ΦΙΛΗΣ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ. Η “ΜΟΥΧΛΑ” ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

1. α. Κοντοζαμάνης: Αυτή τη στιγμή έχουμε υπερεπάρκεια εμβολίων -Να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, για να βγούμε από την κρίση

β. Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής κάλεσε τις πλούσιες χώρες να σταματήσουν να συγκεντρώνουν υπερβολικές ποσότητες εμβολίων

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής κάλεσε τις πλούσιες χώρες να σταματήσουν να συγκεντρώνουν υπερβολικές ποσότητες εμβολίων

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρική Σίριλ Ραμαφόζα κάλεσε σήμερα τις πλούσιες χώρες να σταματήσουν να συγκεντρώνουν υπερβολικές ποσότητες εμβολίων κατά της covid-19 τα οποία έχουν παραγγείλει αλλά δεν έχουν άμεση ανάγκη, εξηγώντας ότι ο κόσμος πρέπει να ενεργήσει από κοινού για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού.

“Χρειάζεται αυτοί που έχουν συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες εμβολίων να απελευθερώσουν εμβόλια ώστε να μπορέσουν να τα λάβουν άλλες χώρες”, δήλωσε ο Ραμαφόζα στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

“Οι πλούσιες χώρες του κόσμου πήγαν και αγόρασαν μεγάλες δόσεις εμβολίων (…) Κάποιες χώρες μάλιστα έχουν παραγγείλει τέσσερις φορές περισσότερες δόσεις από όσες χρειάζονται για τον πληθυσμό τους (…) αποκλείοντας άλλες”, εξήγησε.

Ο Ραμαφόζα, η χώρα του οποίου έχει αυτή την περίοδο την εναλλασσόμενη προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης, επεσήμανε ότι οι αφρικανικές χώρες θέλουν να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια κατά της covid-19 το ίδιο γρήγορα με τις υπόλοιπες.

****

“΄Οπου φτωχός και η μοίρα του”. Ειδικά όταν  Δεξιές κυβερνήσεις  ελέγχουν  τα κράτη. Ο εφιάλτης είναι έτσι  χειρότερος για τις φτωχές χώρες.

Παράδειγμα. Οι νεκροί από τον κορόνα παγκοσμίως  ανέρχονται σε περίπου 3 εκατομμύρια. Κάθε ημέρα πεθαίνουν 15.000 παιδιά κάτω από πέντε χρόνων από έλλειψη  μιας ασπιρίνης!

Και  ο Κοντοζαμάνης παραπάνω, προκλητικός και ασεβής, κάνει  προπαγάνδα για τον Κούλη του. Ακόμα χειρότερα. ΄Εχει χαχόλους που σου λένε : “Χέστηκα τί κάνει η Νότα  Αφρική”!

Γιατί να λυπηθώ,  τότε, αν αύριο ο πένης , ο απόκληρος και  “κολασμένος της γης” του σπάσει το κεφάλι του ανεγκέφαλου αυτού οπαδού του Κοντοζαμάνη ; Ασφαλώς και δε θα λυπηθώ.

 

 

2.Γερό «χαστούκι» για Μακρόν και Λεπέν στις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία

le-pen-macron3

ΑΠΟΧΗ. Η “εκλογική” δύναμη του συνειδητοποιημένου Πολίτη.  Ο όλεθρος της  συστημικής, κομματικής  πολιτικής. Μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί. Τις Λεπέν και τους Μακρόν όλων των χωρών.

________________________________________

                              ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Νέα ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο καυγάς για την Fraport, η αποχώρηση Βούτση από τη σύσκεψη, η φράση για «διάσπαση»

Υπό κανονικές συνθήκες η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Τετάρτη, θα είχε χαρακτήρα διεκπεραίωσης, εν όψει της προγραμματικής συνδιάσκεψης που προγραμματίζεται για το τριήμερο 2-4 Ιουλίου στην Κοκκινιά.

Όμως η σύσκεψη τινάχτηκε στον αέρα όταν ο Αλέξης Τσίπρας και η «προεδρική» πλειοψηφία (Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης) παρουσίασαν πρόταση να υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αποζημίωση της Fraport. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή σχέδιο για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport, λόγω των απωλειών που προκάλεσαν η πανδημία και το lockdown στον τζίρο τους. Το σχέδιο προβλέπει την ενίσχυση του Ελ. Βενιζέλος με 130 εκατομμύρια και της Fraport με 178 εκατομμύρια ευρώ.

Το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ήταν να ψηφίσει «ναι» στην αποζημίωση της Fraport διότι πρόκειται για μια σύμβαση την οποία είχε διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της άσκησης διακυβέρνησης, αλλά και διότι σε διαφορετική περίπτωση θα εκπέμπονταν λάθος σήμα στην κοινωνία σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις επενδύσεις.

Το «όχι» της «Ομπρέλας»

Πρώτος πήρε το λόγο ο πρώην υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας , ο οποίος τάχθηκε υπέρ του «Όχι» στην αποζημίωση της Fraport και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει για ποιον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να υπερψηφίσει την αποζημίωση.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Νίκος Φίλης, ο οποίος υποστήριξε το «Όχι» στην αποζημίωση της Fraport, με το επιχείρημα ότι η σύμβαση δεν επιβάλλει τέτοιου είδους μεταχείριση και πρόσθεσε ότι αν η γερμανική εταιρεία επιμείνει στη διεκδίκησή της να καταφύγει στα δικαστήρια.

Κατά συγκλίνουσες πληροφορίες από παριστάμενους, ακολούθησε έντονος διάλογος, με τον Αλέξη Τσίπρα να τάσσεται ηχηρά υπέρ της αποζημίωσης της Fraport. Στο «κατά» βρέθηκαν και άλλες δυνάμεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης («Ομπρέλα), όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Ν. Βούτσης, ο Πέτρος Λάμπρου, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Γιάννης Δρίτσας, η Κατερίνα Κλείτου.

«Δεν σωζόμαστε με τίποτα»
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν τότε βαριές κουβέντες και εκδηλώθηκαν απρεπείς συμπεριφορές που έκαναν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου να σχολιάσει: «Αυτοί εδώ δεν σώζονται με τίποτε». Μάλιστα, καθώς τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά και το σχόλιο ακούσθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας είπε : «Πράγματι δεν σωζόμαστε με τίποτε».

Τότε, ο Νίκος Βούτσης σηκώθηκε όρθιος, αντιδρώντας στις παρατηρήσεις του Αλέξη Τσίπρα και αποχώρησε από την σύσκεψη του Πολιτικού Συμβουλίου, καταγγέλλοντας «απαράδεκτες συμπεριφορές». Τα πνεύματα οξύνθηκαν περισσότερο και ο Νίκος Φίλης κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να ανακαλέσει και να πάρει πίσω όσα είπε για τα στελέχη της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

****

«Αυτοί εδώ δεν σώζονται με τίποτε».

Αλέξη Τσίπρα, τις επιλογές σου τις έκανες, ως πρωθυπουργός,  μετά  εκείνο το  ηλίθιο  δημοψήφισμα,  που οι φορτισμένοι  “Αγανακτισμένοι” ,εθνικιστές  υπό την παγκέτα  των τότε μαέστρων του ΣΥΡΙΖΑ Βαρουφάκη,  Λαφαζάνη,  Σκουρλέτη Φίλη  και λοιπής αριστερίστικης μούχλας,     ψήφισαν ΟΧΙ στην  Ε.Ε.

Κι αν δεν είχες τότε έλθει “εις εαυτόν” και δεν έλεγες το ιστορικό ΟΧΙ στο ΟΧΙ της δημαγωγίας  και του λαϊκισμού, σήμερα η Ελλάδα θα σερνόταν στα πόδια της Μέρκελ και θα εκλιπαρούσε για έλεος. Απείρως χειρότερα απ΄όσο σέρνεται σήμερα.

Τις επιλογές σου τίς έκανες, λοιπόν.  Τα πισωγυρίσματα  και οι κωλοτούμπες  είναι ό,τι πιο επικίνδυνο σε αυτή τη συγκυρία.

Αν  έχεις αυτή την ώρα μια  προτεραιότητα, είναι να ξεκαθαρίσεις το κόμμα από την ομάδα της “ναφθαλίνης”.  Τους  “Κουτσούμπες” του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι εθνικιστές, λαϊκιστές και αντιΕυρωπαίοι.

Φύγαν οι μισοί.  Παραμένουν Φίλης, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος,  Χριστοδουλοπούλου, αλλά και άλλες, αστείες   τέτοιες μορφές .   Είναι τα μεγάλα βαρίδια στον ΣΥΡΙΖΑ. ΄Οσο μένουν και σέρνουν τα πόδια τους, ακούγεται βαρύς και  ξερός ο ήχος από τις  αλυσίδες του αριστερισμού   και της δημαγωγίας  που κουβαλάνε.

Βρες τρόπο και απαλλάξου από  δαύτους. Ψήφους δεν είναι σε θέση να φέρουν από πουθενά.  Προπαντός από τη δεξαμενή της ΑΠΟΧΗΣ.

΄Οσο τέτοιες  καρικατούρες της Αριστεράς  κυκλοφορούν ακόμα στο κόμμα σου, οι συνειδητοποιημένοι   πολίτες  αυτής της ακένωτης Δεξαμενής,  δεν πρόκειται να ανοίξουν  την κάνουλα να δροσιστεί ο κομματικός  χώρος σας που όζει τώρα από τη μούχλα και την πτωμαϊνη  τους.

Είναι αυτό το σχήμα και η κομματική  σας σύνθεση σήμερα, που κρατάνε τον κόσμο των  συνειδητοποιημένων πολιτών  μακριά από  τις κάλπες.  Οι άλλες ψήφοι πάνε εύκολα όπου τις μαυλίσουν . “Κινούμενη άμμος” στη   ΑΠΟΧΗ, ως πολιτική στάση  δεν υπάρχει.

 

 

2. α. Δυο χρόνια Μητσοτάκης: Μια πρωτοφανής πολιτική κυριαρχία .

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ
28/06/2021

“Τα πολιτικά δεδομένα είναι αδιαμφισβήτητα. Στη μέση της κυβερνητικής θητείας, η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη απολαμβάνει πολιτική και δημοσκοπική κυριαρχία ασύγκριτη και πρωτοφανή κατά την τελευταία εικοσαετία. Ακόμη και οι λιγότερο «φιλικές» δημοσκοπήσεις δίνουν στη ΝΔ διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκλογική δύναμη που, με μικρή φθορά, οριακά υπολείπεται του ποσοστού των εκλογών του 2019.”

Πηγή: iefimerida.gr

β.  Το μεγάλο πρόβλημα

ΕΦΣΥΝ.

Είναι κοινός τόπος πως η πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ. σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αντιπολίτευση.

 “Και αν όλη η αντιπολίτευση έχει ευθύνη, είναι απολύτως βέβαιο πως τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μέχρι τώρα η αδυναμία της αντιπολίτευσης -και ακόμη περισσότερο η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ- να «στριμώξει» την κυβέρνηση και να καρπωθεί οφέλη από τη φθορά της δικαιολογούνταν με τις ανατροπές που έφερε η πανδημία στην πολιτική καθημερινότητα και στη δράση των κομμάτων. Αυτό είναι εν μέρει αληθές.

***

Αλέφαντος.   Ο  “Παππάς” της  iefinerida.gr  αναπαράγει αυτό ακριβώς που  υποστηρίζει και   η  “αριστερή”  δημοσιογραφική πιάτσα. ” Τα πολιτικά δεδομένα είναι αδιαμφισβήτητα”!  Μιλάμε για  “αντιγραφή”, ακόμα και στις λέξεις.

Ουδείς  από το δημοσιογραφικό σκυλολόι αμφισβητεί  τον  Παναγόπουλο.  Θα ήταν  σαν να πριόνιζαν το κλαρί που κάθονταν.  “Πάπες” μπορεί να μην αναγνωρίζουν,  αλλά ο παπισμός με το αλάθητο είναι  θρησκεία στην εμπορική δημοσιογραφία. Αλλιώς,  διακυβεύεται το καρβέλι τους.

Η αλήθεια, λοιπόν,  δεν είναι αυτή που  υποστηρίζουν οι Γκεμπελίσκοι εντεύθεν κι εκείθεν.    Είναι εντελώς διαφορετική.

Ο  γιος του Κων. Μητσοτάκη έχει υποστεί τέτοιας μορφής καθίζηση  που ούτε ο πατέρας του είχε παρόμοια  τα 2μιση χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα ως “Θάτσερ” κι εκείνος.    Του Κυριάκου είναι συντριβή.  Κάτι  “άρρωστοι” χαχόλοι μόνο στην παράταξη θα  ψήφιζαν σήμερα  Μητσοτάκη.

Ο Αντώναρος το είπε πρόσφατα.  Κι εμείς επίσης.  Η “Πατρωνία” στη Δεξιά  ψάχνει επειγόντως αντικαταστάτη.  Ξέρουν πια πολύ καλά  πως δεν τραβάει πουθενά ο  υιός. Αποτυχημένος σε όλα. Και φορτωμένος με πάνω από 12.000 φέρετρα. Δικής του  ευθύνης.

Το πρόβλημα για το Δεξιό “κονκλάβιο”  είναι  πως   αξιόπιστος Δεξιός δεν υπάρχει στις ημέρες μας, για να ηγηθεί στην παράταξη. Πέρα από ο γεγονός πως ουδέποτε η Δεξιά υπήρξε στην Ελλάδα πλειοψηφία. Αν και όταν  κυβερνά  η Δεξιά ,  γίνεται κυρίως ελέω “Φλωράκη και Κουτσούμπα”  και εκλογικών νόμων. Τα σωσίβια ανέκαθεν αυτής της παράταξης.

Με Κυριάκο σήμερα στο τιμόνι της Ν.Δ   το ποσοστό της  συρρικνώνεται στο 18%.  Αλλά και με κάποιο νέο και άφθαρτο, μετά βίας θα έφτανε  και θα “χτύπαγε  ταβάνι” στο 22%.  Ο “Μαρινάκης” και ο “Αλαφούζος” το γνωρίζουν από πρώτο χέρι . Ο  Μητσοτάκης  είναι πια  “καμένο χαρτί”   και γι αυτούς.

Αλλά ,ποιος θα  δεχτεί να πιάσει, όμως,  την “καυτή πατάτα” που θα του πετάξει ο  εκπρόσωπος  φαμίλιας ;   Ουδείς είναι τόσο χαζός να επωμιστεί τα δικά τους εγκλήματα. Ουδείς  διατίθεται    να κάνει τέτοιο χαρακίρι.

 

 

3. Απλές αλήθειες για την πανδημία

“Αυτή η εφημερίδα από την αρχή της πανδημίας στήριξε κάθε σοβαρή προσπάθεια για την αντιμετώπισή της και κυρίως το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Στήριξε και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τους πληττόμενους και την οικονομία. Ουδέποτε ενέδωσε στον λαϊκισμό και ουδέποτε χαρίστηκε σε όποιον είδε την πανδημία ως ευκαιρία για ίδιον πολιτικό όφελος. Θα συνεχίσει απαρέγκλιτα στον ίδιο δρόμο”.

***

Η κολεκτίβα συντακτών  κι αυτής της φυλλάδας της εμπορικής δημοσιογραφίας, στήριξε και συνεχίζει  την προπαγάνδα της κυβέρνησης στην πανδημία.   Υπόδικοι.   Περισσότερο μάλιστα  τούτοι, γιατί  “παίζουν  μπάλα” τάχα από αριστερά.     Δουλεύουν ψιλό γαζί τον κόσμο.

Φραγκοφονιάδες και μάλιστα φτηνιάρηδες.  Συμφώνησαν με το συνταγματικό πραξικόπημα του lockdown  και το στήριξαν μέχρι το τέλος.

Σημασία είχε μόνο η “Πετσολίστα” και τί θα εισέπρατταν και τούτοι.   Κι έγιναν  “Τούρκοι”, όταν  η πίτα μοιράστηκε άνισα. ΄Ηταν  το κύριο και μοναδικό  ζητούμενο.

Το λέμε συνεχώς. Το Ράπτη τον ξέρεις. Από τον “Παππά” ποιος θα σε φυλάξει; 

4.Επίτιμη Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευθεί την Τετάρτη η Σακελλαροπούλου

σακελλαροπουλου με τιρκουαζ

Για ποιο απ΄όλο το επιστημονικό ή άλλο  έργο της Κυρίας την κάνουν επίτιμο διδάκτορα;

Μήπως ήρθε η ώρα να σκίζουμε κάποιοι  τα δικά μας διδακτορικά που δεν έχουν αποκτηθεί  επί τιμή, αλλά με πολύ κόπο, αν  αναγορεύονται  διδάκτορες άτομα σαν τη Σακελλαροπούλου;  Τόσος πια  εξευτελισμός της επιστήμης;

 

5. Η «ενοχλητική» Κ. Σακελλαροπούλου

 

“Σταθερά στο στόχαστρο ακραίων κύκλων της σκληρής Δεξιάς και του λεγόμενου εθνικοπατριωτικού χώρου, χωρίς να λείπουν ορισμένες φορές και οι εξ αριστερών αιχμές, παραμένει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας “
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον αποτρεπτικό φράχτη του Έβρου
Η Σακελλαροπούλου μπροστά στο τείχος στον Έβρο – Μια εικόνα που θυμίζει Τραμπ
 Όπα!  “Το παιδι μίλησε”. Και τί είπε; Πιπιλάει την καραμέλα.  “Ακροδεξιοί”  όσοι λέμε ποια είναι η πραγματική  “μουτσούνα”  της Σακελλαροπούλου.  Από την εποχή  που ήταν στο ΣτΕ  μάλιστα.
Αν κάποιος, κοντυλοφόρε μου,    είναι  ως το κόκαλο εθνικιστής ,  είναι τούτη. Την έχεις  δει   τί “προσοχές πετάει”  μπροστά στις σημαίες και τα λάβαρα;
Μήπως, πάλι,   ο ακροδεξιός και ρατσιστάκος  μάλλον Κουκλούμπερης,  ήταν κοντά της,  όταν  η ηγερία  του  Πρόεδρος  στεκόταν σούζα μπροστά στο τείχος του ΄Εβρου και απέτιε φόρο τιμής   στο ρατσισμό και την Ελληναροφροσύνη;
Ντροπή, άθλιε!