ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. «Σας αγαπάμε…!» Το φυλλάδιο που θα μοιραστεί στους πρόσφυγες
«Σας αγαπάμε...!» Το φυλλάδιο που θα μοιράσει η κυβέρνηση στους πρόσφυγες

Toυς οφείλουμε κι αγάπη και αλληλεγγύη και συμπαράσταση και δάκρυ. Μα πάνω απ΄όλα, χρειάζονται βοήθεια στην πράξη. ΄Οχι μόνο λόγια του αέρα. Να βρουν σήμερα κιόλας τα παιδιά ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Τώρα!

Είμαστε ΟΛΟΙ πρόσφυγες και μετανάστες! Πότε θα το συνειδητοποιήσουν oι υπερόπτες  ,oι αλαζόνες,  oι άφρονες;

 

2. Ξέσπασε ο Δήμαρχος Χίου: «Θέλω το λιμάνι μου, να φύγετε!»
 
Ξέσπασε ο Δήμαρχος Χίου: «Θέλω το λιμάνι μου, να φύγετε!» (βίντεο)

 

Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, που ήταν συνεχώς σε διαπραγματεύσεις με τους πρόσφυγες και μετανάστες, μαζί με τον λιμενάρχη Χίου κ. Χρήστο Φραγκιά, απευθυνόμενος σ΄ αυτούς τους είπε ορθά κοφτά ότι «έχετε μια βδομάδα το λιμάνι μου, θέλω το λιμάνι μου, να μπει τέλος και να φύγετε».

΄Οταν ο σύγχρονος υπ-απ-άνθρωπος  αποσυντίθεται  σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης! Η στιγμή  που ο αισχρός παραβάτης και  βιαστής της Φύσης δήμαρχος, διαπράττει   ΄Υβριν.

Κι από πού ,πανάθλιε, είναι δικό σου το λιμάνι; Ποια είναι τα συμβόλαια που διαθέτεις υπογεγραμμένα από το χέρι της Φύσης, γα να μιλάς με τέτοια αλαζονεία, αμετροέπεια και σκληρότητα για την ιδιοκτησία σου;

Τίποτα δεν είναι δικό σου. Η γη ,η θάλασσα, ο αέρας, ό,τι δε δημιούργησες εσύ, αλλά η Φύση, ανήκουν σε όλους μας, ανεξάρτητα από επιδερμίδα, φυλή, φύλο. Και ειδικά στα παιδιά.

Αν κάτι έχεις εσύ και σου  ανήκει,  είναι μόνο η αθλιότητα και η παλιανθρωπιά. Μ αυτά τα χαρακτηριστικά  θα σε θυμούνται τα παιδιά, τα εγγόνια σου και οι πολίτες του μέλλοντος.

___________________________________________________________________

  1. Ν.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑΣ
  2. Ο   ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ  ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ “ΤΡΑΒΑ  ΤΟ ΧΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ”  ΤΟΥ   ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
1. α. ΣΤΗΝ… ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Πέρασε «φωτογραφική» τροπολογία για Φωτόπουλο-Του επιτρέπει και 2η θητεία στο ΔΣ της ΔΕΗ
Πέρασε «φωτογραφική» τροπολογία για Φωτόπουλο-Του επιτρέπει και 2η θητεία στο ΔΣ της ΔΕΗ

Δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ θα μπορεί να έχει ο γνωστός αρχισυνδικαλισής Νίκος Φωτόπουλος χάρη σε μια χαριστική ρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση, εν κρυπτώ, στην… κύρωση συμφωνίας με τη Νέα Ζηλανδία.

Η τροπολογία που υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρη Δημητριάδη, Γιώργο Καραναστάση και Ηλία Παπαηλιού και έγινε δεκτή από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, επιτρέπει στον κ.Φωτόπουλο να έχει και δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, καθώς θα μπορεί να επανεκλεγεί στο αξίωμα.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η παλαιότερη ρύθμιση εισήγαγε ένα μεροληπτικό περιορισμό στην ελεύθερη, εκ μέρους των εργαζομένων, εκλογή των αντιπροσώπων τους, που δεν είναι σύμφωνος με την αρχή της αναλογικότητας. Στην πράξη η παλιά ρύθμιση προέβλεπε μόνο μια θητεία.

Βρούτσης: «Κάνατε τη Βουλή πλυντήριο ανομίας»

Οι άσχετες τροπολογίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, Ο Γιάννης Βρούτσης από τη ΝΔ έκανε λόγο για «Βουλή-πλυντήριο της ανομίας».
«Ζούμε απίστευτες στιγμές και μέσα στο κοινοβούλιο. Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει πως η διαφάνεια στη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού αποτελεί το νούμερο «ένα» στην ιεραρχία και τις προτεραιότητες που θέτει. Πώς μετέτρεψε η Κυβέρνηση το Κοινοβούλιο; Σε πλυντήριο ανομίας; Πριν από λίγο καιρό στο «όνομα» της μεταναστευτικής πολιτικής ζητήσατε εξουσιοδότηση από το Κοινοβούλιο για να κάνετε απ’ ευθείας αναθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αμυράς: «Τροπολογίες Νέας Ζηλανδίας»

«Ξέραμε το αρνάκι Νέας Ζηλανδίας, τώρα έχουμε τις τροπολογίες Νέας Ζηλανδίας». Ο βουλευτής του ποταμιού τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα περιορισμού του συνδικαλιστικού δικαιώματος εκπροσώπησης των εργαζομένων και πρότεινε στον υπουργό να υιοθετήσει την αντίστοιχη ρύθμιση του  ν.4342/2015 για την ΕΡΤ (αρ. 7 παρ. 6 εδ. γ) με την οποία «η ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνδικαλιστικά σωματεία και ενώσεις των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε….», πρόταση που δεν έγινε ωστόσο δεκτή.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε η ρύθμιση αντιμετωπίζει στρεβλώσεις παλαιότεροι νόμου. Το ίδιο εξήγησε και ο κ. Σπίρτζης λέγοντας πως ο περιορισμός της μιας θητείας υιοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και αφορά αποκλείστηκα την ΔΕΗ και τον κ Φωτόπουλο προσθέτοντας πως η νέα διάταξη καθιερώνει και για την ΔΕΗ ότι ισχύει στα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα.

β. ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΚΟΜΑ 58 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ
Η πρώτη δήλωση του Φωτόπουλου της ΓΕΝΟΠ μετά την παραπομπή του σε δίκη
Konstantinos Tsakalidis / SOOC 

 

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη εκφράζει με σημερινή δήλωσή του ο Νίκος Φωτόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ και πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου με την οποία παραπέμπονται σε δίκη 59 πρόσωπα για την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων και της οικονομικής διαχείρισης της ΓΕΝΟΠ.

«Παρά την απαλλακτική πρόταση του αρμοδίου Εισαγγελέα, το δικαστικό συμβούλιο, αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη 59 στελεχών, όλων των Προέδρων & μελών των διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΗ Α.Ε. και των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από το 1999 μέχρι 2010, μεταξύ των οποίων και την δική μου», αναφέρει ο κ. Φωτόπουλος και προσθέτει:

«Η απόφαση του συμβουλίου είναι απόλυτα σεβαστή και αναμένω την εκδίκαση της υπόθεσης, το γρηγορότερο δυνατό.

»Η αλήθεια δεν θα αργήσει να λάμψει.

»Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη»

γ. Το ξεβράκωμα των οδηγών ΣΕΠ στην Ομόνοια

Πράσινοι και κόκκινοι, «λιοντάρια» και «ποντίκια»

Ο Οικονόμου βόλεψε τον συνδικαλιστή Κολλά! - Κεντρική Εικόνα

Ο νέος αστικός φορέας λεγόταν Εταιρεία Συγκοινωνιακών Επιχειρήσεων (ΣΕΠ). “Οταν οι πρώην εργαζόμενοι πλησίασαν το Εφετείο, ξαφνικά περίπου 100 πρώην συνάδελφοί τους από την ΕΑΣ έπεσαν πάνω τους. Τους χτύπησαν, τους έβρισαν, τους έφτυσαν και τελικά τους  έγδυσαν, αφήνοντάς τους να τριγυρνούν χωρίς ούτε ένα ρούχο στην πλατεία Ομονοίας και τους γύρω δρόμους. Από τους περαστικούς. άλλοι γελούσαν και κορόιδευαν, κάποιοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί και μερικοί προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους «ξεβράκωτους» και χτυπημένους οδηγούς.

Οι ΣΕΠίτες ταπεινωμένοι έτρεχαν να κρυφτούν σε ξενοδοχεία γύρω από την Ομόνοια. Εκεί τους έδωσαν σεντόνια για να «καλυφτούν» και αργότερα έφτασε και η αστυνομία για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Πέντε από τους ολόγυμνους πρώην οδηγούς μεταφέρθηκαν χτυπημένοι στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες και όλοι έκαναν καταγγελίες για την επίθεση εναντίον τους που τη θεώρησαν ως αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου. Παρά τις προσαγωγές που έγιναν στο Δ’ Αστυνομικό Τμήμα, κανένας δεν τιμωρήθηκε για τις επιθέσεις.

«Ένιωθα πως με σκοτώνουν, πως χανόμουν. Όλα γύρω μου είχαν σκοτεινιάσει, άκουγα μπερδεμένες φωνές και το μόνο που μπορούσα να ξεχωρίσω ήταν πως με έβριζαν. Όταν μέσα σε λίγα λεπτά με είχαν αφήσει χτυπημένο και γυμνό στην πλατεία Ομονοίας, ένιωθα τα βλέμματα του κόσμου πάνω μου και ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί», έλεγε την επόμενη ημέρα στον Τύπο ένας από τους πρώην ΣΕΠίτες.

«Εδώ δεν είν΄ το Σούλι, ούτε του Ρασούλη». Είναι το  βασίλειο  της δυναστείας Φωτόπουλου. Τί αφασία. Μια σιχασιά, μια αηδία αυτή χώρα!

Φωτόπουλος, λοιπόν, και πάσης Ελλάδoς! Είναι …σύμβολο το άτομο,  είναι «ιδέα».  Είναι η αισχίστη, η εμετική  έκφραση της παθογένειας της χώρας. Από αισχρής πασοκικής εποχής που καθιέρωσε ως αξία το διαπλεκόμενο συνδικαλισμό , μέχρι σήμερα,που δεν άλλαξε ρούπι.  Κλέβεις, αρπάζεις, διαπλέκεσαι, έχεις ως αρχή  «ο θανατός σου η ζωή μου» ,αλλά βγαίνεις και λες πως κάνεις…κοινωνικό και πολιτικό αγώνα!

΄Οσο  δεν πάει φυλακή  το μεγάλο  αυτό λαμόγιο-αρχισυνδικαλιστής  του  καταστήματος για » λίγους και ημέτερους»  που λέγεται ΔΕΗ, η χώρα θα παραπαίει, δε θα σταθεί ποτέ με κύρος και αξιοπρέπεια, ανάμεσα στους άλλους λαούς. Είναι ζήτημα …ζωής και θανάτου να πάει μέσα ,έστω και συμβολικά, αυτό το τρισάθλιο  ζόμπι.

Επί χρόνια τα ονόματα Κωλάς -Σταμούλος-Φωτόπουλος έγιναν συνώνυμα της απάτης, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του εγκληματικού, κομματικού, πελατειακού κράτους. ΄Εχουν  τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το κατάντημα (και όχι μόνο το οικονομικό, πρωτίστως  το αξιακό) της χώρας.  Είναι καιρός να αρχίσουμε να ανοίγουμε   φυλακές για τέτοιους  «κακούς». Καμιά συγγνώμη, κανένας συμβιβασμός με  δαύτους.

2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Κουμουτσάκος για τη συμφωνία με την Cosco: Ο νεοφιλελεύθερος Τσίπρας έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του
Κουμουτσάκος για τη συμφωνία με την Cosco: Ο νεοφιλελεύθερος Τσίπρας έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του

 

«Νεοφιλελεύθερο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη σημερινή υπογραφή παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco.

«Ο κ. Τσίπρας βάζει την υπογραφή του σε πολιτικές που χαρακτήριζε νεοφιλελεύθερες. Ο νεοφιλελεύθερες πρωθυπουργός έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του» τόνισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας πως έχει προηγηθεί η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων. «Καλοσωρίζουμε την καθυστερημένη προσχώρηση στην πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά την πορεία της αξιολόγησης ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει πρόθεση να δεχθεί μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε υφεσιακά και αναποτελεσματικά. «Η κυβέρνηση ομολογεί απολογία συνθηκολόγησης 5,5 δισ.» δήλωσε, εκφράζοντας την εκτίμηση πως με τα μέτρα αυτά η χώρα δεν θα ανακάμψει και ούτε θα μαζέψει χρήματα. Σχετικά με τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του κ. Δρίτσα κατά το παρελθόν, ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση, το κατά πόσον θέσεις που έχουν δημοσίως εκφραστεί από στελέχη της και αρμόδιους υπουργούς αναιρούνται. Εκανε, μάλιστα λόγο, για ασυνέπεια και αναποτελεσματικότητ

Και με την υπογραφή-έγκριση  της Ν.Δ. Νεοφιλελεύθερος πια ο Αλέξης Τσίπρας.΄Ετσι χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Γ. Κουμουτσάκος. Και το είπε φυσικά με πολύ πόνο ψυχής και μεγάλη απόγνωση.

Πράγματι. Είναι να μην παθαίνουν ντελίριο, τραμπάκουλο κανονικό εκεί στη Ν.Δ, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα πια  με τη νέα πολιτική που ακολυθεί σε όλα σχεδόν τα μεγάλα ζητήματα, καλύπτει άνετα και …επάξια όλο το ιδεολογικό τόξο της Δεξιάς; Από την κεντροδεξιά, την καθαρόαιμη δεξιά,αλλά και την ακροδεξιά (να  μην ξεχνάμε ποιος είναι  ο εταίρος της κυβέρνησης), ως τα κράσπεδα των Ναζί, έχει πρόσβαση και σε κάποιες περιπτώσεις απόλυτη κυριαρχία ο Νεο-ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα στο λαγούμι της Χ.Α δεν μπήκε, βέβαια, οφείλουμε να το ομολογήσουμε, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, στον παλιό με τους συνοδοιπόρους της Χ.Α Κωνσταντοπούλου και Γλέζο κυρίως, έφτασαν να συνεργαστούν και να στηρίξουν στη Βουλή σε πολλά θέματα τα τέρατα του ναζισμού. Να θυμηθούμε μόνο την περίφημη φράση του Μανώλη Γλέζου πως “ο ναζισμός αντιμετωπίζεται με πολιτικά μέσα”!

Αντίθετα, η Ν.Δ πέρασε κανονικά  στο ναζιστικό  ναρκοπέδιο,  αφού, ο νυν αρχηγός της,  ο  “υιός” Κυριάκος Μητσοτάκης, κέρδισε το αξίωμα του κόμματος  με την αμέριστη -καθοριστική υποστήριξη των δύο συνυποψηφίων του,  του φιλο-ναζί-βασιλικού Απόστολου Τζιτζικώστα   και  του ακροδεξιού ΄Αδωνι Γερωργιάδη.

Τώρα, ή μάλλον εδώ και μήνες, ειδικά αυτή την εποχή με την πώληση του πολυαμαρτωλού ΟΛΠ, που η φιλελεύθερη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αφαίρεσε και το τελευταίο  μαξιλάρι της δεξιάς ιδεολογίας, έμεινε “γυμνός ο βασιλιάς”. Τί ήταν που θα έκανε μια δεξιά κυβέρνηση και δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Χειρότερα ίσως να τα έκανε, καλύτερα αποκλείεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας,όπως ξαναγράψαμε,από  εκείνη τη νύχτα  στην Ευρώπη,  που αποφάσισε πως ήταν ιστορικά καταδικασμένος, αν “έφτυνε” τους Ευρωπαίους  και επέλεξε να συνεργαστεί με τους δανειστές, μέχρι αυτή την ώρα, ακολουθεί σχεδόν κατά πόδας την τακτική-πολιτική  Σαμαρά-Βενιζέλου της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν έχει αποστεί στο ελάχιστο από τους χειρισμούς της .Κι ας βγαίνει ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα να κάνει από…αριστερά κριτική στον Αλέξη Τσίπρα. (Δυστυχώς, εδώ και πολύ καιρό ο π. πρωθυπουργός διαπιστώνουμε πως αρχίζει να ξαναβρίσκει τον κακό, παλιό εαυτό του κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό, όχι πλέον για την πορεία της χώρας ,όσο για το δικό του…βιογραφικό και την υστεροφημία του).

Με αυτή ,λοιπόν, την στρατιγική-πολιτική, που ακολουθεί   ο ΣΥΡΙΖΑ , αφαιρεί πλέον οριστικά και αμετάκλητα το “χαλί” κάτω από τα πόδια της Νεο-Δημοκρατικής ηγεσίας   και την αφήνει εντελώς εκτεθειμένη στους ψηφοφόφους της. Δεν έχουν τίποτα  περισσότερο εκεί στην κορυφή  της Ν.Δ  να  τάξουν στους οπαδούς τους ,ειδικά σε ό,τι αφορά τη  μνημονιακή πολιτική. Τα είπε και τα έκανε όλα ο νέος ΣΥΡΙΖΑ.  Ο Αλέξης Τσίπρας πρόφτασε κι έγινε ο “Αντώνης Σαμαράς” της Αριστεράς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει  πλέον να τάξει κάτι, κανένα δημαγωγικό τερτίπι δεν του έμεινε να ρίξει στο  ρινγκ που θα παλέψουν σε λίγο πιο σκληρά οι δύο αρχηγοί .

Ο μοναδικός  χώρος που η Ν.Δ μπορεί πλέον να ψαρέψει ψήφους, ακόμα και να λεληλατήσει, είναι η σκληρή ακροδεξιά και φυσικά η Χ.Α. Και στους δύο αυτούς χώρους, έχει  τους εκπροσώπους της, ως  δυνατά υποστυλώματα. Καρατζαφέρης, Μπαλτάκος ,Καμμένος και φυσικά ο φιλο-ναζί-βασιλικός Απόστολος Τζιτζικώστας είνα τα δυνατά της χαρτιά. Προς τα εκεί  θα διευρυνθεί η κεντροδεξιά Μητσοτάκη. Και θα το δούμε σύντομα, αλλά ιδιαίτερα, όσο πλησιάζουμε σε εκλογές. Πιο “αριστερά” δεν έχει ο “υιός” ΄νά πάει και   να πάρει , ούτε  “κουκί”  πλέον.