ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. “ΜΙΚΡΟΙ”  ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΜΕ  ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ.
2.  ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΝΑΤΟ.  ΜΗΝ  ΑΦΗΝΕΤΕ    ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ  ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ  ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
3.   Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΙ ΤΟΝ  ΤΡΕΛΑΜΕΝΟ  ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!

 

1. α. Συντάξεις: Μειώσεις έως και 20% -Πόσο θα περικοπούν ανά ταμείο
2.β. Γερμανικό μοντέλο για τα αδήλωτα κεφάλαια -«Αυτοκαταγγελία» για να γλιτώσετε την κατάσχεση
Γερμανικό μοντέλο για τα αδήλωτα κεφάλαια -«Αυτοκαταγγελία» για να γλιτώσετε την κατάσχεση

Τους έχουν στην πρίζα. Και τους τρομοκρατούν, τους απειλούν, τους φτύνουν, παίζουν μαζί τους σαν τη γάτα με το ποντίκι. Μισθωτούς, συνταξιούχους, φοροκλέφτες,  τα λογής λαμόγια με τις  μαύρες,  αδήλωτες καταθέσεις.

Δεν τους λυπάμαι.  Καλά να πάθουν. Κρεμάστηκαν όλη τους τη ζωή από το μισθό, τη σύνταξη, το μαύρο χρήμα. “Φίλησαν κατουρημένες ποδιές” για μια θεσούλα στο δημόσιο. Τα έδωσαν όλα (και πρώτα την αξιοπρέπειά τους), για να καταντήσουν υπαλληλίσκοι, πωλητές και εργάτες  στις επιχειρήσεις των αφεντικών. Πρόσπεσαν στα πόδια …ειδικών που ξέρουν πατέντες  να κλέβουν την εφορία.  Υποδουλώθηκαν αυτοβούλως και αφρόνως στο  μοντέλο της οικονομίας της αγοράς. Περιφρόνησαν την οικιακή-πρωτογενή οικονομία. Το νόμο της Φύσης που διδάσκει πως ό,τι παράγεις, αυτό καταναλώνεις. Απαξίωσαν  το χωράφι, τον κήπο, την κοτούλα, την προβατίνα, που έδιναν  ζωή, ηρεμία και μακροημέρευση στους πατεράδες και τους παππούδες τους.

Τί θέλει ο άνθρωπος να ζήσει; Μια ντομάτα, μια χούφτα ελίτσες, ένα κομμάτι τυρί,  ένα αυγό, μια φέτα ψωμί. Κι αντ΄αυτού;  Πλακώθηκαν στα λίπη, στα  κρέατα με τις ορμόνες, στα λαχανικά και τα  φρούτα με τα φυτοφάρμακα. Και πέταξαν μπάκες σαν γκαστρωμένες, προγούλια και  “βυζιά”. Κι όλα αυτά  σημαίνουν καρκίνους, καρδιοπάθειες,σωρό  άλλες αρρώστιες, σαπισμένα κορμιά.

Και τώρα τρέμουν μη χάσουν τα ψίχουλα που τους εξασφαλίζουν τη δόση της ορμόνης και του φυτοφάρμακου που καταπίνουν. Και τρέχουν από κόμμα σε κόμμα, από σωτήρα σε σωτήρα . Ποιος θα τους τάξει  πως θα τους βοηθήσει να πεθάνουν συντομότερα και χωρίς “στερητικά” σύνδρομα.

Και δεν τολμούν να κάνουν μια κίνηση αλλαγής. Δε μιλάμε για  επανάσταση. Μια  ενέργεια,  κάτι “ελάχιστο”, που όμως  να τους διαφοροποιεί απ΄αυτό που ήταν μέχρι τώρα. Αν μη τι άλλο, για να πεθάνουν αξιοπρεπείς. Δεν το τολμούν ούτε αυτό. Θα πάνε στο μνήμα δούλοι, υπήκοοι, δειλοί. Δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν άνθρωποι. Δεν ανέβηκαν σε άλλα επίπεδα ζωής. Δεν έκαναν τη παραμικρή υπέρβαση.

΄Αξιος ο μισθός και η σύνταξή τους.΄Αφρονες και μικροί!

 

2. α. Ο Τσίπρας «κάρφωσε» Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους
Ο Τσίπρας «κάρφωσε» Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους

 

2. β. Russia Today: Oι Τούρκοι σταμάτησαν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία που θα πρέπει να επαληθευτεί και από την Ελλάδα

Tα πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας διέκοψαν απότομα τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου μετά την κατάρριψη του Sukhoi Su-24 στις 24 Νοεμβρίου, αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του Russia Today το οποίο σημειώνει πως πριν από εκείνη την ημέρα, οι παραβιάσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο.   Τα στοιχεία στο άρθρο, προέρχονται από ανώνυμη διπλωματική πηγή στην Αθήνα, την οποία επικαλείται το πρακτορείο RIA Novosti. Η τελευταία φορά που Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη είχαν εντοπισθεί στον ελληνικό εναέριο χώρο ήταν στις 25 Νοεμβρίου. Οι παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών στο ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο είναι ένας σταθερός πονοκέφαλος για την Ελλάδα, σημειώνει το άρθρο το οποίο αναφέρει και τα στοιχεία που πρόσφατα και με αφορμή το συμβάν μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, έγιναν και πάλι δημοφιλή μεταξύ των αναγνωστών.   Αυτά αφορούν την απότομη αύξηση των παραβιάσεων ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατά το 2014. Οι παραβιάσεις εκείνης της χρονιάς ανήλθαν σε 2.244 ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2015 έχουν καταμετρηθεί 1.233 περιπτώσεις.   Το Russia Today σημειώνει πως η στάση της Άγκυρας, που μέχρι πριν λίγες μέρες δοκίμαζε συνεχώς τις αντοχές της Αθήνας, συνδέεται άμεσα με το θερμό επεισόδιο της κατάρριψης για το οποίο η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται πως ακολούθησε τα προβλεπόμενα για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της.   Η πληροφορία που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον αν επαληθευτεί και από το Υπουργείο Εθν. Άμυνας. Οι πίνακες στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού που καταγράφουν όλο το αρχείο παραβιάσεων δείχνουν την τελευταία περίπτωση στις 25 Νοεμβρίου στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Πολύ καλά επεσήμανε και κατήγγειλε  ο πρωθυπουργός την αφροσύνη των στρατοκρατών της ΄Αγκυρας. Και όχι μόνο σήμερα, επί  εποχής…Σουλτάνου Ερντογάν. Ανέκαθεν κάνανε προκλητικές και επικίνδυνες παραβιάσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

Αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια  να σταματήσουν. Κι από την εδώ κι από την άλλη μεριά. Ειδικά από τους Τούρκους σήμερα. Ο Εντογάν πέρα από συνεργάτης-οπαδός  των Τζιχαντιστών  μακελάρηδων  και δικτάτορας της χώρας του, είναι και ανισόρροπος( Γιατί, ποιος άλλος ,αν δεν ήταν φαιδρός και ταραγμένος,  θα επιζητούσε  …εν  21ω αιώνι, την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας;)

Ας του “τραβήξουν το αυτί” εκεί στο ΝΑΤΟ. Δυνατά. Και οι Ρώσοι ας του δώσουν ένα γερό μάθημα. Με μέτρα οικονομικά δε συνετίζονται θεοπάλαβοι ηγέτες σαν τον Ερντογάν. (Αλλά,δυστυχώς και σαν τον Πούτιν).

 

3. Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τη συμφωνία με την Ευρώπη -Προκαλούν την Ελλάδα!
Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τη συμφωνία με την Ευρώπη -Προκαλούν την Ελλάδα!

Η προοπτική της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο του 2016 είναι αυτό που προτάσσουν στα σημερινά τους δημοσιεύματα οι τουρκικές εφημερίδες σχετικά με τη χθεσινή σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας.

Ο αρθρογράφος της «Σαμπάχ» Σερέφ Ογούζ, στην προσπάθειά του να «αναλύσει το ενδιαφέρον της ΕΕ προς την Τουρκία», σημειώνει ότι η ΕΕ «ξόδεψε εκατοντάδες δισ. ευρώ για να σώσει την Ελλάδα η οποία είναι όση και η Χαλκηδόνα» (σ.τ.μ. συνοικία της Κωνσταντινούπολης) και κάνει λόγο «για αδύναμα βήματα που κάνει η ΕΕ πάνω στον πανικό τον οποίο προκαλούν οι μερικές χιλιάδες προσφύγων που περιμένουν στα σύνορά της».

Στο μεταξύ:

1. Βοά το αίμα των χιλιάδων θυμάτων των μακελάρηδων Τζιχαντιστών που συνεργάζονται με τον Ερντογάν. Αλλά και των διαδηλωτών στο εσωτερικό της χώρας που έχασαν τη ζωή τους (μεταξύ αυτών 15χρονος έφηβος) από το καθεστώς του “Σουλτάνου”.

2. Φρέσκο ακόμα είναι και το αίμα του δικηγόρου Ταχίρ Ελτσί, που τον δολοφόνησαν πριν λίγες ημέρες  τσιράκια του δικτάτορα.

3. Παραμένουν στις φυλακές οι δημοσιογράφοι Τζαν Ντουντάρ και Ερντέμ Γκιουλ, που αποκάλυψαν τις  σχέσεις Ερνογάν-φανατικών Ισλαμιστών στη Συρία

Μπράβο Γιούνκερ,  Μέρκελ, Ολάντ.  Συγχαρητήρια ιδιαίτερα  στο Γάλλο πρόεδρο που θρηνούσε λίγες ημέρες πριν τους συμπατριώτες του. Αν… θυμάται, τους δολοφόνησαν σαν σκυλιά οι συνεργάτες του Ερντογάν.

Μπράβο Ευρώπη,  θεματοφύλακα (τάχα) των δυτικών αξιών.  Αυτό που έγινε χτες στις Βρυξέλλες  δεν είναι σεβασμός στις ανθρώπινες  αξίες και  αρχές , αλλά έγκλημα καθοσίωσης.