ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 1.  Η χώρα που  ο άντρας μπορεί να… φάει τη γυναίκα του;
To δράμα να είσαι γυναίκα στην Σαουδική Αραβία

 Ένα νόμο σχεδιάζει η Σαουδική Αραβία,. Σε περίπτωση που ένας άντρας πεινάει και δεν έχει λεφτά ή φαγητό, θα έχει το δικαίωμα να… φάει τη γυναίκα του.!

Σαουδική Αραβία.  Μια καταραμένη χώρα!

Δεν μπορεί, βρε παιδιά, ανθρώπου νους να το χωρέσει αυτό.  Σε οργανωμένη πολιτεία τον 21ο αιώνα να υπάρχει ή να πρόκειται να ψηφιστεί τέτοιος νόμος. Μιλάμε, δηλαδή για  κανονικούς κανίβαλους ,που ασκούν  εξουσία κράτους.

 Αυτή η χώρα θέλει γκρέμισμα  και χτίσιμο από την αρχή.  Και όχι μόνο εξαιτίας  του τρόπου που αντιμετωπίζουν την ταλαίπωρη γυναίκα, αν έχει την ατυχία να γεννηθεί σ΄αυτή τη χώρα.  Οι Σαουδάραβες με τα πετροδολάριά τους, χρηματοδοτούν, μαζί με Τουρκία και Κατάρ, τα τέρατα του ISIS.

Πότε θα καθίσουν οι …κελεμπίες στο σκαμνί του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου; Γιατί υπάρχει ο αναθεματισμένος αυτός θεσμός, αφού στην ουσία λειτουργεί μόνο επιλεκτικά;

2. ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την πορνεία στην Ελλάδα – Γυναίκες εκδίδονται ακόμα και για…

 
ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την πορνεία στην Ελλάδα - Γυναίκες εκδίδονται ακόμα και για...

 

Aυτό σημαίνει κοινωνική εξαθλίωση…

Στα 600-620 εκατ. ευρώ κινείται στην χώρα μας ο τζίρος από την πορνεία από τα τέλη του 2012 έως σήμερα, ενώ ο αριθμός των εκδιδόμενων ανέρχεται περίπου στους 18.500 σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Υπάρχουν 6.500 σημεία όπου εκδίδονται οι γυναίκες. Οι πελάτες ανέρχονται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του σε 550.000 στην Αθήνα. όσον αφορά στις τιμές, εκτιμάται ότι έχουν πέσει κατά 20% με 50%. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι υπάρχουν γυναίκες που το κάνουν ακόμα και με 5 ευρώ, χαρακτηριστικό της κοινωνικής εξαθλίωσης!

Αυτό αποδεικνύεται μέσα από την έρευνα του καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Γρηγόρη Λάζου που παρουσίασε η ΜΚΟ «PRAKSIS» μαζί με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

H γνωστή, “ξαναζεσταμένη σούπα”.  Μια δημοσίευση-παραπληροφόρηση  που είδε το φως της δημοσιότητας σε αγγλικά ταμπλόιντ παλιότερα και την οποία ο ίδιος ο φερόμενος ως δράστης της …έρευνας, την αρνήθηκε.  Ομως η πορνοφυλλάδα συνεχίζει να προκαλεί τη σκουπιδοπελατεία της.  Τη φτιάχνει με τέτοια θέματα.

Αλλά, οι εισαγγελείς  “περί άλλα τυρβάζουν” …σοβαρά.  Δεν έχουν χρόνο ούτε διάθεση να ασκήσουν δίωξη σε   βόθρο-ιστότοπους   σαν το  ingossip .

___________________________________________________________________________

  1. ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ “ΑΝΘΡΩΠΩΝ”  ΣΕ ΜΟΡΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ, ΗΘΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
  2. ΔΙΚΗ NOOR ONE.  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
  3.  ΖΩΗ ΚΑΙ ΡΑΧΗΛ. Ο…ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΛΥΠΗΘΕΙ!
  4. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ  Η  ΜΑΤΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΗ  ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ  ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.
  1. Στη Λέσβο βρίσκονται 3.771 πρόσφυγες, στη Χίο 1.957 και στη Σάμο 595
    Υπενθυμίζεται πως στα hotspots των τριών νησιών έχουν καταγραφεί συνολικά 6.323 πρόσφυγες και μετανάστες. Στη Λέσβο 3.771, στη Χίο 1.957 και στη Σάμο 595.
    Στα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται 250 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο στη Λέρο, αλλά και περίπου 1.500 που διαμένουν σε ανοικτές δομές τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη, επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Σε λίγους μήνες που ξεκινάει η τουριστική περίοδος, θα συρρεύσουν στα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά εκατομμύρια  (καλά διαβάσατε) τουρίστες. (πέρυσι ξεπέρασαν τα 23.000.000!) . Θα χορτάσουν πάλι “μαύρο”  χρήμα οι νησιώτες  “μας”. ΄Οπως χρόνια τώρα, άλλωστε. Και το πελατειακό  κράτος, αντί να ορίζει ξεχωριστή φορολογία για τα τουριστικά νησιά, φορολογεί το ίδιο τον πένητα  από τη Ζίτσα με το Ροδίτη.  Ας είναι.

  6.000 πρόσφυγες,λοιπόν,   όχι μόνο δεν μπορούν να τους φιλοξενήσουν (από έναν να έπαιρναν στο σπίτι τους), αλλά τους κυνηγάνε κιόλας και διαμαρτύρονται,  γιατί τους χαλάνε την ησυχία.  Τις προάλλες, πήραν  και  τα ρόπαλα στα χέρια. Χρειάστηκαν τα ΜΑΤ, για να σώσουν τους δυστυχείς με τα παιδιά και τα τσουβάλια  στα χέρια από το μένος των αχρείων στο λιμάνι της  Χίου.

΄Αμα είναι για λεφτά, τα δίνουν όλα οι παλιάνθρωποι. Μα όλα, χωρίς εξαίρεση.  Να κάνουν ένα καλό, να δώσουν μιαν άκρη στα παράνομα δωμάτια που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια  στις  ιδιοκτησίες τους,  είναι βάρος και πρόβλημα. Λες και θα τους στοίχιζε τίποτα να πετάξουν ένα στρώμα στο πάτωμα, μια κουβέρτα, ένα πιάτο σουπίτσα για τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους. Κακούργοι, σταυρωτήδες! Θυσία όλα στο Μαμωνά.

 “Ως χαρίεν άνθρωπος, όταν άνθρωπος η” (=τι υπέροχο πλάσμα είναι ο άνθρωπος, όταν συμπεριφέρεται ανθρώπινα), λέει η σοφή αρχαιότητα.  Και όταν δεν είναι άνθρωπος, τότε είναι χειρότερος και από γουρούνι.

Παράδειγμα οι νησιώτες “μας” με τη στάση τους απέναντι στους πρόσφυγες πολέμου, που έδειξαν τόσους μήνες τώρα.  Ας εύχονται να μην υποστούν ποτέ τα  ίδια. Να μη βρεθούν ποτέ στην ίδια θέση με τον Αφγανό και τους Σύριο , να κρατάνε αγκαλιά τα πνιγμένα πτώματα των παιδιών τους.

Ντροπή σας! Παραδίνουμε στα παιδιά και στα εγγόνια σας αυτές τις γραμμές. Για να μάθουν ποιων άθλιων και απάνθρωπων υπάνθρωπων είναι απόγονοι.

 

2. α. Δίκη Νoor One Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή 21 ατόμων
Δίκη Νoor One: Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή 21 ατόμων

 

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά Μαρία Τρουπή στη δίκη για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Νoor One τον Ιούνιο του 2014.

Μάλιστα στην πρότασή της η ζήτησε την ενοχή των είκοσι τριών από τους είκοσι εννέα κατηγορούμενους που βρίσκονται στο εδώλιο, ενώ πρότεινε να απαλλαγούν έξι από αυτούς.

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για «διεθνούς εμβέλειας εγκληματική οργάνωση, με δομή ομάδας, με απόλυτη ιεραρχία, με διακριτούς ρόλους και συντονισμένη δράση, που επιδίωξε την εκ προθέσεως κατοχή, μεταφορά και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, αγνώστων ποσοτήτων, τουλάχιστον 2 τόνων». Κατά την εισαγγελέα, «όλη αυτή η εγκληματική ομάδα και οι άγνωστοι δράστες, πάντα στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης, δημιούργησαν με επιτυχία το σκηνικό μιας νομιμοφανούς ναύλωσης και υποναύλωσης του πλοίου, ώστε να φαίνεται ότι αυτό εκτελεί μία εμπορική δραστηριότητα. Δηλαδή δημιούργησαν συνειδητά ένα προκάλυμμα νομιμότητας για το ταξίδι του Νoor One από τα ΗΑΕ στην Ελλάδα».

Κεντρικό ρόλο στη διακίνηση, κατά την εισαγγελέα, φέρεται ότι είχε ο Αιμίλιος Κοτσώνης, τον οποίον «έδειξε» ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αρχηγική ιδιότητα απέδωσε επίσης στον Μάκη Γιαννουσάκη, στην έπαυλη του οποίου στη Φιλοθέη είχε βρεθεί περίπου μισός τόνος ηρωίνης, στον Παντελή Καλαφάτη, στο στέλεχος ναυτιλιακής με έδρα τα Εμιράτα Γιώργο Μπουρδούβαλη και στους επιχειρηματίες Βασίλη Κουρούβανη και Παναγιώτη Φάρο.

Η πρόταση
Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των είκοσι τριών από τους είκοσι εννέα κατηγορούμενους που βρίσκονται στο εδώλιο, ενώ πρότεινε να απαλλαγούν έξι από αυτούς, μεταξύ των οποίων ήταν η πρώην σύζυγος, η πρώην πεθερά, η οικιακή βοηθός και ο σύντροφος της πρώην συζύγου του εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη. Ακόμη, η σύζυγος του πλοιοκτήτη Παντελή Καλαφάτη, Κωνσταντίνα Αλεξανδρή, καθώς επίσης και ο Τούρκος Γιλμάς Εκρέμ, για τους οποίους, κατά την εισαγγελέα, δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Παράλληλα, μίλησε για συνενοχή και των δέκα Ινδών μελών του πληρώματος, του Ιρανού επιστάτη του φορτίου στο πλοίο καθώς και των τεσσάρων Τούρκων κατηγορουμένων, που συνελήφθησαν σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου βρέθηκε περίπου μισός τόνος ηρωίνης, με συσκευασίες μαρμαρόσκονης.

 “διεθνούς εμβέλειας εγκληματική οργάνωση, με δομή ομάδας, με απόλυτη ιεραρχία, με διακριτούς ρόλους και συντονισμένη δράση”,
είπε η εισαγγελέας.  Που σημαίνει βαρύς πέλεκυς στους εγκληματίες. Μην πέσουν πάλι στα μαλακά, όπως συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιες υποθέσεις με μεγαλέμπορους ναρκωτικών.

Η διεθνής εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης  φαίνεται    και από  μια άλλη  ιστορία, που δημοσιεύτηκε  στο ΒΗΜΑ,σήμερα:

“Το ρεσάλτο το «Morning Glory»

Επιπλέον ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, αναμένεται να συσχετίσει το ταξίδι του «Noor 1» με εκείνο του πλοίου «Morning Glory» το οποίο μετέφερε πετρέλαιο αξίας 35 εκατ. ευρώ (περίπου 350.000 βαρέλια) που ανήκε στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Λιβύης και είχε φορτωθεί παράνομα στον κατειλημμένο από αντάρτες τερματικό σταθμό Es Sider στα ανατολικά της χώρας.
Στα ανοιχτά της Κύπρου, άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιχείρηση κατάληψης δεξαμενόπλοιου που έφερε σημαία Βόρειας Κορέας. Ένα μήνα αργότερα και αφού το τάνκερ είχε επιστρέψει στο λιμάνι της Τρίπολης, δύο Έλληνες (ένας πρώην καπετάνιος που εργαζόταν ως ναυλομεσίτης σε εταιρεία του Ντουμπάι και ένας εφοπλιστής με έδρα τα Εμιράτα) μεσολάβησαν για να αποκτήσουν την κυριότητά του.
Η υπόθεση αυτή είχε συσχετισθεί με τη δράση σύρων ανταρτών και μελών του ISIS στη Μέση Ανατολή και είχε προκληθεί η αντίδραση της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της δίκης αναμένεται να μνημονευθεί ότι «ανάμεσα στις δύο υποθέσεις, του “Noor 1” και του “Morning Glory”, υπάρχουν κοινά πρόσωπα», όπως και τα δεδομένα σχετικής ναυτικής απάτης”.
3. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
Η Ζωή παρουσιάζει το κόμμα της «Πλεύση Ελευθερίας»

Το κόμμα της «Πλεύση Ελευθερίας», το οποίο έχει για σήμα ένα καραβάκι σε χρώματα γαλάζιο και μωβ ανακοινώνει σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του νέου κόμματος. Στο πλευρό της τέως προέδρου της Βουλής θα είναι η Ραχήλ Μακρή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον. Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά. Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους. Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας. Για την δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας.

»Δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι. Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων. Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών.

»Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν. Λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας.

»Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία. Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας. Δεν χαρίζουμε το μέλλον μας. Το διεκδικούμε και το κερδίζουμε.

»Την Τρίτη, 19 Απριλίου, 2016 στις 7μμ, στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44), κάνουμε την αρχή, με μια ανοιχτή εκδήλωση και ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου».

konstantopoulou-rouxa-708

…σαν κερασάκι στην τούρτα πάρτε και ένα άλλο βιογραφικό της κυρίας που λέει ότι εργάζεται στον ΟΣΕ!!!

Τί “βαρύ σταυρό κουβαλάνε”  κι αυτά τα δυο…κορίτσια!  Είναι για λύπηση, ναί. Αλλά, δε φτάνει. Χρειάζεται και ψυχολογική υποστήριξη με θεραπεία.  Αλλιώς η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

(Για ακούστε κι αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=i26UecU9BaM)

 

4. Ελληνοαμερικάνα άφησε μεγάλη περιουσία στο Χαμόγελο του Παιδιού -Εγινε αίτηση ακύρωσης

Αιφνίδια τροπή στη μεγάλη κληρονομιά που άφησε στο Χαμόγελο του Παιδιού και δεύτερο κληρονόμο η Ελληνοαμερικανίδα Ματούλα Παπαδοπούλη, συνταξιούχος αξιωματικός του αμερικανικού Στρατού, η οποία ζούσε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στη Σκιάθο και απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών, στις 4 Οκτωβρίου 2015 σε ιδιωτική κλινική του Βόλου μετά από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Ο θείος της Παπαδοπούλη, Κωνσταντίνος Τσαρλς, από το Ρόουντ Αϊλαντ των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή κατά του Χαμόγελου του Παιδιού και του δεύτερου κληρονόμου, με την οποία προσβάλει την ιδιόχειρη διαθήκη της 60χρονης ως άκυρη. Για το θέμα μάλιστα ορίστηκε πραγματογνώμονας, προκειμένου να εξετάσει τη γραφολογία προς τα δείγματα γραφής της διαθέτιδος.

Η αγωγή κατατέθηκε στις 21 Μαρτίου του 2016 και θα προσδιοριστεί για να δικαστεί στο Πρωτοδικείο Βόλου εντός 100 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης.

Ισχυρίζεται ότι συντάχθηκε από τρίτο συγγραφέα

Σύμφωνα με την αγωγή, η ιδιόχειρη διαθήκη είναι άκυρη, καθώς αυτή συντάχθηκε από τρίτο συγγραφέα. Προς επίρρωση του ισχυρισμού γίνεται χρήση γνωμοδοτικής εξέτασης δικαστικού υπαλλήλου.

Ειδικότερα, η αγωγή επισημαίνει ότι το κείμενο της ιδιόγραφης διαθήκης συντάχθηκε από τρίτο πρόσωπο με προσπάθεια πιστής απομίμησης των γραμμάτων της μέσω ημιζωγραφικής απόδοσης δειγμάτων της γνήσιας γραφής με ποιοτικές διαφορές ώστε η γραφή να είναι διαφορετική από της 60χρονης γυναίκας.

Για τη δε υπογραφή του κειμένου αναφέρεται ότι «φαίνεται να έχει χαραχθεί από την ίδια σε ασύνδετη, όμως, θέση στο γραφικό χώρο, ασύνδετη σε σχέση με το κείμενο πάνω από αυτή και με τα ευρήματα γραφικής διαταραχής στη γραφή της».

Ωστόσο, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες, η 60χρονη υπέστη καρκίνο στον εγκέφαλο μετά το 2013 που συντάχτηκε η διαθήκη για να παρουσιάζονται προβλήματα στη γνωσιακή της λειτουργία. Ο ενάγων λοιπόν ισχυρίζεται ότι «αποδεικνύεται η κατά πάσα πιθανότητα εν λευκώ θέση αυτής πριν δηλαδή τη σύνταξη του κειμένου της διαθήκης».

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι το κείμενο της διαθήκης δεν έχει καμία σχέση με το υψηλό μορφωτικό επίπεδο της Ματούλας Παπαδοπούλη.

Τι λέει η διαθήκη

Η άτυχη 60χρονη δεν απέκτησε δικό της παιδί. Σύμφωνα με την ιδιόγραφη διαθήκη όμως πριν ακόμη νοσήσει από σοβαρά προβλήματα υγείας και καταλήξει στις αρχές Οκτώβρη φρόντισε μόνο για το «Χαμόγελο του Παιδιού», και έναν δεύτερο κληρονόμο με ιδιόχειρη διαθήκη που αποκαλύπτει μεγαλείο ψυχής. Αφησε τα πάντα, στον εθελοντικό οργανισμό, σπίτια, στη Σκιάθο αλλά και στην Αμερική, μαγαζιά στο νησί φιλέτα με υψηλά εισοδήματα, όπως και οικόπεδα μεγάλης αξίας, καταθέσεις με πλούσιο ρευστό. Εξαίρεση αποτελεί ένα σπίτι που το άφησε σε δεύτερο κληρονόμο.

Η Ελληνοαμερικανίδα Ματούλα Παπαδοπούλη ήταν η τελευταία απόγονος της οικογένειας του Αλέξανδρου Παπαδοπούλη, η οποία απέκτησε μεγάλη περιουσία στην Αμερική.

Η διαθήκη της κοινοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Βόλου και έγινε και η αποδοχή της.

Η άτυχη 60χρονη δεν είχε δικά της παιδιά, ήταν χωρισμένη και αγαπούσε την Ελλάδα, την οποία επισκεπτόταν τακτικά, ειδικά τη Σκιάθο απ’ όπου κρατούσαν οι ρίζες της από τη γιαγιά της Δέσποινα Παπαδοπούλη. Εκεί διέμεινε και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια της ζωής της. Εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή και ο πατέρας της.

Οσοι την γνώρισαν λένε πως ήταν πάντα επιμελής, φρόντιζε να μην έχει εκκρεμότητες και ζούσε μία συνετή ζωή παρά τα πλούτη της. Κάποιος που δεν την ήξερε δεν θα φανταζόταν ότι είχε τόσα πλούτη.
Ηταν πάρα πολύ έξυπνη και χαμογελαστός άνθρωπος. Προτίμησε πριν ακόμη η ασθένεια της χτυπήσει την πόρτα να τα αφήσει όλα για τα δικαιώματα των παιδιών.

Η άτυχη γυναίκα υπέστη καρκίνο στον εγκέφαλο πριν από ενάμιση χρόνο και παρά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην Αμερική δεν είχε πολλούς μήνες ζωής. Οι τελευταίοι την εξάντλησαν παρά τη συμπαράσταση που είχε από τους γιατρούς της και τους ανθρώπους που την αγαπούσαν.
Η είδηση του θανάτου της είχε σκορπίσει απέραντη θλίψη στη Σκιάθο όπου ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή. Πηγή Ταχυδρόμος Μαγνησίας

“Οσοι την γνώρισαν λένε πως ήταν πάντα επιμελής, φρόντιζε να μην έχει εκκρεμότητες και ζούσε μία συνετή ζωή παρά τα πλούτη της. Κάποιος που δεν την ήξερε δεν θα φανταζόταν ότι είχε τόσα πλούτη.
Ηταν πάρα πολύ έξυπνη και χαμογελαστός άνθρωπος. Προτίμησε πριν ακόμη η ασθένεια της χτυπήσει την πόρτα να τα αφήσει όλα για τα δικαιώματα των παιδιών”.

Σιγά, που μια  τέτοια γυναίκα με μόρφωση, κύρος και σωστή φιλοσοφία ζωής, θα άφηνε την περιουσία της στο συγγενολόι να την ξεκοκαλίσουν  ανίψια και  βαπτιστήρια.  Το παμφάγο, το αρπακτικό ο Αμερικανός θείος της,  το… φυσάει  και δεν κρυώνει.  Και κοιτάζει να τα αρπάξει από ορφανά και παρατημένα παιδιάκια. Την μπουκιά από το στόμα τους,  ο άθλιος.

Δε φανταζόμαστε να υπάρχει ΄Ελληνας δικαστής να δικαιώσει τον φαταούλα, θείο εξ Αμερικής. “Θα τρίζουν τα κόκαλα”  της νεκρής και συγκροτημένης εν ζωή  Ματούλας Παπαδοπούλη.