ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Ο Πακιστανός υπ. Αμυνας απείλησε το Ισραήλ με πυρηνικό πόλεμο εξαιτίας ψεύτικης είδησης
Φωτογραφία: AP/ B.K. Bangash

 

Μετά από την τραγωδία στην Ιαπωνία το 1945 με τη ρίψη της ατομικής βόμβας από τους Αμερικανούς, η ανθρωπότητα θα όφειλε να θεσπίσει διεθνείς συνθήκες με την πρόβλεψη της προσαγωγής στο Διεθνές Ποινικό Διακαστήριο  για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όποιου ηγέτη  χώρας  απειλεί  άλλη με  χρήση πυρηνικών όπλων .  Είναι αυτονόητος ο λόγος και δε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση.

Ο Ρώσος δικτάτορας Πούτιν, αλλά και το  alter ego του, ο Αμερικανός ακροδεξιός  Τραμπ έχουν διπράξει τέτοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με  τις αναφορές τους στη χρήση πυρηνικών.  Πολλοί θεωρούν γραφικούς τους δυο αυτούς σημερινούς ηγέτες Ρωσίας και Αμερικής. Δεν είναι όμως  περισσότερο φαιδροί, όσο  επικίνδυνοι για την ασφάλεια ολόκληρου του κόσμου.

Οι πολτικοί ακτιβιστές σε όλη την υφήλιο οφείλουμε να συσπειρωθούμε εναντίον κάθε παράφρονα και αλαζόνα ηγέτη ή κομματικού μορφώματος  που απειλεί με εξαφάνιση το γένος των ανθρώπων. Ουδείς μπορεί να παίξει με τη ζωή. Αν το κάνει, είναι εχθρός της Φύσης, εχθρός του ανθρώπου. Και η τιμωρία του επιβάλεται να είναι αυστηρή, αμείλικτη  και αμετάκλητη.

_____________________________________________________________________

 

1.Κάτι καλΠεντάδυμα: Tο «θαύμα» των Χριστουγέννων για ένα ζευγάρι απ’ την Αριζόνα

 

Αυτή είναι είδηση! Η ζωή παρούσα, προσωποιημένη στα πέντε αυτά  πεντάμορφα μουτράκια ,που ήρθαν…ομάδα, για να δώσουν χαρά και ελπίδα όχι μόνο στους γονιούς τους, αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.  Και η υπόσχεση της Φύσης μια και μοναδική. Ουδείς μπορεί να πολεμήσει τη ζωή και να την απειλήσει με εξαφάνιση. Η ίδια η Φύση στέκεται εμπόδιο και τιμωρός των αφρόνων,  όταν διαπράττουν ΄Υβριν.

2. Πέθανε ο Τζορτζ Μάικλ -Στα 53 του χρόνια
Φωτογραφία: AP/ Francois Mori

Ο σταρ της ποπ Τζορτζ Μάικλ άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 53 ετών, στο σπίτι του στο Λονδίνο.

Αλητήριος. Γεμάτος από παραφροσύνη, οίηση, εγωισμό και αλαζονεία. Πέρασε τη ζωή του…παράγοντας ανοησία, παράκρουση  και παρακμή. Ταυτίστηκε με τα ναρκωτικά, το σεξισμό, τη  διαστροφή, την   περιθωριοποίηση.

Παράδειγμα προς αποφυγή για τα παιδιά και για κάθε συνετό  και σοβαρό πολίτη.

3. Ερευνα: 9 στους 10 Βραζιλιάνους αποδίδουν την οικονομική τους κατάσταση στο Θεό
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: AP

Την ώρα που η χώρα τους βρίσκεται αντιμέτωπη με μια βαθιά οικονομική ύφεση εδώ και δύο χρόνια, σχεδόν οι εννιά Βραζιλιάνοι στους δέκα (88%) αποδίδουν την οικονομική τους κατάσταση «στον Θεό», σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Νταταφόλια που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή.

Το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι το πιστεύουν αυτό ξεπέρασε το 90% μεταξύ όσων δήλωσαν θρησκευόμενοι, όμως έφτασε το 70% και μεταξύ όσων είπαν πως δεν θρησκεύονται. Ακόμη και το 23% εξ όσων δήλωσαν «άθεοι» απάντησε «ναι» στην ερώτηση: «όλη την οικονομική επιτυχία της ζωής μου την οφείλω, πρώτα απ’ όλα, στον Θεό».

Κατά την έρευνα αυτή, οι ευαγγελικοί (στη Βραζιλία ο όρος αναφέρεται στους προτεστάντες και τους νεοπεντηκοστιανούς) θεωρούν σχεδόν όλοι (το 97%) ότι υπάρχει Θεία παρέμβαση στα οικονομικά τους, ενώ στις τάξεις των καθολικών, το ποσοστό που καταγράφηκε είναι επίσης συντριπτικό (91%). Μεταξύ όσων δήλωσαν πως δεν θρησκεύονται το ποσοστό ήταν και σε αυτή την περίπτωση υψηλό (70%), μεταξύ των οπαδών του πνευματισμού επίσης (66%), όπως και στις τάξεις των πιστών της Ουμπάντας, μιας αφροβραζιλιάνικης θρησκείας (63%).

Τα  θρησκευόμενα άτομα, είτε ενεργά και φανατικά, είτε διακριτικά και  ημιδραστήρια, είναι επικίνδυνες φιγούρες ,αφού αντιμάχονται τη φύση και τους νόμους της. Αυτοί ειδικά οι Πεντηκοστιανοί, που αναφέρονται παραπάνω στο ρεπορτάζ, είναι άκρως επικίνδυνοι με όσα διδάσκουν, αλλά  και με τη ζωή που κάνουν. Ανόητοι, διχασμένοι, θρασείς και φανατικοί σφόδρα. “Τσιμέντο” το μυαλό τους,  χειρότεροι και από τους Χιλιαστές (Ιαχωβάδες).

Κάθε φυσιολογικό άτομο, κάθε σωστός δάσκαλος και γονιός οφείλει να κρατάει τον εαυτό του και  τα παιδιά του μακριά από αυτό τον ανόητο και φανατικό θρησκευόμενο συρφετό. ΄Ολων των δογμάτων και των κατηγοριών. Μόνο κακό, συμφορά, απόγνωση και κατάθλιψη θα εισπράξει όποιος αποφασίζει να μπλεχτει με δαύτους.

 

Γράφαμε στις   10-1-2011 για τους Πεντηκοστιανούς:

“Πουλιά στο σωρό ανά τον κόσμο πέφτουν πεθαμένα στο έδαφος τελευταία,όπως στην Αμερική, τη Σουδία, την Ιταλία. Κάπου 3.000 κοτσίφια έπεσαν νεκρά στην Αρκανσο των ΗΠΑ την παραµονή της Πρωτοχρονιάς στην πόλη Μπίµπι. Ο Πέτερ Μπέκµαν, ζωολόγος στο Νορβηγικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δήλωσε πως «Οι µαζικοί θάνατοι πουλιών δεν είναι κάτι πρωτοφανές».Επεσήμανε, όμως, κάτι πολύ σημαντικό. Είπε ο ειδικός: «Στις ΗΠΑ η αντίδραση για υτό το φαινόμενο είναι “ω, όχι, έρχεται η Ηµέρα της Κρίσης!”
 Γράφαμε χτες και για την… αποφράδα χρονιά του 2012,που θα …καταστραφεί ο κόσμος. Τις εκφοβιστικές αυτές θεωρίες  καλλιεργούν, συνήθως, οι «γνωστοί άγνωστοι» ψιθυριστές –προπαγανδιστές διαφόρων ακραίων θρησκευτικών οργανώσεων στην Αμερική.
Στις ΗΠΑ ,όπου ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού πιστεύει σε θρησκείες και ανήκει σε διάφορες, κυρίως χριστιανικές, εκκλησίες, ο φανατισμός με επακόλουθο τον παραλογισμό ,τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας. Ειδικά ένα παρακλάδι των Διαμαρτυρομένων, οι περίφημοι Πεντηκοστιανοί, με όσα διδάσκουν, δεν είναι μόνο γραφικοί, αλλά και επικίνδυνοι, εξαιτίας της σύγχυσης που προξενούν στους αφελείς “πιστούς” και της αδυναμίας τους να απεγκλωβιστούν από τα δίκτυα της οργάνωσης-εκκλησίας. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη «Βιωματική Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας» του Ν.Αδαμόπουλου.
«…Το θρησκευτικό αυτό κίνημα ήρθε ως απάντηση των «ζηλωτών» Διαμαρτυρομένων της Αγγλίας και της Αμερικής στην Ορθόδοξη διδασκαλία πως “Βίβλος”  (παλαιά – καινή Διαθήκη)  και ιερή παράδοση (προφορική εκκλησιαστική διδασκαλία των πατέρων της εκκλησίας και των λοιπών αγίων της) είναι ισότιμα. Οι πρώτοι και πραγματικοί «ζηλωτές» ήταν κυρίως ΄Ελληνες μετανάστες στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, που ασπάστηκαν τον προτεσταντισμό και επέστρεψαν αργότερα στην Ελλάδα, για να προσηλυτίσουν Ορθοδόξους.
Υπήρχαν ,βέβαια, και παλιότερα  τέτοιες επισκέψεις, κυρίως Αμερικανών και ΄Αγγλων ιεροκηρύκων,  στην Ελλάδα και προσπάθειες για ίδρυση προτεσταντικών εκκλησιών στην Αθήνα (πρβ. και περίπτωση αρχιμανδρίτη Νεόφυτου Βάμβα), αλλά ως φαίνεται απέτυχαν, αφού προσέκρουσαν στην άρνηση των ελληνικών αρχών να χορηγήσουν άδειες λειτουργίας “Οίκων λατρείας”.
Συνήθως, σε όλα αυτές τις δραστηριότητες των ξένων θρησκευτικών οργανώσεων, που η Ορθόδοξη εκκλησία αποκαλεί «αιρέσεις», η (χειραγωγούμενη από την Εκκλησία) πολιτεία, ειδικά παλιότερα, απαντούσε ή με άρνηση παροχής άδειας ίδρυσης και λειτουργίας λατρευτικών τόπων άλλων δογμάτων ή με την (κατάπτυστη) συνταγματικά κατοχυρωμένη απαγόρευση  του προσηλυτισμού  και ειδικά  με τον επαίσχυντο-μεσαιωνικό Α.Ν 1363/1938. Μάρτυρες του Ιεχωβά, Ευαγγελικοί και Πεντηκοστιανοί κυρίως, καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές για προσηλυτισμό (πρβ. υπόθεση Κokkinakis vs Greece).
Η πρώτη μας προσπάθεια να συλλέξουμε πληροφορίες, πριν χρόνια ,πάνω σε αυτό το ζήτημα, απέβησαν άκαρπες, αφού οι ΄Ελληνες  Προτεστάντες (Ευαγγελικοί, Βαπτιστές, Πρεσβυτεριανοί, Πεντηκοστιανοί κ.α) διεκδικούσαν για τη δικιά τους εκκλησία τα εύσημα για τους «πρωτεργάτες του Ευαγγελίου» που ξεκίνησαν δράση για τη διάδοση της «Ορθής διδασκαλίας του Ευαγγελίου» στη χώρα. Ακόμα και σήμερα, αν συζητήσει κανείς με ποιμένες και «πιστούς» των εν λόγω εκκλησιών, ειδικά της «Πρώτης Ευαγγελικής Εκκλησίας»,της «Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας” και της «Πεντηκοστιανής» του Λούη Φέγγου ή με τους υπεύθυνους της «Βιβλικής Εταιρείας», δε θα μπορέσει να βρει άκρη. ‘ Ολοι διεκδικούν για τους παλιούς «αδελφούς» της εκκλησίας τους  τον «τίτλο» «πρωτεργάτες του Ευαγγελίου στην Ελλάδα». ΄Ετσι,θα σταθούμε και πάλι στην προσωπική «εμπειρία» μας για τις εκκλησιαστικές αυτές οργανώσεις στη χώρα.
…Τα «εσχατολογικά» είναι η κατ΄έξοχήν διδασκαλία στην οποία αρέσκονται να εντρυφούν και να διαδίδουν οι Πεντηκοστιανοί , μετά το «βάπτισμα του αναγεννημένου πιστού με το Πνεύμα  το ΄Αγιο, και τη γλωσσολαλιά”.  ΄Οροι, όπως οι «έσχατοι καιροί», «τα σημεία των καιρών», η «αρπαγή της εκκλησίας», ο «Αντίχριστος», το «666», το «χάραγμα» είναι από τους πιο συχνούς και συνήθεις στο διδασκαλικό οπλοστάσιο των «πιστών». Οι Πεντηκοστιανοί δεν καθορίζουν ,όμως ,ακριβείς ημερομηνίες για το «τέλος του κόσμου»,σε αντίθεση με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, που το επιχείρησαν κάμποσες φορές στο παρελθόν. Οι Πεντηκοστιανοί ορίζουν την «αρπαγή της εκκλησίας» και της «έλευσης του Κυρίου να παραλάβει την εκκλησία του» ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ. Κι αυτό, γιατί τα «σημεία των καιρών», σύμφωνα κυρίως με την Αποκάλυψη του Ιωάννη ,το Ευαγγέλιο του Λουκά και τις επιστολές του Πέτρου, έχουν αρχίσει προ πολλού να φανερώνονται και για τούτο  ο «καιρός ήγγικε» και επομένως κάθε στιγμή  ο «Ιησούς μπορεί να  φανεί εν νεφέλαις, για να παραλάβει την εκκλησία Του». Τέτοια κύρια σημεία-σημάδια ορίζουν το (νέο) χτίσιμο του Ναού του Σολομώντα και την επιστροφή των Εβραίων στη «Γη της Επαγγελίας».  Ισχυρίζονται, επίσης, πως άρχισαν και οι πρώτες «κινήσεις» για την εμφάνιση του Αντίχριστου («666, το θηρίον») που σηματοδότησε η ίδρυση της Ενωμένης Ευρώπης  με τους κοινούς θεσμούς (κυβέρνηση ,δικαιοσύνη, νόμισμα, ταυτότητα κ.α), που  προετοιμάζουν την έλευση του Αντίχριστου (Εωσφόρος), οποίος θα ενώσει όλο τον κόσμο και θα κυβερνήσει αρχικά υποδειγματικά, με ειρήνη και αγάπη, αλλά λίγο μετά θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και θα αρχίσει το μαρτύριο των «πιστών»,που δε θα έχουν «πού την κεφαλήν κλίναι».
Τα εσχατολογικά, βέβαια, δεν είναι προσφιλείς ενασχολήσεις μόνο των Πεντηκοστιανών. Ανέκαθεν, από την εποχή ακόμα του Παύλου στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στη Ρώμη οι φοβιστικές διδασκαλίες των Χριστιανών έδιναν και έπαιρναν με αποτέλεσμα να σπέρνουν τον πανικό στους «απίστους»  και να  κρατούν σε «χριστιανική ετοιμότητα» τους πιστούς. Εκείνο,πάντως, που έχει ενδιαφέρον να τονιστεί εδώ είναι το γεγονός πως από την εποχή του Παύλου στη Θεσσαλονίκη και του αυτοκράτορα Κλαύδιου στη Ρώμη, ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε μέχρι σήμερα στις άθλιες αυτές  θεωρίες περί «εσχάτων χρόνων», «καταστροφής του κόσμου» και άλλες τέτοιες τρομολάγνες διδασκαλίες, όπως η πρόσφατη με την καταστροφή του πλανήτη το 2012.
(Δες και την εργασία μας ο «Ιστορικός Ιησούς» που έχει δημοσιευτεί  εδώ (ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ)

 

4. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Μπαίνουμε σε επικίνδυνες ατραπούς στο Κυπριακό
Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 

Για«άκρως επικίνδυνες ατραπούς, τυφλά χρονοδιαγράμματα και μεθοδεύσεις στο Κυπριακό» κάνει λόγο στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος.

Καθώς ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει για το Κυπριακό στις 4 Ιανουαρίου την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Κύπρου, κατόπιν σχετικού αιτήματος της, πολιτικοί και διπλωματικοί κύκλοι εκφράζουν σκεπτικισμό κατά πόσο είναι ορθό ο κ. Αναστασιάδης να προσέρχεται στην Αρχιεπισκοπή και να ενημερώνει την Ιερά Σύνοδο, η οποία μάλιστα προσφάτως έτυχε ενημέρωσης από τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Εθνικιστής ακροδεξιός, ύπουλος, κακός  άνθρωπος αυτός ο αρχιεπίσκοπος.  Και κάνει μεγάλη ζημιά στο κυπριακό.  “Χώνει την ουρά” του παντού. Νομίζει πως είναι κάποιος, επειδή στην Κύπρο παλιότερα το παπαδαριό έκανε κομάντο, αφού ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος ασκούσε χρόνια την εξουσία.΄Αλλο όμως Μακάριος και άλλο Χρυσόστομος.

Τώρα πάλι πάει να εμποδίσει τις συζητήσεις και να ενσπείρει αμφιβολίες για τη λύση του κυπριακού. Ξεχάσανε να του πούνε πως οι εποχές αλλάζουν. Ας “κάτσει στα αυγά” του και τις αγιαστούτερες του.΄Ετσι κι αλλιώς και μ΄αυτές, μεγάλη ζημιά κάνει στον κόσμο.

. «Διεφθαρμένος ο Αρχιεπίσκοπος»
«Διεφθαρμένος ο Αρχιεπίσκοπος»

Αρκετά φορμαρισμένος είναι το τελευταίο διάστημα ο Μάριος Παναγή, ο οποίος μετά τις καταγγελίες για στημένα παιχνίδια στο κυπριακό ποδόσφαιρο… τα «χώνει» και στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο Κύπριος διαιτητής απαντώντας σε σχόλιο του Ακαδημαϊκού Ανδρέα Μασούρα σχετικά με την «Απαράδεκτη η ανάμειξη του Αρχιεπισκόπου στις Δημαρχιακές Εκλογές της Πάφου», όπως αναφέρει, χαρακτηρίζει διεφθαρμένο τον Αρχιεπίσκοπο.

«O manadikos pou katafere me 5 % na eine sto anotato axioma tis ekklisias. Eine enas dieftharmenos , pou xrisimopia ta rasa gia na mporei na kanei ta vromera tou pexnidia» γράφει αρχικά, ενώ μετά από σχόλιο άλλου προσώπου συμπληρώνει «ma aftos eine karagkiozis ! den eine arxiepiskopos !».

Σημειώνεται ότι ο Μάριος Παναγή θα δώσει το Σαββάτο (27/12, 18:00) θα κάνει διάλεξη με θέμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΑΠΛΟΚΗ» και η οποία διοργανώνεται από «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΑΠΛΟΚΗ» από το Ινστιτούτο Οικολογικών & Κοινωνικών Μελετών σε συνεργασία με το WakeUp Cyprus και θα χαιρετιστεί από τον ακαδημαϊκό Ανδρέα Μασούρα.

Απίστευτα επικίνδυνος αυτός ο ρασοφόρος. Χωμένος σε όλες τις βρωμιές, πέρα από εθνικιστής και απάνθρωπος. Γράφαμε, μόλις χτες, για δαύτον:
       Κακός άνθρωπος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Χρυσόστομος: Η τουρκική κατοχή απειλεί και την πίστη
Σε πνευματική και εθνική εγρήγορση καλεί τους Έλληνες της Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος σημειώνει ότι δεν κινδυνεύει μόνο η πατρίδα από την τουρκική κατοχή, αλλά και η πίστη.
Χρυσόστομος: Η τουρκική κατοχή απειλεί και την πίστη
Στη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου τονίζει ότι «η παθητική αποδοχή της κατοχής και του εποικισμού συνιστούν έμμεση ολιγωρία μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχει η πίστη μας».
Ο Αρχιεπίσκοπος κάνει λόγο για ηθική αποτελμάτωση της κυπριακής κοινωνίας και υπογραμμίζει ότι η ενανθρώπιση του Θεού και η διδασκαλία του είναι η απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα.
΄Η έχει «τρικυμία εν τω κρανίω» ο Κύπριος αρχιεπίσκοπος ή είναι σφόδρα υποκριτής και διεφθαρμένος, διότι: Αν,όπως λέει,
«η ενανθρώπιση του θεού και η διδασκαλία του είναι απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα»
  και από την άλλη
«η παθητική αποδοχή της κατοχής και του εποικισμού συνιστούν έμμεση ολιγωρία μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχει η πίστη μας»,
πώς παντρεύονται αυτά τα δύο;  Η διδασκαλία του Χρστού,αν πιστέψουμε τα ευαγγέλια, θέλει να αγαπάμε ακόμα και τον εχθρό μας. Ο αρχιεπίσκοπος προτείνει να πάρουν οι συντοπίτες του τα… όπλα!
«΄Η παππάς, παππάς,ή ζευγάς ζευγάς», λέει ο σοφός λαός.  Ο Κύπριος ιερωμένος κάπου τα έχει μπερδέψει, μάλλον. Παρακολουθούμε από παλιά την πορεία του. «Παίζει σε πολλά ταμπλό». Μέχρι και τράπεζα,μάθαμε, τελευταία θέλει να ανοίξει ο ίδιος.  Μ΄αυτές  και τις άλλες ασχολίες του όμως,   δε θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τα κύρια   καθήκοντά του ως …χριστιανός και ποιμένας. Δεν είναι λογικό;
Το έχουμε ξαναγράψει. «Κακός άνθρωπος» ο Χρυσόστομος .Δεν έχει ούτε έλεος, ούτε σπλάχνα οικτιρμών  για τους ανθρώπους.