ΤΟ “ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ” ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΤΑ INDYMEDIA;

 

Χτες στείλαμε και στα  INDYMEDIA το άρθρο μας με τίτλο

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ – ΤΟ ΒΗΜΑ. «ΤΟΙOΥΤΟΣ (ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ) ΕΠΡΕΠΕΝ ΥΜΙΝ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ» !

Η Δ.Ο ανέβασε το κείμενο, το οποίο τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  ήταν  αναρτημένο στις ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ. Λίγο πριν,  σκοπεύαμε να ανοίξουμε το θέμα, για να δούμε μήπως υπάρχουν  απαντήσεις, αλλά δε βρέθηκε στη θέση του, δεν υπήρχε πουθενά. Εξαφανισμένο από όλες τις κατηγορίες.

Και αναρωτιόμαστε. Γιατί κατέβασαν οι….σύντροφοι την ανάρτηση; ΄Εφταιγε μήπως η…γραμματοσειρά του κειμένου , που δε διαβαζόταν σε…κινητά ή “οι παράγραφοι  ήταν άνω κάτω”, όπως μας έλεγαν παλιότερα  για  άλλο θέμα μας, το οποίο πάλι ,αφού το ανέβασαν, λίγο μετά το απέσυραν; Προφάσεις εν αμαρτίαις!

Εμείς πιστεύουμε πως το “μακρύ χέρι” του Μαρινάκη είτε ως προέδρου του Ολυμπιακού, είτε ως ιδιοκτήτη-εκδότη πλέον των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, κατάφερε να φτάσει ακόμα και στα INDYMEDIA και να κατεβάσει κι από εδώ το θέμα που ξεσκεπάζει τις “πομπές” του.  Με λίγα λόγια, ο εφοπλιστής «λύνει και δένει» παντού. Κι αν έφτασε να κανονίζει ακόμα και «τα του οίκου» των INDYMEDIA, ποιο θέμα θα ανεβαίνει και ποιο θα πηγαίνει στον «αγύριστο» και στο σάιτ των…αντιεξουσιαστών, τότε  δεν υπάρχει καμιά ελπίδα σωτηρίας σε τούτο τον τόπο.

Η δική μας η άποψη, ξάστερη και «έξω από τα δόντια», είναι η παραπάνω. Τα μέλη της Δ.Ο στην οποία κοινοποιούμε αυτή την καταγγελία, υποχρεούνται  να απαντήσουν εντίμως και να απολογηθούν δημόσια . Για ποιο λόγο κατέβασαν το θέμα με τις καταγγελίες μας για το «βίο και την πολιτεία» του Βαγγέλη Μαρινάκη; Φοβήθηκαν κάτι; Τί και γιατί; Επηρεάστηκαν, πιέστηκαν, αναγκάστηκαν;  Και από ποιους;  Συνεχίζουν ακόμα να θεωρούν, μετά από αυτό,  το σάιτ τους ως… ιστότοπο αντιπληροφόρησης;

Οφείλουν, επαναλαμβάνουμε, να απαντήσουν ειλικρινά και ξάστερα.΄Οχι με παραμύθες τύπου γραμματοσειράς και κειμενογράφου. Ουδείς σοβαρός δέχεται τέτοια φληναφήματα (κοινώς παρλαπίπες).  Εδώ και τώρα να μάθουμε τι συνέβη και κατέβηκαν οι καταγγελίες κατά Μαρινάκη άρον-άρον.  

Σημεία των καιρών!  Επιτέλους, όλα μπορεί να τα εξαγοράσει ο εφοπλιστής; Ακόμα και μια από τις μοναδικές πλατφόρμες, ένα από τα λίγα βήματα, που υποτίθεται ενίσχυαν και στήριζαν την αντιπληροφόρηση; Τώρα πια τα INDYMEDIA έχασαν αυτή την αποκλειστικότητα και φυσικά το δικαίωμα μετά την ανεπίτρεπτη  «πατάτα» που έκαναν.

Είναι μια δραματική στιγμή για την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών αυτή σήμερα με ό,τι έγινε. Εμείς νιώθουμε ντροπή για λογαριασμό εκείνων, που κατέβασαν το θέμα. Και αγανάκτηση, γιατί  η οικονομική ολιγαρχία, για άλλη μια φορά, όχι μόνο δρα  ανενόχλητη σε αυτό τον τόπο  και βρίσκεται στο απυρόβλητο, αλλά έχει και τη δυνατότητα να εξαγοράζει ή να καταργεί οποιοδήποτε δημόσιο βήμα αρθρώνει  καταγγελτικό  λόγο εναντίον της.

 Εμείς παραμένουμε στις επάλξεις. Το ιστορικό σάιτ μας ούτε σε απειλές, ούτε σε εκφοβισμούς, ούτε σε δωροδοκίες  υποκύπτει. ΄Οσο είμαστε ζωντανοί  και έχουμε σώας τας φρένας, θα παλέψουμε «με νύχια και με δόντια» να μην κλείσει αυτό το μικρής, μεν,  εμβέλειας «βήμα», που διασαλπίζει, όμως, την ιστορική αλήθεια με πάθος και εντιμότητα.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ INDYMEDIA. ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ!