ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ. Η “ΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ” ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΝΗΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ

 

Τσίπρας προς Άγκυρα: Αδιέξοδη και ανώφελη η κλιμάκωση της έντασης

 

Μήνυμα στην Άγκυρα ότι η κλιμάκωση της έντασης δεν «ωφελεί κανέναν» έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από τη Σύμη που επισκέφθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα.

«Από εδώ, από την ακριτική Σύμη, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Πρώτα από όλα, στην πολιτική ηγεσία των γειτόνων μας. Η κλιμάκωση της ρητορικής της έντασης και της αμφισβήτησης των διεθνών συνθηκών είναι αδιέξοδη και ανώφελη. Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα θα υπερασπιστούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Και σε αυτό είναι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την περιοδεία του στο νησί, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλιμακώνονται οι προκλήσεις», «πόσο δε μάλλον, όταν οι προκλήσεις αυτές, έρχονται σε μία περίοδο που και οι δύο πλευρές του Αιγαίου έχουν ανάγκη τη σταθερότητα και την ειρήνη». «Διότι η οικονομική κρίση πλήττει και τις δύο πλευρές», προσέθεσε και συνέχισε:

«Δευτερευόντως θέλω να απευθυνθώ και στις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις των γειτόνων μας. Σε αυτές τις δυνάμεις που πάντοτε υποστηρίζουν τον διάλογο και την ειρήνη. Και να πω ότι πρέπει να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια».

«Η κλιμάκωση της έντασης δεν ωφελεί κανέναν, οι δύο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και η όποια διαφορά, η μία και σημαντική διαφορά μας στο Αιγαίο, αυτή που αφορά στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, πρέπει να λυθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου στο δικαστήριο της Χάγης με διάλογο. Τους ενθαρρύνω λοιπόν να αντισταθούν, να αντισταθούμε όλοι μαζί σε αυτό το κλίμα της έντασης. Και να δώσουμε τη δυνατότητα μέσα από ποικιλόμορφες δράσεις, απέναντι στην κλιμάκωση των παραβιάσεων και της αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου, να υπάρξουν δράσεις φιλίας, ειρήνης και σταθερότητας», είπε ο Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως «ο εθνικισμός θέτει σε διακινδύνευση όχι μόνο την ειρήνη αλλά και την κοινωνική συνοχή και τη Δημοκρατία σε κάθε χώρα». «Θέλω λοιπόν σήμερα εδώ από τη Σύμη να στείλω αυτό το μήνυμα. Μήνυμα αποφασιστικότητας αλλά και ταυτόχρονα μήνυμα για την ανάγκη ειρήνης και συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς», κατέληξε.

***

Αλέξη,  τι διαφορετικό θα έλεγε ο Κυριάκος; Α,ναι, θα το έλεγε πιο κομψά, λιγότερο δημαγωγικά από σένα  που τολμάς αυτή την ώρα να  προκαλείς, αφού ανερυθρίαστα ξεστόμισες πως  “οι δύο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και η όποια διαφορά, η μία και σημαντική διαφορά μας στο Αιγαίο, αυτή που αφορά στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, πρέπει να λυθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου στο δικαστήριο της Χάγης με διάλογο”!! Κατά τα άλλα, σε όλα τα …άλλα, συμφωνούν και οι απέναντι. Οπότε, “λαέ της Τουρκίας,που δεν έχουμε τίοποτα να χωρίσουμε…σκάσε και κολύμπα”!

Στην Ιστορία ανέκαθεν οι χρήσιμοι ηλίθιοι ήταν το μεγάλο ατού των πονηρών και διεφθαρμένων.  Στα δημόσια και τα ιδιωτικά πράγματα. Στις εξουσίες, βγάζουν όλη τη δουλειά που θα χρειαζόταν μια στρατιά  από Γκέμπελς να την φέρει εις πέρας.

Στην αρχαία Αθήνα για παράδειγμα, οι χρήσιμοι ηλίθιοι  βρίσκονταν πάντα εκεί, που  τους χρειάζονταν οι δημαγωγοί. Στην Εκκλησία του Δήμου. Είναι αυτοί που έστειλαν τον Αλκιβιάδη στη Σικελία  και λίγο μετά  …” τῆς Παράλου ἀφικομένης νυκτὸς ἐλέγετο ἡ συμφορά, καὶ οἰμωγὴ ἐκ τοῦ Πειραιῶς διὰ τῶν μακρῶν τειχῶν εἰς ἄστυ διῆκεν” . Κλαίγανε και μαλλιοτραβιόντουσαν,  όσοι όφειλαν να πέσουν  από το λοφάκι  της Μουνιχίας στο λιμάνι της,  με πέτρα κρεμασμένη στο λαιμό.

Οι πατριώτες και μάλιστα στην  αυθεντική  έκδοση των  πατριωταράδων  , ανέκαθεν και σήμερα , ανελλιπώς,  χαρακτηρίζονται οι πλέον χρήσιμοι ηλίθιοι. Είναι το άλλοθι και το ακονισμένο  σπαθί εκείνων που  έχουν την πατρίδα γελάδα τετράπαχη να την αρμέγουν μέχρι σταγόνας.

Στη χώρα μας  τους περισσότερους σύγχρονους  Ελλήνες, οπαδούς και πατριωτες,  θα τους χαρακτηρίζαμε  χρήσιμους ηλίθιους ,ειδικά για τους   διεφθαρμένους πολιτικούς,  όπως η φαμίλια Μητσοτάκη.  Ο Πατήρ Μητσοτάκαρος ,  ας πούμε…για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία,  ρε γαμώτο, αποστάτησε  και τα ανάκτορα τον μπούκωσαν με τόσο χρήμα, που τρώνε ακόμα από τότε, τόσες  γενιές  της επάρατης αυτής δυναστείας.

Αλλά , στη χώρα μας, τουλάχιστον, ως τώρα,  δεν είχανε συναντήσει το φαινόμενο,   αρχηγός της Αντιπολίτευσης και μάλιστα ηγέτης της ιστορικής Αριστεράς , να  καπελώνεται  κατ΄αυτόν τον  κωμικό  (αν δεν ήταν τραγικός) , τρόπο, από τον  υιό του Αποστάτη και πρωθυπουργό,  ο οποίος έστησε όλο αυτό το σκηνικό της πρόκλησης ,  για να εισπράξει  τις μίζες από τα εξοπλιστικά. Και φυσικά ο τρελαμένος απέναντι Σουλτάνος, έπιασε την μπάλα  στον αέρα. ΄Αλλο που δεν ήθελε κι αυτός, δοθέντος πως ο Ερντογάν δεν είναι λιγότερο πατριωταράς  από τον Μητσοτάκη, μια και ο πατριωτισμός, ως γνωστό ,είναι ο ισχυρότερος πυλώνας των διεφθαρμένων και των απατεώνων απανταχού της γης.

Κι εκεί που θα περίμενε  κανείς  πως ο Αλέξης Τσίπρας θα μυριζόταν  την απάτη και τη συμπαιγνία  και θα “ανέκρουε πρύμναν”, τσίμπησε το δόλωμα και έφτασε  σήμερα να  τσαμπουνάει στα ελληνοτουρκικά , αυτά τα απίστευτα και γραφικά που  ακούσαμε στο μήνυμά του από τη Σύμη. Ο Μητσοτάκης στην πραγματικότητα  μπροστά του  φαίνεται  πλέον, ως ο  συνετός, συγκαταβατικός και χαμηλών τόνων ΄Ελληνας πολιτικός!

Και  αναρωτιέσαι  τώρα δικαίως , λαϊκά και ντόμπρα, φίλε μου, όταν  ακούς και τον αριστερό Τσίπρα να υιοθετεί απολύτως και να επαυξάνει  σε ένταση και φόρτιση  τα μηνύματα στους απέναντι του ακροδεξιού  ΄Ορμπαν της Ελλάδας:  Τί έγινε  ,ρε παιδιά; Τί παίζει εδώ; Ακούω καλά ή  μη  με γελούν τ ΄αυτιά μου;

 

  Το  ευαγγέλιο το λέει  αλλιώς:    “Αν δε το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθ’ησεται;  εις ουδέν ισχύει έτι ει μη βληθήναι έξω και καταπατείσθαι υπό των ανθρώπων”.

 Εκεί κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ ,μπαγιάτικο, ξεθυμασμένο  αλάτι. Δηλαδή για πέταμα. Ο χρήσιμος ηλίθιος του παμπόνηρου  γόνου της δυναστείας που εξελίχτηκε τελικά …σημαντικότερος τους πατρός.  Στην απάτη και τη διαφορά πάντα.

O tempora o mores!