ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΤΟ “ΒΡΕΦΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ” ,ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
2.   ΜΑΪΜΟΥ ,ΠΑΤΡΙΝΟΙ …  ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ!
3. ΑΝΑΤΕΛΛΟΥΝ  ΟΙ ΗΠΥ (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΥΦΗΛΙΟΥ).
4. ΚΑΙ Ο ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ  “ΣΥΡΙΖΑ” –  PODEMOS  ΣΤΙΣ  ΛΙΣΤΕΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ   ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ.
  1. Η ιστορία του «βρέφους της οργής» που ο πατέρας του απείλησε να πετάξει στους λιμενικούς

Η ιστορία του «βρέφους της οργής» που ο πατέρας του απείλησε να πετάξει στους λιμενικούς [εικόνες]

Το «βρέφος της οργής», το λίγο μηνών κοριτσάκι που ο πατέρας του κράδαινε και απειλούσε να πετάξει στους λιμενικούς του Πειραιά σαν να ετοιμάζεται να τους εκτοξεύσει «πέτρα», έγινε από χθες το νέο σύμβολο της προσφυγικής απόγνωσης.

Οι εικόνες από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας χθες το μεσημέρι σόκαραν και πάγωσαν όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά όσους έτυχε να δουν αυτές τις εικόνες.

Το περιστατικό συνέβη μετά την ενημέρωση του γγ μεταναστευτικής πολιτικής στους πρόσφυγες, ο οποίος, κατά πληροφορίες, τους ενημέρωσε ότι θα πρέπει να φύγουν από το λιμάνι προς κάποιον καταυλισμό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αρνούμενοι να δεχθούν ότι τα σύνορα έχουν κλείσει αλλά και αρνούμενοι να φύγουν από το λιμάνι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες άρχισαν να διαδηλώνουν. Μέσα στην ένταση που δημιουργήθηκε ένας Αφγανός άρπαξε από την αγκαλιά της μητέρας το μόλις 4 μηνών μωρό του και άρχισε να το κραδαίνει στον αέρα. Πολλοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για κούκλα, τόσο εξωπραγματική και απίστευτη ήταν η εικόνα. Σε κάποια στιγμή απείλησε να το πετάξει στους λιμενικούς. Αμέσως παρενέβησαν δημοσιογράφοι και άλλοι παρευρισκόμενοι οι οποίοι κατάφεραν να του το αρπάξουν από τα χέρια του. Βέβαια, το μαρτύριο του βρέφους δεν τελείωσε εκεί αφού συνέχισε επί ώρα να πηγαίνει από αγκαλιά σε αγκαλιά ανθρώπων οργισμένων που συνέχιζαν να διαμαρτύρονται και να απαιτούν άνοιγμα των συνόρων βάζοντας μπροστά το μωρό…

Οπως έχει γίνει γνωστό, από πληροφορίες που αλιεύθηκαν από πρόσφυγες που βρίσκονταν στο λιμάνι χθες το μεσημέρι, το μωρό γεννήθηκε πριν από περίπου τέσσερις μήνες στα σύνορα Ιράν-Τουρκίας. Η οικογένειά του κατάγεται από το Αφγανιστάν και συγκεκριμένα την περιοχή Γκάσνι, λημέρι των Ταλιμπάν, οι οποίοι κατατρομοκρατούν ή και εξολοθρεύουν τον ντόπιο πληθυσμό. Με το που ήρθε στον κόσμο η μικρή ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της προσφυγιάς.

Η θεία του μωρού μιλώντας στα ΜΜΕ, δηλώνοντας το όνομα Μαχλιέ Ναμπιθάντ είπε ότι η πραγματική πρόθεση του «πατέρα» του παιδιού δεν ήταν να το πετάξει στους αστυνομικούς, αλλά να το χρησιμοποιήσει για να δείξει ότι η κατάσταση στον άτυπο καταυλισμό, με τα σύνορα κλειστά, έχει φτάσει στο μη παρέκει.

Ο πατέρας του πάλι, δηλαδή ο άνθρωπος που απείλησε να πετάξει το μωρό στους λιμενικούς είπε ότι έχει πέντε παιδιά και ότι έχει περάσει τα σύνορα πέντε χωρών, ενώ δήλωσε ότι νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν χτυπήσει έναν συγγενή του. Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, πήρε την απόφαση να διαμαρτυρηθεί, παίρνοντας ψηλά στα χέρια του το βρέφος, ενώ δηλώνει πως βρίσκεται σε απόγνωση.

Σήμερα, μετά τη δημοσιοποίηση  του παραπάνω  συγκλονιστικού περιστατικού και των φωτογραφιών με το ανυψωμένο μωρό, δίκην πέτρας, έτοιμης να εκτοξευτεί στον αντίπαλο, οι …μαμόθρεφτοι, οι δημοκρατικοί ,οι χριστιανοί Ευρωπαίοι, τουλάχιστον όσοι   μεγαλώνουν βρέφη αυτή την ώρα στην ηλικία της μικρούλας Αφγανής ,όφειλαν να είναι με τα μωρά στην αγκαλιά στους δρόμους. Να ουρλιάξουν, να απειλήσουν, να τα κάνουν λίμπα, όχι απλά να διαμαρτυρηθούν.

Γιατί, όταν  ένας πατέρας οδηγείται  από την απόγνωση σε μια τέτοια απονενοημένη πράξη,  δεν απο-ανα-δεικνύεται μόνο το μέγεθος  του  τραγικού αδιεξόδου αυτού του ανθρώπου. Πρωτίστως, φανερώνεται σε όλη τους την έκταση  η δική μας  σκληρότητα και  η αδιαφορία.  Η εγκατάλειψή του από την οργανωμένη πολιτεία, αλλά και την ελληνική κοινωνία, που στο σύνολό της αδιαφορεί και αποστρέφει το πρόσωπο από τον πόνο των προσφύγων.

Και “ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό” μας. Οι ΄Ελληνες στη συντριπτική τους  πλειοψηφία, αποδείχτηκαν “Βάρβαροι” στη συμπεριφορά τους απέναντι σε πάσχοντες συνανθρώπους,  όπως είναι οι πρόσφυγες. Αυτή είναι η “μαύρη” και ιστορική αλήθεια.

Αν ήμασταν πραγματικά συνειδητοποιημένοι πολίτες και όχι υπήκοοι και μέλη  μιας κοινωνίας υπανθρώπων,  σήμερα  οφείλαμε ΟΛΟΙ να  βρισκόμαστε οργισμένοι   έξω στους δρόμους  για συμπαράσταση  σ΄αυτές τις τραγικές φιγούρες με τα παιδιά στην αγκαλιά που έχουν κάνει τα λιμάνια, τις πλατείες και τις αλάνες  της χώρας “κονάκι” τους. Κι ακόμα περισσότερο. Κάθε ελληνική οικογένεια  είχε υποχρέωση να φιλοξενεί για όσο χρειαζόταν μια οικογένεια προσφύγων και να μοιραστεί μαζί της το φαγί, που ακόμα είναι πολύ και σπαταλιέται στη χώρα μας.

Αντί γι΄αυτό, οι συνδικαλιστάδες και οι συντεχνίες τους ,θα παραλύσουν λέει σήμερα  την Ελλάδα, αλλά όχι για το λόγο που είπαμε. Πάλι για την πάρτη τους, το δικό τους “παντεσπάνι”. Γιατί, περί αυτού πρόκειται, όταν  είσαι “Φωτόπουλος” και  κατεβάζεις το διακόπτη της ΔΕΗ, για να τσεπώσεις περισσότερα από εκείνα που δεν υπάρχουν πια, γιατί τα φάγανε παρέα (και όχι όλοι μαζί).

Και το χειρότερο, ούτε μα κουβέντα συμπάθειας δεν υπήρξε από τους απεργούς-τέρατα γι΄αυτό τον χιλιοταλαιπωρημένο πληθυσμό των προσφύγων, ούτε μια έμπρακτη ένδειξης ανθρωπιάς και καλοσύνης. Αντί τούτη την ώρα να είναι στον Πειραιά   οι καλοθρεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι  ,αφού απεργούν και δεν πάνε στα γραφεία τους, πίνουν καφέ και κοπροσκυλιάζουν στις καφετέριες. Τί αίσχος για δαύτους, τί παλιανθρωπιά!

Αυτή η κοινωνία που τη συνθέτουν -απαρτίζουν υπάνθρωποι κάθε είδους, αυτός ο “πολιτισμός”, που ακόμα παραμένει πρωτόγονος και απάνθρωπος, κάποια στιγμή πρέπει  εξαφανιστεί. Αλλιώς, δεν έχει ελπίδα επιβίωσης το ανθρώπινο γένος. Είναι ανάγκη να εθιστούν με κάθε τρόπο οι άνθρωποι των μελλοντικών κοινωνιών στην ανάπτυξη αισθημάτων αλληλεγγύης και πόνου για το συνάνθρωπο. Να  δημιουργήσουν και να συντηρήσουν έναν πραγματικά ανθρωποκεντρικό πολιτισμό, τα αγαθά του οποίου θα τα νέμονται εξίσου όλοι.

Διαφορετικά, δε φαίνεται  να έχει  ελπίδα το ανθρώπινο είδος. Θα φαγωθούνε μεταξύ τους, αν συνεχίσει ο κόσμος την ίδια πορεία σε έναν απονευρωμένο από ανθρωπιά ,αλληλεγγύη και  δάκρυ για το συνάνθρωπο,   πολιτισμό.

2. Κάνουν πορεία με τα πόδια από την Πάτρα κατά της ανεργίας -Εφτασαν στην Κόρινθο
Κάνουν πορεία με τα πόδια από την Πάτρα κατά της ανεργίας -Εφτασαν στην Κόρινθο [εικόνες & βίντεο]

Οι διαδηλωτές κατά της ανεργίας ξεκίνησαν από το Ξυλόκαστρο την 4η ημέρα πορεία τους περνώντας έξω από το κέντρο υγείας της πόλης, όπου οι εργαζόμενοι βγήκαν έξω και τους υποδέχθηκαν, δίνοντάς τους ταυτόχρονα δύναμη για να συνεχίσουν.

Τελικός προορισμός τους η Αθήνα για να διαδηλώσουν την Κυριακή. Η πρωτοβουλία αυτή του δήμου Πάτρας «έχει συμπαρασύρει και όλους τους δήμους στο διάβα της. όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε σε έναν από τους χαιρετισμούς στο Κιάτο, τον πρώτο σταθμό της σημερινής διαδρομής που θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα στην Κόρινθο.Στην Κόρινθο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, το Δήμο Κορινθίων, τα Σωματεία και τους φορείς της περιοχής.

Την Τρίτη το βράδυ οι οδοιπόροι διανυκτέρευσαν στο Ξυλόκαστρο και σήμερα ξεκίνησαν την πορεία για την Κόρινθο, μια διαδρομή 33,8 χλμ, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε μέρα Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και φορείς δρομολογούν πούλμαν από την πλ. Καραϊσκάκη για να μεταβούν στους σταθμούς της πορείας.

Οι πορείες,  είπανε οι… δρομείς, θα καταλήγουν στο λιμάνι του Πειραιά, για να (δια) δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο δράμα των προσφύγων με τα καταπονημένα μωρά στα χέρια. Στο τέλος ,θα πραγματοποιηθεί  και μια μεγαλειώδης πανελλαδική πορεία πάλι για τον  Πειραιά. Επικεφαλής της πομπής-διαμαρτυρίας θα είναι οι συνδικαλισταράδες  Μπούτος, Φωτόπουλος και οι λοιποί ανδρείοι  και αφιλοκερδείς συντεχνιάκηδες.

Στο μεταξύ ,σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου έχει εγκαταλειφθεί η πρωτογενής της οικονομία ή έχει αλλοιωθεί -εμπορευματοποιηθεί εντελώς και δεν υπακούει στη βασική, την ιστορική, οικονομική αρχή “καταναλώνω ό,τι παράγω”, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανεργία, αλλά για αεργία. Εκατομμύρια στρέμματα δεν καλλιεργούνται εδώ και πολλά χρόνια  στη χώρα. Οι νέοι αρνούνται να ασχοληθούν με δουλειές  της γης ή κτηνοτροφικές, γιατί είναι… παρακατιανιές- πακιστανικές.  Αλλά και όσοι ασχολούνται , στοχεύουν  τις επιδοτήσεις, τις αποζημιώσεις και τα άλλα κονδύλια της Ευρώπης και αδιαφορούν για την υγιή, τη μη ευκαιριακή,  την αποδοτική καλλιέργεια.

Είναι ψεύτες και υποκριτές. Πέρα από σκληροί και απάνθρωποι. Δεν τους υπολογίζουμε ως πολιτικά όντα, όσοι έχουμε συνείδηση πολίτη, αλλά ως παρτάκηδες και  ανήθικους. Να τελειώνουμε με το παραμύθι τους πως κάνουν…αγώνα. Αγώνα δεν κάνεις για την τσέπη σου, αλλά αφιλοκερδώς. Για το συνάνθρωπο, το σύνολο,τις  ιδέες.

“Κόφτε το”, επομένως ,λαμόγια της Πάτρας και λοιπής Ελλάδας ,που  το παίζετε  τώρα  Ευκλείς, Σπάρταθλοι  και   Φειδιππίδες. Τραβάτε να δουλέψτε στα χωράφια, να ιδροκοπήσετε, να μοχθήσετε, να φάτε τέτοιο σκληρό ψωμί, όπως κι εμείς το φάγαμε ,χωρίς να  φοβόμαστε τη δουλειά  ή να λογαριάζουμε το είδος της.

 

3. ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ
Ολλανδικό «όχι» στη σύνδεση της Oυκρανίας με την ΕΕ -Ανησυχία για το μέλλον της Ευρώπης
Ολλανδικό «όχι» στη σύνδεση της Oυκρανίας με την ΕΕ -Ανησυχία για το μέλλον της Ευρώπης

Οι Ολλανδοί κλήθηκαν χθες στις κάλπες για ένα δημοψήφισμα που αφορούσε την αποδοχή ή την απόρριψη της συμφωνίας σύνδεσης Ουκρανίας-EE. Aπάντησαν τελικά αρνητικά, εντείνοντας τους φόβους για όξυνση του ευρωσκεπτικισμού.

Στην Ολλανδία, η οποία αυτό το εξάμηνο βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΕ λόγω της κυλιόμενης προεδρίας, καταγράφηκε χθες άλλος ένας «θρίαμβος» των λαϊκιστικών και ξενοφοβικών πολιτικών δυνάμεων. Αφορμή στάθηκε το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στη χώρα με θέμα την αποδοχή ή την απόρριψη σχεδιαζόμενης συμφωνίας σύνδεσης της ΕΕ με την Ουκρανία. Oπως αναφέρει η Deutsche Welle, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επίσημα αποτελέσματα κι ενώ έχει καταμετρηθεί το σύνολο σχεδόν των ψηφοδελτίων, περίπου τα 2/3 των Ολλανδών καταψήφισαν την εν λόγω συμφωνία, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό. Κι αυτό διότι το ερώτημα δεν αφορούσε ένα εθνικό θέμα, αλλά ένα ζήτημα που άπτεται άμεσα του πεδίου αρμοδιοτήτων της ΕΕ.

Η συμμετοχή των Ολλανδών ψηφοφόρων ανήλθε στο 32%, ξεπερνώντας έτσι το συνταγματικό φράγμα του 30%, το οποίο απαιτείται προκειμένου να κριθεί έγκυρο ένα δημοψήφισμα στη χώρα. Με άλλα λόγια, σε απόλυτους αριθμούς, στις κάλπες προσήλθαν σχεδόν 13 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Η συμφωνία σύνδεσης έχει ως στόχο τη σύναψη στενότερων οικονομικών και πολιτικών δεσμών μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας, ενώ έχει ήδη υπερψηφιστεί από 27 κοινοβούλια κρατών-μελών. Τον Ιανουάριο είχε επίσης περάσει με θετική ψήφο και από τα δύο σώματα της ολλανδικής βουλής, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κύρωσής της. Κι αυτό διότι μεσολάβησε η συλλογή 400.000 υπογραφών από ευρωσκεπτικιστές ψηφοφόρους, γεγονός που είχε ως συνέπεια την απόφαση να παρουσιαστεί η εν λόγω συμφωνία και ενώπιον του λαού στο πλαίσιο συμβουλευτικού δημοψηφίσματος, σύμφωνα με όσα ορίζει το ολλανδικό Σύνταγμα.

Πολλαπλές αναγνώσεις του αποτελέσματος
Γεγονός είναι πάντως ότι από νομική άποψη το δημοψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό αλλά έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα. Παρά τις προσπάθειες της ολλανδικής κυβέρνησης και την έκκληση του ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε υπέρ του «ναι», με κύριο επιχείρημα ότι η συμφωνία θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο την ασφάλεια και σταθερότητα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, επικράτησε τελικά η αντίθετη άποψη. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση στο twitter του Γκέρντ Βίλντερς, επικεφαλής του ακροδεξιού, ισλαμοφοβικού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV), στην οποία ανέφερε ότι η Ολλανδία «παίρνει πίσω ένα τμήμα της κυριαρχίας της από τις Βρυξέλλες και την ελίτ της Χάγης». Την ίδια άποψη εξέφρασε από τη μεριά του και ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του βρετανικού ευρωσκεπτικιστού κόμματος UKIP και ευρωβουλευτής, ο οποίος επαίνεσε τις προσπάθειες των ολλανδών ευρωσκεπτικιστών για την επικράτηση του «όχι».

Από την αντίπερα όχθη ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η απόρριψη μιας τέτοιας συμφωνίας «ανοίγει το δρόμο για μια μεγάλη κρίση ανά την ευρωπαϊκή ήπειρο». Όσο για τις αντιδράσεις στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα το πρωί ότι η χώρα του θα συνεχίσει την πορεία προσέγγισης με την ΕΕ, παρά την απόρριψη της συμφωνίας σύνδεσης από τους Ολλανδούς ψηφοφόρους. Ο ίδιος μάλιστα προσπάθησε να μειώσει τη σημασία του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας τον μη δεσμευτικό χαρακτήρα του. Τόνισε όμως επίσης ότι «θα ληφθεί υπόψιν». Γεγονός είναι πάντως ότι μεγάλο μέρος των Ουκρανών πολιτικών θεωρούν ότι η χώρα τους αξίζει μια τέτοια συμφωνία, ειδικά μετά την εξέγερση κατά του πρώην φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς το 2014.

Εμείς πιστεύουμε πως το αποτέλεσμα δεν είναι μια ακόμα απόδειξη, όπως λένε τα “παπαγαλάκια”, ακροδεξιάς-ναζιστικής-ξενοφοβικής  επέλασης στην Ολλανδία, αλλά θρίαμβος πάλι της Αποχής, αφού μόλις ένα 32% ακροδεξιών – ξενοφοβικών προσήλθε να ψηφίσει για το θέμα της …Ουκρανίας! Μάλιστα,υπάρχει και η πληροφορία που θέλει το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα να έχει πέσει  κάτω από  30%, αλλά για λόγους  γοήτρου το Σύστημα επέλεξε τη νόθευση με το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε.  Καθόλου δεν το αποκλείουμε.

Ζούμε στον αστερισμό  της Αποχής .Οι συνειδητοποιημένοι πολίτες “φτύνουν” το παλιό, ανήθικο, απολίτικο  Σύστημα και ελπίζουν σε μια νέα  “Πολιτική ΄Ανοιξη” για τον ΄Ανθρωπο και τον Κόσμο.

 Εδώ θα είμαστε να δουλεύουμε για τη νέα εποχή, που ανατέλλει και θα φέρει μαζί της την ένωση όλων των χωρών της γης. Οι ΗΠΕ, Οι ΗΠΥ (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΥΦΗΛΙΟΥ) θα είναι μια μέρα η καινούρια πραγματικότητα στην ανθρώπινη Ιστορία.

4. Σκάνδαλο στην Ισπανία με τους Podemos -Tους χρηματοδοτούσε ο Τσάβες, έγγραφα «φωτιά»

Σκάνδαλο στην Ισπανία με τους Podemos -Tους χρηματοδοτούσε ο Τσάβες, έγγραφα «φωτιά»

Παράνομη χρηματοδότηση πάνω από 7 εκατ. ευρώ από τον πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες με στόχο την εξαγωγή της Μπολιβαριανής Επανάστασης στην Ισπανία, φέρονται να έλαβαν οι Podemos σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Την αποκάλυψη έκανε η ισπανική εφημερίδα ABC δημοσιεύοντας έγγραφα που χρονολογούνται από το 2008, φέρουν την υπογραφή του Τσάβες και αφορούν σε «δωρεές» προς το thinktank “Κέντρο Πολιτικών και Οικονομικών Μελετών” (CEPS) στο οποίο ανήκαν τόσο ο Πάμπλο Ιγκλέσιας όσο και άλλα κορυφαία στελέχη των Podemos.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες τα στοιχεία ήρθαν στην κατοχή των ισπανικών Αρχών μέσω των αμερικανικών, οι οποίες, με τη σειρά τους, τα έλαβαν από τον Ραφαέλ Ισά, πρώην υπουργό Οικονομικών της Βενεζουέλας που πλέον ζει στις ΗΠΑ.

Σε ένα από αυτά πάντως που παρουσιάζει η ισπανική εφημερίδα ABC, περιγράφεται σε μια παράγραφο ότι σκοπός της χρηματοδότησης είναι να επηρεάσει αριστερούς διανοητές και πολιτικά κόμματα στην Ισπανία.

Τα εν λόγω στοιχεία είναι ήδη στα χέρια της αστυνομίας η οποία διενεργεί έρευνα. Ωστόσο από την πλευρά τους οι Podemos αρνούνται τη χρηματοδότηση με τον Ιγκλέσιας να τα χαρακτηρίζει «ψευδή». «Αυτά τα στοιχεία έχουν βγει 3 φορές στη δημοσιότητα και κάθε φορά που διενεργείται έρευνα αποδεικνύονται εσφαλμένα. Κάποιοι ανησυχούν ότι μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους σοσιαλιστές και η Ισπανία αποκτήσει μια προοδευτική συμμαχία», είπε μιλώντας στη Βουλή ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι στο παρελθόν οι Podemos κατηγορήθηκαν ότι φέρονται να χρηματοδοτούνται από το Ιράν και την βασκική τρομοκρατική οργάνωση ΕΤΑ.

Και όχι μόνο ο μακαρίτης (γραφικός, αλλά και δικτάτορας) Τσάβες δωροδοκούσε τα νέα απολίτικα κινήματα  στην Ευρώπη. Το πολύ χρήμα το πρόσφερε ο δικτάτορας Πούτιν . Χόρτασαν με πακτωλό από ρούβλια όλα αυτά τα κομματικά μορφώματα . Τα απολίτικα …κινήματα των “Αγανακτισμένων”,  που συμπτύχθηκαν από  τον αχταρμά των οπαδών-“κινούμενη άμμος “, των διψασμένων για χρήμα αντί για ιδέες ρεμπεσκέδων, απανταχού της γηραιάς ηπείρου.Το ίδιο έκανε ο “τσάρος” της Ρωσίας και με τα ακροδεξιά-ναζιστικά μορφώματα.

Απώτερος στόχος του,  να κερδίσει αχυράνθρωπους και συμμάχους,  που θα εργάζονταν για τη διάλυση της Ευρώπης. Και ως ένα σημείο πέτυχε το στόχο του. Μόνο που δεν πρόκειται  να τον ολοκληρώσει.