ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ.  ” ΑΛΛΩΝ ΙΑΤΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΚΕΣΙ ΒΡΥΩΝ” (=Παριστάνουν τους γιατρούς στους άλλους κι  οι ίδιοι έχουν όλες τις  αρρώστιες του κόσμου )!
1. Αυτοί παίρνουν τις άδειες: Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης

 

Οι Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Ιωάννης Καλογρίτσας, Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1) και Βαγγέλης Μαρινάκης είναι οι νέοι καναλάρχες, αφού κατάφεραν να πλειοδοτήσουν στις δημοπρασίες που έγιναν για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Κατά σειρά οι άδειες δόθηκαν σε ΣΚΑΪ, Χρήστο Καλογρίτσα, AΝΤ1 και Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ δεν εξασφάλισαν άδεια ο Alpha, το Star, η κυπριακή κοινοπραξία και ο Ιβάν Σαββίδης.

Πρώτος πήρε άδεια ο ΣΚΑΪ, ενώ η 3η και η 4η άδεια είχαν τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από όλες.

Το απόγευμα της Τρίτης είχε δημοπρατηθεί η πρώτη άδεια στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, το πρωί της Τετάρτης δημοπρατήθηκε η δεύτερη στον όμιλο Καλογρίτσα, ενώ οι άλλες δύο (Κυριακού – Μαρινάκης) κράτησαν πάρα πολλές ώρες και έτσι φτάσαμε στο βράδυ της Πέμπτης.

Το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 246 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, ποσό που είναι μεγαλύτερο από όσο εκτιμούσαν στην κυβέρνηση, κάτι που δήλωσε και ο υπουργός Νίκος Παππάς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι νικητές και τα ποσά:

  • ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος  – 43,6 εκατ.ευρώ
  • Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας – 52,6 εκατ.ευρώ
  • AΝΤ1, Θοδωρής Κυριακού – 75,9 εκατ.ευρώ
  • Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης – 73,9 εκατ.ευρώ

Οι υποψήφιοι που δεν πήραν άδεια και οι προσφορές που έκαναν:

  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.), Γιάννης Βαρδινογιάννης (STAR): 13 εκατ.ευρώ
  • DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED – Ιβάν Σαββίδης: 61,5 εκατ.ευρώ
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) – Δημήτρης Κοντομηνάς: 61 εκατ.ευρώ
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP): 18 εκατ.ευρώ

Για δείτε ποιες… μούρες θα αναλάβουν  ή καλύτερα θα συνεχίσουν να εμπορεύονται την είδηση, την ενημέρωση, την πληροφορία σε πανελλήνια…εμβέλεια!  “Γνωστοί και μη εξαιρετέοι”, όπως δια-επι-βεβεβαιώνει  και η απόφαση της κυβέρνησης να τους παραχωρήσει, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, το ιερότερο δικαίωμα του πολίτη αυτό στην ορθή ενημέρωση. Και την υψηλότερη υποχρέωση της Πολιτείας να τη διασφαλίζει.

Και τέτοιοι, σύμφωνα με το νομικό άλλοθι  της κυβέρνησης, είναι  ΜΟΝΟ όσοι διαθέτουν χρήμα. “Μαύρο- άσπρο”, δεν έχει σημασία.Χρήμα να είναι. Και αυτό μπορεί να  κάνει   ακόμα και το…Μαρινάκη να έχει πρόσωπο στην κοινωνία!

Στη Δημοκρατία-καταπιταλσιμό το χρήμα, ως γνωστό,  εξουσιάζει καταλυτικά. Βεβαίως, οι  στυλοβάτες του πολιτεύματος της απάτης και της υποκρισίας, υποστηρίζουν πως είναι απείρως καλύτερο από όλα τα λοιπά. Το διατύπωσε και ο Τσώρτσιλ, άλλωστε,  με το γνωστό  εξυπνακισμό “η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, αν δεν υπήρχαν τα άλλα”.  Δεν είναι, όμως,  έτσι.

Αν έχεις δικτατορία-τυραννία, βασιλεία, ολιγαρχία, ξέρεις ποιος κάνει κουμάντο και επομένως δεν αναρωτιέσαι, γιατί το αφεντικό  παραχώρησε τις τηλεοπτικές άδειες στον άλφα και το βήτα. Απλά, ξέρεις καθαρά τον εχθρό σου και τον πολεμάς.

Τώρα, όμως, με την κάλυψη που προσφέρει  ο δημοκρατικός επενδύτης της κυβέρνησης ,σου λένε (και νομίζουν πως σε… στέλνουν αδιάβαστο) πως “ακολουθήσαμε δημοκρατικές διαδικασίες”. (διάβαζε: “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν”). “Δεν μπορείτε να πείτε κουβέντα”.

Το ακατάλυτο “επιχείρημα” της κυβέρνησης, πέρα από την επίκληση των δημοκρατικών της περγαμηνών (εκλεγμένη γαρ), είναι φυσικά το επίσης  ξεδιάντροπο πρόσχημα πως “πήραμε χρήμα για το δημόσιο κορβανά” .Κι αυτό  είναι “όλο” και μπορεί να  διορθώνει κάθε στραβό , ως δια μαγείας.  Να θεραπεύει πάσα νόσο, ως “κολυμβήθρα του Σιλωάμ”.

Αλλά αυτό είναι το  ζητούμενο τελικά; Και όχι αν ο “κατάμαυρος” Μαρινάκης δικαιούται ή όχι  (ως τοιούτος)  να πάρει τηλεοπτική άδεια;  Αν  “ακουμπάει”,  όσα του ζητάνε ,χωρίς κανέναν άλλο κανόνα-κριτήριο , γίνεται,λοιπόν,  καναλάρχης;

Ποιο, είναι, επομένως, αν δε θέλουμε να εθελοτυφλούμε,  το πιο ανυπόκριτο πολίτευμα; (Δε λέμε το  καλύτερο).  Εκείνο που   σε δουλεύει μπροστά στα μάτια σου, που σε θεωρεί εντελώς βλάκα  ή το άλλο στο οποίο  όποιος το εκπροσωπεί  σου λέει ξάστερα, “είμαι δικτάτορας-βασιλιάς και ό,τι γουστάρω κάνω;”

 Αλλά, να το ξαναπούμε.  Το μέγα πρόβλημα δεν είναι τελικά αυτό καθ΄αυτό το πολίτευμα. Το όποιο πολίτευμα. Εκείνοι που το συντηρούν και το αναδεικνύουν είναι οι δράστες, οι εγκληματίες.

Στις δημοκρατίες, ένοχοι είναι οι ψηφοφόροι που προσέρχονται κάθε τέσσερα χρόνια  στις κάλπες τάχα, για να  επιλέξουν τον χειρότερο ως τον…καλύτερο! Οι ίδιοι,ως σκουπιδοφάγοι τώρα, λαίμαργα καταπίνουν όποια βρωμιά τους προσφέρουν σε χρυσόδετα πακέτα-δώρα οι παμπόνηροι “επισκέπτες” τους  Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού, Μαρινάκης, που τους επιτρέπουν να σουλατσάρουν ελεύθερα   στο σαλόνι τους. Ο όχλος είναι ο κύριος και βασικός υπεύθυνος. Και κάθε λαός έχει την κυβέρνηση,τους θεσμούς και φυσικά τον “Τύπο” που του αξίζουν. Πανειπωμένα.

Εμείς κηρύξαμε τον πόλεμο εναντίον όλων αυτών των εχθρών του “Τύπου”, ο οποίος είναι κλάδος-αντικείμενο της Ιστορικής Δημσιογραφίας. Είμαστε από το νόμο και αρμόδιοι και υπεύθυνοι, όχι μόνο να τους κρίνουμε, αλλά και να τους “ξεβρακώνουμε”. Να τραβάμε τις μάσκες τους και να αποκαλύπτουμε το άγριο, το απαίσιο πρόσωπο του Μαρινάκη και των ομοίων του.

Τούτοι, μόνο με “νομικό” άλλοθι-τερτίπι, χειροτονήθηκαν πατριάρχες της ενημέρωσης.   Δεν έχουν κανένα, όμως, δικαίωμα ούτε ηθικό, ούτε  επιστημονικό, ούτε “τυπικό”,  ούτε επαγγελματικό να το παίζουν εκπρόσωποι της ενημέρωσης (Δες και ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Η Ιστορική Δημοσιογραφία).

Το  δεοντολογικό “πρωτόκολλο”  μιας πραγματικά Οργανωμένης Πολιτείας, αλλιώς ορίζει τα πράγματα και τις συμπεριφορές. Δεν επιτρέπει για παράδειγμα στον… μπακάλη, επ΄ουδενί και ατιμωρητί,  να αναλαμβάνει χειρουργικές επεμβάσεις.

Γράφουμε στα “ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ”!

“…Στις συντεταγμενες πολιτειες και στις πολιτισμενες κοινωνιες, που οι ρολοι ειναι (ή πρεπει να ειναι) βιωματικοι και διακριτοι και δεν επιτηδευονται ουτε υποδυονται,πλην εκεινων στα θεατρικα δρωμενα, η αντιποιηση δεν ειναι μονο πραξη λοιδωρη, αλλα σε πολλες μορφες της και ποινικα κολασιμη. Το ερασιτεχνικο και το αμεθοδο δεν ειναι απλως αστεια, αλλα και επικινδυνα. Ιδιαιτερα στην Επιστημη.
 Στη συστηματοποιημενη γνωση,οι κανονες κατακτησης της ειναι αυστηρα προσδιορισμενοι και οι οροι επιτηδευσης της δεσμευτικοι για τους φορεις της. Η λαθρεπιβαση σε επαγγελματικη συντεχνια, εξειδικευμενης γνωσης, ειναι απαγορευμενη. ”Ελευθερη εισοδος επισκεπτων” και καταληψη γνωστικου χωρου, που ” de jure et ipso jure” ανηκει  σε αλλους , δεν επιτρεπεται. Γιατι ο κομπογιανιτισμος, ο πιθηκισμος, το δηθεν, δεν ειναι απλως κωμικες μεταμφιεσεις. Εχουν πρωτιστως και επικινδυνες παρενεργειες”.

Εμείς,όμως, δε χρησιμοποιούμε σουγιάδες και καλάσνικοφ, όπως οι Χρυσαυγίτες και  οι ποινικοί που αυτοαναγορεύονται σε Σέχτες- αντάρτες πόλεων. Εμείς λειτουργούμε με τους κανόνες της Πολιτείας,  έστω και αν οι περισσότεροι απ΄αυτούς είναι εγκληματικοί ,επομένως απαράδεκτοι και αυτο-εκτεθειμένοι στην επίθεση για την κατάργησή τους.

Δεν πιστεύουμε στη βία. Ούτε φυσικά  χρησιμοποιούμε τέτοια μέσα για την κατάλυση του κράτους  και των  εξουσιών.Πολύ περισσότερο εναντίον όσων θεωρούμε αντιπάλους, ως φορείς του αφύσκικου-ανήθικου αυτού συστήματος. Πιστεύουμε σε ειρηνικό πέρασμα στην αταξική-αντιεξουσιαστική κοινωνία του Homo Naturalis .

Ακόμα, βέβαια, δεν είναι καιρός για να ζήσει ο σημερινός “οπαδός”-ημι-πολίτης σε τέτοια ιδανική κατάσταση.΄Εχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Στο διάστημα αυτό της πορείας, δε μένουμε,όμως, με σταυρωμένα χέρια. Δε θα πέσει απο τον ουρανό ο  Homo-Naturalis. Ούτε το Σύστημα σαν “ώριμο φρούτο”.  Θα  σφυρηλατήσουμε  εμείς το νέο Πολίτη. Και θα εξανθρωπίσουμε  το Σύστημα, όσοι πιστεύουμε στην εντιμότητα, τη φυσική ηθική, τον αγώνα,την αλληλεγγύη. Στον ΑΝΘΡΩΠΟ.

΄Ενα τέτοιο  ανθρωποκεντρικό Σύστημα θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση των εξουσιών και την επικράτηση των φυσικών και ως εκ τούτου, διαχρονικών αξιών. Σ΄αυτό που ονομάζουμε αταξική κοινωνία ή κοινωνία του Homo-Naturalis.

Το δικό μας όπλο, είναι το “πληκτρολόγιο”. Δε θα αφήσουμε με αυτό ήσυχο ούτε τον Παππά και το λοιπό κυβερνητικό συνάφι, που…δημοκρατικά ανάδειξαν το “βαρύ πυροβολικό”  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης  σε καναλάρχες. Χρέος του ιστορικού  είναι να τους πολεμήσει. Και  τις δυο πλευρές. Αμφίδρομα. Να ανοίξουμε το δρόμο στον ΄Ανθρωπο-Πολίτη του μέλλοντος.

Κι αυτό θα κάνουμε πιο σκληρά, πιο αποφασιστικά, αλλά πρωτίστως πιο αποτελεσματικά από εδώ και πέρα .Αρκετά τους αφήσαμε τράτο να πετάνε τόνους τα σκουπίδα και ακαθαρσίες στα πόδια μας. Θα τις κλείσουμε τις χωματερές τους μια μέρα. Είναι υπόσχεση στα παιδιά μας.

Η σημερινή ημέρα που σηματοδότησε την κυριαρχία    των  τρωκτικών των υπονόμων και των λαγουμιών  στην παραπληροφόρηση, σηματοδοτεί και την έναρξη και του δικού μας, ακόμα πιο σκληρού πολέμου.  Οι Χαβούζες και οι Απόπατοι “μετράνε μέρες”, μέχρι να πάψει οριστικά η μπόχα τους να ταλαιπωρεί  το βεβαρυμένο αναπνευστικό  πνεύμονα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία πάσχει από επικίνδυνη  αποφρακτική πάθηση των αναπνευστικών της  οδών.

΄Οπως ο χρόνιος καπνιστής.  Θα τη βοηθήσουμε να απαλλαγεί από την επάρατη αυτή συνήθεια του “τσιγάρου” στη μεταφορική της έννοια. Και στην κυριολεκτική, στην εξαφάνιση των καναλαρχών Αλαφούζου, Καλογρίτσα, Κυριακού, Μαρινάκη και των ομοίων τους, που  ΠΑΡΑΝΟΜΑ  και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ τους αναγόρευσαν σε τέτοιοιους. Και “ανάθεσαν στους λύκους τη φύλαξη των προβάτων”!

 Κι ας επικαλούνται αμφότεροι πως  έχουν την κάλυψη  του… δημοκρατικού νόμου, που κατασκεύασαν  οι ίδιοι. Και φυσικά στα μέτρα τους. ΄Ο,τι  χαρακτηρίζουν,όμως, ως νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και τέτοιοι. Ούτε δίκαιο,ούτε ηθικό. Καθαρές κουβέντες.