ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Σουλτς: Η Βρετανία να καταθέσει αίτηση εξόδου από την ΕΕ μέχρι την Τρίτη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

 

Οι προετοιμασίες εξόδου των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ξεκινήσει, αλλά η Μ. Βρετανία δεν έχει καταθέσει ακόμα την προβλεπόμενη αίτηση.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,Μάρτιν Σουλτς, ζήτησε σε συνέντευξή του στην Bild να το πράξει μέχρι τη σύνοδο κορυφής που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

Ο μόνος τρόπος  (προς το παρόν) να διασωθεί η Ε.Ε (η ιδέα και όχι το ετοιμόρροπο οικοδόμημα, όπως το  κατάντησαν σήμερα), είναι η επιλογή της σκληρής τιμωρίας της χώρας εκείνης που επιλέγει την αποχώρησή της. Η Βρετανία πρέπει να δεχτεί τις συνέπειες της αφροσύνης των εθνικιστών με μια πολύ σκληρή τιμωρία, που θα επιλέξουν στις Βρυξέλλες. Αν δε συμβεί αυτό, “το πουλόβερ θα ξηλωθεί” εντελώς.  Η μόνη άμεση λύση είναι η σκληρή τιμωρία της Αγγλίας, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα αποφυγής για επίδοξους  εθνικιστές, που θα ζητούν απόσχιση των χωρών τους από την ΄Ενωση.

Αυτή την τύχη ετοίμαζαν για τη χώρα μας. Αλλά η  Ελλάδα πρόφτασε με τη σωτήρια στροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και  διασώθηκε την τελευταία στιγμή.  Οι Εγγλέζοι κουφιοκεφαλάκηδες, ακροδεξιοί, εθνικιστές, ρατσιστές και λοιπός συρφετός του Brexit, όμως, αποφάσισαν πως δεν έχουν θέση, ως… ανώτερος λαός στην οικογένεια  με ράτσες δεύτερης  κατηγορίας και αποχώρησαν.  Δε θα μπορούσαν να συνυπάρξουν με τους Τούρκους για παράδειγμα  που είναι…βάρβαροι, απολίτιστοι και φυσικά Μουσουλμάνοι!

Αλλά, δε θα ήταν καθόλου υπερβολή να πούμε εμείς εδώ  πως οι Τούρκοι έχουν πιο “ανθρώπινη” ιστορία από τους Εγγλέζους και πως πολλά από τα  τα εγκλήματα του “Μεγάλου Bασιλείου” είναι ανήκουστα και ειδεχθή ανά  τους αιώνες. Γενοκτονίες, κατακτήσεις, ιμπεριαλισμός, εκμετάλλευση αδύνατων, φανατισμός, υπεροψία, αδικία πάσης φύσεως, κατάμεστο το ιστορικό αρχείο μιας υπερφίαλης  αυτοκρατορίας, που δέσποζε για αιώνες στο προσκήνιο της Ιστορίας. Μπορεί οι Εγγλέζοι να σεμνύνονται για την ιστορία τους ,όχι όμως και η  Ιστορία για εκείνους.

Οι Τούρκοι ανήκουν στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Χρέος των ΗΠΕ (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης) είναι να βρει θέση μέσα στη μεγάλη  “πατρίδα” και η χώρα τους. Θα έλεγε κανείς πως για χίλιους λόγους,κυρίως ιστορικούς,  είναι πιο απαραίτητη η Τουρκία στην Ευρώπη απ΄όσο η Αγγλία.

Την ημέρα (και θα έρθει σύντομα) που θα επιστρέψει η Βρετανία στις ΗΠΕ, η Τουρκία πρέπει ήδη να αποτελεί μια από τις πολιτείες της. Αλλιώς, το ευρωπαϊκό όνειρο για πραγματική ένωση  των λαών, θα καταρρεύσει σύντομα με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ας πολεμήσουμε τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το φανατισμό κάθε είδους στην Ευρώπη.  Και ο καλύτερος δρόμος είναι να ανοίξει η μεγάλη αγκαλιά της  και στην Τουρκία. Τότε θα φανεί πράγματι πως υπάρχει ενότητα ουσίας και  πράξης και όχι λόγων και θεωριών.

 

2. Γερμανός εξηγεί στο Guardian – Γιατί εγκαταλείπω την Αγγλία του Brexit
Γερμανός εξηγεί στο Guardian – Γιατί εγκαταλείπω την Αγγλία του Brexit

 

. Οι πιο φοβισμένοι από όλα αυτά τα θέματα είναι οι ηλικιωμένοι, αυτοί δηλαδή που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης. Είναι αυτοί που βλέπουν τη χώρα που μεγάλωσαν να αλλάζει ραγδαία, μάλλον πολύ ραγδαία για τα δικά τους δεδομένα.

Η δική μας γενιά, είναι η πρώτη γενιά στην Ευρώπη που άλλαξε τον κόσμο χωρίς καμία σχεδόν χρήση βίας. Απορρίπτουμε τις βασικές ιδέες του καπιταλισμού, χωρίς καν να το αντιληφθούμε, απλώς και μόνο επειδή η τεχνολογία τον καθιστά περιττό. Έχουμε μεγαλώσει σε πολυεθνικές κοινωνίες και συνειδητά απορρίπτουμε τον ανοιχτό και ριζωμένο ρατσισμό των παππούδων και τον γονιών μας. Παλεύουμε με τον σεξισμό. Καταγγέλλουμε την εκμετάλλευση. Όπως ήταν αναμενόμενο, όλα αυτά τρομάζουν κάποιους ανθρώπους. Οι πολιτικοί απέτυχαν να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα, και, δυστυχώς, η ΕΕ το πλήρωσε.

Υπάρχει πραγματικά μόνο ένα πράγμα που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία την οποία έχουμε πάρει. Και αυτό είναι ένα ισχυρό Εργατικό Κόμμα, που μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές με τη βοήθεια του SNP. Αλλά αυτό φαίνεται απίθανο προς το παρόν.

Πέρα από απ ‘όλες τις άλλες ιδεολογικές πεποιθήσεις, είμαι δημοκράτης. Και ως δημοκράτης πρέπει να αποδεχτώ την ήττα. Θα πρέπει να αποδεχθώ την καταπίεση που ασκεί η πλειοψηφία της παλιάς γενιάς που φαίνεται αποφασισμένη να μας στερήσει το μέλλον μας. Αυτός είναι ο λόγος που φεύγω αυτή τη χώρα. Πότε; Σίγουρα πριν στεγνώσει το μελάνι του διαζυγίου της Βρετανίας με την Ε.Ε. Πού θα πάω; Δεν ξέρω ακόμα, αλλά ελπίζουμε κάπου όπου έχει ζεστή και η γενιά μας έχει φωνή. Μπορεί να έχουμε χάσει τη μάχη για τη Βρετανία, αλλά δεν έχουμε χάσει την ειρηνική μάχη για έναν κόσμο που διαμορφώνεται από εμάς. Αντίο Βρετανία, ελπίζω να μην αφήσεις τη μισαλλοδοξία να σε καταστρέψει».

Ποιος γράφει αυτά, που  πέρα από τις ανόητες και επιφανειακές προσεγγίσεις των αιτιών του ΒΡΕΧΙΤ, είναι και σφόδρα ρατσιστικά; Ο ηλικιακός ρατσισμός του συντάκτη είναι η γνωστή ιστορία να τσουβαλιάζουμε, να πακετοποιούμε, να ρίχνουμε το ανάθεμα αλλού.  Σε “μαύρα πρόβατα” και “Εβραίους”. Η γενίκευση είναι  το ισχυρότερο όπλο του φανατισμού και της αφροσύνης.

Εν προκειμένω. Οι …συνταξιούχοι  τα φταίνε όλα. Αυτοί έφεραν το Brexit. Kαι όχι αυτός εδώ, ο πανάθλιος  δημοσιογράφος που υπηρετεί  τη βιομηχανία παραπληροφόρησης.

Η… γενιά του, μάλιστα  (υπάρχουν γενιές, αλήθεια; Και με ποια κριτήρια; Το πιστοποιητικό γέννησης;) πρωτοστάτησε σε  όλα.  Οι παλιότεροι τίποτα. Δεν ήταν εκείνοι  που  έφεραν τη  σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του ΄60, δεν δημιούργησαν το “Μάη του ’68”,  δεν πάλεψαν για την ειρήνη. Ο τυπάκος εδώ στα 30 του …”ανακάλυψε την Αμερική”. Πόση αφέλεια και ιστορική άγνοια!

Τα λέμε συνέχεια.  ΄Οσο η εμπορική δημοσιογραφία τρέφει με σκουπίδια τους πελάτης της, τόσο εμείς οι υπόλοιποι θα αγκομαχούμε να ξαναστήσουμε το τρένο στις ράγες. Πρώτη…προτεραιότητα: Πόλεμος εναντίον της  αυτοκρατορίας του “Τύπου”.  Να σπάσουμε οριστικά τα γρανάζια της σαν τον παραπάνω ρατσιστή , εκπρόσωπό της.

__________________________________________________________________

 

1. ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ  BREXIT.
2.  ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.  ΟΙ “ΞΕΝΟΙ” (ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
3. ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ
1. Η επόμενη ημέρα του Brexit στο Λονδίνο -«Μας έκλεψαν τη χώρα μας»!

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Brexit στο δημοψήφισμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ευρωπαϊκή ένωση, ο Μπόρις Τζόνσον, αναγκάστηκε να βγει από το σπίτι του με αστυνομική προστασία.

Μια μικρή ομάδα έξαλλων Λονδρέζων τον περίμεναν στην πόρτα του σπιτιού του. Πήγαν εκεί για να φωνάξουν εναντίον του και εναντίον της εκστρατείας που έκανε με στόχο να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία του κόμματος Τόρις και πιθανόν στην πρωθυπουργία. Λίγα μέτρα παρακάτω, μια ομάδα ποδηλατών ακινητοποίησε το αυτοκίνητο του κ. Τζόνσον σταματώντας μπροστά ακριβώς από το καπό, χωρίς να μιλούν, κοιτάζοντάς τον σιωπηλά.

«Κάποιος έκλεψε τη χώρα μας», δηλώνει ο Simon Schelvis, 41 ετών, ιδιοκτήτης μιας μικρής κατασκευαστικής εταιρείας, στο Brick Lane, μια μοδάτη συνοικία της πρωτεύουσας. Ο κ. Schelvis
μιλάει στους δημοσιογράφους και τρέμει: το brexit τον κάνει νευρικό.
Αλλά ποιός είναι αυτός ο κλέφτης που έκλεψε την πατρίδα τους; «Είναι οι εφημερίδες ταμπλόιντ που ανακινούν αυτό το θέμα εδώ και χρόνια. Απευθύνονται σε αναγνώστες που δεν έχουν ικανοποιητικό επίπεδο» σχολιάζει ο Marvin Brown, 48 ετών, σχεδιαστής ρούχων, ο οποίος παρατήρησε μια άνοδο της ψήφου εναντίον των μεταναστών στα βόρεια της Αγγλίας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το brexit, στους πελάτες που συναντούσε.

” Αλλά ποιός είναι αυτός ο κλέφτης που έκλεψε την πατρίδα τους; «Είναι οι εφημερίδες ταμπλόιντ που ανακινούν αυτό το θέμα εδώ και χρόνια. Απευθύνονται σε αναγνώστες που δεν έχουν ικανοποιητικό επίπεδο»

 Η βιομηχανία παραπληροφόρησης έχει  την κύρια και αποκλειστική ευθύνη  του Brexit. ΄Ολα θυσία στο βωμό του Μαμμωνά.   Τρέφουν τους πελάτες τους με  σκουπίδια, γιατί μόνο ένας τέτοιος πελάτης είναι υπάκουος και δεμένος πισθάγκωνα. ΄Οσο μένει όρθια  η αυτοκρατορία του “Τύπου”, ο κόσμος θα βρίσκεται πάντα πίσω και ο πολιτισμός θα μένει στάσιμος.  Χρέος κάθε συνετού πολίτη είναι ο πόλεμος μέχρις εσχάτων μαζί της. Ως την οριστική εξαφάνιση της εμπορικής δημοσιογραφίας.

2.Απειλές σε μουσουλμάνα επιχειρηματία: Μάζεψέ τα από την Βρετανία και πήγαινε σπίτι σου
Απειλές σε μουσουλμάνα επιχειρηματία: Μάζεψέ τα από την Βρετανία και πήγαινε σπίτι σου

Κι ακόμα δεν είδε τίποτα . Και όχι μόνο η μουσουλμάνα. Οι μετανάστες,οι πρόσφυγες ,οι “ξένοι”, μεταξύ αυτών και οι ΄Ελληνες, θα είναι τα πρώτα θύματα αυτής της παραφροσύνης, της εθνικιστικής υστερίας των Εγγλέζων

 

3. ΜΟΝΟ Η ΛΕΠΕΝ ΛΕΙΠΕΙ»
Ο Κουμουτσάκος δημοσίευσε φωτογραφία Καμμένου-Φάρατζ: «Κινδυνεύουμε από τέτοιους πολιτικούς»
Φωτογραφία: Twitter @GKoumoutsakos

Το τρίο  της συμφοράς και της κατάρας. Αλλά, δε λείπει  μόνο η Λεπέν. Λείπουν πολλοί. Ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου, άλλοι “ιδεολογικοί”  συγγενείς (μακρινοί ή όχι) του Κουμουτσάκου, όλοι οι  αχυράνθρωποι του δικατάτορα  Πούτιν στην Ευρώπη. Και φυσικά ο πατριάρχης του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας, ο ίδιος ο “Τσάρος” της Ρωσίας.