ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ (ΠΑΛΙ)  ΤΖΙΧΑΝΤ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ.
1. α . 19ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΕΛ ΚΕΡΜΙΣ

Οι πρώτες φωτογραφίες του δράστη της αποτρόπαιας επίθεσης στην εκκλησία στην Νορμανδία.

Φωτογραφίες: Daily Mail/facebook

β. Προτεστάντες της Γαλλίας προς καθολικούς: Να μείνουμε ενωμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα
Προτεστάντες της Γαλλίας προς καθολικούς: Να μείνουμε ενωμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα

Οι προτεστάντες της Γαλλίας εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους καθολικούς, μετά τη σφαγή του ιερέα από δύο τζιχαντιστές, σε χωριό της Νορμανδίας.

Η προτεσταντική ομοσπονδία της Γαλλίας σε ανακοίνωσή της κάλεσε όλους «να μείνουν ενωμένοι και αποφασισμένοι».

Η ανακοίνωση:
«Η προτεσταντική Ομοσπονδία της Γαλλίας εκφράζει την στήριξη και αλληλεγγύη της στην Σύνοδο Επισκόπων της Γαλλίας (CEF) καθώς και στο σύνολο της καθολικής κοινότητας απέναντι στην φρικτή επίθεση που έγινε σήμερα στο Saint-Etienne-du-Rouvray.
Με αυτή τη βάρβαρη κίνηση, ολόκληρη η χριστιανική κοινότητα πληγώθηκε στην καρδιά.
Η προτεσταντική Ομοσπονδία της Γαλλίας καλεί τα μέλη της και τους προτεστάντες της Γαλλίας να βρίσκονται στο πλευρό των χριστιανών αδελφών μας στην προσευχή.
Απέναντι σε αυτή τη νέα επίθεση, η ΠΟΓ επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά ότι είναι αποφασισμένη να αντισταθεί στον φανατισμό, να αντισταθεί στις προσπάθειες διχασμού μέσω του τρόμου και καλεί να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι, σε όλες τις θρησκείες
».

γ. Μανουέλ Βαλς: Ολόκληρη η Γαλλία και οι καθολικοί υποφέρουν σήμερα
Μανουέλ Βαλς: Ολόκληρη η Γαλλία και οι καθολικοί υποφέρουν σήμερα
δ. ΒΑΘΙΑ ΑΝΗΣΥΧΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ
Guardian: Η δολοφονία του Γάλλου ιερέα ανοίγει νέο μέτωπο για την Καθολική Εκκλησία
Πάπας Φραγκίσκος: Δεν ζούμε έναν θρησκευτικό πόλεμο, αλλά πόλεμο συμφερόντων

«Πρέπει να πούμε αυτή την αλήθεια: ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο διότι έχασε την ειρήνη», πρόσθεσε ο ποντίφικας, ο οποίος θέλησε και πάλι να αποσαφηνίσει πως «όταν μιλά για πόλεμο αναφέρεται σε πραγματικό πόλεμο, όχι σε πολέμους θρησκειών». «Όλοι μας, όλες οι θρησκείες επιθυμούμε την ειρήνη. Το καταλάβατε;», είπε ο Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι αυτό στην Κρακοβία της Πολωνίας, όπου οργανώνεται η φετινή καθολική «Ημέρα των νέων».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Stringer / SOOC
ε. Γάλλος δήμαρχος στον Ολάντ: Χτυπήστε, επιτέλους, τη γάγγραινα του ισλαμισμού
Γάλλος δήμαρχος στον Ολάντ: Χτυπήστε, επιτέλους, τη γάγγραινα του ισλαμισμού

Πρώην κομμουνιστής δήμαρχος επί 24 χρόνια της πόλης Βενισιέ, και για ένα διάστημα βουλευτής, ο Αντρέ Γκερέν, απηύθυνε ανοιχτή επιστολή στον Φρανσουά Ολάντ, λίγες ώρες μετά την σφαγή ιερέα στο χωριό  Saint-Etienne-du-Rouvray.

Στην επιστολή του καλεί τον γάλλο πρόεδρο να χτυπήσει «χωρίς προηγούμενο την ισλαμική γάγγραινα» και δηλώνει πεπεισμένος ότι πρέπει «να περάσουμε σε ένα άλλο στάδιο για να αποκαταστήσουμε την δημοκρατική τάξη και για να ξαναδώσουμε στο κράτος την ισχύ και την νομιμότητά του».
«Η Γαλλία πάσχει από την γάγγραινα του ισλαμισμού και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χάσαμε ολόκληρα εδάφη στη δημοκρατία μας», γράφει, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Από τη δεκαετία του 1990, γράφει ο Γκερέν, «μια πραγματική ιδεολογία ρήξης και μίσους εναντίον της Γαλλίας αναπτύχθηκε, σαπίζοντας τα μυαλά των παιδιών μας και τη ζωή στις συνοικίες μας. Μπήκε στα κεφάλια σαν ιδεολογικός ιός, εθνοτικός, αντισημητικός, συνωμοσιολογικός, αντι-γαλλικός και εναντίον των λευκών και συνέχισε να εξαπλώνει παντού το μίσος για τη Γαλλία.

Τί ζητάνε πάλι  τα ζόμπι, οι βρυκόλακες  που ξεπετάχτηκαν από τους απαίσιους τάφους τους στην καρδιά του 21ου αιώνα και ταράσσουν την ησυχία της ανθρωπότητας  με τα ξεχασμένα, αιμοβόρα ουρλιαχτά τους; Μετά τη δολοφονία του Καθολικού ιερέα και των δύο πιστών από ένα τρελαμένο 19χρονο  παλιόπαιδο, κηρύσσουν, λέει…θρησκευτικό  πόλεμο ΠΑΛΙ, Χριστιανών κατά Μουσουλμάνων. ΄Οπως τότε, παλιά.  Θέλουν να γυρίσουν την ιστορία αιώνες πίσω στην εποχή των σταυροφοριών, των ειδεχθών εγκλημάτων και των απίστευτων  καταστροφών από το  θρησκευτικό μίσος των Χριστιανών εναντίον των Μουσουλμάνων και τούμπαλιν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας μαζί με τη σαλεμένη ηγέτιδα των ακροδεξιών-φασιστών της Γαλλίας Λεπέν , μόλις κήρυξαν  νέες σταυροφορίες!  Είμαστε καλά ή έχουν χάσει μερικοί εντελώς την ικανότητα να ξεδιακρίνουν το χρόνο και τις προτεραιότητες σήμερα της ανθρωπότητας; Πώς είναι δυνατόν  να θέλουν να γυρίσουν το ημερολόγιο  πίσω στο 1095, όταν ο πάπας  κήρυττε την έναρξη  των σταυροφοριών;

΄Εχουμε υποστηρίξει εδώ πολλές φορές πως οι θρησκείες όλων των ειδών και των αποχρώσεων, δεν είναι απλά “όπιο των λαών”,αλλά εγκληματικές οργανώσεις και η πίστη σ΄αυτές  αιτία ειδεχθών, αποτρόπαιων εγκλημάτων ανά τους αιώνες. Εκεί που  λέγαμε σήμερα πως συνήλθε, επιτέλους, η ανθρωπότητα και συνετίστηκε  από τους ανόητους πολέμους, πάλι μας αναγκάζουν τα θρησκευτικά ιερατεία  και οι φανατικοί πιστοί τους να γυρίσουμε πίσω τον κόσμο μας στις τραγικές  ημέρες των σταυροφοριών. Τί  απίστυετο θράσος!

Να τα ξεκαθαρίσουμε. Φονταμενταλιστές, Ισλαμιστές και Χριστιανοί , είναι το ίδιο  επικίνδυνοι  για τον κόσμο μας, για το μέλλον  των  παιδιών μας. Αυτό είναι το δίδαγμα της Ιστορίας, επειδή, ακριβώς, χριστιανοί και μουσουλμάνοι είναι  και οι δύο αφύσικοι και  ανεγκέφαλοι. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται κανείς πως  διαθέτει ίχνος μυαλού,όταν  ασπάζεται, έστω και τυπικά,  κάποια θρησκεία. Είναι και ανόητο και επικίνδυνο.

Τα ιστορικά γεγονότα των σταυροφοριών και των άλλων θρησκευτικών  πολέμων και οι  σύγχρονες τερατώδεις, αιματηρές εκατόμβες   των Τζιχαντιστών φονιάδων της Αλ Κάιντα και του ISIS, είναι αψευδείς μάρτυρες πως  ως οπαδός του Χριστού ή  πιστός του Μωάμεθ είσαι το ίδιο κατάπτυστος και αισχρός. Πέραν των άλλων, είσαι ηθικός αυτουργός  τόσο των εγκλημάτων των σταυροφόρων  παλιότερα, όσο και των σημερινών μακελάρηδων  Τζιχαντιστών. Και δεν απαιτείται ιδιαίτερη ανάλυση για να γίνει κατανοητό.

Πρέπει κάποτε να πούμε τα πράγματα με το ονομά τους. Και πολύ αργήσαμε. Κανένας σεβασμός, αλλά και κανένα έλεος στους ανεγκέφαλους των θρησκειών.  Τέλος η ανοχή, που πλέον εξελίσσεται σε συνενοχή.

Με την ευακαιρία ας κάνουμε μια μικρή, ιστορική αναδρομή στην ιστορία των σταυροφοριών ,που είναι η ίδια η  ιστορία των σημερινών Ισλαμιστών, αλλά πιο πολύχρονη εκείνη των Καθολικών και αποτρόπαια αιματηρή. Αλλάζουν εποχές και ονόματα μόνο.Τα αίτια  και τα αποτελέσματα είναι τα ίδια. Και κάποτε, εντελώς ίδια.

Οι σταυροφορίες ήταν  θρησκευτικοί πόλεμοι -εκστρατείες που διεξήγαγαν οι Καθολικοί με στόχο την απελευθέρωση των “Αγίων Τόπων” από την κατοχή των Μουσουλμάνων. Το 1095 ο Πάπας Ουρβανός  κήρυξε την Α΄ Σταυροφορία.  Ακολούθησαν αιματοχυσίες   200 χρόνων (!)  για τον έλεγχο των “Αγίων Τόπων” με  έξι μεγάλες σταυροφορίες και άλλες πιο μικρές.

Η καταπίεση των χριστιανών προσκυνητών από το Ισλάμ ,αλλά και οι βυζαντινές επικλήσεις για βοήθεια, εξαιτίας της τουρκικής πίεσης που υφίστατο  η αυτοκρατορία, ήταν οι βασικές αφορμές για την κήρυξη των σταυροφοριών. Ως κύρια αιτία (πέρα από τις πολιτικές βλέψεις των βασιλέων και τα αναμενόμενα  οικονομικά οφέλη στην Ευρώπη), θα πρέπει να εκληφθεί η τζιχάντ, ο ιερός πόλεμος που κήρυττε το Ισλάμ κατά καιρούς  και η απόφαση της Ευρώπης  για τη συντριβή του.

Οι Σταυροφόροι ονομάζονταν “Στρατιώτες του Χριστού”  και πίστευαν πως εκτελούσαν το θέλημα του θεού,συμμετέχοντας στις εκστρατείες. ΄Οσοι, μάλιστα,  έχαναν τη ζωή τους σ΄αυτές, αποκαλούντο  “χριστιανοί μάρτυρες” και κέρδιζαν… απευθείας τον παράδεισο. Ο ίδιος ο κλήρος διαβεβαίωνε πως το να σκοτώνεις εχθρούς του Χριστού όχι μόνο δεν ήταν  αμαρτία, αλλά καθήκον κάθε καλού χριστινού είναι να βοηθήσει τη θρησκεία του, εξοντώνοντας τους απίστους.  Οι ίδιοι οι  σταυροφόροι, κήρυτταν  οι καθολικοί ιερείς,  θα έπρεπε  να εύχονται να πεθάνουν “για του Χριστού την πίστη την αγία”, αφού   η κατάκτηση του παραδείσου ήταν υψηλότερο κέρδος για εκείνους παρά η  ζωή.

Τα εγκλήματα, το αίμα και  οι καταστροφές των “Σταυροφόρων του Χριστού” απ΄όπου περνούσαν και κατακτούσαν τόπους, έμειναν παροιμειώδη. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει με λεπτομέρειες τα φοβερά εγκλήματα τους, που για ευνόητους λόγους αποσιωπώντο. Ούτε φυσικά τις τεράστιες ανθρώπινες απώλειες κι από τις δύο πλευρές, μπορεί κανείς να υπολογίσει, αφού δεν έχουμε καθαρές ιστορικές πηγές της εποχής.  Να σημειώσουμε πως οι ανθρώπινες απώλειες ήταν σοβαρές, όχι μόνο εξαιτίας των συγκρούσεων, αλλά κι από διάφορες θανατηφόρες επιδημίες  που ξεσπούσαν και μάστιζαν την εποχή εκείνη τα στρατεύματα .

Τα 200 αυτά χρόνια που κράτησαν οι δεκάδες σταυροφορίες, μικρές και μεγάλες, είναι οι μαύρες, κατάμαυρες σελίδες στην Ιστορία  της ανθρωπότητας. Παράλληλα, οι καθαρά θρησκευτικοί αυτοί πόλεμοι, εκδικητικοί στην ουσία τους, ανεξάρτητα  από τις πολιτικές ή τις οικονομικές τους διαστάσεις, είναι, μαζί με άλλους, σοβαρούς θρησκευτικούς πολέμους μέσα στην ίδια την Ευρώπη, το σοβαρότερο πλήγμα στη μαρξιστική θεωρία, που θέλει όλοι οι  πόλεμοι και η πάλη των τάξεων να έχουν αιτίες οικονομικά κίνητρα.

Φυσικά, το ίδιο υποστήριζαν ανέκαθεν τα ιερατεία, πως οι κοσμικοί άρχοντες κάνουν τους πολέμους για τα συμφέροντά τους, Αυτό ακριβώς που ισχυρίζεται παραπάνω και ο τωρινός πάπας. Ο Φραγκίσκος έχει τέτοιος θράσος, που αντί να ζητάει καθημερινά  συγγνώμη από την ανθρωπότητα για τα δεινά που  επισώρευσε στον άνθρωπο και την επιστήμη  η θρησκεία του ,μας λέει πετάει κατάμουτρα και χωρίς αιδώ τον ανιστόρητο μύθο   πως οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις επιδιώκουν την ειρήνη! Τόσο αισχρός και ψεύτης!

΄Οχι λέμε εμείς. Ουδέν ψευδέστερον, Η ιστορία με τις σταυροφορίες και τους άλλους θρησκευτικούς πολέμους, παλιά και σήμερα, είναι  αψευδής μάρτυρας. Μόνο πολέμους ,αναστάτωση, αίμα, καταστροφή, δυστυχία έφερε η επικράτησή τους.

Δε χρειαζόμαστε θρησκείες,  ούτε πάπες και πατριάρχες. Τα ιερατεία είναι  αισχρά και αδυσώπητα.  Ανέκαθεν υπήρξαν  λίαν επικίνδυνα για την παγκόσμια ειρήνη και την πορεία της ανθρωπότητας σε ένα ανθωποκεντρικό μέλλον.

Να θυμηθούμε πως και η πτώση της Κωνσταντινούπολης το 1453 οφείλεται και αυτή στο θρησκευτικό φανατισμό και το μίσος του Ορθόδοξου κλήρου στο Βυζάντιο εναντίον των Καθολικών και των “Ενωτικών”. Είναι η βασική αιτία της άρνησης του πάπα να ενισχύσει την άμυνα της Κωνσταντινούπολης, που ηρωικά υπερασπιζόταν ο Κωνσταντίνος  Παλαιολόγος.

Η αθλιότητα του Ορθόδοξου κλήρου έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε  ο  Σχολάριος-Γεννάδιος και οι συν αυτώ ανθενωτικοί, να κραυγάζουν  με πρωτοφανή φανατισμό πως καλύτερο ήταν να υποταχτούν στο τούρκικο σαρίκι, παρά στην καθολική τιάρα! Ο  Μωάμεθ ο κατακτητής, την “επομένη”  της άλωσης  της Πόλης,  αντάμειψε τον προδότη ιερωμένο Σχολάριο με την ανακήρυξή του σε πατριάρχη Γεννάδιο. Η στέψη του έγινε μέσα στο ναό της Αγια- Σοφιάς  στο δάπεδο της οποίας δεν είχε ακόμα στεγνώσει το αίμα των γυναικόπαιδων που κατέσφαξαν οι κατακτητές!

Είναι το μέγα έγκλημα και το αίσχος στη ιστορία της Ορθοδοξίας, που τολμά να μιλάει για τα εγκλήματα των Σταυροφόρων και της Ιερής εξάτασης, αλλά αποσιωπά το επίσης τεράστιο δικό της έγκλημα της συνεργασίας της με τους Οθωμανούς.   400 ολόκληρα χρόνια κράτησε αυτή η συνεργασία. Όσα, δηλαδή, και η σκλαβιά των Ραγιάδων.