ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ , ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ , ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΠΛΑΤΩΝΑΣ: “ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΑΛΗΘΕΙΑ”

ΣΟΦΙΣΤΕΣ:  “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ”

Η..ΑΛΗΘΕΙΑ: ΟΥΤΕ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

 ΄Οπως πάντα,  ο δογματισμός , η  απόλυτη γνώμη, το άσπρο μαύρο είναι οι θανατηφόρες σφαίρες που δολοφονούν   την Αλήθεια. Πλάτωνας και Σοφιστές για παράδειγμα (και όσοι, πάμπολλοι φιλόσοφοι ,πολιτικοί, κοινωνιολόγοι και μέγα άλλο πλήθος, τους αντέγραψαν) , δογματίζουν προκλητικά και ασύνετα.

Μια είναι η αλήθεια,  λέει  ο ένας. Χιλιάδες απαντούν  οι άλλοι. Ο καθένας νομίζει πως  το  κουστούμι που του κόψαν είναι  στα μέτρα του και …πάει!   Μόνο που βολτάρει  στραβά,  όπως   στο χαρακτηριστικό ανέκδοτο…«κουστουμιά ο ανάπηρος».  Και μας καλούν να τους μιμηθούμε.  Τόσο ανόητοι και αστείοι.

Το αποτέλεσμα  της αφροσύνης τους, μια και η  Σωκρατική ομήγυρις  και οι Σοφιστές υπήρξαν βασικοί  θεμελιωτές της φιλοσοφικής σκέψης, ακόμα και της σύγχρονης,  με εκείνο τον   ανερυθρίαστο δογματισμό τους,  το είδαμε. Ο Πλάτωνας με τις πολλές  και ουκ ολίγες ανόητες απόψεις του,   έθρεψε τους λογής δικτάτορες  και οι Σοφιστές δημιούργησαν τα τέρατα στη συμπεριφορά και τη δράση , της συνομοταξίας  Αλκιβιάδη.

 

 

Μην πυροβολείτε, αγαπητοί  την αλήθεια,  θα θέλαμε να τους πούμε. Και δεν είστε σε καμιά περίπτωση οι  αποκλειστικοί κάτοχοί της.  Πρώτα , επειδή     γεννηθήκατε άνθρωποι  με όλες τις ατέλειες και τις ελλείψεις  σε όλο το εύρος και τα χαρακτηριστικά   της θνητής σας υπόστασης.  Κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Οι  αλήθειες σας , επομένως, υπακούν  σε αυτή την αρχή . Στο γνώρισμα της ατέλειας, της έλλειψης, της αναπηρίας.   Και είναι αυτήν, ακριβώς,  τη βασική  αρχή που καταστρατηγούν πρώτη στις θεωρίες τους περί αλήθειας,  οι φιλόσοφοι, οι Διδάσκαλοι,  οι  Σαμάνοι,  οι λογής Μύστες.

 

 

 

Μια είναι η πηγή της Αλήθειας. Και αυτή δεν είναι από άνθρωπο. Ούτε θρησκεία, ούτε συγγενές σύστημα φιλοσοφίας, ούτε  οι κανόνες τους μπορούν να αναμετρηθούν με  ΕΚΕΙΝΗ.

 Η Αλήθεια (εκ)πηγάζει από τη Φύση. Εκείνη την καθόρισε αποκλειστικά και οριστικά  Είναι η Λυδία λίθος, που  δοκιμάζει τη γνησιότητα οποιασδήποτε άλλης, επι μέρους  αλήθειας.  Ο μοναδικός και  μη ανατρέψιμος κανόνας:  Ο, τι είναι φυσικό είναι και σωστό,  ηθικό. Και αντίστροφα.  Η Φύση παράγει  ηθική. Εκείνη ορίζει εξ αρχής  το ανήθικο και το  αφύσικο.

Αν πεις,  η  χώρα  είναι δικιά  μου πατρίδα και   υψώνω  τα τείχη  μου, για να μην  πατήσει στα δικά μου χώματα, να φάει το δικό μου  ψωμί , ο πρόσφυγας και ο μετανάστης ,  είσαι ΑΦΡΩΝ, ως  αφύσικος, ανήθικος και άρρωστος για ένα και μοναδικό λόγο.  Ουδείς είναι, φυσικώ δικαίω, ο  ιδιοκτήτης της γης, του αέρα και της θάλασσας. ΄Αρα, αν  συμπεριφέρεσαι  ως ιδιοκτήτης, είσαι καταπατητής και  κλέφτης .

Αν πεις,  είμαι σερνικός, άρα διαφορετικός, είσαι επίσης άρρωστος. Δεν υπάρχουν φύλα σε  ρόλους. Η Φύση αναγνωρίζει  μόνο  ΄Ανθρωπο.  Δε συζητάει τέτοιο ζήτημα.  Ούτε το θέτει σε διαπραγμάτευση ,εξαίρεση, διάζευξη.

Αν πεις , δεσμεύεσαι από  κοινωνικούς νόμους (ή τους προσωπικούς σου)  και οφείλεις να μένεις μονογαμικός, ενώ η Φύση έχει ορίσει ως  κανόνα την πολυγαμία, είσαι πάλι άρρωστος, αφύσικος και ως μονογαμικός…ανήθικος.

Αν πεις, ο ομοφυλόφιλος είναι διεστραμμένος,  γιατί αγρεύει  τη σεξουαλική ηδονή με διαφορετικό από το δικό σου  τρόπο, είσαι πάλι στο ψεύδος, στο αφύσικο, στο ανήθικο.  Σεξιστής είναι  ο ομοφυλόφιλος, ακριβώς, όπως και συ που ανήγαγες  το σεξ σε κυρίαρχο και καταλυτικό κεφάλαιο  στη ζωή σου.

 

 

 

΄Ο, τι μετά και να μου  πει  ο Χριστός , ο Μωάμεθ, ο Πλάτωνας και ο Πρωταγόρας, είναι φέικ  οι διδασκαλίες τους.  Αφού οι περισσότερες,  αντιστρατεύονται  τους νόμους της Φύσης, τους κανόνες και τις αρχές  που ορίστηκαν.

Ποιος έδωσε τέτοιο δικαίωμα να παράγει  τόσο καταλυτικούς νόμους η Φύση ,για  να με δεσμεύουν στη  συμπεριφορά μου, δε γνωρίζω.  Θεός;  Μπορεί. Κάτι άλλο που βρίσκεται μακρόθεν  της εμβέλειας των διανοητικών  ικανοτήτων του Νου μου και  οι προσλαμβάνουσές μου ούτε  καν το οριοθετούν; ΄Ισως    Παραπέρα δεν πάω.  Δε θα  καταντήσω  Σίσυφος.

Η Φύση μας έδωσε μέγα δώρο , το ΝΟΥ. Αυτός κάνει κουμάντο, όταν δεν είναι  σκοτισμένος. Και έχει προγραμματιστεί να γνωρίζεις εξ αρχής , ως συνείδηση, ποιο είναι το σωστό και ποιο όχι.  Αν δεν έχεις υποστεί λοβοτομή ή κώφωση, ακούς καθαρά αυτή τη φωνή να σε (καθ)οδηγεί.  Αν αρνείσαι αυτή την πρωτοκαθεδρία στο Νου, άρα στη Φύση, και ορίζεις άλλους Δασκάλους στη θέση της ,  είσαι εκτός  φυσικής συμπεριφοράς. ΄Αρα, ΑΡΡΩΣΤΟΣ , ΑΦΥΣΙΚΟΣ, ΑΝΗΘΙΚΟΣ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

ΜΙΑ  ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΥΤΗ  ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.   ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ.  ΟΛΕΣ, ΟΜΩΣ,   ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ.