ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ   ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ.
  2.  Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟ 2016 ΩΣ “ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ” ΤΟΥ  1989.
1. Στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος -Ιστορική επίσκεψη για το προσφυγικό
Στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος -Ιστορική επίσκεψη για το προσφυγικό

11:02 Δύο νέα μηνύματα έστειλε μέσω του Twitter o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την άφιξη του Ποντίφικα στη Λέσβο.Στη Λέσβο έφτασε ο Πάπας Φραγκίσκος, σε μία ιστορική επίσκεψη, με στόχο την ανάδειξη της προσφυγικής κρίσης. O Ποντίφικας συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

11:00 Οι δηλώσεις Βαρθολομαίου και Ιερώνυμου

«Προσευχόμαστε για την υγεία του. Μέσα στα τρία χρόνια της παποσύνης του έκανε πολλά πράγματα όχι μόνο για την καθολική εκκλησία αλλά για την ανθρωπότητα. Και συνεχίζει να κάνει και σήμερα για τους πρόσφυγες και τους αδύναμους”, δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στον Πάπα Φραγκίσκο, με τον δεύτερο να ευχαριστεί τους θρησκευτικούς ηγέτες για την θερμή υποδοχή στο όμορφο νησί της Λέσβου.

«Ο ελληνικός λαός περνά δύσκολες ώρες, τόσο με τα προβλήματα τα οικονομικά και τις συνθήκες φτώχειας, που οφείλεται σε πολλές αιτίες, αλλά και με το θέμα των πριοσφύγων. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα φαίνεται πως είναι πιο μεγάλο από όσο μπορούμε να αντέξουμε. Γι’ αυτό οι σκέψεις μας είναι να απευθύνει επιστολή προς όλους τους υπευθύνους και ιδιαίτερα στους ηγέτες της Χριστιανοσύνης για να δούμε αυτό το πρόβλημα και να συντονιστούμε πραγματικά για την βοήθεια των ταλαιπωρημένων ανθρώπων. Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και σας καλωσορίζουμε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

10:42 «Αυτό το ταξίδι χαρακτηρίζεται από θλίψη», ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την διάρκεια ομιλίας του στο αεροσκάφος, πριν φτάσει στη Μυτιλήνη, σύμφωνα με την Cindy Wooden του Catholic News Agency. «Θα γίνουμε μάρτυρες της χειρότερης ανθρωπιστικής καταστροφής από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα δούμε τόσους ανθρώπους να υποφέρουν, που δεν ξέρουν πού θα πάνε. Πηγαίνουμε επίσης σε ένα νεκροταφείο, τη θάλασσα. Τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν έφτασαν ποτέ».

10:38 Πάπας: Ο ελληνικός λαός δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς

Τη στάση του ελληνικού λαού απέναντι στην προσφυγική κρίση επαίνεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγη ώρα έπειτα από την άφιξή του στη Λέσβο.

Ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στη γενναιοδωρία που επέδειξε ο ελληνικός λαός, σημειώνοντας ότι δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς.

Ο πρωθυπουργός τον υποδέχθηκε στο νησί που σήκωσε το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης μπροστά στην πρωτοφανή προσφυγική κρίση, όπως σημείωσε και τόνισε ότι η επίσκεψη αυτή είναι πολύ σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος, η εκμετάλλευση ανθρώπων και να δοθεί η δυνατότητα νόμιμης οδού για αυτούς τους ανθρώπους που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η επίσκεψη είναι ευκαιρία να αναδειχθεί ότι τόσο οι νησιώτες, όσο και στο σύνολό τους οι Ελληνες έδειξαν ανθρώπινο πρόσωπο και αλληλεγγύη, «παρά τις μεγάλες δυσκολίες και υπέφερε άδικα από σκληρά μέτρα λιτότητας που κάποιοι άλλοι επέβαλαν», σημειώνοντας ότι είναι υπερήφανος για αυτό.

 

Θα ήταν μιζέρια, κακοπιστία και φανατισμός να μην καλωσορίσει κανείς τον επισκέπτη-θρησκευτικό ηγέτη    και να μην ευχηθεί αυτές οι πρωτοβουλίες και οι δηλώσεις  να έχουν θετικά αποτελέσματα στη λύση του  προσφυγικού προβλήματος. Αυτό είναι και το κύριο ζητούμενο. Κι αυτή πρέπει να είναι η ουσία   της συνάντησης.

Καλώς όρισες ,Πάπα Φραγκίσκο .

 

2. Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Διώξτε την επικίνδυνη παρέα του Μαξίμου, βγάλτε κόκκινη κάρτα στον Τσίπρα
(MotionTeam-ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Κάλεσμα στη νέα γένια να συμβάλλει για να μπει τέλος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, που πραγματοποιείται από σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη.

«”Η νίκη αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη”, ήρθε η ώρα να παίξετε επίθεση. Ήρθε η ώρα να παίξουμε επίθεση. Ήρθε η ώρα να βγάλετε κόκκινη κάρτα στον κ. Τσίπρα, ήρθε η ώρα να του πείτε “φύγετε”, ήρθε η ώρα να σφυρίξετε τη λήξη αυτής της παρωδίας που λέγεται Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους νέους της ΝΔ «στο μεγάλο αγώνα για να φύγει αυτή η επικίνδυνη Κυβέρνηση που οδηγεί μέρα με την ημέρα τους νέους και την Ελλάδα στον κατήφορο».

 

Πόσο αστεία φαντάζουν όλα αυτά που λέει ο “υιός”. Νομίζει πως ακόμα το ημερολόγιο δείχνει …1989. Τότε που  οι δυο  “γενάρχες”,  κάνανε  τους βρώμικους κομματικούς πολέμους τους, για να επιβιώσουν.

΄Ομως, πέρασαν εκείνες οι εποχές ανεπιστρεπτί.  Η Ελλάδα έχει αλλάξει.  Ας φροντίσουν κι αυτοί να αλλάξουν ή ας εξαφανιστούν.

Σήμερα η χώρα έχει ανάγκη από μια σοβαρή, έντιμη και καταξιωμένη εξωκοινοβουλευτική κυβέρνηση που θα ασχοληθεί σοβαρά και αποτελεσματικά με τα προβλήματα του τόπου.  Με λαϊκισμό και δημαγωγία απ΄όπου κι αν χρησιμοποιούνται ως εργαλεία μικροπολιτικής, δεν μπορούν πια ούτε να επιβιώσουν τα κόμματα ούτε να παράγουν πολιτική.  Πόσο μάλλον να διαχειριστούν εξουσία με τέτοια νοοτροπία.

“Νέο κρασί  δεν  μπαίνει σε παλιό ασκί”.  Ο χρόνος τους άφησε πολύ πίσω τους σημερινούς πολιτικούς της χώρας.Και η ιστορία επίσης.Το έχασαν το τρένο όλοι τους. Κι ευτυχώς!