ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

1. Πούτιν: Φυσιολογικό να θέλει ο Τραμπ να ενισχύσει τα πυρηνικά των ΗΠΑ
Φωτογραφία: ΑP

“Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι”. ΄Ιδια πάστα και οι δυο πανάθλιοι  τύραννοι. Τάλε κουάλε.

Θα πέσουν σύντομα .Πρωτύτερα, όμως ,θα κυλήσει και άλλο αίμα εξαιτίας τους. Αίμα αθώων.

Το τέλος ΟΛΩΝ των τυράννων είναι προδιαγεγραμμένο. Και μάλιστα επονείδιστο και επώδυνο. Ιστορική μαρτυρία.

Αφιερωμένο το ποίημα του Γ. Σεφέρη στους τυράννους της Αμερικής και της Ρωσίας:

«Επί ασπαλάθων …»

Ήταν ωραίο το Σούνιο τη μέρα εκείνη του Ευαγγελισμού
πάλι με την άνοιξη.
Λιγοστά πράσινα φύλλα γύρω στις σκουριασμένες πέτρες
το κόκκινο χώμα κι ασπάλαθοι
δείχνοντας έτοιμα τα μεγάλα τους βελόνια
και τους κίτρινους ανθούς.
Απόμακρα οι αρχαίες κολόνες, χορδές μιας άρπας αντηχούν ακόμη …
Γαλήνη.
– Τι μπορεί να μου θύμισε τον Αρδιαίο εκείνον;
Μια λέξη στον Πλάτωνα θαρρώ, χαμένη στου μυαλού τ’ αυλάκια·
τ’ όνομα του κίτρινου θάμνου
δεν άλλαξε από εκείνους τους καιρούς.
Το βράδυ βρήκα την περικοπή:
«Τον έδεσαν χειροπόδαρα» μας λέει
«τον έριξαν χάμω και τον έγδαραν
τον έσυραν παράμερα τον καταξέσκισαν
απάνω στους αγκαθερούς ασπάλαθους
και πήγαν και τον πέταξαν στον Τάρταρο, κουρέλι».
Έτσι στον κάτω κόσμο πλέρωνε τα κρίματά του
ο Παμφύλιος Αρδιαίος ο πανάθλιος Τύραννος.

 

2. ΟΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ
Πάρτι διαζυγίων, η μόδα ήρθε και στην Ελλάδα -Μακάβριες τούρτες και βωμολοχίες

 

Πάρτι διαζυγίων, η μόδα ήρθε και στην Ελλάδα -Μακάβριες τούρτες και βωμολοχίες

 

 

 

 

 

Ο Jeff Becerra και η Michelle Mahoney μετά από 24 χρόνια γάμου αποφάσισαν να χωρίσουν και θέλοντας να δείξουν ότι ο ένας δεν τρέφει αρνητικά συναισθήματα για τον άλλον οργάνωσαν ένα μεγάλο πάρτυ μαζί, με όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα, με προετοιμασίες που κράτησαν για δύο μήνες.

 

Οι αφύσικοι θεσμοί κάνουν παράλογους, απαίσιους, κακούς, και γραφικούς  όσους τους εμπιστεύονται  και τους ακολουθούν. Ο γάμος είναι αφύσικη πράξη. Για χίλιους λόγους και όχι μόνο γιατί επιβάλει την αφύσικη μονογαμία. Προπαντός για τα θύματα της οικογένειας, παντρεμένων και διαζευγμένων: Τα παιδιά.

_________________________________________________________________

1. Οι «δεσμοί» του Τυνήσιου μακελάρη με την Ιταλία -Πέρασε τριάμιση χρόνια σε έξι διαφορετικές φυλακές
Οι «δεσμοί» του Τυνήσιου μακελάρη με την Ιταλία -Πέρασε τριάμιση χρόνια σε έξι διαφορετικές φυλακές

 

Μακρά προϊοστορία με την Ιταλία έχει ο φερόμενος ως τρομοκράτης του Βερολίνου που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στο Μιλάνο.

Ο Ανίς Αμρί, σύμφωνα με τον Guardian, έφτασε εκεί το 2011 μαζί με δεκάδες χιλιάδες άλλους Τυνήσιους που πήγαν στην Ιταλία κατά τη διάρκεια της Αραβικής Ανοιξης.

Πέρασε τριάμιση χρόνια σε έξι διαφορετικές φυλακές στη Σικελία επειδή- μεταξύ άλλων- έβαλε πυρκαγιά σε κέντρο προσφύγων. Δύο από τους αδελφούς Amri του, Ουαλίντ και Abdelkader, δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι μπορεί να έχει ριζοσπαστικοποιηθεί από  ισλαμιστές, όσο βρισκόταν στις φυλακές της Ιταλίας.

Οι ιταλικές αρχές έχουν δηλώσει ότι ο ο Αμρί ήταν ένας προβληματικός τρόφιμος των φυλακών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι είχε επανειλημμένα προειδοποίησε και να μεταφερθούν μεταξύ Σικελίας φυλακές για την κακή συμπεριφορά. Σύμφωνα με τα αρχεία των φυλακών τρομοκρατούσε άλλος τροφίμους και πυροδοτούσε εξεγέρσεις.

“Βίος και πολιτεία” το τέρας. Ναζί.΄Εβαλε φωτιά σε καταυλισμό προσφύγων!

Και μόλις αποφυλακίστηκε, άφησαν  έναν εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερος. Επειδή ακριβώς ήταν Ναζί, ρατσιστής. Αν ήταν ακροαριστερός τρομοκράτης, όμως, θα τον είχαν από κοντά και μπουζουριάσει,μάλιστα,  με το πρώτο  στραβοπάτημα.

΄Ετσι εξηγούνται πολλά. Και προπαντός πώς ένα τόσο επικίνδυνο άτομο ,αντί να βρίσκεται μονίμως “πίσω από τα σίδερα”,  τον άφησαν να θερίσει τόσο κόσμο. Αθώους  και ανυποψίαστους συνανθρώπους μας.

 

2.Τη λίστα (Top 10) με τα δέκα σημαντικότερα επιτεύγματα του 2016 συμπληρώνουν:
  • Η ανακάλυψη από τους αστρονόμους ενός μικρού εξωπλανήτη που μοιάζει με τη Γη, γύρω από το κοντινότερο άστρο, τον Εγγύτατο του Κενταύρου.
  • Η θριαμβευτική νίκη στη Ν. Κορέα του υπολογιστή AlphaGo της DeepMind (θυγατρικής της Google) επί του Νο 2 στον κόσμο παίκτη του πολύ δύσκολου επιτραπέζιου παιγνιδιού Go, δείχνοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο έξυπνη.
  • Το ξανάνιωμα και η επέκταση της ζωής τρωκτικών μέσω κυτταρικών και γενετικών επεμβάσεων, δείχνοντας ότι η γήρανση μπορεί να αναστραφεί, τουλάχιστον εν μέρει.
  • Η ανακάλυψη ότι (και) οι μεγάλοι πίθηκοι έχουν μια ικανότητα που έως τώρα θεωρείτο αποκλειστικά ανθρώπινο προνόμιο: να «διαβάζουν» το μυαλό των άλλων, κατανοώντας τις επιθυμίες και τις προθέσεις τους.
  • Η δημιουργία πρωτεϊνών που δεν υπάρχουν στη φύση, κάτι που ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και νέων υλικών.
  • Η ανάπτυξη από Ιάπωνες επιστήμονες, εμβρύων τρωκτικών από ωάρια που είχαν δημιουργηθεί στο εργαστήριο, δίνοντας νέο νόημα στον όρο «μωρά του σωλήνα» και ανοίγοντας τον δρόμο για την μελλοντική δημιουργία ανθρωπίνων ωαρίων κατά παραγγελία.
  • Η ανακάλυψη, μετά από γενετικές αναλύσεις, ότι ένα μοναδικό κύμα μεταναστεύσεων των προγόνων μας από την Αφρική, πριν περίπου 70.000 χρόνια ήταν αρκετό για να «κατακτήσει» ο Homo sapiens όλη σχεδόν τη Γη.
  • Η δημιουργία από τη βρετανική εταιρεία Oxford Nanopore Technologies μιας φορητής συσκευής αλληλούχισης του γονιδιώματος, η οποία επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη ανάγνωση του DNA.
  • Η δημιουργία του πρώτου φακού από μετα-υλικά, που χρησιμοποιεί το πλήρες φάσμα του ορατού φωτός, είναι φθηνός, ελαφρύς και λεπτός και μπορεί να φέρει επανάσταση σε μικροσκόπια και κάμερες.

“Κάθε χρόνο και καλύτερα”. ΄Εστω και τόσο αργά. Δεν έχει την ικανότητα και την  ταχύτητα που θα έπρεπε η τεχνολογία, για νέα επιτεύγματα  . Βαδίζει  με “βήμα χελώνας”  τόσους αιώνες.

Σήμερα,βέβαια,  είμαστε σε καλύτερη θέση και τουλάχιστον δεν είναι πια ελπίδα και ευχή, αλλά σιγουριά  πως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι το πιο σοβαρό και ουσιαστικό επίτευγμα της επιστήμης όλων των αιώνων. Το περιμένουμε εναγωνίως, έστω και αν εμείς δε θα δούμε  το μεγάλο  θαύμα που θα εξελιχθεί μπροστά  στα μάτια των γενιών του Μέλλλοντος.

3. Ο Κατσούλας ήταν κτηνοτρόφος και ζαχαροπλάστης μέσα στη φυλακή
Φωτογραφία: Eurokinissi

 

O «εγκέφαλος» των σατανιστών της Παλλήνης Ασημάκης Κατσούλας αφέθηκε ελεύθερος πριν μερικές μέρες από τις φυλακές Αγιάς Χανίων.

Hταν ο τελευταίος εκ των σατανιστών που βρισκόταν στη φυλακή, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχαν αφεθεί ελεύθεροι οι Μάνος Δημητροκάλης και Δήμητρα Μαργέτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» οι δικαστές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση καθώς είχαν στα χέρια τους μια θετική πρόταση, ο Κατσούλας δεν είχε παραβιάσει καμία από τις 32 άδειες που είχε λάβει, ενώ δεν είχε υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα.

Στυγνοί δολοφόνοι ήταν ο τύπος και η παρέα του. ΄Οχι… σατανιστές! Αυτά ήταν  κόλπα της υπεράσπισης στο δικαστήριο, για να δικαιολογηθεί (;) το άγριο έγκλημα. Σεξουαλικό θα το χαρακτηρίζαμε και όχι σατανιστικό.

Μ΄αυτά και με τ΄άλλα, βέβαια, “ρίξανε νερό στο μύλο” των φανατικών θρησκευόμενων να μη σταματάνε από τότε να μιλάνε για σατανιστές, δαιμονισμένους, εξορκιστές, αιρετικούς και…δε συμμαζεύται. Το ιερατείο εκμεταλλεύεται τα πάντα. Αιώνες τώρα.

 

4.Σοκαρισμένη η οικογένεια του Τυνήσιου μακελάρη από τον θάνατό του .
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑP

Σε κατάσταση σοκ είναι η οικογένεια του Τυνήσιου μακελάρη, ο οποίος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα στην πλατεία Πρωτομαγιάς στην περιοχή Σέστο Σαν Τζιοβάνι στο κέντρο του Μιλάνου έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Δημοσιογράφος της Deutsche Welle επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αδερφό του Ανίς Αμρί. «Είμαστε σοκαρισμένοι και όλη η οικογένεια είναι σε άσχημη κατάσταση» δήλωσε ο αδερφός του μακελάρη και συνέχισε τονίζοντας ότι δεν θέλει να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.

Σύμφωνα με το Spiegel, η μητέρα του δράστη κατηγόρησε τις γερμανικές αλλά και τις ιταλικές αρχές για τον θάνατό του. «Γιατί δεν τον στείλανε στην Τυνησία; Γιατί δεν καταδικάστηκε; Γιατί δεν τον συνέλαβαν;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Οι υπεύθυνοι ασφαλείας στην Ιταλία και τη Γερμανία είναι συνυπεύθυνοι. Τον έπιασαν δυο τρεις φορές».

Τί λέει η …μαντίλα και δεν ντρέπεται;  Ας βάλει μια πέτρα στο λαιμό της  να πνιγεί, καλύτερα. Τι πάει να πεί είναι μάνα;  ΄Οσοι χάσανε τα παιδιά ,τα αδέρφια, τους ανθρώπους τους,  εξαιτίας του φρικαλέου ψυχισμού του γιου της,   ενός  εγκληματία , “σίριαλ κίλερ”, τί ήταν δηλαδή;

Δεν ντρέπεται, δε μετανιώνει,δε ζητάει γονυπετής συγγνώμη! ΄Ετσι μεγάλωσε μάλλον το παιδί της. Διδάχτηκε πως εχθροί του είναι οι…άπιστοι, όσοι δεν προσκυνούν τον Αλλάχ και τον προφήτη τους.

Αν το παιδί μου καταντούσε Ναζί, ειδεχθής  εγκληματίας σαν το γιο της ξεδιάντροπης μάνας, θα τον είχα  τιμωρήσει σκληρά  ο ίδιος με τα ίδια μου τα χέρια. Αλλά χρειάζεται πολιτική συνειδητοποίση και κοινωνική ευαισθησία  να κάνεις το αυτονόητο. Και η πανάθλια  μάνα  του τέρατος, δεν έχει τέτοια κότσια. Τέρας και η ίδια.

5. Το τελευταίο αντίο στον δολοφονημένο πρέσβη Καρλόφ -Συντετριμμένος ο Πούτιν

Σε κλίμα εθνικής οδύνης κηδεύτηκε στον καθεδρικό ναό του Σωτήρα στη Μόσχα ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Καρλόφ που δολοφονήθηκε στην Αγκυρα τη Δευτέρα.Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρέστη σ1την κηδεία συντετριμμένος.

Γιατί δεν έχουν ανάλογο κλίμα… εθνικής οδύνης στην εθνικιστική Ρωσία για τα αναρίθμητα αθώα θύματα της Συρίας με όπλα ρωσικά; Τους χιλιάδες νεκρούς της Γεωργίας, της Ουκρανίας, τους 300 αθώους επιβάτες του μπόινγκ που έριξαν οι Ναζί οπαδοί  του Χιτλερίσκο Πούτιν;

Ο πανάθλιος τύραννος είναι συντετριμένος, λέει,  για το θάνατο του πρεσβευτή! Για τις δικές τους τρομοκρατικές, εγκληματικές πράξεις δεν αισχύνεται. Δεν έχει σταγόνα δάκρυ για τα  θυματά του.

Η απόλυτη διαστροφή.  Απίστευτη υποκρισία