ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. METRON ANALYSIS. “ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ”.
 2. ΠΑΝ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΣΤΕΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ;
3.  ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ… ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ.
4. ΜΟΙΧΑΛΙΔΕΣ. ΤΗ “ΣΦΑΖΟΥΜΕ  ΣΤΟ ΚΟΤΣΙ”  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ.  (ΑΛΛΟΥ ΤΙΣ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝ).
5. Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ.  “ΡΑΒΕ -ΞΗΛΩΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ”.
6. ΦΙΝΛΑΝΔΕΣ  ΔΙΧΩΣ “ΣΤΟΚΟ”  ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
1. Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Μητσοτάκη -Πρώτο κόμμα η ΝΔ
Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Μητσοτάκη -Πρώτο κόμμα η ΝΔ

Προβάδισμα 3,7 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύουν τα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 3,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αναλυτικά την πρόθεση ψήφου.

  • Νέα Δημοκρατία: 23,6%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%
  • Χρυσή Αυγή: 4,6%
  • Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,1%
  • ΚΚΕ: 4,6%
  • Ποτάμι: 2,2%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%
  • Ένωση Κεντρώων: 2,7%
  • Λαϊκή Ενότητα: 2,3%
  • Άλλο: 2,4%
  • Άκυρο/Λευκό: 7,6%
  • Δεν θα ψηφίσουν: 14,4%
  • Αναποφάσιστοι: 7,1%
  • ΔΑ: 2,4%

Παρατηρήσεις για να… “βγάζουν μάτι”:

  1. Πώς την είπε την ατάκα του παλιά ο Γεώργιος Παπανδρέου, όταν ένας αντίπαλος και “ανύπαρκτος” βουλευτής τον έβριζε πατόκορφα στη Βουλή; “Ποιος το είπε  αυτό”, ρώτησε ο πονηρός  “Γέρος”.  “Εγώ”, απάντησε περιχαρής  ο υβριστής που τον πρόσεξε  ο πρωθυπουργός: “Α, εσύ; Καλά, δεν έχει σημασία, προχωράμε”, απάντησε  ο Παπανδρέου !

    Ρωτάμε κι εμείς. H METRON ANALYSIS τα έδωσε αυτά τα αποτελέσματα; Κι απαντάμε οι ίδιοι:  -Καλά, μη δίνετε σημασία, πάμε παρακάτω.

  2. Πάλι …τρίτο κόμμα οι Ναζί με 4,6%; Και γιατί όχι τρίτο το ΚΚΕ με το ίδιο αποτέλεσμα; Τα έχουμε πει γιατί.  Κι αν δε θυμόσαστε, ρωτήστε το “ΠΟΝΤΙΚΙ” το ΣΚΑΪ, τον “ΤΑΡΖΑΝ” ,που είναι οι πρώτοι διδάξαντες.

  3. Αν το “ζόμπι” ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατάφερε να πάρει πρωτιά, έστω και στα ανυπόστατα και παραποιημένα αυτά δημοσκοπικά αποτελέσματα, φαντάζεστε πόσο ανόητο είναι ένα κομμάτι αυτού του λαού, που δε λέει να βγει,να ανασάνει καθαρό αέρα. Εκεί στη μούχλα και το σκατό. “Το κεφάλι μέσα”, μια ζωή.

  4. Το ποσοστό της Ν.Δ δεν είναι αυτό που δίνει εδώ ο… “μπάρμπας μας ο ψεύτης”. Το σύνολο είναι: 23,6 (Ν.Δ)+  4,6 (Ναζί)+2,1(ΑΝ.Λ)=;

  5. Το ζόμπι από το Μητσοτακέικο έχει στόχο, όπως λέγαμε, να διευρύνει προς τα ακροδεξιά την παράταξη και να απορροφήσει τους “Ναζί με ή χωρίς στολή”. Τζιτζικώστας, Γεωργιάδης, Βορίδης τα πρωτοπαλίκαρα, που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Αν δεν τα καταφέρει, ο “βασιλιάς” με τους εφοπλιστές, που έχουν αυτή τη στιγμή τα κουμάντα στο πρώην κόμμα των Καραμανλικών, θα τον σουτάρουν τον Κυριάκο και θα κάνουν δικό τους κόμμα. Θα έχει μεγάλη πλάκα η συνέχεια.

2. «ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»
Κουρουμπλής: Αστεία πράγματα τα περί σχεδίου Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Τη συζήτηση περί ύπαρξης σχεδίου, από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, για εισβολή στο Νομισματοκοπείο, απέρριψε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Είναι αστεία πράγματα. Εγώ τον Λαφαζάνη τον θεωρώ έναν άνθρωπο μετριοπαθή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον Real FM. «Τον έχω ζήσει», πρόσθεσε, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα σχολίασε «Λέει πολλά ο κ. Στουρνάρας…».

Ακόμη, σχολιάζοντας τη νέα δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι «δεν  πιστεύω ότι υπάρχει ουσιαστική μετατόπιση της κοινωνίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας.

Τέλος, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό εξέφρασε την πεποίθηση ότι το τελικό νομοσχέδιο με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις από τους κοινωνικούς φορείς  θα είναι φτιαγμένο σε μια βάση που και θα δίνει προοπτική και θα κάνει δίκαιη κατανομή των βαρών, ενώ ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ των αντιδράσεων του κόσμου, σημειώνοντας ότι δεν είναι υπέρ της «σιωπής των αμνών».

Με όλο το σεβασμό στο πρόβλημα υγείας του, θα λέγαμε πως ο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν είναι απλώς αστείος, “καημενούλης” και αφελής, όπως θέλει να πλασάρει τον εαυτό του. Παμπόνηρος είναι  για πολλούς λόγους και όχι μόνο γι αυτά που λέει για το Λαφαζάνη.

 

Πάρτε μια γεύση από  “σούπα” κουρουμπλικής φαιδρότητας και κουτοπονηριάς παλιότερα:

«Η κόρη μου με έπεισε για το όχι»
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για την απόφασή του να μην υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο

Ένα μήνυμα από την κόρη του, που έλαβε μισή ώρα πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας και του ζητούσε να μην απογοητεύσει τους νέους, ήταν αυτό που έπαιξε τον καταλυτικό ρόλο για να πάρει την απόφαση που στην ουσία είχε λάβει από καιρό.

Επιπλέον, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξηγεί τι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση και να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Συγκεκριμένα στην εφημερίδα δήλωσε: «Συνηθίζω να συζητώ με τα παιδιά μου, την Κατερίνα και τον Λευτέρη, 22 και 20 ετών αντίστοιχα. Συζήτησα και το βράδυ της παραμονής της ψηφοφορίας. Μου είπαν ότι δεν πρέπει να ψηφίσεις κάτω από έναν αποικιοκρατικό εκβιασμό. Δεν πρέπει να ψηφίσεις ένα πρόγραμμα που δεν το πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν μας ενδιαφέρει η κοινοβουλευτική σου ιδιότητα, ακόμα και εάν σε διαγράψουν. Μας νοιάζει πρωτίστως να είσαι ψηλά στη δική μας συνείδηση. Αλλωστε εκτός από παιδιά σου είμαστε και συνειδητοί ψηφοφόροι σου. Την επόμενη ημέρα, ημέρα της ψηφοφορίας, οι ώρες κυλούσαν αργά σε ένα περιβάλλον αφόρητης έντασης τόσο εσωτερικής όσο και εξωτερικής. Η απόφασή μου παρέμενε σταθερή και η ομιλία μου είχε αυτό το περιεχόμενο. Κλείνοντας την ομιλία μου, μου ήρθε αστραπιαία στη μνήμη ο στίχος του Βαλαωρίτη «Πάρε ένα σβόλο, Μήτρο, και διώξε εκείνα τα σκυλιά που μου χαλούν το φύτρο». Το αποκορύφωμα συναισθηματικής αλλά και πολιτικής φόρτισης ήρθε στη 1.30 μ.μ., όπου ο συνεργάτης μου με φώναξε να μου πει για ένα μήνυμα που ήρθε στο κινητό. Το μήνυμα έλεγε: «Θέλω να κάνεις αυτό που ορίζει η ψυχή σου, η συνείδησή σου και η καρδιά σου. Θα είμαι πάντα κοντά σου, γιατί μας έμαθες να αγαπούμε την κοινωνία. Εκείνο που δεν θέλω είναι να διαψεύσεις τους νέους ανθρώπους που εκτιμούν τη μέχρι τώρα στάση σου. Μια ψηφοφόρος σου». Ηταν ένα μήνυμα που εστάλη από ένα κορίτσι 22 ετών που έφευγε σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι. Ο νέος αυτός άνθρωπος ήταν η κόρη μου».

“Σιγά μην κλάψω”, Παναγιώτη Κουρουμπλή με αυτές τις δακρύβρεχτες ιστοριούλες σου για μικρά παιδιά. Λαϊκιστής και δημαγωγός είσαι και συ. Τίποτα περισσότερο.

 

3. Αλλοι επτά υπάλληλοι απολύθηκαν από τη Βουλή λόγω πλαστών πτυχίων
Theodore Manolopoulos / SOOC

Εκτός Βουλής βρίσκονται από τις 14 Ιανουαρίου 2007 μόνιμοι υπάλληλοι οι οποίοι από την έρευνα που έγινε από το κοινοβούλιο εντοπίστηκαν να έχουν πλαστά πτυχία και πλαστά απολυτήριο λυκείου.

Ο πρώτος εργαζόταν ως επιστημονικός σύμβουλος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και σύμφωνα με την σχετική απόφαση, διαπιστώθηκε ότι «σύμφωνα με έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός στο αρχείο, αίτηση αναγνώρισης καθώς και ο ατομικός φάκελος στο όνομα του εν λόγω υπαλλήλου και ως εκ τούτου η πράξη αναγνώρισης του τίτλου της αλλοδαπής από το τέως ΔΙΚΑΤΣΑ νυν ΔΟΑΤΑΠ, την οποία προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας την παράνομη πρόσληψή του…». Ο εν λόγω υπάλληλος προσελήφθη το 2011.

Η επόμενη ανάκληση απόφασης διορισμού αφορά σε τέως συνεργάτη βουλευτή που μονιμοποιήθηκε σε προσωποπαγή θέση του κοινοβουλίου (διοικητικό – λογιστικό) το 2003. Σε αυτή την περίπτωση διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστό απολυτήριο Λυκείου.

Προκλητική είναι η τρίτη περίπτωση. Πρόκειται για υπάλληλο που διορίστηκε στην Βουλή, αρχικά ως μετακλητή (1996) για να μονιμοποιηθεί τρία χρόνια αργότερα σε κενή οργανική θέση ως δακτυλογράφος. Σύμφωνα με την απόφαση διαπιστώθηκε ότι το απολυτήριο Λυκείου που προσκόμισε δεν άνηκε στην ίδια!

Οι τέσσερις τελευταίες περιπτώσεις αφορούν στελέχη της ειδικής φρουράς της Βουλής που μετά από διασταύρωση των στοιχείων που είχαν προσκομίσει με τα στοιχεία που διατηρούνται στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαπιστώθηκε ότι είχαν πλαστογραφήσει το απολυτήριο Λυκείου (σ.σ. οι δύο πλαστογράφησαν τον βαθμό και οι άλλοι δύο δεν είχαν καν απολυτήριο Λυκείου).

Οι δύο είχαν προσληφθεί το 2003 και άλλοι δύο το 2007. Σύμφωνα, δε με την σχετική απόφαση «διαπιστώθηκε ότι ο τίτλος σπουδών που προσκόμισαν εν γνώσει τους και για ίδιον όφελος είναι πλαστός και δη ανύπαρκτος, προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας τον παράνομο διορισμό τους, καθόσον σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω απολυτήριο λυκείου αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού».

Ονοματάκια δεν έχουν αυτά τα… καλόπαιδα, κύριε Βούτση; Γιατί τους κρύβετε; Αν ήταν κανένας “κλεφτοκοτάς” από τους Γαργαλιάνους, φόρα παρτίδα θα δίνατε στη δημοσιότητα  τα στοιχεία  μαζί με τη φωτογραφία του.

Ξέρουμε. ΄Εχετε πολλούς πελάτες-οπαδούς κι εσείς σαν τα λαμόγια παραπάνω.΄Η, μήπως, ήταν κι αυτοί  δικοί σας; Οπότε εξηγείται η ανωνυμία με την οποία τους περιβάλλετε.

 

4. Συνήγορος δολοφόνου: Είχε σοβαρό λόγο για να αφηνιάσει και να την σκοτώσει
Συνήγορος δολοφόνου: Είχε σοβαρό λόγο για να αφηνιάσει και να την σκοτώσει [βίντεο]

Ο 40χρονος συζυγοκτόνος από την Κοζάνη το Σάββατο το πρωί θα οδηγηθεί για να απολογηθεί στον ανακριτή για την δολοφονία της 37χρονης Ανθής.

O Αδωνις Κουλούφας, συνήγορος του κατηγορουμένου, υποστήριξε πως υπάρχει στοιχείο της δικογραφίας – το οποίο δεν μπορεί να αποκαλύψει τώρα – και προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις σύμφωνα με το οποίο «είχε σοβαρό λόγο ο κατηγορούμενος για να αφηνιάσει και να δώσει τέλος στην ζωή της».

Σύμφωνα με τον συνήγορο του συζυγοκτόνου, η δολοφονηθείσα «του ζήτησε να χωρίσουν, αλλά δεν είναι μόνο αυτό».

Μάλιστα, τόνισε ότι ο δολοφόνος έχει μετανιώσει για την πράξη του και ότι ρωτά και ανησυχεί για τα τρία παιδιά του.

Ναι, ε; Πολύ σοβαρό λόγο είχε το τέρας  που συνέτριψε το κρανίο της άτυχης γυναίκας, την έπνιξε  και στη συνέχεια την έθαψε σαν το σκυλί σε ένα χωράφι.

Και ποιος ήταν αυτός ο σοβαρός λόγος, κύριε συνήγορε του φονιά; Μήπως τον..απάτησε, “τα πήρε κρανίο” ο… κερατάς και τέτοιες προσβολές ξεπλένονται με αίμα στην Ελλάδα, ως γνωστό;

Δε σέβεσαι τη δολοφονημένη μάνα;

 

5. Βαριές κουβέντες Χρυσοβελώνη για Θεοδωράκη: Ξεπερνά τα όρια του γραφικού
Βαριές κουβέντες Χρυσοβελώνη για Θεοδωράκη: Ξεπερνά τα όρια του γραφικού

Οξεία επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μ. Χρυσοβελώνη κατά του Σταύρου Θεοδωράκη τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης μετά την εκλογή Μητσοτάκη στη Ν.Δ.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Ποτάμι και τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον χαρακτηρίζει ημιμαθή και ανιστόρητο, τονίζει ότι το θράσος του ξεπερνά τα όρια του γραφικού και προσθέτει ότι είναι ειρωνεία και αξιοθρήνητο να καταγγέλλει ο Στ. Θεοδωράκης το κομματικό κράτος.

Η ανακοίνωση

«Το θράσος του ημιμαθούς, απαίδευτου και ανιστόρητου Σταύρου Θεοδωράκη ξεπερνά τα όρια του γραφικού. Καταλαβαίνουμε ότι ο ίδιος και το γκρίζο Ποτάμι του αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, καθώς ο μεταξύ τους ανταγωνισμός θα είναι ανελέητος για το ποιος είναι πιο καθαρόαιμος νεοφιλελεύθερος, για το ποιος θα μπορεί να απολύει περισσότερους εργαζόμενους από το Δημόσιο χωρίς το παραμικρό ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και στο όνομα δήθεν της… αξιοκρατίας.

Στην περίπτωση του κ. Θεοδωράκη είναι πράγματι ειρωνεία – και ταυτόχρονα αξιοθρήνητο – να μιλά για αξιοκρατία και να καταγγέλλει χωρίς ίχνος ντροπής το κομματικό κράτος ο υπηρέτης πολλών αφεντάδων και υψηλόμισθος της ΕΡΤ πριν από μερικά χρόνια, την περίοδο που κυβερνούσαν το ΠΑΣΟΚ, επί Σημίτη, και η Ν.Δ.

Η ημιμάθεια σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη αυτογνωσίας δυστυχώς τον προδίδουν τόσο προσωπικά όσο και πολιτικά. Η έλλειψη μνήμης, όμως, είναι πολύ κακός σύμβουλος».

Την κυρία δεν την ήξερα. Και έτσι που διάβασα τους βαρείς αυτούς χαρακτηρισμούς (ημιμαθής, ανιστόρητος, απαίδευτος) για το Θεοδωράκη, πάει, λέω. Να δεις τούτη που είναι πολύ υψηλού μορφωτικού επιπέδου και φυσικά ιστοριογνώστης από τους λίγους,  για να μιλά τόσο απαξιωτικά για τον αρχηγό του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, που ,αν μη τι άλλο, για ημιμαθή και απαίδευτο  δεν τον περνάς (σ.σ καλό να σε επαινεί κάποιος  μη “ποταμίσιος”  , Σταύρο Θεοδωράκη, ε;).

Είπαμε ,λοιπόν, να πάμε να δούμε στο google το βιογραφικό της … ευρυμαθούς και καταρτισμένης αυτής  κυρίας Χρυσοβελώνη (άκου όνομα!).Και να τί διαβάζουμε:

“Βουλευτής Μαγνησίας, Ανεξάρτητοι Έλληνες

Γεννήθηκε το έτος 1962 και κατοικεί μόνιμα στον Βόλο.

Φοίτησε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το έτος 1986 είναι μάχιμη δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Βόλου και ασχολείται με όλους τους κλάδους του Δικαίου.

Είναι παντρεμένη με τον Αργύρη Αντ. Μανθογιάννη, μαθηματικό κάτοικο Βόλου και είναι μητέρα τριών παιδιών.

Και με ένα πτυχίο Νομικής του….Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και μάχιμος δικηγόρος “έπιασες τον πάπα από τα γένια”, καβαλημένο ,εσύ,  καλάμι μου, κυρία Χρυσοβελώνη και είσαι…πεπαιδευμένη και  πολυμαθής;  “Ναζί χωρίς στολή” είσαι κυρά μου.  Τίποτα παραπάνω.

Αλλά, σιγά που οι ημιμαθείς, οι απαίδευτοι, οι  ανιστόρητοι, προπαντός  όσοι στερούνται και αυτογνωσίας, ως…υμείς,κυρία Μαρία μου,  σκαμπάζουν από τέτοια.”Τους  φτύνουν και λένε βρέχει”.

Ποιοι, θεέ μου,κυβερνάνε αυτή τη χώρα; Το αρχιλαμόγιο ο Σπίρτζης και   το πολτικό ούφο η… Χρυσοβελώνα. ΄Ελεος!

 

6. ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
Φινλανδές πληρώνουν 20 ευρώ για να κάνουν σεξ με νεαρούς πρόσφυγες
Φινλανδές πληρώνουν 20 ευρώ για να κάνουν σεξ με νεαρούς πρόσφυγες

Φινλανδές θεωρείται ότι προσέγγιζαν νεαρούς πρόσφυγες Και μετανάστες, προσφέροντάς τους λεφτά με αντάλλαγμα σεξ, σύμφωνα με δημοσίευμα της φινλανδικής ταμπλόιντ εφημερίδας Inta-Sanomat.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, η Taina Cederstrom, εργαζόμενη σε τοπικό κέντρο αιτούντων άσυλο, δήλωσε στην εφημερίδα ότι είχαν σημειωθεί περιστατικά με γυναίκες οι οποίες προσπαθούσαν να «αγοράσουν» σεξ, πλησιάζοντας ανήλικους πρόσφυγες στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ελσίνκι τα Χριστούγεννα και προσφέροντάς τους 20 ευρώ για τις «υπηρεσίες» τους.

Όπως είπε, ήταν σίγουρη για τουλάχιστον δύο τέτοιες υποθέσεις, αλλά πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερες.
Οι εργαζόμενοι στο Diakonissalaitos Foundation, που διαχειρίζεται το κέντρο, ανακάλυψαν το φαινόμενο όταν άρχισαν να διερευνούν το πού νεαροί πρόσφυγες έβρισκαν λεφτά για τσιγάρα και άλλα πράγματα. Ερωτήσεις που έκαναν οι νεαροί δημιούργησαν υποψίες- χαρακτηριστικά, ένα αγόρι ρώτησε εάν στη Φινλανδία επιτρέπεται στις γυναίκες να φιλιούνται όπου θέλουν.

Η Cederstrom είπε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί αντίστοιχα περιστατικά στη χώρα κατά το παρελθόν: Γυναίκες 30-40 ετών, εύπορες οικονομικά, να πηγαίνουν στον σιδηροδρομικό σταθμό για να «αγοράσουν σεξ» από εφήβους. Επίσης, σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να μάθουν οι αιτούντες άσυλο πώς πρέπει να φέρονται στις γυναίκες «και τώρα βλέπουμε να συμβαίνει αυτό» – συμπληρώνοντας ότι φοβάται πως οι νεαροί μετανάστες θα περνούν τώρα περισσότερο χρόνο στον σταθμό, όπου θα μπορούσαν να μπλέξουν σε επικίνδυνες καταστάσεις, όπως το εμπόριο ναρκωτικών.

Μα, μέχρι χτες κάποια “ξέκωλα” τα παρενοχλούσαν σεξουαλικά οι πρόσφυγες. Και τώρα τους πληρώνουν για να το απολαύσουν μαζί τους τα κορίτσια  από τη Φινλανδία;

Καλά, βέβαια, κάνουν εκεί στην παγωμένη χώρα. Και πάντα τέτοια. Αλλά να μην ξεχνάμε την κατασυκοφάντηση των προσφύγων συλλήβδην από μια μερίδα προσφυγοφάγων και Ναζί, συνεπικουρούμενοι από …φεμινίστριες της πλάκας,  φαν του  γνωστού, παλιού   ρηθέντος “καλός άντρας είναι  ο νεκρός άντρας”.

Η αλήθεια πάντα στο τέλος θριαμβεύει. “Κάτω τα χέρια”, λοιπόν  από τους πρόσφυγες.Είναι οι δικοί μας άνθρωποι.Τα δικά μας παιδιά.