ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1.Παραθέτω “κουβέντες αδέσποτες”  που μπόρεσαν να αιχμαλωτίσουν με λέξεις απλές ,όσα οι περισσότεροι τα νιώθουμε κοινά
>>>
                                               ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Λογαριάζω τα όνειρα που δεν τελεσφόρησαν
Και είναι τα περισσότερα
Όχι επειδή ήταν όνειρα. Οι άλλοι τα δολοφόνησαν
Το κορίτσι στα 18
Που δεν πήρα ποτέ το φιλί της
Ο καθηγητής μου στο Λύκειο
που ήταν αυστηρός και αγένειος
Ο σεξουαλικώς παρενοχλών Διευθυντής μου
Που μοίραζε προαγωγές στα ροζ μπουντουάρ
Η σύζυγός μου, μετά τη επέλευση του κόρου
Που προτίμησε να με εγκαταλείψει αντί να πλαγιάσει με άλλον
Οι τρεις παιδιόθεν κολλητοί μου
Που γίνανε οι Ιούδες μου
Οι ποιητές με τα βαρύγδουπα ονόματα
Που απαξίωσαν την απλότητα της λέξης μου
Ο θάνατος με τις φτερούγες ανοιχτές δίπλα μου
Που με περιγελά στο κρεβάτι της ανημπόριας

Παρηγοριέμαι στα όνειρα του Ζαν Πωλ Σαρτρ
Που μείναν κι εκείνου ανακπλήρωτα
Γιατί πάντα
“Η κόλασή μου είναι οι ΑΛΛΟΙ” (26/2/2018)

 

2.  ΑΓΩΝΑΣ “ΑΝΑΝΤΑΜ ΠΑΠΑΝΤΑΜ
(Στο τρισεγγόνι μου)
Να θυμάσαι
Τα ΔΥΝΑΤΑ που θα συμβούν στις μέρες σου
Είναι έργο πάππου προς πάππου. Και δικό μου.

Τ΄αργάστηκα με κόπο στα απάνθρωπα εργοτάξια του σήμερα

Και πριν από μένα, άλλος στη δούλεψη σκληρών αφεντάδων
Και πρωτύτερα εργάτης όμοιος σε δυσκολότερους καιρούς
Σε φάμπρικες ανθρωποκτόνες

Μια ολόχρυση αλυσίδα από κρίκους –καρδιές αναρίθμητουςΧτυπούσαν στον ίδιο πάντα ρυθμό.

Λέξεις όπως επανάσταση, αλλαγή, αγώνας
Κυριολεκτικά φορτισμένες στα δίσεκτα χρόνια

Αύριο μην τις καταντήσετε άνευρες

Χρειαζούμενες στις μεταφορικές σας μόνο έννοιες
Αγωνιζόμαστε γενιές γενεών
Για έναν κόσμο καλύτερο από τον προηγούμενό του
Είσαστε χρεωμένοι με το αίμα των παππούδων σας, αναντάμ παπαντάμ!
(Νίκος Πασχαλίνος. Από τη Συλλογή  “Μάνα Σγουρός Βασιλικός”)
_____________________________________________________________

 

 

  1. ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ “ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ” ΚΑΙ “ΞΕΚΩΛΑ”
  2.  Χ.Α. 60 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ 3.500 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΕΛΛΗΝ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
  3. ΤΡΙΚΑΛΑ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΜΟ
  4.  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Ο…ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ
  5. ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ

 

1.α.«Σιχαμερό γουρούνι!» -Η Μέριλ Στρηπ για την σεξουαλική παρενόχληση του Ντάστιν Χόφμαν

«Σιχαμερό γουρούνι!» -Η Μέριλ Στριπ για τη σεξουαλική παρενόχληση του Ντάστιν Χόφμαν [εικόνες]

 

β. ΤΡΙΟ ΜΕ ΤOΝ ΠΙΕΡ ΜΠΕΡΖΕ
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του σοφέρ του Υβ Σεν Λοράν: Ημουν εραστής και μαστιγωτής του
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του σοφέρ του Υβ Σεν Λοράν: Ημουν εραστής και μαστιγωτής του [εικόνες]

 

γ. Σουηδία: 456 ηθοποιοί καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση και «κουλτούρα σιωπής»
δ. Mariah Carey: Σωματοφύλακας την κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση και δυσφήμιση

Mariah Carey: Σωματοφύλακας την κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση και δυσφήμιση

ε. Εικόνες  από αξέχαστες  κινηματογραφικές ταινίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για 9μιση εβδομαδες

Αποτέλεσμα εικόνας για 9μιση εβδομαδες

Αποτέλεσμα εικόνας για το βρακί της Σαρον Στειτ

Η “βιομηχανία” καταγγελιών  για σεξιστική παρενόχληση (δεν πρόκειται για σεξουαλική, επειδή είναι άρρωστη συμπεριφορά αμφοτέρων των εμπλεκομένων), καλά κρατεί. Και οι περισσότερες, σχεδόν όλες, οι καταγγέλουσες ανήκουν στον κόσμο της….”τέχνης”. (“΄Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος”! ).

(Παρ) ενοχλώ-είς- εί αποκαλύπτουν  οι σεξουλιάρες πριμαντόνες για τα ανώμαλα  αφεντικά τους και λοιπά αρπακτικά με τα οποία είχαν πάσης φύσεως αλισβερίσια, κυρίως ανάδειξης και κονόμας με προϊόν προς πώληση το …κολασμένο τους κορμί.  Αλλά τους καταγγέλουν σήμερα, όχι τότε.

Κάτι χρόνια πριν,  όταν…πουλούσε το “εμπόρευμα”,  δεν έβγαζαν τσιμουδιά. Τώρα,    που  παρακαλούν να… παρενοχλούνται, αλλά ουδείς πλέον ενδιαφέρεται για την “πραμάτεια” τους,  θυμήθηκαν εκείνες τις πομπές.  Τότε, όμως,   είχαν ανάγκη να αναδειχτούν. Σήμερα είναι μεν  “φτασμένες”, αλλά σεξουαλικά αδιάφορες. Κι αυτό δε χωνεύεται με τίποτα.

Στην αρχή της καριέρας τους,  εξέθεταν ποικιλοτρόπως    το “εμπόρευμα” στην πλιάτσα προς θέαν και αγοράν. Και πρόβλημα ουδέν. Αλλά,  ποιος άλλος πρώτος από τον  παλιάνθρωπο  (παρ)(προ)αγωγό, σκηνοθέτη, αλλά και συνάδελφο , θα ήταν καλύτερος ντελάλης και …δοκιμαστής;

Τελικά, αν κάποιοι είναι τα  θύματα, αυτοί είμαστε εμείς.  Αμφότερες οι ομάδες, παραγωγών και πριμαντόνων, κλαρινογαμπρών και ξέκωλων που κινούν  τη βιομηχανία του σεξ, είτε ως αφεντικά-υπάλληλοι, είτε ως  πελάτες, είναι ένοχες σεξιστικής παρενόχλησης όλων ημών των υπολοίπων, αφού είμαστε υποχρεωμένοι να λουζόμαστε τη νοσηρή τους παρουσία στην οθόνη, το σανίδι, το δρόμο,την καφετέρια.   Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς.

Γι αυτό, δε μας πείθουν οι κυρίες τώρα πως  προχωρούν σε τέτοιο ορυμαγδό καταγγελιών ,για να σώσουν τάχα τις νεότερες ή να αποκατασταθεί η… διασαλευθείσα σεξουαλική  τάξη και  δικαοσύνη!  Σίγουρα, δεν είναι τούτες καλύτερες  από τα “γουρούνια”    που τους την έπεφταν ξεδιάντροπα και βάρβαρα.

Να τελειώνουμε με αυτό το ζήτημα. ΄Απαντες στο συνάφι της βιομηχανίας του σεξισμού, είτε ως  “διακινητές”, είτε ως πελάτες, είναι “πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλο”. Σερνικά και θηλυκά. “΄Ολα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουν”.

Οι μεν, κοιτάζουν να βγάλουν χρήμα με ουρά  και να ικανοποιήσουν τα διεστραμμένα τους γούστα . Οι άλλες, στο όνομα της…”τέχνης”,  πουλάνε από …μπούτι μέχρι όλα στη φόρα και στην πράξη για χρήμα και ανάδειξη-αναγνωρισιμότητα. Και οι ανεκδιήγητοι πελάτες τους, δεν είναι τούτοι καλύτεροι. Κανονικά πρεζόνια. Τρέφουν  τις αρρωστημένες σεξιστικές τους φαντασιώσεις  με τα προϊόντα- σκουπίδια που τους ταϊζουν.

Ο άκρατος σεξισμός που επικρατεί σήμερα στον κόσμο καλλιεργήθηκε ακριβώς απ΄αυτές τις βιομηχανίες της πορνείας (θέαμα και ανάγνωσμα). Και άλλες, είναι πασιφανείς και εντελώς ξετσίπωτες (τσόντες)  και οι λοιπές,  καλύπτονται  υπό το άλλοθι της …”τέχνης”. Δεν πρόκειται για  Τέχνη, φυσικά . Και όσοι ασχολούνται με  τέτοιους είδους βιομηχανία, δεν είναι τίποτα περισσότερο από προαγωγοί , πόρνες και πελάτες.

Σοβαρός καλλιτέχνης σε όλες τις μορφές της Τέχνης δε συμπεριφέρεται ούτε ως “γουρούν”,ως άρρωστος σεξιστής, αλλά ούτε ως πόρνη. Οι τοιούτοι και οι συμπεριφορές τους,  ποσώς αφορούν και ενδιαφέρουν τους νουνεχείς, τους σώφρονες, τους λογικούς, μέσα κι έξω από την Τέχνη.

“΄Οποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια”,λοιπόν. Ας τα βρουν μόνοι τους τα… συνεταίρια στη νοσηρότητα, την δίψα για αναγνωρισμότητα  και χρήμα.

Στις κοινωνίες που έρχονται δε θα υπάρχουν τέτοιου είδους “θύτες” και “θύματα”. Και οι δυο είναι αρρωστήματα της εποχής μας. Του άκρατου σεξισμού και της νοσηρότητας, που καλλιεργούνται κυρίως για κέρδος και διασημότητα.

΄Αντρας και γυναίκα  στις ανθρωποκεντρικές κοινωνίες “Αύριο”, θα είναι φύλου…ουδέτερου. Κανείς δε θα πουλάει, ούτε θα αγοράζει “σάρκα”. Κλαρινογαμπροί, ξέκωλα, λογής άρρωστοι σεξιστές, δε θα είναι οι εξαιρέσεις. Θα έχουν εντελώς εξαφανιστεί.

Σε ένα τέτοιο κόσμο, όπως περιμένουμε να υπάρξει, πρώτα ο άνθρωπος θα απαλλαγεί από τη δυναστεία αρρωστημάτων της εποχής μας.  Και κυρίως  της διάκρισης του φύλου, του  διαστροφικού γεννετήσιου ενστίκτου, της νοσηρότητας. Αλλά και  του  ακατανόητου καταναλωτισμού και του αλόγιστου κέρδους.

Ειδικά για το σεξισμό,  ο όρος “παρενόχληση” θα έχει εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο των ερχόμενων  κοιωνιών. Αν υπάρχει, θα διατηρείται  ως μουσιακός όρος, για να αντιλαμβάνονται  οι ΄Ανθρωποι τότε σε τί βόθρους κολυμπούσαν σήμερα Ανθρωπίδες, αμφοτέρων των φύλων.

 

Να ξαναθυμηθούμε  ένα παλιότερο κείμενό μας σχετικό με το ίδιο θέμα:

 

“ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «MALE» ΄H «FEMALE».ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ.”

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ “MALE” ΄H “FEMALE”.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ.

2. Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής: Μας μιλούσαν για την Αρια Φυλή, χαιρετούσαμε ναζιστικά, δέρναμε Πακιστανούς

Προστατευόμενος μάρτυρας στη δίκη της Χ.Α. -Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη

Με την κατάθεση μίας γυναίκας, που φέρει την κωδική ονομασία του προστατευόμενου μάρτυρα Β, συνεχίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η μάρτυρας, παρέμεινε στην οργάνωση για ενάμισι χρόνο όπως είπε, και υπήρξε μέλος της τοπικής Νίκαιας.

«Στα γραφεία πήγαινα δύο φορές την εβδομάδα και μας μίλαγε ο Πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης για την ιδεολογία της ΧΑ, που ήταν να καθαρίσει η χώρα μας από του Πακιστανούς και όλους τους ξένους».

Οπως είπε, τους μίλαγαν για την Άρια Φυλή και την ναζιστική ιδεολογία, προτρέποντας τα μέλη να χτυπούν τους Πακιστανούς, όπου τους βρίσκουν.

«Μέσα στο χώρο των γραφείων της τοπικής οργάνωσης υπήρχε η ελληνική σημαία και κάθε φορά που μπαίναμε την χαιρετούσαμε σηκώνοντας ψηλά το δεξί χέρι” είπε η μάρτυρας, υποστηρίζοντας ότι ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, «είχε φτιάξει έναν δικό του κλειστό πυρήνα από φουσκωτούς». Προϋπόθεση για μπει κανείς σε αυτόν τον πυρήνα, όπως είπε, ήταν να έχει δείρει…Πακιστανούς.

Το καλοκαίρι του 2013 η μάρτυρας αποφάσισε να φύγει, όταν ο Γ. Τσακανίκας τους περιέγραψε ένα φρικιαστικό περιστατικό.

«Μας είπε ότι μια μέρα κατέβαιναν με άλλο έναν άλλο (συναγωνιστή) από ένα βουνό και πέσανε πάνω σε δύο Πακιστανούς. Ο ένας κατάφερε να φύγει, ο άλλος έφαγε τόσο ξύλο που κλώτσαγαν το κεφάλι του, λες και βαράγανε πέναλτι. Παίζει και να έχει πεθάνει».

Αναφέρθηκε επίσης σε περιστατικό, όπου ο Πατέλης είχε κατηγορηθεί πως είχε χτυπήσει κάποια έγκυο και «το είπε στον εν λόγω αστυνομικό και ούτε δικογραφία έγινε, ούτε τίποτα…». Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο αστυνομικός ήταν χρυσαυγίτης και «βοηθούσε κάθε φορά που υπήρχε πρόβλημα. Τον έπαιρνε τηλέφωνο (σσ ο Πατέλης) και καθάριζε».

60 δολοφονίες και 3.500 επιθέσεις έχουν φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς τους Νεο Ναζί στη χώρα μας. Και τα μικρά παιδά το γνωρίζουν. Μόνο οι ίδιοι, άνανδρα και δειλά ανδρείκελα, όπως είναι κρύβουν, τις εγκληματικές τους πράξεις και αρνούνται να παραδεχτούν ακόμα και την ιδεοληψία στην οποία ορκίζονται. Τέτοια χαμένα κρομιά.

Και όμως! Ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Τα μέλη και οι οπαδοί της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α,  βρίσκονται  δίπλα μας, κοντά στα παιδιά μας, με όπλα στις τσέπες και στις καβάτζες. Και το χειρότερο ,με “άχυρα” στα κεφάλια. Με βάρβαρα ένστικτα, έτοιμα να σπείρουν θάνατο και καταστροφή. Βρώμικα υποκείμενα .Ναζί.

Αλλά, πιο ανήθικη είναι  η ίδια  η ελληνική  πολιτεία, που απέχει πολύ από το να χαρακτηρίζεται  ως τέτοια. Αντί, εδώ και χρόνια, να τους έχει στείλει στα κάτεργα ,σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, τους ανέχεται , ακόμα και στη Βουλή. Να προκαλούν και να ασεβούν.

 

3. Μαθητές Τρικάλων: «Ανεπιθύμητος ο Μιχαλολιάκος»

«Ο φασισμός γεννιέται και θεριεύει μέσα σε κλίμα απάθειας και αδιαφορίας».Είναι μία από τις προτάσεις, ίσως η πιο ουσιαστική, της ανακοίνωση των μαθητικών κοινοτήτων στα Τρίκαλα σε σχέση με την επικείμενη επίσκεψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα.

Σε ανακοίνωσή που υπογράφουν σχολεία της πόλης (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται από τα δεκαπενταμελή συμβούλια των σχολείων) οι μαθητές εναντιώνονται στην επίσκεψη και αλλάζουν … ρόλο, δίνονται οι ίδιοι μαθήματα ελευθερίας, δημοκρατίας και ιστορίας.

Αναλυτικά, το κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 11/11/17

Ως μαθητές δηλώνουμε ευθέως την αντίθεσή μας στην επίσκεψη Μιχαλολιάκου.Εξάλλου συνιστά προσβολή και ντροπή για την πόλη μας ένα τέτοιο γεγονός.Μια πόλη που έδωσε μαθήματα αλληλεγγύης στεκόμενη από την πρώτη στιγμή αρωγός στην οδύσσεια των προσφύγων και των μεταναστών ,στα δημοκρατικά Τρίκαλα των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, των αγροτικών εξεγέρσεων (όπως αυτήν του 1925) και των 5 απαγχονισμένων από τους ναζί ΕΠΟΝιτών( Στεργιόπουλο Κωνσταντίνο, Μπριάζη Ιωάννη, Σύρμπα Κώστα, Τσανάκα Απόστολο, και Γατσά Στέργιο ).Αποτελεί λοιπόν ευθεία πρόκληση η έλευση του επικεφαλής αυτής της εγκληματικής οργάνωσης στην πόλη μας.Δεν δεχόμαστε να σπείρουν το δηλητήριο του ναζισμού!!Δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία του σύγχρονου «φύρερ» των ταγμάτων εφόδου, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, των πογκρόμ σε ανυπεράσπιστους μετανάστες στην αλληλέγγυα και ανοιχτή πόλη μας.Άλλωστε, σε λίγες μέρες θα έχουμε την 44η επέτειο των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έδωσαν τη ζωή τους για την δημοκρατία και η παρουσία του αμαυρώνει την μνήμη τους.Γι αυτό, ως μαθητές κι άτομα με δημοκρατική συνείδηση καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να εναντιωθούν στο μίσος της εγκληματικής ναζιστικής «ιδεολογίας» και να έρθουν στην προγραμματισμένη πορεία το Σάββατο 11/11 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 5μ.μ..Τέλος ας μην ξεχνάμε πως ο ναζισμός γεννιέται και θεριεύει μέσα σε κλίμα αδιαφορίας και απάθειας.Γι αυτό, πρέπει όλοι να λάβουμε τα μέτρα μας και να αντισταθούμε σθεναρά στην εξάπλωσή του.Εξάλλου, το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στον καθένα που παλεύει για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό και φασισμό.

Μπράβο παίδες Τρικαλινοί!  Πάντα τέτοια και …ανώτερα.

4.ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΕΛ
Σκληρή ανακοίνωση Ολυμπιακού εναντίον Καμμένου
Φωτογραφία: Εurokinissi

Ο Ολυμπιακός με σκληρή ανακοίνωση του καταφέρεται εναντίον του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ για την ανακοίνωση που βγήκε από το κόμμα την Τετάρτη.

Αναλυτικά ανέφερε ανακοίνωση της ομάδας του Πειραιά «Η χυδαία ανακοίνωση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» (8/11) και του Πάνου Καμμένου, προσβάλλει και προκαλεί, για μία ακόμα φορά, τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Οι Βουλευτές των ΑΝΕΛ να πάρουν θέση, διαφορετικά συνυπογράφουν μία ακόμα πολιτική αλητεία του Καμμένου».

Την Τετάρτη οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με ανακοίνωση τους τόνιζαν για τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο «Περιμένουμε τον κ. Μητσοτάκη, που μετέτρεψε τη Νέα Δημοκρατία σε συνήγορο υπεράσπισης του κ. Μαρινάκη, να μας εξηγήσει στη Βουλή για την εγκληματική ομάδα την οποία υποστηρίζει και από την οποία υποστηρίζεται.

Θα το δούμε κι αυτό σε τούτη την ανεκδιήγητη χώρα;  Ο γιος του Αποστάτη, ο σημερινός αρχηγός της Δεξιάς ,που  παρέχει προστασία και κάλυψη σε μαφιόζους, πρεζέμπορους και λοιπά “λελούδια”, ο…πολύς  Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει και πρωθυπουργός;

Αν συμβεί κι αυτό, ας βάλουμε μια πέτρα όλοι οι ΄Ελληνες στο λαιμό  και όπου βρούμε βαθύ νερό,ας φουντάρουμε . Θα είναι η  κάθαρση.

Ντροπή σου, Ελλάδα!

5. ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΓΗΜΑ …ΤΙΜΗΣ

 

Μέλη της προεδρικής φρουράς της Κίνας κατά την υποδοχή του Ντόναλντ Τραμπ -Φωτογραφία: AP Photo/Andy Wong

Το γελοίον του πράγματος και του…θεάματος!