NEA KAI ΠΑΛΙΑ

ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Μαξίμου κατά δημοσκόπων – Τι προέβλεπαν, πόσο έξω έπεσαν
Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC

Μέτωπο με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ανοίγει το μέγαρο Μαξίμου. Σε άτυπο σημείωμά του καταγράφει αναλυτικά τις προβλέψεις συγκεκριμένων εταιρειών και το τελικό αποτέλεσμα από τις εκλογές και το δημοψήφισμα, για να καταδείξει ότι έπεσαν έξω.

Με τον τρόπο αυτό το Μαξίμου επιχειρεί να απαντήσει στις μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας – ανάμεσά τους και η τελευταία της «Αυγής» – που δείχνει την ΝΔ να προηγείτια σταθερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως σημειώνει το Μαξίμου:

Α. Στις τελευταίες εκλογές, στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε με άνετη διαφορά 7,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Αξίζει να θυμηθούμε τι έλεγαν οι σχετικές δημοσκοπήσεις και, μάλιστα, αυτές της τελευταίας στιγμής, οι οποίες κρίνονται ως προς την εγκυρότητά τους με βάση το τελικό αποτέλεσμα:

  • 11 Σεπτεμβρίου 2015:Δημοσκόπηση GPO (Θεοδωρικάκος/ MEGA)

Εκτίμηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,2%.

Σφάλμα: 7,3%

(Ο σημερινός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, το βράδυ των εκλογών, εξηγούσε στο MEGA ότι «ο κόσμος, για άλλη μια φορά, αποφάσισε τι θα ψηφίσει μπροστά στην κάλπη»)

  • 15 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση METRON ANALYSIS

Εκτίμηση: Ισοψηφία

Σφάλμα: 7,5%

  • 15 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση RASS

Εκτίμηση: Προβάδισμα ΝΔ κατά 0,5%

Σφάλμα: 8%

  • 16 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας (Μαρατζίδης/ ΣΚΑΙ)

Εκτίμηση: Προβάδισμα ΝΔ κατά 0,5%

Σφάλμα: 8%.

  • 18 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση RASS

Εκτίμηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,8%

Σφάλμα 6,7%

  • 18 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση MARC

Εκτίμηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,8%

Σφάλμα 6,7%

Β. Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις δημοσκοπήσεων στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, (νίκη του “OXI” με διαφορά 22.6 ποσοστιαίες μονάδες) οι προβλέψεις ήταν οι εξής:

  • 1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση MRB:

Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 0,4%

Σφάλμα 23%

  • 1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση GPO:

Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 0,4%

Σφάλμα 23%

  • 1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση ALCO (protothema.gr):

Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 0,6%

Σφάλμα 23,2%

  • 1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση Public Issue:

Εκτίμηση: Προβάδισμα του «OXI» κατά 0,5%

Σφάλμα 22,1%

  • 1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση ALCO (Έθνος):

Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 1,3%

Σφάλμα 23,9%

Γ. Τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα δεδομένα δεν είναι δυνατόν να παρακάμπτονται σε μια συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνεται η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων. Πολύ περισσότερο, όταν οι δημοσκοπήσεις, έγκυρες ή μη, με επιστημονικό ή λιγότερο επιστημονικό τρόπο διαμόρφωσης ερωτημάτων και επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος.

Πάρτε μια γεύση σήμερα για το περίφημο θέμα των “πέτσινων” δημοσκοπήσεων και τα υπόλοιπα τα λέμε αύριο.
 ________________________________________________________________
1.  ZOOTOPIA… I ELLAS!
 2.  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. “ΟΥΚ ΕΝΙ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΣ …”
  3.  ΑΡΙΣΤΕΡΟ. ΕΔΩ  ΤΟ ΚΑΛΟ  ΧΗΜΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΑ.
 4. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ…ΧΟΥΜΟΡ.
 5. ΙΖ’ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ… ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
6.  “ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ”.  ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ.
7. ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.
8. ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
9.  ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ: ” ΕΛΑΒΑΝ…”.
1. Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο -Νέα οργανογράμματα, κατάργηση κλάδων και μετατάξεις

 

 

Με νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προχωρά στη θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος κινητικότητας.

Με τη θεσμοθέτηση του κρατικού υπαλλήλου ανοίγει ο δρόμος για τη μετακίνηση των εργαζόμενων από τον έναν φορέα στον άλλο.

Η κινητικότητα και οι μετατάξεις θα φέρουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις  
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν ενοποιήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, με παράλληλη κατάργηση 1.040 κλάδων.

Μπορεί ,μεν,  να τα αλλάζουν όλα στο Δημόσιο, αλλά τη νοοτροπία του ΄Ελληνα δημοσίου υπαλλήλου, δεν πρόκειται να την αλλάξουν. Τεμπέλης, αδιάφορος, παρτάκιας, κουτοπόνηρος, αγενής. Για τα μόνα που νοιάζεται είναι ο μισθός και η προαγωγή. Τους φάγαμε και τους τρώμε συνέχεια στη μούρη.

Και με την ευκαιρία αφιερώνουμε το παραπάνω βιντεάκι στους απανταχού της επικράτειας (εικονιζομένους  εδώ)  δημοσίους υπαλλήλους. Κανονικά  με το Zootopia πρέπει να ξεκινά η πρόσληψη ενός δημοσίου υπαλλήλου και να είναι υποχρεωτικά τα σεμινάρια παρακολούθησης των μηνυμάτων  της ταινίας  από όλους τους παλιούς.

Με μια εικόνα και δυο ατάκες τα είπε όλα  ο Νικ.  Τί έμπνευση κι αυτή! (Από τα καλύτερα κινηματογραφικά έργα, κινούμενων σχεδίων που έχουμε δει).

 

 

2. Ξεκινάει η μετεγκατάσταση των προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα -Ποιοι θα φύγουν πρώτοι
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Nikos Libertas / SOOC

΄Επρεπε να έχει γίνει από καιρό αυτή η κίνηση. Αλλά μην τους στοιβάξετε πάλι τους ανθρώπους σαν να είναι ζώα. Στα καλύτερα,στα όπα-όπα να τους έχετε.

Είπαμε.  “Οὐκ ἔνι ῞Ελλην καὶ ᾿Ιουδαῖος, περιτομὴ καὶ ἀκροβυστία, βάρβαρος, Σκύθης, δοῦλος … ΄Απαντες έν εσμέν”.  Πάρτε το χαμπάρι Ελληνάρες.

3. Οργή Τσίπρα για τα χημικά στους συνταξιούχους -Επικοινωνία με Τόσκα
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Η ενέργεια των ΜΑΤ, προφανώς μετά από εντολή ανωτέρου τους, να ψεκάσουν με χημικά τους συνταξιούχους προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και του εξέφρασε την ενόχλησή του για το περιστατικό.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Τόσκα να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Μα γιατί διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι; Ποιοί έκαναν το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση; ΄Οχι, πάντως, εμείς οι… “από την απ΄έξω”.

Και στο κάτω -κάτω, με “αριστερά” χημικά τους   ψέκασαν. ΄Αλλα αυτά και άλλα τα “δεξιά”. Τα πρώτα δεν είναι λυγμένα. Οι άλλοι ό,τι είχαν για πέταμα, μας το πετάγαν στο κεφάλι  παλιότερα ,όταν ήταν εκείνοι  στα πράγματα κι εμείς στους…δρόμους.

4. Θεοδωράκης για Κατρούγκαλο: Πληροφορίες ότι εθεάθη με στολή ΜΑΤ να ψεκάζει συνταξιούχους διαψεύδονται
Φωτογραφία: Eurokinissi/Αλέξανδρος Ζωντανός

Δημοσιογραφικό …χούμορ Θεοδωράκη. “Παγοδρόμιο” φτιάχνουν αυτοί οι άνθρωποι εκεί στη συντεχνία των “ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του”. Ε,ναι. “Μητροκτόνοι”  και με χιούμορ δε γίνεται!

5. Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΖ’ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Ιερώνυμος στους βουλευτές: Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη
Φωτογραφία: SOOC

Σε ποιο άλλο κράτος, σε ποια “δημοκρατική” πολιτεία γίνονται τέτοια καραγκιοζιλίκια στο παρλαμέντο τους;  Α, ναι. Στο Ιράκ,το Ιράν,το  ISIS. Θα ισχυριστούν, βέβαια, πως αυτά είναι θεοκρατικά και όχι δημοκρατικά καθεστώτα. Μωρέ τί μας λέτε; “Μια εικόνα”, παραπάνω, “χίλιες λέξεις”.

6. Τουρκία: Συνελήφθη ο αδελφός του Γκιουλέν -Στη Σμύρνη
Πηγή εικόνας: yenisafak.com

Για να δείτε που  ο “Σουλτάνος” σε λίγο  θα συλλάβει και την…οικογένειά του. Στο τέλος θα βάλει μέσα και τον… εαυτό του. ΄Εχει τρελαθεί εντελώς το άτομο. Κατατρύχεται από σύνδρομο καταδίωξης. Βλέπει παντού εχθρούς. Τί μαρτύριο και τούτο για δαύτον.

7. Σόιμπλε: Να φτιάξουμε ένα «γερμανικό Ισλάμ» -Φιλελεύθερο και ανεκτικό
Σόιμπλε: Να φτιάξουμε ένα «γερμανικό Ισλάμ» -Φιλελεύθερο και ανεκτικό

Να φτιάξετε καλύτερα, αν μπορείτε πολίτες χωρίς θρησκείες και άλλες “ταυτότητες”. Καταργήστε ΟΛΕΣ τις ταυτότητες και θα δείτε για πότε ο κόσμος θα γίνει ΕΝΑ και θα ΑΛΛΑΞΕΙ. ΄Οσο υπάρχουν- ισμοί,  φυλές, έθνη, χρώματα, γλώσσες, θρησκείες, δεν μπορείτε να σταματήσετε τον πόλεμο, την ανισότητα,τη φτώχεια,το έγκλημα.

Αν δεν μπορείτε (που δεν μπορείτε),αφήστε σε μας να το κάνουμε που  και μπορούμε και θέλουμε.

8. Ο Γιάννης Πλούταρχος έχασε πάρα πολλά κιλά -Δείτε τη διατροφή που κάνει
Ο Γιάννης Πλούταρχος έχασε πάρα πολλά κιλά -Δείτε τη διατροφή που κάνει [βίντεο]

Εδώ και έξι μήνες σταμάτησε να τρώει κρέας, έγινε χορτοφάγος. Είχε κάνει μία αποτοξίνωση, είδε ότι του ταίριαζε και ακολούθησε συγκεκριμένη διατροφή.

«Οι καλλιτέχνες, αλλά και όλοι οι άνθρωποι πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας. Εχω γίνει χορτοφάγος και έχω βρει την υγειά μου. Ξεκίνησα με μια αποτοξίνωση και συνέχισα. Φρούτα, λαχανικά, όσπρια, αυτή είναι η διατροφή μου», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής.

Δεν υπάρχει καλύτερη ,όχι απλά υγιεινή, αλλά και νοστιμότερη , διατροφή από τη “χορτοφαγία”. Βέβαια, με προϊόντα βιολογικά. Αλλιώς, αν είναι να τρως τις πατάτες και τα μήλα, που σου πουλάνε στις λαϊκές  οι ΄Ελληνες “αγρότες” τίγκα στα σκληρά φυτοφάρμακα, καλύτερα να μην τα βάλεις στο στόμα σου. Είναι 100% εγγύηση για καρκίνους, καρδιές εγκεφαλικά. Δολοφόνοι οι παλιάνθρωποι.

Τη βιολογική, χορτοφαγική διατροφή, την  ακολουθούμε συναπτές δεκαετίες και  έχουμε εξασφαλίσει ως τώρα…εφηβική υγεία. Φυσικά,  χωρίς τσιγάρα και πιοτά.

“Μεσογειακή διατροφή” να την πούμε καλύτερα. Που σημαίνει πως η “χορτοφαγία” δεν είναι… θρησκεία, όπως την έχουν κάποιοι καταντήσει. “Υποχονδρία” είναι, αν αρνείσαι, για παράδειγμα,  να δοκιμάσεις κι ένα… μεζέ (αραιά και που) ή (απαραίτητα)   ψάρι.

Ο Οργανισμός χρειάζεται ΟΛΕΣ τις τροφές, αλλά με μέτρο.  Ειδικά στο κρέας και τις “άσπρες” (επεξεργασμένες) τροφές.  Να μην ξεχνάμε πως η αυστηρή χορτοφαγία μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη της βιταμίνης B12, που είναι λίαν απαραίτητη για πολλούς λόγους (ακόμα και ψυχικής υγείας) στον οργανισμό του ανθρώπου.

“Μέτρον άριστον”, όπως η σοφή ελληνική αρχαιότητα απεφάνθη.

9. Ο 98% ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Πλήγμα για Ορμπάν: Η μεγάλη αποχή ακύρωσε το «Οχι» του δημοψήφισματος στην Ουγγαρία
EPA/Zsolt Szigetvary HUNGARY OUT

Ακόμα και τώρα οι φυλλάδες από…στρατευμένη  ταχύτητα- έξη, μιλάνε για το ..98% των Ούγγρων που είπε ΟΧΙ. Στην κορυφή της είδησης ,μάλιστα,το ποσοστό αυτό.  Και όχι εκείνο της αποχής. Για να μείνει, να εντυπωθεί φυσικά.

Με τίποτα δε  θέλουν να συμμορφωθούν με  την αλήθεια, να αρθρώσουν την ορθή  φράση , που στη συγκεκριμένη περίπτωση στο δημοφήφισμα των Ούγγρων, διατυπώνεται ως το  “98% επί των ψηφισάντων”.  Πόσες φορές κράξαμε τους δικούς μας “Νικολακόπουλους-Χατζηνικολάου”, που  αρνούνται χρόνια να συμμορφωθούν. Δεν την πάνε την αλήθεια τα άτομα. Τη μισούν οι δημοσιογράφοι.΄Εχουν διαστροφική σχέση-έλξη με το ψέμα.

Δεν είναι, επομένως, τυχαίο που εγκαταστάθηκε μόνιμα πια στο μυαλό του κόσμου, μετά από τέτοια και τόση επανάληψη-πλύση εγκεφάλου,  η εξής ατάκα τις νύχτες που παρουσιάζουνε τα επιτελεία των…εκλογολόγων τα αποτελέσματα των εκλογών:  “΄Ελαβαν. Πρώτο κόμμα 40%”. Κι αυτό σήμαινε (και  αυτό ήθελαν να μείνει)  πως το πρώτο κόμμα έλαβε σχεδόν 4 εκατομμύρια ψήφους, αφού το εκλογικό σώμα είναι 10 εκατομμύρια!

Η αλήθεια, βέβαια, που δε θέλουν ποτέ τα δημοσιογραφικά πιθηκάκια να περάσει, είναι πως το “όποιο” πρώτο κόμμα, έλαβε   1.500.000 ψήφους,αφού  σχεδόν οι μισοί εκλογείς δεν πήγαν να ψηφίσουν.  Η ΑΠΟΧΗ είναι καρφί στο μάτι τους. Δεν την πάνε με τίποτα. Γιατί όσο ο κόσμος δεν πάει στις κάλπες να ψηφίσει, τόσο  οι εξουσίες,μεταξύ αυτών και η…τέταρτη, χάνουν σε “κύρος” και σοβαροφένεια. Πώς το λέγαμε παλιότερα; Αλήτες,φασίστες δημοσιογράφοι!