ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1.  ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟ  ΜΙΛΑΜΕ.
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ  ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΦΑΓΟΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ;
  3. “ΑΛΛΟ  Ο ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΑΥΓΟΥΛΟΜΑΤΗΣ” . ΑΛΛΟ ΑΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΝΕΡΓΙΑ.
  4. ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥ-ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΤΗ  ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

  5. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΙΑΝΟΙ ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΝΑΖΙ.
  6. Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΛΑΪΚΙΖΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΩΝ
1. Ο Θ. Κασσίμης κατέθεσε την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενος για τις διαγραφές δημοσιογράφων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

 

Ένας ακόμη παλαίμαχος δημοσιογράφος και πρώην υπουργός, ο Θεόδωρος Κασσίμης “κατάθεσε την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ”, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαγραφή από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των τριών δημοσιογράφων, Σταμάτη Μαλέλη, Άρη Πορτοσάλτε και Νίκου Κονιτούπουλου, για την την στάση που είχαν κρατήσει στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Στην επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο κ. Κασσίμης αναφέρει: «…επειδή πολύ φοβούμαι ότι το επόμενο βήμα μπορεί να είναι η απαίτηση να τοποθετηθεί Κυβερνητικός Επίτροπος σε όποιο μέσο αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, κατά τα πρότυπα της Τουρκίας του κ. Ερντογάν, σας ζητώ να δεχθείτε την ανάκληση της ιδιότητας μου ως μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέχρις ότου η διοίκηση του συνδικαλιστικού μας οργάνου καταγγείλει τις ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του Π.Σ. ή το αντιδημοκρατικής και ανελεύθερης νοοτροπίας σημερινό Π.Σ. εκδιωχθεί, με την ψήφο των ελεύθερων δημοσιογράφων, στις επόμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ».

Πολλά θα μπορούσε κανείς να συγχωρήσει στους ανθρώπους, διότι ουδείς αναμάρτητος στο κάτω-κάτω.   ΄Οταν, όμως, συνειδητά, εν γνώσει του διαπράττει κάποιος  “έγκλημα καθοσίωσης” και όχι μόνο εγκληματεί κατά τρόπο ειδεχθή, αλλά πάει  να  περάσει κιόλας ως ήρωας και  να ωραιοποιήσει ένα οφθαλμοφανές και μεγάλο έγκλημα ,τότε είναι άξιος της έσχατης τιμωρίας. Το επεσήμανε ο ίδιος ο Σοφοκλής στην ΑΝΤΙΓΟΝΗ του  σε μια αποστροφή σκληρού λόγου  για  τέτοιους τύπους: Τους    σιχαίνομαι και τους μισώ, λέει, όλους αυτούς που  κάνουν τις παλιανθρωπιές και μετά, όταν  αποκαλύπτονται, το παίζουν παλικάρια.  (“Μισῶγε μέντοι χὤταν ἐν κακοῖσί τις ἁλοὺς ἔπειτα τοῦτο καλλύνειν θέλῃ).

Για δείτε αυτόν τον υπόδικο , γνωστό από τις καραμανλικές ημέρες  της συμφοράς (2007-2009)  Θόδωρο Κασσίμη, που ως μέλος της επάρατης εκείνης κυβέρνησης Κ.Καραμανλή, βαρύνεται με το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας για τη χρεοκοπία της χώρας και την εγκατάλειψη του σκάφους ,όταν έπεσε στα βράχια, τί κάνει τώρα; Αντί να είναι φυλακή εδώ και χρόνια με όλα τα πρωτοπαλίκαρα  εκείνης  της εγκληματικής  κυβέρνησης αντάμα,  λεονταρίζει ο  αισχρός και παριστανει  τον αξιοπρεπή και το θιγμένο, που… “δε σηκώνει  μύγα στο σπαθί του”. Ο  πανάθλιος!

Η ατιμωρησία των ενόχων έχει οδηγήσει τη χώρα σ΄αυτό το κατάντημα και όχι μόνο το οικονομικό. Ποτέ δεν τιμωρήθηκαν ,όσοι διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα,όπως αυτός ο αρουραίος, ο Θ. Κασσίμης, που βγήκε σήμερα από το λαγούμι του να το παίξει αδιάφθορος και ιδεολόγος.

Τί έκανες πανάθλιε, μια και ήσουνα δημοσιογράφος πέρα από υπουργός, ,όταν έβλεπες πως ο αρχηγός σου  ξεπούλαγε την ψυχή  του και μαζί όλη τη χώρα για μια χούφτα ψήφους; Αν, όπως θίχτηκες τώρα για την  όντως απερίσκεπτη, ακατανόητη και πιθανότητα χειραγωγούμενη απόφαση της ΕΣΗΕΑ να διαγράψει  κάποιους συναδέλφους σου, έδειχνες τις ίδιες ευασθησίας για μείζονος σημασία θέματα τότε, όπως αυτό της χρεοκοπίας, σήμερα ίσως η χώρα να μην ανέβαινε  “Γολγοθά”.

Και ευθύνεσαι, εσύ περισσότερο,όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί σου δημοσιογράφοι, γιατί αν και από την ιδιότητά σας και τη δεοντολογία του επαγγέλματός  σας οφείλατε να κάνετε τότε την επερχόμενη χρεοκοπία της χώρας “σημαία”, να βγείτε και να ενημερώσετε με  “σειρήνες” τον κόσμο, σεις, συνειδητά και με δόλο, αποκρύψατε την αλήθεια και ανακαλύψατε-παίζατε  τάχα μου τα μεγάλα σκάνδαλα, της βέρσιον Εφραίμ, και Ζαχόπουλου. Και πού είναι η ΕΣΗΕΑ, όχι σήμερα,  εδώ και πολλά χρόνια,να δείξει τις ευαισθησίες που έδειξε με την απόφασή της να τιμωρήσει τους “προπαγανδιστές” του ΝΑΙ στο δημοφήφισμα; Τσιμουδιά για το μεγάλο έγκλημα που διέπραξε η βιομηχανία παραπληροφόρησης.

Γράφαμε για το έγκλημα αυτό της “εσχάτης προδοσίας” των εκπροσώπων του  ελληνικου “Τύπου”, που έχει μείνει, μαζί με ένα σωρό άλλα, ατιμώρητο:

 

Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ;
24.12.11

 ……………………………………………………………………

Το κακό θα ήταν λίγο, βέβαια,αν όλο αυτό το θέατρο γινόταν μόνο για τον “παρά” και δεν είχε άλλες σοβαρές παρενέργειες στη σημερινή κατάληξη και την τραγική θέση της χώρας .Ο Χατζηνικολάου και οι όμοιοί του,όμως, έχουν διαπράξει σωρεία εγκλημάτων σε βάρος της χώρας,τα οποία ένας ανεξάρτητος,θαρραλέος και έντιμος δικαστής θα τα χαρακτήριζε, ως εγκλήματα “καθοσίωσης” και “εσχάτης προδοσίας”. Στην ανάλυσή μας  ((ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ,με τίτλο “ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ: ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ…”, 23/12/2001 ),έχουμε αναφέρει και εξηγήσει τους λόγους,που τεκμηριώνουν την άποψή μας πως σήμερα όλοι αυτοί οι “θεατρίνοι” της πληροφόρησης θα έπρεπε να είναι φυλακή. Το μέγα τους έγκλημα είναι ότι κατασκευάζουν την “είδηση”,παρέχουν τεχνητή πληροφόρηση, χαλκεύουν-παραποιούν στοιχεία με δόλιο σκοπό ,που είναι ο αποπροσανατολισμός, η σύγχυση,η παραπαληροφόρηση του “πελατειακού” τους κοινού. Στο άρθρο που μνημονεύσαμε πριν, αναφέραμε συγκεκριμένο παράδειγμα,που επιβεβαιώνει την κρίση μας για την εγκληματική δημοσιογραφική συμπεριφορά αυτών των κυρίων. Λέγαμε,πως ήδη από το 2008 και ενώ η κρίση είχε αναφανεί και έδειχνε επικίνδυνα τα “δόντια” της,οι καθεστωτικοί και χρησιμοθήρες αυτοί “δημοσιογράφοι” και ιδιοκτήτες ΜΜΕ,ενώ γνώριζαν και έβλεπαν την απειλή, αποσιωπούσαν-απέκρυβαν σκόπιμα την αλήθεια και τον κίνδυνο και επέλεγαν συνειδητά και δόλια να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από το τεράστιο αυτό πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και να τον στρέφουν σε θέματα -προβλήματα “ήσσονος” σημασίας, σε μικροσκάνδαλα (τύπου Βατοπέδι) ή σε “αίμα”, “θέαμα”, “σπέρμα”.
Στη μελλοντική δίκη που θα προσαχθούν (και θα προσαχθούν,όταν ανασυσταθεί ο θεσμός της δικαιοσύνης και σ΄αυτη τη χώρα) ,θα υποστηρίξουν ασφαλώς πως δεν μπορούσαν να προβλέψουν την επερχόμενη κρίση. Ψέματα, Η κρίση ήταν προβλέψιμη,ειδικά από εκείνους που είναι υπεύθυνοι και αρμόδιοι να την προβλέψουν (π.χ πολιτικοί, ΜΜΕ, ιστορικοί, οικονομολόγοι). Αυτή ήταν η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ .Αν δεν μπορούσαν να την προβλέψουν, τότε είναι μειωμένης -ελλειμματικής επαγγελματικής ικανότητας, ανεπαρκείς και τέτοια επίκληση δικαιολογίας-ισχυρισμός δεν τους απαλλάσσει καθόλου από την ευθύνη τους,αντίθετα. Τουλάχιστον, ας φρόντιζαν,όπως πάλι ήταν υποχρέωσή τους, να δημοσιοποιήσουν το θέμα,όπως τους είχαμε ενημερώσει, να το κάνουν “ΣΗΜΑΙΑ”,αφού ήταν ζήτημα “ζωής και θανάτου” για τη χώρα. Γνώριζαν να γίνουν εκατομμυριούχοι ή έστω να “τρώνε ψωμί ή παντεσπάνι” απ΄αυτό το “επάγγελμα” και δεν ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά τους; Θα μπορούσε ένας γιατρός, ένας πιλότος μετά από ένα “κακό”, να προβάλουν τέτοιον ισχυρισμό,τέτοια ανόητη δικαιολογία;
  Έστω,λοιπόν, και αν δεχτούμε πως δε γνώριζαν από δική τους ικανότητα, δεν ήταν υποψιασμένοι για το κακό που ζύγωνε,είχαν ενημερωθεί,όπως είπαμε, από μας προσωπικά με άρθρα και αναλύσεις που είχαν σταλεί στα γραφεία τους επανειλημμένα.Αλλά, και πάλι,αν ισχυριστούν πως ούτε από μας έλαβαν ενημέρωση, όταν ξέσπασε η κρίση, γιατί ΕΝΑΣ, έστω ΕΝΑΣ, απ΄ αυτούς δεν ντράπηκε,δεν ένιωσε την ευθύνη για το κακό που έκανε και δε βγήκε να παραιτηθεί ή να ζητήσει συγγνώμη ,επειδή  στάθηκε “μικρός” στις επάλξεις που εκείνος είχε διαλέξει να πολεμήσει; Κανένας απ΄αυτούς τους ανέντιμους “κοδυλοφόρους” δεν έκανε το αυτονόητο,το λιγότερο που θα έπρεπε. Να ζητήσει,δηλαδή, μια συγγνώμη,να υποβάλει μια παραίτηση, να αποχωρήσει απ΄αυτό το χώρο, να δείξει πως διαθέτει ίχνη συνείδησης πολίτη. Αντίθετα, ΟΛΟΙ τους σήμερα το “παίζουν” αθώοι, άσχετοι με το έγκλημα,ξαφνιασμένοι,θύματα κι αυτοί.  Και το χειρότερο, δίνουν συμβουλές “προβλέπουν”, κατακρίνουν άλλους, όπως στο παραπάνω κείμενο που παραθέσαμε της εφημερίδας του ο πανάθλιος Χατζηνικολάου.
Γι΄αυτό και στη μια και στην άλλη περίπτωση (και στην… “παράλλη”),δεν έχουν καμιά δικαιολογία, κανένα απαλλακτικό. Σκόπιμα παραπληροφόρησαν και δημιούργησαν σκοτεινό και ανυπόστατο τοπίο,με σκοπό να κερδίσουν χρόνο,όσο να φτάσει η κρίση ,να εισπράξουν περισσότερο χρήματα , να μπορέσουν να τα επενδύσουν καλύτερα ή να το “κρύψουν-διαφυλάξουν” στις απόρρητες θυρίδες των τραπεζών του εξωτερικού. Σκόπιμα σήμερα “νίπτουν τας χείρας” τους και συνεχίζουν να παραπληροφορούν,να συσκοτίζουν,να υποδεικνύουν άλλους ενόχους,ενώ οι ίδιοι είναι υπόδικοι και κατ΄εξοχήν ένοχοι. (“΄Αλλων ιατρός,αυτός έλκεσι βρύων”=κάνει το γιατρό στους άλλους,ενώ ο ίδιος είναι γιομάτος απ΄ αρρώστιες).
Αυτή είναι η πραγματικότητα,αυτή είναι η πικρή για τους ίδιους αλήθεια. ΄Οσο κι αν προσπαθεί τώρα ο κάθε Χατζηνικολάου να αποσείσει τις ευθύνες του ,δε θα καταφέρει απολύτως τίποτα. ΄Ερχονται για όλους μας ιδιαίτερα “άγριες” ημέρες, αλλά γι΄αυτούς που πρωταρχικά ευθύνονται γι το κακό,που βρήκε τη χώρα, έρχονται ακόμα σκληρότερες.Δεν είναι σίγουρο πως η σημερινή ανυπόληπτη δικαιοσύνη θα τους προστατεύσει,όπως πάντα ,γιατί κι αυτή είναι υπόδικη και θα έχει καταρρεύσει σύντομα από το μέγεθος της ευθύνης της.
“Ουδέν κακόν αμιγές καλού”,όμως.΄ Ισως ,περνώντας από την κόλαση,να φτάσει κάποτε κι αυτός ο λαός, αν όχι στον “παράδεισο”,τουλάχιστον στην “εύφορη πεδιάδα”.

 

2. Σάλος με την ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Χίου: «Καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος»
Μία ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη στο facebook στην οποία μεταξύ άλλων έγραφε «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος» προκάλεσε σάλο.

 

Σάλος με την ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Χίου: «Καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος»

 

 «Τις τελευταίες δυο ημέρες υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία με τις συνεχείς παραβιάσεις στο εναέριο χώρο μας στις Οινούσσες και τα Ψαρά! Βρίσκεται δε σε εξέλιξη ναυτική άσκηση των Τούρκων! Το σύνθημα των καταδρομέων μας για το οποίο Συμφωνώ Απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με την σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος πρώην Βουλευτής Χίου και Νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι οτι, καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος! Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα που πρέπει να λέγεται από τα χείλη όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων απανταχού της γης! Έχουμε ένα γείτονα άθλιο άπληστο μπαμπέση, βάρβαρο και απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο!
Γνωρίζουμε δε ότι αυτό το αισχρό κράμα των 50 και βάλε Εθνικών και Θρησκευτικών μειονοτήτων το κανάκεψαν και το δημιούργησαν οι άθλιοι μπάσταρδοι της Αναθεματισμένης Δύσης προαιώνιοι εχθροί του Γένους μας με διάφορους άλλους και τώρα πληρώνουν για αυτά που δημιούργησαν και θα πληρώσουν πολλά ακόμα! Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο Ενωμένοι Έλληνες, Έλληνες ομόψυχοι, Έλληνες αδελφωμένοι και μονιασμένοι (σ’ αυτούς τους Έλληνες χωράνε ακόμα μετανιωμένοι όμως, Φιληδες Τασιες Ρεπουσενες και Σιες) μπορούμε να αντισταθούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ορδές περιμετρικά του Έθνους μας και μόνο με τις δικές μας δυνάμεις και αλήθεια μπορούμε!
Επειδή υπάρχει αναστάτωση αυτή την ώρα χρειάζεται ηρεμία και ψυχραιμία και έχουν γνώση οι φύλακες! Οι Ένοπλες μας δυνάμεις είναι ΕΔΩ !Ας δοκιμάσουν και θα δουν!!Τέλος αν το ύφος της γραφής μου ξαφνιάσει κάποιους δεν Ζητώ Συγγνώμη διότι αυτό που μας έχει ρημάξει τελικά είναι ο καθωσπρεπισμός έχοντας χάσει την αυθεντικότητα μας! Πατριώτες ας σηκωθούμε από τους καναπέδες μας ας ξαναβρούμε την χαμένη Ελληνική ψυχή μας για να πορευτούμε στο αύριο! Φυσικά τούτες τις στιγμές είναι η ευκαιρία να μετρήσουμε και πόσους πατριώτες πολιτικούς ηγέτες έχουμε και πως θα αντιδράσουν επιτέλους για να σταθούν επάξια στο ύψος των περιστάσεων»!

Τώρα, να σας λέμε πάλι τα ίδια; Ποιοι, δηλαδή, ανεγκέφαλοι ασκούν εξουσία, έστω και αντιπεριφερειάρχρη ; Δεν έχει νόημα να θυμίζουμε πόσο ανόητος, ακόμα και παράφρων πρέπει να είναι κάποιος για να λέει  τέτοια και μάλιστα από δημόσιο  θέση.

Θα μου πεις και ποιος θα πήγαινε να διεκδικήσει  αυτό το  πόστο; Κάποιος σοβαρός, εχέφρων και έντιμος άνθρωπος; Τα λαμόγια σπεύδουν να πάρουν  τέτοιες  θέσεις και   οι παρανοϊκοί, οι φανατικοί, οι θεροκέφαλοι, σαν τον παραπάνω κύριο.

Γι΄αυτός εμείς θα λέγαμε πως καλός  αντιπεριφερειάρχης είναι ο διαπομπευμένος ,ο κραγμένος.  Τον βάζεις, όπως κάνανε στις παλιές σκληρές κοινωνίες, ανάποδα, πάνω σε ένα γάιδαρο με μια πλεξούδα κρεμύδια περασμένα στο λαιμό και τον περιφέρεις  στην παραλία της  Χίου,που είναι και απλωμένη, από τη μια μεριά ως την άλλη.

Σ΄αυτό τον τουρκοφάγο και τους άλλους ακροδεξιούς-Ναζί Χιώτες προσφυγοφάγους, λοιπόν, θα φροντίσει η κυβέρνηση να τους  ενισχύσει οικονομικά με κοινωνικό τουρισμό; Να ανταμείψει κιόλας τα απάνθρωπα τέρατα για όσα λένε και κάνουν; Ντροπή!

 

3. Στοιχεία -σοκ . Το 2% των Ελλήνων σε σε κατάσταση ένδειας

Σε κατάσταση ένδειας ζούσε το 22,2% του πληθυσμού της Ελλάδας το 2015, έναντι 8,2% του πληθυσμού της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Κι αν είναι έτσι, πώς στην Καλαμάτα, την Κρήτη, τη Βέροια δεν υπάρχουν χέρια να μαζέψουν καρπούς και παίρνουν τα μεροκάματα, έστω και λειψά, οι οικονομικοί μετανάστες; Πώς γίνεται σε μια χώρα κατ΄εξοχήν γεωργική και κτηνοτροφική να είναι ερημωμένη η επαρχία, εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα και οι βοσκές απάτητες;

Μήπως το 22% δεν είναι πένητες, αλλά τεμπέληδες, χαραμοφάηδες και η μόνη τους έγνοια και ασχολία είναι το τάβλι στο καφενείο;  Και ξεκοκαλίζουν κι από πάνω και την πενιχρή  σύνταξη  του παππού!

΄Οχι, δεν υπάρχει ανεργία ,αλλά αεργία στην Ελλάδα. Τεμπέληδες και ρεμπεσκέδες. Πότε θα μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους;

 

4. Ζουράρις. “Ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς το ρουσφέτι”
Ζουράρις: «Ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς το ρουσφέτι»

Τρόπους για να δικαιολογεί πράξεις ή αναφορές που κατά τον 21ο τουλάχιστον αιώνα, θεωρούνται το λιγότερο κατακριτέες φαίνεται ότι ανακαλύπτει συνεχώς ο Κώστας Ζουράρις.

Ο γνωστός για την ιδιαιτερότητα, όχι μόνο της εκφοράς του λόγου του αλλά και του συνόλου των απόψεών του, βουλευτής των ΑΝΕΛ, κατάφερε για ακόμη μια φορά να αφήσει άφωνους τους συναδέλφους του. Και αυτό γιατί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την έρευνα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, χαρακτήρισε ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς– παρόλο που αυτός δεν την εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο- το ρουσφέτι.

AdTech Ad«Εμείς οι αριστεροί το ρουσφέτι το λέμε ηθικό πλεονέκτημα» είπε ενώπιον των εμβρόντητων συναδέλφων του, σημειώνοντας μάλιστα πως τέτοιου είδους πρακτικές είναι συνώνυμες της ανθρώπινης φύσης. «Το ρουσφέτι είναι φυσικό σαν την αναπνοή του ανθρώπου. Μόνο αν αλλάξουμε και βάλουμε τσιπάκια μπορεί να καταργηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.”

Σαν τους καλόγερους στο Μεσαίωνα που   βάπτιζαν το κρέας … ψάρι και  νήστευαν και τα κρεατικά.  Καλά, αφήστε τον. “Δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήτανε”. Τρελούτσικος ,παλαβιάρης και αστείος Ζουράρις . Εξ ου και θερμοκέφαλος εθνικιστής. Και ως τοιούτος, αποκλείεται να είναι αριστερός.

 

5. Μυθική πρόκριση για Λίβερπουλ

 ΄Ακουγα χτες, εδώ στην ξενιτιά που είμαι, από τις τηλεοράσεις να γίνεται χαμός.  Φωνές, οιμωγές, ένας πανικός, μια τρέλα.  Κάνω κι εγώ ένα γρήγορο ζάπινγκ να δω τί τρέχει και πέφτω πάνω  στην πηγή του κακού. Μετέδιδαν ,λέει, τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Λίβερπουλ με μια άλλη ομάδα.

Τί ήταν αυτό που έβλεπαν τα μάτια μου; ΄Εχετε παρακολουθήσει εικόνες από συγκεντρώσεις Ναζί και ομιλητή το Χίτλερ στην καταραμένη εκείνη Γερμανία; ΄Ενας από τους ποδοσφαιριστές της αγγλικής ομάδας να χαιρετάει το πλήθος με τα χέρια  γροθιά και η  μάζα των υπανθρώπων στις κερκίδες   να ουρλιάζει, να αλαλάζει, να παραληρεί, μεθυσμένοι, όπως οι Ναζί με το Χίτλερ,που λέμε.

Πού θα βγει αυτή η ιστορία με όλα αυτά τα άρρωστα “φυτά”; Πώς θα τα ενσωματώσουμε τέτοια που είναι στις ανθρώπινες κοινωνίες; Είναι επικίνδυνα ζόμπι, όταν είναι “φτιαγμένα” και διακατέχοντια από το ποδοσφαιρικό μένος εναντίον του…αντιπάλου.

 ΄Ενας αισχρός ρατσισμός είναι το ποδόσφαιρο.Με φασιστικές-ναζιστικές συμπεροφορές παικτών και οπαδών. Καμιά σχέση με τον αθλητισμό. Αν έχει κάποια και μοναδική σχέση και συγγένεια  είναι με τη βία, τη δύναμη, την επιβολή,την επικράτηση του ισχυρού. Τα κύρια, δηλαδή, αρρωστήματα του καπιταλισμού και του ολοκληρωτισμού.

 

6. Λοβέρδος στη Βουλή: Τι έγινε με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου -Δείξτε μου έναν ο οποίος να καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη
Λοβέρδος στη Βουλή: Τι έγινε με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου -Δείξτε μου έναν ο οποίος να καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη

 

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στη Βουλή η αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων, στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ανάμεσα στα άλλα : Διάβασα με συγκίνηση όσα είπε ο Καραμανλής στην κηδεία του Αγγέλου. Είμαι σε θέση να αναρωτιέμαι τι έγινε με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Δείξτε μου έναν ο οποίος να καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για το θέμα αυτό;”

΄Αμα δεν είσαι σαν  το Λοβέρδο, δηλαδή, αν είσαι σοβαρός και  όχι παρλαπίπας και δημαγωγός, δε θα τολμούσες να βγεις και να  πεις αυτά για το…σκάνδαλο Βατοπεδίου. Αλλιώς, αν τα έλεγες, όφειλες  την ίδια στιγμή να έχεις παραιτηθεί.

Διότι, αν γνώριζες πως δεν ήταν στην ουσία  σκάνδαλο και πως το χρησιμοποιήσανε  τότε για εντυπώσεις και για να διευκολύνουν την κυβέρνηση του αρχιενόχου της χρεοκοπίας Κ. Καραμανλή να πάει να κρυφτεί και δεν  αγωνίστηκες  να αναδείξεις αυτό το θέμα, είσαι ένοχος και καταδικαστέος. Αν δεν το έβλεπες , πως ήταν θέατρο,  είσαι ανίκανος για πολιτικός. Ούτως ή άλλως όφειλες να παραιτηθείς.

Δηλαδή, τί ήρθε να μας πει εκ των υστέρων  και τόσα χρόνια  μετά, ο αμετροεπής Λοβέρδος: Να πουλήσει πνεύμα; Και  πως καλά εκείνος ήξερε; Γιατί τα είπε  αυτά στη Βουλή, αν όχι για άγραν εντυπώσεων, όντας δημαγωγός και λαϊκιστής;

Να, γιατί λέμε να φύγουν ΟΛΟΙ τούτοι οι ανεκδιήγητοι από τη Βουλή των Ελλήνων. Να αναλάβουν εξωκοινοβουλευτικά, έντιμα, σοβαρά, υγιή πρόσωπα. Γιατί το λιγότερο ,οι υπάρχοντες, μηδενός εξαιρουμένου, κατάντησαν οι προσωποποίηση της φαιδρότητας, αλλά και της αναξιοπιστίας.

Γράφαμε για το θέμα αυτό παλιότερα:

ΒΑΤΟΠΕΔΙ-ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.
23.11.08
 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ? ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
   Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών η πραγματική αξία της περιουσίας που αντάλλαξε το Βατοπέδι με τα απανταχού της χώρας δημόσια οικόπεδα, ανέρχεται στο ποσό των 35-40 εκατομμυρίων Ευρώ. Με τις υψηλές γνωριμίες  του Εφραίμ και του Αρσένιου στο Μαξίμου (διάβαζε Καραμανλή μέσω Ρουσόπουλου), το ποσό αυτό εκτοξεύθηκε στο…αστρονομικό ποσό των 60-65 εκατομμυρίων Ευρώ. ΄Εχουμε, δηλαδή, μια διαφορά κέρδους, που καρπώθηκε το μοναστήρι, περίπου 20 εκατομμύρια Ευρώ.
  Στο μεταξύ, η περιουσία αυτή (εν προκειμένω η λίμνη Βιστωνίδα) είναι στην απόλυτα νόμιμη κυριότητα του Βατοπαιδίου με χρυσόβουλα και οθωμανικά συμβόλαια. Ας μην ξεχνάμε, με χρυσόβουλα και συμβολαιογραφικές πράξεις επίσης κατοχυρώνεται  το ιδιοκτησιακό καθεστώς  χιλιάδων στρεμμάτων  εντός κι εκτός συνόρων της Ελλάδας (π.χ το Φανάρι και η περιουσία του στην  Κωνσταντινούπολη, ολόκληρη η Εύβοια, που αγοράστηκε με συμβόλαια από τον Τούρκο αγά, τον Κάιζερ και τον τσιφλικά Νοέλ  Μπέκερ αργότερα ).
΄Υστερα απ αυτά, συνοψίζουμε και έχουμε και λέμε: 1.Είναι ή δεν είναι  περιουσία της μονής η λίμνη? Είναι λέμε εμείς και κάθε εχέφρων, που έχει ολίγον περισσότερο μυαλό και τσίπα από την Αλέκα, τον Αλαβάνο και τον Καρατζαφέρη. Γιατί αν δεν ήταν και δεν έχουν νομιμότητα τα χρυσόβουλα και οι οθωμανικές  συμβολαιογραφικές πράξεις , αύριο πρωί  η μισή Ελλάδα είναι στον αέρα ιδιοκτησιακά και οι Τούρκοι αρπάζουν στον αέρα μια χρυσή ευκαιρία να πετάξουν έξω το πατριαρχείο από την Κωνσταντινούπολη και να ισχυριστούν πως επαναστατικώ δικαίω, κατέχουν νόμιμα τις περιουσίες των Κυπρίων της Βόρειας Κύπρου.
2.Ποιοί… ακτήμονες θα έπαιρναν τα φιλέτα-οικόπεδα του δημοσίου που πρόφτασε και πήρε ο αητονύχης Εφραίμ? Και γιατί να γίνουν αυτοί οι ακτήμονες  εκατομμυριούχοι εν μια νυκτί και όχι η μονή, που στο κάτω-κάτω έδωσε και κάτι για να πάρει ό τι πήρε? Τι ενδιαφέρει το συνειδητοποιημένο και έντιμο ΄Ελληνα πολίτη αν τα εκατομμύρια τα ξεκοκαλίζουν στα σκυλάδικα οι…ακτήμονες ή οι καλόγεροι?
  Τώρα, γιατί έγινε ολόκληρο θέμα όλη αυτή η ιστορία? Για 20 ψευτοεκατομμυριάκια, που τσέπωσε παραπάνω ο Εφραίμ για τις… αυξημένες διατροφικές και λοιπές ανάγκες των αγίων μοναχών της μονής? 20 εκατομμύρια δωρίζει ο Καραμανλής και οι συν αυτώ με το καλημέρα σας  στους λογής κολλητούς, στις φίλιες κομματικές ενώσεις και στις  εταιρίες φαντάσματα κολλητών και νεοδημοκρατικών κομματαρχών. Τι είναι 20 εκατομμύρια μπροστά, ας πούμε, στα σκάνδαλα του ΟΤΕ , της ΔΕΗ των Δημοσίων έργων κλπ?  Τι είναι τα 20 εκατομμύρια Ευρώ μπορστά στα δισεκατομμύρια που παίρνουν τα ελληνικά κόμματα ως επιδότηση από κράτος? (Ναι, ναι ο Καρατζαφέρης,η Αλέκα και ο Τσίπρας  παίρνουν παρά με τη σέσουλα, αλλά  γιατί άραγε?).
    Γιατί, λοιπόν ο καημένος ο Εφραίμ, που ήταν και ο προσωπικός ψυχίατρος-εξομολόγος του Ρουσόπουλου και της Μαριέτας να μην πάρει μια μικρή μίζα σε μια δοσοληψία με το δημόσιο, όπως κάνει κάθε… αξιοπρεπής διαπλεκόμενος με το ελληνικό κράτος? Γιατί, λέμε, έγινε ΘΕΜΑ το θέμα του Βατοπεδίου?
   Λοιπόν: Τα ΜΜΕ, έχουν απόλυτη ανάγκη κάθε μήνα να εφευρίσκουν-επινοούν  θέματα ήσσονος σημασίας, που τα αναγορεύουν σε μείζονα για τις ανάγκες της τηλεθέασης και της αναγνωσιμότητας τους. Παραδείγματα από το παρελθόν άπειρα. Από το νερό του Καματερού του Λαμπράκη παλιότερα, ως τον Βαβύλη του Τριανταφυλλόπουλου, το Ζαχόπουλο του Θέμου και τον Εφραίμ των Θεσσαλονικιών δημοσιογράφων, επικουρουμένων από τους αξιότιμους Χατζηνικολάου ,Ευαγγελάτο,Τρίμη, Τράγκα  και λοιπούς…αξιόπιστους ΄Ελληνες τηλεπαρουσιαστές και σχολιαστές των δελτίων ειδήσεων. Από κοντά φυσικά και τα κόμματα, που βρήκαν μια άριστη ευκαιρία να διαμοιραστούν τα ιμάτια της Ν.Δημοκρατίας με τις σκληρές ανακοινώσεις τους περί σκανδάλου, τις τάχατες, δίκην Κέρβερου, παρουσίες τους στις ανακριτικές επιτροπές της βουλής και τις καταγγελίες παρουσίες στα τηλεοπαράθυρα αγανακτησμένων βουλευτών των λοιπών,πλην Ν.Δ, κομμάτων.
 ΄Ετσι,με αυτά και με τα άλλα το μεν ΠΑΣΟΚ εκτινάχτηκε στο 37% και ο Τσίπρας στο 13, ενώ σοβαρά  οφέλη από αυτή την σκανδαλοθηρική ιστορία του Εφραίμ αποκόμισαν και τα άλλα κόμματα.
Και εις άλλα με υγεία!
                               ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ:
 «Μπορείτε να κοροϊδεύετε ΜΕΡΙΚΟΥΣ ανθρώπους ΟΛΕΣ τις φορές και ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους ΜΕΡΙΚΕΣ φορές. Αλλά, ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους ΟΛΕΣ τις φορές, αποκλείεται να τους κοροϊδεύετε».Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας αυτό, κύριοι εμπλεκόμενοι στο μέγα σκάνδαλο του αποπροσανατολισμού του λαού αυτής της χώρας.
                        29-3-2012
      “Αποφυλακίζεται υπό όρους ο Εφραίμ
Την αποφυλάκιση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.
Οι Εφέτες έκαναν δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης, που είχε επιβληθεί εις βάρος του, με περιοριστικούς όρους.”(ΜΜΕ)
Οταν οι θεσμοί εμπλέκονται σε σκοπιμότητες,ιδιαίτερα κομματικές,είναι κακό. Κάκιστο όμως,όταν σ΄αυτά εμπλέκεται η δικαιοσύνη. Λέγαμε παλιότερα πως η προφυλάκιση Εφραίμ ήταν ένα «θέατρο» και μάλιστα του παραλόγου. Γιατί, δεν μπορείς να λες πως ο ηγούμενος είχε δοσοληψίες με πολιτικούς, πρόσβαση σε «υψηλά»,κυβερνητικά κλιμάκια, πως καρπώθηκε παράνομα οφέλη απ΄αυτές τις διαπλοκές και τελικά να βάζεις εκείνον φυλακή και να αφήνεις τους άλλους,ειδικά τους «κομματικούς», στο απυρόβλητο. Η κυρία Καλού ,που προφυλάκισε τον Εφραίμ ,»έπαιξε εν ου παικτοίς»,δυστυχώς, και διάλεξε ρόλο…Χατζηνικολάου για τον εαυτό της. Το «σκάνδαλο Βατοπεδίου»,δημιουργήθηκε και «παίχτηκε » από τη βιομηχανία ενημέρωσης για τους γνωστούς λόγους, που επανειλημμένα τονίσαμε παλιότερα. Οι «Χατζηνικολάου» και οι «Τριανταφυλλόπουλοι» είχαν λόγους που επιζητούσαν πάση θυσία να κρατούν ένα «τεχνητό» σκάνδαλο στην επικαιρότητα και να αποκομίζουν κέρδη από τη συντήρησή του.Η κυρία Καλού ποιούς λόγους είχε να ‘ρίχνει νερό στο μύλο» των δημοσιογραφικών αστέρων;
Εν πάση περιπτώσει ,»τα στερνά νικούν τα πρώτα». Το συμβούλιο εφετών διέσωσε,έστω και αργά, το κύρος της δικαιοσύνης.