ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

1. ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ (ΞΑΝΑ)…ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.
2. “ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ”
1. α. Ανησυχία για πιθανές εντάσεις στο Αιγαίο μετά την πρόκληση Ερντογάν -Αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάννης
Φωτογραφία: Orlok / Shutterstock.com

Η δήλωση του Τούρκου πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν με την οποία αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάννης, που καθόρισε στο μεγαλύτερο μέρος τους τα σύνορα του σύγχρονου τουρκικού κράτους, προκάλεσε ανησυχία, έκπληξη, αλλά και φόβους για πιθανές εντάσεις στο Αιγαίο.

β. Πιέζει η Αγκυρα για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς: Πρέπει να εκδοθούν, είναι τρομοκράτες
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

«Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα. Σε μία δημοκρατική χώρα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο τρομοκράτες. Δεν έχω καμία πληροφορία για το πού βρίσκεται η διαδικασία, αλλά μας ενδιαφέρει η έκβασή της. Στη χώρα σας βρίσκονται κάποιοι τρομοκράτες που αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Πρόεδρό μας. Αυτά τα σχετικά στοιχεία τα έχουμε παραδώσει στις ελληνικές αρχές», είπε ο πρόεδρος της τουρκικής Eθνοσυνέλευσης, Ισμαήλ Καχραμάν.

Ο ίδιος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα ως δημοκρατική και φιλική χώρα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην δώσει καταφύγιο σε τρομοκράτες».

Από την πλευρά του, ο Μεχμέτ Ακαρτσά, γενικός διευθυντής στη Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών, τόνισε ότι υπάρχει μία καλή ευκαιρία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Αφού έχουμε μια πολύ θετική ατμόσφαιρα, γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε», τόνισε, αφού πρώτα ανέφερε ότι υποδέχθηκε τους δημοσιογράφους χωρίς γραβάτα, σε αντίθεση με τις συνήθειές του… εμπνευσμένος από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ανέφερε και ότι η οικογένειά του κατάγεται από την Καβάλα. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι Τούρκοι συμπαθούν τον Ελληνα πρωθυπουργό και ανησυχούν για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα το ζήτημα των 8 στρατιωτικών, τόνισε: «Συμμετείχαν σε απόπειρα πραξικοπήματος. Προσπάθησαν, ή ίσως να σκότωσαν πολίτες- γι αυτό δεν είμαστε σίγουροι αφού δεν έχουμε κατάθεσή τους. Έχουν προσαχθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Από την πλευρά μας είναι φυσικό να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα τους εκδώσει στην Τουρκία. Είναι φυσικό να τους εκδώσει γιατί αυτοί προσπάθησαν να καταστρέψουν την Τουρκία, αλλά μετά από καιρό μάθαμε ότι οι 3 από αυτούς δεν εκδίδονται. Θα πρέπει να ερευνήσουμε σε βάθος γιατί ελήφθη τέτοια απόφαση, αλλά η Δικαιοσύνη είναι Δικαιοσύνη παντού, και εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα».

Αλλά, “το πονηρό πουλί πιάνεται από τη μύτη”. Ο κόσμος έχει ξυπνήσει κι από την άλλη όχθη του Αιγαίου. Κι εκείνοι, όπως κι εμείς εδώ έχουν χορτάσει  από δημαγωγία πολιτικών, από διαπλοκή, διαφθορά, χρησιμοθηρία. Γνωρίζουν, επίσης,  πολύ καλά πως περισσότερα ενώνουν παρά χωρίζουν τους δύο λαούς. Κι ακόμα πως η βασική αιτία της φτώχειας και της μιζέριας που δέρνει τους δυο λαούς χρόνια τώρα, έχει να κάνει με την εθχρότητα που καλλιεργούν οι εξουσίες εδώ κι εκεί, για να έχουν τη δυνατότητα να την επισείουν ως φοβητρο, όταν το χρειάζονται . Παράλληλα, μια τέτοια συνεχώς περιρρέουσα εχθρική-πολεμική ατμόσφαιρα,  τους δίνει την ευκαιρία να χειρίζονται (ξοδεύουν) ανεξέλεγκτα  τεράστια κρατικά κονδύλια για τους εξοπλισμούς, απαραίτητους για να αντιμετωπίσει ο ένας…εχθρός,τον άλλον.

Οι Τούρκοι σήμερα δεν είναι οι Οθωμανοί του χτες σε μια, αν όχι συντριπτική, αλλά μεγάλη πλειοψηφία. Ούτε “τρώνε κουτόχορτο”,για να πιστεύουν τα περί κακών Ελλήνων  που κοιμούνται και ξυπνούν με το όραμα της… “κόκινης μηλιάς”. Το ίδιοι και οι ΄Ελληνες. Δεν είναι όλοι Χρυσαυγίτες και ΑΝ.ΕΛ, που λιγουρεύονται  στον 21ο αιώνα τη…συνθήκη των Σεβρών.

Επομένως, με απλή παρατήρηση των δρώμενων στη γείτονα, εύκολα συμπεραίνουμε  πως οι τωρινοί λεονταρισμοί και οι απειλές Ερντογάν, είναι για εσωτερική κατανάλωση. Ουδέπτε θα τολμήσει ούτε αυτός, ούτε κανείς αλλος μετά απ΄αυτόν, να ξεκινήσει πόλεμο με την Ελλάδα. Θα ήταν ο τάφος τους και το ξέρουν.

Εδώ είναι τα σύνορα της Ευρώπης και δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Μπορεί από την από κει μεριά, οι εξουσίες να  τρίζουν τα δόντια, να κάνουν παραβιάσεις (πραγματικές ή όχι), να επινοούν μυθεύματα, να “φτιάχνουν” το λαό τους με “εθνικιστικές ιστορίες. Σε πόλεμο, όμως, με την Ελλάδα,  δε θα τολμήσουν ΠΟΤΕ να μπουν υπό κανονικές συνθήκες . ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Τουρκία και Ρωσία ιστορικά δεν είχαν ούτε έχουν συμμαχική προσέγγιση. Το “Ανατολικό ζήτημα”, η έξοδος των Ρώσων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο είναι η κύρια αιτία της ιστορικής τους αντιπαλότητας.

Τώρα, όμως, που φαίνεται πως ο “Τσάρος”, επιχειρεί να λύσει δυναμικά το  “Ανατολικό ζήτημα” με την κατάληψη της Α. Ουκρανίας,αλλά και τη γενικότερη επιθετική τακτική που αακολουθεί ,καθόλου δεν αποκλείεται, να τα βρει με το “Σουλτάνο”. Είναι και οι δυο φτιαγμένοι από την ίδα στόφα. Μια χιτλερική νεκρανάσταση.

Μια προσέγγιση- λυκοφιλία, επομένως, μεταξύ τους, καθόλου δεν αποκλείεται στο μέλλον. Κι αυτό, αν συμβεί, τότε τα πράγματα θα σκουρύνουν και για το ΝΑΤΟ και  την Ελλάδα, η οποία, βέβαια, στον αιώνα τον άπαντα δεν πρόκειται να αλλάξει συμμαχικό στρατόπεδο. Μια συμμαχία μεταξύ των δύο σημερινών τρελαμένων εξουσιών στη Ρωσία και την Τουρκία, είναι άκρως επικίνδυνο πρόκριμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Σε τέτοια περίπτωση,ΤΙΠΟΤΑ δεν αποκλείεται.

Στόχος, επομένως και μοναδικό μέλημα της Δύσης είναι να εξαφανίσει και τις δυο αυτούς παρανοϊκούς δικτάτορες,που  υποδύονται τους προέδρους στις δύο χώρες. Είναι επιτακτική ανάγκη να πέσουν και τα δύο καθεστώτα. Αλλά δεν αρκεί αυτό.

Και ο “Τσάρος” και ο “Σουλτάνος” βαρύνονται με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η θέση τους είναι στο “σκαμνί” του Διεθνούς ποινικού δικαστηρίου. Και το ξέρουν και οι δυο πως εκεί θα  καταλήξουν, έτσι  και  γκρεμοτσακιστούν από την εξουσία. Γι΄αυτό είναι ικανοί να προχωρήσουν και  σε άλλα εγκλήματα. Μεγαλύτερα από αυτά που ήδη έχουν διαπράξει.

 

Να, και ένα σχετικό κείμενο μας για το ίδιο θέμα  από παλιά:

 

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ…ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.
09.01.09
 

 ΟΙ ΔΥΟ “ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ” ΕΧΘΡΟΙ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΣΤΟΥΝ ΟΣΟΝΟΥΠΩ!
 Είχα διαβάσει πως ,πριν χρόνια, αρχές δεκαετίας του ’60,  με κυβέρνηση Καραμανλή, οι εκπαιδευτικοί της Β/θμιας εκπ/σης είχαν ξεκινήσει και κρατήσει για μεγάλο διάστημα μια μεγάλη απεργία. Φαίνεται πως η απεργία εκείνη, πρωτοφανής για την εποχή, είχε ευρύτερη λαϊκή αποδοχή γι αυτό και ο Σερραίος πολιτικός δεν τόλμησε να την καταστείλει με επιστράτευση ή με κάποιον από τους γνωστούς απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. ΄Ετσι, ένα πρωί, το τότε εθνικό- μονοπωλιακό ραδιόφωνο (γιορτάζει αυτές τις ημέρες τα 70χρονα της αισχρής προπαγάνδας του) και σύμπας ο τύπος της εποχής, ενημέρωναν με έκτατα δελτία και πηχυαίους τίτλους τον ελληνικό λαό  πως οι Τούρκοι μετακινούν μονάδες στα σύνορα του ΄Εβρου. Ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του ζήτησε εθνική ομοψυχία τις…δύσκολες για το ΄Εθνος εκείνες ώρες και η ιστορική αυτή απεργία των εκπαιδευτικών λύθηκε, φυσικά, άδοξα, εν ριπή οφθαλμού .
  ΄Εκτοτε, κύλησε πολύ νερό στο ποτάμι της ελληνικής ιστορίας. Κοντά μισό αιώνα τώρα, το χαρτί «τουρκικός κίνδυνος» είναι ο άσσος στο μανίκι κάθε ελληνικής κυβέρνησης που τα βρίσκει μπροστά της …μπαστούνια. Απεργίες, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές κρίσεις και αναταραχές, λογής μέτωπα, άλλα υπαρκτά και ανύπαρκτα εσωτερικά προβλήματα, ξεπερνιούνται προς στιγμή   και μπαίνουν σε σειρά αναμονής μέχρι να εκλείψει ο …εθνικός κίνδυνος.  ΄Οσο θυμάμαι τον εαυτό μου, «κάθε τρεις και λίγο», εχθρικές μονάδες και τανκς μετακινούνται στα σύνορα, πολεμικά καράβια και αεροπλάνα σε μόνιμη βάση παραβιάζουν ένθεν και ένθεν η(υ)μέτερες υφαλοκρηπίδες και αιγιαλίτιδες ζώνες και πάντα ο κίνδυνος έκρηξης ενός ελληνοτουρκικού πολέμου είναι ορατός και επί θύραις.
  Όμως, ο καταραμένος αυτός πόλεμος μεταξύ των δύο «αιωνίων εχθρών», δεν έγινε  (ούτε πρόκειται να γίνει) ποτέ. Μένει εκεί  και αιωρείται η απειλή του επί των κεφαλών μας, τόσα «ύπουλα» χρόνια. Στο μεταξύ, δισεκατομμύρια $ και €  ξοδεύονται  για πολεμικούς εξοπλισμούς, προς άφατον ευφροσύνη των λαμογίων   στην «εκείθεν και  την εδώθεν» όχθη του πελάγου. Μόνο με την εξοικονόμηση των εξόδων ενός μηνός   για περιπολίες και αναχαιτίσεις εχθρικών μαχητικών, θα μπορούσε να χτιστεί και να λειτουργήσει ανά μήνα, εκατέρωθεν της θαλάσσιας έκτασης που χωρίζει τις δύο χώρες, ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, λένε  οι ειδικοί εκτιμητές. Για να μην πούμε, πόσο θα άλλαζε αναφανδόν προς το βέλτιον η ζωή των υπηκόων και των δύο γειτόνων χωρών, έτσι και τα δισεκατομμύρια «οβολών» δεν διετίθεντο για αγορές πολεμικών εξοπλισμών και τη συντήρηση πολυδάπανων στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.
  Παλιότερα, όταν τολμούσα να συμμεριστώ και με άλλους αυτές τις υποψίες μου για «θέατρο» και «στημένα περιστατικά» μεταξύ των δύο…υποψηφίων εμπολέμων, δεν έβρισκα πολλούς συμμάχους. Γι αυτό και είχα τις αμφιβολίες μου. Σήμερα, όμως, είμαι σχεδόν βέβαιος πως όλο αυτό το στρατιωτικό-πολεμικό «λακριντί», γίνεται για συγκεκριμένους λόγους (πέρα από εκείνον, που μνημονεύσαμε ήδη, για να τσεπώνουν, δηλαδή, τις μίζες οι αετονύχηδες ,Τούρκοι και ΄Ελληνες, τους οποίους σ΄ αυτή τη συγκεκριμένη δραστηριότητα δε φαίνεται να  χωρίζουν εθνικές και άλλες τέτοιες όμορες διαφορές): Το φόβητρο πολέμου και ο επαπειλούμενος κίνδυνος, που λειτουργούν εκφοβιστικά και εκβιαστικά για τους πολίτες και των δύο χωρών και τον χρησιμοποιούν επιδέξια οι κρατούντες κι εδώ κι εκεί, είναι ο έτερος βασικός λόγος της διαιώνισης αυτού του απαράδεκτου φαινομένου της συντήρησης  της υστερικής πολεμικής ατμόσφαιρας μεταξύ των δύο λαών.
   Εδώ και μερικές ημέρες, έστησαν πάλι το θέατρο οι…αντίπαλες κυβερνήσεις. Στο μεταξύ, στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» , ένας ακροδεξιός ράμπο-αστυνομικός, διαπαιδαγωγημένος με τα εθνικά ιδεώδη «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»,τραβάει στην ψύχρα πιστόλι και  εκτελεί ένα 15χροο αγγελούδι (όλα τα 15χρονα απανταχού της γης είναι αγγελούδια). Σε απάντηση, ένα οργισμένο ποτάμι νεολαίας ξεχύνεται στους δρόμους και απαιτεί να ζήσει διαφορετικά από τους γονείς και τους δασκάλους της. Την ίδια στιγμή, κάποια απροσδιόριστης ιδεολογίας απολιθώματα, βαπτίζοντας προσωπικά τους αδιέξοδα σε πολιτικές τακτικές  ,αναγορεύονται σε επαναστάτες και αντάρτες των πόλεων («μπαχαλάκηδες» στην ουσία) και πυροβολούν με καλάσνικοφ ένα χωριατόπουλο-αστυφύλακα των ΜΑΤ, ο οποίος, στο φαντασιακό  κόσμο των εκτελεστών του ,μεταμορφώνεται σε εβραϊκό «μαύρο πρόβατο» και  φορτώνεται όλη την ευθύνη και την κακοδαιμονία αυτού του τόπου .Κι ακόμα: Η χώρα στην ουσία έχει πτωχεύσει και για πρώτη φορά στην ιστορία της, δανειστές ανά τον κόσμο, αρνούνται να τη δανείσουν, ακόμα και με υψηλότατα επιτόκια. Οι ανευθυνότητες και οι αλχημείες  των  πασοκικών και νεοδημοκρατικών πελατειακών κυβερνήσεων, οδήγησαν πλέον τη χώρα στην οικονομική καταβαράθρωση, και όχι μόνο.
  Σε αυτές τις όντως τραγελαφικές ημέρες, που βιώνει η χώρα, συμπτωματικά  (και πάλι),οι…πολεμοχαρείς Τούρκοι παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας  εκεί κάτω στο Αγαθονήσι και διεκδικούν τάχα (όπως πάντα) εδαφικό μερτικό από την ελληνική επικράτεια, λες και είναι ποτέ δυνατόν (και δεν το γνωρίζουν αυτό οι Τούρκοι) να υπάρξει σε χώρα Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης  σπιθαμή αλλαγής συνόρων και να μη γίνει μπουρλότο όλη η Ευρώπη. Μας λένε, δηλαδή, πως θα μπορούσαν ποτέ οι Τούρκοι, παραβιάζοντας διεθνείς, αναγνωρισμένες, παγιωμένες και μηδέποτε, ως τώρα, παραβιασμένες συνθήκες, να στήσουν στο καμπαναριό στ΄ Αγαθονήσι  την ημισέληνο και στη συνέχεια να αποδυθούν  στην …άπελπι  προσπάθεια εκμάθησης της τούρκικης γλώσσας  και προ παντός στην παγίωση τούρκικης συνείδησης στους  αγαθούς… Αγαθονησιώτες μας. Σε ποιους τα λέτε αυτά τα παραμύθια, βρε αθεόφοβοι πολιτικάντηδες των λογής κομματικών συντεχνιών και –ισμών από δω κι από κει του Αιγαίου?
   «Βάστα με να σε βαστώ, ν΄ανεβούμε στο βουνό»,λέει η θυμόσοφη ελληνική  πείρα. Αυτό, ακριβώς,  κάνουν Τούρκοι και ΄Ελληνες   ( πολιτικάντηδες και στρατιωτικοί), δεκάδες χρόνια τώρα, από τη μια και από την άλλη μεριά της πάλαι ποτέ καταποντισμένης  Ατλαντίδας(?): Δημιουργούν  εικονική ατμόσφαιρα πολέμου, στήνουν πολεμοκάπηλα παιχνίδια, καμώνονται τους άσπονδους εχθρούς και αντίπαλους. Και πορεύονται άπαντες  βολεμένοι και «καθαροί».   Η ιστορία, όμως, δε ξεγελιέται, δεν εξαπατάται, αλλά και δε χαρίζεται σε κανέναν. Κάποτε αργεί, γιατί πρέπει να μελετήσει και να σιγουρευτεί, αλλά, όταν είναι έτοιμη και σίγουρη, αποκαλύπτει και ξεμπροστιάζει: ΄Ολοι τούτοι, λοιπόν, ΄Ελληνες και Τούρκοι, Τούρκοι και ΄Ελληνες “κουμανταραίοι”, δεν είναι παρά κοινοί απατεώνες, που, όπως όλοι οι κατεργαραίοι, συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους για την προώθηση του κοινού στόχου, που είναι η  εξουσιαστική μακροημέρευση τους με διάφορο τον παρά και τη δόξα. Αυτή είναι η άγραφη, εθιμική συνθήκη μεταξύ των ηγεσιών και των δύο χωρών, που τη γνωρίζουν και την τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια άπαντες επί σειρά ετών και κανείς δεν μπόρεσε ούτε ήθελε ποτέ να την παραβεί (ούτε θα την παραβεί).
    Όμως, για όλα υπάρχει, όπως είπαμε, ώρα για ξεμπρόστιασμα. Ο εθνικιστικές μάσκες τους αρχίζουν και πέφτουν. Δε θα μπορέσουν για πολύ  να κρύψουν το απαίσιο  πρόσωπό της αισχρής συναλλαγής και της απάτης, που έχουν στήσει τόσα χρόνια οι εξουσίες και    των δύο ταλαίπωρων χωρών.

 

 

 

 

2. “Οχι» στα προσφυγόπουλα και από γονείς στην Κω -Απειλούν με κινητοποιήσεις

Μου το επεσήμανε μητέρα,φίλη του σάιτ με την παρατήρηση.

1. “Η πορνοφυλλάδα iefimerida, δεν είχε να βάλει καμιά φωτογραφία  και με αγόρια προσφυγάκια; Στα σχολεία πάνε μόνο  κορίτσια; Για ποιους μόστραρε αυτή την εικόνα και μάλιστα σε τέτοια, αν μη τι άλλο , περίεργη στάση; Και  να  σε ενημερώσω ,αν δεν είδες, πως και οι άλλες  αδερφάδες  της, έχουν την ίδια συνταγή, όταν  αναφέρονται  σε παρεμφερή θέματα.  Διαλέγουν και βάζουν τέτοιες ακριβώς φωτογραφίες.
2. Εισαγγελέας δεν υπάρχει ούτε στη Κω; Δεν είναι καραμπινάτο έγκλημα ο ρατσισμός;

Απάντηση: 1. Δε λέμε τόσο καιρό κι εμείς εδώ πως  αυτό το πορνοέντυπο iefimerida  είναι η παλιά “Απογευματινή”; Αυτή την ώρα είναι η χειρότερη κι από τις  “αδερφάδες” της ,όπως λές. Εκείνες είναι ξεφωνημένες προνοφυλλάδες. Και το καυχώνται. Τούτη, το παίζει… σοβαρή. Ασχολείται τάχα και με πολιτικά ή κοινωνικά  θέματα (από ακροδεξιά πάντα γωνία) και καμουφλάρει μ΄ αυτό τον τρόπο την πραγματική της εικόνα που είναι καθαρά πορνογραφική, πέρα από κουτσομπόλα.

Και γιατί μόστραρε λες αυτή την εικόνα; Μα για τους σκουπιδοφάγους που μπαίνουν  στη χαβούζα της. Δεν είναι διαφορετικοί ετούτοι. Πρέπει να είσαι ντιπ ανώμαλος για να  περιφέρεσαι σε τέτοια λαγούμια.

2. ΄Οπως δεν υπάρχει εισαγγελέας πουθενά στην Ελλάδα,όταν  πρόκειται για ρατσιστικά εγκλήματα. Γιατί να υπάρχει στην Κω; Η Δικαοσύνη δε νομιμοποίησε μαζί με τους Ναζί και το ρατσισμό στον τόπο; Σιγά, τώρα που θα τους κυνηγήσει κιόλας.