ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ. “ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑ- ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ;”

1. α. Κυβερνητικές πηγές: Καμία σχέση δεν έχει η κυβέρνηση με την άδεια του Κουφοντίνα

Η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη τού, συμμετέχοντος σε αυτό, αντεισαγγελέα Εφετών, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχετικά με το θέμα.

Είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα, υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι ο αντεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα, γι’ αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται σήμερα άδεια.

β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ
Ο γιος του Κουφοντίνα επιτίθεται στον Μητσοτάκη μέσω Facebook
Ο γιος του Κουφοντίνα επιτίθεται στον Μητσοτάκη μέσω Facebook

Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών», είχε γράψει στο Twitter του ο πρόεδρος της ΝΔ με τον γιο του Δημήτρη Κουφοντίνα να αντιδρά λίγο αργότερα και να σημειώνει μέσω Facebook ότι «πέφτουν οι μάσκες». Όπως τονίζει μάλιστα με την απόφαση να λάβει άδεια ο πατέρας του «δεν έγινε τίποτε άλλο από το πιο απλό και αυτονόητο: Εφαρμόστηκε ο νόμος».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Έκτορα Κουφοντίνα:

«Πέφτουν οι μάσκες λοιπόν. Βλέπουμε ποιοι παρενέβαιναν στη δικαιοσύνη που αρνιόταν το δικαίωμα στην άδεια εδώ και 8 χρόνια, παραβιάζοντας κατάφωρα και συστηματικά τον νόμο, ζητώντας επίμονα μια δήλωση αποκήρυξης. Σήμερα δεν έγινε τίποτε άλλο από το πιο απλό και αυτονόητο: Εφαρμόστηκε ο νόμος. Ο ισχύων νόμος. Ο αστικός νόμος. Έστω και με καθυστέρηση 8 ετών. Το μόνο που είναι «αδιανόητο» κ. Μητσοτάκη είναι το θράσος σου. Μια λέξη μόνο: Siemens».
γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
«Είστε παρεάκι με αυτούς» – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε» -Αγρια σύγκρουση Ντόρας-Κοντονή στη Βουλή
Φωτογραφία: EUROKINISSI//Γιώργος Κονταρίνης

Μπακογιάννη για Κοντονή: Θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα

Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε τον υπουργό Δικαιοσύνης θλιβερό απολογητή του Κουφοντίνα.

«Αυτή η παρουσία σας εδώ προβλημάτισε πάρα πολύ, δεν δικαιούστε να παριστάνετε πως δεν ξέρετε. Είμαι μία απλή βουλευτής η οποία αναρωτιέται τι άλλαξε, κύριε Κοντονή, από τότε που ο Κουφοντίνας ζητάει άδειες και δεν τις έπαιρνε με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο. Όσο το θέμα αφορά άλλους, είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε μεγάλους λόγους», είπε αρχικά η κυρία Μπακογιάννη.

Και συνέχισε: «Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο απ’ όλα, κ. Κοντονή, είναι η επιλεκτική σας ευαισθησία. Την απόφαση για την Ηριάννα τη στηλιτεύσετε, δεν ήταν δικαστική απόφαση τότε; Περίμενα από εσάς σήμερα να σηκωθείτε πάνω και να πείτε “λυπούμαστε, δεν συμφωνούμε”. Να πείτε “εμείς πολιτικά καταδικάζουμε την απόφαση, ασχέτως τι λέει ο νόμος”».

«Το παρεάκι των συλλογικοτήτων»

Μάλιστα, η κυρία Μπακογιάννη προχώρησε ακόμα περισσότερο και μίλησε για παρεάκι των συλλογικοτήτων του Ρουβίκωνα και του ΣΥΡΙΖΑ:
«Δεν έχετε τα κότσια να το κάνετε, γιατί όλο το παρεάκι με τις συλλογικότητες, τον Ρουβίκωνα και τα λοιπά είμαστε όλοι ένα και τα καλύπτουμε. Όταν είναι να καταδικάσετε έναν άνθρωπο που σκότωσε 11 ανθρώπους, κρύβεστε, κύριε Κοντονή. Αίσχος».

Κοντονής: Λέτε ανακρίβειες και ψέματα

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι λυπάται για την τοποθέτηση της Ντόρας  Μπακογιάννη και ότι η κυβέρνηση ουδέποτε επιδοκίμασε δολοφονικές ενέργειες και ουδέποτε έστερξε ως συμπαραστάτης σε τέτοιες καταστάσεις.

«Καταδικάσαμε πάντα αυτές τις ενέργειες και αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα. Λέτε ανακρίβειες και ψέματα στη Βουλή, κυρία Μπακογιάννη, και μάλιστα διανθίζετε τον λόγο σας ότι δήθεν εμείς υποστηρίζουμε ενέργειες άλλων των οποίων έχουμε πέσει θύματα. Όλα αυτά που είπατε σας τα επιστρέφουμε και είναι κρίμα για ένα τέτοιο ζήτημα εσείς να εκτρέπεστε σε τέτοιους χαρακτηρισμούς», είπε ο κ. Κοντονής.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης στην ομιλία του είχε αναφερθεί στα όσα έκανε ο Κουφοντίνας κατά τη διάρκεια της δράσης της «17 Νοέμβρη»: «Εγώ ελπίζω ο συγκεκριμένος κρατούμενος να αναλογιστεί και να έχει αναλογιστεί και να έχει μετανιώσει γι’ αυτό το κακό που έκανε πρώτα και κύρια στα θύματα των πράξεών του και στις οικογένειές τους, να έχει αναλογιστεί το κακό που έκανε στους ανθρώπους που στρατολογούσε σε αυτή τη διαδικασία εξόντωσης και θανάτου. Ελπίζω να αναλογιστεί και το κακό που έκανε στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια με αυτή τη δράση, που σκότωναν ανθρώπους πισώπλατα επειδή υπήρχαν πολιτικές ή ιδεολογικές διαφωνίες. Οι πράξεις παραμένουν ειδεχθείς και η χορήγηση της άδειας δεν σημαίνει τίποτα ούτε για τις πράξεις που έκανε, ούτε για το αποτέλεσμα της δίκης».

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω ομιλίας του Σταύρου Κοντονή (απαντούσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη) η κυρία Μπακογιάννη σχολίασε τα λεγόμενα του υπουργού Δικαιοσύνης και εκείνος διέκοψε την ομιλία του και απευθυνόμενος προς τη βουλευτή της ΝΔ είπε «θα έπρεπε να ντρέπεστε».

δ. Μπακογιάννης για την άδεια Κουφοντίνα: Συνεχίζει να φτύνει τη Δημοκρατία στα μούτρα
Μπακογιάννης για την άδεια Κουφοντίνα: Συνεχίζει να φτύνει τη Δημοκρατία στα μούτρα

«Συνεχίζει να φτύνει τη Δημοκρατία στα μούτρα και αν δείτε τα βιβλία του, τα άρθρα του, τις δημόσιες παρεμβάσεις του, σκορπάει δηλητήριο, προπαγανδίζει τα εγκλήματά του και ουσιαστικά προσπαθεί με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο να φτιάξει μια νέα γενιά συνεχιστών των εγκλημάτων του», πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.

«Έχουμε ένα κράτος το οποίο στην πραγματικότητα επιβραβεύει τον Κουφοντίνα και αυτό το κάνει με μια κυβέρνηση η οποία στην καλύτερη, αδιαφορεί ή ανέχεται, στη χειρότερη έχει δώσεις τις ευλογίες της», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος μιλώντας στον Realfm, είπε ότι «η λογική της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι μια λογική εκδικητικής τιμωρίας» ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σημείωσε:

«Έχω λίγο μπερδευτεί. Ο κ. Τζανακόπουλος εκφράζει μια πολιτική θέση και κάνει μια ξεκάθαρη τοποθέτηση, δηλαδή μας λέει ότι είναι υπέρ της άδειας του Κουφοντίνα;

Να επισημάνουμε τα ακόλουθα μετά την απόφαση των αρμόδιων  αρχών να χορηγήσουν άδεια στον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα:

  1. Είμαστε οι πρώτοι  που μιλήσαμε εδώ  για  αμνήστευση όλων των  κατηγορουμένων και καταδικασθέντων για τα λεγόμενα πολιτικά εγκλήματα . Το καταθέτουμε, για να προλάβουμε τους καλοθελητές που θα σπεύσουν να υποστηρίξουν πως υπάρχει  ιστορική  προκατάληψη ή εμπάθεια στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα ή οποιουδήποτε άλλου από το χώρο του λεγόμενου “΄Ενοπλου Λαϊκού Αγώνα”  με όσα αναφέραμε  παλιότερα και υπενθυμίζουμε σήμερα. Γράφαμε για το συγκεκριμένο θέμα:

    10-6-2011
    “Η Βραζιλία απελευθέρωσε Ιταλό καταζητούµενο για τροµοκρατία.
    Ο ΠΡΩΗΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ της ιταλικής Ακρας Αριστεράς Τσέζαρε Μπατίστι, ο οποίος κρατούνταν εδώ και τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία ενώ στην Ιταλία τού έχει επιβληθεί ερήµην ποινή ισόβιας κάθειρξης, αποφυλακίσθηκε χθες, όπως αποφάσισε το Ανώτατο ∆ικαστήριο της Μπραζίλιας. Οι δικαστές τάχθηκαν υπέρ της απελευθέρωσης του Μπατίστι και κατά της έκδοσής του στην Ιταλία. Απέρριψαν το ιταλικό αίτηµα έκδοσης αποφαινόµενοι ότι η Ιταλία δεν νοµιµοποιείται να αµφισβητήσει την απόφαση του πρώην προέδρου Λούλα να µην εκδοθεί ο Μπατίστι. Η απόφαση αυτή, υπογράµµισαν, αποτελεί «κυρίαρχη πράξη διεθνούς πολιτικής», η οποία αποτελεί προνοµία της κυβέρνησης και όχι της ∆ικαιοσύνης και δεν µπορεί να αµφισβητηθεί από ξένη κυβέρνηση.(ΜΜΕ)

     

    Ο ιταλός πρώην αντάρτης πόλεων Τσέζαρε Μπατίστι χαιρετά καθώς αναχωρεί από τη φυλακή στην Μπραζίλια

     

    ΄                 Ηταν “νιος και γέρασε”ο  Μπατίστι!
    Κι αν δεν κάνανε κι αυτοί οι Ιταλοί της άκρας Αριστεράς λάθη. Πολλά λάθη. ΄Ομως…παίξανε τη ζωή τους κορώνα -γράμματα. (΄Οπως και οι “δικοί” μας εδώ της “ΕΝΟΠΛΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ”). Αυτή είναι η αλήθεια.
    Είναι πολιτικοί κρατούμενοι. Ορθά  απελευθέρωσε το Μπατίστι ο Λούλα. Σ΄αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να χορηγητείται ΑΜΝΗΣΤΙΑ σε ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς κρατούμενους . Καιρός να γίνει αυτό και στη χώρα μας.

  2. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως και άλλοι συγκρατούμενοί του, αναμφισβήτητα εδικούτο την άδεια,σύμφωνα με το νόμο. Πάντως, είναι περίεργο, όπως και στην κυβερνητική απόφαση επισημαίνεται,  η θετική πρόταση -εισήγηση του αντιεισαγγελέα  Εφετών για τη χορήγηση αυτής της άδειας στο Δ. Κουφοντίνα,  όπως ο ίδιος δεν είχε κάνει και στον παρελθόν ως όφειλε να πράξει.  Στην ουσία,  η άδεια Κουφοντίνα τούτη την ώρα με τις σεισμικές δονήσεις στο κόμμα της Ν.Δ από τις αποκαλύψεις της συνεργασίας στελεχών της με  τη μαφία του υπόκοσμου,  είναι ένα…θεόσταλτο  δώρο όχι μόνο στην κλυδωνιζόμενη παράταξη της Δεξιάς, αλλά και στην οικογένεια του αρχηγού της. Κυριάκος και Ντόρα,  αντί να απολογηθούν, ή έστω να προχωρήσουν σε διευκρινίσεις -εξηγήσεις για τα σκοτεινά ακόμα αίτια  της  εκτέλεσης  του γαμπρού της οικογένειας Παύλου Μπακογιάννη από μέλη της οργάνωσης της 17Ν, τώρα βγαίνουν  κι από πάνω με τις παραληρηματικές κραυγές  τους,  εξ αφορμής  της άδειας στον Κουφοντίνα.

  3. Είναι προφανές ότι  φτιάχνεται το ευεπίφορο κλίμα που θα χρειαστεί και θα χρησιμοποιηθεί (ήδη γίνεται) από τη Ν.Δ  στην προεκλογική της εκστρατεία. Πως η κυβέρνηση, δηλαδή,  καλύπτει, αν δεν  υποθάλπει κιόλας, την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Τα ίδια ακριβώς που έλεγαν πρωτοκλασάτα στελέχη της Δεξιάς, αλλά και ο “συνομιλητής” τους Μίκης Θεοδωράκης,  για το ΠΑΣΟΚ της εποχής εκείνης.

  4. ΄Αλλη μια φορά,  οργανωμένη ομάδα δικαστών στην Ελλάδα (“Πέμπτη φάλαγγα” ) “ρίχνει νερό στο μύλο” της Δεξιάς παράταξης. Η κυβέρνηση, πάντως,  αντί, εδώ και πολύ καιρό,  να  προχωρήσει σε κάθαρση στο χώρο της ελληνικής δικαιοσύνης,  να ξεβρωμίσει την “κόπρο του Αυγεία”, η δυσοσμία της οποίας καταπνίγει την ελληνική κοινωνία,  “περί άλλα τυρβάζει”.

  5. Εδικαιούντο και άλλα μέλη  ή θεωρούμενα ως μέλη, της 17Ν άδεια (π.χ Αλέξανδρος Γιωτόπουλος). Αλλά, προηγήθηκε ο Κουφοντίνας.   Να μας εξηγήσει κανείς υπεύθυνος  τους λόγους;  Κι ακόμα. Είναι δικαιικά επιτακτικό και επιβεβλημένο  να δοθούν άδειες σε όλα τα μέλη της ίδιας οργάνωσης,που είναι στη φυλακή. Και όχι μόνο. Για άλλη μια φορά εμείς από εδώ, θα ζητήσουμε τη χορήγηση αμνηστίας για τα μέλη της 17Ν που είναι στη φυλακή και για τους λόγους που αναφέρουμε στη συνέχεια.

Με την ευκαιρία να επαναλάβουμε τις θέσεις μας σε θέματα που άπτονται  της ιδεολογίας, της λειτουργίας και της επιχειρησιακής δραστηριότητας  της  17Ν.  Η οργάνωση αυτή που είναι η συνέχεια της δράσης  και μετά την “Αντιπολίτευση”, αντιστασιακών οργανώσεων (δημιουργήθηκαν-δραστηριοποιήθηκαν στη διάρκεια της δικτατορίας στο εξωτερικό), είχε αρχικά στόχο την τιμωρία των συνεργατών του καθεστώτος που έμειναν ατιμώρητοι ή “έπεσαν στα μαλακά”. Εκείνα, τα πρώτα μέλη, όντως “έβαλαν το κεφάλι τους στο ντορβά”. ΄Ομως, η εμπλοκή της οργάνωσης και σε  εγκλήματα κατά των Αμερικανών  ήταν, κατά την άποψή μας, λάθος,  έστω κι αν η περιρρέουσα την εποχή εκείνη ατμόσφαιρα, φορτισμένη  με αντιαμερικανισμό, τα ευνοούσε.

Με την κατοχή  ή την κλοπή (όπως έχει καταγγελθεί από μέλη της Α17Ν) των “συμβόλων” της οργάνωσης (σφραγίδα, 45αρι,γραφομηχανή) από τους Κουφοντίνες και τους Ξηρούς, η 17Ν έχασε κάθε λαϊκό έρεισμα που διέθετε στην πρώτη φάση της δραστηριότητάς της και στη συνέχεια ξέπεσε στην κυριολεξία ακόμα και σε δραστηριότητες  “ποινικές”. Αλλά, το χειρότερο απ΄όλα ήταν  η  επιλογή  στόχων για εκτέλεση με τη μέθοδο του “δεκατισμού”.

Κι ακόμα χειρότερα  , κατά τη δική μας πεποίθηση, η  ανάληψη εκτέλεσης και  συμβολαίων θανάτου, όπως εκείνο του Παύλου Μπακογιάννη ήταν στα ζητούμενα αυτονομημένων μελών από τον ιδεολογικό πυρήνα της οργάνωσης. Από κει και ύστερα, ελάχιστη, ως ανύπαρκτη ήταν   η λαϊκή αποδοχή των ενεργειών της συγκεκριμένης ομάδας οπλοφόρων. Κι αυτό φάνηκε, όταν, από το ενάμιση εκατομμύριο κόσμου, που θα κατέβαζε, αν ήθελε, ο Κουφοντίνας στο Σύνταγμα στη δίκη του,  τον στήριξαν καμιά 200αριά όλοι κι όλοι… μηχανόβιοι!

Ανεξάρτητα, όμως, απ΄όλα αυτά, η αμνήστευση των φυλακισμένων μελών  της 17Ν, θα ήταν, πέρα από τη σημειολογική-συμβολική αντιπαράθεση της  μεγαθυμίας της “Ιδανικής Πολιτείας” και  μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να   ερευνηθεί  από την αρχή η δραστηριότητα των μελών της Β17Ν.  Να  αναζητηθούν ιδιαίτερα και τα άλλα κομματικά πρόσωπα, εκτός της ακροαριστεράς (και εντός του λεγόμενου συνταγματικού παραταξιακού τόξου ευρισκόμενα) , που υπήρξαν μέλη της ίδιας οργάνωσης, ηγετικά κιόλας. Και έδιναν, μάλιστα και εντολές εκτέλεσης ανυποψίαστων θυμάτων!

Ο γιος του τραγικού Παύλου Μπακογιάννη έχει ηθική υποχρέωση να μην ταυτιστεί με εκείνους που εκμεταλλεύονται (και συνεχίζουν) το θάνατο του πατέρα του. Ας κάνει το αυτονόητο,όπως κάθε γιος που σέβεται την ευνοημένη από τη φύση αυτή  ιδιότητα-σχέση, πατέρα και γιου.

Να ξεκαθαριστούν, επίσης, τα κριτήρια  επιλογής από τα μέλη της Β17Ν εκτέλεσης των συγκεκριμένων θυμάτων, όπως για παράδειγμα του Παύλου Μπακογιάννη.  Η δική μας, ας πούμε  απορία,  είναι τούτη: Δεν  είναι συμβατή σε λογική η  εξήγησή τους πως, δηλαδή,  τα μέλη της Β17Ν  διάλεξαν να εκτελέσουν  τον Παύλο Μπακογιάννη, ανάμεσα στους άλλους λόγους  και γιατί συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κοσκωτά. Αλλά, γιατί δεν επέλεξαν να εκτελέσουν τον ίδιο τον  αρχιαπατεώνα της εποχής εκείνης μεγαλοτραπεζίτη Γιώργο Κοσκωτά του ,εκτός των άλλων ,  …σπόνσορα και χορηγού του  Ανδρέα Παπανδρέου;

Πότε ο Κουφοντίνας θα αναλάβει την ευθύνη να μας εξηγήσει για την Ιστορία, τουλάχιστον,  τί παίχτηκε και γιατί, τότε; Βέβαια, κάθε λογικός, έστω και στοιχειωδώς ενημερωμένος για τα δρώμενα εκείνης της εποχής, αντιλαμβάνεται τους λόγους. Κι ας λένε ό,τι  θέλουν οι δράστες.

Εμείς, στους όποιους δικούς τους ισχυρισμούς αποπροσανατολισμού ,θα τους απαντούσαμε με την  αξεπέραστη σε νόημα λαϊκή ατάκα:  ” Τί κάνει  νιάου- νιάου στα κεραμίδια;”  Πάντως ,να είναι …ελέφαντας, αποκλείεται.  Αυτό, πάντως, πάνε οι ίδιοι οι Ξηροί και οι Κουφοντίνες να μας πουν.