ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. Ο “ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ”  ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ…ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.
  2. Η …ΜΑΡΙΩΡΗ ΛΕΠΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΦΑΖΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.
  3. ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΑΣ  ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΒΗΝΕΙ.
  4. Η ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΩΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ  ΓΙΑ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΥΣ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
  5. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ…ΠΡΙΓΚΙΠΩΝ.
1. Πογκρόμ Ερντογάν σε ΜΜΕ-Εκλεισε 130 κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες
Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΕΡΑ

Δίχως τέλος είναι το πογκρόμ διώξεων που έχει εξαπολύσει ο Ταγίπ Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Οι διώξεις του, πέρα από τα στελέχη του στρατού, του κράτους και του δικαστικού σώματος, επεκτείνονται και στα ΜΜΕ.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι έκλεισαν πάνω από 130 μέσα ενημέρωσης, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Με προεδρικό διάταγμα η τουρκική κυβέρνηση έκλεισε 3 πρακτορεία ειδήσεων, μεταξύ των οποίων είναι το πρακτορείο Τζιχάν,16 τηλεοπτικά κανάλια, 45 εφημερίδες (μεταξύ των οποίων και η Ταράφ), από τις οποίες οι 9 είναι εθνικές, 23 ραδιοφωνικούς σταθμούς, 15 περιοδικά και 29 εκδοτικούς οίκους.

΄Η είσαι …Σουλτάνος ή δεν είσαι. Κλείστα όλα, μεγάλε. Κάντα λίμπα.  Και μπουντρούμιασε και κάνα εκατομμύριο κόσμο .  Θα σου φτιάξει τη διάθεση.

2. Η Μαριόν Λεπέν ανακοίνωσε ότι θα ενταχθεί στο στρατό -«Κάντε και εσείς το ίδιο, ξυπνήστε!»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΟΥ: Wikipedia

Την απόφασή της να ενταχθεί στο γαλλικό εφεδρικό στρατό ανακοίνωσε η Μαριόν Λεπέν, η ανιψιά της προέδρου του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος, έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών στην εκκλησία Saint-Etienne-du-Rouvray στη Νορμανδία.

«Εξαιτίας της απειλής που αντιμετωπίζει η Γαλλία, αποφάσισα να ενταχθώ στον εφεδρικό στρατό. Καλώ όλους τους νέους πατριώτες να κάνουν το ίδιο», έγραψε στο Twitter η 26χρονη πολιτικός. «Σκοτώνουν τα παιδιά μας, δολοφονούν τους αστυνομικούς μας, και σφάζουν τους ιερείς μας. Ξυπνήστε!», είχε σημειώσει σε προηγούμενο tweet της. «Στη Δύση, όπως στην Ανατολή, οι Χριστιανοί πρέπει να σηκωθούν να αντισταθούν ισλαμισμό!», είχε σημειώσει σε άλλο.

Αυτό το ανεγκέφαλο κοριτσάκι, γιατί δεν το μπουζουριάζουν  για τα  φοβερά και τρομερά που λέει; Υποκινεί ανθρώπους και μάλιστα ανώριμους και ανεύθυνους πιτσιρικάδες σαν ελόγου της, να εμπλακούν  σε θρησκευτικό πόλεμο. Γεμίζει τις ψυχές τους μίσος και ρατσισμό. Οι ακροδεξιοί οπαδοί  των Λεπέν είναι  Χριστιανοί Τζιχαντιστές. Το ιδιο επικίνδυνοι, όπως οι συνωνόματοί τους Ισλαμιστές.

Νόμοι που καταδικάζουν τέτοιες συμπεριφορές υπάρχουν στη Γαλλία. Γιατί δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση της  ανόητης κοπελίτσας  από τη  φασιστική οικογένεια Λεπέν;    Η ασύδοτη και ατιμώρητη προκλητικότητα οδηγεί σε αποθράσυνση. Ας μην ασφήσουμε τα  ανθρωποειδή να κανιβαλίζουν  με τα λόγια και τις πράξεις τους τις κοινότητες των Ανθρώπων.

3. Η επόμενη ημέρα στη Χίο: Πάνω από 35.000 μαστιχόδεντρα έγιναν στάχτη [εικόνες]
Η επόμενη ημέρα στη Χίο: Πάνω από 35.000 μαστιχόδεντρα έγιναν στάχτη [εικόνες]

 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ. Γιώργου Τούμπου, από την φωτιά έχουν καταστραφεί περί τις 35.000 μαστιχόδεντρα από το σύνολο των 889.000 που είχαν δηλωθεί το προηγούμενο έτος σε όλο το νησί.

Πιο συγκεκριμένα, τα χωριά Βέσσα, Λιθί και Ελάτα στερούνται πλέον την κύρια πηγή του εισοδήματός τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Βέσσα που πριν την πυρκαγιά του 2012 παρέδωσε 1300 κιλά μαστίχι, το 2015 παρέδωσε μόνον 227 κιλά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα χωράφια που είχαν καεί και το 2012 είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναφυτευθούν με μαστιχόδεντρα, καθότι απαιτείται ειδική προεργασία και προετοιμασία.

Κατακαημένο νησί! Δε φτάνει η οικονομική κρίση, η ανέχεια του κόσμου, τώρα καταστράφηκε και η μοναδική πηγή πλούτου των κατοίκων. Ζουν από τη μαστίχα στη Χίο, ως γνωστό.

Αλλά, τί κάνουν οι κάτοικοι για να προστατέψουν το βιος τους και τη φύση; Κάθε καλοκαίρι έχουμε τα ίδια και τα ίδια στο νησί. Αφού το γνωρίζουν, γιατί από μόνοι   τους δε συγκροτούν “ομάδες-αποσπάσματα” να φυλάνε τις επικίνδυνες να εκδηλωθεί πυρκαγιά περιοχές; ΄Ολα από το κράτος, δε γίνεται να τα περιμένουν.΄Εχω δυο περιπτώσεις ανάλογες  να μνημονεύσω.

 Το περασμένο καλοκαίρι, κάηκε το πευκοδάσος στη Μακρυκάπα Εύβοιας .΄Ενα όμορφο, μεγάλο  δάσος, που έδινε εκτός από οξυγόνο και ομορφιά, ρετσίνι μπόλικο και ξυλεία για εκμετάλλευση στους κατοίκους. ΄Οταν ξέσπασε η φωτιά, πήγα επιτόπου να δω  αν μπορούσα να βοηθήσω. Ο κόσμος ούτε είχε πάρει ακόμα είδηση τί γινόταν. Μόλις άρχισε να πνίγεται το χωριό από τον καπνό, πετάχτηκαν όλοι έξω.

Αλλά, αντί να πάρουν τον ανήφορο να παλέψουν με τη φωτιά, περίμεναν να έρθει η…πυροσβεστική.  Μετά από  2 ώρες, όταν πια η φωτιά είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι άνθρωποι απλώς την κοίταζαν να εξαπλώνεται, ήρθε ένα γελοίο ψηλό, κόκινο όχημα,το οποίο δεν κινήθηκε για ώρα,  επειδή, λέει  δεν έβρισκε το πλήρωμα…βάνα να γεμίσει το τεπόζητο!

΄Ετσι κάηκε το δάσος στη Μακρυκάπα. Από την αδράνεια των κατοίκων και την ανευθυνότητα της πυροσβεστικής. Το άλλο τώρα περιστατικό.

Θυμάμαι παιδί. ΄Ενα πρωί, καλοκαίρι σαν τώρα, έπιασε φωτιά  η Ρουνίτσα, ένας λόφος στο Κουφόπουλο της Ανδρίτσαινας. ΄Ηταν  Κυριακή και οι περισσότεροι  βρίσκονταν στην εκκλησία.

Μόλις ξέσπασε η φωτιά και ειδοποιήθηκε  ο παπάς, σταμάτησε τη λειτουργία! ΄Ολος ο κόσμος πετάχτηκε έξω στο προαύλιο. Και να χτυπάει   τις καμπάνες δαιμονισμένα ο μπαρμπα Πολυχρόνης ο Κωλαράς, επί ώρα, για να μαζευτούν στην εκκλησιά και όσοι έλειπαν. Πανζουρλισμός.

Ο κόσμος να τρέχουν σαν τρελοί.  Και όλοι, μα όλοι, άλλος με κλάρες από δέντρα, άλλοι με λάτες (τενεκέδες) γεμάτες νερό από την κάτω Βρύση, ορμήσανε στη ράχη και πριν προφτάσει η φωτιά να βγει πάνω στις Μπουρνελιές του Μάλλιου  και στο Κοτσιλώνι, την είχανε σβήσει.

Τεμπέληδες και ανεπρόκοποι  οι ΄Ελληνες σήμερα. Τα περιμένουν όλα από τον…πατερούλη-κράτος. Συντάξεις, μισθούς, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις. Ακόμα και να περνάει θέλουν  έξω από την πόρτα του καθενός  το εκχιονιστικό,γιατί οι ίδιοι  δεν έχουν ούτε φτιάρια ούτε ανάκαρο να ξεχιονίσουν.

Μη λέμε   περισσότερα και ανεβαίνει η πίεση.

 

4. ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΛΑ ΚΟΛΩΝΙΑ. Γερμανία: Αφγανοί παρενόχλησαν σεξουαλικά 24 κοπέλες σε φεστιβάλ στη Βρέμη
Φωτογραφία: Wikimedia.org

Επανάληψη του σκηνικού της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, σύμφωνα με καταγγελίες, υπήρξε στη Βρέμη, κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ που διεξάγεται στην περιοχή, γνωστού και ως Breminale.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ η αστυνομία εξετάζει τις καταγγελίες 24 νεαρών γυναικών ότι δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις, από μετανάστες, πιθανότατα Αφγανούς πρόσφυγες. Μάλιστα, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις ήταν τόσο εμφανείς που το πανκ συγκρότημα που βρισκόταν επί σκηνής την ώρα που διεξήχθησαν οι περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις, αναγκάστηκε να διακόψει την εμφάνισή του και να ζητήσει από τους νεαρούς μετανάστες να σταματήσουν αυτό που κάνουν.

Ως…΄Αριες οι Γερμανίδες, μάλλον είναι, ή φαντάζονται πως είναι, πεντάμορφες με αποτέλεσμα να μην αντέχουν τη σεξουαλική  πρόκληση οι Αφγανοί (ειδικά  αυτοί) και μόλις αντικρύσουν τις.. εκπάγλου καλλονής παρθένες, τους επιτίθενται. Στην Ελλάδα με εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες από Αφγανιστάν,  δεν έχουμε τέτοια περιστατικά. Να υποθέσουμε πως οι γυναίκες μας εδώ δεν  πιάνουν μία μπροστά στις κατάξανθες Γότθες;

Πώς λένε; “Σπάζει καρύδια” συνέχεια  αυτή η ανοησία περί ομαδικών επιθέσων σε γυναίκες από μετανάστες  Μουσουλμάνους μόνο στη Γερμανία.  Ακροδεξιές και φασιστικές μέθοδοι. Γνωστές πια.

5. Η εγγονή του τέως πάρταρε στη Μύκονο -Επταήμερο γλέντι για τα γενέθλιά της
Η εγγονή του τέως πάρταρε στη Μύκονο -Επταήμερο γλέντι για τα γενέθλιά της [εικόνες]

 

Στη Μύκονο γιόρτασε τα γενέθλιά της για τα 20 της χρόνια η Μαρία Ολυμπία, εγγονή του τέως, Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ.

Η 20χρονη κόρη του Παύλου Γλίξμπουργκ και της Μαρί Σαντάλ είχε τα γενέθλιά της πριν δύο ημέρες και όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις της στο Ιnstagram έχει σκοπό οι εορτασμοί να κρατήσουν μια εβδομάδα. Και φυσικά ποια άλλη γωνιά της Ελλάδα θα μπορούσε να διαλέξει για να το γιορτάσει; Τη Μύκονο. Η Μαρία Ολυμπία Γλίξμπουργκ βρίσκεται στο Νησί των Ανέμων με φίλους και συγγενείς όπως η ξαδέλφη της Ταλίτα Βον Φίρστενμπεργκ εγγονή της σχεδιάστριας ομάδας Diane von Fürstenberg και τους γονείς της φυσικά.

 

Ακροδεξιά έντυπα με επικεφαλής το  efimerida.gr , έχουν αναλάβει εργολαβικά τη διαφήμιση της οικογένειας  του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου,αλλά και άλλων…βασιλικών οίκων της Ευρώπης. Με το αζημίωτο φυσικά.

Το  Νικόλαο σύντομα θα τον δούμε να  κατεβαίνει στην….κομματική   κονίστρα. Να μην τον προωθήσουν οι άνθρωποί του; Τζάμπα τα παίρνουν τα όβολα;

Το ξαναγράψαμε, αλλά η επανάληψη είναι αναγκαία…”ίνα  έχωσι γνώσιν οι φύλακες”.