ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Αλέξανδρος Βέλιος: Οι τελευταίες 100 ημέρες της ζωής μου, τι θα ήθελα να κάνω
Φωτογραφία: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος έχει μιλήσει με γεναιότητα για τη μάχη που δίνει με την επάρατο, για το χρόνο που του απομένει και την απόφασή του να υποβληθεί σε ευθανασία στη Ζυρίχη.

Με την ίδια γεναιότητα μιλά για τις ημέρες που του απομένουν και όλα όσα θα ήθελε να κάνει:

«Με βάση τις προβλέψεις των γιατρών και την παθολογική κόπωση που έχει αρχίσει να με καταλαμβάνει οι 100 μέρες λειτουργικής ζωής μοιάζουν αυτή τη στιγμή με όνειρο απατηλό. Πώς θα ήθελα να τις γεμίσω αν τις διέθετα; Στο πιο ρεαλιστικό, πρακτικό κομμάτι, η απάντηση είναι εύκολη: το βιβλίο μου έχει ξεκινήσει να μεταφράζεται στα αγγλικά και η προοπτική να συμμετάσχω στην προσπάθεια να βγει από τα ελληνικά σύνορα με θέλγει ιδιαίτερα, όπως είναι φυσικό. Εχω, εξάλλου, μια διαφέρουσα πρόταση να διασκευαστεί ως θεατρικό μονόπρακτο. Τι δεν θα ‘δινα για να προλάβω την πρεμιέρα! Κι ακόμα, έχω αποδεχθεί μέχρι σήμερα προσκλήσεις για μια περιοδεία παρουσίασης του βιβλίου σε τέσσερις μεγάλες πόλεις, καθώς και για ένα συνέδριο στα Γιάννενα με θέμα το ζήτημα της ευθανασίας, τον Νοέμβριο. Τέλος αλλά επί της ουσίας πρώτιστο, βρίσκομαι σε προχωρημένες συζητήσεις για την ίδρυση ενός φορέα με ενδεικτικό τίτλο «Πολίτες για την αξιοπρέπεια στη ζωή και στον θάνατο», πρόεδρος του οποίου έχει δεχτεί να αναλάβει ο εμβληματικός Καθηγητής Θεοδόσης Τόσιος. Όλα αυτά ξεχειλίζουν και από αυτό το συμβολικό χρονοδιάγραμμα των 100 ημερών.

Ας ονειρευτούμε, ωστόσο. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα ταξίδι, αυτό θα ήταν ένας αποχαιρετισμός στην Προβηγκία, την περιοχή της Γαλλίας που αγαπώ περισσότερο για τις πανέμορφες μικρές πόλεις της και τους απέραντους κάμπους λεβάντας. θα ήθελα να κάνω το ταξίδι αυτό με ένα δυνατό, ευρύχωρο, απολαυστικό αυτοκίνητο και με σταθμούς μια σειρά από επίλεκτα ξενοδοχεία. Δεν υπήρξα ποτέ ασκητικός σης βατές χαρές της ζωής! Αλλά θα ήθελα να περάσω και δυο τρεις μέρες στη Γενεύη, πόλη που ενθυλακώνει πολλές νεανικές αναμνήσεις μου από τη δεκαετία του 1970. Η λίμνη της είχε πάντοτε μια γαληνευτική επίδραση πάνω μου, που σήμερα την αποζητώ.

Υπάρχει ένας συγγραφέας που αγαπώ ιδιαίτερα και με τον οποίο θα είχα πάρα πολλά να συζητήσω. Αν ο Γκορ Βιντάλ ζούσε σήμερα, ευχαρίστως θα ταξίδευα έως την Αμερική για να τον συναντήσω. Δυστυχώς, πέθανε σχετικά πρόσφατα. Υπάρχει, ωστόσο, μια Ελληνίδα συγγραφέας: η Μάρω Δούκα. Δεν την έχω γνωρίσει προσωπικά και δεν είμαι φανατικός αναγνώστης της. Είναι, όμως, ένα βιωματικό βιβλίο της, η «Πλωτή πόλη», με αφορμή το οποίο θα μου άρεσε να έχω μια πολύωρη, εκ βαθέων συζήτηση, κυρίως ακούγοντας την αναδρομική εξομολόγηση της. Οσο το σκέφτομαι, τόσο λέω στον εαυτό μου «και γιατί δεν της το ζητάς; θα είναι όμως πρόθυμη να ξύσει παλιές της πληγές ύστερα από τόσα χρόνια;»

Με την ευκαιρία, υπήρξε στη ζωή μου για ένα σχετικά βραχύ διάστημα, μεταξύ 1999-2000, μια γυναίκα που με ταλάνισε πολύ αλλά με δίδαξε πολλά. Πονέσαμε ο ένας τον άλλον με κανιβαλικό ζήλο και χωρίσαμε βίαια. Έμαθα, ωστόσο, πράγματα για τον εαυτό μου και για τις ανθρώπινες σχέσεις που είχαν καθοριστική επίδραση πάνω μου. Στην πραγματικότητα, μέσα από αυτή την ακανθώδη σχέση είδα τη ζωή με άλλα μάτια, απέβαλα τα μετεφηβικά μου χνούδια, έγινα άλλος άνθρωπος – πιο συνειδητός, πιο σοφός. Της το οφείλω. Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να της το πω. Ξέρω ότι σήμερα ζει, παντρεμένη, εκτός Ελλάδος. Στον φαντασιωτικό κατάλογο των επιθυμιών μου της χρωστάω μια εξήγηση για τα λάθη που εγώ διέπραξα τότε, από άγνοια και ανωριμότητα, και μια χωρίς φτιασίδια περιγραφή της οφειλής μου.

Συνειδητοποιώ, μέσα σε όλα αυτά, ότι οδεύω προς το τέλος της ζωής μου χωρίς μεγάλες ανεκπλήρωτες επιθυμίες, χωρίς καταπιεσμένες ματαιοδοξίες, χωρίς ανοιχτούς λογαριασμούς με τους ανθρώπους. Έζησα, εν πολλοίς, δημιουργικά, με τους όρους και τις προδιαγραφές που εγώ είχα θέσει. Η δεξαμενή μου από μνήμες και παραστάσεις είναι πλήρης. Ναι, αισθάνομαι ότι θα είχα πράγματα να κάνω, να προσφέρω, αν διέθετα κι άλλους μήνες κι άλλο χρόνια ζωής. Αλλά δεν υπήρξα ποτέ πλεονέκτης. Κι εδώ που έφτασες λίγο δεν είναι, μου λέει ο ποιητής. Μου αρκεί»

Το ξαναγράψαμε. Ανέκαθεν ο Αλέξανδρος Βέλλιος ξεχώριζε από τους άλλους ΄Ελληνες δημοσιογράφους σε πολλά. Και σήμερα με τη στάση  και τις απόψεις του πάνω στο μέγα ζήτημα της ευθανασίας,  ξεχωρίζει.

Θα είναι ανεκτίμητη στο μέλλον για την  Ελλάδα η απόφασή του για ευθανασία, μια και  οι παπάδες  κρατούν  χρόνια τώρα πίσω τον τόπο  στο θέμα αυτό.  Και όχι μόνο .

_____________________________________________________________________

  1.  ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΙΕΡΕΑ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ. ΠΑΛΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΧΑΣΕ.
  2. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ. ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΔΡΑΧΜΙΣΤΕΣ.
  3. ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ  ΤΗΣ ΜΥΘ-ΙΣΤΟΡΙΑΣ
  4. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΑΝ Η  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο…ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ.
  5. ΣΚΥΛΙΑ  ΡΟΤΒΑΪΛΕΡ. ΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;

 

1. Γαλλία: Δύο ένοπλοι έσφαξαν ιερέα σε εκκλησία -Φώναζαν «ISIS»
Γαλλία: Δύο ένοπλοι έσφαξαν ιερέα σε εκκλησία -Φώναζαν «ISIS»

Με αιματηρό τρόπο έληξε η ομηρία σε εκκλησία στη Νορμανδία της Γαλλίας, μετά από επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Εγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται καθ’οδόν προς το σημείο. Στην περιοχή έχει φτάσει ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρντ Καζνέφ.

Ολα ξεκίνησαν όταν δύο δράστες, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, εισέβαλαν στην εκκλησία με μαχαίρια και έπιασαν ομήρους πέντε ανθρώπους, στο χωριό Saint-Etienne-du Rouvray της Νορμανδίας, βόρεια της Γαλλίας: Εναν παπά, δύο καλόγριες και δύο πιστούς. Μια άλλη καλόγρια κατόρθωσε να εγκαταλείψει το σημείο και να ζητήσει βοήθεια.

Επιτόπου έφτασε άμεση δύναμη της αστυνομίας και κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών, μόλις βγήκαν στην πόρτα της εκκλησίας. Είχαν όμως δολοφονήσει τον ιερέα και έναν πιστό, κόβοντάς τους το λαιμό με τα μαχαίρια. Σύμφωνα με το Le Point, οι δύο ένοπλοι φώναζαν «ISIS» μπαίνοντας στην εκκλησία. Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει και δεύτερος πιστός.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι δύο δράστες μπήκαν στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας. Παρόντες ήταν ο υπέργηρος ιερέας και τέσσερις πιστοί, εκ των οποίων δύο καλόγριες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η Le Figaro, τουλάχιστον ο ένας από τους δράστες είχε γένια και φορούσε chachia, το μικρό μάλλινο καπελάκι που φοράνε οι μουσουλμάνοι.

Περιοχή πιστών καθολικών

Η Νορμανδία, και ειδικά η περιοχή όπου έδρασαν οι ένοπλοι, είναι εξαιρετικά αφοσιωμένη στον καθολικισμό. Η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, η Ρουέν, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Saint-Etienne-du-Rouvray, όπου έγινε το φονικό, αποκαλείται «η πόλη με τα 100 καμπαναριά».

Το λέγαμε και χτες. Η μαρξιστική θεωρία περί της οικονομίας ως αιτία των πολέμων  και της πάλης των τάξεων, κουρελιάστηκε  πρόσφατα από τους φανατικούς Ισλαμιστές. Αλλά και  η μελέτη της παγκόσμιας Ιστορίας συνολικά, δείχνει πως ανέκαθεν τα ιστορικά γεγονότα ανέτρεπαν τη θεωρία του Μαρξ και των  θεωρητικών του κομμουνισμού.

Αν δεχτούμε αυτή  την άποψη,  οι  ειδεχθείς  δολοφονίες  του ιερέα και των καθολικών πιστών παραπάνω, δεν μπορούν να ερμηνευτούν με οικονομικά κίνητρα.  Πρόκειται καθαρά για θρησκευτικό φανατισμό. Οι σελίδες της Ιστορίας  είναι κατάμεστες από τέτοια αίτια πολέμων και συγκρούσεων, χωρίς κανένα, μα κανένα, οικονομικό όφελος για τους συμπλεκομένους.

2.α. Η ΝΔ ζητά εξεταστική για το Plan X Βαρουφάκη -Σύγκρουση κορυφής σήμερα στη Βουλή
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νέα σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναμένεται στη Βουλή με αφορμή τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την ύπαρξη του περίφημου plan X του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μετά από αίτημα της ΝΔ θα γίνει συζήτηση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. Μάλιστα στο γαλάζιο στρατόπεδο υποστηρίζουν πως εκείνοι ψήφισαν υπέρ της εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και τον ΜΜΕ, επομένως ήρθε και η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να πει ναι στην εξεταστική για το plan X.

Υπέρ της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής έχει ταχθεί και το Ποτάμι ενώ το ΠΑΣΟΚ επιμένει να ζητά η διερεύνηση να ξεκινήσει από την ημέρα ένταξης της χώρας στο ευρώ, ώστε να μη μείνει καμία περίοδος διακυβέρνησης εκτός της απαραίτητης έρευνας.

Στη συζήτηση θα κυριαρχήσουν, όπως είναι φυσικό, οι πρόσφατες αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ, αλλά και η εκτίμηση του κ. Στουρνάρα για το κόστος της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη.

β.Λοβέρδος: Ναι από το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση εξεταστικής επιτροπής για το σχέδιο Βαρουφάκη
Φωτογραφία: Eurokinissi/Παναγιώτης Στόλης

Να γίνει εξεταστική επιτροπή. Κι εμείς το ζητούσαμε εδώ από το  Φεβρουάριο του 2016, όταν πρώτοι αποκαλύψαμε  το πλάνο Β’ Λαφαζάνη-Βαρουφάκη-Κωνσταντοπούλου και λοιπών πραξικοπηματιών,που το σχεδίασαν στη Μόσχα υπό τις διαταγές του δικτάτορα Πούτιν.

Και θα χειροκροτήσουμε και το Μητσοτάκη και το Λοβέρδο για αυτή τους την πρωτοβουλία, αφού πρώτα ζητήσουν εξεταστική επιτροπή για το απείρως μεγαλύτερο έγκλημα του Κώστα Καραμανλή να χρεοκοπήσει τη χώρα. “Σταγόνα στον ωκεανό” και απότοκο  της χρεοκοπίας που έφερε ο Κ. Καραμανλής,  είναι και το πλάνο Β.

“Δυο μέτρα και δυο σταθμά” δε γίνεται να υπάρχουν. Ας το γνωρίζουν αυτό οι κορυφές σήμερα της δημαγωγίας και του λαϊκισμού στην Ελλάδα ,ο Μητσοτάκης και ο Λοβέρδος. ΄Εχουν ξεπεράσει προ πολλού τον “παλιό”  Τσίπρα, ο οποίος  σήμερα δείχνει  να πορεύεται συνετά, αξιοπρεπώς και αξιέπαινα.

3. Ετσι μιλούσαμε οι άνθρωποι πριν από 8.000 χρόνια
Ετσι μιλούσαμε οι άνθρωποι πριν από 8.000 χρόνια [ηχητικό]

«Πατώντας» σε στατιστικά στοιχεία και μελετώντας το οικογενειακό δέντρο των γλωσσών ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Cambridge και της Οξφόρδης βρήκαν τον ήχο των λέξεων πριν 8.000 χρόνια.

Χρησιμοποίησαν γνωστούς ήχους για να δημιουργήσουν μαθηματικά «δακτυλικά αποτυπώματα» για λέξεις και βρήκαν τους ήχους.

Ο John Aston από το πανεπιστήμιο του Cambridge εξήγησε πως οι ήχοι έχουν σχήμα αναφέροντας «Όπως προφέρεται μια λέξη, δονείται ο αέρας και το σχήμα αυτού του κύματος μπορεί να μετρηθεί και να μετατραπεί σε μια σειρά αριθμών».

 

Ωραίο παραμυθάκι για αφελείς και ανιστόρητους. Κάποιοι τέτοιοι  “επιστήμονες” της  φανφάρας και του εντυπωσιασμού, κατάντησαν την Ιστορία …μυθιστορία.  ΄Αει σιχτίρ πια! Πήξαμε  με τέτοιες επιστημονικοφανείς  μπαρούφες!

4. α. Τουρκία: Νέες συλλήψεις στρατηγών -Είχαν τη βάση τους στο Αφγανιστάν

 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

 

Δύο τούρκοι στρατηγοί που είχαν τη βάση τους στο Αφγανιστάν και κρατούνταν από τις αρχές στο Ντουμπάι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία σήμερα το πρωί, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με το CNN Turk, πρόκειται για τον υποστράτηγο Τζαχίτ Μπακίρ, διοικητή των τουρκικών δυνάμεων που υπηρετούν στη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και τον ταξίαρχο Σενέρ Τοπούτς, επικεφαλής για θέματα επιμόρφωσης και βοήθειας στη χώρα αυτή.

Τουλάχιστον 246 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, όταν μέρος του στρατού χρησιμοποίησε μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και άρματα μάχης για να καταλάβουν αεροδρόμια και επιτέθηκαν σε κτίρια, μεταξύ των οποίων το κοινοβούλιο, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

β. Επίθεση του Ρουβίκωνα στην τουρκική πρεσβεία

 

Παρέμβαση από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας στην τουρκική πρεσβέια στην Αθήνα

Στις 15 Ιουλίου 2016, μονάδες του Τουρκικού στρατού πραγματοποίησαν πραξικόπημα με σκοπό να ανατρέψουν την κυβέρνηση του ΑΚΡ. Αστυνομικές δυνάμεις, όπως η πανίσχυρη στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας αλλά και στρατιωτικές που δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα, έμειναν πιστές στο καθεστώς Ερντογάν και κατόπιν εντολής του έσπευσαν να αντιμετωπίσουν τους πραξικοπηματίες. Παράλληλα μέσω ηλεκτρονικών μέσων, αλλά και καλεσμάτων που πραγματοποιηθήκαν από ιμάμηδες και μουλάδες στα τζαμιά, καλούσαν τους υποστηρικτές του κόμματος ΑΚΡ να βγουν στους δρόμους και να στηρίξουν όπως μπορούν την κυβέρνηση. Μαζί με αυτούς και μέλη της φασιστικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, συνέδραμαν την κυβέρνηση, Μετά από λίγες ώρες συγκρούσεων των κυβερνητικών δυνάμεων, με τους πραξικοπηματίες οι τελευταίοι παραδόθηκαν. Σκοπός των πραξικοπηματιών δεν ήταν, όπως δεν είναι άλλωστε σε κάθε ανάλογο εγχείρημα η προάσπιση των δικαιωμάτων των λαών της Τουρκίας, αλλά η προώθηση των συμφερόντων εκείνης της μερίδας της τούρκικης αστικής τάξης που αντιτίθεται στον Σουλτάνο Ερντογάν.

Με την επικράτηση της, η κυβέρνηση του ΑΚΡ, βρήκε τη χρυσή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με τους αντίπαλους της. Έτσι είδαμε στην αρχή αστυνομικούς μαζί με αφιονισμένους οπαδούς της να φέρονται με τον πλέον βάρβαρο τρόπο σε απλούς στρατιώτες, κληρωτούς, των μονάδων που συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Χιλιάδες συλλήψεις έλαβαν χώρα. Και δεν έμειναν μόνο εκεί. Οι οπαδοί του νικητή Σουλτάνου Ερντογάν, σαν σύγχρονοι βασιβουζούκοι έσπευσαν να επιτεθούν σε εκείνους και εκείνες που αντεπιτίθενται πραγματικά στο καθεστώς. Επιθέσεις σε συνοικίες αγωνιστών, μειονοτικών ομάδων, αλλά και γραφείων κομμάτων έλαβαν χώρα με την υποστήριξη της αστυνομίας. Όπως ηταν αναμενόμενο στόχος αυτών των επιθέσεων ήταν και η συνοικία Γκεζί, όπου όμως εκεί αντιμετωπίσθηκαν αποτελεσματικά από τις πολιτοφυλακές των επαναστατικών οργανώσεων. Τις επόμενες μέρες το Τουρκικό κράτος εξαπέλυσε ένα πογκρόμ εκκαθαρίσεων, με συλλήψεις και απολύσεις όσων θεωρεί η κυβέρνηση αντιπάλους της.

Η επικράτηση των πραξικοπηματιών δεν θα έφερνε, καμιά αλλαγή προς όφελος των λαών της Τουρκίας. Το υποτιθέμενο κίνημα ήταν ένα παιχνίδι διαμάχης μεταξύ αντίθετων ομάδων της αστικής τάξης. Το Τουρκικό κράτος θα συνέχιζε όπως έκανε στο παρελθόν αλλά και στο παρόν, τον πόλεμο ενάντια στους λαούς της Τουρκίας. Στο Βόρειο Κουρδιστάν αντιμετωπίζει με τον πλέον βάρβαρο τρόπο την αντίσταση του Κουρδικού λαού. Στην υπόλοιπη χώρα η στρατιωτικού τύπου καταστολή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε αυτούς και αυτές που αντιστέκονται. Στις φυλακές χιλιάδες αγωνιστές/στριες, βιώνουν απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, με τα βασανιστήρια, τους βιασμους και καθε είδους εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας να είναι στην ημερήσια διάταξη. Και στο θέμα των εξωτερικών σχέσεων θα παραμείνει πιστός σύμμαχος των καπιταλιστών, ενώ δεν λείπουν το σχέδια για μεγαλοιδεατισμούς, για μια Τουρκία που θα κυριαρχεί πάνω στους λαούς της περιοχής.

Τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν την επικράτηση του Ερντογάν σαν νίκη των λαών της Τουρκίας. Στην πραγματικότητα μόνος νικητής είναι οι αστοί που συσπειρώνονται γύρω από το ΑΚΡ. Και οι λαοί της Τουρκίας, όπως φάνηκε από τις ανακοινώσεις των επαναστατικών οργανώσεων από την πρώτη στιγμή δεν διάλεξαν το μέρος κανενός. Ούτε με τους πασάδες του Τουρκικού στρατού, ούτε με τον αιμοσταγή Σουλτάνο. Γιατί γνωρίζουν καλά πως αν διαλέξουν πλευρά μόνο χαμένοι θα βγουν από τα παιχνίδια εξουσίας της κυριαρχίας. Γιατί ξέρουν πολύ καλά πως μόνο με τον ανενδοτο αγώνα και την πολύμορφη αντίσταση θα έλθουν καλύτερες μέρες για τους καταπιεσμένους, τους αδύναμους. Γιατί ξέρουν πως όποιος και να είναι ο διαχειριστής της κρατικής εξουσίας, η καταπίεση, η εκμετάλλευση και η καταστολή θα συνεχιστεί.

Σαν πράξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την τούρκικη πρεσβεία και να τη “διακοσμήσουμε” καταλλήλως: κόκκινο για το αίμα των αγωνιζόμενων που χρόνια τώρα ρέει ποτάμι στους δρόμους, στις πόλεις, στα κολαστήρια του καθεστώτος και στα βουνά του Κουρδιστάν και μαύρο για το ζόφο του απολυταρχισμού και της καταστολής που αφειδώς κερνάνε τους πολύπαθους λαούς της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες οι κάθε λογής εκμεταλευτές τους, με πρώτο και καλύτερο το Σουλτάνο Ερντογάν.

Δεν μας προκάλεσαν καθόλου εντύπωση οι δηλώσεις υποστήριξης προς το καθεστώς Ερντογάν από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης, αφού οι εξουσιαστές μια χαρά συνεργάζονται για να προασπίσουν τα συμφέροντα των κρατούντων. Κομμάτια της συστημικής εκλογολάγνας αριστεράς της Ελλάδας, είδαν την επικράτηση του ΑΚΡ σαν νίκη του λαϊκού κινήματος, αναμενόμενο άλλωστε από κλασικούς τιμητές της αστικής δημοκρατίας. Καλύτερα να μελετήσουν την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία. Εμείς λέμε ούτε με τον στρατό ούτε με τον κάθε εξουσιαστή σαν τον Ερντογάν.

Δεν μας προκάλεσαν καθόλου εντύπωση οι δηλώσεις υποστήριξης προς το καθεστώς Ερντογάν από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης, αφού οι εξουσιαστές μια χαρά συνεργάζονται για να προασπίσουν τα συμφέροντα των κρατούντων. Κομμάτια της συστημικής εκλογολάγνας αριστεράς της Ελλάδας, είδαν την επικράτηση του ΑΚΡ σαν νίκη του λαϊκού κινήματος, αναμενόμενο άλλωστε από κλασικούς τιμητές της αστικής δημοκρατίας. Καλύτερα να μελετήσουν την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία. Εμείς λέμε ούτε με τον στρατό ούτε με τον κάθε εξουσιαστή σαν τον Ερντογάν.

ΥΓ. Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όλοι οι σύντροφοι αποχώρησαν.

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας

Κατά τα άλλα οι…έγκυρες εφημερίδες στην Ελλάδα και έξω, αλλά και ο….αναρχικός Ρουβίκωνας αποφάσισαν πως το πραξικόπημα το έκανε ο ίδιος ο Ερντογάν, για να  έχει άλλοθι να  διώξει και να φυλακίσει όποιον δεν του αρέσει.

Η βιομηχανία  παραπληροφόρησης, δε δείχνει μόνο την αποσύνθεση του  “Τύπου” σήμερα στο θέμα της σωστής και αντικειμενικής πληροφόρησης.  Δείχνει και την ποιότητα των σκουπιδοφάγων που την εμπιστεύονται.

Κι από την άλλη, λέμε:  Πού είσαι Αναρχία πού΄ δειχνες πως… θα γινόσουν άλλη (εθνικιστές και οι Αναρχικοί!)). Πώς σε κατάντησαν τα σύγχρονα παλιόπαιδα που αυτοαποκαλούνται  αντιεξουσιαστές.  Σημεία των καιρών!

 

5. α. Κρήτη: Ροτβάιλερ κατασπάραξε μωρό -Νοσηλεύεται στην εντατική

 

Κοζάνη: Οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ θέλουν πίσω τα σκυλιά που σκότωσαν τον 5χρονο

Στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι 20 μηνών, που δέχθηκε επίθεση από ροτβάιλερ στο σπίτι του, στον Αγιο Νικόλαο, την περασμένη Κυριακή.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όμως τα τραύματά του, στην πλειοψηφία τους στο κεφάλι, έκριναν επιτακτική τη μεταφορά του στο Ηράκλειο.

Μάλιστα, άνθρωποι που είδαν το παιδί αιμόφυρτο στην αγκαλιά της μητέρας του, στην είσοδο του νοσοκομείου, μιλούν για ένα σοκαριστικό θέαμα. Η μικρή φέρει ένα μεγάλο τραύμα πάνω από το φρύδι, που περνά πάνω από το αυτί και καταλήγει πίσω από το κεφάλι, καθώς και άλλο ένα θλαστικό, στη βάση του κρανίου.

Η κλινική κατάστασή της κρίνεται σταθερή, λαμβάνει αγωγή ενώ ο νευροχειρουργός που την παρακολουθεί, ζήτησε αξονική, στην οποία υπεβλήθη χθες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η οικογένεια πήρε πρόσφατα το σκυλί στο σπίτι και παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι για τους οποίους επιτέθηκε στο παιδί.

β. Ανεύθυνοι ιδιοκτήτες με ανεκπαίδευτα άγρια σκυλιά
Κοζάνη: Τα σκυλιά πέταγαν στον αέρα τον 5χρονο
γ.Απίστευτο κι όμως αληθινό
Κοζάνη: Οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ θέλουν πίσω τα σκυλιά που σκότωσαν τον 5χρονο

 

Μου αρέσει το τελευταίο που λέει το…  τσακάλι ο δημοσιογράφος:

“Παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι για τους οποίους επιτέθηκε στο παιδί”

Δεν έχει ακούσει  πως αυτά δεν είναι σκυλιά, είναι… “ο χάρος βγήκε παγανιά”. Και αντί με ΝΟΜΟ να απαγορευτεί η ύπαρξη-συντήρηση τέτοιων δολοφόνων δίπλα μας, οι εισαγγελείς αποφυλακίζουν τους ιδοκτήτες τους, όπως έγινε το περασμένο  Πάσχα στην Κοζάνη ,όταν σκυλιά, ίδιας ράτσας,  κατασπάραξαν ένα παιδάκι κι εκεί. Γι΄αυτό αποθρασύνθηκαν οι ατιμώρητοι και απάνθρωποι ιδιοκτήτες τους στην Κοζάνη και ζητάνε πίσω την…περιουσία τους.  Τα ανθρωποειδή  σε ρεσιτάλ προκλητικότητας και ΄Υβρεως!

Μάλλον, μισούν τα παιδιά αυτά τα σκυλιά.΄Αγνωστο γιατί.