ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ. ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑ

Εαρινές προβλέψεις Κομισιόν-Ελλάδα: Βουτιά 9,7% στο ΑΕΠ και στο 19,9% η ανεργία το 2020

“Εαρινό δώρο” του κυβερνητικού αληταριού.  Στο όνομα της… ασύμμετρης απειλής του κορόνα! Και υπάρχουν χαχόλοι που τους πιστεύουν.

Δυο φορές μέσα σε 12 χρόνια η επάρατη Δεξιά χρεοκόπησε τη χώρα.Και ακόμα ουδείς βρίσκεται στη φυλακή. Ο Καραμανλής απολαμβάνει… τσιπούρες στη  Ραφήνα, επειδή ο Τσίπρας σκιζόταν  να κάνει κυβέρνηση με την ακροδεξιά.

Ο Κούλης  συνεχίζει την παράδοση.  Επενδύει τα κλοπιμαία του πατέρα του και αποταμιεύει  κι άλλα  για τις γενιές του Μητσοτακέικου  50 χρόνια  μετά. Ο Τσιόδρας, ο Ψάλτης,  με το παραμύθι του, ως αυτοφωράκιας ,  ετοιμάζει τις βαλίτσες του να πάει στη Βουλή

Σιχτίρ αληταριό.  Εγκληματίες. Κι εσείς και οι ανεγκέφαλοι που σας βάζουν πλάτη!

________________________________

1. Ερώτηση Ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στην Κομισιόν για το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

 

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Πέτρου Κόκκαλη, έθεσαν ερώτηση στην Κομισιόν για το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή.

Την ερώτηση συνυπογράφουν και οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά.

Οι Ευρωβουλευτές σημειώνουν πως η ανάκαμψη στην ΕΕ μετά την πανδημία θα πρέπει να συνδυαστεί με τη μάχη ενάντια στην κλιματική κρίση και την απώλεια της βιοποικιλότητας, με επίκεντρο την προσπάθεια για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Παρά ταύτα, η ελληνική κυβέρνηση με διαδικασία φαστ τρακ και χωρίς να λειτουργεί η Βουλή σε πλήρη απαρτία λόγω COVID19, και με την έντονη αντίδραση ΜΚΟ και πολιτών, αλλάζει τη νομοθεσία σε ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, τη διαχείριση των αποβλήτων, ενώ νομοθετεί ουσιαστικά την κατάργηση της διαβούλευσης, μέσω αύξησης της διάρκειας ισχύος των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, και σταδίων που δε μπορεί να γνωμοδοτήσει μια δημόσια αρχή ή το κοινό, με αποτέλεσμα να εκλείπει η δημόσια συμμετοχή από τις διαδικασίες της ΕΠΕ, ερχόμενη, έτσι σε αντίθεση με την Οδηγία 2011/92/ΕΚ (άρθρα 6, 11), με το άρθρο 191 της Συνθήκης ΕΕ και με τη Σύμβαση Αάρχους (άρθ. 6 παρ. 10).

Επίσης, έρχεται σε αντίθεση με την λογική της Οδηγίας 2011/92/ΕΕ αναφορικά με την εξαίρεση από την διαδικασία ΕΠΕ κατηγοριών έργων, τα οποία ενδέχεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή, οι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζουν την αντίθεση η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά στην επικράτεια της στο Δίκτυο Natura 2000 (περισσότερο από 30% στη χέρσο και 20% στη θάλασσα) να νομοθετεί τον, εκ των προτέρων, καθορισμό χρήσεων γης και δραστηριοτήτων στις περιοχές Natura 2000, χωρίς επιστημονικές μελέτες και τεκμηρίωση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εφαρμοστούν ικανοποιητικά οι Οδηγίες των οικοτόπων και της ορνιθοπανίδας (92/43/ΕΟΚ, 2009/147/ΕΕ) και να καταλήγουμε στην επιλογή να επιτρέπεται κατοικία, οδοί, κατασκευές δικτύων υποδομής, σε όλες τις προστατευόμενες περιοχές ενώ συγχέονται οι χρήσεις γης με τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ουσιαστικά ακυρώνοντας το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη με χρηματοδότηση από το τρέχον ΕΣΠΑ για την εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών και προτάσεων για Σχέδια Διαχείρισης των περιοχών.

****

΄Ενα νομοσχέδιο ταφόπλακα. Μια ακόμα δολοφονική  μπαταριά των φιλελεύθερο-καπιταλιστικο-φασιστικών κυβερνήσεων,μεταξύ των οποίων η θυγατέρα της ΕΡΕ ,η Ν.Δ κρατά περίοπτη θέση. Αυτά είναι γνωστά.  Ο σεβασμός  τέτοιων  κυβερνήσεων στη Φύση, το περιβάλλον,είναι  από μόνα τους οξύμωρα. Αυτά είναι μυριάκις ειπωμένα. Ψωμοτύρι. Μην τα επαναλαμβάνουμε.  Να τονίσουμε όμως άλλο.

Το κόμμα της Δεξιάς στην Ελλάδα δεν έχει  εκλογική δύναμη μεγαλύτερη  του 25% το εκλογικού σώματος. 10 εκατομμύρια είναι οι ΄Ελληνες ψηφοφόροι. Και αποφασίζουν περί παντός που αφορά τα υπόλοιπα 7μιση (+1) εκατομμύρια!  Μια  δράκα,  μια αστεία  μειοψηφία συντηρητικών οπαδών, που συμβαίνει να είναι  ακόμα πιο  εγκληματική από τις αδερφές της , απανταχού του πλανήτη. Η Δεξιά στην Ελλάδα εγκληματεί ασύστολα και διαρκώς, χρόνια τώρα. Και όχι μόνο στο περιβάλλον.

Αυτό είναι το μέγα πρόβλημα, Πέτρο Κόκκαλη.   Τολμάς να το θίξεις αυτό; ΄Οχι,  βέβαια,δε θα το κάνεις ποτέ. Γιατί κι εσείς με ίδια ποσοστά κυβερνάται. Ακόμα κι αν ισχύσει η απλή αναλογική, απείρως πιο δίκαιη επιλογή από τους ισχύοντες κάθε φορά  εκλογικούς νόμους.

Το σύστημα είναι υπεύθυνο. Η ανάπηρη Δημοκρατία σας,  που τη συντηρείτε στη ΜΕΘ. Ούτε μια ανάσα δεν την αφήνετε να πάρει με την απλή αναλογική ,έστω.

Αφήστε τη μαύρη  ψυχή  αυτού του πολιτεύματος  να φύγει.  Στην κόλαση είναι η θέση της. ΄Ηρθε η ώρα της.

Μπορείς να το  ζητάς σοβαρά και αγωνιστικά αυτό, Πέτρο Κόκκαλη;  Να το κάνεις “σημαία”; Αν όχι, δεν είσαι  τίποτα παραπάνω από γιος  του  Σωκράτη Κόκκαλη .

2. Δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη: Αρνείται τα πάντα ο Ροδίτης – Σοκάρουν οι λεπτομερείς περιγραφές για το έγκλημα

Η Ελένη Τοπαλούδη παρακαλούσε τους δολοφόνους να την μεταφέρουν σε ...

Τη δολοφόνησαν “για γούστο” δυο τέρατα. Τώρα τη σκυλεύουν  καθημερινά και δολοφονούν και τους γονείς της . Τα θηρία οι κοντυλοφόροι. Τρώνε πάλι τις σάρκες της,για να γεμίσουν σελίδες “αίμα-σπέρμα”  και να κονομάνε. Αληταριό. Πρόστυχο,εγκληματικό.

Γράφουν και λένε  λεπτομέρειες για το τί συνέβη. Από τη μεριά των δραστών. Εκείνη δεν την άφησαν να  ζει, για να τους αντικρούσει. Ισχυρίζονται, επομένως,  ό,τι θέλουν οι αλήτες, χωρίς αιδώ και  αντίλογο.  Και οι ύαινες του Τύπου  τα αναμεταδίδουν. Κανένας σεβασμός στη νεκρή,ούτε καν στη δεοντολογία.

Δεν ξέρουμε τί έγινε,ούτε μπορούμε σε καμιά περίπτωση να πιστέψουμε το ελάχιστο από όσα λένε αυτά τα ζόμπι. Και δε θα είχαμε εδώ ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα, αν δε βλέπαμε τους οχετούς που ξεχύνονται  αυτές τις ημέρες στη δίκη από τη μαφία της παραπληροφόρησης. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη μνήμη του  δολοφονημένου παιδιού.

  1. Ναι, καλά έκανε, αν ζήτησε σεξουαλική εμπειρία της μορφής που πιθανόν να ζήτησε. Ούτε ανήθικο, ούτε προσβλητικό είναι.΄Ολοι το κάνουν.  21 χρόνων κορίτσι ήταν. ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ στο σεξ.
  2. Οι δράστες μεγαλωμένοι μέσα σε μια πατριαρχική, φαλλοκρατική και σεξιστική κοινωνία, συμπεριφέρθηκαν ακριβώς, όπως του δίδαξαν. Ο άντρας, ο αφέντης, ο κυρίαρχος,ο κυνηγός, που… γ@μεί και δέρνει (εν προκειμένω σκοτώνει κιόλας).
  3. Και αν τη γυναίκα  τη χαρακτηρίζει κάτι φυσικό ,  είναι  η … στάση  doggy! Αυτή “σκύλα”, αυτός “ξεσκίζει”!  ΄Ετσι τον έμαθαν.  ‘ Αλλωστε, στις κοινωνικές σχέσεις   επιβάλλονται  για πληρέστερη  κατανόηση-συνεννόηση τέτοιες    μεταφορικές  φράσεις συνουσίας .  Ακόμα και   οι καλές τους οι μανάδες. Μέγα παράδειγμα. ΄Ετσι κάθονταν , σούζα. ΄Η, έτσι ονειρεύονται   τον άντρα.   Σύζυγο, κουβαλητή και δυνατό γ@μιά.
  4. Σε αυτό πάνω το  δεδομένο  παίχτηκε η τραγωδία. Τη σκότωσαν και οι δυο μαζί, είναι συναυτουργοί. Κυνηγοί αυτοί,  λάβωσαν το   θήραμα. Τους ανήκε. Και αφού,αν και “γονατισμένη”,  αντιτάχτηκε, τους αμφισβήτησε,  προσέβαλε τον  ανδρισμό τους και ζήτησε να την παρατήσουν ,την αποτελείωσαν.   Σερνική εντολή-παρακαταθήκη από βάρβαρους αιώνες, ακόμα εν ισχύι!
  5. Μην τολμήστε ,ένορκοι και δικαστές να  διαπράξετε΄Υβριν. Μη αναγνωρίσετε, ούτε  ένα  ελαφρυντικό στα τέρατα. Θα γίνεται κι εσείς συναυτουργοί  στο αποτρόπαιο αυτό έγκλημα.

 

3. Απάντηση Προέδρου Ευρωκοινοβουλίου σε επιστολή-καταγγελία Βαξεβάνη: Ανησυχούμε για όσα γίνονται εναντίoν σας και παρακολουθούμε

 

Απάντηση στην επιστολή-καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη απέστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Μαρία Σασόλι.

Στην επιστολή του διαβεβαιώνει ότι ανησυχεί για όσα γίνονται και στην Ελλάδα σε σχέση με την ελευθερία του Τύπου και υπόσχεται συνεχή παρακολούθηση του θέματος με στόχο τη διασφάλιση της ελευθερίας έκφρασης και γνώμης των πολιτών, όπως προβλέπονται στο άρθρο 11 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην επιστολή του ο Κώστας Βαξεβάνης είχε αναφερθεί εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Τύπου στην Ελλάδα από την ώρα που ανέλαβε την κυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία, στην μονοπωλιακή κατάσταση στη διανομή του έντυπου Τύπου καθώς και στην επιχείρηση οικονομικού στραγγαλισμού που δέχονται το documentonews.gr και η εφημερίδα DOCUMENTO.

Συγκεκριμένα αφού αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις της εφημερίδας και της ιστοσελίδας για την πληθώρα δραστηριοτήτων της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ της χώρας, οι πρωταγωνιστές των οποίων προτιμούσαν να είχαν μείνει στο σκοτάδι, για τις αδιαφανείς επιχειρηματικές και οικονομικές δραστηριότητες του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του στενού του περιβάλλοντος, η οποίες γεννούν σειρά ερωτημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος, τα οποία ωστόσο έχουν παραμείνει αναπάντητα, κατήγγειλε τις πιέσεις και τις απειλές που έχουν δεχτεί επιχειρηματίες από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από το στενό του περιβάλλον, προκειμένου να αποσύρουν τις διαφημιστικές καταχωρήσεις τους για τις στραγγαλίσουν οικονομικά.

Επίσης ο Κώστας Βαξεβάνης στην ίδια επιστολή ζητάει από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να λάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και να προασπίσει την δυνατότητα της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας να στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας, ελέγχοντας και ασκώντας κριτική στην εκάστοτε εξουσία.

***

Για διαβάστε προσεκτικά τα αιτήματα του… ανυποχώρητου κοντυλοφόρου  Κωστάκη, του και Πουλιτζεροβραβευμένου. Χρήμα, παράς, λεφτά, γρόσια, άσπρα  σε όλες τις κλίσεις ,τις πτώσεις,τα συνώνυμα και συγγενικά   Για το “πάπλωμα” η κουβέντα

Τσακώνονται τα  βουβάλια στο βούρκο. Ευτυχώς,  που δεν είμαστε βατράχια. ΄Αστα να φαγωθούνε  μεταξύ τους , να μπλέξουν και να μη ξεμπλέκονται  τα κερατά τους τα…τράγια. Ποσώς μας νοιάζει.

4. Τσόμσκι: «Είναι πολύ προφανές τι συνέβη με τον κορονοϊό»

Τσόμσκι: «Είναι πολύ προφανές τι συνέβη με τον κορονοϊό»

“Ο μεγαλύτερος εν ζωή διανοητής, Νόαμ Τσόμσκι, μιλάει για την πανδημία του κορονοϊού, κάνοντας λόγο για την «τελευταία μεγαλειώδη αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού», ενώ χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ ως «τον μεγαλύτερο απατεώνα που υπήρξε ποτέ»!

«Χείμαρρος» ο Νόαμ Τσόμσκι.

 

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια απόλυτη καταστροφή λόγω της συμμορίας που διαχειρίζεται την Ουάσιγκτον. Ξέρουν μόνο να κατηγορούν όλους στον κόσμο εκτός από τον εαυτό τους, και είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή. Οι ΗΠΑ είναι τώρα το επίκεντρο της κρίσης. Είναι η μόνη χώρα που είναι τόσο δυσλειτουργική, που δεν μπορεί καν να παρέχει δεδομένα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για θανάτους και λοιμώξεις.

Αυτό σου λέει κάτι για τη φύση των κοινωνιοπαθητικών παλιάτσων που διοικούν την κυβέρνηση και τη χώρα που υποφέρει από αυτήν.

Τώρα αναζητούν απεγνωσμένα να κατηγορήσουν κάποιον άλλο, να κατηγορήσουν την Κίνα, να κατηγορήσουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Και αυτό που κάνουν είναι πραγματικά εγκληματικό. Αχρηστεύουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας -τι σημαίνει αυτό; Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δρα σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε φτωχότερες χώρες, για την υγεία των μητέρων, τους θανάτους από διάρροια και ούτω καθεξής. Λοιπόν, αυτό που λέτε είναι ”εντάξει, ας σκοτώσουμε πολλούς ανθρώπους στον Νότο, γιατί ίσως αυτό θα βελτιώσει τις προοπτικές εκλογής μου.

Πρέπει να δώσουμε εύσημα στον Τραμπ. Είναι πιθανόν ο μεγαλύτερος απατεώνας που υπήρξε ποτέ. Κάνει τον PT Barnum να μοιάζει με ερασιτέχνη. Και είναι σε θέση να κρατά ψηλά στο ένα χέρι ένα πανό που λέει ”Σ’ αγαπώ, είμαι ο σωτήρας σου, εμπιστεύσου με, δουλεύω για σένα μέρα και νύχτα» και με το άλλο χέρι σε μαχαιρώνει στην πλάτη. Έτσι αντιμετωπίζει την εκλογική του περιφέρεια, που τον λατρεύει, είναι μανιακοί, δεν έχει σημασία τι κάνει. Και βοήθησε σε αυτό ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο των μέσων ενημέρωσης, δηλαδή το Fox News, ο Rush Limbaugh, το τμήμα τύπου Breitbart των μέσων ενημέρωσης, το οποίο είναι το μόνο μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης που παρακολουθούν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Παπαγαλίζουν ό,τι λέει, οπότε αν λέει σήμερα ”είναι απλώς γρίπη, ξεχάστε το”, θα πουν ”ναι, είναι γρίπη, ξεχάστε το”. Την επόμενη μέρα λέει ”είναι μια φοβερή πανδημία και εγώ ήμουν ο πρώτος που το παρατήρησα”, όλοι φωνάζουν από κοινού ”είναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος στην ιστορία και η ανακάλυψή του είναι το πιο υπέροχο πράγμα που έγινε ποτέ”.

Και αυτό ισχύει διαρκώς και εν τω μεταξύ, ο ίδιος βλέπει το Fox News το πρωί και αποφασίζει τι πρέπει να πει σήμερα. Είναι ένα εκπληκτικό φαινόμενο: Οι Rupert Murdoch, Rush Limbaugh και ο κοινωνιοπαθητικός στον Λευκό Οίκο οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή».

 

Η Ιταλία έχει μια αρκετά σοβαρή επιδημία. Λαμβάνουν βοήθεια από τη Γερμανία; Λοιπόν, παίρνουν βοήθεια, ευτυχώς, από την ”υπερδύναμη” πέρα από τον Ατλαντικό: Την Kούβα. Η Κούβα στέλνει γιατρούς, υλικά στέλνει η Κίνα, οπότε τουλάχιστον λαμβάνουν βοήθεια. Όχι από τις πλούσιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι κάτι που αξίζει να σκεφτείς περισσότερο.

Στην πραγματικότητα, η μόνη χώρα που δείχνει πραγματικό διεθνισμό -και αυτό δεν είναι για πρώτη φορά- είναι η Κούβα. Αυτό πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε. Η Κούβα δέχεται επίθεση από τις ΗΠΑ εδώ και 60 χρόνια, οικονομικός στραγγαλισμός, μεγάλης κλίμακας τρομοκρατία, και από κάποιο θαύμα, επέζησαν και συνέχισαν να δείχνουν στον κόσμο τι είναι ο διεθνισμός.

Αλλά δεν μπορείτε να μιλήσετε για αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κατηγορήσετε την Κούβα επειδή έχει παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, πράγμα που κάνει, στην πραγματικότητα, η Αμερική. Έχει τις χειρότερες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ημισφαίριο. Αυτές οι παραβάσεις λαμβάνουν χώρα στη νοτιοανατολική Κούβα σε ένα μέρος που ονομάζεται Γκουαντάναμο, το οποίο έχουν οι ΗΠΑ, το πήραν από την Κούβα με την απειλή όπλων και αρνούνται να το γυρίσουν πίσω, αλλά αυτό δεν πρέπει το λέμε.

Ένα ευγενικό, υπάκουο άτομο υποτίθεται ότι πρέπει να λέει κάτι διαφορετικό. Υποτίθεται ότι πρέπει να κατηγορεί την Κίνα, να επικαλείται την ”κίτρινη απειλή”. Πηγαίνει πολύ βαθιά στην αμερικανική ιστορία, οι Κινέζοι έρχονται να μας καταστρέψουν, χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, μπορείτε να ξυπνήσετε αυτή την απειλή ανά πάσα στιγμή».

****

Λέει ο   συστημικός καθηγητής:

“Στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κατηγορήσετε την Κούβα επειδή έχει παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, πράγμα που κάνει, στην πραγματικότητα, η Αμερική. Έχει τις χειρότερες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ημισφαίριο. Αυτές οι παραβάσεις λαμβάνουν χώρα στη νοτιοανατολική Κούβα σε ένα μέρος που ονομάζεται Γκουαντάναμο, το οποίο έχουν οι ΗΠΑ, το πήραν από την Κούβα με την απειλή όπλων και αρνούνται να το γυρίσουν πίσω, αλλά αυτό δεν πρέπει το λέμε.”

Μάθαμε λοιπόν από τον κύριο Νόαμ Τσόμσκι πως οι χειρότερες παραβάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων γίνονται  στην Αμερική! Ποια Β Κορέα, Κίνα,Ρωσία,Ιράν; “Παναγίες” τα καθεστώτα τούτα. Τσόμσκι  έφα, και τα σκυλιά δεμένα.

Αν κάποιος είναι υποκριτής και παλιάτσος, τούτη τη φορά δε είναι ο Τραμπ , αλλά ο…μεγαλύτερος εν ζωή διανοητής γλωσσολόγος!

Συστημικός- υπάλληλος  πανεπιστημιακός  ως το κόκαλο…ξεκοκάλισε  και συνεχίζει μισθούς, ερευνητικά κονδύλια και συντάξεις από το  σύστημα που κατηγορεί. Και φυσικά τούτο, άλλο που δε θέλει. Τον  έχει χρόνια βιτρίνα να κελαηδάει, να λέει παλαβά που λέει κάθε φορά .Το Σύστημα τέτοιους θέλει. Είναι  το άλλοθι της δημοκρατικότητάς του.  Ακίνδυνους, υποκριτές, επαναστάτες του καναπέ.

Ας τολμούσε να πει όσα είπε ο  Τζούλιαν ΄Ασανζ  και θα ήταν  σήμερα  Γκουαντάναμο .  Αλλά δεν είναι τρελός. Ξέρει πού  θα φτάσει. Αλεπού ο  …διανοητής.  Αν χρειάζεται κάποιους,  ειδικά οι Δημοκρατίες της Δύσης , για να παίζουν σωστά το παιχνίδι τους,  είναι κάποιοι σαν το Τσόμσκι να λέει τα κουφά που τσαμπουνάει και να   υπεραμύνεται με θέρμη    το… διεθνισμό μιας   Κούβας και την… αγιότητα του  δικτατορικού καθεστώτος της Κίνας ,όπως και της αγαθές προθέσεις των λαμόγιων   του ΠΟΥ. Σαν να μην ήταν Κίνα και ΠΟΥ που τίναξαν στον αέρα από συνταγματικά ατομικά δικαιώματα και οικονομίες μέχρι ζωές ανθρώπων.

Ας πάει να τα πει  αυτά στην Κίνα και τη Ρωσία του Πούτιν. Να μένει εκεί και να τον πληρώνουν στο…καθηγητικό του έργο.  Ας τολμήσει να πει  κουβέντα  για τους δικτάτορες, όπως τα λέει σήμερα  στο….καταπιεστικό καθεστώς   του Τραμπ.  Θα τον είχαν τσουβαλιάσει, βέβαια,  στη  “Σιβηρία” ή θα τον έστελναν στην καλύτερη περίπτωση να  μαζεύει σκουπίδια στην   πλατεία “Τιενανμέν” .

Μωροφιλόσοφος  μια ζωή ο Τσόμσκι. Υποκριτής και χωρίς μέτρο.  Αριστερούλης, με  ιδεολογία της “ζεστής κουβέρτας” .Και πάντα   εκ του ασφαλούς. Δεν είναι η πρώτη φορά.