ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

ΤΑ ΒΑΓΓΕΛΟ-ΜΑΡΙΝΑΚΙΑ   TΩΝ INDYMEDIA. “΄Αλλων ιατρός αυτός έλκεσι βρύων”!

Μου αρέσουν τα Βαγγελο-Μαρινάκια της  Δ.Ο στα Indymedia που μου  το παίζουν και καλά αντιπληροφόρηση, όταν οι ίδιοι είναι… μανούλες στην παραπληροφόρηση, τη χάλκευση της είδησης, την κατάπνιξη της διαμαρτυρίας.  Θύμα αυτής της βιομηχανίας, εμπορικής και ιδεοληπτικής ,έχει πέσει (και όχι μόνο μια φορά) και το δικό μας σάιτ. Για παράδειγμα, πρόσφατα τα συγκεκριμένα φυντάνια, όχι μόνο κατέβασαν το θέμα που ξεμπρόστιαζε τον “ασεβή” Μαρινάκη, όπως γράφαμε χτες, αλλά οι ανόητοι, αρνούνται  να δημοσιεύσουν και την καταγγελία μας.

Κανονική διαπλοκή οι παλιάνθρωποι με τον εφοπλιστή. Ποιος ξέρει με τί είδους ανταλλάγματα ή από ποιες αναστολές, φοβίες, κουτοπονηριά και χαζομάρα  τον αφήσανε  να έχει το “πάνω χέρι”, να κουμαντάρει με τον δικό του ,ύπουλο  τρόπο και τον ιστότοπο που υποτίθεται πολεμάει την οικονομική  ολιγαρχία και υπηρετεί την ελευθεροτυπία, την ανεμπόδιστη διακίνηση ιδεών, τη διαφορετικότητα στην ενημέρωση και την πληροφορία, αλλά  και στη συμπεριφορά.

Και πάνε οι πανάθλιοι να μας βγουν και από …αναρχικά-αντιεξουσιαστικά. ΄Ετσι να ήταν Βαγγελο-Μαρινάκια μου ,η Αναρχία. Την έχετε μπερδέψει με τον μπαχαλακισμό, το οπαδιλίκι-ποδοσφαιριλίκι, το χουλιγκανισμό από τα  παιδιά των Μαρινάκηδων, της “θύρας”  …007!

Κι  αυτό σίγουρα το ξέρει πια και “η κουτσή Μαριώ”, πως το αληταριό  δεν είναι φορείς ούτε αναρχίας ούτε ακτιβισμού. ΄Εχετε μπερδέψει κανονικά κάποιοι απο σας το ξεχαρβάλωμα, το σπάσιμο, την αυθαίρετη βία, το χουλιγκανισμό  με την επανάσταση.  Αυτή την τακτική τη θεωρείτε εσείς  εξέγερση, κινηματική συμπεριφορά;  “Κούνια που σας κούναγε”!

Δεν είστε διαφορετικοί από εκείνους που τάχα καταγγέλετε και πολεμάτε. Στην ίδια χαβούζα κολυμπάτε.΄Ομοια μπόχα αναδίνετε. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και τουλάχιστον εμάς δεν μπορείτε να μας εξαπατήσετε. Μυριζόμαστε από μακριά τη δυσωδία. Απ΄όπου κι αν προέρχεται.

Και είμαστε εδώ, ακριβώς γι΄αυτό. Να ξεβρωμίζουμε την “κόπρο του Αυγεία”. ΄Ολων όσοι υπηρετούν, καθένας με το δικό του τρόπο, τη διαφθορά, τη διαπλοκή,τη δημαγωγία, το λαϊκισμό, τον αποπροσανατολισμό.

Τα Indymedia, να μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, είναι παγκόσμιος θεσμός στον κυβερνοχώρο. Και σχεδόν κανένα από τα όμοια σάιτ άλλων χωρών,  απ΄όσα τουλάχιστον εμείς παρακολουθούμε, δε θυμίζει στο παραμικρό τα ελληνικά. Τα περισσότερα διαθέτουν σοβαρότητα και  κύρος. Παρουσιάζουν κείμενα με  μεστό πολιτικό ή άλλο λόγο .΄Οχι φανφάρες. Και δεν αναπαράγουν λόγο “Ριζοσπάτη”, δεν κάνουν πολιτική και αγώνα με τσιτάτα .Ούτε επίσης…διανθίζουν τα κείμενά τους οι συντάκτες τους με λεξιλόγιο υβρεολογίας και αποφοράς. Για να μην πούμε για τις Δ.Ο. ΄Οσα παρακολουθούμε, διαπιστώνουμε πως  διαθέτουν σοβαρή, υπεύθυνη, έμπειρη, και “διαβασμένη” Διαχειριστική Ομάδα.

Γι αυτό κι εμείς εδώ, απο το δικό μας σάιτ με το δικαίωμα που μας παραχωρεί η ίδια η φύση, η φιλοσοφία ,ο χαρακτήρας και ο στόχος των Indymedia  σας τονίζουμε πως δεν σας τα εκχωρούμε.  Σε καμιά περίπτωση δε σας ανήκουν, όπως, ίσως, έχετε την ψευδαίσθηση. Ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν υφίσταται σε τέτοιους ιστότοπους. Να το βάτε καλά στο μυαλό σας. Και θα παλέψουμε για να ορθοποδήσουν κάποια στιγμή, να βρουν τον κανονικό τους βηματισμό  και τα ελληνικά Indymedia. Θα τα αφαιρέσουμε-“απαλλοτριώσουμε”, εν καιρώ, από τους μπαχαλάκηδες, τους χούλιγκαν και τους Χρυσαυγίτες με κουκούλα. Σας διαβεβαιώνουμε.

Και να μην ξεχνάτε. Μπορούμε να  ξεκαθαρίσουμε και αυτό το χώρο, γιατί έχουμε “ποτάμια νερό”, καθάριες πηγές που αναβλύζουν στο ιστορικό μας σάιτ. Αυτό σημαίνει πως  πολλή βρώμα , απ΄όπου κι αν τη βρούμε, και όσο ζούμε,  θα την ξεπαστρεύουμε. Είναι υπόσχεση στο νέο ΄Ανθρωπο που γεννιέται.