ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ (ΕΜΠΟΡΙΚΗ) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ . ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΖΝ

  1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΙΑΤ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 1899!

Είναι 120 χρόνων αυτό το αμάξι. Και για να κατασκευαστεί  χρειάστηκαν να περάσουν κάποια… εκατομμύρια  χρόνια!  Αν είναι λιγότερα ή περισσότερα, κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει.  Το σίγουρο είναι πως ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο-μέσο στον άνθρωπο ,κατασκευάστηκε μόλις στις αρχές και λίγο πιο μπροστά του προηγούμενου αιώνα.  Τόσο…νωρίς,δηλαδή!

Το έχουμε αναλύσει το ίδιο ζήτημα ουκ ολίγες φορές εδώ. Η τεχνολογία πάει σαν χελώνα. Τα μυαλά των ανθρώπων που έχουν επωμιστεί το βάρος της εξέλιξης το τεχνολογικού πολιτισμού,δουλεύουν στο ρελαντί. Δε φορτσάρουν . Τα ζώα  μου αργά , δυσκίνητα.

Βασική αιτία  η έλλειψη  πλούσιας φαντασίας . Περιορισμένη η  ικανότητά τους    να συλλάβουν εικόνες με τη φαντασία, πέρα από  την πραγματικότητά τους και να τις φέρουν στο σχεδιαστήριο, το εργαστήριο,το μηχανουργείο στους χώρους δουλειά τους , για  να τις μεταμορφώσουν σε πρακτικές κατασκευές ,σε μηχανές.

΄Ετσι, μετά από συναπτούς αιώνες έλλειψης βασικών τεχνολογικών μέσων,όπως το αυτοκίνητο,το αεροπλάνο,το τηλέφωνο,το ιντερνέτ, το ρομπότ ,τα ιατρικά μηχανήματα ,ακόμα και σήμερα  βρισκόμαστε στα σπάργανα. Κάντε μια σύγκριση ενός σημερινού αυτοκινήτου, 120 χρόνια μετά με αυτό της Fiat στην εικόνα  και θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές. Αν εξαιρέσεις τη φιγούρα  των τροχοφόρων της δικής μας εποχής, η βασική  ιδέα κατασκευής , ο σχεδιασμός ,το σασί, η μηχανή, οι ρόδες, τα άλλα εξαρτήματα  έμειναν τραγικά  ίδια και απαράλλαχτα ,Ούτε ένα βήμα παραπάνω, πέραν της φιγούρας.΄Αντε, για να μη φανούμε υπερβολικοί, και με περισσότερη ιπποδύναμη  που εξασφάλισαν στη μηχανή τα  δυνατά καύσιμα.   Τα σύγχρονα αυτοκίνητα πιάνουν μεν υψηλότερες ταχύτητες, οι οποίες, όμως , σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες (π.χ τους δρόμους), δύσκολο να αποδώσουν επωφελή αποτελέσματα,μια και πάνω από 120-150 το αμάξι το οδηγεί συνήθως ο…χάρος!  Οπότε…”μία  ή άλλη”.

Ο τεχνολογικός πολιτισμός (δε λέμε συλλήβδην οι θετικές επιστήμες) καταδίκασε  τις παλιότερες κοινωνίες ,άγνωστο πόσους αιώνες πίσω, σε   εγκληματική στασιμότητα και καθήλωση, σε ανυπαρξία ευκαιριών στα μέλη τους για καλύτερη, ευκολότερη και αποδοτικότερη ζωή. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως από τη χαραυγή της ανθρώπινης ιστορίας μέχρι “χτες”,    βασικά και αναντικατάστατα μέσα μεταφοράς, ήταν τα  γαϊδουράκια ,τα άλογα και τα  κάρα! Οπότε,ας μη μιλάμε για άλλες πιο δύσκολες εφευρέσεις και εφαρμογές.

Αλλά και στις μέρες μας δεν είναι όσο δείχνουν πολύ καλύτερες οι συνθήκες.  Σε όλο το εύρος της τεχνολογίας παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις και “πρωτόγονη” σοδειά.  Για παράδειγμα.  Ανυπαρξία μόνιμης και σταθερής ενέργειας. Ούτε το κινητό του  μπορεί κανείς να φορτίσει,  αν δεν είναι σε πρίζα σταθερή. Ελλιπής και δύσκολη  πρόσβαση  για σύνδεση   στο ιντερνέτ, πέρα από το γεγονός πως σέρνεται τις περισσότερες φορές. Δεμένους χειροπόδαρα μας έχουν καταδικάσει τα…ευφυή μυαλά των κατασκευαστών.  Τυλιγμένους  στα καλώδια…σαρανταποδαρούσες, μπερδεμένα  στα πόδια μας, σωριασμένα σε πατώματα, γραφεία και τοίχους. Αστεία εικόνα για 21οαιώνα.

Δεν έχουν  φαντασία αυτοί οι άνθρωποι. ΄Οταν, ας πούμε,   επινοήθηκε  ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, για σκληρό δίσκο, χρησιμοποίησαν λυχνίες. Και   χρειαζόταν  ένα ολόκληρο σπίτι να εγκατασταθεί το κομπιούτερ. Πέρασαν χρόνια για να σκεφτούν τα τρανζίστορ, που το  έφεραν  στα …γόνατά μας.

Αντίθετα.    Δείτε τις θεωρητικές επιστήμες.  Πετάνε. Από  αιώνες πριν .Και η τέχνη το ίδιο.   Η  φιλοσοφία, για παράδειγμα. Σύμφυτη με τον άνθρωπο. Σχεδόν ειπώθηκαν τα πάντα χιλιάδες χρόνια μπροστά. Μπήκαν ερωτήματα, δόθηκαν απαντήσεις. Χτίσανε όλες οι άλλες επιστήμες πάνω στη φιλοσοφία.

Γράφω αυτές τις λέξεις, κοιτάζω δίπλα μου τα καλώδια, πασκίζω να τα μετρήσω,κάποια να τα ξετυλίξω.  Και  θλίβεται η ψυχή μου έτσι όπως τα βλέπω σωριασμένα να καταλαμβάνουν και να ασχημίζουν το  χώρο μου. Και σκέφτομαι πως  άλλα 120 χρόνια μετά , ακόμα δε θα βρουν τρόπο να   απαλλαγούμε από τη χρήση τους, να πάρουν ενέργεια από τον ήλιο,να δέσουν την άτρακτο του αεροπλάνου με αερόστατο, που θα την κατεβάζει σε περίπτωση σοβαρής βλάβης,   σιγά και σταθερά και θα την εναποθέτει στο έδαφος με σώο το πολύτιμο ζωντανό …περιεχόμενό της .

Ακόμα πιο  αστείο . Το Φιατ της φωτογραφίας, θα μείνει ίδιο και απαράλλαχτο. Το πολύ -πολύ να του έχουν προσθέσει τίποτα άλλα φιγουρατζίδικα εξαρτήματα εντυπωσιασμού και γκλαμουριάς.΄Αντε, και οι ταχύτητά του να ανέβει καμιά εκατοστή χιλιόμετρα την ώρα παραπάνω. Κατά τα άλλα θλιβερή ομοιομορφία.

Τα ρομπότ θα κάνουν την επανάσταση. ΄Οσο πιο νωρίς  έρθουν, τόσο πιο γρήγορα θα απομακρύνεται ο πολιτισμός από την ανικανότητα και τη μιζέρια   των τεχνικών και τεχνολόγων. ΄Οπου  δεν μπορεί το μυαλό τους  να έχει πρόσβαση, θα το πετύχει η τεχνητή νοημοσύνη. Θα έχει και φαντασία, αλλά και ικανότητα εφαρμογής. Τυχερές οι γενιές που έρχονται.

 

2. ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο MR. WIKILEAKS
Τζούλιαν Ασάνζ: «Επαναστάτης της αλήθειας» ή «μεγαλομανής ναρκισσιστής»;

Τζούλιαν Ασάνζ, Αυστραλός ακτιβιστής του διαδικτύου έχει διχάσει την παγκόσμια κοινότητα όσο λίγες προσωπικότητες.

Το 2006 ιδρύεται το Wikileaks. Αν και ο Τύπος τον περιγράφει «ιδρυτή» και «διευθυντή», ο Ασάνζ δηλώνει απλά αρχισυντάκτης, άνευ πληρωμής.

Οι αποκαλύψεις του Wikileaks με δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων για μια σειρά υποθέσεων καθιστούν τον Ασάνζ νούμερο ένα καταζητούμενο της κυβέρνησης των ΗΠΑ. To Wikileaks δημοσιοποίησε περισσότερα από 100 απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας για τις φυλακές του Γκουαντάναμο και του Αμπού Γκράιμπ. Σε αυτά αποκαλύπτονται οι πολιτικές βασανιστηρίων και ασυδοσίας κατά των κρατουμένων.
Αποκάλυψε επίσης σημαντικά έγγραφα για τη συμφωνία TPP, τον πόλεμο στο Ιράκ, την ευρωπαϊκή εταιρεία πετρελαίου Trafigura, τον πόλεμο στη Συρία αλλά και την υπόθεση NSA στην οποία φαίνεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούσαν παγκόσμιους ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ, ο Μπαν Κι Μουν, ο Μπερλουσκόνι και οι 3 τελευταίοι Γάλλοι πρόεδροι.Παγκόσμιο σοκ προκλήθηκε το 2010 από τη δημοσιοποίηση ενός απόρρητου στρατιωτικού βίντεο των ΗΠΑ με επίθεση ενός ελικοπτέρου στη Βαγδάτη που αποτέλεσμα είχε τον θάνατο δώδεκα ανθρώπων, ανάμεσά τους και δύο μέλη του πρακτορείου Reuters. Αυτό που σόκαρε τον κόσμο από τα έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα, ήταν τα σχόλια των στρατιωτών και η προθυμία τους να σκοτώσουν.

Το 2012 ο Ασάνζ κατέφυγε στην Πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο ζητώντας πολιτικό άσυλο. Η χώρα της Λ. Αμερικής του παραχώρησε άσυλο καθώς «ο Ασάνζ αντιμετώπιζε μία υπαρκτή απειλή πολιτικής δίωξης, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης στις ΗΠΑ». Παρέμεινε έγκλειστος στην Πρεσβεία μέχρι την άρση της ασυλίας του τον Απρίλιο του 2019.

Οι συνήγοροί του υποστηρίζουν ότι η υγεία του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη ενώ τον Μάιο του 2019 ειδικός του ΟΗΕ που τον επισκέφθηκε στη φυλακή δήλωσε ότι «υπάρχουν σημάδια ψυχολογικού βασανισμού». «Βρίσκεται σε απομόνωση 23 ώρες την ημέρα και έχει μόλις μία ώρα για διαπροσωπικές επαφές στη διάθεσή του. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Έχει χάσει βάρος και είναι εντελώς αποκομμένος από τον κόσμο. Αυτό επηρεάζει την υγεία του».

****

Αν δε θέλουν οι μυστικές υπηρεσίες, αλλά και άλλα κέντρα εξουσίας ή μαφίας, αν τους ενοχλείς, να σε βγάλουν  φανερά από τη μέση με μια σφαίρα ή βόμβα ( όπως έκαναν με  την τραγικής Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία στη Μάλτα), σου στήνουν ένα…ατύχημα,σου πετάνε στο αμάξι ναρκωτικά ή τίποτα εκρηκτικά, σε  βγάζουν ψυχοπαθή, ψυχαναγκαστικό  ή γραφικό, βάζουν,αν είσαι άντρας,  κανένα ξέκωλο να σε κατηγορήσει για βιασμό ή σεξουαλική παρενόχληση και τελειώνουν μαζί σου. Τα Μέσα παραπληροφόρησης με το άλλοθι της αντικειμενικής πληροφόρησης και της προάσπισης της ελευθερίας το λόγου (τόσο θρασείς οι αλητήριοι !) σπεύδουν να  ανακυκλώνουν τις κατηγορίες, τις νοστιμίζουν με “μπαχάρια”  όλων των ειδών και κρεμασμένος πια στα “μανταλάκια” των ιστότοπων και των περιπτέρων ,άντε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας και ως κρεμασμένος, εντελώς …ανάλαφρος, μάλιστα.

Εδώ οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες σε αγαστή συνεργασία με τις ύαινες της παραπληροφόρησης, έχουν  κάτι χρόνια τώρα, ξεκινήσει ένα αισχρό, βρώμικο πόλεμο κατά  του γνωστού ακτιβιστή Τζούλιαν ΄Ασάνζ. Αφού  ο αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα  Αυστραλός  αγωνιστής, τους ξεβράκωσε εντελώς και απέδειξε με ντοκουμέντα τί σημαίνει  ανήθικη εξουσία, μυστικές υπηρεσίες και βρώμικα μέλη κυβερνήσεων και διπλωματίας , οι  ξεδιάντροποι, ως μη έχοντες  μετά απ΄αυτό, ούτε “φύλλο συκής” να κρύψουν τις πομπές τους,τον έριξαν σε ένα κελί  να  σαπίζει καθημερινώς, χωρίς συμπαράσταση, δίχως διαμαρτυρία, ακόμα κι από εκείνους που όφειλαν να είναι τους δρόμους συνεχώς ,μόνο και μόνο   γι αυτό το παγκόσμιο  σκάνδαλο τέτοιου βασανισμού ακτιβιστή.   Τιμώρησαν τόσο σκληρά έναν άνθρωπο, επειδή τόλμησε  να αποδεσμεύσει την πληροφορία από τα παραμορφωτικά φίλτρα που την περνούν και την κάνουν αγνώριστη οι συστημικοί έμποροι- δημοσιογράφοι.

Τώρα τα ζόμπι του “Τύπου” ξεκίνησαν ένα νέο γύρο επίθεσης ,κατά παραγγελία των αφεντικών τους ,εναντίον του τραγικού ακτιβιστή και με  ένα  ύπουλο δίλημμα, αναρωτιούνται, τάχα,  ξαπλωμένοι στη μαλακιά  πολυθρόνα του γραφείου τους, αν όντως ο Τζούλιαν είναι αγωνιστής  ή…ναρκισσιστής!  Τόσο καθίκια.

Και φυσικά ,αν ήθελαν πράγματι να θέσουν ειλικρινά ένα τέτοιο μη παραπλανητικό ερώτημα,θα μπορούσαν να κάνουν μια και μόνο επίσκεψη στις φυλακές, όπου κρατείται, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πώς βασανίζουν ψυχολογικά έναν άνθρωπο, γιατί τόλμησε να βάλει ψηλά τον πήχη της  σωστής ενημέρωσης.  Κ ας γύριζαν μετά στα πολυτελή γραφεία-χαλκεία τους να  απαντήσουν στο δικό μας ερώτημα .Ποιος είναι τόσο ηλίθιος να πληρώνει το ναρκισσισμό του με τέτοια απάνθρωπα βασανιστήρια;

Η “τέταρτη  εξουσία”, είναι  χειρότερη απ΄όλες τις άλλες.  Μαφιόζοι τη στελεχώνουν Μη σας ξεγελάει η σοβαροφάνειά τους.

.

3. Νέα επίθεση Παπαχελά σε Χατζηνικολάου

Συνεχίζεται η επίθεση του διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά κατά του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τις διατάξεις για την ενίσχυση των εφημερίδων που πέρασαν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και το οποίο ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης από τη Βουλή.

****

“Εγώ θα κάνω πως σε δέρνω, εσύ θα κάνεις πως πονάς ” και θα τους δουλεύουμε  ψιλό γαζί!

Γιατί, τί έχουν να χωρίσουν αυτοί οι μεγαλοκαρχαρίες της βιομηχανίας παραπληροφόρησης; Μόνο   για την πίτα των διαφημίσεων, μπορούν να φαγωθούν πραγματικά. Ποιος θα πάρει τα μεγαλύτερα  κομμάτια. Κατά τα άλλα,  από τα ίδια λύματα  της εθνικόφρονος Δεξιάς παράταξης τρέφονται, ανελλιπώς και χορταστικώς , αμφότεροι οι αστέρες αυτοί  του ψεύδους και της απάτης.

Και μην ξεχνάτε. “Ο καλύτερος από τους δημοσιογράφους έχει σκοτώσει τη μάνα του”. Ο Παπαχελάς και ο  Χατζηνικολάου που είναι από τους χειρότερους, αφήστε τη φαντασία να σας να συλλάβει τα λοιπά ανοσιουργήματα που έχουν διαπράξει και συνεχίζουν απτόητοι.

Αρουραίοι σε βρώμικα λαγούμια  .Μολύνουν, χρόνια τώρα, το σύμπαν ,όταν βγαίνουν στην επιφάνεια .  Απ΄όπου περνούν και στέκονται,  ζέχνουν.

4. Οι άντρες πρέπει να εκσπερματώνουν 21 φορές τον μήνα λένε οι επιστήμονες – Δείτε γιατί!

Καρκίνος του προστάτη

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άντρες που εκσπερματώνουν κατά μέσο όρο 21 φορές τον μήνα, προστατεύονται καλά από τον καρκίνο του προστάτη. Συγκεκριμένα έχουν 33% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη από εκείνους που εκσπερματώνουν λιγότερες φορές ή και καθόλου κατά τη διάρκεια ενός μήνα.

Το γιατί ακριβώς αυτή η συχνότητα εκσπερμάτισης βοηθάει στην καλή υγεία του προστάτη δεν έχει καθοριστεί ακόμα, αλλά οι επιστήμονες υποθέτουν ότι ίσως να αποτελεί μια φυσική μέθοδο του οργανισμού για να απομακρύνει τις τοξίνες από το αναπαραγωγικό σύστημα.

****

Η ηθική της Φύσης δεν είναι τυχαία προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ανθρώπινου οργανισμού . Ενέχει και τέτοιες σκοπιμότητες ,εκτός όλων των άλλων, Γι΄αυτό η ηθική της είναι θρησκευτικά…ανήθικη. ΄Οπως και αντιστρόφως.

Η  αγαμία, η “αγνότητα και  παρθενία”, η έλλειψη σεξουαλικής επαφής είναι αφύσικες καταστάσεις στον άνθρωπο ,που εκτός των ψυχικών παθήσεων (νευρικότητα, υστερία, αδυναμία προσαρμογής, κατάθλιψη) έχουν και οργανικές συνέπειες, ασθένειες του σώματος.Μια απ΄αυτές είναι ο καρκίνος του προστάτη, σύμφωνα με την έρευνα παραπάνω.

21 φορές το μήνα  εκσπερμάτωση για τον άνδρα δεν είναι και λίγες. Και φυσικά, για να είμαστε ειλικρινείς για λόγους πρακτικούς, ουσιαστικούς, αλλά και λόγω  κορεσμού και ρουτίνας, ουδείς των ανδρών ,αν είναι ειλικρινής να το παραδεχτεί, μπορεί να έχει τόσες φορές συνεύρεση με την ίδια γυναίκα δια βίου,  εσαεί της  σεξουαλικής του ζωής . Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως καθίσταται  αναγκαία    η επιλογή της  πολυγαμίας. Είναι εντολή της φύσης, και ως τούτου  λογική,  κατανοητή και δοκιμασμένη στην πράξη της ζωής.

‘Αλλωστε, η Φύση αν νοιάζεται για κάτι, είναι να μην εξαφανιστούν τα είδη.Γι΄αυτό και η πολυγαμία είναι σε φυτά και ζώα απολύτως διαδεδομένη. Μονογαμικό ζώο δεν υπάρχει (ο μύθος του “πιστού” κύκνου ,αποδείχτηκε  ακριβώς ένας… μύθος).  Γιατί ο άνθρωπος, το σημαντικότερο από τα ζώα, θα είχε στερηθεί από τη Φύση αυτής της ιδιότητας, με κίνδυνο να εξαφανιστεί το είδος; Η Φύση δεν κάνει ανοησίες ,ούτε ηθικολογεί. Και σίγουρα γελάει με τις νουβέλες ,που “πίνουν νερό”  στο όνομα της αρετής της μονογαμίας!

Για τη γυναίκα είναι προφανές πως ισχύει το ίδιο.  Η ηθική των θρησκειών,του ιερατείου και της κοσμικής εξουσίας, κατέστησαν, ειδικά  αυτή ,θύμα με προφανή και ιστορικά αποδεδειγμένο στόχο, τη διασφάλιση της… γνησιότητας των τέκνων και τη μεταβίβαση της περιουσίας στους απογόνους του αίματος.  Για να γίνει, μάλιστα, εφικτή μια τέτοια, όντως  δύσκολη υπόθεση της επιβολής  της μονογαμίας, αφού είναι αφύσικη, οι φρουροί  των… γεννητικών οργάνων  χρειάστηκε να επινοήσουν  “ζώνες αγνότητας”. ΄Ετσι,  επιστράτευσαν τη θρησκευτική ηθική, αλλά και τη ροζ λογοτεχνία και κατασκεύασαν ανθεκτικότατες τέτοιες “ζώνες”.

 Στην εξάρτηση,τη συνήθεια,αλλά και στο αχαλίνωτο πάθος, την “καψούρα”,  σε όλα εκείνα τα επακόλουθα της σφοδρής σεξουαλικής επιθυμίας ,προσέδωσαν συναισθηματικό  χαρακτήρα . Σεξ και συναίσθημα, εντελώς διαφορετικά και  ασύνδετα μεταξύ τους, τα έσμιξαν και τα ονομάτισαν    έρωτα και αγάπη.  Κύριο γνώρισμά τους, βέβαια, τί άλλο;  Η… μονογαμία!  Στην  ουσία  αυτό σημαίνει αποχή από το σεξ με την πάροδο του χρόνου, αφού ακόμα κι αυτοί ο μεγάλοι και τρανοί έρωτες , έχουν θλιβερή ημερομηνία λήξης.  Θύμα ιδιαίτερα συχνό ανά τους αιώνες ,η γυναίκα. Και όχι μόνο ως προς τη σεξουαλική στέρηση που υφίσταται λόγω μονογαμίας. Την έσφαζε κιόλας στο κότσι ο πατριάρχης έτσι και …του στόλιζε το κούτελο με κέρατο!