ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

   Α. ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΩΝ.
 Ναντίν και Νάντια: Το πιο… ανθρώπινο ρομπότ στον κόσμο και η δημιουργός του
Η Νάντια δημιούργησε τη Ναντίν κατ΄εικόνα και ομοίωσή της.

Όταν κοιτάζεις στη φωτογραφία να στέκονται δίπλα-δίπλα η Νάντια και η Ναντίν, νομίζεις πως έχεις να κάνεις με τη μάνα και την κόρη. Όμως η πρώτη είναι άνθρωπος και η δεύτερη ρομπότ. Απλούστατα, η Νάντια δημιούργησε τη Ναντίν κατ΄εικόνα και ομοίωσή της.

Οι ερευνητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Ναγιάνγκ (NTU) της Σιγκαπούρης, με επικεφαλής την καθηγήτρια Νάντια Θάλμαν της Σχολής Μηχανικών Υπολογιστών, δημιούργησαν ένα ανθρωποειδές κοινωνικό ρομπότ, τη Ναντίν, που εκτελεί χρέη ρεσεψιονίστριας στο πανεπιστήμιο. Είναι άκρως φιλική, αντιγυρίζει τις χειραψίες και τους χαιρετισμούς και έχει θαυμάσια μνήμη, καθώς όταν τη συναντά κάποιος ξανά, εκείνη θυμάται το όνομά του και τι είχε κουβεντιάσει μαζί του την πρώτη φορά.

Η Ναντίν έχει μαλακό δέρμα, ωραία καστανά μαλλιά και τη δική της συναισθηματική προσωπικότητα, δείχνοντας χαρούμενη ή λυπημένη ανάλογα με το θέμα της συζήτησης. Κοιτάζει στα μάτια τον συνομιλητή της και δείχνει να τον συμμερίζεται.

Η Ναντίν διαθέτει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης παρόμοιο με αυτό που διαθέτει η φωνητική βοηθός Siri της Apple και η Cortana της Microsoft. Μπορεί άνετα να εργασθεί ως προσωπικός βοηθός σε γραφεία και σε σπίτια, καθώς επίσης να κρατά παρέα σε ηλικιωμένους ή σε παιδάκια. Αν θέλει, μπορεί επίσης να πάρει εικονική μορφή (virtual) και να εμφανισθεί σε μια οθόνη υπολογιστή ή τηλεόρασης.

Οι ερευνητές του ίδιου πανεπιστημίου παρουσίασαν κι ένα άλλο ρομπότ, τον EDGAR, που διαθέτει οθόνη αντί για πρόσωπο και ανήκει στην κατηγορία των ρομπότ τηλε-παρουσίας. Καθισμένος μπροστά σε μια διαδικτυακή κάμερα, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει εξ αποστάσεως (όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο) τις κινήσεις του ρομπότ.

Οι εκφράσεις του προσώπου του χρήστη εμφανίζονται στην οθόνη-πρόσωπο του ρομπότ σε πραγματικό χρόνο, ενώ το ρομπότ, που διαθέτει δύο χέρια, μιμείται τις κινήσεις των άνω άκρων του χρήστη. Ο EDGAR μπορεί, για παράδειγμα, να βγάζει λόγους σε συνέδρια, ενώ ο χρήστης βρίσκεται στην άλλη άκρη της Γης. Χάρη στη δική του κάμερα, το ρομπότ μπορεί να συνομιλεί με όσους συναντά.

Εδώ,  σ΄αυτή τη τη “Μηχανή” χτυπάει η καρδιά του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ (και μάλιστα του κοντινού) του ανθρώπου. Πολιτική, δικαιοσύνη, παιδεία, οικονομία. Τις αποφάσεις σ΄αυτούς (και όχι μόνο) τους θεσμούς, φυσικές και δίκαιες,  θα λαμβάνει πλέον  η προγραμματισμένη γι΄αυτό ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ. Τέλος η διαφθορά, η διαπλοκή, η απάτη, η ανικανότητα.

Κάποτε πίστευαν πως η Αριστερά, ο κομμουνισμός, η δημοκρατία με τις ανθρωποκεντρικές πολιτικές τους, θα δώσουν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα των κοινωνιών. “΄Ανθρακες ο θησαυρός”!  Η απόλυτη αποτυχία των πολιτικών αυτών συστημάτων, έθαψε τα όνειρά μας και σηματοδότησε το τέλος των προσδοκιών μας. Μοναδική, σταθερή αναντικατάστατη Αξία του Μέλλοντος   είναι πια τα ρομπότ, η τεχνητή νοημοσύνη.

΄Οσο και να εμποδίζουν οι εχθροί του φυσικού Ανθρώπου την πορεία του σ΄ αυτούς  τους δρόμους, που θα οδηγήσει στην  ολοκλήρωση και τελείωση των ανθρώπινων κοινωνιών, δεν πρόκειται να “γυρίσουν το ποτάμι πίσω”. Θα τους παρασύρουν τα ορμητικά του ρεύματα.

Αύριο, θα γεμίσει ο κόσμος με  Ναντίν. Καλώς όρισες στο ζωντανό κόσμο…  ζωντανή μου κυρία!

 

Γράφαμε για το ίδιο θέμα παλιότερα:

 

ΗΓΓΙΚΕΝ Η (ΑΓΙΑ) ΩΡΑ ΤΟΥ ΡΟΜΠΟΤ

(25-2-2014)

«Εξυπνότερα τα ρομπότ από τον άνθρωπο το 2029»
Νέα “προφητεία” του διάσημου επιστήμονα και μελλοντολόγου Ρέι Κουρτσβάιλ.O διάσημος επιστήμονας, εφευρέτης και μελλοντολόγος Ρέι Κουρτσβάιλ συγκεντρώνει ξανά την προσοχή των ΜΜΕ με μια νέα… προφητεία του. Όπως υποστηρίζει σε 15 χρόνια από σήμερα τα ρομπότ θα έχουν ξεπεράσει σε νοημοσύνη τον δημιουργό τους, τον άνθρωπο! Θα είναι σε θέση να μαθαίνουν, να κάνουν αστεία και να… φλερτάρουν…”
 (http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=570853)

                                                                                    ***

 ΄Οσο πιο γρήγορα αναλάβουν τα ρομπότ να ασκήσουν “ευαίσθητες ” λειτουργίες” (ειδικά τις λεγόμενες θεσμικές) στα ανθρώπινα κράτη αρχικά και στις “αντιεξουσιαστικές” κοινωνίες με το χρόνο, λειτουργίες στις οποίες σήμερα μόνο ο άνθρωπος έχει πρόσβαση και δυνατότητα και θεωρούνται πως δεν υποκαθίστανται από “πράγματα”, τόσο το καλύτερο για τη ζωή, το άτομο, τις κοινωνίες.

 Η πολιτική, η δικαιοσύνη και η εκπαίδευση είναι οι πρώτοι και θεμελιακοί τομείς που θα κατακτήσουν  τα ρομπότ   και δεν είναι λίγοι oi συνειδητοποιημένοι πολίτες που περιμένουμε πώς και πώς να ζυγώσει αυτή η ώρα. Οι άνθρωποι ,δυστυχώς, μέσα στους αιώνες δεν κατάφεραν ποτέ ούτε την πολιτική ( επιστήμη της διακυβέρνησης) να ασκήσουν σωστά ,ούτε να αποδώσουν φυσική-έλλογη δικαιοσύνη ή δικαιοσύνη του αγαθού συνειδότος). Διαπλοκές, εξαρτήσεις, συμφέροντα, εγωισμοί, ιδεολογίες-ιδεοληψίες, στενότητα πνεύματος, εν ολίγοις αδυναμία κατάκτησης της περίφημης υπέρβασης από τη ζωώδη στην ανθρώπινη κατάσταση (ανικανότητα του ατόμου να αρθεί σε υψηλά επίπεδα “ενανθρώπισης”), εμπόδισαν  την παγίωση στην ατομική και συλλογική συνείδηση εννοιών φυσικών και αυτονόητων, όπως είναι η ενάσκηση καθηκόντων έντιμης πολιτικής, η απονομή “δίκαιης” δικαιοσύνης, το θησαύρισμα της απαραίτητης γνώσης.

Απέτυχε παταγωδώς ο άνθρωπος στους αιώνες να ανταποκριθεί επιτυχώς στους ρόλους που του ανέθεσαν να ενσαρκώνει στις κοινωνίες των ανθρώπων. Για αυτό το λόγο, φαίνεται πως καθίσταται  επιτακτική πλέον η ανάγκη να τον υποκαταστήσουν τα ρομπότ σ΄αυτό το έργο. Καλούνται οι μηχανές να επιτύχουν εκεί που απέτυχαν οι άνθρωποι. Και είναι σίγουρο πως θα πετύχουν, γιατί η τεχνολογία, όταν θέλει (όταν μένει αναξάρτητη) ,μπορεί να παρακάμψει ή  να εκμηδενίσει όλα τα ελαττώματα του ανθρώπου και να προμηθεύσει την  κοινωνική “αγορά” με είδη-προϊόντα βασικής ανάγκης στα οποία παρατηρείται σοβαρή έλλειψη (διάβαζε π.χ, έργο από καλό δάσκαλο, δικαστή, πολιτικό κ.α).

Αρκεί,βέβαια, να διέπεται ο προγραμματισμός και η χρήση των μηχανών από  τις αρχές που,όπως είπαμε, δεν αξιώθηκε ο άνθρωπος να βιώσει και να υπηρετήσει, όπως εκείνες που εμπερικλείουν οι βασικές έννοιες  της ισοτιμίας, της ισονομίας, της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας. Και φυσικά στη διάρκεια της λειτουργίας τους να μην έχει δυνατότητα αυθαίρετης-ανθρώπινης παρέμβασης ο “χειριστής” των μηχανών-ρομπότ  για “σκοπούμενη” (με τη νομική έννοια του “δόλου”) αλλαγή ή τροποποίηση του προγραμματισμού για τον οποίον κατασκευάστηκε και “εξανθρωπίστηκε” με τις κυρίαρχες αρχές που μνημονεύσαμε.

 

Κάποιοι ισχυρίζονται πως οι μηχανές δε θα μπορέσουν ποτέ να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο, ειδικά σ΄αυτές τις κοινωνικές διακονίες που προτάξαμε (παιδεία, πολιτική, δικαιοσύνη) για πολλούς λόγους. Ιδιαίτερα, γιατί θα τους λείπει ο συναισθηματισμός. Τα μηχανήματα, λένε, δε διακατέχονται από αισθήματα. Δεν κλαίνε,ούτε γελάνε. Είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε, όμως, ιστορικά πως περισσότερο κακό παρά καλό έκανε στον άνθρωπο ο ανεξέλεγκτος, ο υπερτροφικός ή ο ατροφικός συναισθηματισμός του, καθώς και η εκτός του ελέγχου της λογικής λειτουργίας του, απότοκα είτε της κακής  συμπεριφοράς των ορμονών του είτε της αφύσικης ,κοινωνικής διαχείρισής του ή και των δύο μαζί. Αλλά, και πάλι, όσον αφορά το συναίσθημα, οι τεχνικοί επιστήμονες δεν αποκλείουν καθόλου να εμπλουτίσουν τα ρομπότ με τα βασικά συναισθήματα, τα οποία θα προσομοιάζουν στα ανθρώπινα και θα προκαλούνται μόνο από ερεθίσματα απαραίτητα για την εξυπηρέτηση του κεντρικού προορισμού- στόχου της μηχανής.

Η φύση, όπως έχουμε αναπτύξει εδώ, έχει αρχέγονους και απαρασάλευτους νόμους. Παράλληλα, η ίδια δώρισε στον άνθρωπο το κορυφαίο δώρο του ΝΟΥ. Το φυσικό, το λογικό, το αυτονόητο είναι απολύτως ορατά στους ανθρώπους και …”δια γυμνού οφθαλμού”, όταν δεν εγκαταλείπεται η συνείδησή του να στρεβλωθεί. Είναι πασιφανή, προφανή και απολύτως ευκρινή. Αυτά ακριβώς τα δώρα της φύσης θα είναι εκείνα που θα διαφεντεύουν τις αποφάσεις των ρομπότ την ώρα της λειτουργίας τους , ενισχυμένα φυσικά και από τις αρετές του νόμου, τους κανόνες δικαίου και τις άλλες κατακτήσεις του ανθρώπινου πνεύματος (πολιτισμού).

Πορευόμαστε ολοταχώς στον “αστερισμό” της κυριαρχίας του έλλογου ρομπότ, υψηλών προδιαγραφών για προσφορά ανώτερου, ποιοτικού έργου στο ανθρώπινο είδος. Είναι αυτό, ακριβώς,  που εκτός των άλλων, θα συντομεύσει το δρόμο προς την κατάκτηση της αταξικής, ακηδεμόνευτης, αντιεξουσιαστικής ανθρώπινης “κοινότητας”, στην οποία κυρίαρχο-θεμελιακό γνώρισμα του ατόμου θα είναι η ατομικότητα, ως το αντώνυμο της μαζικότητας, όπως τη γνωρίζουμε στους ιστορικούς αιώνες.

Β. “ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΗΘΙΚΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ”.
 Αναδρομικά δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές. Με την επίμαχη διάταξη, το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και τις 100 χιλιάδες ευρώ, περιλαμβάνει διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το 2010 λόγω των Μνημονίων, αλλά η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 έως 60.000 ευρώ.

Με την επίμαχη διάταξη, το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με νόμο στους δικαστικούς λειτουργούς.

Ανήθικοι.  Μόνο αυτός ο ιστορικός χαρακτηρισμός τους αξίζει. Σε δικαστές και βουλευτές.  ΄Ο,τι είναι “νόμιμο”  (το κάνουν αυτοί να φαίνεται τέτοιο), δεν είναι και ηθικό. Γνωστό αυτό τοις πάσι και το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι.

Μόνοι τους “νομοθετούν” μόνοι τους αποφασίζουν να τσεπώσουν τα δανεικά από τον πενιχρό, δημόσιο κορβανά ! ΄Εχουν “το πεπόνι και το μαχαίρι” και κάνουν ό,τι γουστάρουν. Ο πολύς κόσμος εν τω μεταξύ,  σκέφτεται να χαλάσει ακόμα και  3 ευρώ, για να πιει έναν καφέ έξω, χρονιάρες μέρες. Τί πρόκληση,τί σχιζοφρένεια!

Αποζημιώσεις και αναδρομικά ,λοιπόν και οι βουλευτές. Εκατοσταριές, μάλιστα! Είχαν προηγηθεί οι δικαστές με την απόφαση για τα δικά τους αναδρομικά, που θεωρείται και είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών . Η Ζίμενς και τα “εξοπλιστικά μπόνους” είναι ψιχία μπροστά σ΄αυτά. Αλλά και η  ανηθικότητα που διέπραξαν είναι  πρωτοφανής, λόγω της ιδιότητάς τους και μόνο.

“Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει” τότε! Ο αλήστου μνήμης  πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου δε λογοδότησε ποτέ, ούτε για το βρώμικο  πόθεν έσχες του, ούτε για αυτές τις  ανήθικες -κατάπτυστες  αποφάσεις που έβγαζε στο Μισθοδικείο. Συνταξιούχος σήμερα πια, ξεκοκαλίζει ατιμώρητος συντάξεις, αναδρομικά, “μαύρο χρήμα”.

Και μια ενημέρωση με την ευκαιρία (για πολλοστή φορά):

 Επειδή τους τα γράφουμε έτσι “χοντρά” και σεβόμαστε μόνο  την ιστορική αλήθεια, μαθαίνουμε εδώ και πολύ καιρό πως  κάποιοι εκεί στον “αμαρτωλό” ΄Αρειο Πάγο “ζητάνε την κεφαλήν μας επί πίνακι”  και μεθοδεύουν τρόπους να μας κλείσουν. Αλλά να είναι σίγουροι πως δε θα μπορέσουν . Κάθε δίωξη θα είναι πράξη εκδίκησης και αντιποίνων. Δεν πρόκειται να παραστούμε σε τέτοιες δίκες. Ούτε να αποδεχτούμε τις χειραγωγημένες αποφάσεις τους. Το έχουμε ξαναπεί. Θα ζητήσουμε πολιτικό άσυλο σε χώρες με νομικό πολιτισμό. Να το θυμούνται. Γι΄αυτό ας μην τολμήσουν. Ας μη φρίξει πάλι ο κόσμος με τη διαφθορά σ΄αυτή τη χώρα.

Γράψαμε γι΄αυτό το ζήτημα των αναδρομικών πολλές φορές εδώ. Παραθέτουμε ένα τέτοιο κείμενο:

                        (11-12-2011)
“Εκατομμύρια ευρώ διεκδικούν 117 πρώην βουλευτές
Αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ ζητούν να τους καταβληθούν πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Διπλές αγωγές στο ελληνικό δημόσιο. Μεταξύ των “αδικημένων” οι Τσοχατζόπουλος και Μαντέλης.
Όπως είναι γνωστό, το 2006 με απόφαση του Μισθοδικείου (πρόεδρος ο τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμ. Κεδίκογλου) οι αποδοχές των προέδρων των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου) εξομοιώθηκαν με τις αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) που ανέρχονταν τότε περίπου στα 9.500 ευρώ (και από 1.5.2000 αυξήθηκαν οι αποδοχές του προέδρου στα 10.271 ευρώ και του αντιπροέδρου στα 7.190 ευρώ).
Με την απόφαση του Μισθοδικείου στους δικαστές δόθηκαν αναδρομικές διαφορές της πενταετίας 2000-2005. Ακολουθώντας τον κανόνα της “πυραμίδας”, μετά την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου, αυξήθηκαν ανάλογα και οι αποδοχές των υπολοίπων ιεραρχικά δικαστών.
Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους σε βάθος χρόνου προς τα πίσω και πριν την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου και αφού προηγουμένως τις εξισώνουν πάντα με αυτές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ.
 Μερικά από τα “ηχηρά ονόματα”  πρώην “πατέρων της βουλής” που διεκδικούν αυτές τις αποζημιώσεις,  είναι οι Μίκης Θεοδωράκης,‘Ακης Τσοχατζόπουλος, Τάσος Μαντέλης, Γ. Ανωμερίτης, Γ. Δρυς, Ελισάβετ Παπαζώη, Πέτρ. Δούκας, Ελ. Ζαγορίτης, Αν. Καραμάριος, Θ. Κασίμης, Ν. Κατσαρός, Πέτρ. Τατούλης, Αντ. Φούσας κ.ά. (ΜΜΕ)

 

Ανοίγουν οι λογαριασμοί Κεδίκογλου
 Ο Ρωμ. Κεδίκογλου υπήρξε ένας από τους χειρότερους προέδρους του Αρείου Πάγου. Είναι αυτός που άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου” με την προμνημονευόμενη απόφαση του μισθοδικείου (2006) στο οποίο προήδρευε. Οι παρενέργειες εκείνης της απόφασης φάνηκαν λίγο μετά , όταν, αρχόμενης της οικονομικής κρίσης στη χώρα, οι δικαστές έσπευσαν εν ριπή οφθαλμού  να εισπράξουν τα περίφημα “αναδρομικά” τους και οι π. βουλευτές να καταθέσουν αγωγές με τις οποίες διεκδικούν από το Δημόσιο εκατομμύρια για διαφορές των αποδοχών τους.
Να θυμίσουμε ότι ο εν λόγω π.πρόεδρος του Αρείου Πάγου εξευτέλισε εντελώς το κύρος της δικαιοσύνης, όχι μόνο με την παραπάνω απόφαση, αλλά και με τις κατηγορίες για παράνομο πλουτισμό του γιου του. Μια υπόθεση που έχει μείνει ακόμα στο σκοτάδι, αφού συντεχνιακά και κομματικά συμφέροντα δεν επέτρεψαν να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος. Παραθέτουμε ενδεικτκά ένα απόσπασμα από τον τύπο της εποχής εκείνης για το συγκεκριμένο θέμα:
 “Ο κ. Κεδίκογλου αποχωρεί από το Δικαστικό Σώμα σε μια στιγμή που τα πεπραγμένα της προεδρίας του, με αιχμή τις παρεμβάσεις του για το θέμα των συμβασιούχων, αλλά και τις καταγγελίες για τις οικονομικές δραστηριότητες του γιου του, δικηγόρου Φαίδωνα Κεδίκογλου , έχουν προκαλέσει μεγάλη κρίση στην κορυφή της Δικαιοσύνης…Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τις τράπεζες αντίγραφα των συναλλαγών του ιδίου και της συζύγου του.”(ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  07/07/2007)

 

_______________________________________________________________________

 

  1. ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
  2. ΜΠΑΡΑΖ  ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΥ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
  3. “ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ”  ΣΕ  ΣΕΝΑΡΙΟ…ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ.
  4.   Η  ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ  (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ  ΘΑΤΣΕΡ  ΣΕ ΓΕΡΟ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ  “ΚΡΑΞΙΜΟ”.
1Τρεις μήνες σκλάβα του ISIS: Η 21χρονη, που υπέφερε στα χέρια των τζιχαντιστών, επισκέφθηκε τον Παυλόπουλο

 

Η ιστορία της 21χρονης

Η 21χρονη Nadia Murad Basee Taha έπεσε θύμα απαγωγής τον Αύγουστο του 2014 όταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους (γνωστό ως ISIS ήISIL) εισέβαλαν στο χωριό της στο Ιράκ. Ακολούθησε η εκτέλεση όλων των αντρών και η μεταφορά των γυναικόπαιδων στη Μοσούλη, όπου και ανταλλάχθηκαν ως «δώρα» μεταξύ των τρομοκρατών. Λίγες μέρες αργότερα βασανίστηκε, προσπάθησε να δραπετεύσει αλλά συνελήφθη. Τελικά, μετά από τρεις μήνες, κατάφερε να διαφύγει. Κατέφυγε στη Γερμανία, όπου της δόθηκε ιατρική περίθαλψη και φροντίδα.

Στις 16 Δεκεμβρίου παρουσιάσθηκε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου και διηγήθηκε λεπτομερώς τις τρομακτικές εμπειρίες που υπέστη για τρεις μήνες στα χέρια των τζιχαντιστών, χαρακτηρίζoντας τις επιθέσεις αυτές εναντίον της κοινότητάς της ως στοχοποιημένη «γενοκτονία». Συναφώς, ζήτησε από τον Οργανισμό να βοηθήσει τις χιλιάδες γυναίκες και παιδιά που παραμένουν αιχμάλωτοι του Ισλαμικού Κράτους.

Η Nadia Murad Basse Taha ανήκει στην κουρδική εθνοθρησκευτική μειονότητα με ινδοϊρανικές ρίζες των «Γιαζίντι», που ζουν στην επαρχία της Νινευή του βορείου Ιράκ, ενώ υπάρχουν και άλλες κοινότητές τους στην Υπερκαυκασία, την Αρμενία, την Τουρκία και τη Συρία. Από τις Αρχές της δεκαετίας του 1990 μεγάλος αριθμός τους έχει μεταναστεύσει στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία.

Η θρησκεία τους θεωρείται ως ένα συγκριτικό θεολογικό σύμπλεγμα τοπικών κουρδικών πίστεων, που περιέχει ζωροαστρικά και ισλαμικά στοιχεία.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των, το οποίο αριθμεί περίπου μισό εκατομμύριο, παραμένει σε στρατόπεδα εκτοπισμένων στο βόρειο Ιράκ.

Ποιος ΟΗΕ και ποιοι διεθνείς οργανισμοί; Παραμύθια. Τίποτα δεν υπάρχει.  Οι περισσότεροι απ΄αυτούς τους οργανισμούς έχουν ιδρυθεί για το θεαθήναι.  Να ακούνε με τη…δέουσα προσοχή τέτοιες τραγικές ιστορίες θυμάτων, όπως αυτή της γυναίκας από την κοινότητα των “Γιαζίντι”, να μαζεύουν στατιστικά στοιχεία, να τα δίνουν στα πρακτορεία ειδήσεων και να βγάζουν ανακοινώσεις- καταγγελίες για το…πόσο θλίβονται και αγανακτούν για όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά που συμβαίνουν στον κόσμο μας!  Μια κοροϊδία σκέτη. Διακοσμητικός εντελώς είναι  ο ρόλος τους, αφού δε διαθέτουν δύναμη. Δεν έχουν στρατό, κονδύλια σοβαρά, προσωπικό να μπορούν να κάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις-επεμβάσεις όπου χρειαστεί.

Αυτά τα επαίσχυντα εγκλήματα πρέπει να σταματήσουν με κάθε θυσία. Προσβάλουν την ιδιότητα του ανθρώπου και τον πολιτισμό του.  Οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί είναι θέμα ηθικής τάξης να λογοδοτήσουν μια μέρα στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο. Και όχι μόνο οι επικεφαλής. Κάθε τέρας, που συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο σε τέτοια ανοσιουργήματα, θα πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Αλλά,δε θα γίνει ποτέ. ΄Οπως πάντα, οι δράστες θα μένουν ατιμώρητοι. Και τα θύματα με την οργή και το παράπονο.

2.α. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Χιονιάς θα σαρώσει τη χώρα – Στα «λευκά» και η Αττική
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Χιονιάς θα σαρώσει τη χώρα - Στα «λευκά» και η Αττική
Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Τετάρτης (30/12/2015), με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αθήνα, την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τους ισχυρούς βοριάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ.
β.Προσοχή: Αυτές είναι οι περιοχές που θα πέσουν χιόνια την Τετάρτη – Θα χιονίσει και στην Αθήνα;
Προσοχή: Αυτές είναι οι περιοχές που θα πέσουν χιόνια την Τετάρτη - Θα χιονίσει και στην Αθήνα;

 

Ζουν  (τρώνε… “παντεσπάνι”) από το ψέμα, την υποκρισία,το φόβο που ενσπείρουν. Τάχα μου πως ενημερώνουν! Αυτή είναι η δουλειά τους. Να ανακαλύπτουν και να προσφέρουν στο κοινό τους  “αίμα,σπέρμα, θέ(α)μα”.

Ούτε ο χειρότερος ποινικός, ο πιο ειδεχθής κακούργος  δεν καταδέχεται τέτοια ανήθικη και αναξιοπρεπή δραστηριότητα. Ευχαρίστως, όμως, η βιομηχανία παραπληροφόρησης  ανακυκλώνει αυτά  τα σκουπίδια, αφού τα κέρδη  για  αφεντικά και υπαλλήλους είναι τεράστια.

Βομβαρδίζουν για παράδειγμα, εδώ και μέρες τον κοσμάκη πως έρχεται…η συντέλεια. Χιονιάς, παγωνιά,  ισχυροί βοριάδες,  Αρμαγεδδών θα πλήξει τη χώρα. Ακραία καιρικά φαινόμενα θα σαρώσουν την Ελλάδα από τη μια ως την άλλη άκρη! Σαν πρώτη φορά να χιονίζει,να κάνει κρύο,να πιάνουν μποφόρ και μάλιστα στην καρδιά του χειμώνα.

Και όλα αυτά, για να φοβίσουν τους αδύναμους, να καθυποτάξουν, να τους κρατήσουν καθηλωμένους στον καναπέ, να πουλήσουν διαφήμιση. Και κάθονται και  τους ακούνε. Τους ψάχνουν κιόλας! Κάνουν κλικ στα λαγούμια της διαστρέβλωσης  και ζάπινγκ στα τηλε-τυφλο-κούτια τους. Καλά να πάθουν,τέτοιοι σκουπιδοφάγοι που είναι.

 

3. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι Ιρλανδοί είναι απόγονοι Ποντίων και μεσανατολιτών Και έφτασαν εκεί και μέσω της Ελλάδας

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι Ιρλανδοί είναι απόγονοι Ποντίων και μεσανατολιτών

Ιστορικοί και αρχαιολόγοι το υποπτεύονταν και έρχονται πλέον οι γενετιστές να το επιβεβαιώσουν: οι αρχαίοι Ιρλανδοί, που αποίκησαν το νησί τους και αποτέλεσαν τους προπάτορες του έθνους τους, προέρχονταν από τη Μέση Ανατολή και τον Ποντιακό Καύκασο, φθάνοντας στην Ιρλανδία μετά από μια περιπετειώδη μετανάστευση μέσω της Νότιας Ευρώπης (και της Ελλάδας).   Η καταγωγή των Ιρλανδών -διαφορετική από των αγγλοσαξώνων- εδώ και πολλά χρόνια είναι ένα επίμαχο και πολύπλοκο ζήτημα που προβληματίζει τους επιστήμονες. Οι γενετιστές του Ινστιτούτου Γενετικής Smurfit του Κολλεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου και οι αρχαιολόγοι της Σχολής Γεωγραφίας, Αρχαιολογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Κουίνς του Μπέλφαστ, με επικεφαλής τον καθηγητή Νταν Μπράντλεϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ, ανέλυσαν για πρώτη φορά τα γονιδιώματα τεσσάρων ατόμων, μιας γυναίκας που ζούσε πριν από 5.200 χρόνια και τριών ανδρών που ζούσαν πριν από 4.000 χρόνια περίπου στην Ιρλανδία.   Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η γενετική ανάλυση αποκαλύπτει πως αρχικά υπήρξε μια μαζική μετανάστευση αγροτών της λίθινης εποχής από την «εύφορη ημισέληνο» της Μέσης Ανατολής και αργότερα, την εποχή του Χαλκού, ακολούθησε άλλη μία μετακίνηση από τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι άποικοι αυτοί αποτέλεσαν την «μαγιά» για τον κελτικό πληθυσμό της Ιρλανδίας. Οι εξ ανατολών «οικονομικοί μετανάστες» δεν ανταγωνίσθηκαν τον τοπικό πληθυσμό των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών (που γρήγορα εξαφανίσθηκαν), αλλά οι ίδιοι έγιναν οι πρώτοι Ιρλανδοί.   Οι αρχικοί μετακινούμενοι αγροτικοί πληθυσμοί από τις Βιβλικές περιοχές, όπου πρωτοεμφανίσθηκε η γεωργία, έφεραν μαζί τους τα ζώα τους, τα δημητριακά, τα κεραμικά, αλλά και τα γονίδια για τα μαύρα μαλλιά και τα καστανά μάτια που έχουν πολλοί σημερινοί Ιρλανδοί (και γι’ αυτό μοιάζουν με Έλληνες). Οι επιστήμονες θεωρούν πιο πιθανό ότι, στο μακρύ ταξίδι τους από την Ανατολή έως τις ευρωπαϊκές ακτές του Ατλαντικού, οι πρώτοι μετανάστες πέρασαν από τη Νότια Ευρώπη.   Μετά από αυτούς τους πρώτους αγρότες, ακολούθησε ένα δεύτερο κύμα αποίκων, από τις στέπες της νότιας Ρωσίας και τη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, οι οποίοι πλέον γνώριζαν την κατεργασία των μετάλλων, όπως του χρυσού και του χαλκού. Αυτοί μετέφεραν στην Ιρλανδία τα γονίδια για μια σπάνια -πολύ κοινή στη χώρα σήμερα- κληρονομική πάθηση του αίματος, την αιμοχρωμάτωση, καθώς επίσης τα γονίδια για την πέψη του γάλατος (ανθεκτικότητα στη λακτόζη) και τα γαλανά μάτια (που έχουν μερικοί σημερινοί Ιρλανδοί), αλλά πιθανώς και τη γλώσσα που κατόπιν εξελίχθηκε στα ιρλανδικά.   Πηγή:www.lifo.gr

Φοβερό μυθιστόρημα αυτό, αξιώσεων (όπως κι εκείνο των Δωριέων),έστω και αν το υπογράφουν…ιστορικοί και αρχαιολόγοι και όχι ο…Πέτρος Τατσιόπουλος, που είναι και δουλειά του το μυθ-ιστορείν. Κρίμα που δόθηκαν πριν λίγες ημέρες τα βραβεία μυθιστορήματος από τη συστημική Ακαδημία Αθηνών (“Κουκουβαγείο” κατά τον προσφιλή χαρακτηρισμό του τζαναμπέτη Γιάννη Σκαρίμπα).  Θα είχαν,ως φιλέλληνες, εξασφαλίσει, σίγουρα το πρώτο βραβείο, όσοι εκπόνησαν την παραπάνω…επιστημονική μπούρδα (στηρίχτηκε λένε στα γονιδιώματα 4 σκελετών!) και αποδεικνύει πως ΟΛΟΣ ο πλανήτης τελικά ή είναι ελληνικής καταγωγής ή πέρασε από δω κάθε φυλή της γης, πριν εγκατασταθεί αλλού. Και τέτοια παλαβά κα ανιστόρητα τα  αποδέχονται ή και τα διδάσκουν και πολλοί ξένοι, μη σας… ξενίζει. Ο εθνικισμός δεν έχει σύνορα και δεν αφορά μόνο το έθνος. ΄Εχει πολλές “μουτσούνες”. Ο ρατσισμός , ο φανατισμός ,η “στράτευση” ίδιους γεννήτορες έχουν.

Εκείνο που δεν τολμούν να μας πουν ,βέβαια, οι μυθοπλάστες της επιστήμης  (εμείς  το λέμε  ευθαρσώς και μετά λόγου γνώσεως)  είναι τούτο: Οι Συν-Ελληνες “πόθεν έλκουν την καταγωγήν”;  Είναι απόγονοι κατευθείαν νότια του Περικλή και της  Ασπασίας και βόρεια του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας; ΄Η μήπως είμαστε ένα συνονθύλευμα σπερμάτων  Σλαύων, Βλάχων, Αράβων,Τούρκων και φυλών άλλων και πολλών, “ων ουκ έστιν αριθμός”; Αλλά και τί μ΄αυτό,κι αν είμαστε; Τί αλλάζει, ας πούμε, αν είσαι γέννημα θρέμμα από τη Θήβα, αρβανίτικης  καταγωγής και όχι  απόγονος του…Ετεοκλέα;

Με πόσους μύθους, αλήθεια,  ζουν οι άνθρωποι. Και ηδύνονται σ΄αυτούς. Μύθους ιστορικούς, οικογενειακούς-γενεαλογικούς, ροζ, άλλους, χιλιάδες. “Ζουν και ζένονται” μ΄αυτούς. Και πεθαίνουν με τα μάτια κλειστά. Ούτε θέλουν ούτε πρόκειται ποτέ να τα ανοίξουν. Να μάθουν, να αγκαλιάσουν  την αλήθεια, όσο κι αν είναι ή φαίνεται πικρή. Τί όνειδος, τί κατάρα ,τι αναξιοπρεπές γα τους ίδιους.

 

4. Οταν η Μάργκαρετ Θάτσερ ανησυχούσε ότι η καμπάνια για το AIDS διαφθείρει τους νέους
Οταν η Μάργκαρετ Θάτσερ ανησυχούσε ότι η καμπάνια για το AIDS διαφθείρει τους νέους

Μια σειρά αποκαλυπτικών διαλόγων και εγγράφων από τις αρχές του 1980 σχετικά με τις ανησυχίες της Μάργκαρετ Θάτσερ για το AIDS, τον όρο «πρωκτικό σεξ» και τα ήθη της βρετανικής νεολαίας, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας,

Στο δημοσίευμα του Independent αποκαλύπτεται ότι η κρίση που δημιουργήθηκε στο Whitehall (βρετανικό κοινοβούλιο) από την επιδημία του AIDS που τότε ήταν σε έξαρση, οδήγησε σε έκτακτη γραμμή μεταξύ της πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ και τους υπουργούς της. Η Θάτσερ εξέφραζε έντονους φόβους για τους κινδύνους που ενέχουν για την ηθική ευημερία του έθνους η αναγνώριση-υιοθέτηση από επίσημη καμπάνια της κυβέρνησης, του πρωκτικού σεξ.

Η άφιξη της ασθένειας στη Βρετανία στις αρχές του 1980, είχε πείσει τους υπουργούς ότι απαιτείται επείγουσα δράση για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού HIV. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία δημόσιας εκπαίδευσης, στην οποία θα περιγράφονταν οι κίνδυνοι και οι τρόποι πρόληψης από την μάστιγα της λοίμωξης.

Με τις επίσημες αρχές να προειδοποιούν για 300 χιλιάδες περιπτώσεις μέσα σε 7 χρόνια, η συντηρητική κυβέρνηση είχε αντιληφθεί ότι πρέπει να εκδώσει σαφείς οδηγίες για το ασφαλές σεξ, όχι μόνο για την ομοφυλοφιλική κοινότητα, αλλά και για το ευρύτερο κοινό καθώς οι μολύνσεις από τον HIV αυξάνονταν.

Σύμφωνα με έγγραφα εκείνης της περιόδου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας, ο τότε Γενικός Γραμματέας Υγείας Νόρμαν Φάουλερ, πρότεινε το Φεβρουάριο του 1986 να δημοσιεύσει ολοσέλιδη αγγελία στις εφημερίδες της χώρας υπό τον τίτλο «Επικίνδυνο Σεξ», όπου να εξηγείται ότι η πρωκτική επαφή χωρίς προφύλαξη, αποτελεί νούμερο ένα κίνδυνο μετάδοσης της λοίμωξης.

Νόρμαν Φάουλερ

«Κινδυνεύουν τα δημόσια ήθη»
Αυτή η πρόταση, εξόργισε την Θάτσερ, η οποία εξέφρασε την ανησυχία ότι κινδύνευαν να διαφθαρούν τα δημόσια ήθη.
Επάνω στο memo που την είχαν στείλει για την διαφημιστική καμπάνια, η Μάργκαρετ Θάτσερ έγραψε ιδιοχείρως: «Πρέπει να έχουμε το σημείο που μιλά για το επικίνδυνο σεξ; Δεν θα πρέπει να σκεφτώ ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά αν οι έφηβοι το διαβάσουν;»

Τί πανάθλια γυναίκα!  Θα προκαλούσε, λέει,  ζημιά να  ενημερώσουν τον κόσμο για το επικίνδυνο σεξ. Αλλά δεν είναι ζημιά  να πεθαίνει κανείς απ΄αυτό! Μόνο πανάθλια;

Κι όμως. Η Θάτσερ αποτελεί για πολλούς το πρότυπο πολιτικού και…γυναίκας! Καταλαβαίνετε τώρα γιατί σε λίγο το ημερολόγιο θα δείχνει 2016 και εμείς ακόμα είμαστε σε “Μεσαίωνα” σχεδόν σε όλα τα κεφάλαια του πολιτισμού;Πώς περιμέναμε να αλλάξει ο κόσμος με τέτοιους πολιτικούς και ηγέτες; Αλλά και με τέτοιου είδους στρατευμένους ιστορικούς που εκθειάζουν το έργο και την προσωπικότητα της, σχεδόν ακροδεξιάς αυτής π.πρωθυπουργού της Αγγλίας;

Σκληρή, ανελέητη, απολίτικη στα κράσπεδα της φασιστικής συμπεριφοράς υπήρξε η Θάτσερ. Πλήρωσαν ακριβά οι Εγγλέζοι την πολιτική της. Κι ακόμα υφίστανται τις συνέπειες.