ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΕΚΑΘΕΝ: “ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ, Τ΄ΑΛΛΟ ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ”

                           ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ


1. Vouliwatch για λίστα Πέτσα: Ύστατο νομικό βήμα η προσφυγή στη Δικαιοσύνη

“Μετά τη σιωπηρή απόρριψη της προσφυγής του Vouliwatch από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) η ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία ανοιχτής διακυβέρνησης, προχώρησε νομικά στο ύστατο νομικό βήμα καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και έλαβε δικάσιμο για τις 21 Οκτωβρίου 2021.

Θυμίζουμε πως το Vouliwatch ζητούσε τα αναλυτικά ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ και τα κριτήρια για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Η προθεσμία να απαντήσει η ΕΑΔ εξέπνευσε χωρίς καμία ανταπόκριση.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, το Vouliwatch αναφέρει πως «συνεχίζει, πιστό στην ακτιβιστική του δράση για διαφάνεια και λογοδοσία, να ενεργοποιεί και να εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για άσκηση πίεσης προς την πολιτική εξουσία να διαθέτει και να δημοσιοποιεί στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν σε εθνικής σημασίας κρατικές δαπάνες».

Μέσω τουVouliwatch  οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν και να αξιολογούν το νομοθετικό και κοινοβουλευτικό έργο, με εύληπτο και απλοποιημένο τρόπο”.

***

“Γιάννης κερνάει ,Γιάννης πίνει”!
Κοίτα σαματά που κάνουν όλοι για τις χαμένες διαφημίσεις του Κώστα Βαξεβάνη! Πόλεμος!
Εδώ ο κόσμος  καίγεται και το  Vouliwatch    βρήκε θέμα να στείλει στο δικαστήριο. Απ΄ όλα όσα  απασχολούν τη χώρα,  η …Πετσοπίτα  που δεν είχε κομμάτι  για τον Κωστάκη, είναι το μέγα πρόβλημα στην Ελλάδα.   “Βρεγμένη σανίδα…”!
Μου αρέσει   η αυτοδιαφήμισή   τους:    “Η ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία ανοιχτής διακυβέρνησης”, λέει τo Vouliwatch.   Και ακόμα: «Συνεχίζει, πιστό στην ακτιβιστική του δράση για διαφάνεια και λογοδοσία, να ενεργοποιεί και να εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για άσκηση πίεσης προς την πολιτική εξουσία να διαθέτει και να δημοσιοποιεί στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν σε εθνικής σημασίας κρατικές δαπάνες». Μάλιστα.
Μόνο ,που έχουν   τα μάτια καλυμμένα με μαντήλι σαν την ελληνική δικαιοσύνη.   “Κλέβουν”  και τούτοι, κρυφοκοιτάζουν ,όταν είναι  να δουν,  όσα θέλουν  να υπάρχουν  στο οπτικό  βεληνεκές τους.
Για του λόγου μας το αληθές να σας  δώσουμε εμείς, λοιπόν από εδώ ένα θεματάκι  να δούμε πόσο ανεξάρτητη και μη κερδοσκοπική  πρωτοβουλία είστε.   Και προπαντός με ακτιβιστική δράση.
Οφείλατε, βέβαια,  αφού λέτε πως συνεχίζετε πιστοί στον αγώνα, να το είχατε εδώ και χρόνια διερευνήσει .  Να ήταν  από τα πρώτα ζητήματα που είχατε υποχρέωση να στείλετε στη δικαιοσύνη .  Δεν το κάνατε.  Το πνίξατε κι εσείς, όπως   όλοι στο συνάφι της εμπορικής δημοσιογραφίας.
Πάρτε, λοιπόν,  την πρωτοβουλία και ζητήστε  από την κυβέρνηση  να  ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ  (ειδικότης σας, λέτε) από τα Υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών που διετέθησαν ,τουλάχιστον από το 2000  και ως το 2010 για τις…ανάγκες της Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης Εξωτερικού   και λοιπής πολιτιστικής  δραστηριότητας  ή, όπως αλλιώς βάπτιζαν  τα κονδύλια που έστελναν στην “Ομογένεια” των πρώην λεγόμενων Ανατολικών χωρών. Συγκεκριμένα:
1. Πόσα σχολεία υπήρχαν σε όλες αυτές τις χώρες, πραγματικά ή μόνο στα “χαρτιά”, πόσοι ,ποιοι εκπαιδευτικοί υπηρετούσαν και με ποιους μισθούς.
2.Τι εκπαιδευτικό υλικό στάλθηκε στα εκατοντάδες  αυτά τα σχολεία, πότε, πόσες  φορές και σε ποια ποσά  αντιστοιχούν. Με ειδική, μάλιστα,  αναφορά στα σχολικά εγχειρίδια  και τα άλλα γλωσσικά  βοηθήματα από τον ΟΕΣΒ ή  διάφορα πανεπιστήμια και  φορείς που προγραμμάτιζαν και πραγματοποιούσαν αυτή τη δραστηριότητα.
3. Πόσες  υποτροφίες ,σε ποιους και με την ευθύνη ποιων αρμόδιων εχορηγούντο.  Τι ποσά και ποια ονόματα έλαβαν αυτά τα ποσά, με ποια κριτήρια  και αν  περάτωσαν ποτέ τις σπουδές για τις οποίες  λάμβαναν τις υποτροφίες.
4. Τι κοντύλια διατέθηκαν και σε ποιους στην  “ομογένεια” για εκπολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες (π.χ εθνικές γιορτές, φεστιβάλ, Γιουροβίζιον  2005  κ.λπ)
5. Τι προσωπικό  διέθετε η κάθε πρεσβεία  σε ημεδαπούς  και αλλοδαπούς, με ποιες διαδικασίες προσλαμβάνονταν οι ξένοι  και ποιο ήταν οι μισθοί τους.
6. Ειδικά η  πρεσβεία του Κιέβου, πόσα κονδύλια ξόδευε για ενοίκια κτιρίου και για πόσα χρόνια, ενώ υπήρχε ιδιόκτητο κτίριο στο Κέντρο του Κιέβου,  ποια ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας ειδικής επιτροπής του ΥΠΕΞ που έφτασε στην πρεσβεία για να ελέγξει τις καταγγελίες μας  για  αγοραπωλησίες βίζας και άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Και  το πλέον επείγον κα ηθικά επιβεβλημένο  η ίδια αυτή  “ακτιβιστική οργάνωση,  η Vouliwatch, που προσέφυγε στα δικαστήρια για τον παραγκωνισμό από  την “Πετσολίστα” του Βαξεβάνη, να κάνει το ίδιο και  για να ερευνήσει έναντι ποιων ανταλλαγμάτων τα λεγόμενα   ΜΜΕ (!) στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και  εκείνα του Βαξεβάνη, εδώ και 15 χρόνια,  συγκαλύπτουν,  τόσο τα παραπάνω οικονομικά εγκλήματα, όσο και τη δολοφονία του καθηγητή Γιώργου Τριάχρη,  που ανακάλυψε πρώτος   και μήνυσε τους ενόχους της τεράστιας αυτής διαφθοράς. Και αυτός ,βέβαια, ήταν  και ο λόγος που του  “έκλεισαν  το στόμα” μια για πάντα.
Για να δούμε, λοιπόν,  οι  λαλίστατοι αυτοί , αυτοδιαφημιζόμενοι ως …. ακτιβιστές  “τί απίδια πιάνει ο σάκος” τους.   Αν και ξέρουμε, δηλαδή.
΄ Οταν πέσουν στο τραπέζι  τα “βαριά”  ονόματα Ντόρα Μπακογιάννη και  Μαριέττα  Γιαννάκου,  θα  “ανακρούσουν πρύμναν”. Και όπου φύγει- φύγει  και τούτοι.   “Είναι πολλά τα λεφτά,΄Αρη”!
Εδώ θα είμαστε.

2.α. ΚΚΕ: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανεξελέγη ομόφωνα ΓΓ της ΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή, στην πρώτη της συνεδρίαση, εξέλεξε ομόφωνα Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου, με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. «Η Κεντρική Επιτροπή, στην πρώτη της συνεδρίαση, εξέλεξε ομόφωνα Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

β. Ο ΔΗΜ.  ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Για να μη γίνει πλυντήριο, αυτοεξαιρείται

“Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στη συνέντευξή του στο Documento στις 20/6/2021, καταθέτει την άρνηση του ΚΚΕ να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού με το σκεπτικό: «συνεργασίες κορυφής σαν αυτές που περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δει πάμπολλες, εδώ και σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησαν με πομπώδη λόγια και κατέληξαν τελικά πλυντήρια της αντιλαϊκής πολιτικής, εφαρμόζοντάς την!».

Για να μην καταντήσει λοιπόν πλυντήριο αντιλαϊκών πολιτικών, το ΚΚΕ αρνείται τη συμμετοχή του σε κυβερνήσεις συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο”.

****

 Ιστορικό απολίθωμα  πλέον θα μπορούσε  να θεωρήσει κανείς  το σημερινό   ΚΚΕ. Και ως απολίθωμα, είναι πεθαμένος οργανισμός.   Δε  θυμίζει πια σε τίποτα τον παλιό, ζωντανό οργανισμό του ιστορικού ΚΚΕ  που ξεκίνησε και διεξήγαγε μια λαϊκή επανάσταση, που   όμοιά της  δεν είδε ποτέ πριν ή μετά  η ελληνική κοινωνία.  Κι αυτόν ακόμα  τον ξεσηκωμό, τα ίδια απολιθώματα τον αποκαλούν …εμφύλιο!

΄Οσο για συνεργασία  με άλλα προοδευτικούς κομματικούς σχηματισμούς , τα  στελέχη και οι οπαδοί του συστημικού πια ΚΚΕ, εδώ και δεκαετίες , έχουν τόσο  “γράσο” στα μάτια που δεν βλέπουν την τύφλα τους.  Μια ζωή  “τί Πλαστήρας τί Παπάγος, ούλοι οι σκύλοι μια γενιά”!  Αηδία έχουν καταντήσει πια.

    ΄Οπως όλοι οι φονταμενταλιστές και  οι φανατικοί, άλλωστε,  σε όλες τις εποχές  και στα πέρατα  της γης.     Ειδικά οι Σταλίνες.  “Δεν καταλαβαίνουν Χριστό”.  Ακόμα και τον εκλογικό καταποντισμό που έχουν υποστεί, τον αποδίδουν στον πόλεμο που τους έχει κηρύξει, λέει,  ο διεθνής και ο ντόπιος καπιταλισμός!

Ο…Τζορτζ Σόρος  έχει  σκυλιάσει να λυγίσει το γίγαντα Δημήτρη   Κουτσούμπα, να του βάλει τρικλοποδιά να τον πετάξει χάμου. Αδύνατον να χωνέψει πως επανεξελέγη  Γραμματέας της ΚΕ.  Αλλά, γερός ο Δημητράκης, παρ όλα τα κυβικά του, αντέχει. Θα του δώσει και θα καταλάβει τώρα  του διεθνούς καπιταλισμού  !

΄Ιδιες κουβέντες,  ίδια “τσιτάτα” μια ζωή.  Συνεχίζουν  να  ” βάζουν το νέο κρασί  στα  παλιά ασκιά”. Και εκείνα δεν αντέχουν, φυσικά . Σπάνε εύκολα  και… πάει το κρασί στο δρόμο.

Αναρωτιούνται  μετά  γιατί  τα επόμενα πέντε-δέκα χρόνια,  μπορεί να μην μπουν ούτε καν στη Βουλή. Η πιθανότητα είναι μεγάλη, όσο οι παλιοί οπαδοί μεγαλώνουν, γερνούν και πεθαίνουν. Και ανανέωση , ανύπαρκτη.

Υπάρχει περίπτωση να συνέλθουν;   Αλλά, μπορεί ο πεθαμένος να αναστηθεί; Μόνο στις θρησκευτικές φαντασιώσεις.  Στη ζωή ΠΟΤΕ.

3.Παράνομη» κρίθηκε η στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

***
“Πριν αλέκτορα φωνήσαι΄” οι  μάσκες έπεσαν .Οι απαίσιες μουτσούνες που θα τρομάζουν τις  αυριανές γενιές ,μη ζήσουν κι εκείνες τέτοιες άγριες καταστάσεις,  φάνηκαν.  Και αυτό το δύσμορφο και ελκώδες , είναι  το  πραγματικό τους πρόσωπο.
Σε άλλες (σημερινές)  χώρες  με στοιχειώδη πολιτικό και νομικό πολιτισμό, θα έχει γίνει σήμερα σεισμός, αλυσιδωτές αντιδράσεις και ντόμινο παραιτήσεων από πρωθυπουργό ως  την “έδρα” που εκτέλεσε τη εντολή του και του πρόσφερε στο πιάτο εκείνο που ζήτησε χτες.  Αλλά,  αυτή η χώρα δεν είναι μόνο ένας  φαιδρός πορτοκαλεώνας,  αλλά και μια απέραντη  …Μπανανία.  Με τις υγείες σας!
Ο… φωνήσας αλέκτωρ από χτες,  εδώ,   (δια)λαλούσε:

Μητσοτάκης για την απεργία της ΟΛΜΕ: «Εκτιμώ και ελπίζω ότι θα κηρυχθεί παράνομη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης η

Πηγή: iefimerida.gr

Μόνο στις  “Μπανανίες” ο πρωθυπουργός μιας …ομολόγου δίνει (πλαγίως) εντολή  σε “λειτουργούς της Θέμιδος” τί να πράξουν, επ΄ αμοιβή να  βρεθούν από την 158η θέση της ιεραρχίας τους στην πρώτη τετράδα.

Πάλι καλά . Ο πατέρας τους είχε “τραβήξει από  τα μαλλιά” το  Βασίλη  Κόκκινο από την 25η θέση, αν θυμάμαι καλά, στην πρώτη και τον έκανε πρόεδρο  του Αρείου  Πάγου, για να δικάσει στο  “βρώμικο 89”  τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Παρακαταθήκη  πατέρα σε  παιδί.  “Καβάτζωνε  δικαστές,  θα σου χρειαστούν  μια μέρα. Κι αυτοί  θα σε χρειαστούν”.

Κι ακόμα. “Μάθε παιδί μου  γράμματα, αλλά εν τέλει …γάματα.   ΄Ενα πανεπιστήμιο  ισχύει στην Ελλάδα.   Κοινό για όλους.    Διαπλοκή  και  αλλαξοκωλιά .   Πώς λες εγώ να σου κληροδότησα 32 διαμερίσματα  και σπίτι  στο Παρίσι;”