ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΚΑΜΕΡΟΝ-ΣΑΡΚΟΖΙ. ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ  ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
  2. Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ . ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.
  3. ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ
 4. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΛΛΗ. ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ
5. ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ (“ΜΗΧΑΝΗ”). ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ.
6. ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ …”ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ “.

 

1. Σφοδρή κριτική Ομπάμα σε Κάμερον και Σαρκοζί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λιβύη

 

Με δηκτικά σχόλια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε τη στάση των Ευρωπαίων ηγετών στην κρίση της Λιβύης, το 2011, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέβιντ Κάμερον ήταν απορροφημένος σε άλλα θέματα ενώ ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ήθελε να προβληθεί, με αποτέλεσμα η Λιβύη να είναι σήμερα βυθισμένη στο χάος.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Atlantic, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρεται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας διεθνής συνασπισμός, αρχικά υπό τη Γαλλία και τη Βρετανία και κατόπιν υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, πραγματοποίησε το 2011 τις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη που οδήγησαν τελικά στην ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.

Μετά την ανατροπή του καθεστώτος και τον θάνατο του Καντάφι, το κράτος κατέρρευσε, αντίπαλες παραστρατιωτικές οργανώσεις άρχισαν να μάχονται για την εξουσία και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επωφελήθηκαν από την κατάσταση για να ενισχύσουν τις θέσεις τους στη Λιβύη.

“Η Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος”, παρατήρησε ο Ομπάμα. “Όταν αναρωτιέμαι γιατί πήγαν στραβά τα πράγματα, αντιλαμβάνομαι ότι ήμουν πεπεισμένος ότι οι Ευρωπαίοι — δεδομένου ότι η Λιβύη είναι μια κοντινή τους χώρα– θα εμπλέκονταν περισσότερο στη συνέχεια”, πρόσθεσε.

Όμως αντί να γίνει κάτι τέτοιο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έστρεψε την προσοχή του σε άλλα θέματα. Ο Νικολά Σαρκοζί, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, “ήθελε να διαλαλήσει τις επιτυχίες του στις αεροπορικές επιχειρήσεις ενώ εμείς είχαμε ήδη καταστρέψει όλα τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας”, σχολίασε.

Οι δηλώσεις του Ομπάμα προκάλεσαν σάλο στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και η εφημερίδα Independent έκανε λόγο για “άνευ προηγουμένου επίθεση” εν ενεργεία προέδρου εναντίον ενός Βρετανού ηγέτη.

Αργησε να το καταλάβει ήνα το πει ο πρόεδρος Ομπάμα; Απότην άλλη δε θυμήκε να κάνει και καμιά απαραίτητη αυτοκριτική για τις ευθύνες της <αμερικής στη τραγική κατάσταση που δημιούργησαν όλοι μαζί στ <<<<<<<<<<μ΄<ανατολή και τη <β.<αφρική. Μισές κουβέντες ήταν αυτές που είπε για  Σαρκοζί- Κάμερον. Οι άλλες μισές αφορούσαν τη χώρα του.

‘Απειρες φορές υποστηρίξαμε εδώ πως το  ΝΑΤΟ φέρει μεγάλη ευθύνη για το δράμα που εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια μας τα τελευταία πέντε χρόνια. Η “Αραβική ΄Ανοιξη” τερατογέννηση της αλλόκοτης και ανιστόρητης πολιτικής των συμμάχων υπήρξε . Μην τα επαναλαμβάνουμε.

Το ερώτημα είναι άλλο αυτή την ώρα. Θα τιμωρηθούν οι ένοχοι; Θα συσταθεί διεθνές δικαστήριο για όλους εκείνους που εμπλέκονται στο μεγάλο  έγκλημα που συνεχίζεται το ίδιο άγριο και ειδεχθές ως αυτή την ώρα;

΄Η θα ζητάμε μόνο “την κεφαλήν επί πίνακι” του δικτάτορα Πούτιν και οι  δυτικοί ηγέτες θα βρίσκονται στο απυρόβλητο; Αν είναι έτσι, ουδείς θα σεβαστεί μια τέτοια δικαιοσύνη κρατών,η οποία χειραγωγείται ή αποδίδεται κατ΄επιλογή.

Πολλοί είναι εκείνοι που πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί διεθνούς δικαστηρίου για ό,τι φοβερό συνέβη στη Μ. Ανατολή κααι τη Β. Αφρική. Αν κυνηγάνε μόνο τους Τζιχαντιστές και όλους τους άλλους πρωταγωνιστές  της τραγωδίας δεν τους αγγίζει κανείς, μην περιμένετε να σας συγχωρήσουν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τη σωστή απονομή της δικαοσύνης και τη διασφάλιση της διεθνούς ασφάλειας και ειρήνης.

Δε θα μείνετε ήσυχοι,ούτε θα μπορείτε εσαεί να αποφεύγετε τις συνέπειες. Ιστορικές, σταράτες, όχι δικές σας πολιτικάντηκες κουβέντες.

2. Ντίνκο, ο «κυνηγός μεταναστών» που προκαλεί τρόμο -Περιπολεί με τεθωρακισμένα

Πρόκειται για τον 29χρονο Ντίνκο Βάλεφ, που έχει κατορθώσει να αποκτήσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα για να περιπολούν γύρω από την πόλη Yambol, με στόχο να αποτρέπει την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα του.

Όπως παραδέχεται ο ίδιος μαλιστα, προσπαθεί να στρατολογήσει περισσότερους ανθρώπους αλλά ζητά από τη βουλγαρική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια του, χρηματοδοτώντας τον για κάθε πρόσφυαγ που πιάνει.

Ο Ντίνκο εκτιμά ότι κάθε παράτυπος μετανάστης είναι τζιχαντιστής και λέει ότι: «Θα ήθελα να το περιγράφουν όλο αυτό απλά ως μια αθλητική δραστηριότητα. Δεν μπορεί να θεωρούνται βίαιοι οι αθλητές», λέει.

«Προσφέρω μια κοινωνική υπηρεσία και ταυτόχρονα προστατεύω τους συμπατριώτες μου», είπε χαρακτηριστικά.

Η αστυνομία δεν έχει λάβει μέτρα εναντίον του «κυνηγού μεταναστών», τουλάχιστον όμως το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ζήτησε από τους ντόπιους να αναφέρουν εάν έχουν πληροφορίες για παράνομες δραστηριότητε

Ηθελα να ήξερα.   ΄Oταν   πριν χρόνια,  τότε που έμπαινε   ως…λαθρό στην Ελλάδα  και ο ίδιος  αυτός  ναζιστάκος που κατέβασε σήμερα  τανκς γα να κυνηγήσει πρόσφυγες και μετανάστες, αν κανένας δικός μας  εδώ θερμόαιμος Ελληνάρας από το Κιλκίς, κρυβόταν σε κανένα γιοφύρι κοντά στον Προμαχώνα και του άνοιγε κουμπότρυπες στο άδειο του κεφάλι, ως …λαθρό, θα  έπραττε άγια; Προφανώς ναι, θα ήταν η απάντηση όλων των ανεγκέφαλων αυτών πατριωταράδων με το χαμηλό iq.

Δε βρίσκεις άκρη με δαύτους. Απανταχού της γης. Ποιους λέτε στρατεύουν οι διάφοροι ισχυροί ή παρανοϊκοί με ιδεοληψίες και φονταμενταλισμούς, για να  ξεκοιλιάζουν συνανθρώπους τους; Κάποιους σαν το Ντίνκο βεβαίως με το κουκούτσι μυαλό και το παραγεμισμένο  με κοπριά κεφάλι.

Το ωραίο πάντως είναι πως οι αρχές ζητούν,λέει, να μάθουν αν έκανε..παρανομίες ο  Ναζί! Λες και δεν είναι έγκλημα να κατεβάζεις τανκς και να κυνηγάς ανθρώπους και μάλιστα πρόσφυγες.

Στη Βουλγαρία υπάρχει μια σιωπηρή ανοχή της εγκληματικότητας-παραβατικότητας γενικά από τις αρχές. Μια ομερτά, θα λέγαμε, δοθέντος πως πολλοί μαφιόζοι κατείχαν (παλιότερα ,αλλα και τώρα, έστω λιγότερο) κομβικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Αν τολμήσεις και πας με αυτοκίνητο από Σόφια στη Ρούσε για να περάσεις το Δούναβη και να πας στο Βουκουρέστι ,”φίδι που σε έφαγε”. Αν δεν καταβάλεις…λύτρα δεν περνάς με τίποτα απέναντι από τη μεγάλη γέφυρα.

Γράφαμε γι΄αυτή την αισχρή διαφθορά και διαπλοκή εγκληματιών και αρχών εδώ παλιότερα:

ΑΛΒΑΝΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ …ΗΘΗ!
6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Πρέβεζα: Η αμίμητη ατάκα Αλβανού οδηγού σε αστυνομικούς που τον σταμάτησαν για έλεγχο!

Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης…

Η σύλληψη του 44χρονου Αλβανού για ενεργητική δωροδοκία, έγινε αργά χθες το βράδυ (05-08-2014) από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α.στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου, ο 44χρονος υποσχέθηκε στους αστυνομικούς την άμεση καταβολή του χρηματικού ποσού των 50 ευρώ, προκειμένου να μη βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο για τροχονομική παράβαση.

»Παιδιά θα έρθω αύριο όπου μου πείτε να σας δώσω το 50άρικο. Απλά αφήστε με να φύγω» φέρεται να είπε ο 44χρονος. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνα για να διαπιστώσουν αν ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης εμπλέκεται σε άλλες εγκληματικές ενέργειες…

΄Ενα σχετικό θέμα είχαμε ανεβάσει κι εμείς εδώ στις 4-10-2011:

«ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ:Οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων διαδήλωσαν εναντίον της εγκληματικότητας που,όπως ανέφεραν, δημιουργούν ομάδες αθιγγάνων, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια και συλλήψεις.»(ΜΜΕ

«΄Ολα τα χει η Μαριωρή ,ο φερετζές της λείπει».
Η Βουλγαρία, μετά την Αλβανία, είναι η χειρότερη βαλκανική χώρα από άποψη εγκληματικότητας. Αλλά και η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι σχεδόν δραματική. Για να μη μιλήσουμε για τη διαφθορά και τη διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα συναλλαγής με το κράτος. ΄Ενα βιωματικό παράδειγμα θα καταθέσω, για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της διάβρωσης του κράτους και της διαφθοράς των υπαλλήλων του.
΄Εχω ταξιδέψει πάνω από εκατό φορές στον αυτοκινητόδρομο Σόφιας-Ρούσε.Η διαδρομή είνα μια κόλαση. Στενός δρόμος (πλην 80 χιλιομέτρων βγαίνοντας από Σόφια), οδόστρωμα πεπαλαιωμένο, τούνελ «αρχαία» και πολλά, επικίνδυνες προσπεράσεις οδηγών. Αλλά, αυτά είναι τα…καλύτερα. Γιατί από Πλέβεν μέχρι Ρούσε αρχίζει η πραγματική κόλαση. Ολοζώντανοι παραμονεύουν ανά 500 μέτρα ο Προκρούστης , ο Σίνης ,ο Περιφήτης για να ληστέψουν τους δυστυχείς ταξιδιώτες. Και οι ληστές αυτοί είναι κανονικοί… αστυνομικοί. Κρυμμένοι πίσω από στροφές του δρόμου, μόλις δουν αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες, εφορμούν, το ακινητοποιούν και σε έξαλλη κατάσταση στα βουλγαρικά σου δίνουν να καταλάβεις πως έτρεχες με…140! Εσύ παθαίνεις, προσπαθείς να τους εξηγήσεις στα αγγλικά ότι σε τέτοιο δρόμο ούτε με 60 μπορείς να πας (και με τόσο πήγαινες),αλλά χάνεις τα λόγια σου. «Δεν καταλαβαίνουν θεό». Σου ζητάνε (σου αρπάζουν καλύτερα) τα «χαρτιά» σου, κρατούν το δίπλωμά σου και σου λένε «φεύγα τώρα». Διαμαρτύρεσαι, φωνάζεις, ρωτάς γιατί όλα αυτά, αφού δεν έκανες παράβαση, απειλείς πως θα τους αναφέρεις, αλλά, αν συνεχίσεις, κινδυνεύεις να σου βάλουνε χειροπέδες ή να σου σπάσουν κανένα κλομπ στην πλάτη και να πας μέσα για… αντίσταση κατά της αρχής. Η μόνη ΛΥΣΗ είναι να βγάλεις ένα 10άευρο,να τους το δώσεις ευγενικά και με υπόκλιση ,οπότε σου επιστρέφουν το κατασχεθέν δίπλωμα, σε κτυπούν φιλικά στην πλάτη, σου λένε… ελληνοπρεπέστατα «ευχαριστώ κύριος» και εσύ συνεχίζεις ευτυχής το δρόμο σου που γλίτωσες τη φυλάκα με μόλις 10 ευρώ.
Αν πάντως (όπως ο γράφων) για λόγους αξιοπρέπειας, “αρχών» – «φιλοσοφίας ζωής», αρνηθείς να καταβάλεις «λύτρα», για να περάσεις από την… Κακιά Σκάλα της Βουλγαρίας, θα διανυχτερεύεις κάθε φορά στο αστυνομικό τμήμα Πλέβεν-Ρούσε, μέχρι να βαρεθούν να σε κρατάνε, αφού καταλαβαίνουν πως δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα από σένα και τους έγινες μπελάς, οπότε σου δίνουν το… αποφυλακιστήριο.
Υ.Γ 1. Αν σου συμβεί κάτι από τα παραπάνω, μη χάσεις το χρόνο σου και στείλεις έγγραφη διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Αθήνα, σε εισαγγελέα ή αρμόδιο Βούλγαρο υπουργό ,δεν πρόκειται να λάβεις ποτέ απάντηση.
2. Κατά τα άλλα, οι Τσιγγάνοι φταίνε για το χάλι της γειτονικής χώρας. Αυτοί γίνονται… εισαγγελείς, μπάτσοι, τροχονόμοι, δημόσιοι υπάλληλοι.
Τι τα θες! ΄Οταν έχεις μέσα σου το φασισμό, στο μέτρο που σε παίρνει, εκδηλώνεις πάντα το Χιτλερίσκο που κλείνεις μέσα σου. Δεν κρύβεται ο άτιμος με τίποτα.
3.Οι τρεις γυναίκες που προκαλούν τον Πούτιν και το Κρεμλίνο

Οι τρεις γυναίκες που προκαλούν τον Πούτιν και το Κρεμλίνο [εικόνες]

Οι πατέρες τους έχουν παίξει κυρίαρχο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, μετά από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης. Ομως, στη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτές οι γυναίκες δεν έχουν μέλλον. Είναι οι «κόρες της αντιπολίτευσης», οι τρεις γυναίκες που προκαλούν τον Ρώσο πρόεδρο και το Κρεμλίνο, όπως γράφει το Spiegel.

Οι δύο από αυτές, ανάμεσά τους και η κόρη του δολοφονηθέντος ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπόρις Νέμτσοφ, μάχονται ενάντια στη ρωσική κυβέρνηση από την εξορία.

Η ακριβής τοποθεσία που βρίσκεται το γραφείο της Ζάνα Νέμτσοβα πρέπει να παραμείνει μυστική, εξαιτίας των απειλών για τη ζωή της που έχει δεχθεί στη Μόσχα. Ακόμη και στη Βόννη, οι αξιωματούχοι ανησυχούν για την ασφάλεια της 31χρονης κόρης του Μπόρις Νέμτσοφ. Από τη στιγμή που δεν ήταν πλέον ασφαλής στη ρωσική πρωτεύουσα, έφυγε για τη Γερμανία πριν από εννέα μήνες.

«Νομίζω ότι μπορώ να ασκήσω μεγαλύτερη πίεση από εδώ, για να βεβαιωθώ ότι η δολοφονία του πατέρα μου θα ερευνηθεί πλήρως», λέει η Νέμτσοβα στο Spiegel. Ηδη έχει εκδόσει το βιβλίο «Shaking Up Russia» (Ταρακουνώντας τη Ρωσία), ενώ εργάζεται ως ρεπόρτερ στην Deutsche Welle και πιέζει το Συμβούλιο της Ευρώπης να ορίσει ειδικό εισηγητή στην έρευνα για τη δολοφονία του πατέρα της.

Πριν από ένα χρόνο, στις 27 Φεβρουαρίου 2015, εκτελεστές πυροβόλησαν τον πατέρα της κοντά στο Κρεμλίνο, χτυπώντας τον πολιτικό στον λαιμό, τους πνεύμονες, την καρδιά και το συκώτι. Η επίθεση ήταν μία απόδειξη ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον ασφαλής για όσους κριτικάρουν την κυβέρνηση, σχολιάζει το Spiegel και ότι ακόμη και πρώην κυβερνήτες ή υπουργοί δεν έχουν «ασυλία» απέναντι σε αυτή την απειλή. Μετά από τη δολοφονία του Νέμτσοφ, ο φόβος απλώθηκε γρήγορα ανάμεσα στους πολιτικούς της αντιπολίτευσης, ότι εκείνοι μπορεί να ήταν οι επόμενοι.

Εκτός από τη Νέμτσοβα, δύο άλλες γυναίκες έφυγαν στο εξωτερικό μετά από τη δολοφονία. Η μία είναι η Ξένια Σομπτσάκ, κόρη του πρώην δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης Ανατόλι Σομπτσάκ, ο οποίος ήταν κάποτε πολιτικός μέντορας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το όνομά της θεωρείται ότι είναι στην ίδια λίστα με εκείνη που βρισκόταν ο Μπόρις Νέμτσοφ. Η άλλη είναι η Μαρία Γκαϊντάρ, κόρη του οικονομικού μεταρρυθμιστή Γεγκόρ Γκαϊντάρ, ο οποίος είχε διατελέσει πρωθυπουργός υπό τον Μπόρις Γιέλτσιν μετά από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης.

Ενα πράγμα ενώνει αυτές τις τρεις γυναίκες. Οι πατέρες τους ήταν κορυφαίοι πολιτικοί όταν η Σοβιετική Ενωση έδωσε τη θέση της στη δημοκρατική Ρωσία. Ολες τους μεγάλωσαν σε φιλελεύθερα σπίτια και με την αίσθηση ότι η δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα επικρατήσουν τελικά στη χώρα τους. Στις αρχές, έβλεπαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως φάρο ελπίδας για το μέλλον της Ρωσίας, αλλά σήμερα τον αντιμετωπίζουν ως τον άνθρωπο που προσωπικά «καρφώνει το φέρετρο» της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Καμία από τις τρεις τους δεν πιστεύουν ότι τα ιδανικά των πατέρων τους θα επικρατήσουν στο άμεσο μέλλον.

Αν και η Σόμπτσακ επέστρεψε στη Μόσχα μετά τη φυγή της, η Νέμτσοβα και η Γκαϊντάρ είναι έτοιμες να ζήσουν πολλά χρόνια στο εξωτερικό.

«Δεν μισώ προσωπικά τον Πούτιν, ακόμη κι αν ο πατέρας μου δολοφονήθηκε με εκείνον στην εξουσία», λέει η Νέμτσοβα στο γερμανικό περιοδικό. Ακόμη και το 2009 εκείνη εκθείαζε τον Πούτιν στο Elle, για τον «δυνατό, εξαιρετικό χαρακτήρα του και τις πολλές υπηρεσίες του στην οικονομία».

Σήμερα όμως, τα συμπεράσματά της για τον Πούτιν είναι εντελώς διαφορετικά. «Εχει βάλει όλα τα ΜΜΕ στη γραμμή. Εχει δώσει πρόσβαση στις ”ταΐστες” του κράτους σε διεφθαρμένους ολιγάρχες που είναι κοντά του. Η οικονομία μας διαρκώς συντρίβεται, εν μέρει εξαιτίας των πολιτικών του Κρεμλίνου. Πολλοί από τους καλύτερους εγκαταλείπουν τη Ρωσία, άνθρωποι που η χώρα μου στην πραγματικότητα χρειάζεται επειγόντως», λέει η Νέμτσοβα. Οσο για το πότε σχεδιάζει να επιστρέψει στη Ρωσία, απαντά «Οταν η χώρα μου θα τηρεί το κράτος δικαίου».

Αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στην Οδησσό, η Μαρία Γκαϊντάρ σκέφτεται όπως η Νέμτσοβα. Δηλώνει ότι δεν θα επιστρέψει στη Ρωσία μέχρι τη στιγμή που θα επικρατήσουν η δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Από τον Ιούλιο είναι υπουργός Υγείας του κυβερνήτη της Οδησσού. Το πόστο της και μόνο είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση προς το Κρεμλίνο. Η Γκαϊντάρ, παιδί μίας οικογένειας διανοούμενων, τέθηκε στην υπηρεσία της μισητής για τη ρωσική κυβέρνηση επανάσταση της Μαϊντάν και δουλεύει για έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της Μόσχας.

Τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ της Ρωσίας χαρακτηρίζουν την Γκαϊντάρ ως προδότρια της χώρας, σε σημείο που ο Ρώσος συγγραφέας Εντουαρντ Λιμόνοφ πρότεινε ότι όλη η οικογένειά της πρέπει να εκτελεστούν. «Εχουμε συνηθίσει τέτοιες επιθέσεις», απαντά η ίδια.

Από νωρίς εκείνη είχε εκφραστεί ενάντια στις ολοένα περισσότερο απολυταρχικές πολιτικές του Πούτιν, με εντυπωσιακές διαμαρτυρίες. Το Νοέμβριο του 2006 είχε κρεμαστεί από γέφυρα κοντά στο Κρεμλίνο με μία επιγραφή που ανέφερε «Δώστε πίσω στον κόσμο τις εκλογές τους, μπ@@@ρδοι». Οταν ο Πούτιν έκανε πρόεδρο τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, το 2008, εκείνη άρχισε να «διεισδύει» στους θεσμούς με τον δικό της τρόπο, καθώς έγινε αναπληρώτρια κυβερνήτης στο Κιρόφ Ομπλάστ, στην κεντρική Ρωσία, όπως και υπουργός Υγείας. Σήμερα κατέχει ακριβώς το ίδιο πόστο, αλλά σε άλλη χώρα.

Η Ξένια Σόμπτσακ είχε πάει πριν από εκείνη στην Οδησσό. Δημοσιογράφος του It Girl, ηθοποιός και κόρη πρώην δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης, ο οποίος υπήρξε έμπιστος του Πούτιν. Το περασμένο καλοκαίρι είχε πάει εκεί για να πάρει συνέντευξη από τον κυβερνήτη Σαακασβίλι, για το Dozhd, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση της Ρωσίας.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ήταν στην πρώτη γραμμή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Σήμερα, ασκεί κριτική μέσα από ένα τηλεοπτικό στούντιο. Και μεταξύ άλλων, δεν παύει να μιλά για τη δολοφονία του Νέμτσοφ. «Δεν έδωσε ο Πούτιν την εντολή για την εκτέλεσή του. Αλλά ήταν ο Πούτιν εκείνος που δημιούργησε αυτή την κολασμένη μηχανή και έχασε τον έλεγχό της», λέει

Να μου το θυμηθείτε. Από γυναίκα θα το βρει ο Πούτιν. Πώς, γιατί, πότε, δεν ξέρουμε. .Αλλά, τα πράγματα μέχρι σήμερα δείχνουν πως έχει μπει για καλά, κυρίως στο στόχαστρο γυναικών. Θυμηθείτε τις περίφημες ακτιβίστριες Pussy Riot τις οποίες ο δικτάτορας τιμώρησε με εξοντωτικές ποινές , γιατί …του “είχαν μπει πολύ στη μύτη”.

Ο Πούτιν είναι ο άντρας που σιχαίνονται οι σοβαρές, οι μυαλωμένες γυναίκες. Μούσκλια, πρωταθλητισμός, αναβολικά, εξοντωτικές γυμναστικές και αηδιαστική  εμμονή με το χτίσιμο κορμιού, άγρια χόμπυ και εξτρέμ παιχνίδια  είναι οι προσφελείς ενασχολήσεις του δικτάτορα. Βαρβατίλα και “άγιος ο θεός”. ΄Ασε δε πόσο σεξιστής, ομοφοβικός, ηθικολόγος και φυσικά φοβερός…μοντελο-γυμναστριο πνίχτης είναι! Αυτοί οι τύποι αντρών είναι “κόκινο πανί”,ως γνωστό για τις γυναίκες που δεν είναι  “ξέκωλα”.

Δεν ισχυριζόμαστε,βέβαια, πως οι Ρωσίδες ακτιβίστριες που δεν αφήνουν ήσυχο το δικτάτορα, έχουν ως αποκλειστικό λόγο σύγκρουσης την απέχθειά τους για τον “πρησμένο” μυικά  και διανοητικά δικτάτορα. Είναι πολιτικός ο αγώνας τους.΄Ομως, υποσυνείδητα, λειτουργούμε καμιά φορά με τρόπους που δεν ελέγχουμε  ή δεν μας είναι απολύτως κατανοητοί.

΄Οπως και να έχει πάντως το πράγμα, ο “τσάρος” σύντομα θα τα βρει μπαστούνια. Δε θα αποφύγει τα σοβαρά προβλήματα στο μέλλον και όχι μόνο από τις συγκεκριμένες γυναίκες. ΄Οσο κι αν τον δίνουν με υψηλά ποσοστά αποδοχής από τους Ρώσους εθνικιστές τα στρατευμένα ραδιοκάναλα και οι φυλλάδες της χώρας τους,σύντομα θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Η πτώση του τυράννου.

΄Αμποτε!

 

4. ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ  ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ.

O Βαγγέλης Πάλλης, ένας από τους πρωταγωνιστές της εξέγερησης στις φυλακές του Μαλανδρίνου τον Απρίλη του 2007 * μας γράφει για το γνωστό….δημοκρατικό συγκρότημα Ψυχάρη:

“νικο αδαμοπουλε καλημερα,
μπορεισ απο σημερα να ενημερωνεσαι απο την σελιδα μου στο word press.
Αυτο στο γραφω διοτι θεωρω υποχρεωση μου να σε ενημερωσω γιατι πιστευω οτι με την ιδιοτητα του ιστορικου η αληθεια θα αποδοθει στην ιστορικη τουλαχιστον μνημη , καταγραφησ γεγονοτων που τεκμηριωνονται και σε παρουσια φυσικων προσωπων που δεν αμφισβητουνται. 
Βαγγελησ Παλλησ.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.[σημ. το παρακατω αρθρο ειναι εναντιον και του ψευτη και συκοφαντη ΨΥΧΑΡΗ και εναντιον του ψευτη [τσιπρα] συριζα.
Σάββατο 12 Μαρτίου 2016
Το «σκοτεινό Συγκρότημα» φταίει για όλα!, λένε ορισμένοι. Η πολιτική της διαβολής και της συκοφαντίας παρουσιάζει έξαρση σε περιόδους κοινωνικής κρίσης. Είναι Το Βήμα και Τα Νέα που… κατηγορούνται ότι «ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις», που ευθύνονται για ό,τι στραβό κι ανάποδο συμβαίνει σ’ αυτόν το… 
Διαβάστε τη συνέχεια
ΠΑΛΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΨΥΧΑΡΗ Π. ΣΤΑΥΡΟΥ
εναντιον βυθουλκα διονυσιου
εναντιον νικολοπουλου ιωαννη
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ <ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε> ΩΣ ΕΚΔΟΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ <ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ>.
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
                                             ΑΓΩΓΗ
                                (διαδικασια 681Δ ΚΠολΔ)
Του βαγγελη παλλη.
γενικοσ αρθ. καταθεσησ αγωγησ    60782/2009
αρθ καταθεσησ δικογραφου              4133/2009
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΨΥΧΑΡΗ Π. ΣΤΑΥΡΟΥ
Αριθμοσ αποφασησ πρωτοδικειου αθηνων 1518/2011
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ οτι οι εναγομενοι οφειλουν εισ ολοκληρον στον εναγοντα [βαγγελη παλλη] το ποσον των τριαντα χιλιαδων ευρω (30.000) με το νομιμο
τοκο την επομενη τησ επιδωσησ τησ αγωγησ μεχρι την εξοφληση.
ΥΓ.1
Η ΑΓΩΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ <<ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 05/04/2009>> ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ << ΟΙ ΗΡΩΕΣ>> ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ>> ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟ
<<ΤΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ>>.
ΥΓ.2
ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ [ΚΟΝΤΡΑ-ΕΞΕΓΕΡΣΙ] αγαθουπολεωσ 65 και συγγεκριμενα ο ΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ κολοκοτρωνη 8 και συγγεκριμενα ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ ΚΑΙ ερευνητικη ομαδα ΙΟΣ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2015 αντιστοιχα.
ΥΓ3
Πρωταρχικοσ λογοσ τησ δημιουργιασ του μπλοκ ηταν και παραμενη η αφηγηση
και φωνητικη καταγραφη γεγονοτων εντοσ των τειχων οπωσ τα εχω βιωση.
ομωσ θα απαντω [παντα τεκμηριωμενα σε γεγονοτα που με αφορουν].
παλλησ βαγγελησ
* Να θυμηθούμε  τα γεγονότα των εξεγέρσεων στις φυλακές τον Απρίλη του 2007:
“Αφορμή για τις εξεγέρσεις στις ελληνικές φυλακές στάθηκε ο ξυλοδαρμός του αναρχικού Γιάννη Δημητράκη τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2007 στη φυλακή του Μαλανδρίνου. Στην αρχή οι κρατούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός αυτό, αλλά όταν αντιμετωπίστηκαν βίαια από τους φύλακες ξεσηκώθηκε όλη η πτέρυγα.
Σύντομα σαν αλυσιδωτή αντίδραση πολλοί κρατούμενοι ξεσηκώθηκαν σε πάνω από έξι φυλακές ανά τη χώρα.Την επόμενη μέρα καταλήφθηκε η φυλακή στην Πάτρα, και κάποιες πτέρυγες στον Κορυδαλλό. Στα Τρίκαλα και την Λάρισα οι κρατούμενοι κατέβηκαν σε αποχή συσσιτίου, ενώ αντίστοιχες κινήσεις έγιναν στις φυλακές Ναυπλίου, Κέρκυρας και Κομοτηνής.
Μεταξύ των αιτημάτων των κρατουμένων ήταν η κατάργηση των πειθαρχικών ποινών, μετατροπή των ισοβίων σε δωδεκαετή κάθειρξη, αποφυλάκιση με την έκτιση των τριών εβδομάδων της ποινής, άδειες σε όλους, μείωση του ορίου προφυλάκισης και μετατροπής της 25ετούς κάθειρξης σε δεκαετή.
Στις 25 Απριλίου τα ΜΑΤ επενέβησαν στις φυλακές στο Μαλανδρίνο καθώς οι κρατούμενοι είχαν ανάψει φωτιές και είχαν εξοπλιστεί με αυτοσχέδιους εξοπλισμούς. Λίγες μέρες πριν και μετά την επέμβαση στο Μαλανδρίνο, ΜΑΤ και ΕΚΑΜ «αποκατέστησαν την τάξη» υπό το δόγμα της μηδενικής ανοχής με επεμβάσεις και σε άλλες φυλακές όπως στον Κορυδαλλό, στα Διαβατά, στον Αγ. Στέφανο, στην Κέρκυρα. Στις υπόλοιπες φυλακές η εξέγερση έληξε με πιο ήπιο τρόπο.
Παρόμοιες αντιδράσεις και εξεγέρσεις στις φυλακές υπήρξαν φυσικά και στο παρελθόν. Η κατάσταση που επικρατεί στα κελιά, οι άθλιες συνθήκες στοίβαξης των φυλακισμένων και οι ξυλοδαρμοί είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους. Παρόλα αυτά λίγοι ήταν αυτοί που κατέβηκαν στο δρόμο όχι φυσικά ζητώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης αλλά θέτοντας το θέμα των φυλακών γενικότερα.
Στις 24 Απριλίου η Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων κάλεσε σε συγκέντρωση έξω από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας όπου και συγκεντρώθηκαν 100 άτομα, ενώ η αστυνομία είχε αποκλείσει την είσοδο του τμήματος. Το βράδυ της 25ης Απριλίου περίπου 150 σύντροφοι έκαναν μηχανοκίνητη πορεία προς τις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στην εξέγερση των κρατουμένων και ενάντια στις φυλακές και το σύστημα εγκλεισμού, ενώ μια μέρα πριν είχε προηγηθεί μικροφωνική στην Καμάρα. Στις 26 Απριλίου έγινε πορεία στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή πάνω από 200 ατόμων.
Στην Αθήνα έγιναν αντίστοιχες κινητοποιήσεις και στις 23 Απριλίου περίπου 100 άτομα έκαναν πορεία έξω από το σπίτι του προέδρου της δημοκρατίας. Στην περιοχή έφτασαν περιπολικά και ΜΑΤ αλλά αποτράπηκαν οι συλλήψεις. Παρέμβαση έγινε και στιςφυλακές του Μαλανδρίνου όπου 200 αναρχικοί/ες μεταφέρθηκαν με πούλμαν και έστησαν μικροφωνική. Έπειτα από διαβουλεύσεις κατόρθωσαν να μιλήσουν με δυο κρατούμενους.
Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις, όπως στις φυλακές της Πάτρας, Αλικαρνασσού και Βόλου, ενώ συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έγιναν στη Μυτιλήνη και τη Λάρισα. Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου έγινε διήμερο εκδηλώσεων ενάντια στις φυλακές έγινε και στην Γεωπονική Σχολή στην Αθήνα, ενώ πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι όλες οι πορείες εκείνης της περιόδου για τους φυλακισμένους συντρόφους (αυτή που είχαν καλέσει τα στέκια των Σχολών στις 27 Απριλίου από τα Προπύλαια και η πορεία για τον Β. Στεργίου στις φυλακές Κορυδαλλού την αμέσως επόμενη μέρα) μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις συνολικότερα για τις φυλακές.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ EΞEΓEΡΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ
1. Πλήρης κατάργηση των πειθαρχικών ποινών με την δυνατότητα που δίνει ο νόμος 2776 μονομερώς.
2. Να μειωθεί στα 12 χρόνια το όριο εκτιθείσας ποινής για άνευ όρων απόλυση σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης.
3. Να μειωθεί η διάταξη περί έκτισης 3/5 της ποινής σε 3/7 για όλα τα αδικήματα ακόμα και για όσα αφορούν την ισχύουσα νομοθεσία περί ναρκωτικών την οποία θεωρούμε απαράδεκτη και εξοντωτική.
4. Υποχρεωτική εφαρμογή των ευεργετημάτων της άδειας, αναστολής και γενικότερα όσων μέτρων βοηθούν την ομαλή επανένταξη του κρατούμενου στην κοινωνία. Απαιτούμε την κατάργηση της υπάρχουσας διαδικασίας εξέτασης του Κρατούμενου για το αν πληροί τις προϋποθέσεις (όχι τις τυπικές) αλλά αυτές που το 3μελές συμβούλιο της φυλακής θεωρεί κατά την κρίση του ότι πρέπει να έχει ώστε να του χορηγηθεί το αντίστοιχο, κατά περίπτωση, ευεργέτημα.
5. Υποχρεωτικό δικαίωμα στην εργασία για όλους τους κρατούμενους. Για τις ελαφριές εργασίες να καθιερωθούν τα 31 μεροκάματα και για τις βαριές/τεχνικές εργασίες τα 45 μεροκάματα σε όλων των τύπων τα σωφρονιστικά καταστήματα.
6. Να μειωθεί το όριο προφυλάκισης με ανώτατο δείκτη τους 12 μήνες. Να τερματιστούν άμεσα οι αβίαστες προφυλακίσεις ώστε να επέλθει και αποσυμφόρηση των φυλακών η οποία θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές.
7. Όσοι αλλοδαποί επιθυμούν να εκτίσουν την ποινή στην χώρα τους το αίτημα τους να γίνεται δεκτό σε όλες τις περιπτώσεις έτσι ώστε η διμερής συμφωνία του 1995 να πάρει σάρκα και οστά.
8. Να επανεξεταστούν οι νέες φυλακές τύπου Μαλανδρίνου και ως προς τα δομικά χαρακτηριστικά τους (μάξιμουμ 5 ακτίνες σε μια νέα φυλακή δυνατότητας. 500 κρατουμένων) καθώς η υπάρχουσα δομή τους διευκολύνει την ηθικό-πνευματο-σωματική εξόντωση του κρατούμενου με την εισαγόμενη μέθοδο της απομόνωσης. Αυτό να ισχύσει και για τους πολιτικούς κρατούμενους, που η μέχρι τώρα απομονωτική μεθοδολογία της κρατικής βίας αναμφίβολα τους οδηγεί σε πνευματικό τέλμα.
9. Αυτονόητο αίτημα είναι λόγω της υποχρεωτικής μείωσης της ισόβιας κάθειρξης σε 12 έτη λόγω της-μοιραίας εφαρμογής των ευρωπαϊκών διατάξεων να εναρμονιστεί και η ποινή κάθειρξης σε 25 έτη στις άνωθεν ρυθμίσεις ώστε να εκτίουν 10 χρόνια (μικτά) από τα 15 που ισχύει.
10. Να εφαρμοστεί επιτέλους το ανενεργό ευεργέτημα του σωφρονιστικού κώδικα για την τμηματική έκτιση ποινής, εναλλακτικές μορφές έκτισης ποινής και ημι-ελεύθερης διαβίωσης.
11. Να οριστεί ΕΔΕ με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης για βασανιστικές καθημερινές καταστολές κρατουμένων με οποιονδήποτε τρόπο που χρησιμοποιείται από όλους γενικότερα τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους προϊστάμενους τους. Αυτό θα οδηγήσει τους σωφρονιστικούς που θέλουν να: υπηρετήσουν συνειδητά τα ανθρωπιστικά ιδεώδη να μην διαπραγματεύονται την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης υπόστασης. Είμαστε βέβαιοι πως τούτη η ΕΔΕ θα τους οδηγήσει σε φοβερές αποκαλύψεις υποχρεωτικής και άδικης ψυχοσωματικής βίας από την πλειονότητα απλών σωφρονιστικών υπαλλήλων και των προϊστάμενων τους.
12. Απαιτούμε να γνωστοποιηθούν εγγράφως τα αποτελέσματα της ΕΔΕ και να απομακρυνθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί που αβίαστα και απλόχερα κακοποίησαν και βασάνισαν κρατούμενους από το 1999 έως σήμερα. Ελπίζουμε να μην προσδοκάτε ενυπόγραφες καταγγελίες και μηνύσεις κρατουμένων για να πράξετε τα δέοντα διότι αυτό όχι μόνο αντιβαίνει τις αρχές της πλειονότητας των κρατουμένων στο Μαλανδρίνο αλλά ούτε και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε στο ελάχιστο το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη διαλεύκανση της κατάστασης στο γνωστό κολαστήριο-βασανιστήριο Γενικό Κατάστημα Α΄ Τύπου Μαλανδρίνου.
Κλείνοντας, απαιτούμε την άμεση απάντηση εγγράφως σε όλα τα αιτήματα μας και την ενυπόγραφη του Υπουργού Δικαιοσύνης ή του αντίστοιχου γενικού γραμματέα σε ότι αφορά στον καταμερισμό ευθυνών για εξέγερση-στάση και φθορά δημόσιας περιουσίας. Να μην τολμήσετε να συντάξετε κατηγορητήρια για τις παρακάτω ενέργειες για όλους ανεξαιρέτως τους κρατουμένους του Γενικού Καταστήματος του Α΄ Τύπου Μαλανδρίνου.
(CONTRA INFO)

 

5. Η μηχανή πιο ισχυρή από τον άνθρωπο- Υπολογιστής νίκησε παγκόσμιο πρωταθλητή στο παιχνίδι «go»
Η μηχανή πιο ισχυρή από τον άνθρωπο- Υπολογιστής νίκησε παγκόσμιο πρωταθλητή στο παιχνίδι «go» [εικόνες]

Ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή σχεδιασμένο από τη Google σημείωσε σήμερα μια καθοριστική νίκη ανταγωνιζόμενο τον νοτιοκορεάτη παγκόσμιο πρωταθλητή του παιχνιδιού Go, σε μια αναμέτρηση που έχει στόχο να κρίνει ποιός είναι ο πιο ισχυρός, ο άνθρωπος ή τη μηχανή.

Το πρόγραμμα AlphaGo κέρδισε την τρίτη συνεχή νίκη του σε μια σειρά από πέντε παρτίδες στη Σεούλ έχοντας απέναντί του τον Λι Σε-Ντολ, ο οποίος είναι εδώ και μια δεκαετία ο αδιαμφισβήτητος νικητής του παιχνιδιού αυτού. Ο Λι, 18 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, θεωρείται πολύ δύσκολος αντίπαλος για μία μηχανή στο παιχνίδι αυτό που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το πολυπλοκότερο που υπάρχει και είναι δημοφιλές σε χώρες όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Ο Λι, ο οποίος είχε δηλώσει πεπεισμένος πριν από το τουρνουά ότι μπορεί να νικήσει τη μηχανή, πρέπει τώρα να βάλει τα δυνατά του για να αποφύγει μια συντριπτική ήττα στις τελευταίες δύο παρτίδες, που θα διεξαχθούν αύριο και την Τρίτη στη Σεούλ.

“Το AlphaGo έπαιξε με συνέπεια από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ ο Λι, ο οποίος δεν είναι παρά ένα ανθρώπινο ον, αποδείχθηκε ορισμένες στιγμές ευάλωτος”, δήλωσε ένας από τους πρώην προπονητές του νοτιοκορεάτη πρωταθλητή.

Η Deepmind, η θυγατρική της Google η οποία ανέπτυξε αυτό το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, είχε συγκρίνει το παιχνίδι Go, που είχε εφευρεθεί πριν από περίπου 3.000 χρόνια στην Κίνα, με το “‘Εβερεστ” της τεχνητής νοημοσύνης.

Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα. ΄Οταν έρθει η ώρα να εφαρμοστούν στην πράξη,όσα υπόσχεται να προσφέρει στον άνθρωπο η ικανότητα  της τεχνητής νοημοσύνης, δε θα πιστεύουμε στα μάτια μας.  (Όχι τόσο εμείς βέβαια,όσο οι γενιές που έρχονται. Οι τυχερές !)

6. Σόκαρε η μάνα που έγινε ντετέκτιβ για να βρει το δολοφόνο του παιδιού της
Το πείσμα μιας μάνας να βρει το δολοφόνο του παιδιού της. Στα επικίνδυνα στέκια για το φονιά του γιού της, ξεσκέπασε τη δολοφονία
AdTech Ad

Η Αγγελική Καρβουνιάρη από τη Γλυφάδα, για χρόνια έκανε άνω κάτω τα πιο επικίνδυνα στέκια της Αθήνας. Εκεί που τα ευάλωτα και ευαίσθητα παιδιά μας ρουφούν το θάνατο από τους αδίστακτους και επικίνδυνους διακινητές.

Ο γιος της Γιάννης Καρβουνιάρης 33 χρόνων, είχε δώσει τα μάχη του και είχε ξεφύγει από τον κόσμο των εξαρτησιογόνων ουσιών. Ο έμπορος όμως που τον προμήθευε τον βρήκε στην Ομόνοια, τον ξυλοκόπησε άγρια, τον απείλησε « πως θα τον κανονίσει» και το ίδιο βράδυ ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του εκεί στο ξενοδοχείο στην καρδιά της Ομόνοιας όπου έγινε ο καυγάς.

Την εικόνα αυτή μετέφερε ένας μάρτυρας που ανακάλυψε η μητέρα μετά από χρόνια έρευνας. Μόνη της έδωσε τον αγώνα της για να βγει η υπόθεση από το Αρχείο και να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστων.

Το σκίτσο ανάβει το φως

Με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η εκπομπή, δημιούργησε το σκίτσο του επικίνδυνου εμπόρου και το πρόβαλε.

Το τηλεφωνικό κέντρο πήρε φωτιά. Έφτασαν σημαντικές πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές , για τον Μωχάμεντ που αλωνίζει την Αθήνα σπέρνοντας το θάνατο. Φαίνεται να κινείται στο κέντρο και στο Πεδίο του Άρεως, κατάγεται από το Σουδάν και έχει Παλαιστινιακό διαβατήριο. Συνεργάτης του στην επιχείρηση θανάτου είναι ένας επίσης αλλοδαπός, με το όνομα Αλί.

Η κάμερα του «Τούνελ» ακολούθησε τη μάνα μες στην νύχτα στα επικίνδυνα μονοπάτια καταγράφοντας και μια επίθεση σε βάρος της.

Η Αγγελική Καρβουνιάρη έχασε το γιο της Γιάννη σε ηλικία 33 χρόνων. Είχαν προηγηθεί αρκετά χρόνια προσπάθειας για να κερδίσει το ευαίσθητο παιδί της τη μάχη με τα ναρκωτικά. Και τα είχε καταφέρει.

Τελευταία φορά τον είδε στις 7 Μαρτίου του 2010 όταν έφυγε από το σπίτι τους στη Γλυφάδα για ψώνια. Όταν εκείνος δεν επέστρεψε, τον αναζήτησε για να τον εντοπίσει δύο εβδομάδες αργότερα νεκρό, στα αζήτητα. Είχε χάσει τη ζωή του στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου της Ομόνοιας.

Για τις Αρχές ο θάνατος του Γιάννη της ήταν ένας ακόμη φάκελος από ναρκωτικά στο αρχείο τους. Για εκείνη όμως, ένα σκοτεινό έγκλημα που το ερευνά έξι ολόκληρα χρόνια και το φωτίζει…

Η στιγμή της επίθεσης

Η Αγγελική Καρβουνιάρη βρισκόταν με την κάμερα του «Τούνελ» έξω από το ξενοδοχείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο γιος της στο κέντρο της Ομόνοιας, όταν δέχτηκε την επίθεση. Από το δεύτερο όροφο εγκαταλειμμένου κτιρίου, άτομα που ενοχλήθηκαν από την έρευνα της, της πέταξαν μία λάμπα φθορίου που έσπασε δίπλα ακριβώς από τη δημοσιογράφο και το τηλεοπτικό συνεργείο.

Η ταλαιπωρημένη μητέρα συνέχισε να εξιστορεί τα γεγονότα από άλλο σημείο της άγριας Αθήνας.

Είχε δώσει στο γιο της μία κάρτα ανάληψης μετρητών για να σηκώσει πενήντα ευρώ και να πάρει από το Μοναστηράκι ρούχα και παπούτσια. Την επομένη που ξύπνησε και διαπίστωσε πως δεν είχε επιστρέψει, κάλεσε στην τράπεζα κι έμαθε πως είχε γίνει ανάληψη 1000 ευρώ. Κάποιος όμως προσπάθησε αργότερα να πάρει κι άλλα χρήματα από άλλο υποκατάστημα της Τράπεζας στην οδό Βερανζέρου, αλλά για λόγους ασφαλείας το μηχάνημα την μπλόκαρε.

Η μητέρα άρχισε να ψάχνει σε νοσοκομεία ακόμη και σε αστυνομικά τμήματα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα έφτασαν στο σπίτι της τα άσχημα μαντάτα. Ο γιος της ήταν νεκρός στα αζήτητα.

Η εικόνα που αντίκρισε ο αδελφός του ήταν τραγική. Το θύμα ήταν άγρια χτυπημένο στο πρόσωπο και στο σώμα. Στην αρχή νόμισαν πως είχε πέσει θύμα τροχαίου. Μετά την κηδεία έμαθαν πως ο 33χρονος Γιάννης Καρβουνιάρης είχε βρεθεί νεκρός σε δωμάτιο κεντρικού ξενοδοχείου της Ομόνοιας.

Ο χώρος δεν φαινόταν ανάστατος, το κρεβάτι ήταν στρωμένο και πάνω στο τραπέζι υπήρχαν αντικείμενα που δεν ανήκαν στο γιο της. Αν και αρχικά ο θάνατος του άτυχου νέου αποδόθηκε σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, η μητέρα δεν πείστηκε. Πίστευε πως κάτι άλλο κρυβόταν πίσω από το χαμό του. Άρχισε τότε να ψάχνει για μάρτυρες και να ρωτάει δεξιά κι αριστερά σε στέκια τοξικομανών.

Μεταμορφώθηκε σε ντετέκτιβ αψηφώντας κάθε κίνδυνο που συναντούσε και βρήκε τελικά την άκρη…

Στο ξενοδοχείο που παίχτηκε το θρίλερ

Το «Τούνελ» μαζί με την Αγγελική Καρβουνιάρη βρέθηκε στο ξενοδοχείο όπου παίχτηκε το θρίλερ. Η εκπομπή ζήτησε πληροφορίες από την υπεύθυνη σχετικά με το τι συνέβη την ημέρα που ο Γιάννης Καρβουνιάρης βρέθηκε νεκρός. Υποστήριξε πως υπάλληλος του ξενοδοχείου τον αναζήτησε για να πληρώσει το δωμάτιο. Όταν χτύπησε την πόρτα δεν απάντησε κανείς. Όπως είπε η υπεύθυνη, η καμαριέρα και ο ρεσεψιονίστ άνοιξαν την πόρτα με αντικλείδι και βρήκαν τον ένοικο νεκρό στο πάτωμα. Στη συνέχεια ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος είχε επέλθει το λιγότερο, τρεις μέρες πριν βρεθεί.

Χρόνια αργότερα η τραγική μάνα έμαθε πως έξω ακριβώς από το ξενοδοχείο ο γιος της συνεπλάκη άγρια με έναν μελαψό άνδρα έμπορο ναρκωτικών που σύχναζε στην περιοχή, ο οποίος τον απείλησε «πως θα τον κανονίσει». Την ίδια νύχτα φαίνεται ότι μπήκε με ένα ακόμη άτομο στο δωμάτιο του και τον σκότωσε με «Κοκτέιλ- θανάτου».

«Τους είδαν να μπαίνουν νύχτα στο δωμάτιο που βρέθηκε νεκρός…»

Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε με τον μάρτυρα που έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση του Γιάννη Καρβουνιάρη. Όπως αποκάλυψε, το θύμα είχε παρεξηγηθεί με κάποιους αλλοδαπούς που τον πλησίασαν με επιθετικές διαθέσεις. Τσακώθηκαν άσχημα και ο μάρτυρας επενέβη για να τους χωρίσει. Ο ένας από τους δύο αλλοδαπούς ήταν μελαψός  και πολύ βίαιος. Προσδιόρισε την ηλικία του πάνω από 30 και τον περιέγραψε σαν έναν γεροδεμένο άνδρα με ύψος περίπου 1.75- 1.80.

Όταν ο μάρτυρας τους χώρισε ο Γιάννης έτρεξε να βρει καταφύγιο μέσα στο ξενοδοχείο και οι δύο αλλοδαποί τον ακολούθησαν. Έγινε μεγάλη φασαρία και ο υπάλληλος του ξενοδοχείου κατάφερε να τους αποτρέψει. Εκείνοι συνέχισαν όμως να φωνάζουν και να τον απειλούν. Αργότερα ο μάρτυρας τους είδε να ξανακάνουν παρέα σαν να μην είχε συμβεί τίποτε. Υπέθεσε πως κάτι άλλο είχαν στο μυαλό τους και προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν.

Ο υπάλληλος που είχε νυχτερινή βάρδια στο ξενοδοχείο, του αποκάλυψε πως εκείνη τη νύχτα οι δύο άνδρες ανέβηκαν μαζί με τον Γιάννη στο δωμάτιο του. Όλα δείχνουν ότι εκείνο το βράδυ έχασε τη ζωή του κι εντοπίστηκε δυο με τρεις μέρες μετά νεκρός.

Στα επικίνδυνα στέκια για το φονιά του γιού της

Η κάμερα του «Τούνελ» ακολούθησε νύχτα την Αγγελική Καρβουνιάρη σε μία από τις έρευνες της, στα άγρια στέκια του θανάτου που δεν πλησιάζουν εύκολα απλοί πολίτες. Με τη φωτογραφία του παιδιού της στα χέρια αναζητά πληροφορίες και μάρτυρες.

Μιλάει σαν μάνα, συμβουλεύει τους χρήστες να ξεφύγουν από τις εξαρτήσεις και τους παρακαλεί να τη βοηθήσουν να βρει τον έμπορο που έστειλε στο θάνατο τον Γιάννη της.

Η προσπάθεια της βρίσκει ανταπόκριση.

Ξεσκέπασε τη δολοφονία του γιου της

Η Αγγελική Καρβουνιάρη ζήτησε από το μάρτυρα που είδε τον καυγά στο ξενοδοχείο να καταθέσει το περιστατικό, πράγμα που έκανε.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη κατάθεση πήγε ξανά στον Εισαγγελέα για να βγάλει την υπόθεση του γιου της από το Αρχείο. Από εκεί την έδιωξαν και εκείνη πείσμωσε περισσότερο.

Μη έχοντας χρήματα αναζητούσε με επιμονή βοήθεια. Ένας δικηγόρος τη συμβούλεψε αφιλοκερδώς πως να προχωρήσει τις διαδικασίες και απευθύνθηκε στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Δένδια. Εκεί βρήκε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της και στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 κατέθεσε σχετική αίτηση. Στις 20 Απριλίου 2014 η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο και διατάχθηκε από άλλον εισαγγελέα η διενέργεια κύριας ανακρίσεως για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατ’ αγνώστων.

Η Αγγελική Καρβουνιάρη συνέχιζε απτόητη τις έρευνες της στα στέκια τοξικομανών και έμαθε πρόσφατα ότι ο μελαψός άνδρας αλωνίζει την Αθήνα με το όνομα Μωχάμεντ , αλλά και με το όνομα Ισμαήλ. Όπως είπε στην κάμερα του «Τούνελ» αναγκάστηκε να γίνει ντετέκτιβ για την ψυχή του παιδιού της. Πλησιάζει τους χρήστες με χαμόγελο και καλό τρόπο και παραμερίζει τους φόβους της. «Το μόνο που ζητάω είναι δικαιοσύνη και να σωθούν τα παιδιά του κόσμου» λέει αφοπλιστικά.

«Να σωθούν τα παιδιά του κόσμου απ’ αυτόν τον άνθρωπο»

Η Αγγελική Καρβουνιάρη ξεδίπλωσε  τις τραγικές σελίδες της ζωής της.

Η οικογενειακή της γαλήνη χάθηκε όταν έχασε τον άνδρα της. Έμεινε μόνη της να μεγαλώνει δυο αγόρια. Ο Γιάννης τότε ήταν μόλις δεκαπέντε χρόνων και ο θάνατος του πατέρα του, του κόστισε πολύ. Σταμάτησε το σχολείο και ξεκίνησε να δουλεύει για να βοηθήσει την οικογένεια. Όπως είπε η μητέρα του, ήταν ένα τρυφερό πλάσμα και ποτέ δεν της είχε αντιμιλήσει. Ονειρευόταν να κάνει οικογένεια και να χει δίπλα του μια καλή κοπέλα.

Στην πορεία όμως η ζωή του άλλαξε. Μπήκε στον παγωμένο κόσμο των εξαρτησιογόνων ουσιών και άρχισε να απομονώνεται. Κατά καιρούς η δουλειά του έδινε διέξοδο, αλλά η ανεργία τον έσπρωξε περισσότερο στην απομόνωση και την αρρώστια. Τα τελευταία χρόνια με την υποστήριξη της μητέρας του παρακολουθούσε προγράμματα απεξάρτησης και έδειχνε ολοένα και περισσότερο θέληση για ζωή.

Τελικά όμως επιβεβαίωσε αυτό που έλεγε σε συγγενείς και φίλους σαν αστείο όταν ήταν νεότερος. Ότι θα πεθάνει στα 33 του χρόνια σαν το Χριστό, πληρώνοντας για τις αμαρτίες των άλλων.

Η μητέρα του μιλώντας στο «Τούνελ» με δάκρυα στα μάτια στέλνει το δικό της μήνυμα στις μάνες που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα με τα παιδιά τους. Τις παροτρύνει να μιλούν μαζί τους, να τους δείχνουν την αγάπη τους και να μη τα διώχνουν από το σπίτι. Όσο για την ίδια, δεν πρόκειται να σταματήσει να ψάχνει μέχρι να βρει το δολοφόνο.

 Εγκληματική η  συμπεριφορά της αστυνομίας και των εισαγγελέων σε τέτοιες περιπτώσεις. Στην κυριολεξία καλύπτουν τους δολοφόνους,επειδή είτε βαριούνται να ψάξουν, είτε καταλαβαίνουν πως είναι δύσκολη η υπόθεση ή δε θέλουν  τους όποιους μπελάδες στο κεφάλι τους.

Δεν είναι τωρινή αυτή η κατάσταση.  Και στην παραπάνω περίπτωση το θύμα ήταν τουλάχιστον πρώην ναρκομανής. Το τραγικό είναι να κατασκευάζει η ίδια η  αστυνομία υποθέσεις με ναρκωτικά και να μπλέκει μάλιστα σ΄αυτές εντελώς αθώα πρόσωπα.΄Εχουμε προσωπική εμπειρία τέτοιας τακτικής και επομένως δε μας ξενίζει το γεγονός πως ανέλαβε η μάνα ό,τι όφειλαν να κάνουν οι αρχές και δεν το έκαναν.

Θα ζητήσει τώρα αποζημίωση για ηθική βλάβη από τους αλητήριους αυτούς υπαλλήλους που τους χρυσο-πληρώνουμε για να κάνουν μιας πεντάρας δουλειά κι ούτε αυτή μπορούν να την κάνουν σωστά; Και να τα πληρώσουν οι άθλιοι μέχρι δεκάρας τσακιστής.

 Μπορεί ,βέβαια, να έχουν φροντίσει να διώξουν από πάνω τους τις περιουσίες τους για να γλυτώνουν. ΄Εχουν γενικώς “χεσμένη τη φωλιά” τους οι τέτοιοι και φοβούνται. Εισπράττουν, όμως, συντάξεις και μάλιστα παχυλές πολλοί απ΄αυτούς. Να τους κάνουν κατασχέσεις, να τους στριμώχνουν σκληρά. Είναι καθήκον στους νεκρούς τους, όσοι είχαν την ατυχία να πέσει σε τέτοιους…υπεύθυνους η δολοφονία του δικού τους ανθρώπου.