ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ. Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ…. ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΙΑΣ!

1. Αλέξης Τσίπρας  στον…διδάκτορα της  παραπληροφόρησης Νικ. Χατζηνικολάου:

 

«Στηρίζουμε»!

***

Ο …Μέγας Αλέξης Τσίπρας  κατάφερε οριστικά να πριονίσει το κλαρί που κάθονταν ο ίδιος και  οι μεγαλόσχημοι Συριζαίοι.  Στηρίζει, μεν,  τον κολλητό του πλέον Κυριάκο , αλλά η δικιά του και των πρωτοκλασάτων του κόμματός του,  πτώση θα είναι  με γδούπο , μοιραία  και οριστική.

Είναι βέβαιο πως  ο Αλέξης υπέγραψε νέα “Ομερτά”  με τη Ν.Δ. Ακόμα άγνωστες οι λόγοι της καινούριας… αλλαξοκωλιάς.  Δεν αποκλείεται  να πρόκειται για την  υπόθεση Νovartis (“πούλησε”   ο Κούλης   Σαμαρο-Βενιζέλους για τη Novartis;  ). ΄Η έγιναν  συμφωνίες για τις προϋποθέσεις εναλλαγής της εξουσίας;  Πάντως, πρόκειται για κάτι μεγάλο, όπως με την “Ομερτά” του ίδιου με τον Κώστα Καραμανλή.

Αλλιώς δεν εξηγείται. Δεν μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να στηρίζει μια κυβέρνηση με (σε λίγο) 100 νεκρούς, ένα λαό στα “σίδερα” και μια οικονομία σμπαράλια,γιατί ο Κούλης τους είχε άλλες ασχολίες πριν δυο μήνες.

Είναι και ο Αλέξης Τσίπρας υπόλογος. Ούτε τότε μίλησε για άμεσα μέτρα, αλλά και σήμερα που  είδε τις συνέπειες εκείνης της εγκληματικής ολιγωρίας, στην ουσία  στηρίζει το έγκλημα.

 

΄Ατιμοι οι  πολιτικοί. Πρόστυχη φάρα. ΄Ενα σκαλοπάτι  πιο κάτω από αυτή  των κοντυλοφόρων.

2. ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ. Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ…. ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΙΑΣ!

Ο αχυράνθρωπος και στο…. προχωρημένο του, κατώτερο,   στάδιο  ως  αυτοφωράκιας είναι η μαριονέτα, η βιτρίνα.  Το ενεργούμενο, ο δούλος του ισχυρού, του έχοντος τη δύναμη (οικονομική ή άλλης μορφής) να υποβιβάζει  έναν άνθρωπο στην αναξιοπρέπεια της υποταγής. (΄Ενας  ορισμός του ατοφωράκια είναι τούτους: “Ο “υπάλληλος”  ο οποίος μεταφέρεται στο Αυτόφωρο αντί του ιδιοκτήτη σε περιπτώσεις καταγγελιών”. Δες περισσότερα και με καλές παρατηρήσεις στο https://lexilogia.gr/forum/archive/index.php?t-10074.html).

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι, ακριβώς, αυτό. ΄Ενας αυτοφωράκιας. ΄Εχει αναλάβει εργολαβικά να ξελασπώνει τον Κούλη ως πρωθυπουργό, αλλά και ολόκληρη   την κυβέρνηση. Πίσω από τη ιδιότητα το  λοιμωξιολόγου   (αλλά και του… Ψάλτη), μπορεί  να ψεύδεται  ασύστολα να παραπλανά  και να παραπληροφορεί. Και  μέσω της  ανεκδιήγητης  προπαγάνδας του  Μέσων αποβλάκωσης , να αναγορεύεται και  σε ήρωα. Τέτοιος κρετινισμός.

Εμείς εδώ, λοιπόν,  θα του θέσουμε (και θα τους τις στείλουμε) τις εξής συνοπτικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις:

  • ΄Ενας επιστήμονας  επιτρέπεται
  • Να καθυποτάσσει  και  να υποβιβάζει  αυτή του την ιδιότητα σε εκείνες    τις  κομματικές και θρησκευτικές του ; Επιτρέπεται  η επιστήμη  να  κυκλοφορεί στα τηλεοπτικά σόου  με τέτοιες ταυτότητες;
  •   Να ψεύδεται ασυστόλως, να στρεβλώνει,να χαλκεύει  στοιχεία,να  παρουσιάζει εντελώς  παραποιημένη  εικόνα της πραγματικότητας για τον κορονοϊό,  να κάνει τη… νύχτα μέρα      με την ιδιότητα του  υποβολέα , του αχυράνθρωπου,του στρατευμένου, του αυτοφοράκια εν τέλει της κυβέρνησης;
  • 90 νεκροί και 2 μήνες φυλακή όλοι εμείς,  σου φαίνονται αστεία…αρχηγέ; ; Και  τα διατυμπανίζεις, ως επιτυχία του  αφεντικού σου; Δε μου λες.  Αν κάηκε το σπίτι του γείτονά σου   κι εσύ κάθεσαι να  παρακολουθείς, ενώ η φωτιά ήδη έχει  μπει  στον κήπο σου και κατατρώει  τα μπαλκόνια  και τη σκεπή σου;  Το νερό είναι δίπλα σου και δεν έκανες καμιά  κίνηση, μέχρι που ήταν αργά πια.  Πώς θα έκρινες τέτοια στάση  νοικοκύρη;
  • Εμείς  εδώ ,αλλά και άλλοι,  πιο ειδικοί ιολόγοι ,επιδημιολόγοι  και ιστορικοί των πανδημιών, διείδαμε το κακό  που ζύγωνε  ήδη  μήνες, και κάποιοι χρόνια, πριν.  Και   ζητούσαμε “εδώ και τώρα μέτρα”. Γιατί δεν εισακούστηκαν οι ειδικοί; Αλλά κι εσύ, ως αρμόδιος,πού κρυβόσουν τότε;
  • Αν ,έστω αρχές Φεβρουαρίου,  έφταναν  μάσκες στη χώρα, μηχανήματα εντοπισμού του ιού και τεστ διάγνωσης ,  υποχρεωτική εξέταση οποιουδήποτε εισερχομένου  στο ελληνικό χώρο, σήμερα θα υπήρχε λόγος καραντίνας, να βάζετε   στη φυλακή ένα ολόκληρο πληθυσμό, οι νεκροί να αυξάνονται  καθημερινά και να έχετε τινάξει  την οικονομία στον αέρα;
  • Επιμένουμε.Γιατί εμείς  και άλλοι πολλοί,  ξέραμε καιρό πριν για το τι θα συνέβαινε χωρίς μέτρα  και “χτυπούσαμε καμπάνες”,αλλά  το αφεντικό σου,  ως υπεύθυνος και αρμόδιος ούτε ήξερε,ούτε  ρώτησε ,ούτε άκουσε, ούτε φυσικά   πήρε τα μέτρα, τότε που όφειλε να τα πάρει;Κι εσύ , γιατί σε βάζει  ως ψευταράς  και κλακαδόρος της Ν.Δ  να λες  αυτά  που λες,να ωραιοποιείς την τραγικότητα, να προσφέρεις άλλοθι σε μια κυβέρνηση κρετίνων;
  •  Γιατί συγκρίνεις  την κατάσταση στη χώρα με τις χειρότερες και όχι με τις καλύτερες; Αμερική, Ιταλία ,Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, έκαναν οι κυβερνήσεις τους ό,τι και η δική σου.  Και συμπτωματικά όλες είναι δεξιές.  Η διαφορά στα κρούσματα και τους νεκρούς δεν είναι   λόγος να επαίρεσαι για τον πρωθυπουργό σου . Μην ξεχνάς πως η  Ελλάδα έχει 10 και κάτι εκατομμύρια  κατοίκους και οι άλλες χώρες  πέντε και δέκα φορές περισσότερους. Αλλά, μια ληστεία είναι ληστεία ,είτε κλέψεις 1ο χιλιάδες είτε πενήντα. Αυτονόητα.
  • ΥΓ 1.  Ως αυτοφωράκιας θα πας φυλακή μια μέρα. ,΄Εχεις διαπράξει έγκλημα. Εμείς μάλιστα το θεωρούμε πιο ειδεχθές,  ως εκ της ιδιότητάς σου κι από  αυτό των αφεντικών σου.
  • 2. Αν νομίζεις πως είσαι σε δικαστικό απυρόβλητο,  γιατί το Μητσοτακέικο διαθέτει και στη δικαιοσύνη αυτοφωριάκηδες,  είσαι γελασμένος. Μην κοιμάσαι ήσυχος.  Θα αλλάξουν οι καιροί.

3. Στον αέρα η πρώτη κατοικία

Καταγγελία Βαρουφάκη: Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μετοχές σε funds που αγοράζουν κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών που βρίσκονται σε συζητήσεις με την Αθήνα τηρούν σκληρή στάση στο θέμα της προστασίας  της πρώτης κατοικίας. Η πρώτη τους απάντηση ήταν «όχι», αλλά η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με την ελληνική κυβέρνηση να προσδοκά να αποσπάσει έστω μία σύντομη παράταση του πλαισίου προστασίας.

****

Σας  δουλεύουν ψιλό γαζί.  Στο τέλος θα σας πάρουνε τα σπίτια. Αν δε βγείτε στους δρόμους να τα κάνετε λίμπα , η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μετοχές σε funds που αγοράζουν κόκκινα δάνεια.Θα χέσει τέτοιο κελεπούρι; Μην είστε αφελείς

4. Γιατρός από Ηράκλειο Κρήτης,μας γράφει:

“Είμαι Δεξιός (και όχι ακροδεξιός).

…Και με όλο το σεβασμό που τρέφω,ειδικά στη ιστορία (είμαι φαν του Θουκυδίδη)   αν και όταν αυτή δεν είναι προϊόν  παραχάραξης,  θα ήθελα να  σας ευχαριστήσω γιατί βρήκα επιτέλους μια ιστορική γωνιά που λέει πολλές αλήθειες. Σας εγγυώμαι πως σας εκτιμώ και οι περισσότερες προσεγγίσεις σας όχι  μόνο οι ιστορικές,  με βρίσκουν(αν  και δεξιό,αλλά  ποτέ φανατικό ) σύμφωνο…

Σ αυτό επάνω έχω τις διαφωνίες μου…. Συμφωνώ απολύτως μαζί σας  με την προσέγγιση του θέματος της πανδημίας .  Και παραθέτω ,ως γιατρός,   τις εξής διευκρινίσεις

  1. Ο ιός υπήρχε, αλλά σε χώρους που δεν ενδημούσαν άνθρωποι. Πιθανότατα σε απροσπέλαστα μέρη με φορείς άγρια ζώα. Μέσω αυτών ,πιθανόν  ένα  σκοτωμένο ζώο- φορέας,  έφτασε ο ιός στην αγορά της Ουχάν  στην Κίνα.
  2. Οι Κινέζοι είχαν τα πρώτα θύματα από Σεπτέμβριο, πληροφορούμαι εγώ .Και τα αποσιώπησαν. Μετά από 4 μήνες μίλησαν. ΄Οταν  πια ήταν αργά.
  3. Και είναι αλήθεια  πως γνώριζαν από το  Σεπτέμβριο, γιατί η Ταϊβάν,με πληροφορεί φίλος που ζει στη χώρα αυτή,  πήρε τα πρώτα μέτρα αρχές Οκτώβρη!  Είναι δίπλα. Και το πήραν είδηση.
  4. Το γεγονός πως οι περισσότερες χώρες που  από την αρχή κινητοποιήθηκαν, δεν έχουν πληγεί, δείχνει πως οι άλλες κυβερνήσεις αγνόησαν ή υποτίμησαν  τον κίνδυνο. Ειδικά η Αμερική , η  Αγγλία, η Ιταλία και η Ισπανία.  Η Αφρική,η Ασία, η Αυστραλία έμειναν σχεδόν ανέπαφες. Αυτό τα  λέει όλα.
  5.  Δεν είναι ο κορόνα  ότι  χειρότερο. Υπάρχουν πιο επικίνδυνοι ιοί,που δε γλυτώνεις. Ο κορόνα σε ποσοστό πάνω από 80% ,δεν έχει θνησιμότητα.
  6. ΄Οταν πέφτει ένα αεροπλάνο με 180 επιβάτες, όλοι μιλούν γι αυτό.Την ίδια ημέρα ,σε τροχαία , σε εργατικά ατυχήματα, σε δολοφονίες σκοτώνονται  χιλιάδες. Αλλά δε  μιλάει κανείς για αυτά. Πάνω από 115 .000 άνθρωποι “φεύγουν” κάθε ημέρα.
  7. Η έλλειψη ισχυρού ,αποτελεσματικού ιατρικού και φαρμακευτικού εξοπλισμού, μαζί με την αργοπορία των κυβερνήσεων, είναι οι βασικές αιτίες της εξάπλωσης του κορονοϊού.
  8. Σε ένα μήνα το πολύ , θα έχει  σταματήσει η πανδημία. Του… χρόνου πάλι θα μας έρθει,αλλά με λιγότερα θύματα. Ο Κορόνα ήρθε για να μείνει. Κάτι, όμως, θα φτιάξουν οι φαρμακευτικές εταιρίες.  Εκτός των άλλων, “είναι πολλά τα λεφτά,΄Αρη”.

Γιατρέ μου, να σε ασπαστώ.  Αυτά λέμε κι εμείς εδώ καιρό. Συνυπογράφουμε τις απόψεις σου  και σε συγχαίρουμε γιατί, αν και δεξιός,  είσαι αντικειμενικός και συγκαταβατικός. Να συμφωνήσεις, όμως, πως είσαι   σπάνιο “είδος” για οπαδός της Δεξιάς.