“ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ”. ΑΛΕΞΗ, “ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ. ΣΥΝΕΛΘΕ!

                        ΣΜΜΕΙΚΤΑ

 

Ρωσία: «Ισόβιος πρόεδρος» ο Πούτιν – Στην εξουσία έως το… 2036

Ρωσία: «Ισόβιος πρόεδρος» ο Πούτιν - Στην εξουσία έως το... 2036

Εν μέσω αντιδράσεων εκ μέρους των πολέμιων του Κρεμλίνου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν «σφράγισε» με την υπογραφή του τον επίμαχο νόμο που ανοίγει το δρόμο της παραμονής στην εξουσία της Ρωσίας έως το 2036.

Το κείμενο εγκρίθηκε οριστικά από τη Δούμα τον Μάρτιο, έπειτα από δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση που διοργανώθηκε το καλοκαίρι του 2020.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, το ίδιο πρόσωπο μπορεί να εκλεγεί στο αξίωμα του προέδρου και να ασκήσει δύο θητείες, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν όσον αφορά στον εν ενεργεία πρόεδρο οι προηγούμενες θητείες του.

****

Ο Νέος Χίτλερ τα σπάει απ΄ όλες τις πλευρές. Η ιλαρότητα συναντά την τραγωδία.

Οι κυβερνήσεις και η βιομηχανία παραπληροφόρησης ανά το κόσμο  παίζουν το ίδιο παιχνίδι,  όπως τις παραμονές του τελευταίου Μεγάλου πολέμου. Θεωρούσαν τον παρανοϊκό δικτάτορα ως…εκλεγμένο ηγέτη της Γερμανίας!

______________________________________

  1. α. Απίστευτος «διάλογος» Τσίπρα-Πολάκη για το αν η ΝΔ είναι κόμμα δωσίλογων και ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα Κολοκοτρώνη

Δεν υιοθέτησε ο Αλέξης Τσίπρας την άποψη του βουλευτή του, Παύλου Πολάκη, ότι η ΝΔ είναι κόμμα δωσιλόγων. Το απίστευτο είναι ότι ο κ. Πολάκης απάντησε, και επιμένει.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρώην υπουργός του στη συζήτηση της Προανακριτικής, είπε: «Δεν θεωρώ τη ΝΔ παράταξη των δωσιλόγων, όπως και ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Σε μία πολιτική αντιπαράθεση ακούγονται και υπερβολές. Οι παρατάξεις έχουν την ιστορία τους. Δεν είναι η ΝΔ παράταξη δωσιλόγων όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράταξη του Κουφοντίνα όπως μας έχουν κατηγορήσει», είπε, απαντώντας έτσι στον Παύλο Πολάκη που τα είχε υποστηρίξει σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για την Προανακριτική για τον Νίκο Παππά.

Ο Παύλος Πολάκης δεν το άφησε να πέσει κάτω, διαφώνησε με τον κ. Τσίπρα και έγραψε στο Facebook: «Να το επαναλάβω για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»: Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων. Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής, δεξιάς και ακροδεξιάς που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας. Η πρώτη είχε Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιώτηδες,114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή. Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο, από μαυραγορίτες και δωσίλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμάνηδων και χουντικούς!!
Τέλεια και παύλα! Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!»

Πηγή: iefimerida.gr

β. Μήνυμα για τα 80 χρόνια από την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο Νίκος Δένδιας.

Νίκος Δενδιας ν95

Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν συνθηκολόγησε και ήταν και πάλι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

«80 χρόνια από την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων, την οποία ακολούθησε η μακρά νύχτα της Κατοχής. Η ψυχή των Ελλήνων δεν συνθηκολόγησε όμως ποτέ και ο αγώνας συνεχίστηκε στη Μέση Ανατολή, όπως και με την Εθνική Αντίσταση. Η Ελλάδα ήταν και πάλι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», σημειώνει ο Νίκος Δένδιας.

Πηγή: iefimerida.gr

****

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: «Τσίπρα από εμένα θα πήγαινες»

Αλέξη Τσίπρα, «ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν· ή γάρ τον ένα μισήσει καί τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται καί του ετέρου καταφρονήσει’.  (Mατθ. 6,24)

Οπότε κανόνισε. Θα είσαι με την Ιστορία ή το μυθιστορία;. Θα αρθρώνεις πολιτικό ή δημαγωγικό  λόγο;

Η παράταξη της Δεξιάς σε όποιο όνομα κι αν ακούει κάθε φορά,  είναι το κόμμα των κοτζαμπάσηδων, των  δωσίλογων,  της ΕΡΕ, της Ν.Δ . Επειδή ακριβώς ο Δεξιός, αν έχει ένα όραμα, είναι αυτό  της ικανοποίησης του προσωπικού του συμφέροντος. Δεν εμφορείται από ιδανικά,  αρχές διαχρονικές και απαρασάλευτες. “Ο θανάτός σου η ζωή μου” είναι η ύψιστη  αξία για το Δεξιό. Οπαδό και  στέλεχος.

Η Φύση, ο Νους, η σωφροσύνη είναι οι ισχυρότεροι αντίπαλοι της μισαλλοδοξίας και της παράνοιας που συντηρεί ως σήμερα  η παράταξη της Δεξιάς παγκόσμια.  Στις κοινωνίες του Μέλλοντος θα είναι ΄Υβρις αν υπάρχει  ακόμα Δεξιά και  αυτοχαρακτηρίζεται κάποιος ως οπαδό της. Πού διδάσκει η Φύση τα έλλογα όντα  “το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό”  ή “όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίσια”; Στο βασίλειο των άλογων ζώων, ναι.  Στις κοινότητες των ανθρώπων ,όχι.

 

Ποιος αντιστάθηκε  στη δικτατορία του Καποδίστρια,  τους Ναζί στην Κατοχή;  Στο παρακράτος του  Κων. Καραμανλή, τη δικτατορία των συνταγματαρχών;

Αν εννοείς πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης  δεν ήταν καν γεννημένος   στη Γερμανική Κατοχή κι αυτός είναι  λόγος που δεν είναι δωσίλογος, τότε με τη σειρά σου και εσύ  δεν έχει δικαίωμα να σεμνύνεσαι   για το ΕΑΜ και ούτε φυσικά να χαρακτηρίζεις το κόμμα σου Αριστερό.

Με την ίδια λογική που ως  απών  χρονολογικά  ο ΝεοΕλληνας από την αρχαιότητα αυτού του τόπου, δεν πρέπει να αποκαλείται ΄Ελληνας.  Κι ακόμα κι εκείνες τις ελάχιστες πολεμικές  αποζημιώσεις που πήραμε από τους Ναζί για την καταστροφή της χώρας, να τις γυρίσουμε πίσω  κι ούτε καν λόγος για  νέες και περσότερες μια και καμιά σχέση δεν έχει ο ΝεοΓερμανός με το Ναζί παππού του.

Δεν είναι   ακραιφνής απόγονος του  δωσιλογισμού  της Δεξιάς    εκείνος  ο  πρόεδρος της ΟΝΕΔ, που ομολόγησε  πως θα σε ξεκοίλιαζε  ευχαρίστως, αν τύχαινε να ζείτε αμφότεροι  στις ημέρες των Χιτών και των Μάυδων; Ν ομίζεις πως δοθείσης ευκαιρίας  θα δίσταζε  να το κάνει και σήμερα: ΄Οπως, άλλωστε,  το τόλμησε και ο φονιάς του Φύσσα. ΄Η μήπως οι ΝεοΝαζί δεν είναι τέρατα που εξέθερεψε η  μήτρα  της ίδιας  παράταξης των Ταγματασφαλιτών και των κουκουλοφόρων;

Οι χαρακτηρισμοί είναι συμβολικοί, έμφορτοι μηνυμάτων και σημειολογιών. Και το βασικό τους χαρακτηριστικό  είναι η διαχρονικότητα .Δεν έχουν να κάνουν με  εποχές και κοινωνίες “χτες” και  “αύριο”. Τόσο απλό και κατανοητό, όταν οι όροι που εκφραζόμαστε είναι ιστορικοί  και όχι δημαγωγικοί.

Είδες ο   Δένδιας,  ως  ακραιφής Δεξιός πως δε διστάζει να οικειοποιηθεί την αντίσταση της χώρας τότε κατά της εισβολής των Ναζί;  Σαν και ο ίδιος να έχει μερτικό και νιώθει υπερήφανος για τη στάση των Ελλήνων.

Και μάλιστα τη στιγμή  που ξέρουμε πολύ καλά πως  στην Κατοχή  την πραγματική Αντίσταση εναντίον των  Γερμανών  δεν την έκαναν Δεξιοί.  Η πλειοψηφία στο ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ήταν Αριστεροί. Κι αυτή  η  ιστορική αλήθεια δεν αλλάζει με μια χούφτα αντιστασιακών του Ζέρβα.

Ολισθαίνεις σε μια αλήστου μνήμης εποχή, Αλέξη Τσίπρα. Σε εκείνη  πριν γίνεις πρωθυπουργός της χώρας, που ο Μαυρογυαλουρισμός και η δημαγωγία σου   είχαν υποκαταστήσει  εντελώς το σώφρονα και ιστορικό πολιτικό λόγο. Μην κάνεις πάλι τα ίδια εκείνα  λάθη. “Το  δις εξαμαρτείν…”!

Κι ακόμα λάβε υπόψη σου το μεγαλύτερο μήνυμα της Ιστορίας.  ΄Ο,τι  και να λες εσύ και ο Κούλης αντίθετα από εκείνο.    “Λαός που αρνείται να διδαχτεί  από την ιστορία του,  θα αναγκαστεί να την  επαναλάβει.  Να ξαναζήσει   τα ίδια λάθη”.

Και οι παλιές πληγές σε αυτή τη χώρα δεν έκλεισαν.   Το Σύστημα   θέλει  “τα σκουπίδια  κάτω από το χαλί” . ΄Οχι στη χωματερή που είναι η θέση τους. Μια μέρα θα εκβραστούν. Με όλες τις συνέπειες που  θα εισπράξουμε , αφού δουλειά των πολιτικών  δεν είναι  να  επιδιώκουν   την  Κάθαρση,  αλλά να συνεχίζουν    την  Τραγωδία.

2. O Καραμανλής απαντά (μέσω Τσιτουρίδη) στον Σημίτη, για το Ελσίνκι: Είναι ο πρωθυπουργός των Ιμίων

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Αυτό κι αν είναι  ιστορικό θράσος. Ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας της χώρας, που ελέω “Ομερτά” Τσίπρα,   αντί να είναι στον Κορυδαλλό,  απολαμβάνει  τσιπούρες στη Ραφήνα, τολμάει να μιλάει για ΄Ιμια.

Εγκλήματα της Αριστεράς  αυτά! Απαράγραπτα.

3. Διαρροή–μαμούθ στο Facebook -Πώς θα δείτε αν διέρρευσαν δικά σας προσωπικά στοιχεία

Facebook διαρροή δεδομένων

΄Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες”. Γνωστό.

Από την άλλη,  τί έχουν να κρύψουν οι κρυψίνοες  και οι λογής Κατινίσκοι      και τους έχει  πιάσει πανικός και πρεμούρα με αυτή τη διαρροή;  Μήπως εξευτελιστούν από τα απόρρητά τους στη φόρα;

Μα και μόνο το γεγονός πως διατηρούν  λογαριασμό σε τέτοιο βόθρο, είναι επιλήψιμο, κατακριτέο  και εξευτελιστικό.     Και δε μιλάμε για τις χυδαιότητες. Η εποχή μας είναι σεξιστική και αφύσικη .Κι ας κρύβουν  τις πομπές τους  με τις απόρρητες  διασφαλίσεις που υπόσχονται αυτά τα Μέσα .

Το FB  είναι καθαρά  ένα φασιστικό εργαλείο που χρησιμοποιεί ως  άλλοθι τον όρο πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, για να εξυπηρετήσει τους κερδοσκοπικούς του στόχους. Και φυσικά  παλεύει με νύχια και δόντια να συντηρήσει μια κοινωνία με όλες τις παθογένειες που τη διακρίνουν σήμερα. Μια υγιής κοινωνία ούτε  τέτοια μέσα επικοινωνίας χρειάζεται, ούτε συνδρομητές σαν αυτούς που έχει.

Ας μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους οι λογής άρρωστοι  μιας ετοιμοθάνατης κοινωνίας σαν τη δική μας σήμερα.

4. Survivor 4: Στο ίδιο έργο θεατές -Ο Τριαντάφυλλος ξανά υποψήφιος προς αποχώρηση

Η κόκκινη ομάδα στο Survivor 4
Πηγή: iefimerida.gr

΄Αλλα ψώνια τούτα. Με… πρώτα και καλύτερα, φυσικά,  όσους τους παρακολουθούν.

Μια απέραντη  μπόχα η κοινωνία  μας. Με προαγωγούς της  μόλυνσης και της αρρώστιας,   τους κοντυλοφόρους  και τα Μέσα αποβλάκωσης.

Πόσα πια να γκρεμίσουν  οι γενιές που έρχονται; Κι από τί να πρωτο-φυλαχτούν;

Ας βάλουμε    δυνατή  πλάτη.  Ας τους ξεβρακώνουμε  καθημερινά.  Είναι πέρα από γραφικοί και  λίαν  επικίνδυνοι. Πρωταγωνιστές και θεατές κι αυτού του κιτς,  Survivor 4!