλημα καθοσίωσης και εσχάτης προδοσίας, όπως είναι η χρεοκοπία μιας χώρας.  ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.  Και εν τούτοις, ούτε έξω από απλό  δικαστήριο  δεν πέρασε κανένας τους. ΄Οχι να καθίσουν κιόλας σε “σκαμνί” ειδικού δικαστηρίου!  ΄Ενας μάλιστα από τους βασικούς ενόχους ,ως παρακοιμώμενος του Κ. Καραμανλή , ο Προκόπης  Παυλόπολος  έφτασε να γίνει και Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Τί συνέβη;

Η ατιμωρησία εκείνων των δύο  κυβερνήσεων  Κ. Καραμανλή έχει έναν και μοναδικό υπεύθυνο. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του αρχηγού του Αλέξη Τσίπρα. Σε χρόνο που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς ημερολογιακά  (πιθανότατα , ανάμεσα στο 2013- αρχές 2015) ,  αλλά ούτε και τόπο, οι  τότε αρχηγοί των δύο αυτών μεγάλων κομμάτων, συνήψαν μια μυστική συμφωνία, χωρίς φυσικά χαρτιά και υπογραφές, μια “συμφωνία κυρίων” ,που όριζε τα εξής.

  1. α.  Ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της τότε Αντιπολίτευσης  εξασφάλιζε  για τη Δεξιά την  μη ανακίνηση του ζητήματος της χρεοκοπίας  της χώρας με ένοχο τον Κώστα Καραμανλή.  β. Σε περίπτωση ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ  νικητή σε εκλογές υπήρξε συμφωνία  μη     παραπομπής των  κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή  σε ειδικό δικαστήριο, ως ενόχου πρωθυπουργού  για τη χρεοκοπία  της χώρας.
  2. α. Ο  Κώστας Καραμανλής δεσμευόταν να στηρίξει προεκλογικά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να αποσπάσει  ψηφοφόρους  από την ΚεντροΔεξιά (πρβλ.  Κώστας Καραμανλής: “Τον Τσίπρα τον πάω”!)β. Σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης ,ο Κώστας Καραμαλής υποσχόταν να δανείσει τον αχυράνθρωπό του Πάνο Καμμένο, αρχηγό του Ακροδεξιού  ΑΝ.ΕΛ , για να σχηματίσει ο Αλέξης Τσίπρας κυβέρνηση.

Η  ανήθικη αυτή κομματική συμφωνία (“Ομερτά”) όντως τηρήθηκε κατά γράμμα. Ο  ΣΥΡΙΖΑ  έκανε Κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015 με δεκανίκι τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο των ΑΝ.ΕΛ.  Και ο  Αλέξης Τσίπρας από τη μεριά του τήρησε κι αυτός τη υπόσχεσή του. Ουδέποτε μίλησε   για ενόχους  της χρεοκοπίας και ούτε τη χρέωσε στον Κ. Καραμανλή  και τις  κυβερνήσεις του.  Φυσικά,  ουδέποτε ζήτησε την παραπομπή του  Κ. Καραμανλή και των κυβερνήσεών του  σε ειδικό δικαστήριο  για εκείνο  το τεράστιο  έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας.

Σήμερα, πάλι με κυβέρνηση της Ν.Δ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα εγκλήματα της Δεξιάς επαναλαμβάνονται.  Αφορούν πολλούς τομείς και χώρους ,φυσικά, αλλά εστιάζουμε στα πλέον επαχθή  που είναι αυτό της   κακής διαχείρισης και της εγκατάλειψης της χώρας στη θανατηφόρα εξάπλωση της πανδημίας από την οποία μετράμε ήδη κοντά στους 20.000 νεκρούς και της νέας χρεοκοπίας της χώρας, της οποίας πλέον το  Δημόσιο  χρέος έφτασε τα 400 δισ. ευρώ , ενώ το συνολικό έλλειμμα του 2021 πλησιάζει το 9%. Και σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Ελλάδα καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση του χρέους σε ολόκληρο  τον κόσμο!  Και  υπολογίζει, μάλιστα , ότι το ελληνικό χρέος δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το 200% στα επόμενα χρόνια.

Μόνο ανεύθυνοι και ασυνείδητοι  πολιτικοί  και οπαδοί μπορούν να παριστάνουν αυτή την ώρα  τους αθώους και αυτού του εγκλήματος. Αγέννητες γενιές Ελλήνων, φορτώνονται  στο μέλλον  βαριά χρέη  και θα  κληθούν να πληρώσουν εκείνες, ως μη όφειλαν, την εγκληματική αδιαφορία ΟΛΩΝ τω θεσμών  της χώρας με κυρίαρχη  την ευθύνη της γκεμπελικής  βιομηχανίας του Τύπου, που αντί να πυροβολεί  καθημερινώς  όλους τους θεσμούς γι αυτό το έγκλημα,  το συγκαλύπτει και αποκομίζει αισχρά και ανήθικα κέρδη.

Υπ΄ αυτές τις συνθήκες,  η κατακραυγή  είναι πρωτοφανής. Παρόλες τις προσπάθειες  των Πετσοτραφών Μέσων παραπλάνησης να παρουσιάσουν  με τις πέτσινες  δημοσκοπήσεις τους υπεροχή της Δεξιάς και να χαρακτηρίζουν τον Κυριάκο  Μητσοτάκη,  ως τον καλύτερο  πρωθυπουργό των Ελλήνων(!), η πραγματικότητα  είναι  ζοφερή και για τη χώρα και για την κυβέρνηση της Ν.Δ. Αυτή  την ώρα σε σύνολο 10 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, η εκλογική δύναμη αυτής της κυβέρνησης  βρίσκεται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών. Και είναι σίγουρο πως οσημέραι θα καταποντίζεται όλο και περισσότερο.

Μάλιστα, ακόμα πιο πολύ και από την κακή διαχείριση  της πανδημίας κι από την οικονομική  κρίση που οδήγησαν πάλι  οι  δεξιές επιλογές της κυβέρνησης στη  χώρα ,πλέον αλγεινές και κατάπτυστες για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι οι τελευταίες αποκαλύψεις  πως με εντολή πρωθυπουργού  έκλεισαν ΜΕΘ, για να τις έχουν αδειανές,  μήπως και τις χρειαστούν οι ίδιοι για δικούς τους ανθρώπους.΄ Μια ανήκουστη και επαίσχυντη πράξη, που στοίχισε και (συνεχίζει) τη  ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, πασιφανώς χαρακτηριζόμενη  ως έγκλημα  με ηθικό  αυτουργό την κυβέρνηση Κυριάκου  Μητσοτάκη.

Είναι επομένως “ηλίου φαεινότερο”  πως σύντομα η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές. Και όχι ασφαλώς  επειδή ελπίζει πως θα τις  κερδίσει. Θα επιλέξει αυτό το δρόμο, πρώτα για να αποφύγει τη συντριβή, όσο αργεί θα γίνεται και χειρότερη,   αλλά και  για να ξεφύγει από τις πολυάριθμες μέγγενες  που πλέον τη συνθλίβουν   από παντού.

Και γνωρίζει πως όποια  στιγμή κι αν γίνουν   εκλογές, θα τις χάσει. Πρώτη πολιτική  δύναμη, ασφαλώς,  θα αναδειχθεί πάλι η ΑΠΟΧΗ  και από τους συμμετέχοντες κομματικούς σχηματισμούς  ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτο κόμμα σε ψήφους. Δεν είναι, όμως,  τούτη την ώρα σίγουρο, αν θα αποκτήσει και αυτοδυναμία.

Αν δε συμβεί αυτό, θέλουμε να πιστεύουμε  πως ο Αλέξης Τσίπρας, δεν ετοιμάζει πάλι  μια νέα “ομερτά”. Πρώτα σε μια νέα συνοίκηση με την  Ακροδεξιά και ύστερα  με την απαλλαγή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα μεγάλα εγκλήματα  που διέπραξε  ως πρωθυπουργός.  Τούτη τη φορά  ας μην απαλλαγεί πάλι   από  τέτοια  ανοσιουργήματα   και  άλλος πρωθυπουργός της Δεξιάς, όπως τότε ο  Κώστας Καραμανλής.

Καθόλου, πάντως,  δε μας αρέσουν δυο εξελίξεις,  που προοιωνίζουν  τις απευκταίες αυτές  κινήσεις που προσδιορίσαμε.  1. Η μεγάλη στήριξη που προσφέρουν πολλά “βήματα” της Ακροδεξιάς στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως παραπάνω το κείμενο των antinews.gr:  που αναδημοσιεύει   το Ντοκουμέντο. 2. Η επίσης κραυγαλέα στήριξη της ιδέας μιας νέας συνοίκησης    που φαίνεται να  ευλογούν  αντί  να  απεύχονται    τα Μέσα  που διαθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά   αυτά του Κώστα Βαξεβάνη .  Και οι δυο αυτοί γκεμπελικοί, κομματικοί  χώροι του ΣΥΡΙΖΑ και της Ακροδεξιάς    στη  διαδικτυακή τους παρουσία,  όπως βλέπουμε,  δε χάνουν την  ευκαιρία να “υποκατακλίνονται  υμίν αυτοίς”, όπως θα έλεγε   και ο σοφιστής.

Θα τα βρουν  πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ με κάποιους νέους  ΑΝ.ΕΛ; Και ποιοι  θα είναι αυτοί;  Θα πρόκειται, πάντως,  για μέγα ιστορικό λάθος.  Η  μόνη αποδεκτή  συνεργασία είναι εκείνη με το Βαρουφάκη,. έστω  κι αν   τελευταίος είναι όντως προβληματικός συνεργάτης από χαρακτήρα.

Βεβαίως,  η περίπτωση συνεργασίας με  Ανδρουλάκη είναι χαμένη υπόθεση. Δεν τον έκανε αρχηγό του ΚΙΝΑΛ ο Κυριάκος, για να τον παραδώσει έτοιμο για στήριξη στον Αλέξη.  Το ΚΙΝΑΛ σήμερα σε ηγετική τουλάχιστο  σύνθεση είναι ένα Κεντροδεξιό κόμμα, ανοικτό σήμερα σε κάθε  μορφής συνεργασία με τη Ν.Δ.

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταφέρει να ανοίξει μια στρόφιγγα  και στα δικά του μποστάνια  από τη  δεξαμενή των  450.000 περίπου ΠΑΣΟΚΩΝ. Τουλάχιστον οι μισοί και μάλιστα οι Παπανδρεϊκοί,  δε θέλουν ούτε ζωγραφιστό να βλέπουν το γιο του  Κων Μητσοτάκη, που έστησε  το θέατρο του ειδικού  δικαστηρίου για τον Ανδρέα Παπανδρέου  στο βρώμικο ΄89.΄

΄Ομως, με τέτοιες ανήθικες ,πέρα από ανεγκέφαλες κινήσεις, να αποπέμπει  από το κόμμα βουλευτές σαν τον  Κουρουμπλή,  απομακρύνει τέτοιο ενδεχόμενο να τραβήξει  κόσμο από το ΠΑΣΟΚ. Πάνω από 200.000 αυτή την ώρα,  θα μπορούσαν να είναι  εν δυνάμει  ψηφοφόροι  του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτέλους!  Ουδείς σύμβουλος έχει μυαλό στο ΣΥΡΙΖΑ;