“ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ” ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΥΣΑ

α.Η Standard and Poor’s επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στο «BB-»

Η ταμπέλα στα γραφεία της Standard & Poor's

β. Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας οδηγεί στη ρευστοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των υπερχρεωμένων δανειοληπτών και επιτρέπει την αρπαγή, ακόμα και της πρώτης κατοικίας,

 

Η Νέα Δημοκρατία εισηγήθηκε και ψηφίζεται στη Βουλή ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, που οδηγεί στη ρευστοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των υπερχρεωμένων δανειοληπτών και επιτρέπει την αρπαγή, ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα χιλιάδες συμπολίτες μας θα χάσουν το σπίτι τους, μετατρεπόμενοι σε ενοικιαστές στην ίδια τους την ιδιοκτησία, και  μάλιστα θα υπόκεινται και σε έξωση από αυτήν, σε περίπτωση που δε θα μπορούν να πληρώσουν το μίσθωμα. Κινδυνεύουν δε με κατάσχεση εσόδων τους από μισθούς, συντάξεις και επαγγελματική δραστηριότητα, εάν το εισόδημά τους υπερβαίνει τα 611 € (!).

 

γ. Μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου το Oruc Reis -Προκλητικές δηλώσεις Ντονμέζ
Τo Oruc Reis

δ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ
Δημοσκόπηση Pulse: Η ΝΔ 18 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ -Με διαφορά 23 μονάδων καταλληλότερος

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega

Στην Ελλάδα, μεταπολεμικά,  η Δεξιά ήταν  μειοψηφία ψήφων και οπαδών. Κυβερνούσε πάντα με τις πλάτες των εκλογικών νόμων,  με το όπλο στον κρόταφο από τους Χίτες και Μάυδες  (ΣΥΝΕΓΕΡΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ) ή με την προσέλευση στις κάλπες για ψηφοφορία…δέντρων και λοιπών χορταρικών και ζαρζαβατικών! (ΕΡΕ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ).

Στις πιο πρόσφατες κυβερνητικές της θητείες, μέχρι την χρεοκοπία της χώρας από τον ανιψιού του …Εθνάρχη, πάντα ένα  εξαιρετικό γεγονός  σε συνδυασμό  με τη γνωστή  παθογένεια της χώρας  στην ανάδειξη  της οικογενειοκρατίας  σε θεσμό, αντίστοιχο εκείνου της κληρονομικής  βασιλείας, έχουμε:

α. Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή  εν Παρισίοις ιδιωτεύοντα  κατά τα χρόνια της δικτατορίας και σε πολιτική “ναφθαλίνη” διατηρούμενο από τους Αμερικανούς για τις “δύσκολες στιγμές”,  ο οποίος με την πτώση της Χούντας και  υπό το βάρος της κατάληψης της μισής Κύπρου, παίρνει το πράσινο φως από την Ουάσιγκτον να επιστρέψει ,για να  αναλάβει τις κρίσιμες εκείνες ώρες τη διακυβέρνηση της χώρας και ιδρύει το νέο κόμμα της Δεξιάς, τη  Ν.Δ.

β. Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ένα πραγματικά “κουτσό  άλογο”  να κερδίζει στο “νήμα επάνω”  στην εκλογική ιπποδρομία του 1990 και να γίνεται πρωθυπουργός   χάριν: α. της δολοφονίας το γαμπρού του Π. Μπακογιάννη από την οργάνωση της Β΄17 Νοέμβρη και  β. του βρώμικου λεγόμενου ΄89, όταν ο πατριάρχης της Αποστασίας και βασιλοχουντικός πολιτικός σε ανίερη συνεργασία με τους κομμουνιστές  Χαρ. Φλωράκη και Λεων. Κύρκο, αξιοποίησε  κομματικά το υπαρκτό σκάνδαλο Κοσκωτά ,  έστησε δίκη με τα αποκαλούμενα τότε “συνεταιράκια” του  και μαζί οδήγησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου  στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

γ. Τον Κώστα Καραμανλή, ανιψιό του…Εθνάρχη, που  κέρδισε τις εκλογές 1. το 2004 εξαιτίας α. της 11χρονης κόπωσης από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ β. της έλλειψης  αξιόλογου  πολιτικού αντιπάλου, όπως,  για πολλούς λόγους, δεν υπήρξε ο Γιώργος Παπανδρέου. 2. το 2007, μετ΄από το μεγάλο έγκλημα   (“τάισμα μέχρι σκασμού” της γαλάζια ακρίδας),  να “τινάξει την  μπάνκα στον αέρα”, αφού χρεοκόπησε  τη χώρα, όταν  διπλασίασε  το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα πάνω από 15%.

 

 

Από τον Ιούλιο του 2019, που η Ν.Δ κυβερνά τον τόπο, έχουν συμβεί τόσα πολλά, που θα τα χαρακτηρίζαμε ιστορικά  ως πρωτοφανή  ” δεινά” για τη χώρα  και  χρεώνονται, είτε σε αστάθμητους παράγοντες, είτε αποκλειστικά  στην ανικανότητα και τη διαφθορά της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη.

Επισημαίνουμε τα σοβαρότερα. ΄Ομως,  τουλάχιστον άλλα  επτά, καθόλου αμελητέα, για λόγους οικονομίας της ανάλυσης,  δεν τα αναφέρουμε.

Οι  αρνητικές επιπτώσεις  τώρα από όλους  αυτούς  τους  κυβερνητικούς χειρισμούς , είναι τεράστιες κι ακόμα  μη ορατές απολύτως.  Και   τις εισπράττουν- υφίστανται,  φυσικά,  πρώτα το ίδιο το κόμμα της Ν.Δ,  αλλά και το  μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, κυρίως, όμως  μια  περισσότερο ευάλωτη   μερίδα ψηφοφόρων,  όπως θα αναλύσουμε στη συνέχεια. Και  η πληθυσμιακή ,ανομοιογενής αυτή πληθυσμιακή σύνθεση,     φτάνει σε αριθμούς κοντά στις  700.000!  Είναι   τούτη την ώρα, οι εν δυνάμει   απώλειες για το κυβερνών κόμμα.

 

Συγκριμένα:

  1. Το σκάνδαλο  Novartis που η κυβέρνηση  και προσωπικά ο πρωθυπουργός  το αποκαλούν  “σκευωρία” και με πρωτοφανή, προκλητικό τρόπο και διαπλοκή με τη δικαιοσύνη, παλεύουν να σώσουν από τη φυλακή τους ενόχους.Τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχει και   καταδικαστική απόφαση της Αμερικάνικης δικαιοσύνης  με αναφορά    σε πολιτικά πρόσωπα (“αξιωματούχοι”), τουλάχιστον στα 7,  που κατονομάζει  το  FBI πως  εμπλέκονται  στο μεγάλο σκάνδαλο.   Στην  ίδια αιτία  της αλγεινής εντύπωσης   για το “κράτος δικαίου” που   βγάζει προς  τα έξω  η παρούσα κυβέρνηση ,συμπεριλαμβάνεται και η απηνής δίωξη των εισαγγελέων    που κατά ομολογία όλων των εντίμων Ελλήνων, προσπαθούν σε αντίξοες συνθήκες να  στείλουν τους ενόχους του σκανδάλου  στο δικαστήριο.
  2.  Το λεγόμενο “Μακεδονικό”. Οι Μακεδονομάχοι στην πλειονότητα εκείνων που τους συναντήσαμε την περίοδο της αναγνώρισης  της Β. Μακεδονίας στους δρόμους σε εθνικιστικό παραλήρημα, σήμερα με την προκλητική   “κωλοτούμπα” , χρεώνουν προσωπικά στον πρωθυπουργό το έγκλημα της εθνικής προδοσίας.
  3. Η διαχείριση της πανδημίας του Κορονοϊού.  Τίποτα δε λειτούργησε περισσότερο  καταλυτικά στη διαμόρφωση της  αρνητικής εικόνας της κυβέρνησης, όσο ο τρόπος που χειρίστηκε την απρόοπτη  αυτή κρίση.  Η υπεύθυνοι όχι  μόνο καθυστέρησαν  δυο ολόκληρους μήνες να  λάβουν  στοιχειώδη μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, που σήμερα με το νέο κύμα,  αποδείχτηκαν και άχρηστα και καταστροφικά. Ιδιαίτερα, το αντισυνταγματικό lockdown, πέρα  από τις ψυχολογικές επιπτώσεις βαριάς μορφής για τον έγκλειστο πληθυσμό,  τίναξε και την οικονομία στον αέρα. Η  κρίση, έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα δόντια της και οι ξένοι οίκοι πιστοποίησης της  πιστοληπτικής   ικανότητας της χώρας  εδώ και εβδομάδες, “κρούουν  τον κώδωνα του κινδύνου”. Και οσημέραι,  θα επιδεινώνονται και η οικονομική κρίση, αλλά και η συναισθηματική αστάθεια, η φόρτιση  και η ψυχολογική κατάρρευση των ανθρώπων που είναι περισσότερο ευάλωτοι σε οικονομικά ζητήματα. Ειδικά οι τεράστιες  απώλειες  εσόδων των χιλιάδων  Ελλήνων που ασχολούνται με τον τουρισμό, εξαγρίωσαν τους χαμένους όλων των κλάδων της συγκεκριμένης αυτής δραστηριότητας  , που στράφηκαν πλέον φανερά  εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής. Μάλιστα, μιλάμε για  κλάδους   που κατά παράδοση   ανήκαν, ως οπαδοί, στη Δεξιά.  Σε ποσοστό 80% ,όλο αυτό το πλήθος που επλήγη  από τα αντιτουριστικά μέτρα της κυβέρνησης, δεν υπάρχει περίπτωση, ακόμα και καλύτερες ημέρες να έρθουν ως τις εκλογές (που δε θα έρθουν) για τον τουρισμό, να χαρίσουν ούτε μια ψήφο σε αυτούς  που τους θεωρούν υπεύθυνους για την καταστροφή που έχουν υποστεί.
  4. Ο πτωχευτικός κώδικας ΄Ηταν το… “κερασάκι στην τούρτα”. Η χαριστική βολή  για χιλιάδες δανειολήπτες “κόκκινων” πια δανείων .Το  μέγα πλήγμα που έχει δεχτεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ,ακόμα δεν έχει σωστά αποτιμηθεί.   .Χιλιάδες δανειολήπτες πρόκειται  να χάσουν τα σπίτια  τους με την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που παραδίδει βορά στους Τραπεζίτες το   “αγκωνάρι”   του φτωχού. Με τους  πιο μέτριους υπολογισμούς,  τουλάχιστον 500.000 ψήφοι έχουν ήδη χαθεί και θα πολλαπλασιάζονται  μετά τη εφαρμογή του νέου κυβερνητικού  προγράμματος για την οριστική  φτωχοποίηση  ενός μεγάλου τμήματος τους ελληνικού πληθυσμού και την άφατη ικανοποίηση των αρπακτικών τραπεζιτών, ως  τις επόμενες  εκλογές
  5. Η προκλητική συμπεριφορά του τρελαμένου πλέον εντελώς δικτάτορα της Τουρκίας , απέναντι  σχεδόν σε όλους τους γείτονές του,  για την Ελλάδα τουλάχιστον δεν υπήρξε κεραυνός εν αιθρία. Η κλιμάκωση ήρθε ως αποτέλεσμα και  της προκλητικής συμπεριφοράς της ελληνικής κυβέρνησης, που αντί να σβήνει, έριχνε σκοπίμως και συνεχώς  λάδι στη φωτιά, με απώτερο στόχο να  αποκτήσει τα προσχήματα για να προχωρήσει  τις μεγάλες αγορές στα εξοπλιστικά  από τις οποίες πολλά από τα μέλη  της κυβέρνησης με πρώτο τον πρωθυπουργό, θα καρπωθούν τεράστια ποσά από  μίζες.

 

Οι  ψηφοφόροι  της Ν.Δ  στις τελευταίες εκλογές ανέρχονταν σε  (στρογγυλά) 2.250.000.  Του ΣΥΡΙΖΑ σε 1.780.000 Η διαφορά (250-300.000) είναι η ίδια πάντα της “κινούμενης άμμου”, δηλαδή ψηφοφόροι που δεν είναι οπαδοί, αλλά ψηφίζουν με δικά τους κάθε φορά κριτήρια. Κι αυτοί κατά κανόνα αναδεικνύουν  το νικητή των εκάστοτε εκλογών εδώ και πολλά χρόνια.

Αν σκεφτεί κανείς  αναλογικά και συσχετικά  με μοναδικό εφόδιο τη στατιστική και   την παρατήρηση σε συνδυασμό με τη δημοσκοπική έρευνα, όπως αποτυπώνεται μέχρι τώρα στην τελευταία δική μας  πανελλαδική δημοσκόπηση (ακόμα δεν ολοκληρώθηκε στο 100%) ,φαίνεται καθαρά η συντριπτική ήττα ,την οποία χρεώνεται αποκλειστικά,  όπως θα δούμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Και σε αριθμούς η ήττα είναι πράγματι συντριβή, δοθέντος πως η απώλεια ψηφοφόρων της Ν.Δ αυτή τουλάχιστον την ώρα φτάνει σχεδόν με τους πλέον ευοίωνους υπολογισμούς  τις 700.000 ψήφους.

Αν  σήμερα είχαμε εκλογές,  η  συμμετοχή  και η κατανομή των ψήφων , θα ήταν  η ακόλουθη  (κατά προσέγγιση) :

1.ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ: ( περισσότεροι από 4.000.000  ψηφοφόροι, στην πλειοψηφία τους με συνειδητή  αποχή, ως πολιτική πράξη).

2. ΣΥΡΙΖΑ: 1.900.000-.2. 000.000 ψήφους.

3. Ν.Δ :   1.400.000-  1.600.000 ψήφους.

Αν αυτά είναι σήμερα τα συμπεράσματα της δικής μας δημοσκόπησης, που σύντομα ελπίζουμε να ολοκληρωθεί (και δε φαίνεται να  υπάρξει  μεγάλη ανατροπή και απόκλιση από όσα  ήδη έχουμε στα χέρια μας  ),τότε το γεγονός πως όχι μόνο τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο στη χώρα, αλλά συνεχώς η κατάσταση θα  επιδεινώνεται, τότε, εκτός απροόπτου, με τους πιο αισιόδοξους για τη Δεξιά υπολογισμούς, νικητής στις επόμενες εκλογές θα είναι η ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ, δεύτερο  κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο με πιθανή απώλεια πάνω από 500.000 ψήφους από εκείνους του Ιουλίου 2019, που έλαβε,  η ΝΔ.

Φυσικά, ουδείς, ακόμα και ο φανατικός οπαδός της Ν.Δ, πιστεύει στις (εξ)αγορασμένες έναντι αδράς αμοιβής δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τα γκεμπελικά Μέσα παραπληροφόρησης. Κανείς δε   δίνει πίστη  σε αυτές . Μάλιστα σε συνδυασμό με τα εκατομμύρια με τα οποία δωροδόκησε η κυβέρνηση προκλητικά  τους καναλάρχες και τους εκδότες-κοντυλοφόρους, η απέχθεια του κόσμου για τη συντεχνία της εμπορικής δημοσιογραφίας  έχει φτάσει πλέον στο “κόκκινο”.

 

΄Ενα τέτοιο αποτέλεσμα είναι πραγματική συντριβή για την κυβέρνηση της Ν.Δ στις επόμενες εκλογές μέσα στο 2021 ή έστω στις αρχές του 2022 .Οι “Αντώναροι” καιροφυλακτούν ,ως αχυράνθρωποι του Κ. Καραμανλή,  να στείλουν τον Κούλη, όπως περιπαιχτικά τον αποκαλούν, από εκεί που ήρθε. Δεν την  πήγαν ποτέ τη “σώγαμπροι” φαμίλια Μητσοτάκη   οι Δεξιοί στο κόμμα τους .

 

Η βαριά ήττα της Ν.Δ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν,  δε θα έχει επιπτώσεις μόνο στον  ,εκτός των άλλων ,και υπόδικο για πολλά, σημερινό πρωθυπουργό . Θα δρομολογήσει και άλλες εξελίξεις, μη ορατές τούτη την ώρα. Εκείνο ,όμως, που δείχνει σίγουρο είναι πως  για μια τουλάχιστον  δεκαετία, η Ν.Δ  θα παλεύει  να βρει το δρόμο της. Και πρωτίστως “σοβαρό” αρχηγό.