ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ – ΤΟ ΒΗΜΑ. “ΤΟΙOΥΤΟΣ (ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ) ΕΠΡΕΠΕΝ ΥΜΙΝ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ” !

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ
Μαρινάκης στα «Νέα»: Γιατί βγήκα μπροστά και πήρα τον ΔΟΛ
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Αυτό που φαινόταν άπιαστο όνειρο πριν μερικούς μήνες, έγινε πραγματικότητα: ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ επέζησαν – χωρίς να χάσουν την ψυχή τους. Και μαζί τους σώθηκε και το Αρχείο τους, ο καθρέφτης της Ελληνικής Ιστορίας των τελευταίων ενενήντα χρόνων.

Λόγω των κρίσιμων συγκυριών ο τόπος έχει ανάγκη όσο ποτέ την έγκυρη ανεξάρτητη ενημέρωση, με ιστορικό βάρος, άποψη και πρόταση. Αυτό ακριβώς που ο Αναγνώστης περιμένει από ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ. Τις λίγες ημέρες που δεν εκδόθηκαν νοιώσαμε όλοι τί έλειψε από τον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα. Και αναμετρούμε τί θα σήμαινε για τον τόπο, εαν αυτή η απουσία ήταν οριστική. Ή αν συνέχιζαν την έκδοσή τους αποξενωμένες από το πνεύμα τους και τις αρχές τους, εξαρτώμενες ή εκβιαζόμενες από τον οιοδήποτε ισχυρό.

Για να μην γίνει αυτό βγήκα μπροστά. Μέσα από μιά διάφανη διαδικασία και με απόλυτο σεβασμό στις αρχές και τους νόμους που έχουν θεσμοθετηθεί για τα ΜΜΕ. Και με την θέληση να εξασφαλίσω την οικονομική επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξή τους πάνω σε υγιείς βάσεις

Σε μια  κοινωνία «άρπα-κόλλα» σαν την ελληνική, σε ένα υπόδικο συστημικό  πλέγμα  στις  νευραλγικές θέσεις  του  οποίου προωθούνται πάντα οι χειρότεροι, δε θα μπορούσε και στο χώρο της εμπορικής δημοσιογραφίας να συμβεί το αντίθετο. Οι  εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, του συγκροτήματος Λαμπράκη, υπήρξαν, ως γνωστό, για δεκαετίες ολόκληρες οι «ναυαρχίδες» της παραπληροφόρησης, της στημένης, της χαλκευμένης είδησης και της γενικότερης  δημοσιογραφικής αγυρτείας. ΄Ο,τι πιο αισχρό σε ονόματα και ιδιότητες  (ιδιοκτήτες-εκδότες, λοιπό προσωπικό –υπάλληλοι,  δημοσιογράφοι)  το συναντάμε σ΄αυτό το εκδοτικό συγκρότημα της οικογένειας  Λαμπράκη.

Να μην αναφέρουμε γνωστά  ονόματα, «ων  ουκ έστιν αριθμός».  Να θυμίσουμε μόνο, πέρα από τον επικεφαλής  και φανερά διαπλεκόμενο με τις κατά καιρούς εξουσίες Χ. Λαμπράκη και  τον «έτερο Καπαδόκη» διάδοχό του Σταύρο Ψυχάρη  .Και φυσικά σήμερα τον, εκτός των άλλων και  για εμπόριο μεταφοράς τεράστιας ποσότητας ηρωίνης, κατηγορούμενο  εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.  Αληθώς, «τοιούτος έπρεπεν αρχιερεύς» στις…ιστορικές εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ!

Τα όσα…πατριωτικά εκφώνησε  τώρα  ο νέος ιδιοκτήτης  των δύο…μαθουσάλιων εφημερίδων, τα… ακούμε δωρεάν οι νουν έχοντες . Αλλά, ούτε τους αφελείς πείθουν. Αγόρασε, τάχα,  ο Μαρινάκης τις εφημερίδες του συγκροτήματος, γιατί…  ανησυχούσε, μας λέει,  πως η απουσία τους θα ήταν μέγα κενό και  φοβερή η έλλειψη αντικειμενικότητας στη  δημοσιογραφική ενημέρωση. Το απύθμενο βάθος της ασύστολης υποκρισίας και του αμετροεπούς  θράσους!

 ΄Απαντες, βέβαια,  γνωρίζουν πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αγόρασε τις εφημερίδες, πρώτα για τη δική του κάλυψη (κινδυνεύει άμεσα να πάει φυλακή, αν κάποια στιγμή σπάσει η ομερτά των εμπλεκομένων ναρκομεταφορέων ή η χώρα ορθοποδήσει στοιχειωδώς  δικαιικά) και ύστερα, για να ενισχύσει το μέγα προστάτη του, αρχηγό της Ν.Δ  Κυριάκο Μητσοτάκη . Ο τελευταίος  δίνει εδώ και καιρό  μεγάλη μάχη («τα ρέστα» του, καλύτερα), για να μην πάει ο…χορηγός του κόμματός του  φυλακή. Και πέρα από τους οικονομικούς, τώρα πια που ο εφοπλιστής έγινε και …εκδότης, έχει κι άλλους σοβαρούς λόγους να τον στηρίζει.

Να θυμηθούμε τις τελευταίες… ευαισθησίες του «υιού» Μητσοτάκη και  των υπολοίπων «παρακοιμώμενων» του αρχηγού.  Με αλλεπάλληλες επερωτήσεις, ανακοινώσεις, καταγγελίες, συνεντεύξεις, σύσσωμος ο «αγγελικά πλασμένος κόσμος»  της «επάρατης» Δεξιάς, κόπτεται  για τη…. νομιμότητα, η οποία παραβιάστηκε  με την επικοινωνία του εκ των σπλάχνων της δικιάς τους Δεξιάς και μάλιστα Ακροδεξιάς, προερχόμενου σημερινού υπουργού ΄Αμυνας Πάνου Καμμένου (και οσονούπω επιστρέφοντος εις τας μητρικάς αγκάλας) με τον έγκλειστο στις φυλακές συνεργάτη του Β. Μαρινάκη στη μεταφορά της ηρωίνης. ΄Ομως,  τσιμουδιά  στη σύμπασα Ν.Δ  για την προκλητική στάση της δικαιοσύνης, που αρνείται ως αυτή τη στιγμή να αγγίξει τον εφοπλιστή, όταν ο ίδιος,  κατά τα λεγόμενα του συνεργάτη του, υπήρξε ο πραγματικός εγκέφαλος της επιχείρησης μεταφοράς του  εμπορεύματος του θανάτου.

Είναι φανερή η ξετσίπωτη, η επαίσχυντη  κάλυψη Μαρινάκη   που επιχειρεί η Δεξιά.  Με κανένα τρόπο δεν επιθυμεί την αποκάλυψη της οδυνηρής αλήθειας περί της συμμετοχής του αχυρανθρώπου της στο εγκληματικό εμπόριο.΄ Εχει άλλωστε,παράδοση στιν τομέα αυτό. Να μην ξεχνάμε και την αποφυλάκιση του ισοβίτη μεγαλέμπορου ναρκωτικών από τον πρώην ΝεοΔημοκράτη υπουργό δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου ,πρώην αρεοπαγίτη και συνδικαλιστή στην ΄Ενωση εισαγγελέων- δικαστών.   Γι΄αυτό, πρωτεύον για τη Ν.Δ  αναδεικνύεται το θέμα του τρόπου, παράνομου ή όχι,  με τον οποίο ο ήδη τιμωρημένος συνεργός του  θα αποκαλύψει και τη συμμετοχή Μαρινάκη στην υπόθεση  της μεταφοράς των ναρκωτικών και όχι αυτή  καθαυτή η εγκληματική του συμμετοχή του εφοπλιστή.

Φανερά απίστευτο  και αισχρότατο το αλισβερίσι. Και  «ηλίου φαεινότερος» ο αποπροσανατολισμός, που επιχειρείται . Εν τη …πονηρή αφελεία τους,  οι απόγονοι της ΕΡΕ στη Ν.Δ, νομίζουν ,πως, όσο τουλάχιστον χρειάζονται το Μαρινάκη ως οικονομικό  χορηγό, αλλά και με τη δημοσιογραφική του τώρα πια υποστήριξη, θα αποσιωπηθεί η ανάμειξη του τελευταίου στο μέγα σκάνδαλο να βρίσκεται ακόμα ο εφοπλιστής σε δικαστικό απυρόβλητο.

Είναι όντως επικίνδυνα αφελείς, όμως. Και τούτο για τον εξής λόγο: Σύντομα θα  αναγκαστεί  το νέο αφεντικό των εφημερίδων του Λαμπράκη να γίνει προκλητικά επιθετικός. Αυτό, όμως, θα σημάνει και τη σφοδρή  αντίδραση των θιγόμενων, που  θα εκμανούν τόσο από τις ανοίκειες, προσωπικές επιθέσεις, όσο και  από τη χοντροκομμένη, αντιαριστερή πολεμική που θα εγκαινιάσει , μέσω των νέων εφημερίδων της ιδιοκτησίας του.

Αυτή, όμως, η τακτική  θα σηματοδοτήσει και το τέλος του, όσο προσεκτικός κι αν γίνει.  Είναι η ώρα που θα πέσουν πια οι μάσκες.  Ουδείς από την παρέα Μητσοτάκη και  τους διαπλεκόμενους δικαστές του θα μπορέσουν  πλέον να  στρέφουν αποκλειστικά τον προβολέα στον Πάνο Καμμένο και  στο φυλακισμένο συνομιλητή του. Τα φώτα θα πέσουν πια δυνατά και θα περιλούσουν την ίδια την υπόθεση της εμπορίας ηρωίνης και τη συμμετοχή ή όχι, ως κεφαλή, του προστατευομένου της Ν.Δ εφοπλιστή και ιδιοκτήτη των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ , Β. Μαρινάκη.

Θα δούμε πολλές, δυνατές και απρόβλεπτες μάχες στον πόλεμο μέχρις εσχάτων  που κορυφώνεται, όπως δείξαμε  αλλού,  μεταξύ των  δύο μεγάλων κομματικών μονομάχων. Η βιομηχανία παραπληροφόρησης, τώρα και μέσω των  εφημερίδων του Λαμπράκη  υπό το νέο αφεντικό τους, θα πρωτοστατήσουν σ΄αυτόν το βρώμικο  πόλεμο που θα ξεσπάσει.

Η υπόθεση συμμετοχής ή όχι Μαρινάκη και μάλιστα ως ο ιθύνων νους στο εμπόριο ηρωίνης, αλλά και η υπόθεση Χαρ. Αθανασίου, μπορεί, μεν, να μην αποτελέσουν το κυρίαρχο, το βασικό, επιθετικό   όπλο στο συγκεκριμένο πόλεμο, αλλά η χρήση τους, έστω και στο μέτρο και το χρόνο που θα χρησιμοποιηθεί, θα είναι αποτελεσματική. Το μέγιστο βάρος, όμως, αυτής της σύγκρουσης μέχρι θανάτου, θα κληθεί να σηκώσει η υπόθεση της χρεοκοπίας της χώρας, η οποία ξεκίνησε ήδη από το 2007  επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή και αποσιωπήθηκε τεχνηέντως και με το αζημίωτο από τον νυν πρωθυπουργό και τα λοιπά κόμματα.

΄Οπως και να έχει, όποιος κι αν από τους δύο μεγάλους αντιπάλους κερδίσει τη μονομαχία, σημασία έχει πως το κέρδος θα το εισπράξει τελικά η ακηδεμόνευτη κομματικά κοινότητα των συνειδητοποιημένων πολιτών. Η εγκληματική αποσιώπηση της χρεοκοπίας και η ατιμωρησία του βασικού ενόχου της με τα γνωστά ανταλλάγματα,  η ανίερη κομματική  κάλυψη Μαρινάκη- Αθανασίου από την ίδια παράταξη με αντάλλαγμα κυρίως τη δημοσιογραφική υποστήριξη από τα έντυπα του εφοπλιστή, θα εξελιχθούν κάποια στιγμή  σε μπούμερανγκ όχι μόνο για τους δύο μεγάλους κομματικούς μονομάχους, αλλά και για τους λοιπούς σαλτιμπάγκους  του   ελληνικού κομματικού  κατεστημένου.

Περιμένουμε με ανυπομονησία, τόσο την έναρξη του κομματικού αυτού ελληνικού “Αρμαγεδώνα», όσο και τις καταστροφικές του συνέπειες για το ίδιο το  «πολιτικό» σύστημα της χώρας. Από τις δικές του στάχτες θα αναδυθούν οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί στη χώρα, που σε καμιά περίπτωση, έστω κι αν δεν είναι οι καλύτεροι,  δεν μπορεί να εμπερικλείουν στους ιστούς τους την έκταση της  παθογένειας ,η οποία συνέχει   το  παλιό, βρώμικο, ελληνικό, κομματικό κατεστημένο.