ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Για πρώτη φορά στο φως: Ο Αρης Βελουχιώτης χωρίς μούσι, με καπέλο και γραβάτα
Για πρώτη φορά στο φως: Ο Αρης Βελουχιώτης χωρίς μούσι, με καπέλο και γραβάτα [εικόνες]

το φως της δημοσιότητας έρχονται ντοκουμέντα και αδημοσίευτες φωτογραφίες του Αρη Βελουχιώτη, που περιλαμβάνονται στον φάκελο που είχε δημιουργήσει η Ασφάλεια και ο οποίος σήμερα βρίσκεται στα αρχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τα ντοκουμέντα φέρνει στο φως η εφημερίδα Realnews. Στις φωτογραφίες για πρώτη φορά απεικονίζεται ο Θανάσης Κλάρας, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, με κοστούμι, γραβάτα και καπέλο, φρεσκοξυρισμένος που σε τίποτα δεν θυμίζει τον αντάρτη με τη γενειάδα και τα μακριά μαλλιά.

Στον φάκελο του Αρη Βελουχιώτη εμπεριέχονται πολλά έγγραφα έως την εκτέλεσή του. Σε ένα από αυτά με τίτλο «Κομμουνιστής» σημειώνεται: «Κλάρας ή Αναστασιάδης, ή Δημητριάδης Ευθύμιος, ή Αθανάσιος του Δημητρίου. Εκ Λαμίας ετών 30-33, συντάκτης Ριζοσπάστου, ανάστημα 1,65, αδύνατος χρώμα σιτόχρουν, κατώκει Κλεισόβης 8 ή 41 ή Σωκράτους 49, κατηγορούμενος επί παραβάσει του Α.Ν. 117 και μεταχθείς εις το ενταύθα Πλημμελειοδικείον (Αθηνών) την 5-6-1937 απέδρασεν μετ’ άλλων 6 συγκατηγορουμένων του εκ του κρατητηρίου του δικαστηρίου». Αξίζει να σημειωθεί ότι το έγγραφο αρχειοθετήθηκε στον φάκελο του Αρη Βελουχιώτη στις 15-4-1938.

Σε άλλο έγγραφο της Γενικής Ασφάλειας Πειραιώς αναφέρονται τα εξής με τίτλο «Κομμουνιστής δημοσιογράφος της κομμουνιστικής εφημερίδος Ριζοσπάστης»:
«22/5/30: Συνελήφθη εντός της Εργατικής Λέσχης Αθηνών, ένθα έλαβε χώραν συγκέντρωσις των δρώντων κομμουνιστών προς εκλογήν αντιπροσώπων διά την Μόσχαν. Παραπεμφθείς εις το αυτοφ. Πλημ/κείον επί αδίκω επιθέσει, κατεδικάσθη εις φυλάκισιν 2 μηνών.

12/10/30: Συνελήφθη εις εξέδραν Ν. Φαλήρου, διότι τυγχάνων επί κεφαλής πολλών κομμουνιστών ήθελον ν’ ανέλθωσι επί των εις Ν. Φάληρον ελλιμενισμένων σοβιετικών πολεμικών πλοίων ίνα χαιρετίσωσι τους Ρώσσους ναύτας.

Νοέμβριος 1930: Συνελήφθη τον Ν/βριον 1930 διότι έλαβε μέρος εις απαγορευθείσαν κομμουνιστικήν συγκέντρωσιν. Παραπεμφθείς εις δίκην, κατεδικάσθη εις φυλάκισιν ενός έτους.

5/6/37: Εκτίων ποινήν φυλακίσεως εις Φυλακάς  Αιγίνης και μεταφερθείς συνοδεία εις Πρωτοδικείον Αθηνών, ίνα δικασθή, απέδρασεν εκ της αιθούσης τούτου την 10.30 ώραν μετ’ άλλων κομμουνιστών».

Ο γεμάτος με ιστορικά ντοκουμέντα φάκελος του Αρη Βελουχιώτη βρίσκεται ανάμεσα στους 2.120 ατομικούς φακέλους «πολιτικών φρονημάτων» που διασώθηκαν από την καταστροφή του 1989 και φυλάσσονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πάρα πολλοί συγγενείς έχουν απευθύνει αιτήματα στο υπουργείο ζητώντας να λάβουν γνώση των φακέλων, που είχαν μείνει τόσα χρόνια «θαμμένοι». Το υπουργείο, υπό την επιτήρηση του υπουργού Νίκου Τόσκα, έχει ένα ιδιαίτερα οργανωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση των φακέλων αυτών, το οποίο αναμένεται πολύ σύντομα να υλοποιηθεί.

Αυτό το τεράστιο και αναντικατάστατο υλικό στερήθηκε η Ιστορία. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Χαρίλαος Φλωράκης,  Λεωνίδας Κύρκος, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Φώτης Κουβέλης είναι   οι εκτελεστές της Ιστορίας. Και φυσικά συνένοχη όλη εκείνη η αισχρή συγκυβέρνηση του “βρώμικου ’89”.

Διέπραξαν «έγκλημα καθοσίωσης». Βίασαν οι αισχροί και πανάθλιοι πολιτικάντηδες την επιστήμη της Ιστορίας. Ατιμωρητί ακόμα.

____________________________________________________________________

1. ΚΑΙ “ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ” ΚΑΙ …ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ.
2. ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΕΙΣ Π. ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ.
3. ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ. ΕΝΑΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ…ΣΑΜΟΥΡΑΪ
4. ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ
5.”ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ”. ΜΩΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ…ΜΟ(Ω)ΡΟΠΟΥΛΟΥ.

 

1. ΕΓΩ ΕΔΩ ΔΙΝΩ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»
Ερντογάν: Τα νησιά στο ανατολικό Αιγαίο ήταν δικά μας, γιατί ενοχλούνται;

Ερντογάν: Τα νησιά στο ανατολικό Αιγαίο ήταν δικά μας, γιατί ενοχλούνται;

Και με ποια ιδιότητα ,Σουλτάνε μου, εσύ παρα-δίνεις μαθήματα Ιστορίας; Από πότε οι φορείς της εξουσίας  αυτοανακηρύχτηκαν και σε ειδήμονες ιστορικούς;

Αν μπορείς να παραδίνεις μαθήματα είναι μόνο αυτά της χαλκευμένης, εθνικιστικής υστερίας  σου.  Της επιστήμης της Ιστορίας, ΠΟΤΕ!

Κι αν είναι δικά σου, αφέντη μου, τα νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο και μια και πιστεύεις στο εθνικό, κληρονομικό δίκαιο, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να γυρίσει στη  συνθήκη των Σεβρών. Για να μην πούμε πως της …ανήκει η μισή υφήλιος, έτσι και βάλουμε κάτω και τις κτήσεις του Μακεδόνα βασιλιά Αλέξανδρου.

Βεβαίως, ούτε λέξη δεν πιστεύουμε απ΄αυτά. Αλλά στον παλαβό, οφείλεις να απαντάς με παλαβομάρες. Τίποτα δεν ανήκει σε κανέναν. Η γη ανήκει σε όλους ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, καταγωγή. Δεν υπάρχουν σύνορα, έθνη, κράτη.

Μια μέρα, όταν οι άνθρωποι θα ζουν χωρίς σύνορα, θα ανατριχιάζουν, όταν θα ανασύρουν από τις μνήμες των αρχείων τους ,κουβέντες ,απειλές και εθνικισμούς σαν αυτά που ο “Σουλτάνος” τελευταία, για να αποπροσανατολίσει τον τούρκικο λαό από τα εσωτερικά προβλήματα, βγαίνει συνεχώς και τσαμπουνάει.

 Επί τέλους! Ας σταματήσει αυτό το εθνικιστικό ντελίριο. Δε θα του βγει σε καλό.

2. Αντώναρος υπέρ Πολύδωρα: Είναι έντιμος και πατριώτης, με μεγάλη πολιτική πείρα
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ευάγγελος Αντώναρος. Είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή που προκάλεσε τη χρεοκοπία.

Κι αντί να είναι φυλακή ισοβίως, ξεκοκαλίζει τη σύνταξη από τα δικά μας λεφτά και εκθειάζει τις…αρετές του  κρυπτο- Ναζί  Βύρωνα  Πολύδωρα.

Ελλας, Ελλάς της πλάκας και της λαμογιάς!

3.  «ΕΙΜΑΙ ΣΑΜΟΥΡΑΪ, ΦΕΥΓΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ»
Πολύδωρας για την αντίδραση της ΝΔ: Στεναχωρήθηκα πολύ -Θέλουν να με εξορίσουν ή να με σκοτώσουν;
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Βύρωνα, δεν είσαι Σαμουράι.΄Ενας παλαβός και γραφικός τύπος  είσαι. Τίποτα περισσότερο.

Και όχι .Εμείς δε εξορίζουμε ούτε σκοτώνουμε. ΄Οταν, όπως είπαμε, αποκατασταθεί ο πολιτικός πολτισμός αυτής της χώρας, θα δικαστείς και ελπίζουμε να  περάσεις τα υπόλοιπα χρόνια της ένοχης ζωής σου στη φυλακή. Είσαι ηθικός αυτουργός της δολοφονίας  60 αθώων θυμάτων της πυρκαγιών, που έκαψαν την Ολυμπία του 2007 και φυσικά   συνυπεύθυνος  της  χρεοκοπίας της χώρας.

4. α. Φίλης για Πολύδωρα: Δεν επιλέγουμε κομματικά αλλά αξιοκρατικά
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
β. Παπαδημούλης για Πολύδωρα: Είναι πολύ δεξιός αλλά έντιμος
Παπαδημούλης για Πολύδωρα: Είναι πολύ δεξιός αλλά έντιμος

“΄Εχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια” .Ούτε τι λένε ούτε τί κάνουν ξέρουν.΄Οσο νωρίτερα αποχωρήσουν, τόσο καλύτερα για όλους μας (και για εκείνους).

 

5. Αντωνία Μοροπούλου: Η εμπειρία είναι συγκλονιστική. Ο τάφος του Ιησού εκπέμπει μήνυμα Ανάστασης και ελπίδας

Η ταφική πλάκα στον Πανάγιο Τάφο (DUSAN VRANIC, AP FOR NATIONAL GEOGRAPHIC)

Η επικεφαλής των επιστημόνων του ΕΜΠ που αποκάλυψαν την “ταφική πλάκα” του Ιησού στον Ναό του Παναγίου Τάφου μιλά για την εμπειρία τους

 

Αυτή την αισχρή κυρία που ασελγεί στην  Ιστορία και την Αρχαιολογία,  κάτι ξέρανε που την είπανε…Μοροπούλου (Μωροπούλου στην ορθογραφική και νοηματική αποκατάσταση του επωνύμου)!