ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Η Κίνα τα κατάφερε: Παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα το γουάν

Με τη δεύτερη προσπάθεια η Κίνα τα κατάφερε. Το εθνικό της νόμισμα, το γουάν, εντάχθηκε σήμερα στο λεγόμενο νομισματικό καλάθι του ΔΝΤ. Το καλάθι αυτό δημιουργήθηκε το 1969 από το ΔΝΤ ως ένα είδος τεχνητού νομίσματος για τους λογαριασμούς των κεντρικών τραπεζών και περιλάμβανε το δολάριο, το μάρκο, το γαλλικό φράγκο, τη λίρα και το γεν. Το μερίδιο που κατείχε το κάθε νόμισμα στο καλάθι αντιπροσώπευε την οικονομική ισχύ της αντίστοιχης χώρας. Πριν από 16 χρόνια το μάρκο και το φράγκο συγχωνεύθηκαν στο ευρώ. Με την ένταξη του γουάν σήμερα, η νομισματική οικογένεια του ΔΝΤ αποκτά για πρώτη φορά ένα νέο μέλος.

Το γουάν έχει πάντως εμφανείς διαφορές από τα υπόλοιπα νομίσματα, επισημαίνει ο Ρολφ Λανγκχάμερ, πρώην αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου. Όπως επισημαίνει, «τα άλλα τέσσερα νομίσματα, το δολάριο, το ευρώ, το γεν και η λίρα, έχουν διακυμάνσεις. Δεν υπάρχουν κρατικές παρεμβάσεις στις συναλλαγματικές τους ισοτιμίες».

Οι μεταρρυθμίσεις της Κίνας επιβραβεύθηκαν

Αντιθέτως, στην Κίνα η συναλλαγματική ισοτιμία του γουάν ελέγχεται στενά ενώ υπάρχουν και έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων. Παρόλα αυτά, κατά τον Χένινγκ Φέπελ, διευθυντή του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου, η απόφαση του ΔΝΤ για το γουάν είναι δικαιολογημένη. Όπως εξηγεί, «απεικονίζει τον αυξανόμενα σημαντικό ρόλο της Κίνας στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας. Είναι όμως επίσης και ένα είδος ενθάρρυνσης της Κίνας να συνεχίσει να εργάζεται ώστε το νόμισμά της να είναι μετατρέψιμο».

Η Κίνα έκανε τα προηγούμενα χρόνια μεγάλες προόδους στην κατεύθυνση της διεθνοποίησης του νομίσματός της. Το γουάν είναι πλέον το πιο πολυχρησιμοποιούμενο νόμισμα στις χρηματικές συναλλαγές στην Ασία. Η ένταξη του γουάν στο νομισματικό καλάθι του ΔΝΤ αποτελεί ένα είδος επιβράβευσης των κινεζικών χρηματοοικονομικών μεταρρυθμίσεων. Το μερίδιό του είναι 11% και το κατατάσσει στην τρίτη θέση πίσω από το δολάριο και το ευρώ, με το τελευταίο να υφίσταται τις μεγαλύτερες απώλειες, υποβαθμιζόμενο από 37% σε 31%.

Η ένταξη του γουάν στο παγκόσμιο νομισματικό καλάθι θα οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησής του. Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες θα αναβαθμίσουν τη θέση του στα νομισματικά τους αποθέματα. Ωστόσο, η πλήρης απελευθέρωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γουάν αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Πηγή: Deutsche Welle

Είναι η σωστή απόφαση. Αν δεν ειχε ληφθεί, θα επακολουθούσαν σοβαρές ανατροπές στο παγκόσμιο, οικονομικό  σύστημα.

Αυτό, όμως, αν εκληφθεί ως  κυβερνητική επιτυχία της απέραντης χώρας,  δεν έχει να κάνει με την τραγική, οικονομική  κατάσταση των Κινέζων,που ζουν  τον πλήρη ορισμό της λεγόμενης “κινεζοποίησης της εργασίας”. Μεροκάματα και μισθοί πείνας. Εργασιακά δικαιώματα  ανύπαρκτα.

Μια κόλαση για τον πληθυσμό είναι η Κίνα των δικτατόρων που την κυβερνούν εδώ και πολλά χρόνια.  Τρώνε τις “σάρκες” των Κινέζων, για να χτίσουν μια οικονομία σαθρή, χωρίς καμιά ελπίδα ουσιαστικής προόδου, που θα έχει αντίκτυπο στην καλυτέρευση  των συνθηκών της ζωής του Κινέζου.

Από την άλλη, έχουμε και τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ακτιβιστές συλλαμβάνονται, φυλακίζονται, βασανίζονται, φιμώνονται. Πραγματικό κολαστήριο εδώ και πολλά χρόνια αυτή η χώρα, που καμώνεται πως είναι…κομμουνιστική. Τί θράσος! Αυτό να ήταν ο κομμουνισμός!

 ___________________________________________________________

1. Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.
2. ΚΚΕ. ΤΟΣΟ  “ΜΙΚΡΟ”!
3. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ …ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ  ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ.
4. ΟΥΓΓΑΡΙΑ. Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ.
5. Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΚΑΙ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ.
1.Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για τον εξευτελισμό των 5 προσφυγόπουλων στο ΑΤ Ομόνοιας
Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για τον εξευτελισμό των 5 προσφυγόπουλων στο ΑΤ Ομόνοιας

Την παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας προκάλεσαν οι κατηγορίες για εξευτελισμό 5 προσφυγόπουλων από τη Συρία από αστυνομικούς του ΑΤ Ομονοίας, διότι είχαν πάνω τους πλαστικά όπλα που προορίζονταν για θεατρική παράσταση.

 

Οι γελοίες πτυχές αυτής της υπόθεσης δεν θα πρέπει να αποσπάσουν την προσοχή από την εξαιρετικά σοβαρή και βαθιά ανησυχητική φύση των κατηγοριών εναντίον οργάνων της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία κατηγορούνται ότι διέπραξαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος παιδιών υπό κράτηση κατά τη διάρκεια ελέγχου ταυτοποίησης», ανέφερε ο John Dalhuisen, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη.

«Εάν αυτές οι κατηγορίες για χτυπήματα και άλλες μορφές κακοποίησης αποδειχθούν αληθινές, οι ελληνικές αρχές οφείλουν να διασφαλίσουν ότι οι ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες θα διεξαχθούν όπως επιβάλλεται. Θα πρέπει να διερευνήσουν, επίσης, κατά πόσον ‘φυλετικός χαρακτηρισμός’ έπαιξε ρόλο στα κίνητρα αυτών των αστυνομικών να προκαλέσουν τέτοια κακοποίηση στα παιδιά».

«Η σοβαρότητα αυτών των κατηγοριών εναντίον της Αστυνομίας επιβάλλει εξονυχιστική διερεύνηση, και εάν αποδειχθούν αληθείς, πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες πρέπει να κινηθούν ενάντιον των αστυνομικών που φέρονται ως οι υπεύθυνοι», ανέφερε ο John Dalhuisen.

«Η Αστυνομία πρέπει να διασφαλίσει ότι περιστατικά όπως τα καταγγελόμενα εν προκειμένω πρέπει να μην συμβαίνουν ποτέ. To βασικό ερώτημα στο οποίο η Αστυνομία οφείλει να απαντήσει είναι το εξής: Θα συνέβαινε το ίδιο εάν πέντε ελληνόπουλα είχαν βρεθεί να έχουν μαζί τους παιχνίδια πλαστικά όπλα στο δρόμο στην Αθήνα;»

Η Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει πολυάριθμες μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών που καταγγέλουν κακοποίηση από την Ελληνική Αστυνομία τα τελευταία χρόνια.

Η ανάρτηση της δικηγόρου

Η κυρία Κούτρα είχε αναρτήσει μάλιστα το ακόλουθο ποστ στο Facebook:

“Στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, κατά το μεσημέρι, η αστυνομία σταμάτησε 5 παιδιά από τη Συρία, μεταξύ 9-14 χρονών, συνοδευόμενα από 2 ενήλικες, οι οποίοι περπάταγαν από τη σχολική κατάληψη όπου μένουν, στο κέντρο της Αθήνας, προς κοντινό πολιτιστικό χώρο, για να παρουσιάσουν θεατρική παράσταση σχετικά με τις ζωές τους στη Συρία. Μετέφεραν τις στολές τους σε πλαστική σακούλα -η στολή περιελάμβανε στολές και παιδικά πλαστικά όπλα, αυτά που αγοράζουμε στα σουπερμάρκετ. 4 αστυνομικοί τους σταμάτησαν στο δρόμο, τους ακινητοποίησαν και κάλεσαν ενισχύσεις, αναφέροντας ότι εντόπισαν “μια ένοπλη ομάδα”. Παρά το προφανές, από μια απλή ματιά, του αβάσιμου (αν όχι γελοίου) χαρακτήρα μιας τέτοιας “υπόθεσης”, δεκάδες αστυνομικοί έφτασαν και τους μετέφεραν σε αστυνομικό τμήμα.

Μεταφέρθηκαν τα παιδιά σε απομονωμένο δωμάτιο από 2 αστυνομικούς, όπου τους ζητήθηκε να γδυθούν τελείως, με διαδοχικές εντολές για κάθε ρούχο. Όταν 2 από αυτά αρνήθηκαν να βγάλουν τα εσώρουχα, η αστυνομία άσκησε σωματική βία εις βάρος τους, και κατόπιν ο ένας υπέκυψε και το αφαίρεσε, ενώ το άλλο συνέχισε να φέρνει αντιρρήσεις και του αφαιρέθηκε το εσώρουχο δια της βίας. Ένα 3ο παιδί επίσης υπέστη σωματική βία, το ανάγκασαν να σκύψει ενώ ήταν γυμνό και στους 4 ζητήθηκε να κάνουν στροφές ενώ ήσαν γυμνοί περισσότερο από μία φορά, για να έχουν οι αστυνομικού την ευκαιρία να έχουν μια καλή παρουσίαση και περιμετρική θέα στα σώματα και τα γενετικά όργανα των παιδιών.. Τους φώναζαν με λέξεις όπως “fuck” και “μαλάκα”. Το τελευταίο παιδί στη σειρά άρχισε να κλαίει και να ζητάει τη μητέρα του.

Οι άλλοι του συνέστησαν να γδυθεί, προκειμένου να μη ξυλοκοπηθεί και αυτό. Μετά, τους ζητήθηκε να ντυθούν και στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν με τη χρήση κινητού τηλεφώνου ενός αστυνομικού, ως ομάδα και το καθένα ξεχωριστά. Τα κινητά των παιδιών και τα υπάρχοντά τους κατασχέθηκαν de facto, εκτός οποιασδήποτε επίσημης διαδικασίας, και για ώρες δεν είχαν πρόσβαση σε αυτά. Παρέμειναν σε κατάσταση στέρησης της ελευθερίας για περισσότερο από 6 ώρες, ανάμεσα σε ενήλικες χρήστες ναρκωτικών και ποινικών προσαγόμενων. Όσο για νερό, τους συνέστησαν, όταν ικέτευσαν γι’αυτό, να πάνε να πιουν απευθείας από τη τουαλέτα του αστυνομικού τμήματος που ήταν αδύνατο να προσεγγισθεί λόγω της βρόμας και οσμής. Δεν τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους για να καλέσουν τους γονείς τους.

Αφότου απελευθερώθηκαν όλοι τους (με την μνεία ότι επρόκειτο περί “απλής προσαγωγής”), εθελοντές ξεκίνησαν να ζητούν τρόπους να καταγγελθεί η μεταχείρισή τους. Τους απέτρεψαν από την άμεση καταγγελία των συμβάντων. Γύρω στις 8μμ, οι γονείς και τα παιδιά επέστρεψαν στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενοι από δικηγόρο απαιτώντας να επιτραπεί να κατατεθεί μήνυση. Τους ζητήθηκε να πουν την ιστορία τους κατ’ επανάληψη σε διαφορετικούς αστυνομικούς, εκτός του τυπικού πλαισίου, παρ’όλες τις καταγγελίες της δικηγόρου.

Όταν επί τέλους ξεκίνησε να δίνεται κατάθεση, περίπου 2 ώρες αργότερα, μέσα σε διαρκή τηλεφωνήματα, την άφιξη και παρουσία ακόμη και του επικεφαλής της ασφάλειας της περιοχής που οδήγησε τις μαρτυρίες να σταματήσουν στη μέση της κατάθεσης, οι γονείς και τα παιδιά παραπέμφθηκαν σε διαφορετική υπηρεσία (από το αστυνομικό τμήμα στο τμήμα ασφαλείας). Αφού τους έκαναν να περιμένουν για άλλες 2 ώρες για να ξεκινήσει η μήνυση-κατάθεση, ενημερώθηκαν πως το Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ είχε αποφασιστεί να αναλάβει αυτή την υπόθεση, οπότε το παιδί που του είχε διακοπεί η κατάθεση έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή (ΓΑΔΑ). Εκεί, το παιδί του οποίου είχε διακοπεί η κατάθεση, οδηγήθηκε σε δωμάτιο με δύο αστυνομικούς και διερμηνέα του οποίου τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά στον γονέα και στη δικηγόρο, στους τελευταίους ζητήθηκε αυστηρά να περιμένουν έξω από το χώρο που βρισκόταν το παιδί. Το παιδί μπήκε σ’αυτό το δωμάτιο στις 1.23 πμ στις 28 Σεπτεμβρίου και βγήκε εξαντλημένο και χλωμό 3 ώρες αργότερα, στη διάρκεια του οποίου ο γονιός και η δικηγόρος δεν μπορούσαν να έχουν επαφή μαζί τους, παρ’όλα τα αιτήματά τους.

Στη συνέχεια, κλήθηκε από τον γονιό να δώσει κατάθεση, παρ’όλες τις διαμαρτυρίες πως το παιδί είχε υποστεί ψυχολογικά τραύματα και ήταν ξεθεωμένο (κόντευε 5 η ώρα τα ξημερώματα) και θα έπρεπε να φύγουν αμέσως. Αρνήθηκαν στο παιδί (δηλ.στη νομικό σύμβουλό του και στον γονιό του) πληροφορίες για το περιεχόμενο της κατάθεσής του. Αρνήθηκαν επίσης στη δικηγόρο αίτημα το παιδί να έχει επείγουσα αξιολόγηση από παιδοψυχολόγο πριν την κατάθεση, ώστε να αξιολογηθεί αν μπορεί να αντέξει να μείνει μόνος με αστυνομικούς, μόλις λίγες ώρες αφού έπεσε θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας με τέτοια ένταση.

Σε κάποιο σημείο, περισσότεροι αστυνομικοί εισήλθαν όπου ήταν το παιδί. Ρωτήσαμε ποιοι ήταν και γιατί επέτρεπαν σ’όλους αυτούς τους αστυνομικούς να μπουν, και πήραμε την απάντηση πως “εργάζονται εδώ”.

Αποκαλύφθηκε πως το παιδί ήρθε αντιμέτωπο, πρόσωπο με πρόσωπο, με τον δράστη των ειδεχθών εγκλημάτων που μόλις είχε υποστεί…

Το βρίσκω ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ πως παιδιά κουβαλώντας τις στολές τους και παιχνίδια αντιμετωπίστηκαν ως τρομοκράτες, ακριβώς επειδή τυχαίνει να είναι προσφυγόπουλα. Ένα δεκάχρονο “δυτικό” παιδί ποτέ δεν θα θεωρούνταν ύποπτο επειδή προχωρά στο δρόμο κρατώντας τη στολή του και ένα πανηγυριτζίδικο όπλο παιχνίδι. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ σε δημοκρατικές κοινωνίες παιδιά να υποβάλλονται σε γδύσιμο και να παρουσιάζουν τα γενετικά τους όργανα σε αστυνομικά όργανα, και να φωτογραφίζονται έξω από κάθε πλαίσιο νομιμότητος, από αυτούς που στη θεωρία έχουν τεθεί για να τους εξυπηρετούν και να τους προστατεύουν, ή να τους συνιστούν να πιουν νερό από βρωμερές τουαλέτες που χρησιμοποιούν οι χρήστες ναρκωτικών, όταν εκλιπαρούσαν για νερό. Το θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ το γεγονός ότι και ο γονιός του παιδιού ΚΑΙ η υπερασπίστρια, παραπλανήθηκαν και αγνοήθηκαν κατ’αυτόν τον τρόπο. Το βρίσκω ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ πως περαιτέρω θυματοποίηση του παιδιού έπαιρνε μέρος κάτω από τη μύτη της υπερασπιστή, ενώ την παραπλανούσαν για τη ταυτότητα των ατόμων που έμπαιναν στο χώρο όπου το παιδί και ο πατέρας έδιναν κατάθεση, και ενώ παραμελούσαν τελείως την ιδιότητά της ως υπερασπίστριας.

Το βρίσκω ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ πως μετά από τέτοιες ενέργειες, η εν λόγω αστυνομική υπηρεσία θα ζητούσε από τη δικηγόρο να “φέρει” (sic) τα άλλα παιδιά και τους γονείς τους να υποβληθούν σε ανάλογες “αισθητικές”. Το βρίσκω δύσκολο να πιστέψω πως αυτοί που επιμένουν για ώρες να ασκήσουν το θεμελιώδες δικαίωμα να καταθέσουν μήνυση αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν κατηγορούμενοι, ενώ ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος κατά παιδιών έμπαινε και έβγαινε ελεύθερα (το χώρο όπου το θύμα του προσπαθούσε να αρθρώσει αίτημα λογοδοσίας) αντί να συλληφθεί αμέσως, να ανακριθεί και να βρεθεί ενώπιον του αρμόδιου Δικαστή.

Κάτι είναι πραγματικά λάθος για την έκταση της εξουσίας κάποιων κρατικών αξιωματούχων που πιστεύουν ότι μπορούν να ασκούν πάνω στα παιδιά, την αντοχή τους και την καθεαυτή νοητική ακεραιότητα, σ’ένα φαινομενικά ανεξέλεγκτο πλαίσιο μη λογοδοσίας και ατιμωρησίας.

Αυτή η υπόθεση θα πρέπει να αποτελέσει ορόσημο για αυτή την κοινωνία.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι και οι σωματικές έρευνες θα πρέπει να διεξάγονται σύμφωνα με το εθνικό και το διεθνές δίκαιο, που απαγορεύει τις διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του εθνοτικού χαρακτηρισμού, κακομεταχείρισης και αυθαίρετης στέρησης της ελευθερίας. Θα πρέπει να λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για την ευαλωτότητα των παιδιών, και να διαφυλάσσουν την αξιοπρέπειά τους. Να εξασφαλισθεί ένας λειτουργικός, ανεξάρτητος, πρακτικός και αποτελεσματικός μηχανισμός καταγγελιών και λογοδοσίας για την αστυνομική αυθαιρεσία.

Ο περιορισμός των ανθρώπων σε αστυνομικά τμήματα για ώρες, χωρίς καμία λογική και εξατομικευμένη υποψία ποινικών παραπτωμάτων θα πρέπει να σταματήσει. ΤΩΡΑ.”

 Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, δεν είναι η εξαίρεση. Είναι ο κανόνας. Χιλιάδες τα όμοια περιστατικά. Η ελληνική αστυνομία έχει ναζιστικοποιηθεί. Το γράφουμε και το αποδεικνύουμε εδώ συνεχώς.   Σχεδόν το 40% των αστυνομικών είναι Χρυσαυγίτες. Τους προώθησε στο “σώμα” ο Μιχαλολιάκος, για να συμμετάσχουν, αυτοί πρώτοι,  στη μεγάλη σφαγή που προετοίμαζαν οι ναζιστές, ήδη από την εποχή της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Η δολοφονία εκείνη δεν ήταν μια παρορμητική, θυμική αντίδραση  δύο ακροδεξιών, όπως έτσι έχει περάσει στον κόσμο. Σε καμιά περίπτωση.΄Ηταν σχέδιο οργανωμένο και κατευθυνόμενο από το άντρο της εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκου. Οι δολοφόνοι του Αλέξη Γρηγορόπουλους είναι Ναζί. Το ίδιο όπως και οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα  αργότερα. Και οι δυο οργανωμένες  σε κάθε  λεπτομέρεια από το ναζιστικό,εγκληματικό μόρφωμα.

Είχε επενδύσει πολλά ο Μιχαλολικάος σ΄αυτές τις δολοφονίες.   Περίμενε πώς και πώς   την άτακτη χρεοκοπία  της χώρας. Την είχε σίγουρη και καλλιεργούσε το ανάλογο κλίμα. Μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα οργής και μίσους περίμενε. Εξαγριωμένα πλήθη με αφορμή αυτό το γεγονός, όταν  τα ΑΤΜ θα σταματούσαν να πληρώνουν,  θα  καίγανε   ξανά την Αθήνα .

Κι εκεί επάνω στο μεγάλο χαμό,θα είχαμε και άλλο, πολύ αίμα, με στόχο να εξαπλωθεί η αιματοχυσία . Πόνταρε σε έναν εμφύλιο ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του. ΄Εναν πόλεμο που θα τον ξεκινούσαν τα ΜΑΤ,οι δικοί του άνθρωποι στην Αστυνομία και θα τον ολοκλήρωνε ο στρατός. Αυτό ήταν το σχέδιο των επικεφαλής του ναζιστικού μορφώματος.

Δεν του βγήκε,όμως, το σενάριο και αρκέστηκε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη ΜΟΝΟ της δολοφονίας Φύσσα. ΄Οχι,όμως και του Γρηγορόπουλου . Αλλά,  ανεξάρτητα απ΄αυτό, τί  σημαίνει ,αλήθεια, αυτή η ορολογία; Πώς και γιατί η ανάληψη πολιτικής ευθύνης “αίρει το αξιόποινο της πράξης” και  “καθαρίζει” τη συμμετοχή στο εγκλημα ενός ηθικού αυτουργού; ΄Εχουμε νέο ποινικό δίκαιο και  δεν το γνωρίζουμε;

Και μπορεί μεν να μην τους κάθισε ο “εμφύλιος”, αλλά οι Χρυσαυγίτες παρέμειναν στην αστυνομία. Και  βλέπουμε πάλι σήμερα, με αφορμή την κακοποίηση των προσφυγόπουλων, πως παραμένουν η “πέμπτη φάλαγγα” στην καρδιά της ΕΛ.ΑΣ οι εγκάθετοι Μιχαλολιάκου. Και  όταν  τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία , δρουν αναλόγως και βγάζουν στη φόρα τα ρατσιστικά τους ένστικτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει προσωπικά να αναλάβει το έργο της  κάθαρσης της ελληνικής αστυνομίας. Είναι επιτακτική ανάγκη αυτό το έργο να γίνει  ΤΩΡΑ.

Αλλιώς, στις 60 δολοφονίες και τις 3.500 κακοποιήσεις με ρατσιστικά κίνητρα, θα προστίθενται οσημέραι και άλλα. ΄Ηρθε η ώρα για “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” στην  ΕΛ.ΑΣ. Θα τολμήσει ο  πρωθυπουργός;

2. «Πόρτα» σε Τσίπρα από τον δήμαρχο Καισαριανής -Στην τελετή παράδοσης του Σκοπευτηρίου στον δήμο
«Πόρτα» σε Τσίπρα από τον δήμαρχο Καισαριανής -Στην τελετή παράδοσης του Σκοπευτηρίου στον δήμο

 

Χωρίς τον δήμαρχο Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή η εκδήλωση για την απόδοση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στον δήμο και τους πολίτες για τα επόμενα 40 χρόνια.

Στην εκδήλωση θα είναι παρών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και αυτό ακριβώς ήταν που εξόργισε τον δήμαρχο, ο οποίος με επιστολή του στον υπουργό Επικρατείας λέει πως η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού και δεν του χαρίστηκε από κανέναν. Ο εκλεγμένος με το ΚΚΕ Ηλίας Σταμέλος αιτιολογεί τη στάση του να μην παρευρεθεί, τονίζοντας πως δεν θα πάρει μέρος σε μια εκδήλωση που η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει για την «εξιλέωσή της».

Τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είχε με μεγάλη πλειοψηφία αποφασίσει να μη συνδιοργανώσει με την κυβέρνηση την εν λόγω εκδήλωση.

 

Τόσο “μικρό” και μίζερο κατάντησε πια το ΚΚΕ;  Σε τέτοιους λεονταρισμούς εξαντλεί  την… επαναστατική του ορμή; Να δίνει εντολή σε έναν ανεγκέφαλο-“φυτό” δήμαρχο να σνομπάρει τον πρωθυπουργό της χώρας;

΄Ολοι έχουμε τις…διαφορές μας με τον Αλέξη Τσίπρα. Ουδείς στο παρελθόν έκανε σκληρότερη κριτική  από μας εδώ στις δημαγωγικές εποχές του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. ΄Ομως, “μικροί” δε γίναμε ποτέ.  Η Ιστορία δεν έχει τέτοια…πολυτέλεια.

Καλώς ή κακώς, ο Αλέξης Τσίρας είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας. Και όποιος σέβεται τη νομιμότητα και το Σύνταγμα, όποιος  βιώνει και καλλιεργεί τον πολιτικό πολτισμό, δεν μπορεί να δείχνει τέτοια  τιποτένια διαγωγή. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει το ΚΚΕ για να κρατήσει αυτό το 3 …κόμμα τόσο τοις εκατό του εκλογικού σώματος που λαμβάνει;

Αιδώς ,εκεί στα άδυτα του Περισσού!  Σεβαστείτε, τουλάχιστον,  το ιστορικό ΚΚΕ, που  δε διστάζετε να το ξευτιλίζετε με κάθε τρόπο. ΄Οπως ακριβώς με τούτη την…επαναστατική  απόφαση, που εντέλεστε να ακολουθήσει  ο  δήμαρχος Καισαριανής. Αιδώς!

3. Οκτώ στους δέκα Ελληνες δεν πληρώνουν εισιτήριο σε τρόλεϊ και λεωφορεία.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα έσοδα του ΟΣΥ για τον Αύγουστο ήταν 5,5 εκατ. ευρώ, την ώρα που η μισθοδοσία του ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ

Τουλάχιστον αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Ελλάδας, καθώς όπως φαίνεται και από τα νούμερα οκτώ στους δέκα επιβάτες τους, δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Σύμφωνα με τα όσα αναλύει η εφημερίδα Ημερησία, τα έσοδα του φετινού Αυγούστου, ήταν ακόμα λιγότερα και από τον περσινό, όπου υπήρχε ακόα φρέσκο το σοκ των capital controls. Μάλιστα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ενώ πέρσι τον Αύγουστο τα έσοδα του ΟΣΥ ανήλθαν στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, φέτος δεν ξεπέρασαν τα 5, την ώρα που η μισθοδοσία του οργανισμού ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Πρέπει να μην έχεις ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό, για να μη διαθέτεις  μέτρο σύγκρισης πολιτισμών και νοοτροπιών. Αυτό  που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους τζαμπατζήδες στα ΜΜΜ είναι (κι αυτό) ελληνική αποκλειστικότητα.

Σε Σουηδία, Γαλλία, Αγγλία,αλλά και Βουλγαρία, Τσεχία, Ρουμανία,σε όλες της χώρες της Ευρώπης, θεωρείται  εξευτελιστικό να σε πιάσουν χωρίς εισιτήριο σε ένα μέσο μεταφοράς. “Να ανοίξει η γη να σε καταπιεί”! Πέρα από το έλεγχο που είναι αυστηρότατος και οι ποινές εξοντωτικές, είναι περισσότερο  η εικόνα ενός τζαμπατζή ,που τον πιάνουν “ξεβράκωτο” μπροστά στους άλλους επιβάτες,οι οποίοι έχουν πληρώσει το δικό τους εισιτήριο. Στη χώρα μας  ο ξευτίλας  παριστάνει το …θύμα. Και βγάζει και …αντικρατικούς δεκάρικους!

Είναι θέμα νοοτροπίας, τελικά, χαρακτήρα, κοινωνικής συμπεριφοράς. Πρέπει να είσαι εντελώς  μικροπρεπής, για να κλέβεις το εισιτήριο. Και τάχα μου με πρόσχημα τη…φτώχεια ή την αντίληψη κάποιων μπαχαλάκηδων πως είσαι… εχθρός του κράτους, αν  δεν ακυρώνεις  εισιτήριο στο μετρό και το λεωφορείο.

Αν είναι  έτσι, γιατί στο ταμείο του “Βασιλόπουλου” πληρώνεις μέχρι δεκάρας ό,τι ψωνίζεις; Και  ξέρεις πολύ καλά πως σε κλέβει κανονικά η επιχείρηση με τις τιμές των προϊόντων που έχει στα ράφια.

Πες  καλύτερα, λοιπόν,  πως έτσι έχεις μάθει. Στο τζάμπα, τη λαμογιά, την παλιανθρωπιά.

Και γιατί “εμείς” οι δυο στους δέκα που απομείναμε συνειδητοποιημένοι πολίτες  και λογικοί, καταβάλουμε  το εισιτήριό μας, όταν μπαίνουμε στο λεωφορείο ή το μετρό; Μας  περισσεύουν μήπως;

Αλλά,όπως δεν κλέβουμε το εισιτήριο, δεν κλέβουμε ούτε την εφορία, ούτε τη θέση του άλλου με ανέντιμα, ρουσφετολογικά και αναξιοκρατικά  μέσα.΄Ολα είναι μια αλυσίδα, φίλε. Δε σε πστεύω ούτε με πείθεις πως κάνεις…πολιτικό αγώνα με το να μην πληρώνει εισιτήριο.  Απολίτικος και παρτάκιας είσαι.

Δε σε γουστάρουμε όσοι  έχουμε ακόμα “πέτσα” πολίτη.  Είσαι πρώτα ξευτίλας  και μετά απολίτικος. Τέλος με σας τους τζαμπατζήδες.

4. α.Ουγγαρία: Δημοψήφισμα κατά των μεταναστών -Αμηχανία στις Βρυξέλλες
β. ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Σε πανικό ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας: Καλεί τους πολίτες να πάνε στις κάλπες, την παραμονή του δημοψηφίσματος

Ο αλητήριος και προσφυγοφάγος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έχει περάσει τα “εσκαμμένα” εδώ και καιρό. Κανονικός Ναζί .Με τη βάστικα στην καρδιά αντί στο μπράτσο.

Και οι Ευρωπαίοι του “τρίζουν τα δόντια”, τάχα, αντί να του …τραβήξουν μια σβουριχτή να είναι όλη δικιά του.  Ας κλείσουν ΟΛΕΣ τις κάνουλες εισροής κεφαλαίων από την Ευρώπη στη χώρα και θα δει για πότε θα πάρει πόδι ο Ναζί.

Μιλάμε για ανθρώπους που βγήκαν από πόλεμο. Για μικρά παιδιά που δεν έχουν “πού την κεφαλήν κλίναι”. Τέτοια απανθρωπιά και διαστροφή πια αυτοί  οι Ούγγροι;

 

5. ΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΤΡΩΣΗ
Πολωνία: Στα μαύρα χιλιάδες διαδηλωτές κατά της ολικής απαγόρευσης της άμβλωσης
Φωτογραφία: REUTERS/Kacper Pempel

Χιλιάδες άνθρωποι ντυμένοι στα μαύρα διαδήλωσαν το Σάββατο μπροστά από το Κοινοβούλιο της Πολωνίας στη Βαρσοβία για να διαμαρτυρηθούν κατά του νομοσχεδίου που προβλέπει την απαγόρευση της άμβλωσης.

Η Πολωνία που κυβερνάται από τη συντηρητική καθολική Δεξιά, έχει μια νομοθεσίας που είναι ήδη από τις αυστηρότερες στην Ευρώπη, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

΄Αλλη ναζιστική κυβέρνηση αυτή της Πολωνίας   στην Ε.Ε. Αν κάποια τη συναγωνιζεται, είναι η Ουγγρική.

Τί έχουν πάθει αυτοί οι λαοί που ψηφίζουν ακροδεξιά στις συγκεκρμένες  χώρες; Και πού είναι τα δυνατά, λαϊκά κινήματα και οι πολιτικοί ακτιβιστές  εκεί ,για να  ανατρέψουν τις εγκληματικές αυτές κυβερνήσεις;

 Αν είχε γίνει στην “ορθόδοξη” Ελλάδα τέτοια κίνηση, αμφιβάλω αν σήμερα  θα υπήρχε όρθια…εκλησία. Να το δεχτούμε. Ιστορικά οι Ορθόδοξοι έχουν  καλύτερες επιδόσεις ανθρωπισμού  από τους Καθολικούς. Τα εγκλήματα και η τύφλα των Ρωμαιοκαθολικών δεν έχουν  ταίρι.