ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ; ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ; ΄Η …ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ;

Οι ΗΠΑ δεν στέλνουν άρματα μάχης Abrams, τουλάχιστον άμεσα στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ δεν στέλνουν άρματα μάχης Abrams, τουλάχιστον άμεσα στην Ουκρανία

Rafale: Όσα πρέπει να ξέρετε για το μαχητικό πολλαπλών ρόλων ...

Κυριάκος Μητσοτάκης.  15 δισ. για εξοπλισμούς μέσα σε 3 χρόνια!

*****

Δεν αναφερόμαστε στις ταινίες τους. Εκεί πάντα, όποιος τα βάλει, κράτος ή τρομοκράτης , με το θείο Σαμ…  την έχει βάψει. Πράκτορες και κατάσκοποι, ομοσπονδιακοί και περιφερειακοί  Ράμπο κατά τη   δράση τους, έχουν θεϊκές δυνάμεις  αντίληψης και παρατήρησης ,  συνεπικουρούμενες ασφαλώς και  από  άριστες,προσωπικές   ικανότητες,ως… Αμερικανάκια στην κλωτσοπατινάδα    και τη σκοποβολή. Μπαμ και κάτω ο αντίπαλος!

Αυτά από τις ταινίες τους,  οι οποίες  στο συγκεκριμένο είδος υποκουλτούρας  και σχεδόν  στο σύνολο τους, είναι  κατ΄ευθείαν για πέταμα στο γνωστό  κάλαθο. (Γενικότερα,  πολλά δεν πάνε καλά στην αμερικάνικη βιομηχανία θεάματος, που για λούφα και παραλλαγή , πέφτει στην  αγκαλιά της Τέχνης.΄Αλλο θέμα αυτό).

Στην πράξη, όμως,  τα πράγματα δείχνουν να είναι διαφορετικά για τους Αμερικανούς.  Τουλάχιστον, όταν  ενδύονται  τα άμφια  της υπερδύναμης ,όπως παρουσιάζονται εδώ και δεκαετίες.  Μπορεί, όπως λένε, να διαθέτουν,πέρα από τα υπερσύγχρονα  όπλα,  φοβερούς δορυφόρους ,κάμερες και μηχανές τελευταίας τεχνολογίας, που σαρώνουν τον πλανήτη από τη μια ως την άλλη άκρη και κάνουν πεντακάθαρο ζουμ στον «κακό» που επιβουλεύεται τις ΗΠΑ και μηχανορραφεί να τις εκδικηθεί και να τις εξαφανίσει από προσώπου γης, αλλά ,στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι όπως στις ταινίες τους.

Χρόνια για παράδειγμα, ψάχνανε στις σπηλιές του Πακιστάν και του Αφγανιστάν να ξετρυπώσουν τον Μπιν Λάντεν , ο οποίος τελικά αποκαλύφτηκε πως βρισκόταν κάτω από τη μύτη τους.  Ζούσε τριφηλώς και αφόβως, χωρίς πολλές προφυλάξεις  με την πολυμελή οικογένειά του  για χρόνια  στο Πακιστάν κοντά σε μια στρατιωτική Ακαδημία. Την οποία , μάλιστα, οι Αμερικανοί είχαν, λέει,  κάνει όλο αυτό τον καιρό που τον ψάχνανε , φύλλο και φτερό στις δορυφορικές τους καταγραφές και τις βιντεοσκοπήσεις. Αλλά ο ίδιος με τη φαμίλια  του, δεν έτυχε ποτέ να  συλληφθούν από  τους …υπερσύγχρονους φακούς τους!

Πέρα,όμως,  από τους τρομοκράτες , οι  οποίοι χαρακτηρίζονται τέτοιοι,  ανάλογα με τα γούστα κα τις επιδιώξεις του κάθε ισχυρού, κάποιοι,πραγματικά και αποδεδειγμένα υπονομευτές της παγκόσμιας ειρήνης, αλλά και δυνάστες των ίδιων των λαών τους, όλως περιέργως και για τις διακηρύξεις και για τις ικανότητες  των Αμερικανών, μένουν ακόμα  ασύλληπτοι  ή ατιμώρητοι δεκαετίες. Κι αυτό το κάνουν, λέει, οι Αμερικανοί,  γιατί σέβονται τους…διεθνείς  κανόνες δικαίου, έτσι, όμως ,όπως δεν τους σέβονται αυτοί  που  είναι όντως, ταραξίες.

Μην αναφέρουμε όλη την παγκόσμια λίστα με τέτοιους, γιατί θα ξημερωθούμε. Ονόματα βαριά κι ασήκωτα στο δίχτυ.  Πούτιν, Αγιατολάχες, Κιμ Γιονγκ Ουν, για να μείνουμε στα  πιο λαμπρά αστέρια της παγκόσμιας τρομοκρατίας, απειλούν να κάνουν τον πλανήτη σκόνη, αλλά παραμένουν με τα πυρηνικά απασφαλισμένα  στο χέρι,  χρόνια τώρα.

Και ο μέγας και υπερόπτης  χωροφύλακας τη υφηλίου, ο θείος Σαμ, όπως είπαμε, τους κοιτάζει, τους χλευάζει, τους κατσαδιάζει πού και πού για τα μάτια του κόσμου, αλλά,  ως εκεί. ΄Η δε θέλει  να τα βάλει μαζί τους γιατί  ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΝΙΕΤΑΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ  ή δεν είναι τα πράγματα τόσο εύκολα, όπως στις αμερικάνικες ταινίες τους με τους λογής κατσαπλιάδες-πιστολάδες  τους.

Να μιλήσουμε με στοιχεία. Ο παρανοϊκός Τσάρος έχει ξεφύγει εντελώς , εδώ και χρόνια. Τρομοκρατία μέσα στην ίδια τη Ρωσία με εγκέφαλο και  δράστη τον  ίδιο ( τάχα ,πως είναι εισερχόμενη).  Εισβολές στα καλά καθούμενα σε χώρες.  700.000 νεκροί και εκατομμύρια σακατεμένοι  και πρόσφυγες  στη Συρία με τα  όπλα του και το στρατό του.  Η Ουκρανία αυτή την ώρα με άλλες, πάλι , χιλιάδες νεκρούς και στις δυο μεριές.

“Τί χρείαν έχομεν μαρτύρων” , για να καταλάβει κάθε σώφρων και  μη ων  στη λίστα των ρουβλιοπληρωμών του Τσάρου  πως πρόκειται για ένα κτήνος, ένα λυσσασμένο σκυλί, μια αιμοσταγή ύαινα , που τρέφεται με αίμα; Πως είναι ένας κατά συρροή,  παρανοϊκός  μεγαλοδολοφόνος; Θέλει πολύ μυαλό;

΄Εδειξε τα δόντια  του από την πρώτη  ημέρα που…ανέβηκε στο θρόνο του Τσάρου. Αλλά Αμερικανοί και Ευρωπαίοι καμώνονταν  πως δεν καταλαβαίνουν.  Χαριεντίζονταν  ανερυθρίαστα με το τέρας όλα αυτά  τα χρόνια.

Ακόμα και όταν εισέβαλε στη Γεωργία και αργότερα  το 2014 στην Ουκρανία,  δεν κουνήθηκε φύλλο. Ομπάμα και Μέρκελ κουνούσαν  το δάχτυλο στο θρασίμι κι αυτό ήταν όλο. Ο  Ομπάμα , ειδικά, τα έκανε εντελώς θάλασσα. ΄Η είχε συμφωνίες με την ” αρκούδα του Βορρά» ή ήταν ανίκανος να αντιληφθεί το  μέγεθος της συμφοράς που θα ακολουθούσε αυτή την εισβολή.

Και όμως! Ο τότε Αμερικανός πρόεδρος αδιαφόρησε προκλητικά με δικαιολογίες αφελείς και  διπλωματικές φανφάρες. Και ποτέ  δεν εξήγησε το λόγο αυτής της πανάθλιας, ανιστόρητης συμπεριφοράς του.

Δεν μπορούσε να δει ελάχιστα χρόνια μετά;  Οι σύμβουλοι, οι ιστορικοί του , τα σαϊνια των μυστικών του υπηρεσιών, δεν τον ενημέρωσαν για το τί  είναι ηλίου φαεινότερο  πως θα συμβεί; Τα γράφαμε εμείς εδώ συνεχώς και αδιαλείπτως, πόσο επικίνδυνο και εκτός ελέγχου  είναι αυτό το θηρίο ,αν δεν το ξεδοντιάσουν αμέσως .Και δεν το ήξεραν οι Αμερικανοί, που κάνουν πως τα έχουν  όλα στο τσεπάκι;

Γιατί ο Ομπάμα δεν έδεσε από τότε το τρελαμένο ζώο  της Ρωσίας; Δεν πείθουν τα γνωστά φληναφήματα  περί ανεξάρτητης χώρας που δεν επεμβαίνουν οι Αμερικανοί (εδώ γελάνε, πόσα θέλουν να μας τρελάνουν;  Ειδικότης των Αμερικανών να χώνουν τη μύτη τους, ακόμα και όπου δεν πρέπει).  Και ούτε τάχα  πως δεν μπορούσαν να τον πιάσουν γιατί …κοιμάται με το κουμπί  των  πυρηνικών στο χέρι και θα το πατήσει.  Παραμύθια για μικρά παιδιά.

Ο δικτάτορας  της Ρωσίας και η μαφιόζικη παρέα του, από  χρόνια έπρεπε να είναι στη φυλακή ή νεκροί. Και δεν είναι. Αιματοκύλησαν τον κόσμο, θα κάνουν χειρότερα, αν δεν τους προφτάσουν πάλι. Από τη λήξη του 2ου παγκόσμιου  πολέμου,  νέος Χίτλερ δεν εμφανίστηκε πάλι και για χρόνια. Σήμερα, όμως,  είναι ολοζώντανος.   ΄Αλλαξε μόνο όνομα.

Ας αφήσουν τα κούφια τα  λόγια τα μεγάλα  οι «χωροφύλακες»  πως προστατεύουν τάχα   τον κόσμο από τον αφανισμό Όσο είναι  εν ζωή  ο τρελαμένος Τσάρος, η ανθρωπότητα θα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Αν  δεν προχωρήσουν  στη σύλληψη ή την εκτέλεση (και μπορούν) του  κτήνους ΣΗΜΕΡΑ,  όλα είναι πιθανά.

Εκτός  κι αν ,κάποιους σαν τους δικτάτορες Πούτιν, Ερνογάν και Μουλάδες,  τους θέλουν να ζουν και να προκόβουν  Τους βολεύει τους Αμερικανούς.  Καθόλου δε το αποκλείουμε.

΄Αλλωστε, γιατί να είναι οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί υπεράνω χρημάτων; Μαγαζιά έχουν.   Κι αν δεν υπάρχει αγορά να πουλήσουν όπλα, πού να τα  βάλουν; Δεν έχουν ακόμα  χωματερές όπλων.

Τουλάχιστον, όσο υπάρχουν στη υφήλιο κάτι τύποι σαν τον δικό μας εδώ διεφθαρμένο γόνο της φαμίλιας και απέναντι ένας, επίσης, κοινοβουλευτικός δικτάτορας Εντογάν, που έγιναν  σέμπροι, ο  καθένας για το δικό του διάφορο. Και προς βαθιά, βεβαίως, θλίψη όσων (Τούρκοι και ΄Ελληνες) δηλώνουμε πως δεν είμαστε κρετίνοι και χαχόλοι για να  χάφτουμε τα παραμύθια της Χαλιμάς που πλασάρουν  στους πατριωταράδες  με τη βιαθιά   λοβοτομή ,  κάθε φορά.

..