ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ “ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΒΑΞΕΒΑΝΗ” ΦΥΛΑΞΟΥ. ΤΟΝ “ΡΑΠΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΤΑΚΗ” ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ.

Μητσοτάκης για την απεργία της ΟΛΜΕ: «Εκτιμώ και ελπίζω ότι θα κηρυχθεί παράνομη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης η

Πηγή: iefimerida.gr

Μόνο στις  “Μπανανίες” ο πρωθυπουργός μιας …ομολόγου δίνει (πλαγίως) εντολή  σε “λειτουργούς της Θέμιδος” τί να πράξουν, επ΄ αμοιβή να  βρεθούν από την 158η θέση της ιεραρχίας τους στην πρώτη τετράδα.

Πάλι καλά . Ο πατέρας τους είχε “τραβήξει από  τα μαλλιά” το  Βασίλη  Κόκκινο από την 25η θέση, αν θυμάμαι καλά, στην πρώτη και τον έκανε πρόεδρο  του Αρείου  Πάγου, για να δικάσει στο  “βρώμικο 89”  τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Παρακαταθήκη  πατέρα σε  παιδί.  “Καβάτζωνε  δικαστές,  θα σου χρειαστούν  μια μέρα. Κι αυτοί  θα σε χρειαστούν”.

Κι ακόμα. “Μάθε παιδί μου  γράμματα, αλλά εν τέλει …γάματα.   ΄Ενα πανεπιστήμιο  ισχύει στην Ελλάδα.   Κοινό για όλους.    Διαπλοκή  και  αλλαξοκωλιά .   Πώς λες εγώ να σου κληροδότησα 32 διαμερίσματα  και σπίτι  στο Παρίσι;”

_______________

 

                            ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Το μεγάλο πρόβλημα

Είναι κοινός τόπος πως η πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ. σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αντιπολίτευση.

 “Και αν όλη η αντιπολίτευση έχει ευθύνη, είναι απολύτως βέβαιο πως τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μέχρι τώρα η αδυναμία της αντιπολίτευσης -και ακόμη περισσότερο η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ- να «στριμώξει» την κυβέρνηση και να καρπωθεί οφέλη από τη φθορά της δικαιολογούνταν με τις ανατροπές που έφερε η πανδημία στην πολιτική καθημερινότητα και στη δράση των κομμάτων. Αυτό είναι εν μέρει αληθές.

Το βαθύτερο πρόβλημα για την αξιωματική αντιπολίτευση ήταν και παραμένει η αδυναμία της να διαμορφώσει εκείνο το πολιτικό προγραμματικό πλαίσιο, με τις αναγκαίες συμμαχίες, που θα την οδηγήσει και πάλι στην κυβερνητική εξουσία.

Σε γενικές γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τις εκλογές του 2019, συγκρούονται δύο αντιλήψεις, με πολλές παραλλαγές η κάθε μία στο εσωτερικό της. Από τη μία πλευρά εκείνοι που αναζητούν τη λύση του προβλήματος στη διεύρυνση και την ανανέωση της παράταξης, στην επαναθεμελίωσή της ως κόμματος κυβερνητικής εξουσίας και ηγέτιδας δύναμης της Αριστεράς με μεταμνημονιακούς όρους και με τα δεδομένα που δημιούργησε η κρίση στην Ελλάδα και διεθνώς.

Από την άλλη βρίσκονται εκείνοι που θεωρούν την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ ως έναν αναγκαστικό συμβιβασμό από τον οποίο πρέπει να απεμπλακούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με κάθε δυνατό τρόπο, γυρνώντας ίσως στις αφετηριακές αρχές της παράταξης.

 

Οσο πιο γρήγορα δοθούν απαντήσεις τόσο το καλύτερο για τη χώρα και τον λαό της. Η ευθύνη όλων και πρωτίστως του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστια για να απαλλαγούμε από την παλινόρθωση της Δεξιάς”.

ΕΦ.ΣΥΝ.

***

Πόσες πια λαϊκές γνωματεύσεις με τις παροιμίες και τις άλλες σοφές  ρήσεις να μνημονεύσουμε,  για να  καταλάβετε  για ποιο  λόγο  γράφουν όσα   πονηρά και μπαμπέσικα γράφει σήμερα,  η φυλλάδα της κολεκτίβας  των Συντακτών;  Να διαλέξουμε 2-3.

“Χέρι που σε ταϊζει , δεν το δαγκώνεις”. “Ούτε πριονίζεις το κλαρί που κάθεσαι”.΄Η, ακόμα πιο παραστατικά ,  “Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει”.  Φτάνουν αυτά.

Τί θέλουμε να πούμε;

Κοινή  διαπίστωση. Στο γήπεδο ποδοσφαίρου, τον  αντ(αγωνιστικό) χώρο ,περί αυτού πρόκειται ,  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης και παραπλάνησης,  οι “αντίπαλοι” παίχτες είναι τέτοιοι  μόνο,   επειδή  “βγάζουν το ψωμί” τους στον  “αγώνα”. Σημασία έχει να βάλουν γκολ  πάση θυσία για τη  δική τους ομάδα. Και μπορεί ,βέβαια, για να πετύχουν το στόχο τους  να δίνουν ακόμα  και αληθινές μπουνιές και κλωτσιές, αν χρειαστεί. Δε χαρίζονται στον αντίπαλο.  Είπαμε, το ψωμί τους βγάζουν . Και δείχνουν  εχθροί  με οποιονδήποτε, ακόμα και ακραίο τρόπο.

Ο  Χίος για παράδειγμα, δεν είναι Χατζηνικολάου . Ούτε ο Παππάς ,  Βαξεβάνης. Αυτό να λέγεται.  Οι δυο παίχτες της Δεξιάς στην εξάπλωσή της  από την Κεντροδεξιά ως τα Ακροδεξιο-Νεοναζιστικά μορφώματα,  έχουν συμπεριφορές   αντίθετες.  Ο πρώτος βγάζει τον αγώνα με “κλωτσοπατινάδα”.    Ο δεύτερος…κύριος,  κόσμιος με τους κανόνες που ορίζει η…ΦΙΦΑ.  Κι ας παίζουν στην ίδια ομάδα της Δεξιάς.  Το ίδιο, αντίστοιχα  και το άλλο  δίδυμο  των “αριστερών” ως επάγγελμα  στην Εφσυν και το Ντοκουμέντο.

Ο δημοσιογράφος είπαμε, “βγάζει το ψωμί” του. Γι΄αυτό και ως καλός και έξυπνος επαγγελματίας-παίχτης ,πάει όπου τον ζητήσουν και πληρώνουν .  Και παίζει στη θέση και με τον τρόπο που θα το πουν. Σπάνια θα βρείτε, ούτε καν σε μέτρημα δαχτύλων του ενός χεριού ,  “παίχτη”   να μην έχει πάρει μετεγγραφή από Τα ΝΕΑ στην  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και από  ΤΟ MEGA  στο SKY.  Κι αντίστροφα. Και σε όλα τα παρεμφερή αφεντικά .

Κι όπως όλοι οι  επαγγελματίες παίχτες ,  που το ποδόσφαιρο και τα άλλα  “αθλήματα -μπίζνες”, είναι  η “δουλειά” τους,  μπορεί , μεν,  να πουν τα όσα μύρια για τις αντίπαλες  ομάδες,  ποτέ όμως δε θα κακολογήσουν την επιχείρηση -επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ως άθλημα!   Και  ως τέτοιο είναι… ΙΔΕΑ!  Και έτσι οφείλουν οι οπαδοί  να το βλέπουν. Ποτέ δεν θα το υποβιβάσουν σε αισχρή και  “μαύρη” μπίζνα  (όπως στην πραγματικότητα είναι)   από την οποία άλλη κονομάνε εκατομμύρια και άλλοι   βγάζουν έστω  ένα καλό μεροκάματο.

Η Δημοσιογραφία είναι ΙΔΕΑ (!),  λοιπόν,  για όλο το συνάφι.  Και κανείς  απ΄ αυτούς  δε θα πει το  αντίθετο. Κι ας   είναι υπάλληλοι σε διαφορετικά   “μαγαζιά” με ίδιο εμπόρευμα. Θα μαλώσουν ,θα βρίσουν  και θα χτυπηθούν, αν χρειαστεί  πάνω στη διεκδίκηση της μερίδας παραπληροφόρησης ο ένας από  Δεξιά και ό άλλος από Αριστερά.  Αλλά  ποτέ δε θα φταίει η ίδια η εμπορική  δημοσιογραφία για τη στρέβλωση.

Για τους συντάκτες της κολεκτίβας παραπάνω  φταίνε οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις   και οι   αντιλήψεις, με τις πολλές παραλλαγές η κάθε μία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, λέει, η αιτία που ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κατά τις διαβεβαιώσεις τους  βρίσκεται ασυζητητί μπροστά και έχει υπεροχή έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Γιατί αυτό γνωμάτευσε στις πέτσινες  “δημοσκοπήσεις” του ο Παναγόπουλος.

Διαβάστε ολοκληρωμένο το κείμενο. Πουθενά δε θα συναντήσετε τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος.  Στην  ορθή  του βάση , που είναι ένα και μοναδικό   ερώτημα. ΄Οχι ,ΓΙΑΤΙ  ο Κυριάκος είναι  μπροστά και ο Αλέξης πίσω,  αλλά ΑΝ  ο Κυριάκος είναι μπροστά . Εντελώς αντίθετα  ερωτήματα και φυσικά με διαφορετικές τις απαντήσεις

Φυσικά, δε φταίνε οι αντιθέσεις στο εσωτερικό ενός κόμματος που κάποιες φορές μάλιστα είναι γόνιμες και αναγκαίες. Και δε φταίνε αυτές στο ΣΥΡΙΖΑ  που είναι μπροστά ο Κυριάκος για τον απλούστατο  λόγο πως   ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ο γιος του Κων. Μητσοτάκη.  Τον δίνουν “φαβορί” εκείνοι  που δε θέλουν  ο “Παππάς” και ο “Βαξεβάνης”  να κατονομάσουν.

Κι αυτοί  δεν είναι ο Μαρινάκης,  ο Αλαφούζος και ο Ράπτης.  Είναι μέρος της απάτης.  Σύμπασα η βρώμικης ΤΕΤΑΡΤΗ εξουσία στην Ελλάδα την οποία υπηρετούν και οι παίχτες” στην αριστερή  ομάδα είναι ένοχη.  ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΠΙΖΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ    ΕΝΑΙ ΜΙΑ “ΠΑΡΑΓΚΑ”. Κι αυτή, τη στηρίζουν ΟΛΟΙ οι παράγοντες. Σε  αυτό το  το είδος της δημοσιογραφίας  ανήκουν  ΑΠΑΝΤΕΣ .  Αφεντικά και υπάλληλοι της βιομηχανίας του ψεύδους.

΄Οντως,  “δεν πριονίζεις το κλαρί πάνω στο οποίο κάθεσαι”. Αλλιώς,  δε θα κατάγγελλε  ο Βαξεβάνης προχτές στην Ευρώπη  πως το πρόβλημα του Τύπου στην Ελλάδα είναι ο Χρυσοχοϊδης  και  η  “Πετσολίστα” από την οποία δεν πήρε και ο ίδιος κομμάτι  από την πίτα. ΄Η πως σύμφωνα με μια  ανώνυμη πληροφόρηση,  κάποιοι (ποιοι;) είχαν “συμβόλαιο θανάτου”  για τον ίδιο ( αλλά τώρα το αθέτησαν!).

Το πρόβλημα του Τύπου στην Ελλάδα, Γκεμπελίσκοι  κι  από αριστερά είναι πως υπάρχουν και Δεξιές  και αριστερές τέτοιες  Πετσολίστες.   Και πως γίνεται πανικός,  μεν,  και τζέρτζελο  μέγα,   αν  “πυροβολούν” τα γραφεία στο Ντοκουμέντο  ( κάποιοι  σαν τους κολλητούς του  Μένιου Φουρθιώτη),  αλλά   η εκτέλεση ενός καθηγητή, το Γ. Τριάρχη με ειδεχθή  τρόπο από πληρωμένους δολοφόνους και  με ηθικούς  αυτουργούς    “ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ” – ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ,  15 χρόνια τώρα, δεν υπήρξε ούτε καν απλή  είδηση στις σελίδες και τα “δελτία” ΟΛΩΝ των Μέσων παραπληροφόρησης και παραπλάνησης. Στο Ντοκουμέντο επίσης και την Εφ συν.

Ο “Παππάς και ο Βαξεβάνης”  ξέρουν πως δεν φταίνε οι συνιστώσες και μη  συγκλίνουσες γραμμές στο ΣΥΡΙΖΑ  και  εξαιτίας τους παρουσιάζουν  τον  Κυριάκο , αν και  “θεόκουτσο” άλογο,  να βγαίνει  πρώτο στις  προβλέψεις -πετσινοδημοσκοπήσεις του Φαναρά.  Φταίει το γεγονός πως και οι ίδιοι ανήκουν στην ίδια μαφιόζικη φαμίλια που δολοφονεί τη πραγματική πληροφόρηση, την είδηση ,την έρευνα και  την κριτική. Πότε από δεξιά, όπως τώρα, πότε από αριστερά.

Αλλιώς,  αν ήταν  έντιμοι και ιδεολόγοι αγωνιστές     και όχι επαγγελματίες και έμποροι στην  Αγορά  της Δημοσιογραφίας,      θα είχαν καταθέσει  τις “πένες  μαζί με  τις κονκάρδες” τους στην ΕΣΗΕΑ ,αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε τέτοιο εξευτελισμό  του της…ΙΔΕΑΣ, του λειτουργήματος που λένε πως ασκούν  και σέβονται.

Αστεία, λέμε!  “Θέλει αρετή και τόλμη”  η  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.(Κάτι που δεν πέτυχε ούτε η πραγματική , παλιότερα “Ελευθεροτυπία”. Πόσω μάλλον τα “εξώγαμά” της σήμερα στην Εφσυν!)

 

2. Evangelos Antonaros

 

“Μου τηλεφωνεί συνήθως πολύ καλά πληροφορημένος δημοσιογραφος. Χωρίς πολλές περιστροφες μου κάνει μια αναπάντεχη ερωτηση: “Αν υποθέσουμε ότι ο Μητσοτάκης φύγει από προεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, ποιον βλεπεις στη θεση του;” Αποφευγω να μπω στο παιγνίδι των υποθέσεων. Εκείνος όχι. Αρχίζει να μου αραδιάζει τρια, τεσσερα, πέντε ονόματα. Σε καθένα απο αυτα ( με εξαίρεση ενα) ξεσπώ σε γέλια. Με ρωτάει και του εξηγώ γιατι: Ασήμαντοι πολιτικοί νάνοι. Μου επισημαίνει: Αφού έγινε ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός, όλοι μπορούν να ελπίζουν. Δεν έχει εντελώς άδικο. Αλλά η απορία μου παραμένει: Προς τι η αναπάντεχη (και μάλλον ακαιρη) ερωτηση. Εκτός εάν όσοι βοήθησαν τον Μητσοτάκη να φτάσει εκεί που έφτασε, αρχισαν ηδη να σμιλεύουν σχέδια για το (άμεσο) μέλλον. Λετε;”

***

“Αν υποθέσουμε ότι ο Μητσοτάκης φύγει από πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, ποιον βλέπεις στη θέση του;”

΄Αστα αυτά, βρε Αντώναρε. Ξέρεις πολύ καλά πως η  “πατρωνία” έχει ήδη ειλημμένη την απόφαση να αποσύρει τον γιο του χειρότερου πολιτικού της χώρας  (και ο ίδιος κοντά στα χνάρια του πατέρα του), τον αχώνευτο κι από τους οπαδούς της Ν.Δ  Κυριάκο Μητσοτάκη.  Ποιος “καλά πληροφορημένος” μας λες δημοσιογράφος και “πράσινα άλογα”;

Οι εφοπλιστές και τα λοιπά μέλη στο “κονκλάβιο”  θα είχαν ήδη βάλει σε πρακτική εφαρμογή  το σχέδιο, αν έβρισκαν ένα “αξιόπιστο”, “άφθαρτο” πρόσωπο ,που  να “τραβάει” στις τάξεις της Δεξιάς. Δεν υπάρχει, δε βρίσκουν.

Κι αυτός είναι ο λόγος που ακόμα δεν άρχισαν τα όργανα της Δεξιάς παραπλάνησης (Ράπτης, Κουρτάκης και Σία) να παίζουν.  Τόλμησε ο Μαρινάκης 1-2 φορές να πει κάτι και ο Κούλης την ίδια ώρα του  έτριξε  τα δόντια.΄Εβαλε και ξαναθυμήθηκαν  την υπόθεση με το  ναρκοκάραβό του Noor 1 .  Απρόσμενα, “κεραυνός εν αιθρία”, ανέσυραν την  υπόθεση  του μεγάλου σκανδάλου  από το αρχείο τους.   Βέβαια, όταν  περάσει η απειλή, η υπόθεση θα πάει πάλι  εκεί που την έχουν καταχωνιάσει τόσο καιρό. Αλλά ο εφοπλιστής, βέβαια, πήρε ένα πρώτο μάθημα…καλή συμπεριφοράς.

 

Λοιπόν, υιέ του παλιού, καλού γελοιογράφου Αρχέλαου ( βλέπει κανείς  το κατάντημα του  Αρκά σήμερα και λέει “κοίτα ανάστημα ο Αρχέλαος, τελικά κι ας έγραφε στο Ρομάντσο”, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις πως ο Κυριάκος είναι αρχηγός  της Ν.Δ και πρωθυπουργός με προθεσμία.  Και μάλιστα πολύ σύντομη.

 

3. Γιώργος Καραγιάννης, Γενικός γραμματέας Υποδομών: «Τρέχουν όλα τα μεγάλα έργα στη χώρα»O Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης

Αυτό θα πει.  “Τρέχουν πακτωλός λεφτά   από τα πατζάκια” τους!

 

Φάτε, “λαιμοί με τα άσπρα σας κολάρα”,  με τα “χρυσά κουτάλια”. ΄Οσο  προλάβετε. Και ούτε του παπά, μέχρι να σας εξομολογήσει κανένας αληθινός  εισαγγελέας, τύπου   “Τουλουπάκη”. (Καλομελέτα  κι έρχεται).

Υ.Γ  Γιατί  τα αρπαχτικά όλων των συνομοταξιών   έχουν  την ίδια μούρη;

 

4. Κατερινόπουλος για Γλυκά Νερά: «Κάτι σοβαρό έβραζε» -Το ταξίδι στην Κρήτη πριν τη δολοφονίαΗ Καρολάιν

Πηγή: iefimerida.gr

Πω, πω,  ρε μεγάλο λαγωνικό-  Ταξίαρχε ε.α,  σφογγοκωλάριε  ης Νικολούλη.  Μας κούφανες!

Και  με την ευκαιρία , να και   ” μπουτάκι  έξω”  της Καρολάιν  ως παιδί   (  ίσαμε 12 χρόνων να είναι εδώ; ) από τη πορνοφυλλάδα. Αίσχος, πέρα από ασέβεια.

 Φυσικά και  δεν πρόκειται να   καλέσει ούτε τώρα  ο εισαγγελέας το Ράπτη  για διακίνηση  παιδικής πορνογραφίας  (γιατί τί άλλο  είναι και τί δουλειά έχει εδώ  η δημοσίευσης τέτοιας φωτογραφίας ενός παιδιού;). Αλλά  και “σκύλευση νεκρού”, επίσης. Απεχθές και βρώμικο έγκλημα.