ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

“ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ  ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ”  ΤΑ  ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.

 

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Οι Σκοπιανοί καταδιώκουν τους μετανάστες με λυκόσκυλα -Με ουλές και δαγκωματιές επιστρέφουν στην Ειδομένη.
Οι Σκοπιανοί καταδιώκουν τους μετανάστες με λυκόσκυλα -Με ουλές και δαγκωματιές επιστρέφουν στην Ειδομένη

Οι Σκοπιανοί δεν στήνουν μόνο διπλούς φράχτες στα σύνορα με την Ελλάδα, αλλά, προσπαθεί να απωθήσει τους πρόσφυγες και με μεθόδους που προκαλούν φρίκη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, βάζουν ακόμη και λυκόσκυλα να κυνηγούν και να τραυματίζουν μετανάστες.

Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ειδομένη αναφέρουν ότι έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσουν περιστατικά με μετανάστες που επιστρέφουν ματωμένοι από τα Σκόπια μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να περάσουν από τη χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη. «Περιθάλψαμε τουλάχιστον είκοσι άτομα που έφεραν ουλές από δαγκωματιές σκύλων» περιγράφει στην Καθημερινή γιατρός-μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Ειδομένη.

Οι Σκοπιανοί επιδίδονται σε αυτή την άθλια πρακτική στο χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στους δυο φράχτες που έχουν ανεγερθεί στα σύνορα, σε απόσταση πέντε μέτρων ο ένας από τον άλλο με προφανή σκοπό να εγκλωβίζουν εκεί τους παράνομους μετανάστες και να τους μεταχειρίζονται με αυτόν τον τρόπο.

΄Ετσι, όπως επέτρεψαν οι γενιές και οι πολύμορφες  συγκυρίες  να εξελιχθεί η κατάσταση στην ανθρωπότητα “από καταβολής κόσμο” μέχρι σήμερα, οι “κακοί” είναι φανερό πως κουμαντάρουν ανεξέλεγκτοι  τον κόσμο.  Ανέκαθεν.

Αλλά, με τον αφορισμό αυτό, να επισημάνουμε πως “κακοί” δεν είναι μόνο όσοι ασκούν εξουσία. Δεν είναι ο Σκοπιανός κυβερνητικός χαρτογιακάς, που συνέλαβε και εφάρμοσε μέσω του μπάτσου του αυτή τη ναζιστική ιδέα, να αμολάνε  τα “ντόμπερμαν”   στους πρόσφυγες με τα παιδιά στην αγκαλιά και να τους ξεσκίζουν. Το ίδιο υπεύθυνος είναι και ο καθημερινός άνθρωπος (εν προκειμένω “ανθρωποειδές”) στη Λέσβο και την Ειδομένη που πετροβολάει  τον πρόσφυγα να φύγει, να πάει αλλού. (Πού αλλού, ρε άθλιε;).

Εμείς, όσοι δεν είμαστε με τους “κακούς (και τους μεν και τους δε),αλλά παλεύουμε ο καθένας με το δικό του τρόπο να κάνουμε τη ζωή του διπλανού μας ,αλλά και τη δική μας, καλύτερη και ονειρευόμαστε να παραδώσουμε στις γενιές που έρχονται έναν κόσμο δικαιότερο, δεν φτάνουμε, δεν αρκεί η δύναμη μας. Ούτε όσοι είμαστε, μα ούτε και με τον τρόπο και τη μέθοδο που ο καθένας μας ή πολλοί μαζί αγωνιζόμαστε, μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, “να φέρουμε τον κόσμο ανάποδα”. Κάτι δε γίνεται καλά, αφού μια ζωή  είμαστε και λίγοι και αναποτελεσματικοί στους αγώνες μας.

Και δε φταίει, φυσικά,  που “αυτοί” έχουν τα όπλα κι αν χρειαστεί (αν τους “μπούμε πολύ στη μύτη”), τα στρέφουν εναντίον μας. Δε λέμε , βέβαια, πως θα μας εξοντώσουν με τις βόμβες τους. ΄Εχουν όπλα πολλά και διάφορα, για να μας τελειώσουν. Από τους θεσμούς που διαθέτει και ελέγχει κάθε εξουσία ( μπορεί να σου στήσει οποιαδήποτε κατηγορία θέλει και να σε εξουδετερώσει εν ριπή οφθαλμού), μέχρι να στρέψει εναντίον σου τις αποχαυνωμένες για χίλιες αιτίες και αφορμές λαϊκές μάζες. Στην έσχατη μόνο ανάγκη θα σου ρίξει σφαίρες και  “Ναπάλμ”.

Να γίνουμε αντάρτες των πόλεων λένε μερικοί. Να βάζουμε εμείς “Ναπάλμ”,  να πετάμε ρουκέτες στις “χωματερές παραπληροφόρησης”, να επιλέγουμε ανθρώπους του Συστήματος και να τους εκτελούμε.  ΄Ετσι, και σε φόρμα εξέγερσης βρισκόμαστε και αυτοί  δεν κοιμούνται ήσυχοι και βάζουμε ένα λιθαράκι να αλλάξει σιγά σιγά ο κόσμος,  όπως ονειρευόμαστε.

Εν τάξει.  Αποφασίζουμε, λοιπόν  και αύριο το πρωί ξεκινάμε ένα μπαράζ πυρπολήσεων, εκρήξεων βομβών στην Ειδομένη, τη Λέσβο,την Κω, τον Πειραιά .Παράλληλα, περνάμε  λάθρα  απέναντι στα Σκοπιανά λημέρια και ξαπλώνουμε τον μπάτσο, που στέλνει τα σκυλιά κατά πάνω στους πρόσφυγες με τα μωρά και δίνουμε τα κρέατά του να κάνουν τσιμπούσι τα “ντόμπερμαν”. Ξεχάσαμε πως βγάζουμε και την προκήρυξη-σεντόνι (γι΄αυτή στην ουσία γίνεται όλο τούτο το  κινηματικό τζέρτζελο, όχι για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες) στην οποία για πολλοστή φορά εξηγούμε τους λόγους που  προχωρήσαμε στις ακραίες  ενέργειες και  περνάμε, φυσικά στην ανάλυσή μας τον καπιταλισμό και το Σύστημα …”γενεές δεκατέσσερις”.

Υπάρχει κανείς σοβαρός, νοήμων και ίστωρ (ημένος) που θα πιστέψει πως θα μας πάρουν στα σοβαρά τους “αντάρτες” με τέτοια χρήση βίας ,θα μας φοβηθούν και θα σταματήσουν να στέλνουν τα σκυλιά πάνω στους μετανάστες; Δεν υπάρχει. Ουδείς σώφρων και λογικός πιστεύει ότι θα έδιναν οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα αυτού του είδους οι βίαιες ενέργειες.

Το μοναδικό (και τελικό) αποτέλεσμα θα  ήταν η ικανοποίηση που θα θα λάβαιναν οι αντάρτες από την εκτόνωση του επαναστατικού τους μένους και φυσικά  η άγρια χαρά του συντάκτη των προκηρύξεων,ο οποίος για άλλη μια φορά πέρα από περιχαρής και  υπερήφανος, θα ένιωθε και τούτος σε κινηματική έξαρση και επαναστατική ετοιμότητα, έστω και συγγραφική, αφού συνέταξε τέτοιο  μαρξιστικό-λενινιστικό -τροτσκιστικό “σεντόνι” αξιώσεων, με τσιτάτα, ξύλινες λέξεις- φράσεις, χιλιοφορεμένες απόψεις, εν πάση περιπτώσει μια μακροσκελή πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική ανάλυση, εφάμιλλη  των παλιότερων κομματικών μανιφέστων  που έγραφε ο συντάκτης ομιλιών  του πάλαι ποτέ… αριστερού Τσίπρα ,πριν του αναθέσουν από την Ευρώπη να “βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά” και  “να κοιμηθεί όπως έστρωσε”.

Κι αν βρίσκετε υπερβολικά,  ανιστόρητα  ή αφελή τα συμπεράσματά  μας, ελάτε να μας δείξετε μια περίπτωση στην Ιστορία που ο ΄Ενοπλος, Λαϊκός Επαναστατικός Αγώνας στη μορφή που τον ορίζουμε και τον  ανα-γνωρίζουμε ,”γύρισε τον κόσμο ανάποδα”. Πουθενά και ποτέ.  Μπορεί, ας πούμε, η Α ΄17 Νοέμβη, όντως   να σκόρπισε  κάποτε ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας σε ένα λαό που βγήκε από μια δικτατορία και είδε τους βασανιστές του Μουστακλή και των φοιτητών στην Μπουμπουλίνας να πληρώνονται με  το ίδιο νόμισμα.  ΄Ομως, λίγο μετά, όταν η Β΄17 Νοέμβρη των Ξηρών και του Κουφοντίνα (οι (“πιτσιρικάδες”)  “απαλλοτρίωσαν”  από τους “γέρους” το 45αρι ,τη γραφομηχανή και τις σφραγίδες και προχώρησαν  στην εκτέλεση  του Μπακογιάννη  , δεν είναι που δε σκόρπισαν πια ρίγη συγκίνησης εκείνη την εποχή, αλλά και καλείται, ακόμα και σήμερα ο Κουφοντίνας,  όχι από το Σύστημα, αλλά από μας τους “άλλους” , που δεν καταλάβαμε τί έγινε τότε, να μας εξηγήσει . Γιατί, ρε παιδιά, τον Μπακογιάννη; (Πέρα από τις εξηγήσεις, τα ίδια και τα ίδια, που γράψαν στο  “σεντόνι” τους  εκείνο τον καιρό ).

Κι αν κάποιος (από τους “άλλους” πάλι) πει  “ποιος είσαι συ, ρε άκαπνε κόπανε και ποιος σε εξουσιοδότησε να διατυπώνεις τέτοιες κρίσεις και συλλογισμούς για την “΄Ενοπλη λαϊκή Πάλη”, όχι για να απολογηθούμε,  αλλά για να ενημερώσουμε, παραθέτουμε το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύτηκε εδώ στις 3 Μάρτη 2015:

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΝΩΝ. ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.

Να δηλώσω εξ αρχής πως ως ιστορικός και υπεύθυνος του  Homo-Naturalis.gr καθώς και οι συνεργάτες  του ιστορικού σάιτ, συμπαραστεκόμαστε ασυζητητί και με όλη μας την ψυχή  στον αγώνα που ξεκίνησαν οι απεργοί πείνας πολιτικοί κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές Δημήτρης Κουφοντίνας, Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης, Γεράσιμος Τσάκαλος, Χρήστος Τσάκαλος και Γιώργος Πολύδωρας.

Δεν υπήρξα (από καθαρή σύμπτωση στην αρχή και συνειδητά αργότερα) «Αντάρτης Πόλεων». Είχα όμως την εξαιρετική τύχη και ως πολίτης και ως ιστορικός, να γνωρίσω και να διατηρήσω πολύχρονη προσωπική σχέση με  κάποια από τα μέλη της  παλιάς γενιάς των  Ανταρτών Πόλεων.  ΄Οπως έχουμε ξαναγράψει εδώ, όταν «φτάσει  το πλήρωμα του χρόνου», θα δημοσιευτούν  πολλές και σημαντικές μαρτυρίες-απομνημονεύματα της δράσης  εκείνων των αγωνιστών, που μας  εμπιστεύτηκαν τις διηγήσεις τους,  ως αξιόλογο και απαραίτητο περιεχόμενο της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας.

 Με τα μέλη των νέων οργανώσεων της ΄Ενοπλης Λαϊκής Πάλης, δεν έτυχε να έχω προσωπική γνωριμία. Τα γνωρίζω μόνο μέσα από τη δράση και τα κείμενά τους που,  εκτός των άλλων, είμαι, ως εκ της ιδιότητάς μου, υποχρεωμένος να παρακολουθώ.   Με την ευκαιρία, όμως,   της έναρξης σήμερα της απεργίας πείνας των  παραπάνω πολιτικών κρατουμένων, από την δική μου εμπειρία και εκτίμηση, θα καταθέσω  μια ιστορική κρίση για την ποιότητα του χαρακτήρα και την αγωνιστικότητα τέτοιων ανθρώπων.

Οι «Αντάρτες Πόλεων δεν είναι καμωμένοι  από την κοινή στόφα που συναντάς στο «μέσο», σημερινό  άνθρωπο. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνείς ή όχι με την ιδεολογία τους, οφείλεις να παραδεχτείς πως τους περισσότερους απ΄αυτούς διακρίνει μια αναμφισβήτητη ανυστεροβουλία, ειλικρίνεια προθέσεων και φυσικά  ιδεολογική υποδομή και φόρτιση σε ό,τι κάνουν. Τέτοια άτομα δεν επιλέγουν συνήθως το δρόμο του ένοπλου αγώνα… χάριν γούστου. Κανείς δεν αφήνει εύκολα τη βόλεψή του, τον «καναπέ» του, τις μικρές και τις μεγάλες  απολαύσεις-προσφορές της ζωής, για να «βάλει το κεφάλι του στον τορβά». Και μάλιστα χωρίς προσωπικό «διάφορο». Δεν είναι ούτε εύκολες, ούτε συγκεχυμένες και  επιπόλαιες τέτοιες επιλογές. Αλλιώς, θα τις έκανε ο καθένας.

 Οι φορείς της ιδεολογίας της ΄Ενοπλης Λαϊκής Πάλης, είτε επειδή  έχουν οι ίδιοι  βιώσει ακραίες συμπεριφορές πίεσης  του Συστήματος, είτε από ελεύθερη συνειδητοποίηση (συνεπικουρούμενη και από έναν ιδιαίτερο , γονιδιακό, θα λέγαμε, εξοπλισμό-τσαγανό), κατέληξαν στην απόφαση πως θα αλλάξουν τον  «κόσμο» με τον τρόπο που εκείνοι νομίζουν πως θα τα καταφέρουν . Ούτως ή άλλως, πάντως, όσοι πέρασαν τις «γραμμές», ούτε τυχαίους μπορείς να τους πεις, ούτε παράφρονες. Και είναι σίγουρα αλλιώτικοι άνθρωποι.

΄Οσοι, λοιπόν (κυρίως κουφιοκέφαλοι) με την έναρξη αυτής της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων, θα σπεύσουν από την άνεση και την ασφάλεια της «πολυθρόνας» τους να κάνουν την κριτική τους για τους απεργούς και να πουν το «κοντό και το μακρύ» τους, ας λάβουν υπόψη τους πως, αν μη τί άλλο, «δεν δικαιούνται δια  να ομιλούν»  και να κρίνουν εκ του ασφαλούς. Δεν έχει ο λόγος και η κριτική  τους κανένα  νόημα και καμιά αξία. Αν μπορούν να το καταλάβουν, έχει καλώς, αν όχι, μόνο οι ίδιοι χάνουν.

 Καλούμε όλους τους  συνειδητοποιημένους  πολίτες να μην  επιτρέψουν με την αδράνεια, την αδιαφορία ή την αντιπαλότητά τους, να απολεστεί αυτός ο αγώνας. Είναι υπόθεση όλων μας να έχει αποτελεσματική έκβαση ο αγώνας κι αυτών των απεργών πείνας. Για την αξιοπρέπεια ,την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό μας.

Να προσέξουμε όλοι.  Να επαναφορτίσουμε  την αδειανή μπαταρία των ιδεολογικών ανακλαστικών μας. Να δηλώσουμε «παρόντες». Ας αφήσουμε μόνο του το Σύστημα ( «αριστεροί”, λέει, τούτη τη φορά γρασάρουν τη μηχανή του !) να απολογηθεί για την απουσία του, την αδιαφορία  και την εκδικητικότητά του.

Ας  διαλέξουμε πλευρά.”

Με αυτή λοιπόν  την ιδιότητα του “εντολέα” ιστορικού, αλλά και του συνειδητοποιημένου Πολίτη , τα καταθέτουμε όλα αυτά.  Και εικάζουμε πως και  η  άποψη  όσων “μπαρουτοκαπνισμένων” μας εμπιστεύτηκαν τη βιωματική τους ιστορία,  είναι ίδια με τη δική μας.  Κι εκείνοι τελικά (οι περισσότεροι) κατέληξαν στην κοινή  αντίληψη πως   ο δρόμο της ΄Ενοπλης Λαϊκής Πάλης είναι αδιέξοδος.

Οπότε τί γίνεται, παίδες; Πώς πολεμάμε το Σύστημα; Πώς τους παίρνουμε τα “ντόμπερμαν” από τα χέρια  και αντί να  κατασπαράζουν τους πρόσφυγες-θύματα,  τα κάνουμε να   μας  φέρνουν στα δικά μας  πόδια  τους θύτες, να τιμωρηθούν και  να πληρώσουν για τα βαριά, τα θηριώδη αυτά κρίματά τους, που συνιστούν “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”;

Την προσωπική μας άποψη για το συγκεκριμένο θέμα, την έχουμε εκθέσει εδώ. Πώς  “θα φέρουμε τον  κόσμο ανάποδα”, το έχουμε αναλύσει. Και πάλι θα γράψουμε κείμενο εμπλουτισμένο με νέα δεδομένα. Αλλά, είναι  ευκαιρία να μπουν στο τραπέζι  και διαφορετικές απόψεις.  Πάντα βγαίνει ζουμί από το διάλογο . Να μιλήσουν κι “αυτοί ” να μιλήσουν και οι   “άλλοι” .

 _________________________________________________________

 

1.ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
2. ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΡΙΠΗ
1. Τα κονδυλώματα.

Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι παρουσιάζεται αύξηση των προκαρκινικών αλλοιώσεων και των κονδυλωμάτων στους νέους ηλικίας 16-25. Για τη χώρα μας η κατάσταση είναι πιο ανησυχητική αν λάβει κανείς ύπόψη ότι μόνο το 35% των νέων έχουν εμβολιαστεί για την πρόληψη του ιού HPV (στην Αυστραλία έχει εμβολιαστεί το 95% των νέων).

Όπως εξηγεί η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine, τα κονδυλώματα οφείλονται στον ιό HPV και διαδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής με ή χωρίς προφυλακτικό (δεν προστατεύει 100%). Εμφανίζονται γύρω και πάνω στα γεννητικά όργανα του άντρα και της γυναίκας. «Το θετικό είναι πως οι θεραπείες για τα κονδυλώματα έχουν εξελιχθεί. Πλέον με το laser διοξειδίου C02 μπορούμε να τα καταστρέψουμε ακόμα και μέσα σε μία συνεδρία. Η μέθοδος γίνεται υπό τοπική αναισθησία, είναι αναίμακτη και ελάχιστα τραυματική» αναφέρει η γιατρός.

Το laser C02 για τα κονδυλώματα καταστρέφει αποκλειστικά τις βλάβες χωρίς να επιδρά σε γειτονικούς ιστούς. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός, αφού αμέσως μετά κάποιος επιστρέφει στις δραστηριότητές του. Όπως παρατηρεί η Δρ Τσιατούρα: «Το μεγάλο πλεονέκτημα του laser είναι ότι η μέθοδος είναι γρήγορη και δεν αφήνει ουλές, όπως συμβαίνει συνήθως με την κρυοπηξία ή τη διαθερμία. Επίσης δεν απαιτούνται πολλές συνεδρίες, γεγονός που επιβαρύνει την ψυχολογία του ασθενή». Η θεραπεία εφαρμόζεται σε άντρες και γυναίκες και το κόστος της είναι προσιτό.

Στη Σουηδία, εδώ και κάποια χρόνια έχουν μειωθεί αισθητά  τα αφροδίσια νοσήματα. Δεν είναι μόνο η συνεχής ενημέρωση από οικογένεια, σχολείο, αρμόδιους φορείς, αλλά σημαντικός  είναι και ο ρόλος της νοοτροπίας των ανθρώπων.  “Δεν  παίζω  ρώσικη ρουλέτα στις σχέσεις μου” ,μου έλεγε παλιότερα ένας νεαρός Σουηδός, “έρωτα κάνω”.

Εδώ σε μας, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Εξ ου και η  κατακόρυφη αύξηση των ασθενειών που σχετίζονται με το σεξ, όπως την περιγράφουν οι ειδικοί .  Δεν είναι πολύς καιρός πριν, που συνέλαβαν στις περιοχές γύρω από την Ομόνοια εκδιδόμενες γυναίκες, φορείς του Aids με τις οποίες,όπως οι ίδιες αποκάλυπταν, πολλοί απαιτούσαν να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό!

Ο Ελληνάρας είναι σε όλα του υπερβολικός. Και προπαντός στερείται της ικανότητας να ξεδιακρίνει το λογικό και το αυτονόητο. Από τα μεγάλα κουσούρια της φυλής. Δεν… κωλώνει πουθενά. Ειδικά σε  σεξουαλικά θέματα. “΄Ο,τι κινείται το εκτελεί” ο σερνικός, του οποίου ,κύριο γνώρισμα είναι η…σερνικάδα. Και χωρίς προφυλάξεις θα κάνει σεξ και θα τα “ρίξει” σε όποια βρει μπροστά του και θα αραδιάσει ένα σωρό ψέματα,  ό,τι παραμύθι  του κατέβει, αρκεί να ρίξει θηλυκό στο κρεβάτι. Ακόμα και   την υγεία του ‘θα παίξει κορώνα γράμματα”, καταπίνοντας τόνους αναβολικά,  για να “χτίσει” φέτες κορμί και να αποκτήσει…προσόντα!

Στη Σουηδία που λέγαμε, εντυπωσιάζεσαι επειδή οι γυναίκες, πέρα από το γεγονός πως είναι ιδιαίτερα αυστηρές σε θέματα προφύλαξης στη σεξουαλική πράξη, αποτρέπουν οι ίδιες τους άντρες, αν διαπιστώσουν πως παρεκτρέπονται και ζητούν “παρανοϊκά” ή άλλα επικίνδυνα σεξουαλικά παιχνίδια. Πχ. είναι αυστηρές στο θέμα των κινδύνων από τη συνήθεια της αιδοιλειχίας,  η οποία, όπως αποδείχτηκε στις ημέρες μας,  είναι μια απασφαλισμένη βόμβα για την υγεία και  των  δύο εραστών.

Γράφαμε γι΄αυτό το συγκεκριμένο θέμα 31/1/2016

3. Σάλος από δημοσίευμα που δίνει τρεις μήνες ζωής στον Μάικλ Ντάγκλας
Σάλος από δημοσίευμα που δίνει τρεις μήνες ζωής στον Μάικλ Ντάγκλας [εικόνα]

Ο ίδιος ο Μάικλ Ντάγκλας έχει διευκρινήσει στο παρελθόν ότι ο καρκίνος που εμφάνισε στον φάρυγγα του δεν ήταν ούτε από τα πολλά τσιγάρα, ούτε από το αλκοόλ, αλλά από την τάση που είχε να κάνει συνέχεια στοματικό έρωτα στις γυναίκες.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όχι δεν τα θεωρώ υπεύθυνα (τα τσιγάρα και το αλκοολ). Χωρίς να θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, ο συγκεκριμένος αυτός καρκίνος προκαλείται από ένα όγκο (HPV) για τον οποίο ευθύνεται η αιδοιολειξία».
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 2010, και οι γιατροί θεωρούσαν πιθανή τη μοιραία εξέλιξη της υγείας του.

                                   Και στις              2/6/2013:

«Μάικλ Ντάγκλας: Για τον καρκίνο μου φταίει ο στοματικός έρωτας

Σε μία απίστευτη δήλωση προέβη ο Μάικλ Ντάγκλας, πάλαι ποτέ πρωταγωνιστής μεταξύ άλλων και του «Βασικού Ενστίκτου». Σε μία σοκαριστικά ειλικρινή συνέντευξή στον βρετανικό Guardian ισχυρίστηκε ότι ο καρκίνος του φάρυγγα με τπν οποίο είχε διαγνωσθεί το 2010 ήταν το αποτέλεσμα στοματικής σεξουαλικής επαφής.

Με αφορμή την παραπάνω πρόσφατη δήλωση του ερωτύλου (αλλά καλού) ηθοποιού ,που είχε παλιότερα παραδεχτεί πως είναι σεξομανής και σεξιστής , παραθέτουμε αποσπάσματα από (κατά καιρούς) δημοσιεύματά μας  προς…γνώσιν και συμμόρφωσιν των ατακτούντων και απληροφόρητων φίλων μας του σάιτ.
1. «Ο στοματικός έρωτας προκαλεί καρκίνο του λάρυγγα!
Η καθηγήτρια Μώρα Γκίλλισον του Πανεπιστημίου του Οχάιο, δήλωσε ότι ο σεξουαλικώς μεταδιδόμενος ιός HPV αποτελεί μεγαλύτερη αιτία πρόκλησης ορισμένων μορφών καρκίνου του στόματος, απ’ ότι ο καπνός απ’ τα τσιγάρα.
«Ένας ιός που μεταδίδεται κατά τη διάρκεια του στοματικού έρωτα είναι πλέον η κύρια αιτία του καρκίνου του λάρυγγα σε άτομα κάτω των 50 ετών, προειδοποιούν οι επιστήμονες!
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται, ο ιός του θηλώματος (HPV), ο οποίος μπορεί να μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης χωρίς προφυλάξεις, ευθύνεται για την ανησυχητική αύξηση των δυνητικά θανατηφόρων μορφών καρκίνου του στόματος κατά τις τελευταίες δεκαετίες.»
2. «…Ο σεξισμός (και οι μανίες γενικότερα),εκτός των προβλημάτων που προκαλεί στην υγεία, συντελεί και στην αποβλάκωση και την περιθωριοποίηση του ατόμου. ΄Οπως όλοι οι εξαρτημένοι, μπορεί δίπλα μας ο κόσμος να καίγεται, αλλά ο σεξιστής συνεχίζει να φλέγεται για την ικανοποίηση του αρρωστημένου πάθους του» .
3. «…Θα συμπληρώναμε σήμερα πως η Φύση ναι, μεν, δεν εμποδίζει τα άτομα να «συνευρεθούν» σεξουαλικά ,αν υφίσταται η κατάλληλη διάθεση-χημεία,αλλά δεν είναι στους κανόνες και τις επιδιώξεις της η ανεξέλεγκτη, σεξουαλική βουλιμία, που οδηγεί σε μια επικίνδυνη μορφή «παχυσαρκίας», το σεξισμό, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη διατροφή. Ο υπέρβαρος-παχύσαρκος άνθρωπος ,εξαιτίας άλογης και υπερβολικής κατανάλωσης τροφών, είναι άρρωστος και αφύσικος. Το ίδιο και σεξιστής. Ο τιδήποτε εκτός φυσικής σεξουαλικής συμπεριφοράς, είναι διαστρέβλωση, παρέκκλιση, προσβολή της Φύσης.
Πολλές ιστορικές εποχές μαστίζονται από την ασθένεια του σεξισμού . Σήμερα, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ειδικά με τον κινηματογράφο-βίντεο-τηλεόραση, το ιντερνέτ , έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πλήττει όλες τις ηλικίες και τα δύο φύλα. Η παράλογη, παθιασμένη λατρεία του σεξ στην εποχή μας είναι ασθένεια από την οποία νοσούν μεγάλα πληθυσμιακά στρώματα, ενίοτε είναι βαριά και ανίατη και σε τέτοιες περιπτώσεις οδηγεί το άτομο στην περιθωριοποίηση, την αντικοινωνική συμπεριφορά, την παραβατικότητα, ακόμα και σε εγκληματικές πράξεις (βιασμός, παιδεραστία,σαδισμός-μαζοχισμός κ.λπ).
Η αναζήτηση,η ενασχόληση και η απόλαυση του σεξ δεν είναι απλά υγιείς δραστηριότητες του ατόμου, αλλά και επιταγή της Φύσης. Η αποχή από το σεξ οδηγεί, όπως και η υπερβολή, η κατάχρησή του, σε αδιέξοδες και επικίνδυνες ατραπούς. Είναι μεγάλο το ποσοστό τέτοιων άρρωστων ανθρώπων στις μέρες μας στους οποίους το αποχαυνωτικό σεξ έχει καταστεί εμμονή, πάθος και έχει καταλάβει σχεδόν το μεγαλύτερο, το αποκλειστικό μέρος της καθημερινής δραστηριότητάς τους, κατάσταση που τους καθιστά ανίκανους πλέον να σκεφτούν -ασχοληθούν με ο τιδήποτε άλλο.

 

2. Σε έξαρση η γρίπη(h1n1) στην Ελλάδα με 93 νεκρούς το νέο έτος

INDYMEDIA

Θεματικές:  Υγεία

Iatrika themata/griph

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας με τον ιό Α(Η1Ν1) να χτυπά εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες, παιδιά και νέους και η κορύφωσή της αναμένεται έως το τέλος του μήνα. Το Σαββατοκύριακο 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 93. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 99 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 295 ασθενείς.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, σχεδόν ένας στους τρεις ασθενείς που χρειάσθηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Επιπλέον 19 ήταν παιδιά ηλικίας 9 μηνών έως 16 ετών και 5 εξ αυτών έχασαν τη μάχη για τη ζωή.
Στοιχεία ανά εβδομάδα
Το πρώτο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ καταγράφηκε στα τέλη Νοεμβρίου και ο πρώτος θάνατος στις αρχές Ιανουαρίου, όταν καταγράφονται 14 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων και τα 14 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Σε μια εβδομάδα τα σοβαρά κρούσματα φτάνουν τα 36, οι νοσηλείες σε ΜΕΘ τις 35 και καταγράφονται 5 θάνατοι.
Μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στην Ελλάδα έχoυν καταγραφεί 99 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 93 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 13 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.
Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου καταγράφονται 27 θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης, τα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης ανέρχονται σε 156, εκ των οποίων τα 147 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.
Σε μια εβδομάδα (4 Φεβρουαρίου), οι θάνατοι φτάνουν τους 44, τα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης τα 224, εκ των οποίων τα 213 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ μία μέρα μετά οι νεκροί φτάνουν στους 51, οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι 144, ενώ ο συνολικός αριθμός των νοσηλευομένων αγγίζει τους 233 ασθενείς.
Στις 12 Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί συνολικά 81 θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης, 120 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά, 293 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.
Κατά την περυσινή περίοδο (2014-2015) καταγράφηκαν 111 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 99 θάνατοι αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 12 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Επρόκειτο για 61 άνδρες και 50 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 67 έτη. Συνολικά καταγράφηκαν 248 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 233 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.
Η γρίπη είναι…..
Οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).
Πώς μεταδίδεται η γρίπη;
Η γρίπη μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων του αναπνευστικού (βήχας, φτέρνισμα) ή με την άμεση επαφή με μολυσμένα άτομα ή μολυσμένες επιφάνειες.
Πώς μπορεί κάποιος να προφυλαχθεί από την εποχική γρίπη;
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός. Δυστυχώς και παρά τις συστάσεις των ειδικών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, παραμένει ανεμβολίαστο, με το ποσοστό να κυμαίνεται τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και στους επαγγελματίες υγείας στο απογοητευτικό ποσοστό του 10% περίπου.
Επιπλέον, η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως η υγιεινή των χεριών και των άλλων μέτρων προφύλαξης για τις αναπνευστικές λοιμώξεις, μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης της γρίπης.
Σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει την έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 μέρες) -κατά την κρίση των θεραπόντων γιατρών- χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου, ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης.
Πότε πρέπει να γίνεται αντιγριπικός εμβολιασμός;
Η καλύτερη περίοδος για τον εμβολιασμό είναι το δίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος κάθε έτους. Σε περίπτωση που δεν γίνει κατά την περίοδο αυτή, μπορεί να γίνει καθ’ όλο το διάστημα που υπάρχουν κρούσματα γρίπης στην κοινότητα.
Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο;
Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Επαγγελματίες υγείας και εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας. Παιδιά και ενήλικοι με άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες, καρδιακή νόσο, ανοσοκαταστολή, μεταμόσχευση οργάνων, αιμοσφαιρινοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφρική νόσο ή νευρομυϊκά νοσήματα.
Όσοι φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.
Οι έγκυες και τα άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών.
Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια.
Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εποχικό αντιγριπικό εμβόλιο;
Άτομα με ιστορικό σοβαρής αλλεργίας σε αυγά ή σε κάποιο από τα συστατικά του εμβολίου (για άτομα υψηλού κινδύνου πρέπει να προηγείται επικοινωνία με αλλεργιολογικό τμήμα). Άτομα με ιστορικό αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο της εποχικής γρίπης. Άτομα με ιστορικό συνδρόμου Guillain – Barre. Άτομα με πυρετό πρέπει να περιμένουν να υποχωρήσει ο πυρετός πριν κάνουν εμβόλιο.