ΦΡΙΚΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΗΤΤΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ !

 ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΗΤΤΑ  ΤΗΣ ΑΣΕΒΟΥΣ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΗΣ   ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ . , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ , ΔΕ ΘΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ  ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ  ΚΑΘΑΡΣΗ

 

 

 

Τα πολιτικά ήθη  από τις παλιότερες δεκαετίες στη χώρα μας  είχαν  κατά κάποιο  τρόπο με το χρόνο   εξημερωθεί.  Ο  ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής  της “άξεστης” κομματικά   ΕΡΕ,   όταν   έφυγε ως Τριανταφυλλίδης στο Παρίσι, έδειξε  πως  αναμορφώθηκε από τη Γαλλική  πολιτική κουλτούρα  που εξέφραζε  τότε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν ( ο και σφοδρός “φιλέλλην” εξ ου και  ομιλών σε …ερασμιακή μάλιστα  διάλεκτο την αρχαία ελληνική!) .

Με το που ανέλαβε ο “Σερραίος”   (ξανά )   την εξουσία, φρόντισε να απαλύνει το όνειδος   από την παλιά αυτή  ΕΡΕ.  Και από  δεινός κομμουνιστικοφάγος   στη Βουλή, τον βλέπαμε τα πρώτα εκείνα χρόνια της Μεταπολίτευσης  να   χαριεντίζεται ,  ως παλιός καλός φίλος με  τον Γραμματέα του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη,  αφού  τέτοιες  εντολές είχε πάρει από την Εσπερία,   με αντάλλαγμα  να τον στέψουν πρωθυπουργό και μάλιστα …Εθνάρχη.

Και ξαφνικά, εκεί που ο ελληνικός  κομματικός   ατταβισμός,   έβαινε ,αν όχι  ομαλώς,  έστω  ανεκτικώς  (μέχρι και ο Μανώλης Γλέζος “έγλειψε”  ένα κοκαλάκι   εξουσίας ), ενσκήπτει  κοντά τέσσερα χρόνια τώρα   στη σύγχρονη πολιτική ζωή  της χώρας,μια πρωτοφανής   λαίλαπα,  ένας  δεινός  Αρμαγεδών  της Αποκάλυψης , που ισοπέδωσε στην κυριολεξία ό,τι “δημοκρατικό” είχε  κτιστεί ως τώρα  και  κομματικά πολιτισμένο  είχε κερδίσει στη δύσβατη  κοινοβουλευτική  πορεία του το καθεστώς της ελληνικής Δημοκρατίας.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο  γιος του αλήστου μνήμης Κωνσταντίνου  Μητσοτάκης   ΕΛΕΩ   ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  της  ΕΛΛΑΔΑΣ!

Γόνος, με άριστη …εκπαίδευση   παιδιόθεν και οικογενειακώς  στη διαφθορά, την απάτη,  τη διαπλοκή, την αλαζονεία, τον τσαμπουκά, τα μοναδικά του προσόντα, δεν ισοπέδωσε απλά τη χώρα.  Προκάλεσε τέτοιες και τόσες  τραγωδίες, που ο χρόνος δε θα τις εξαλείψει. Και    όχι μόνο λόγω  πλήθους, όσο  λόγω  του ερέβους και του βάθους  της ΄Υβρεως που εμπεριέχει  η καθεμιά.

Να τις αναφέρουμε, θα επαναλαμβάνουμε τα ίδια και θα παραβιάζουμε ανοιχτές πόρτες. Δε θα το κάνουμε.  Να ευχηθούμε μόνο η πρόσφατη τραγωδία που χτύπησε τον τόπο στα Τέμπη , να είναι και  η τελευταία. Να  κλείσει, επιτέλους,  ο κύκλος  αυτής της  κατάρας.

΄Ηταν αλλεπάλληλα  τα χτυπήματα. Μάλιστα, το πρόσφατο , ήρθε αμέσως μετά  το άλλο δράμα του μεγάλου αριθμού των  νεκρών στην πανδημία. ΄Ενας πρωθυπουργός  που πετάει 15 δισ, για λαμαρίνες, (διάβαζε για μίζες)  αλλά δε δίνει   ούτε σεντς για  ΜΕΘ  να σωθούν οι πάνω από 15  (ίσως και 20)  χιλιάδες συνάνθρωποι που πέθαναν και μάλιστα επώδυνα, εκτός ΜΕΘ.

Το αντιλαμβανόμαστε  όλοι. Ακόμα και οι οπαδοί της Δεξιάς. Μουδιασμένος ο κόσμος,  ως αυτή την ώρα .Το πανελλήνιο   βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια υπό  καθεστώς σύγχυσης και  συναισθηματικής φόρτισης, που επιτάθηκαν σήμερα  με  όσα κωμικοτραγικά αποκαλύφτηκαν για  την κυβέρνηση  και το νέο της έγκλημα.  ΄Απαντες οι ΄Ελληνες , αν δεν έχουν υποστεί λοβοτομή ,και φυσικά η Ευρώπη,  γνωρίζουν  πολύ καλά  πως  η απόλυτη ευθύνη  ΚΑΙ για το έγκλημα αυτό που διαπράχτηκε στα Τέμπη , βαρύνει την επάρατη αυτή κυβέρνηση.

 

 

 

Μετά από αυτή την εισαγωγή, εκείνα που οφείλουμε εμείς  να επισημάνουμε , ως έχοντα πυρήνα ιστορικών γεγονότων και συνεπειών από εδώ και στο εξής,  είναι τα ακόλουθα.  Χωρίς ίχνος προκατάληψης, πολλώ μάλλον σκοπιμότητας ή θυμικής παράθεσης της κρίσης μας:

Βέβαια, εκείνο  που προέχει είναι να τελειώνει  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  αυτή η παρένθεση του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.  Του αυταρχισμού, της ασυδοσίας, της  γενικευμένης  διαφθοράς ,εν τέλει  της ασύστολης προσβολής του πολιτεύματος.

Δεν πιστεύουμε στη Δημοκρατία. Δεν το κρύβουμε. Αντίθετα, το επαναλαμβάνουμε  εδώ συνεχώς. Και είναι χειρότερη από τα άλλα πολιτεύματα, γιατί εκείνα,  σου δείχνουν γυμνό το απαίσιο τους πρόσωπο. Σε αντίθεση με τη δημοκρατία που υποκρίνεται  τη διαφορετική, αλλά στην ουσία  κυκλοφορεί»  συνεχώς και αδιαλείπτως με μάσκα.
Αλλά ειναι ιστορικά επιβεβαιωμένο πως μόνο  μέσα απ΄ αυτή θα περάσουμε στις καλύτερες κοινωνίες, που οραματιζόμαστε. ΄Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Και όσοι δοκιμάστηκαν, απέτυχαν . Και είναι αυτός ο λόγος που οφείλουμε να απαιτούμε ,τουλάχιστον  μια σωστή δημοκρατία. ΄Ενα κράτος δικαίου, μια πραγματική πολιτεία που θα μας οδηγήσουν στην κατάκτηση του νέου κόσμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έφτυσε κατά πρόσωπο αυτή την Ελληνική Δημοκρατία.  .Ασέλγησε στο σώμα της  σχεδόν  για τέσσερα χρόνια.  Και συνεχίζει.  Μόνο που  τώρα πια, ασελγεί  σε πτώμα!

Δεν απέχει σχεδόν καθόλου το καθεστώς Μητσοτάκη  από εκείνο της δικτατορίας με πρόσχημα έναν ανάπηρο  κοινοβουλευτισμό. Δεν υπάρχει αρχή αυτής της μορφής του πολιτεύματος  που δεν την  παραβίασε.  Αξία της Δημοκρατίας που δεν την απαξίωσε. Δεν το συγκρίνουν τυχαία με τον Ακροδεξιό ΄Ορμπαν. Και ακόμα χειρότερα,  το καθεστώς του με εκείνο το ιδιόμορφα μαφιόζικο του δικτάτορα  της Ρωσίας.

Το τέλος εποχής αυτής της βεβήλωσης και της ασέλγειας στο ελληνικό πολίτευμα ,πρέπει να τελειώνει. ΑΜΕΣΩΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Αν δε συμβεί, αν συνεχιστεί αυτή η ΄Υβρις στην τραγωδία,   θα δει ο τόπος πράγματα να συμβαίνουν ,που ούτε καν τα φαντάζεται!  Είναι πλέον καθαρά θέμα επιβίωσης της χώρας, ως κράτος,  αν μη τι άλλο και ως  χώρα -μέλος της Ε.Ε. ΄Ηδη, εδώ και καιρό,  η Ευρώπη έχει… κρεμάσει κουδούνια και κουνάει πιο απειλητικά το δάχτυλο στο Καθεστώς Μητοτάκη από ό, τι σε  εκείνο του ΄Ορμπαν,

΄Ομως, δε φτάνει αυτό.  Να φύγει, ναι.   Αλλά δε φτάνει. Δεν πρέπει να  πεθάνει “ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά”.

Αν ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  με τέτοια  μαφιόζικη και δολοφονική κυβερνητική συμμορία , απλώς χάσει τις εκλογές, με ένα αξιοπρεπές ποσοστό, αυτή η  ήττα, θα είναι δεινή ήττα της ίδιας της  Δημοκρατίας, του Κράτους δικαίου ,του ανθρωποκεντρικού πολιτικού πολιτισμού.

Αλλά, Ούτε η συντριβή φτάνει.  Ακομα κι αν είναι  “άτιμη”,  δε θα εξαλείψει την ΄Υβρη!

Το φαινόμενο Κυριάκος  Μητσοτάκης  είναι   μη αναστρέψιμη πια  φρικτή  παθογένεια. Προσομοιάζει με  γάγγραινα. Κατατρώγει όλους τους πολτικούς και κοινωνικούς αρμούς. Και δεν πρόκειται  ποτέ να γιάνει  το τεράστιο κομμάτι που  κατέστρεψε.

Η αποδόμηση του καθεστώτος του,  αφήνει πίσω του  μια βαριά  ανάπηρη πολιτική και κοινωνική ζωή.  Εντελώς διαφορετική  από εκείνη στις περισσότερες   ευρωπαϊκές χώρες  Σε αυτές, η διαφθορά, η διαπλοκή,  η αναισχυντία , είναι ΥΒΡΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ.  Στην Ελλάδα δείχνουν να είναι τρόπος ζωής. ΄Οχι απλά αποδεκτός,  αλλά  ΚΑΙ επιβραβευόμενος!  ΄