ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. “ΑΣΠΡΑ ΓΙΛΕΚΑ” ΜΟΝΟ ΓΙΑ  ΤΟ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟ  ΡΩΜΑΝΟ!
  2. Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΜΕ…ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ.
  3. Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
  4.  “ΚΑΛΟΣ ΑΝΤΡΑΣ , Ο ΝΕΚΡΟΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΑΝΤΡΑΣ”
1. ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Αποκάλυψη: Η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο για να μην κάνει «ντου» ο Λαφαζάνης
Αποκάλυψη: Η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο για να μην κάνει «ντου» ο Λαφαζάνης

Mε φρουρά της ΕΥΠ επιχείρησε να αποτρέψει η κυβέρνηση τα σχέδια εισβολής στο Νομισματοκοπείο, στις δραματικές μέρες του περασμένου καλοκαιριού, όταν διακυβευόταν η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αποκαλύπτει σήμερα το tvxs.

Σύμφωνα με αποκλειστικές, και απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του Tvxs.gr, ο πρωθυπουργός όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο να «απαλλοτριωθούν» τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Με εντολή Τσίπρα, η ΕΥΠ ανέλαβε τότε να φρουρεί το Νομισματοκοπείο προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση εφόδου.

Το απόθεμα της ΤτΕ 10 δισ

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Νομισματοκοπείο υπήρχαν τότε αποθέματα σε ρευστό ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται, στη πραγματικότητα, για το χρηματικό απόθεμα με το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος εφοδιάζει τις ελληνικές τράπεζες, πάντοτε κατόπιν εγκρίσεως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το σχέδιο δέσμευσης των συγκεκριμένων αποθεμάτων είχε στόχο να χρησιμοποιηθεί το ποσό αυτό για να καλυφθούν ― για μικρό χρονικό διάστημα – οι πληρωμές μισθών και συντάξεων, μετά την επιβολή των capital controls και έως ότου γίνει η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Κυβέρνηση: «Ουδέν σχόλιο»

Κυβερνητικές πηγές, στις οποίες το tvxs.gr έθεσε τις πληροφορίες για τη φρούρηση του Νομισματοκοπείου από την ΕΥΠ απάντησαν: «Ουδέν σχόλιο».

Η κινητοποίηση της ΕΥΠ εντάχθηκε σε ένα ευρύτερο σχέδιο προληπτικής ασφάλειας που τέθηκε σε εφαρμογή μετά την απόρριψη από την κυβέρνηση των εισηγήσεων για έξοδο από το ευρώ και μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Ο Στουρνάρας αποκαλύπτει

Το περίφημο σχέδιο τόσο για την έφοδο στο Νομισματοκοπείο, όσο και για την δημιουργία άτυπου διπλού νομίσματος, επιβεβαίωσε και επανέφερε στο προσκήνιο και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με την συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα στο ΣΚΑΪ:

«Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση» (για ριφιφί), είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας:

«Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους».

Οι δηλώσεις Στουρνάρα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση τόσο του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όσο και του Γιάνη Βαρουφάκη.

Το σχέδιο μετάβασης σε εθνικό νόμισμα

Στις θυελλώδεις, ωστόσο, εκείνες ημέρες του περασμένου Ιουλίου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φέρετο να είχε αναφερθεί στην χρησιμοποίηση των αποθεμάτων της Τραπεζας της Ελλάδος ως μέσου προς τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, μιλώντας σε εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Η εκδήλωση είχε γίνει στις 14 Ιουλίου και, εκεί, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φέρετο να είχε παρουσιάσει έναν «οδικό χάρτη» για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα και είχε πει πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα της Τραπεζας της Ελλάδος – τα οποία προσδιόριζε στα 22 δισ. ευρώ – ως «γέφυρα» για την πληρωμή μισθών και συντάξεων μέχρι να τυπωθεί το νέο εθνικό νόμισμα.

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε αντιδράσει έντονα στα σχετικά δημοσιεύματα, με συνεργάτες του να χαρακτηρίζουν «αθλιότητες» τις πληροφορίες περί κατάληψης του Νομισματοκοπείου.

Λίγες ημέρες αργότερα, πάντως, στις 25 Ιουλίου, στο σχέδιο εφόδου στο Νομισματοκοπείο είχαν αναφερθεί και οι Financial Times κάνοντας λόγο για «κρυφό πλάνο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, που είχαν καταστρώσει τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας». Η εφημερίδα δημοσίευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συγκέντρωση της Αριστερής Πλατφόρμας στις 14 Ιουλίου είχε προτείνει την έφοδο στο Νομισματοκοπείο, την απομάκρυνση του κεντρικού τραπεζίτη και την δέσμευση των 22 δισ. ευρώ που εκτιμούσε ότι βρίσκονταν εκεί.

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει το ριφιφί

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, το γεγονός, ότι μετά τις αποκαλύψεις του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος για πρώτη φορά ομολόγησε ότι ήταν ενήμερος για πιθανό «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο, κύκλοι της κυβέρνησης, με αιχμηρό τρόπο σχολίαζαν την αντίδραση της ΛΑΕ και όσων «ονειρεύονται» τα έργα και τις  ημέρες Βαρουφάκη (μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο πρώην ΥΠΟΙΚ), για το «ντου» στο Νομισματοκοπείο.

«Τι να κάνουμε; Να κλείσουμε τα μάτια; Κάποιοι το ονειρεύτηκαν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι σήμερα εδώ» διεμήνυσε το Μέγαρο Μαξίμου για τους πρώην «συντρόφους».

΄Οσοι παρακολουθούν τα κείμενά μας εδώ, ξέρουν ήδη για την είσοδο των “δραχμιστών” στο Νομισματοκοπείο από τις 19 Φλεβάρη 2015.   Σχεδόν πριν ένα χρόνο (παρά ένα μήνα), είμαστε ο μόνοι που   είχαμε  αποκαλύψει  τις κινήσεις των δραστών και την εισβολή τους στο κτίριο του Χολαργού  με το κειμενό μας  “ΤΟ ΠΛΑΝΟ Β΄. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ «ΒΟΜΒΑ»!

Οι βιομηχανίες παραπληροφόρησης, συγκεκριμένα το “Συγκρότημα Ψυχάρη” παλιότερα και σήμερα   ο γνωστός θορυβοποιός ιστότοπος Tvxs.gr, μετά τις προχτεσινές “αποκαλύψεις” Στουρνάρα στο μίσθαρνο παραπληροφορητή  Αλέξη Παπαχελά για το ίδιο θέμα, αφού ξεσήκωσαν ξεδιάντροπα την είδηση από το σάιτ μας και την αναδημοσίευσαν σχεδόν αυτολεξεί χωρίς αναφορά στην πηγή, παρουσιάζουν το θέμα, ως εξαιρετικά ενδιαφέρον και φυσικά ως δική τους…αποκλειστικότητα.

Δεν είναι βέβαια αυτό που μας πειράζει.  Η τεράστια διαφορά της  ιστορικής δημοσιογραφίας, που υπηρετούμε εμείς από την εμπορική δημοσιογραφία εκείνων, έγκειται ακριβώς σ΄αυτό. Η δεύτερη για καθαρά κερδοσκοπικούς σκοπούς και με  μοναδικό ισχυρό βραχίονα το τρίπτυχο “αίμα-σπέρμα-θέ(α)μα,  δε διστάζει να κλέψει,να παραποιήσει-χαλκεύσει την είδηση,  να γκεμπελίζει ανερυθρίαστα.  Χιλιοειπωμένα  πράγματα εδώ. ΄Αλλα όμως είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την πρόσφατη ανακίνηση του θέματος:

  1. Γιατί διάλεξαν αυτή την ώρα να  “ξαναζεστάνουν τη σούπα” το δίδυμο  Στουρνάρα-Παπαχελά; Τί έχουν κατά νου; Για καλό σκοπό πάντως δεν είναι.  “Φοβού τους Δαναούς..”.

  2.   Από το Φλεβάρη του 2015 που κάναμε την αποκάλυψη γι΄αυτό το ζήτημα, καλέσαμε για την άμεση  διερεύνησή του τις πολιτικές δυνάμεις τις χώρας να μιλήσουν. Δεν το έκαναν. Ακόμα και σήμερα δεν τολμούν οι πολιτικοί να βγουν και να καταδικάσουν  το πραξικόπημα που ετοίμαζε η τριάδα Λαφαζάνη-Βαρουφάκη-Κωνσταντοπούλου. Τί φοβούνται ή τί θέλουν να αποκρύψουν;

  3.   Ούτε της ελληνικής δικαιοσύνης “ίδρωσε το αυτί” όλο αυτό το διάστημα. Μιλάμε για πραξικόπημα που σχεδίασαν συγκεκριμένα πρόσωπα για την κατάλυση της ελληνικής δημοκρατίας. Και δεν κινήθηκε ούτε κινείται κανείς εισαγγελέας. Πότε θα αντιληφθούν πως δεν μπορούν να κυνηγάνε μόνο το Μαζιώτη για τρομοκρατία και απόπειρα  κατάλυσης του κράτους,όταν οι πραγματικοί τρομοκράτες,που επεδίωξαν την κατάλυση της ελληνικής δημοκρατίας ,κυκλοφορούν ακόμα εκεί έξω  ελεύθεροι;

  4.  Η βιομηχανία παραπληροφόρησης έχει τους λόγους της να ψεύδεται. Κι εμείς τους δικούς μας  να την ξεμπροστιάζουμε  και να επαναφέρουμε στο κέντρο τους, όσα εκείνοι μετακινούν στην περιφέρεια.  ΄Εχουμε λοιπόν και λέμε: α. Η καρδιά του εγκλήματος που διέπραξε ο Λαφαζάνης με την παρέα του,  χτυπά στη Μόσχα. Εκεί επεξεργάστηκαν το σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος σε ξένα κέντρα και συγκεκριμένα υπό τις διαταγές του δικτάτορα Πούτι .β. Δεν επιχείρησε να μπει στο Νομισματοκοπείο ο Λαφαζάνης. Μπήκε ήδη πριν από τις 19 Φλεβάρη 2015 και ερεύνησε αν υπάρχουν “μήτρες”, χαρτί και ό,τι σχετικό απαιτούσε η επανακυκυκλοφορία της δραχμής. γ.Το σχέδιο δεν ήταν εν γνώσει το νόμιμου πρωθυπουργού της χώρας και το “κλαμπ των δραχμιστών” έδρασε συνωμοτικά, παράπλευρα, παρακρατικά. δ. ΄Ολο το πρόγραμμα και τα σχέδια κατάλυσης του πολιτεύματος  ακυρώθηκαν, όχι γιατί υπήρξε κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση ή άλλες πολιτικές δυνάμεις στη χώρα, αλλά γιατί ο δικτάτορας Πούτιν,  ύστερα από ισχυρές πιέσεις του ΝΑΤΟ, εγκατέλειψε τους συνωμότες και έδιωξε κλωτσηδόν από τη Μόσχα την ομάδα Λαφαζάνη.

    Αυτά είναι τα εγκλήματα που διέπραξαν οι πραξικοπηματίες και γι΄αυτά ακριβώς τα συγκεκριμένα εγκλήματα όφειλε και οφείλει η δικαιοσύνη να κινήσεις διώξεις. Σήμερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης,  ο Γιάννης Βαρουφάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έπρεπε να βρίσκονται στα τζιπ της αντιτρομοκρατικής με “άσπρα γιλέκα” και να μεταφέρονται από ανακριτή σε ανακριτή κι από εισαγγελέα σε εισαγγελέα.  ΄Οταν είναι να κάνουν τζέρτζελο και πανηγύρια, στήνουν τέτοιες παραστάσεις για “ψύλλου πήδημα”.  Κουβαλάνε κάμερες, κάνουν σαματά, παίζουν θέατρο με μαύρες  μάσκες, πολυβόλα, βαριά οχήματα να τρέχουν στους δρόμους. Κι όλα αυτά γιατί ο Νίκος  Μαζιώτης, ας πούμε, απείλησε πως θα ανατρέψει το καθεστώς ή γιατί ο Νίκος Ρωμανός  λήστεψε την τράπεζα στο Βελβεντό Κοζάνης! Κι αυτοί που πράγματι έφτασαν μια ανάσα πριν από την ανατροπή του πολιτεύματος, που διέπραξαν πραγματικά εγκλήματα κατά της χώρας, σήμερα όχι μόνο δεν είναι στη φυλακή, αλλά παριστάνουν τους σωτήρες, δίνουν διαλέξεις και συνεντεύξεις  και  παριστάνουν πως δε γνωρίζουν τίποτα για το “φόνο”!

    Αισχρό κράτος, αισχροί θεσμοί,απίστευτη ανηθικότητα και σαπίλα παντού. Να βάλουμε πλάτη να τους διώξουμε. Πρώτα να τους ταυτοποιήσουμε δημόσια.  Και τους δράστες και εκείνους που τους συγκαλύπτουν. Να ανοίξουμε πόλεμο μαζί τους. Ουδείς είναι στο απυρόβλητο. Και θα ηττηθούν. ΄Οποιος έχει το δίκιο και την αλήθεια με το μέρους του ούτε φοβάται ούτε νικάται. Δίδαγμα από την ακένωτη σοφία της Ιστορίας.

2. Στη Βουλή οι καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη: Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει από τον Ακη Τσοχατζόπουλο 3 εκατ. ευρώ
Στη Βουλή οι καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη: Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει από τον Ακη Τσοχατζόπουλο 3 εκατ. ευρώ

Η  Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς  Σταμάτη σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου για χρηματισμό και εκβίαση του Άκη  Τσοχατζόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως οι καταγγελίες για τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έγινα από την κα Σταμάτη αμέσως μετά την απόδραση και την επιστροφή της στο Δαφνί. Συγκεκριμένα οι καταγγελίες έγιναν όταν κλήθηκε η κ. Σταμάτη από τον Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούσε για τις συνθήκες απόδρασής της από το Δαφνί. Η κα Σταμάτη υποστηρίζει πως οι καταγγελίες της στηρίζονται σε αφηγήσεις- εκμυστηρεύσεις του συζύγου της Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά και σε τηλεφωνικές συνομιλίες του που είχε ακούσει.
Σύμφωνα με την ίδια ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από Τσοχατζόπουλο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, άνω των 3 εκ. ευρώ. Μάλιστα αναφέρει ότι είχε ακούσει μια τηλεφωνική συζήτηση του συζύγου της με τον τέως διευθυντή των εξοπλιστικών και ήδη καταδικασμένο Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος – όπως κατάλαβε –  είχε ενδώσει στον εκβιασμό του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πάντα κατά τα λεγόμενα της, που στηρίζονται σε αφηγήσεις του συζύγου της, ένας Λίβυος πρέσβης, το όνομα του οποίου δεν θυμάται, είχε πλησιάσει τον Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να μεσολαβήσει για να φτάσει στα χέρια του κ. Παπανδρέου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Η διαμεσολάβηση αποκρούστηκε από τον Τσοχατζόπουλο και ο πρέσβης απευθύνθηκε στην συνέχεια στον λιβανέζο  επιχειρηματία  Τζορτζ Χάλακ και φίλο του κ. Παπανδρέου για να δει τον τρόπο με τον οποίο θα παραλάβει τα χρήματα.

Όμως, ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από την κυρία Σταμάτη, φοβούμενος το ότι γνώριζε την υπόθεση ο Τσοχατζόπουλος, ζήτησε να αλλάξει το όνομα του παραλήπτη και το νόμισμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη δική μας ιστορική άποψη, έχει τη λιγότερη ευθύνη για ό,τι συνέβη στη χώρα μετά το 2008. Ο “μαφιόζος” πολιτικά Κώστας Καραμανλής και το κυβερνητικό  επιτελείο του, που ευθύνονται  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τη χρεοκοπία της χώρας, πέταξαν στο Γιώργο Παπανδρέου την “καυτή πατάτα” .Και ο τελευταίος “έτρεχε και δεν έφτανε” από την ώρα που ανάλαβε να  στρίψει το τιμόνι, για να γλυτώσει το “καράβι” από τα βράχια που πήγαινε ολοταχώς!

Αν για κάτι έχουμε να κατηγορήσουμε τον τ. πρωθυπουργό για την περίοδο της κρίσης που χρημάτισε πρωθυπουργός , είναι γιατί προκήρυξε ένα εγκληματικής (και ανόητης) επινόησης   δημοψήφισμα,που κόντεψε να τινάξει τότε τη χώρα στον αέρα. Δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ο Γιώργος Παπανδρέου. Υποχώρησε κι αυτός  και ενδιαφέρθηκε για το μικροκομματικό  του συμφέρον. Θέλησε να κερδίσει όλη τη δόξα και τελικά …”έχασε και τ΄αυγά και τα καλάθια”.

Τώρα, με το σενάριο που ανέσυραν από το συρτάρι  από παλιότερες  καταγγελίες της Βίκης Σταμάτη, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Πίσω από όλη αυτή την Ιστορία, βρίσκεται πάλι ο παλιός, οικονομικός εισαγγελέας  Γρηγόρης Πεπόνης, ορκισμένος διώκτης του Γιώργου Παπανδρέου, που την περίοδο που ήταν αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας, αντί να κυνηγάει τον Κώστα Καραμανλή για αντιπερισπασμό (και άγνωστο για ποιο άλλο λόγο) τα έβαλε με το Γ. Παπανδρέου, ο οποίος όπως είπαμε κλήθηκε να “βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά” που είχε ανάψει ο Κ. Καραμανλής. ΄Εχει καταντήσει ψυχαναγκασμός και μανία του Γρηγόρη Πεπόνη αυτό το κυνηγητό που έχει εξαπολύσει  εναντίον του Γ. Παπανδρέου και ιστορικά έχει αμετάκλητα καταδικαστεί.

2. Οι  καταγγελίες που έκανε η Βίκη είναι…ήξεις αφήξεις.   “‘Ακουσα, μου είπαν, υπέθεσα”. Δεν μπορεί να σταθεί τέτοια κατηγορία με τέτοιο μάρτυρα.

3. Η Βίκη Σταμάτη είναι αποδεδειγμένα μια άρρωστη γυναίκα. Και  την έκλεισαν τόσο καιρό φυλακή, γιατί αυτό εξυπηρετούσαν τότε οι σκοπιμότητες.  Θα μπορούσε να κάνει και να πει τα πάντα για να αποφυλακιστεί και να πάει στο παιδί της. Δεν αποκλείεται όλο αυτό το σενάριο τώρα να είναι υπαγορευμένο και η ίδια να χειραγωγήθηκε. Είπε ό,τι της είπαν,  με αντάλλαγμα την αποφυλάκισή της.

4. Με χιλιάδες τρόπους θα μπορούσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αν ήταν του… “σωματείου Τσοχατζόπουλου” να πάρει εκατομμύρια. Αφού μπορούσε να τα παίρνει ο  ΄Ακης, πόσο μάλλον ο ίδιος ο Γιώργος  που είχε περισσότερες  και πιο  υπεύθυνες θέσεις από τον Τσοχατζόπουλο.

5. Ο Γρηγόρης Πεπόνης θα πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθεί για όλο αυτό το ανήθικο παιχνίδι που είναι μπλεγμένος. Και να αποκαλύψει ποιοι και γιατί τον καθοδηγούν.

3. Τουρκία: Συνελήφθησαν 12 διανοούμενοι που ζήτησαν τον τερματισμό των αμφιλεγόμενων επιχειρήσεων
Τουρκία: Συνελήφθησαν 12 διανοούμενοι που ζήτησαν τον τερματισμό των αμφιλεγόμενων επιχειρήσεων

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα διανοούμενους που υπέγραψαν ένα κείμενο με το οποίο ζητούν τον τερματισμό των αμφιλεγόμενων επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά των Κούρδων ανταρτών και των υποστηρικτών τους, το οποίο προκάλεσε την οργή του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με εντολή εισαγγελέα, 12 πανεπιστημιακοί συνελήφθησαν την αυγή ενώ βρίσκονταν στα σπίτια τους και τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση στο Κοτζάελι, στη βορειοδυτική Τουρκία, στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε σε βάρος τους για “προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας” και “προσβολή των θεσμών και της Τουρκικής Δημοκρατίας”, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Περίπου 1.200 άνθρωποι υπέγραψαν τη Δευτέρα μια “πρωτοβουλία των πανεπιστημιακών για την ειρήνη”. Με το κείμενο αυτό, πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι ζητούν τον τερματισμό της επέμβασης των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας κατά των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στο οποίο η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Σε αυτό το κείμενο με τίτλο “Δεν θα γίνουμε συνεργοί στο έγκλημα”, οι υπογράφοντες καταγγέλλουν “μια σκόπιμη και προσχεδιασμένη σφαγή σε απόλυτη παραβίαση της τουρκικής νομοθεσίας και των διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει η Τουρκία”.

Η πρωτοβουλία αυτή, την οποία υπογράφουν όχι μόνον Τούρκοι αλλά και ξένοι διανοούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι, προκάλεσε την οργή της τουρκικής κυβέρνησης.

“Αυτή η ορδή των πανεπιστημιακών έχει καταφανώς ευθυγραμμιστεί με την τρομοκρατική οργάνωση (σ.σ. το PKK) και έβγαλε το μίσος της στον τουρκικό λαό”, σημείωσε ο πρόεδρος Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

“Αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι διανοούμενοι (…) είναι σκοτεινά πρόσωπα που δεν έχουν κανέναν σεβασμό για την πατρίδα τους”, συνέχισε, κατηγορώντας τους για “προδοσία”.

Στο ίδιο πνεύμα, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε “πραγματικά πολύ θλιβερό ότι ορισμένοι διανοούμενοι υπέγραψαν μια τέτοια διακήρυξη την ώρα που εμείς μαχόμαστε εναντίον της τρομοκρατίας”.

“Αν και είναι και ο ίδιος διανοούμενος, ο Τούρκος πρωθυπουργός προφανώς δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και την ακαδημαϊκή ελευθερία”, σχολίασε μέσω του Twitter η εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) Έμμα Σινκλέρ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, το πανεπιστήμιο του Ντούζτσε, στη βορειοδυτική Τουρκία, αποφάσισε να απολύσει μια καθηγήτρια κοινωνιολογίας, την Λατιφέ Άκγιουζ, που είχε υπογράψει το κείμενο.

Ο τουρκικός στρατός και η αστυνομία έχουν επιβάλει εδώ και έναν μήνα απαγόρευση κυκλοφορίας στις πόλεις Τσίζρε και Σιλώπη, στη νοτιοανατολική Τουρκία, για να εκδιώξουν τους υποστηρικτές του PKK. Οι μάχες εκεί έχουν προκαλέσει το θάνατο πολλών πολιτών και τη φυγή μέρους του πληθυσμού.

Ο Ερντογάν έχει δεσμευτεί να “εξαλείψει” το PKK, το οποίο πολεμάει τις τουρκικές δυνάμεις από το 1984.

Οι επικριτές του ισχυρού άνδρα της χώρας, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2003, τον κατηγορούν τακτικά για αυταρχική παρεκτροπή.

Ο φανατικός Ισλαμιστής  και συνεργάτης των Τζιχαντιστών δικτάτορας Ερντογάν,  έχει χάσει πια κάθε μέτρο. Σκοτώνει, φυλακίζει, δικάζει, συκοφαντεί, όποιον αντιτίθεται στα σχέδιά του ή απλώς έχει διαφορετική άποψη από εκείνον. Η Τουρκία σήμερα είναι ξανά μια δικτατορία. “Κοινοβουλευτική”.

Και το χειρότερο. Η χώρα  είναι η βάση και το κρησφύγετο της Ισλαμικής τρομοκρατίας.Εδώ βρίσουν καταφύγιο, εξάσκηση και πλήρη κάλυψη οι λογής τρομοκράτες του Ισλάμ.Από τα εδάφη της Τουρκίας φεύγουν για να σπείρουν τον τρόμο στην Ευρώπη. Και οι αρχές της χώρας, καθ΄υπόδειξη του Ερντογάν “ποιούνται την νήσσαν” .Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ποιοι φεύγουν κάτω από τη μύτη τους.

Σύντομα θα κάνει ο “άρρωστος” με την εξουσία και τον αυταρχισμό “Σουλτάνος” το μεγάλο λάθος. Και τότε δεν τον σώζει τίποτα. Ακόμα κι από την οργή των σημερινών συμμάχων του. ΄Ολοι οι τύραννοι έχουν το ίδιο τέλος!

 

4. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Σοκ και στην Αυστρία: Σύροι και Αφγανοί μαθητές επιτέθηκαν σεξουαλικά σε συμμαθήτριές τους
Σοκ και στην Αυστρία: Σύροι και Αφγανοί μαθητές επιτέθηκαν σεξουαλικά σε συμμαθήτριές τους

Τέσσερις μαθητές, πρόσφυγες στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, αποβλήθηκαν από το σχολείο που φοιτούσαν, την Τετάρτη, μετά την καταγγελία από μία συμμαθήτριά τους για σεξουαλική και λεκτική επίθεση εναντίον της καθώς και για σωματική κακοποίηση.

Πρόκειται για τρεις εφήβους από το Αφγανιστάν, 14, 15 και 16 ετών, που έχουν ζητήσει άσυλο στην Αυστρία, καθώς και για έναν 16χρονο μαθητή από την Συρία, στον οποίο ήδη έχει χορηγηθεί άσυλο στη χώρα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Kronen Zeitung οι τέσσερις ανήλικοι πρόσφυγες παρενοχλούσαν σεξουαλικά τρεις συμμαθήτριές τους συνεχώς από τον περασμένο Νοέμβριο και, συχνά, εκτός από την σεξουαλική παρενόχληση, υπήρξε και άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας, αλλά οι μαθήτριες δεν τολμούσαν να καταγγείλουν τις επιθέσεις και αποφάσισαν να το κάνουν μόνο μετά από τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μετά από σοβαρή σωματική κακοποίηση σε μια από αυτές.

Από κινητοποιήσεις στην Κολωνία, μετά τη σεξουαλική επίθεση προσφύγων:

Μία 14χρονη μαθήτρια ανέφερε ότι δέχτηκε βίαιη επίθεση από τον 15χρονο Αφγανό συμμαθητή της, ο οποίος της επιτέθηκε πισώπλατα και εκείνη χτύπησε το κεφάλι της επάνω στο θρανίο. Όμως, την Τετάρτη «το ποτήρι ξεχείλισε» για τις τρεις μαθήτριες, όταν ο ίδιος Αφγανός μαθητής επιτέθηκε πάλι στην 14χρονη και την έριξε επάνω σε ένα ντουλάπι του σχολείου προκαλώντάς της τραυματισμό τόσο σοβαρό, ώστε να κληθεί η αστυνομία.

Οι μαθήτριες αποκάλυψαν το δράμα που βίωναν από τους τέσσερις νεαρούς όλο αυτό το διάστημα και η διευθύντρια του σχολείου απέβαλε τους τέσσερις μαθητές.

Πάντως, σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τοπικοί εκπαιδευτικοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός και δήλωσαν ότι «πρόκειται μόνο για μερικά χαστούκια και άσχημα σχόλια στον διάδρομο του σχολείου και το θέμα έχει διευθετηθεί».

Είδες οι βρωμο-Αφγανοί,οι Πακιστανοί  και τα λοιπά καθάρματα οι Σύριοι , που τους μαζέψαμε στην Ευρώπη να μας… ξεπαρθενιάσουν τις αγνές θυγατέρες  μας;  Συμφορά!

Θα συνέβαινε αυτό σε ελληνικό, αγγλικό, ιταλικό σχολείο; Ποτέ! (Γι αμερικανικό δεν το  συζητάμε μια κι εκεί,σχολεία και πανεπιστήμια είναι…παρθεναγωγεία. Μόνο σφαίρες πέφτουν στις αίθουσες και τους διαδρόμους). Ποτέ οι ΄Ελληνες μαθητές δε χουφτώνουν συμμαθητριές τους, δεν ασκούν σεξουαλική πίεση,  δε βωμολοχούν. Το ίδιο  και οι ΄Αγγλοι χούλιγκανς ή η “λατίνοι”  Ιταλιάνοι έφηβοι.

Είναι φανερό πως μια ολόκληρη βιομηχανία καταγγελιών έχει στηθεί κι αυτή  βρίσκεται πίσω απ΄όλες  τις φανατικές και αυθαίρετες καταγγελίες κατά των προσφύγων για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών.   Πρωτοπόρες, κυρίως κάποιες “κυράτσες”,που δε γουστάρουν με τίποτα τους πρόσφυγες και  γύρισαν πίσω στις αλήστου μνήμης εποχές,που διαλαλούσαν “καλός άντρας ο νεκρός άντρας”.Μόνο που  σήμερα οι κόρες και οι εγγόνες …  προβιβάζουν την  ατάκα σε “καλός άντρας ,ο νεκρός πρόσφυγας άντρας”.

Ντροπή άθλιοι!  Με τις ναζιστικές-γκεμπελικές  τακτικές σας.  Δεν  πείθετε κανέναν. Οι νοήμονες, οι έντιμοι,οι πολίτες της Ευρώπης,γυναίκες και άντρες, στέκονται αλληλέγγυοι στην προσφυγιά, τους γονείς που θρηνούν πνιγμένα παιδιά, στους ανθρώπους που εξαιτίας   των επιλογών των δικών μας κυβερνήσεων. κατάντησαν όπως κατάντησαν σήμερα.