ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 

1. Έφυγε» ο επιζήσας του Ολοκαυτώματος, Νομπελίστας συγγραφέας Ελί Βίζελ
Elie-Wiesel

Τον θάνατο του Νομπελίστα συγγραφέα, καθηγητή και ακτιβιστή που επέζησε του Ολοκαυτώματος Ελί Βίζελ ανακοίνωσε το ίδρυμα Γιαντ Βασέμ.

Γεννημένος το 1928, ο Βίζελ έγραψε δεκάδες βιβλία για τη ζωή του στα στρατόπεδα Αουσβιτς, Μπούνα και Μπούχενβαλντ. Το 1986, ο «αγγελιαφόρος της ανθρωπότητας», όπως τον αποκάλεσε η επιτροπή του βραβείου, τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

«Το Γιαντ Βασέμ θρηνεί τον θάνατο του Ελί Βίζελ, επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος, Νομπελίστα, διακεκριμένο συγγραφέα», αναφέρεται στο λογαριασμό του ιδρύματος στο Twitter.

Βίωσε τη φρίκη του ναζισμού, ως παιδί.  Ας αναπαυτεί τώρα η ψυχή του ποιητή.

 Καλό ταξίδι  Ελίζ!

 

2. Νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα στη Μυρσίνη Ηλείας Νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα στη Μυρσίνη Ηλείας [εικόνες]

Ενα νηπιαγωγείο στο LM Village στη Μυρσίνη Ηλείας είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα μικρά παιδιά του προσφυγικού κέντρου της περιοχής.

Το Νηπιαγωγείο στεγάστηκε στις κενές αίθουσες δίπλα στο χώρο του εστιατορίου και μέχρι προχθές λειτουργούσε με πρόχειρες καρέκλες και τραπέζια. Η εικόνα που διαδόθηκε μέσα από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ευαισθητοποιήσε την μη κερδοσκοπική οργάνωση ΠΥΡΝΑ που φρόντισε να εξοπλίσει με ειδικά έπιπλα για παιδιά  και με τη βοήθεια χορηγών το χώρο του Νηπιαγωγείου, ενώ παράλληλα εξασφάλισε γραφική ύλη και βιβλία για όλο το χρόνο για τη σωστή λειτουργία του Νηπιαγωγείου.

«Η ΠΥΡΝΑ (με έδρα την Κηφισιά στην Αθήνα) είναι μη κερδοσκοπική πολιτιστική αστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2000, με σκοπό την προαγωγή της έννοιας της δια βίου μάθησης και την παροχή δυνατοτήτων για την επέκταση της γνώσης, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργική ψυχαγωγία για ενήλικες και παιδιά. Είδαμε φωτογραφίες και σκεφθήκαμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των παιδιών», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΠΥΡΝΑ κ. Μαρίνα Κουρεμένου.

«Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών ανέλαβαν πρωτοβουλία και φοιτητές- νηπιαγωγοί θα έρχονται εδώ για να περνούν με τα παιδιά λίγες δημιουργικές ώρες απασχόλησης. Θα πρέπει με τη φροντίδα της Πολιτείας να αυξηθούν οι εθελοντές εδώ στο Προσφυγικό Κέντρο, γιατί είναι αδύνατον να τα καταφέρνει όλα μόνος του ο εθελοντής  κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, που έχει ορισθεί από τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης», συμπλήρωσε η κ. Κουρεμένου.

Tέτοια να ακούμε πως γίνονται. Ράπισμα στην απανθρωπιά, το ρατσισμό, την εγκατάλειψη του συνανθρώπου.

Ακόμα πιο σημειολογικό-συμβολικό που το Νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα  έγινε στην Ηλεία την “ιδιαίτερη πατρίδα” του Νίκου Μπελογιάννη. Θα χαμογελάει τώρα ο “άνθρωπος με το τριαντάφυλλο”.  Δεν πήγε στράφι η θυσία του. ΄Εγινε μάθημα-φωτιά,  πυρσός για τις γενιές.

Η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια,  η συμπαράσταση στον διαφορετικό, τον “ξένο” και πρόσφυγα είναι οι θησαυροί που μοιράζει η ιδεολογία του γνήσιου κομμουνισμού. Δεν είναι…οικονομικό σύστημα  που λένε οι συνδικαλιστάδες ΠΑΜΕλες του  αποστεωμένου σημερινού ΚΚΕ. Δεν είναι όλα “στομάχι”…(ξε) σύντροφοι!

_______________________________________________________________________

 1.  ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ. ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ  ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ;
2. ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ  ΑΠΟ ΤΗ  ΡΟΖΙΤΑ ΣΩΚΟΥ
3.  ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΑΝ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΤΗΣ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑΣ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ;
4. Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
5. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΜΠΛΟΪΝΤ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ  ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΥΦΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.

 

1.TΡΩΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΤΑ  ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ   ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ- ΤΣΕΚΟΥ- ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

zahopoulos.jpg

Τσέκου: Έχω μετανοιώσει οικτρά για το βίντεο με τον Ζαχόπουλο - Κεντρική Εικόνα

 

Η ώρα του ταμείου έφτασε για τον Θέμο Αναστασιάδη. Παρά την πιεστική προσπάθεια του εκδότη να γλυτώσει τα 4,9 εκατομμύρια ευρώ που του είχαν καταλογιστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου με απόφασή της, καταρρίπτει όλους τους ισχυρισμούς του και τον υποχρεώνει στην καταβολή ολόκληρου του ποσού αυτού θεωρώντας ότι αποτελεί παράνομο και αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος.

Kατά τη διάσκεψη της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι δικαστές τάχθηκαν υπέρ του καταλογισμού του ποσού των 4.973.500 ευρώΧρειάστηκαν 9 ολόκληρα χρόνια με τον Θέμο Αναστασιάδη να εξαντλήσει όλα τα δικονομικά μέσα, προκειμένου να κλείσει οριστικά η υπόθεση και να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία υψώνει το ανάστημά της διαλύοντας κάθε σκιά που είχε δημιουργήσει η μακρόχρονη καθυστέρηση.

Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο όχι μόνο αντιστάθηκε στις φωνές που προσπάθησαν εκβιαστικά να «μπλοκάρουν» τον καταλογισμό των χρημάτων και την επιστροφή τους στα δημόσια ταμεία, αλλά έστειλε ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους επιχειρήσουν στο μέλλον ακριβώς το ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διάσκεψη της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι δικαστές τάχθηκαν υπέρ του καταλογισμού του ποσού των 4.973.500 ευρώ, κρίνοντας πως δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα χρήματα από τον εκδότη.

Είχε προηγηθεί η αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει ο Θέμος Αναστασιάδης σε μια προσπάθεια αφενός να κερδίσει χρόνο και αφετέρου να αναζητήσει «συμμάχους» στην απόσειση του ποσού αυτού.

Αν και κατάφερε, πάντως, ο εκδότης να… εξασφαλίσει «αθωωτική» εισήγηση, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με μία εμπεριστατωμένη απόφασή της, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, απέρριψε την αίτηση αναίρεσης.

Με την αίτησή του ο Αναστασιάδης ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση που είχε εκδοθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με την οποία παρουσίασε αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος ύψους 4.973.500 ευρώ.

Τα έωλα επιχειρήματα

Το παραπάνω ποσό προέκυψε κατόπιν έρευνας στις καταθέσεις που έγιναν από τον εκδότη και τη σύζυγό του στην τράπεζα BNP Paribas στις 20 Ιουλίου 2007 ύψους 2.486.000 ευρώ αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό που ανοίχτηκε στην ίδια τράπεζα στις 23 Ιουλίου 2007 στον οποίο κατατέθηκαν 2.487.500 ευρώ.

Αρχικά ο Θ. Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα προήλθαν από τον εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη, ο οποίος, σύμφωνα με τον εκδότη, αγόρασε μετοχές της εταιρείας «Πρώτο Θέμα». Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε αργότερα, η εν λόγω συναλλαγή δεν έγινε ποτέ.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι όλα τα χρήματα προέρχονται από νόμιμα και φορολογημένα εισοδήματα, ισχυρισμός που επίσης κατέπεσε στο δικαστήριο, καθώς αποδείχθηκε ότι τα παραπάνω χρηματικά ποσά αποτελούν νέα περιουσιακά στοιχεία που δεν δηλώθηκαν.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι είχε στο σπίτι του το τεράστιο χρηματικό ποσό ως «μαξιλάρι ασφαλείας».

Όπως αποδείχθηκε όμως από τον έλεγχο και αναφερόταν στην απόφαση που εξέδωσε τότε το Ελεγκτικό Συνέδριο τα εν λόγω ποσά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από νόμιμες πηγές εσόδων και ως εκ τούτου καταλογίστηκαν σε βάρος του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος προχώρησε στην καταβολή ορισμένων δόσεων, στο πλαίσιο συμβιβασμού με την αρμόδια ΔΟΥ, που προέβλεπε την πληρωμή περίπου 1,3 εκατ. ευρώ.

Τα ποινικά «μπερδέματα» του εκδότη για την υπόθεση αυτή έχουν ωστόσο τελειώσει, μετά την αρχειοθέτηση της σχετικής δικογραφίας.

Η «βόλτα» στα Γαλλο-ελβετικά σύνορα και οι «μαύρες σακούλες»

Υπενθυμίζεται ότι εκτός όμως από τις καταθέσεις, ο εκδότης κατευθυνόμενος προς τη Γαλλία κατελήφθη στις 29 Οκτωβρίου 2007 στο Τελωνείο γαλλο-ελβετικών συνόρων, από αρμόδιους υπαλλήλους των τελωνειακών Αρχών της Vallard, να κατέχει τρεις επιταγές συνολικής αξίας περίπου 1.100.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 3.800 ευρώ σε μετρητά. Πιο συγκεκριμένα, κατείχε τρεις επιταγές ποσού 760.000 ευρώ, 158.000 δολαρίων και 185.000 λιρών Αγγλίας καθώς και 3.800 ευρώ μετρητά. Αυτό που κίνησε την περιέργεια των Αρχών ήταν ότι για τα χρήματα αυτά δεν είχε προβεί σε καμία δήλωση.

Ουδείς μπορεί να ξεχάσει το διπλό σκάνδαλο: Το οδοιπορικό με τις μαύρες σακούλες αδήλωτων χρημάτων σε υποκατάστημα της τραπέζης BNP στο Κολωνάκι και τις δημοσιεύσεις των ροζ πτυχών της ερωτικής ζωής του ατυχούς κ. Ζαχόπουλου…

Ο Θέμος Αναστασιάδης εντοπίστηκε στα γαλλο-ελβετικά σύνορα πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε γίνει η αποκάλυψη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τις καταθέσεις του εκδότη με τις «μαύρες σακούλες» στην BNP. Μία υπόθεση για την οποία επικρατούσε αρχικά σιγή ιχθύος με χαρακτηριστική την επίσκεψη του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κουκουδήμου («διαμεσολαβητή» του πρώην επικεφαλής της ΥΠΕΕ, Σπύρου Κλαδά), στο σπίτι του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για να αποσιωπηθεί το σκάνδαλο, όπως επιθυμούσε η τότε κυβέρνηση, αλλά η προσπάθεια έπεσε στο κενό.

Με την εμπλοκή του ονόματος του Θέμου Αναστασιάδη στην πολύκροτη υπόθεση των «μαύρων εκατομμυρίων» (καταθέσεις μετρητών στην B.N.P. Paribas, Ιούλιος του 2007) και τις παρεμβάσεις για αποσιώπηση, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποχώρησε από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Τις μετοχές του αγόρασε αργότερα ο Γ. Μπόμπολας.

Τηλεφωνική καταγγελία

Ειδικότερα, την 1η Νοεμβρίου του 2007, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Αθηνών δέχθηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία διενεργήθηκαν ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές από τον δημοσιογράφο και συγκεκριμένα διακίνηση μετρητών ύψους άνω των 3.000.000 ευρώ.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η έρευνα. Στο πλαίσιο αυτής, η υπηρεσία απέστειλε έγγραφα στις τράπεζες, ζητώντας την κίνηση όλων των λογαριασμών του δημοσιογράφου καθώς και των υπεράκτιων εταιρειών SEA CHIEF COMPANY L.T.D., FRANEL TRADING LIMITED, BLUE DREAM SHIPPING COMPANY, EUROSOUTH LIMITED και TURNBERRY L.T.D., που από τη μέχρι τότε έρευνα προέκυπτε ότι σχετίζονταν μαζί του.

Από τις απαντήσεις των τραπεζών διαπιστώθηκε ότι ο εκδότης διατηρούσε λογαριασμούς στις περισσότερες τράπεζες της χώρας. Όσον αφορά ειδικά στον λογαριασμό που ανοίχτηκε στην τράπεζα B.N.P. Paribas στις 23 Ιουλίου του 2007, προκειμένου να κατατεθεί το επίμαχο ποσό των 2.487.500 ευρώ, αυτός έκλεισε περίπου έναν μήνα αργότερα με τη μεταφορά του υπολοίπου του σε λογαριασμό ο οποίος ανήκει σε off shore εταιρεία, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε προηγηθεί ανάληψη μετρητών από τον δημοσιογράφο 1.000.000 ευρώ στις 31 Ιουλίου του 2008.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ζήτησε από τη Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου τις υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των πέντε τελευταίων ετών του εκδότη και εν συνεχεία τον κάλεσε να προσέλθει στην υπηρεσία για παροχή εξηγήσεων. Πρόσκληση όμως την οποία αρνήθηκε.

Δεν έπεισε

Στις 23 Ιανουαρίου του 2008, ο κ. Αναστασιάδης κατέθεσε μέσω της δικηγόρου του υπόμνημα, σύμφωνα με το οποίο το χρηματικό ποσό το οποίο κατέθεσε στην τράπεζα B.N.P. Baribas προέρχεται από ήδη φορολογημένα εισοδήματά του, συνυποβάλλοντας σχετικά δικαιολογητικά.

Στο υπόμνημά του, ο δημοσιογράφος ισχυριζόταν ότι τα ποσά των 2.486.000 και 2.487.500 ευρώ που κατέθεσε στην τράπεζα υπερκαλύπτονται από τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματά του, καθότι, όπως ισχυριζόταν, το υπόλοιπο προς ανάλωση ποσό στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2007 ανερχόταν στο ποσό των 7.150.345,75 ευρώ.

Τότε τη σκυτάλη πήρε η Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Αθηνών.

Οι ελεγκτές έπειτα από έρευνα συνέταξαν στις 14 Απριλίου του 2008 έκθεση ελέγχου φορολογίας εισοδήματος. Στο πόρισμα-καταπέλτη ανέφεραν ότι το υπόλοιπο κεφαλαίου για ανάλωση (περίσσευμα εισοδήματος) για τα οικονομικά έτη 1994 έως και 2007, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου 1/1-31/7/2007, προσδιορίστηκε στο ποσό των 2.533.366,55 ευρώ. Ποσό το οποίο όμως επαναπροσδιορίστηκε και πάλι φτάνοντας στο 1.612.959,05 ευρώ, καθώς δεν είχαν συνυπολογισθεί οι τεκμαρτές δαπάνες διαβίωσης και οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2007 έως 20 Ιουλίου 2007. Δηλαδή, προέκυψε μια τεράστια διαφορά της τάξεως των 5.537.386,7 ευρώ!

Δεν δικαιολογούνται τα εκατομμύρια

Ύστερα από αυτά, η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος κάλεσε στις 25 Φεβρουαρίου 2011 εκ νέου τον δημοσιογράφο να δώσει εξηγήσεις.

Στις 15 Απριλίου 2011, ο κ. Αναστασιάδης κατέθεσε στην υπηρεσία, μέσω των δικηγόρων του, σημείωμα έγγραφων εξηγήσεων, στο οποίο -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι στο «περίσσευμα εισοδήματος» δεν υπολογίστηκε το ποσό του 1.500.000 ευρώ που είχε περιλάβει ως διαθέσιμο υπόλοιπο από τα έτη 1981 μέχρι 1996, καθώς και ότι εσφαλμένα είχε ληφθεί ως τεκμήριο για το σκάφος BYRON το ποσό των 916.116,67 ευρώ και συνεπώς είχε απομειωθεί ανάλογα το διαθέσιμο υπόλοιπο, αφού, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το παραπάνω πλοίο είναι επαγγελματικό και όχι ιδιωτικής χρήσης.

Ωστόσο, τα συμπεράσματα των ελεγκτών ήταν καταλυτικά. Η Δίωξη συνέταξε πόρισμα, στο οποίο ανέφερε ότι τόσο από το σημείωμα παροχής εξηγήσεων που προσκόμισε ο δημοσιογράφος όσο και από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν εξηγείται η φυσική θέση του ποσού που κατατέθηκε στην B.N.P. Baribas, αφού από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών δεν προκύπτει το κατατεθέν ποσό των 4.973.500 ευρώ να είναι προϊόν αναλήψεως από τραπεζικό λογαριασμό.

Τελευταία πράξη του έργου ήταν η αποστολή στη Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου αναφοράς, με την οποία η Δίωξη καλούσε την εφορία να πράξει τα ανάλογα (δηλαδή να φορολογήσει τα αδικαιολόγητα χρήματα), ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

«Τέλος για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, από την Υπηρεσία μας συντάχθηκε Πληροφοριακή Έκθεση Ελέγχου η οποία απεστάλη στην Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου προκειμένου για το ποσό των 3.360.540,95 ευρώ (που προκύπτει ως διαφορά μεταξύ του ποσού των 4.973.500 ευρώ που εμφάνισε ο κ. Αναστασιάδης Θεμιστοκλής με τις καταθέσεις μετρητών σε τραπεζικούς λογαριασμούς την 20-07-2007 και 23-07-2007 και του ποσού των 1.612.959,05 ευρώ που προσδιορίσθηκε ως υπόλοιπο κεφάλαιο προς ανάλωση από τα δηλωθέντα εισοδήματα βάσει των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος που βρέθηκαν και ελέγχθηκαν από τους ελεγκτές της Δ/νσης Οικονομικής Επιθεώρησης Αθηνών) το οποίο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, δεν δικαιολογείται ως διαθέσιμο κεφάλαιο από τα φορολογηθέντα εισοδήματα του ανωτέρω, αξιολογώντας τα αποσταλθέντα στοιχεία, να προβεί λόγω αρμοδιότητας στις δικές της ενέργειες» κατέληγε το πόρισμα-κόλαφος.

Δείτε το πόρισμα του ΣΔΟΕ:

Όσον αφορά στο ποινικό μέρος της υπόθεσης, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το υπ’ αρ. 1/2014 αποφάνθηκε ότι ισχύει τυπικά η ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη, καθώς κρίθηκε συνταγματική η αναδρομική ισχύς των φορολογικών διατάξεων.

H Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου είχε απορρίψει την εισήγηση του αντεισαγγελέα Νίκου Παντελή,που είχε προτείνει να αναιρεθεί μερικώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος του Αναστασιάδη και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη, μόνο για το αδίκημα της φοροδιαφυγής ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε βαθμό κακουργήματος. Επειδή ο εκδότης προχώρησε σε συμβιβασμό με την αρμόδια ΔΟΥ, που προέβλεπε την πληρωμή περίπου 1,3 εκατ. ευρώ με την καταβολή ορισμένων δόσεων, η κατηγορία ουσιαστικά γινόταν νομικά ανίσχυρη. Σύμφωνα με την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, παρέμενε σε βάρος του κ. Αναστασιάδη μόνο η κατηγορία για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

Ωστόσο, το 2015, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας ο εκδότης απαλλάσσεται από τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά το οικονομικό έτος 2008. Η δίωξη αφορούσε στα αποτελέσματα φορολογικού ελέγχου του συγκεκριμένου οικονομικού έτους, σύμφωνα με τα οποία ο Θ. Αναστασιάδης εφέρετο να είχε αποκρύψει 1,6 εκατομμύριο ευρώ συν τις προσαυξήσεις. Η δίωξη σε βάρος του ήταν το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης.

Τον λόγο πλέον είχε το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο απεφάνθη και τον υποχρεώνει στην καταβολή ολόκληρου του ποσού των 4,9 εκατ. ευρώ θεωρώντας ότι αποτελεί παράνομο και αδικαιολόγητοπεριουσιακό όφελος.

Υ.Γ Είναι τυχαίο ότι συνεκδότης σου ήταν ο διωκόμενος και προφυλακισμένος κ. Πάλλης; Δανειοδότης σου ο διωκόμενος και συλληφθείς κ. Ρέστης; Ο διωκόμενος και κυκλοφορών με περιοριστικούς όρους κ. Μαρινάκης;

Μιλάμε για  αληταρά. Και όχι μόνο αρχικλεφταρά. Εκβιαστής, θρασύς, αδίστακτος, μαφιόζος. Από τους πιο βρώμικους εκπροσώπους της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Αλλά και  από τα σκληρότερα γρανάζια της σεξιστικής μηχανής.  Εντελώς παλιάνθρωπος.

Είναι τόση η μπόχα που αναδίδει ο Θέμος Αναστασιάδης ,που πρέπει να κλείσουμε επειγόντως εδώ το θέμα. Είναι λυποθυμική η δυσοσμία του.

2.Η Ροζίτα Σώκου ξαναχτυπά: Η Μελίνα στην Κατοχή τα είχε με συνεργάτη των Γερμανών
Φωτογραφία NDPphoto

Για πολλοστή φορά η Ροζίτα Σώκου καταφέρθηκε εναντίον της Μελίνας Μερκούρη, υποστηρίζοντας ότι στην Κατοχή τα είχε με συνεργάτη των Γερμανών.

Οι αναφορές της δημοσιογράφου σε προσωπικά θέματα της αείμνηστης ηθοποιού και πολιτικού προκάλεσαν αντιδράσεις και φυσικά συζητήθηκαν.

«Εμείς τη Μελίνα… τα ξέραμε όλα της τα κουτσομπολιά. Στα 17 της σηκώθηκε κι έφυγε και πήγε στην Κωνσταντινούπολη με τον Γιώργο Παππά, ο οποίος ήταν και κ…λάγνος!», είπε στην εκπομπή της Αννίτας Πάννια και πρόσθεσε:

«Θέλω να πω, ότι εμένα δεν με απασχολούσε καθόλου κι εγώ τη λάτρεψα όταν έκανε τη Στέλλα παρότι σε όλη την Κατοχή τα είχε με τον πιο φανερό συνεργάτη των Γερμανών, τον Γιαδικιάρογλου, ο οποίος έδωσε σε συνάδελφο δικό μου ένα μπουκάλι λάδι κι εκείνος του έδωσε ένα χρυσό μενταγιόν με αλυσίδα και το φορούσε η Μελίνα και καμάρωνε»!

Μάλιστα, όταν η Αννίτα Πάνια της είπε πως θα προκαλέσει αντιδράσεις με τα λεγόμενά της δήλωσε:

«Να τις προκαλέσω! Ποιον έχω να φοβηθώ;».

 

Η Ροζίτα Σώκου ασχολείται με τα κοσμικά κουτσομπολιά. Παλιότερα, αν θυμάμια καλά, έγραφε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και σε κάτι περιοδικά κριτική για ταινίες. ΄Ηταν ειδική επί της “τέχνης” γενικά. Τέτοια.

΄Αρα,ξέρει από μέσα τις πομπές των “διασήμων” Ελλήνων. Και για να το λέει για τη Μελίνα πως τα είχε με δωσίλογο ,έτσι θα είναι.

Γνώρισα τη Ροζίτα Σώκου εκεί κάπου στη δεκαετία του ΄70.  Δούλευα τότε ως πλασιέ στην εγκυκλοπαίδια Μπριτάννικα (Encyclopædia Britannica). Είχα μια λίστα από “επώνυμους” που τους έκανα επίσκεψη και παρουσίαση, για να τους την πουλήσω.  Πήγα σε πολλούς από δαύτους  την εποχή εκείνη. Οι περισσότεροι… τούβλα. Ελληνικά καλά -καλά δεν  σκάμπαζαν. Πού να αγοράσουν και τη Μπριτάννικα στα αγγλικά; Πολλοί αγόραζαν 1-2 τόμους μόνο,  έτσι στην τύχη, για να τους μοστράρουν στη βιβλιοθήκη για τους επισκέπτες τους, δείγμα της …καλλιέργειας και της φιλομάθειάς  τους!

Η Ροζίτα με εντυπωσίασε. ΄Οχι επειδή αγόρασε όλους τους τόμους, αλλά για την υποδοχή. Γλυκειά, τρυφερή, απλή, καταρτισμένη. Από τότε τα έλεγε έξω από τα δόντια. Την επισκέφτηκα  έκτοτε κάμποσες  φορές, για να εισπράττω τη δόση της εγκυκλοπαίδειας και πάντα την έβρικα ίδια. Προσιτή, καλόκαρδη, ειλικρινή, διαβασμένη.  Γι΄αυτό λέω πως δεν είναι  κουβέντες του αέρα αυτά για τη Μελίνα. Δεν είναι τέτοια η Ροζίτα Σώκου.

Η Μελίνα Μερκούρη άλλωστε δεν ήταν και κανένας σοβαρός άνθρωπος. ΟΦΑ (΄Οπου Φυσάει ΄Ανεμος). Και θορυβοποιός.΄Εκανε μεγάλη ζημιά στην υπόθεση των “Μαρμάρων” με τις κραυγές της. Μουλαρώσανε και οι άλλοι και τελμάτωσε το θέμα.

Και τον Ανδρέα Παπανδρέου είχε πλευρίσει τότε στο εξωτερικό επί Χούντας. Και ο ερωτύλος γιος του… Γ(άμα) Παπανδρέου δε θα έχασε φυσικά την ευκαιρία να την “περιποιηθεί”. Με το αζημίωτο, βέβαια. Δεν είναι κουτσομπολιό αυτή η ερωτική σχέση του αρχηγού και της  υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Αλλιώς, δε θα είχε θέση στις σελίδες μας. Διασταύρωσα την πληροφορία από “κολλητό” τότε του Ανδρέα από τον οποίο μάθαινα πολλά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο για τις ερωτικές του αδυναμίες.

Κακώς τη  θεοποίησαν τη Μελίνα. Πληθωρική,  με υποκριτικό ταλέντο, κοινωνική, ανθρώπινη, όλα αυτά ήταν. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπήρξε σοβαρή πολιτικός ούτε ήταν κάποιο “χαρισματικό”  πρόσωπο.  Να τα λέμε όλα με το όνομά τους.

 

3. ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΕΡΣΟΝΕΣ ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ
Το… μέντιουμ των διασήμων στη «φάκα» της Αστυνομίας -Έκαναν μέχρι και τουρνέ στα νησιά
Φωτογραφία: Pixabay

Την απάτη… επάγγελμα είχαν κάνει πέντε γυναίκες, οι οποίες παρίσταναν τα μέντιουμ και λειτουργούσαν γραφείο χαρτομαντείας.

Στο συγκεκριμένο χώρο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είχαν συχνή παρουσία πολλές διάσημες τηλεπερσόνες και άνθρωποι από το χώρο της ελληνικής showbiz, οι οποίοι δεν δίσταζαν να πληρώσουν αδρά τις συγκεκριμένες γυναίκες για να τους πουν το… μέλλον τους. Σύμφωνα μάλιστα με το site της… επιχείρησης, τα “μέντιουμ” ταξίδευαν και σε κοσμικά νησιά της Ελλάδας για να προσφέρουν τις… υπηρεσίες τους.

Η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετά από επιχείρηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (30/6) πέντε ημεδαπές, ηλικίας 59, 44, 42, 40 και 35 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμορίας, της απάτης κατ’ εξακολούθηση και των παραβάσεων του νόμου για τα όπλα.

Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη τους

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στα ίχνη των πέντε γυναικών, αφού προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, η 44χρονη είχε καταφέρει να αποσπάσει το συνολικό ποσό των 52.500 ευρώ από «πελάτισσα» που επισκεπτόταν το γραφείο της, ισχυριζόμενη ότι προέβλεπε προβλήματα για την οικογένεια της στο μέλλον και ότι θα μπορούσε να τα αποτρέψει.

Μάλιστα, η 44χρονη ισχυριζόμενη πως ο άντρας της «πελάτισσας» της θα «πάθαινε κακό» μέχρι και σήμερα, απαιτούσε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 5.650 ευρώ.

Την περασμένη Τετάρτη (29/6), η συγκεκριμένη πελάτισσα επισκέφτηκε την 44χρονη στο γραφείο της και της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

Στη συνέχεια, η 44χρονη συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το συγκεκριμένο ποσό.

Στο χώρο εργάζονταν επιπλέον, ως «μέντιουμ» η 59χρονη και η 42χρονη, ενώ η 40χρονη εργαζόταν στην υποδοχή για την κατεύθυνση των πελατών και η 35χρονη ήταν βοηθητικό προσωπικό.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκε ακόμα μία περίπτωση, κατά την οποία οι κατηγορούμενες, με την ίδια μεθοδολογία είχαν αποσπάσει από ακόμη μία πελάτισσά τους, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, περίπου το ποσό των 20.000 ευρώ.

“Την απάτη… επάγγελμα είχαν κάνει πέντε γυναίκες, οι οποίες παρίσταναν τα μέντιουμ και λειτουργούσαν γραφείο χαρτομαντείας.”

“Παρίσταναν  τα μέντιουμ”,  λέει η φυλλάδα. Δηλαδή, δεν ήταν αληθινά, όπως τα…κανονικά μέντιουμ, αλλά υποκρίνονταν! Αυτό μας λέει. ΄Εχουμε, δηλαδή,  κάτι σαν “αντιποίηση επαγγέλματος”,  πέρα από την απάτη.

Τί λέτε,βρε άθλιοι; Επειδή  τρώτε τον άμπακο από τις διαφημίσεις όλων αυτών των απατεώνων, χωρίζετε τα μέντιουμ, τους μελλοντολόγους, τις χαρτορίκτρες και τις καφετζούδες σε πραγματικούς, έντιμους επαγγελματίες  και  σε… μαϊμού και απατεώνες;  Ποιος από δαύτους δεν διαπράττει απάτη , όταν βγαίνει στο γυαλί ή διαφημίζει στη φυλλάδες πως έχει ικανότητα να προβλέπει το μέλλον ,να λύνει μάγια και να δένει, να δίνει ερωτικές συμβουλές πώς θα φέρει τον…άπιστο πίσω στο κλουβί και  τέτοια παλαβά και κομπιναδόρικα; ΄Ολοι τους απατεώνες είναι. Κοροϊδεύουν τους αφελείς ,οι οποίοι στο μεταξύ καλώς  παθαίνουν ,ό,τι παθαίνουν. Το κούφιο τους κεφάλι τα φταίει πρώτα.

Κακώς έπιασαν αυτές τις κυράτσες παραπάνω. Γιατί δεν μπαγλαρώνουν και τους άλλους; Ο Λεφάκης και  ο λοιπός συρφετός τί είναι δηλαδή; Επαγγελματίες; Ποιό επάγγελμα ασκούν και με ποια εχέγγυα;

Αλλά είπαμε. Τεράστια  ποσά διακινούνται.΄Ολοι τρώνε από τη….μαγεία. Και πρώτη και καλύτερη η βιομηχανία παραπληροφόρησης. Ποιος μορεί να χτυπήσει τέτοια  μαφία; ΄Εχει εύρος και δύναμη.

Τί ευτυχία, όταν έρθει η ημέρα που οι υπάνθρωποι θα εξελιχτούν σε Ανθρώπους και θα γκρεμίσουνε με πάταγο όλο αυτό το σύστημα που δαπλέκεται στην απάτη ,τη λαμογιά, το ψεύδος! Η εποχή που αν τολμούσε   καμιά ΄Αση Μπίλιου να βγει να πει αυτά που λέει σήμερα,  δε θα την κράζαν απλά. Θα τη βουτάγανε  επί τόπου και θα την έκλειναν με ζουρλομανδύα κατ΄ευθείαν  στο άσυλο της φυλακής.

 

4. Νατάσα Παζαΐτη: Η σύζυγος του Κ.Καραμανλή μιλά ανοιχτά για τον καρκίνο και συγκλονίζει
  • Γράφτηκε από τον 

Νατάσα Παζαΐτη: Η σύζυγος του Κ.Καραμανλή μιλά ανοιχτά για τον καρκίνο και συγκλονίζει

Η Νατάσα Παζαΐτη πάντα ήταν μια γυναίκα με αξιοπρέπεια, ήθος, σεβασμό στο πρόσωπο του συζύγου της και πρώην Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ποτέ δεν

έδωσε δικαίωμα και πάντα είχε μια πολύ εκλεπτυσμένη μορφή και παρουσία. Η Νατάσα Παζαΐτη πριν καιρό χτυπήθηκε από τον καρκίνο και προσπαθούσε βουβά να το αντιμετωπίσει και να φανεί δυνατή. Η σιωπή όμως δεν είναι πάντα χρυσός έτσι η κα Καραμανλή επέλεξε να γράψει ένα γράμμα που δημοσιεύτηκε στο φυλάδα.gr και να μιλήσει για τη νόσο που την «καταπίνει» ώστε να βοηθήσει τόσο τον εαυτό της όσο και τον κόσμο που φοβάται να το πει ή να το ζήσει με τους γύρω του.

Η Νατάσα Παζαΐτη γράφει…

Ο καρκίνος ήταν ένα μόνο blackout στη ζωή μου

«Καρκίνος. Μια λέξη ταυτόσημη του φόβου και της αγωνίας.
Μια λέξη σκληρή, που καθορίζει τη ζωή, τις σχέσεις και την ανθρώπινη υπόσταση μας. Τίποτα στη ζωή αυτή, δεν μας προετοιμάζει επαρκώς, για να αντιμετωπίσουμε σε εμάς ή σε κάποιο δικό μας άτομο, μια τόσο σοβαρή κατάσταση όσο ο καρκίνος. Ο ψυχίατρος Victor Frankl που επέζησε από 3,5 χρόνια εγκλεισμού στο Άουσβιτς, αναφέρει το εξής: «Αν η ζωή έχει νόημα στη χαρά, τότε έχει νόημα και στον πόνο και στην αρρώστια, αρκεί ο καθένας να βρει αυτό το νόημα για τον εαυτό του». Αυτό το νόημα, ανακάλυψε και επαναπροσδιόρισε πάλι από την αρχή, η Χριστίνα. «Ένα black out, αυτό είναι μόνο», λέει και πίνει αργά το φρεσκοστυμμένο χυμό της.

Την κοιτάζω και απορώ με την ηρεμία που αποπνέει η μορφή της. Τα μάτια της αστράφτουν από αισιοδοξία και στα χείλη της βρίσκεται μόνιμα κρεμασμένο, ένα ολόφωτο χαμόγελο.
Αγωνίστηκε για καιρό, πάλεψε το σώμα της που την πολεμούσε και είναι σήμερα νικήτρια της ζωής.
-Θεωρούσα την ευημερία δεδομένη και ξαφνικά, σαν καταιγίδα στη μέση του πουθενά, με χτύπησε ο καρκίνος. Αισθάνθηκα την αβεβαιότητα που επιφέρει το άκουσμα αυτής της ασθένειας. Την αγωνία, την οργή. Κι ύστερα τον πόνο, τη φρίκη.
Που πάω τώρα, σκέφτηκα. Τι θα γίνει από δω και πέρα; Είμαι πολύ νέα για να είμαι μελλοθάνατη, κι όμως είμαι. Γιατί, Θεέ μου; Γιατί σε μένα, τώρα; Αυτό το αχανές γιατί, σερνόταν πάνω μου, μαύρο και απειλητικό, σφηνωμένο κάθε στιγμή στο μυαλό μου.

Ο καρκίνος είχε φτάσει σε 3ο στάδιο όταν αποφασίστηκε η μαστεκτομή.
Μήνες μετά την επέμβαση, δυσκολευόμουν ακόμα να συλλάβω τις αλλαγές στο σώμα μου. Δεν είχα χάσει μόνο το μαστό μου, αλλά και τη γυναίκα μέσα μου. Και φυσικά, ως παράπλευρες απώλειες, τα μαλλιά μου, τις βλεφαρίδες, τα φρύδια μου.
Φοβόμουν τους ανθρώπους, τα αδιάκριτα βλέμματα, τους ψιθύρους. Ντρεπόμουν να ομολογήσω πως έπασχα, κρυβόμουν.
Η περίοδος των θεραπειών ήταν η κάθοδος στην κόλαση. Όταν άνοιγε η πόρτα της χημειοθεραπείας ένιωθα απέραντα μόνη. Απροστάτευτη. Έτσι κι αλλιώς εκεί δεν χωρούν άλλοι. Είναι αυτός που πονά και οι πόνοι του. Το φάρμακο περνούσε μέσα μου και έκαιγε τη φλέβα μου και εγώ φανταζόμουν τον καρκίνο σαν ένα τεράστιο κόκκινο φίδι, που με είχε πιασμένη από το λαιμό και με έσφιγγε δυνατά, μέχρι να σταματήσω να ανασαίνω.

Πως θα μπορούσα να του ξεφύγω;
Με είχε καταβάλει ο καρκίνος, αλλά πιο πολύ ο θρύλος που τον ακολουθεί. Η νοοτροπία μας απέναντι του, ο τρόπος που μάθαμε να τον φοβόμαστε, ακόμα και τα ονόματα που πλάσαμε για να τον καλύψουμε. Το θεριό, η κακιά αρρώστια, το σαράκι, η «επάρατη νόσος». Τότε συνειδητοποίησα πως ο καρκίνος μπορεί να είναι μόνο ένα πρόβλημα και όπως όλα τα προβλήματα, έπρεπε πρώτα να το αποδεχτώ για να το λύσω.
Για να τον νικήσω, έπρεπε να τον ονοματίσω, να τον κοιτάξω κατάματα δίχως να τον αφήσω να με τρομοκρατήσει. Όταν το κατάφερα αυτό, είχα ήδη τη μισή λύση. Παραδέχτηκα ότι έχω έναν εχθρό και ετοίμασα το οπλοστάσιο μου. Και εκεί που λίγο καιρό πριν, δεν υπήρχαν αισθήματα, παρά μονάχα κενό, ένα πηχτό σκοτάδι, ένιωσα σα να βρέθηκα ξαφνικά στο φως του ήλιου.
Ο διακόπτης είχε ανάψει. To blackout είχε τελειώσει. Τέρμα στην άρνηση, στο πένθος, στην οργή. Όλα στο on. Οn στη ζωή, στις μικρές στιγμές που της δίνουν αξία, on στην αισιοδοξία και στη θετική σκέψη.
Είχα κηρύξει εγώ τώρα πόλεμο μαζί του. Μου είχε στερήσει ένα μαστό, δεν θα του επέτρεπα να μου πάρει τη ζωή μου. Άλλαξα τα πάντα γύρω μου, εκτός από τους ανθρώπους που με αγαπούσαν. Έδωσα ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή μου και ξεκίνησα να κάνω όλα αυτά που αμελούσα να κάνω για μένα, καθώς πίστευα πως θα έχω αρκετό χρόνο μπροστά μου για να τα κάνω.
Ήταν λάθος αυτό το σκεπτικό και η εμπειρία μου με τον καρκίνο, με βοήθησε να καταλάβω τη σπουδαιότητα κάθε μέρας που κυλούσε.

Έμαθα πως κάθε μέρα είναι πολύ σημαντική, για να την σπαταλώ σε ασήμαντα πράγματα και έπαψα να αγχώνομαι για καταστάσεις και ανθρώπους που δεν μπορούσα να αλλάξω. Κάθε μέρα είναι και μια νίκη ενάντια στο θάνατο, συνεπώς έμαθα να τη ζω σαν γιορτή.Ο καρκίνος μου έδειξε επίσης, πόσοι και ποιοι με αγαπούν πραγματικά. Οι άνθρωποι που έμειναν δίπλα μου, είναι αυτοί που δε λύγισαν από την εικόνα μου, που δεν με κοίταξαν ποτέ με οίκτο. Αυτοί που μου κρατούσαν το χέρι όταν έκανα εμετό και άντεχαν τα ουρλιαχτά και τη θλίψη μου.

Ήταν πολύ σκληρό να με βλέπουν να ξεφτιλίζομαι, γιατί ο καρκίνος έχει την ιδιότητα να σε ξεφτιλίζει, αλλά, όταν πίστεψα ότι αυτό το πράγμα θα τελειώσει, όταν είδα πως είχα τη στήριξη των δικών μου ανθρώπων, τότε άντεχα κι εγώ μαζί τους. Αντλούσα δύναμη από την ενέργεια τους και έτσι το νίκησα, δε με νίκησε.

Η ζωή ποτέ δεν σταματά να μας δίνει μαθήματα και με τον καρκίνο, πήρα κι εγώ το δικό μου. Ευτυχώς ήταν μόνο ένα blackout.
Της Νατάσσας Καραμανλή».

 Βρήκαμε αυτή τη συνέντευξη, περιδιαβάζοντας το διαδίκτυο. Κρίναμε πως αξίζει να την ανεβάσουμε εδώ, μια και το πρόβλημα της υγείας της  Νατάσας Καραμανλή είναι προβλημα εκατομμυρίων γυναικών στον κόσμο που πλήττονται απ΄αυτή τη μάστιγα του καρκίνου του μαστού. Να μοιραστούν τις εμπειρίες και να πάρουν κουράγιο οι “χτυπημένες”.

Υ. Γ Παλικάρι τελικά η Νατάσα. Ανθρώπινη και στοχαστική.

5. Διαψεύδει ότι έβρισε φωτορεπόρτερ στο Μαξίμου ο Γερμανός πρώην υπουργός: «Χτυπήθηκα δυνατά στα πλευρά από φωτογράφο», λέει
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Το έκαναν πρώτη είδηση και μάλιστα με πυχιαίο τίτλο κα επαναλαμβανόμενες αναφορές, τόσο η φυλλάδα iefimerida, όσο και οι ομογάλακτες αδερφές της.   Αυτός είναι και ο λόγος που αναρωτιόμαστε,  μήπως τελικά έχει δίκιο ο Γερμανός; Μήπως, πέταξε καμια βρισιά,έστω και ρατσιστική στον …παπαράτσι που τον έσπρωξε (ξέρουμε δα τί λουλούδια είναι τούτοι και  σιγά πού θα ζητούσε και συγγνώμη), όπως θα έκανε ο κάθενας που θα έτρωγε αμέριμνος σπρωξιά;

Μου έχει συμβεί με Γερμανό στην Κρήτη, που κόντεψε παλιότερα να με πετάξει κάτω με το ποδήλατό του. Στα νεύρα μου, έτσι τον έβρισα. “Να σε βουτήξω ρε, κωλο-Γερμαναρά…”! Φυσικά, η ρατσιστική βρισιά  ειπώθηκε στα νεύρα επάνω. Αλλοίμονο, αν  εννοούμε τις βρισιές που μας ξεφεύγουν πολλές φορές, όταν τα έχουμε πάρει κρανίο.

Κάπως έτσι  θα έγινε και στο Μαξίμου. Κι αν δεν ήταν οι φυλλάδες που πάνε να πουλήσουν τη…μάνα τους την ίδια, ουδείς θα μάθαινε το περιστατικό, αν συνέβη, πώς συνέβη και τί ειπώθηκε.

 Μπορούν και σε πόλεμο να σε φτάσουν τα ταμπλόιντ για το κέρδος. Καλλιεργούν τεχνηέντως τον εθνικισμό. Ειδικά τα συγκεκριμένα, που μνημονεύσαμε και μάλιστα επανειλημμένα υπότροπα ,όπως  με την Αγια Σοφιά και τις “κόκινες μηλιές”.  Τόσο αισχρά.