ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Μπακογιάννης: Οσο αξίζει να είναι η Ρούπα στη φυλακή, τόσο αξίζει το παιδί της να είναι στη γιαγιά και τη θεία του
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του Κωστή Μπακογιάννη για το παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, με δεδομένο ότι και ο ίδιος είναι θύμα της τρομοκρατίας μετά την δολοφονία του πατέρα του το 1989.

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αναφέρει ότι ο 6χρονος γιος των δύο τρομοκρατών πρέπει άμεσα να πάει στην γιαγιά και την θεία του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Όσο αξίζει η Ρούπα να είναι φυλακή, τόσο δικαιούται το παιδάκι της να βρεθεί τώρα στην αγκαλιά της γιαγιάς και της θείας του. Και αφήστε τους να συνεχίζουν να επικαλούνται τις αρχές της δημοκρατίας που οι ίδιοι αιματοκυλούν…»

Πηγή:  iefimerida.gr

΄Ωστε προκάλεσε αίσθηση, λέει η φυλλάδα παραπάνω,  ό,τι είπε ο Κωστής Μπακογιάννης. Εκείνο που δε θα έκανε αίσθηση και θα ήταν λογικό, φυσικό,  και ηθικό  κατά την iefimerida.gr, είναι το παιδί να πάει σε ίδρυμα,να τιμωρηθεί κι αυτό  για τις “αμαρτίες των γονέων” του. Γιατί όχι, να το βασανίζουν κιόλας, μπροστά στα μάτια του πατέρα και της μάνας, για να αποκαλύψουν κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα.

Ο εγκληματικός, αστικός τύπος στο …μεγαλείο του. Δε φτάνει, όμως,  να αποκαλούμε τα προϊόντα του φυλλάδες και βοθρότοπους. Μιλάμε για κανονικούς εγκληματίες , ιδιοκτήτες και υπαλλήλους.

Μπράβο στον Κωστή Μπακογιάννη! Παλικαρίσια η δήλωσή του  να πάει το παιδί στη γιαγιά και τη θεία του. Είναι καιρός ,όμως, κι αφού δείχνει να έχει τσαγανό,να βγει και να μιλήσει ανοιχτά και για τη δολοφονία του πατέρα του.  Να  δηλώσει τον προβληματισμό του (που σίγουρα θα έχει, όπως και ο παππάς,  παππούς τουπαλιότερα). Να ζητήσει να ερευνηθεί  η εκτέλεση  τους πατέρα του από τους Κουφοντίνες.

Πώς έγινε, γιατί έγινε, γιατί επέλεγη και μάλιστα εκείνη τη χρονική συγκυρία    ένας εντελώς “αδιάφορος” , καθεστωτικός  βουλευτής για εκτέλεση από τα σαϊνια της 17Ν; Και  όταν μάλιστα στη διάρκεια της δικτατορίας ,ο Παύλος Μπακογιάννης  διέθετε πολλές και “βαριές”  αντιστασιακές περγαμηνές. Πώς και γιατί, λοιπόν, τον επέλεξαν οι εκτελεστές-θεοί;

 Η “ταμπακιέρα” είναι τούτη: Πώς μετά απ΄ αυτή τη δολοφονία πολλαπλασιάστηκαν εντυπωσιακά οι “πολιτικές”-κομματικές  μετοχές  του άλλου παππού, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και με εφαλτήριο αυτήν ακριβώς και  μόνο τη τραγική  ιστορία, εκτοξεύτηκε η δημοτικότητά του και κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας; Δεν μπορεί να μην τον έχει προβληματίσει αυτή φοβερή σύμπτωση τον Κωστή Μπακογιάννη. Κάθε λογικός και φυσιολογικός άνθρωπος βλέπει δια-σύνδεση στη δολοφονία του γαμπρού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη  και στην εκλογή του στο αξίωμα του πρωθυπουργού.

Περιμένουμε την ευαισθησία του, τον ειλικρινή προβληματισμό του. Πατέρας του είναι,  άλλωστε , ο Παύλος Μπακογιάννης. Του το οφείλει και από την ιδιότητα αυτή και μόνο .

 “Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο”. ΄Ολα μια μέρα θα έρθουν στο άπλετο φως.   Θα επιλέξει να πάει με την Ιστορία ή με τη μεριά  της παραιστορίας και της παραπληροφόρησης ο γιος του  τραγικού Παύλου Μπακογιάννη;

______________________________________________________

 

 

  1. ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
  2.  ΣΩΡΡΑΣ. ΚΑΙ… ΛΑΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ
  3. ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ. ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  4. ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΤΟΥΣ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ  ΡΟΥΠΑ-ΜΑΖΙΩΤΗ
  5. Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ  ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
1. Στην κατάψυξη η χώρα.
Φωτογραφία Αρχείου: Intime News
  • Σφοδρές χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα
  • Στα λευκά όλες οι ορεινές περιοχές αλλά και νησιά του Αιγαίου
  • Στο Πήλιο χιονίζει ακόμη και δίπλα στη θάλασσα
  • Χιονοπτώσεις και στα ορεινά της Αττικής
  • Καλυμμένα με ένα λεπτά στρώμα χιονιού τα βόρεια προάστια αλλά και ο Υμηττός
  • Πολικές θερμοκρασίες το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας
  • Κατρακύλησε υπό το μηδέν ο υδράργυρος
  • Εφθασε τους -18 στη Φλώρινα, ιδιαίτερα χαμηλές οι θερμοκρασίες σε Μακεδονία και Θράκη
  • Δείτε εικόνες από τις περιοχές της χώρας που ντύθηκαν στα λευκά
  • Τι προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα

Πηγή: .iefimerida.gr

 Αρμαγεδών!  Αποκάλυψη του Ιωάννη! Δεν έχει ξαναγίνει! ΄Ηρθε το τέλος του κόσμου!

Κι αν δεν πιστεύεις το λένε και οι  φυλλάδες. Εκείνες ξέρουν καλύτερα πώς θα κοντρολάρουν το μυαλό σου, πώς θα σε  πετάξουν “στυμμένη λεμονόκουπα”,  έρμαιο του πανικού, του φόβου, των επερχόμενων δεινών.

Δείτε  από ένα κείμενό μας πώς αντιμετώπιζε ο κόσμος παλιότερα, απείρως χειρότερους χονιάδες και πολικά ψύχη. Αλλά, δεν υπήρχαν τότε βοθροκάναλα και χωματερές παραπληροφόρησης , για να ενσπείρουν τον τρόμο και τον  πανικό στους ανθρώπους. Και να κρατούν, φυσικά,  σε αιχμαλωσία το τρομοκρατημένο  μυαλό τους  πρός δόξαν και άνθιση των ταμείων τους:

 

Είδα τις φωτογραφίες σου Ηλία,από το χιονισμένο χωριό μας και ξεσηκώθηκαν οι μνήμες.΄Οντως, περνούσαμε δύσκολους χειμώνες τότε στο χωριό.Θυμάμαι έπιανε πολύ χιόνι (και πώς να μην πιάσει σε τέτοιο υψόμετρο),μερικές φορές δεν μπορούσαμε να ξεμυτίσουμε από το σπίτι ,ούτε σχολείο να πάμε. Δεν ξεχιόνιζαν κι όλας οι μεγάλοι. Πού να μπορέσουν να φτυαρίσουν τέτοια βουνά χιονιού. Και πού να βγάλεις έξω που λες κι εσύ πρόβατα και “ζα” να βοσκήσουν και τί να βρουν.
΄Εχω ακόμα στο μυαλό μου ζωντανή την εικόνα από τα κρύσταλα που κρέμονταν σαν μυτερά σπαθιά από τις στέγες . Να μην ήταν και δυο μέτρα? Δεν είναι υπερβολή.Μερικές φορές τα κόβαμε με γυμνά χέρια τα παιδιά και τα…γλείφαμε. Τρελόπαιδα, μπόλικη συσσωρευμένη ενέργεια λόγω αδράνειας τις μέρες του χιονιά, κάναμε ό,τι τρέλα μπορεί να φανταστεί κανείς. Στα σπίτια μέσα παγωνιά μπόλικη, μόνο τα χειμωνιάτικα κρατούσαν ζέστη.Καίγανε τα κούτσουρα και τρίζανε και πετούσαν σπίθες πάνω στα σαϊσματα και στις κουρελούδες, στο λεπτό φουντώνανε,αν δεν προλάβαινες. Καθόμαστε σε κοντά σκαμνάκια (καρεκλάκια) όλη η οικογένεια, σε ημικύκλιο, απέναντι από τη φωτιά,όχι πολύ κοντά,γιατί τα μάγουλα “πυρώνανε”, γίνονταν κόκινα από την πολλή ζέστη. Δίπλα, ο σοφράς (χαμηλοτράπεζο, συνήθως στρογγυλό). Πάνω στη χόβολη καψαλίζαμε ψωμί ,το αλείφαμε μετά λάδι και το τρώγαμε με φέτα φρεσκοβγαλμένη από το βαρέλι, ήταν άλλο πράμα,τέτοια γεύση και νοστιμιά μιλάμε. Βάζαμε επίσης και κρεμύδια να ψηθούν στη στάχτη μέσα και πατάτες .΄Ασε πια τα κάστανα ,ψητά,βραστά,με την οκά τα τρώγαμε,δεν υπήρχε σπίτι που να μη μαζεύει , ήταν κάτι σαν παραδοσιακή διατροφή το κάστανο στο Κουφόπουλο (αν και ήταν κάτι μικρούλια,με νεύρα και πίκριζαν καμια φορά. Κάποια εποχή ,θυμάμαι, ο συχωρεμένος ο μπάρμπα Πάνος ο Αδαμάκος, έφερε κάτι καστανιές αλλιώτικες,που κάνανε κάστανα να,τεράστια,δεν είχαμε ματαειδεί στο χωριό τέτοια). Μασουλάγαμε και συκομαϊδες ( ξερά μαυρόσυκα, ανοιγμένα στα δύο και λιασμένα) ή σύκα τσαπέλες (ξερά ασπρόσυκα τρυπημένα και περασμένα σε βρύα σε στρογγυλή αρμαθιά). Τα τρώγαμε με γέμιση καρύδι συνήθως. Αλλά,»όλα τα λεφτά» ήταν το σουτζούκι, από πετιμέζι και καρύδι (κάπου το ανάφερες κι εσύ,Ηλία , θυμάμαι,με τις Ξουραφοπούλες, που τα ξαφρίζατε και σας κυνηγούσανε,χεχε). Κάναμε επίσης και λαλαγκίδες (μια κουταλιά αλεύρι διαλυμένο σε νερό, τσουπ μέσα στο τηγάνι με το καυτό λάδι και γινόταν μια “λουκουμάδα, άλλο πράμα. Ρίχαναμε μετά και μέλι πάνω και κανέλα…να γλείφεις τα δάχτυλά σου) .Απέ,δεν ήταν μόνο αυτά.Κάτω από τα κρεβάτια ,είχαν τα σπίτια “θησαυρό”, μήλα (αμπελιωνίτικα κυρίως), κυδώνια, ρόιδα, μπούρνελα ξερά, καρύδια, όλα τα καλούδια του θεού είχαν οι νοικοκυραίοι.Τίποτα δεν έλειπε. ΄Ηταν ατέλειωτες οι χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες,ειδκά όταν ήταν χιονισμένες. Αλλά, εξοπλισμένα τα σπίτια όλα με τα απαραίτητα, προπαντός τρόφιμα (χυλοπίτες,τραχανά, φασόλια, φακές, πατάτες, τυρί ,μυζίθρα,βούτυρο, “πλούσια τα ελέη”), αλλά και πετρέλαιο για τη λάμπα κι αλάτι χοντρό και προπαντός μπόλικα ξύλα,κούτσουρα για το τζάκι.Και για τα “ζα”, το ίδιο,άχυρο και σανό και “κλαρί”,φρέσκο που το ξεχιόνιζαν ,το έκοβαν και το κουβάλαγαν μέσα να φάνε τα “ζωντανά”. (συνέχεια)
22 Δεκεμβρίου 2011
΄Αμα “κράταγε το χιόνι”, οι… τρανοί έβγαιναν από το σπίτι,εμείς τα παιδιά όχι, και πήγαιναν στα “μαγαζιά”.΄Οχι στην Αντρίτσαινα, ήταν αδιάβατος ο δρόμος. (Κι όμως,λένε πως ο μόνος που πήγαινε “κάτου”,ας είχε και 2 μέτρα χιόνι, ήταν ο μπάρμπα Θοδωρής Θωμάς, άνοιγε το καφενείο στις 5 το πρωί, ‘βρέξει – χιονίσει”!) .Τα “μαγαζιά” που λέμε στο χωριό, ήτανε τα δύο μικρά καφενεία ,το ένα του Σπύρου Τσιγουρή και το άλλο του Σταύρου Καπλάνη (στου Κουτσοβασίλη,στον κήπο του Κουκουζή το είχε ο μπάρπα Σταύρος. ΄Εχεις εδώ και τη φωτογραφία). Μέσα, έκαιγε ξυλόσομπα, που συνήθως όμως “γύριζε” τον καπνό και ντουμάνιαζε ο τόπος. ΄Ασε από τα τσιγάρα. Καπνίζανε κάτι σέρτικα, “Τέλειο”,”΄Εθνος” “Ματσάγκος”,”στούκας” μιλάμε. Οι…μαγαζάτορες σέρβιραν στους πελάτες καφέ, λουκούμι,σούμα, κονικάκ,ή διάφορα λικέρ,συνήθως τριαντάφυλλο. Πλέρωνε όποιος έχανε στην “κολιτσίνα” ή στην “ξερή”. Για το μαγαζί, όση ώρα παίζανε,βγάζανε και “βιδάνιο”,αφήνανε μπουρμπουάρ,δηλαδή,της πλάκας, βέβαια,κάτι πενηνταράκια πετάγανε στην κούπα.Είχε αξία,όμως, το χρήμα τότε. Με μια δραχμή (ένα φράγκο) έπινες καφέ ή έτρωγες μια βανίλια, πέντε λουκούμια. Εμ,τι,σα σήμερα που με 340 δραχμές (ένα ευρώ) δεν παίρνεις ούτε τσίχλα?
Στα καφενεία οι άντρες, δεν κάθονταν αργά. 9 η ώρα μαζεύονταν σπίτια και όλη η οικογένεια έπεφτε για ύπνο νωρίς,να μην καίει και η λάμπα,ούτε το τζάκι κούτσουρα,οικονομία, να βγει και η αυριανή μέρα και η νύχτα. Ποιος ξέρει τι ξημερώνει “ταχιά».
Κρεβατοκάμερες,βέβαια,μπούζι,πού να φτάσει η ζεστασιά από το τζάκι εκεί μέσα.Αλλά,άμα σκεπαζόσουνα καλά με τα σαϊσματα,τις βελέντζες και τις φλοκάτες, μετά από λίγο, γινόσουνα “φούρνος”,τύφλα να χαν τα καλύτερα καλοριφέρ.
Τι τα θες όμως, τι τα ζητάς.Σκληρή η ζωή στο χωριό κείνα τα χρόνια, “τουραγνία, μάτι μ”, που λεγε και η συχωρεμένη η θεια Τασία του Βασιλάκου, γειτόνισά μας, μια πόρτα (ψωμί κι αλάτι φάγαμε μαζί,κουβέντα πικρή δεν είπαμε). Θεός συχωρέσει την κι εκείνη κι όλους τους παλιούς που έχουν φύγει πια,αλλά ακόμα τους κρατάμε ζωντανούς στη μνήμη μας. Να, κι αυτό ένα μνημόσυνο σε κείνους είναι. “Είδαμε δεν είδαμε, ξέρουμε δεν ξέρουμε ,Θος συχωρέσει τους”!!
Χρόνια πολλά, Κουφοπλαίοι μου.
2, ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΣ
Καταγγελίες σοκ από πρώην οπαδούς του Σώρρα για εκβιασμούς, απειλές και τελετές
Καταγγελίες σοκ από πρώην οπαδούς του Σώρρα για εκβιασμούς, απειλές και τελετές

Ανοίγουν τα στόματα μετά τη δολοφονία της 45χρονης παιδοψυχολόγου Θώμης Κουμπούρα από τον 39χρονο Χρήστο Μπαλαντίνα και καταγγέλονται εκβιασμοί, απειλές και βιαιοπραγίες από μέλη της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα «Ελλήνων Συνέλευση».

Οι καταγγελίες, τις οποίες αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος αφορούν τον δολοφόνο της Θώμης Χρήστο Μπαλαντίνα.

Μια γυναίκα που ήταν μέλος της οργάνωσης καταγγέλλει μεθόδους υποκόσμου με εκβιασμούς και ναρκωτικά. Η ίδια όταν αποφάσισε να αποχωρήσει δέχθηκε απειλές για βιαιοπραγία εις βάρος της από τον Χρήστο Μπαλαντίνα. «Έβλεπα δίπλα μου υπόκοσμο. Όταν αποχώρησα άρχισαν οι απειλές. Ο Μπαλαντίνας μού είπε: “Θα σου σπείρω τα δόντια στην αυλή», είπε χαρακτηριστικά.

Ενας άνδρας, μέλος της «Ελληνων Συνέλευσης» καταγγέλλει στην εφημερίδα Ελευθερος Τύπος ότι όταν αποφάσισε να αποχωρήσει, δέχθηκε απειλές από τον ίδιο τον Χρήστο Μπαλαντίνα. «Οταν αποφάσισα να φύγω, ο ίδιος ο Μπαλαντίνας με απείλησε ότι θα με βρουν και θα με δολοφονήσουν», είπε.  Ο ίδιος άνθρωπος δηλώνει ότι στην οργάνωση υπάρχουν 3.500 έως 4.000 μέλη και κάνει λόγο για όρκους που δίνονται από τα νέα μέλη και για ιεροτελεστίες που μοιάζουν με παγανιστικές ή και σατανιστικές τελετές.

Ανθρωποι αφελείς ή απελπισμένοι με την οικονομική κατάσταση και τους πολιτικούς, προσέφεραν χρήματα ως μηνιαία συνδρομή στην οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα, ακόμη και διαμερίσματα για να γίνουν γραφεία της.

Ανισόρροπος, λαλημένος  αυτός ο Σώρρας. Και όχι μόνο καιροσκόπος. Αλλά  και ο κόσμος, που τον ακολουθεί, οι οπαδοί του,  δεν πάνε πίσω. “Τρικυμία εν τω κρανίω”.  Εντελώς χαλασμένο το …εγκεφαλικό σύστημα και το λογισμικό του μυλαού τους.  Αυτό είναι σίγουρο.

Από την άλλη, όμως, κι  αυτά τα “σου΄πα- μου πες” από τις φυλλάδες με συνεντεύξεις τάχα, ανώνυμες πάντα,  κάποιας κυράτσας που μπήκε μεν στην ομήγυρη Σώρρα, αλλά  αφού είδε τα χίλια μύρια, αποχώρησε έντρομη  και αλλαφιασμενη, ας μας επιτρέψουν να τα χαρακτηρίσουμε σκύβαλα.  Είναι “ιστορίες για αγρίους” όλα αυτά. ΄Η καλύτερα τροφή για τους σκουπιδοφάγους του “Ελεύθερου Τύπου”.

3. α. Μυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: Ο Πούτιν έκανε εκστρατεία υπέρ του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές
Μυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: Ο Πούτιν έκανε εκστρατεία υπέρ του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές

 

Εκστρατεία επιρροής υπέρ του Τραμπ και με στόχο την υπονόμευση τη δυσφήμιση της Χίλαρι Κλίντον έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών την ΗΠΑ, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για διεξαγωγή «μιας εκστρατείας επιρροής» των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ με στόχο την υπομόνευση της δημοκρατικής διαδικασίας και την δυσφήμιση της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα.

«Με βάση την περαιτέρω αξιολόγηση μας, ο Πούτιν και η ρωσική κυβέρνηση ανέπτυξαν μια ξεκάθαρη προτίμηση για τον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ», αναφέρει η έκθεση.

«Επίσης αξιολογούμε ότι ο Πούτιν και η ρωσική κυβέρνηση επιδίωξαν να αυξήσουν τις πιθανότητες εκλογής του Τραμπ εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατή ευκαιρία δυσφημίζοντας την πρώην υπουργό Κλίντον κάνοντας την δημοσίως ανεπιθύμητη σε σύγκριση με τον Τραμπ».

Τα συμπεράσματα της έκθεσης βασίστηκαν σε πληροφορίες που συλλέχθηκαν από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI), την υπηρεσία κατασκοπείας (CIA) και την υπηρεσία εθνικής ασφαλείας (NSA).

Η έκθεση αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών (DNI) που συντονίζει τις 17 υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που έδωσε την εντολή για την κατάρτιση της έκθεσης, ενημερώθηκε την Πέμπτη για το περιεχόμενο της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ενημέρωση που είχε χθες από τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών (DNI, FBI, CIA και NSA) δήλωσε ότι καμία κυβερνοεπίθεση δεν επηρέασε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η έκθεση αποσαφηνίζει ότι η «εκστρατεία επιρροής» της Μόσχας ήταν μέρος μιας «επικοινωνιακής στρατηγικής» εμπνευσμένη από σοβιετικές μεθόδους, που περιελάμβανε «μυστικές επιχειρήσεις, κρατικά μέσα ενημέρωσης, συμμετοχή τρίτων και πληρωμένους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ή τρολ».

Ο εκλεγμένος Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε πως ο Τραμπ θα αναλάβει επιθετική δράση ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις κατά τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης του.

Με ανακοίνωση του ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε ότι ο «Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε αυτές τις εκλογές πέρα για πέρα δίκαια, επειδή άκουσε τις φωνές των Αμερικανών πολιτών που αισθάνθηκαν ξεχασμένοι».

 

β. ΑΛΙΣΙΑ ΣΕΦΤΣΕΝΚΟ
Αυτή είναι η νεαρή Ρωσίδα χάκερ που βοήθησε τον Πούτιν να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Τραμπ;
Αυτή είναι η νεαρή Ρωσίδα χάκερ που βοήθησε τον Πούτιν να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Τραμπ;

 

Μια νεαρή Ρωσίδα περιλαμβάνεται στη λίστα με τα πρόσωπα που επέβαλε κυρώσεις ο Λευκός Οίκος καθώς θεωρείται ότι βοήθησαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές.

Ο λόγος για την Αλίσα Σεφτσένκο μια χάκερ με ιδιαίτερα προσόντα η οποία απασχολείται από μεγάλες επιχειρήσεις για  τον εντοπισμό κενών ασφαλείας στα online συστήματά τους.

Η εταιρεία της νεαρής Ρωσίδας συμπεριελήφθη στη λίστα με εκείνες που επεβλήθησαν κυρώσεις την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω φημών και φόβων για ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Στη λίστα αναφέρεται ότι η εταιρία της νεαρής Ρωσίδας, η οποία ονομάζεται  ZOR, βοηθούσε τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εξωτερικού παρέχοντάς τους υπηρεσίες τεχνικής έρευνας και ανάπτυξης.

Η Σεφτσένκο αντέδρασε στην κίνηση αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης λέγοντας ότι δεν παρείχε ποτέ υπηρεσίες στη ρωσική κυβέρνηση.

Σε mail που έστειλε στον Guardian, από μια τοποθεσία την οποία περιέγραψε «μια άγρια περιοχή της υπαίθρου, λίγες ώρες μακριά από την Μπανγκόκ», η χάκερ υποστήριξε ότι ο Λευκός Οίκος μπορεί να προχώρησε στην κίνηση αυτή με σκοπό να βλάψει την επιχείρησή της ή γιατί παρασύρθηκε.

Εκείνοι που θα μπορούσαν να έχουν συμφέρον να την βλάψουν θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστές της ή και οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ή της Ρωσίας με σκοπό να καλυφθούν οι πραγματικά ένοχοι, εξήγησε η νεαρή.

«Μια νεαρή γυναίκα χάκερ και η αβοήθητη εταιρεία της μοιάζουν τέλεια επιλογή για αυτό το στόχο. Δεν προσπαθώ να κρύψω κάτι, ταξιδεύω πολύ, είμαι φιλική και επικοινωνιακή. Και το πιο σημαντικό, δεν έχω πολλά χρήματα, εξουσία ή διασυνδέσεις. Πραγματικά στη θέση μου θα μπορούσε να είναι ο καθένας», είπε η Σεφτσένκο χλευάζοντας επίσης την όλη ιστορία κάνοντας λόγο για «τρελή υστερία γύρω από την ιστορία του ρωσικού χάκινγκ». 

Η ίδια η χάκερ, η οποία περνά  τους χειμώνες της στην Ασία, κάνει διαλογισμό και Thai kickboxing, περιέγραψε τον εαυτό της ως αυτοδίδακτη και εσωστρεφή, αρνήθηκε να πει πόσο χρονών είναι χαρακτηρίζοντας μάλιστα «αγενή» την ερώτηση και παρέπεμψε τον Guardian να στηριχτεί στις… φωτογραφίες της. Υποστήριξε ότι έχει περάσει από τρία διαφορετικά πανεπιστήμια, καθώς είναι παθιασμένη με τη γνώση αλλά δεν της αρέσει και ιδιαίτερα η διαδικασία μάθησης μέσω των πανεπιστημιακών αιθουσών.

Η Σεφτσένκο ειδικεύεται στον εντοπισμό σφαλμάτων στα λειτουργικά συστήματα που θα μπορούσαν να κάνουν τις εταιρείες ευάλωτες στους χάκερς. Η ίδια ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν έκανε δουλειές που θα δημιουργούσαν προβλήματα στην εταιρεία της, ενώ ισχυρίστηκε ότι επανειλημμένα την είχαν προσεγγίσει άτομα από τη ρωσική κυβέρνηση. Επέμεινε, ωστόσο, ότι πάντα απέρριπτε τις προτάσεις τους. Συμπλήρωσε δε ότι ποτέ, όταν απέρριψε κάποια από αυτές τις προτάσεις, δεν την απείλησαν ή την εκφόβισαν.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει απορρίψει πολλές δουλειές για ιδεολογικούς λόγους. «Δουλεύω μόνο με ειλικρινείς και ανοιχτούς ανθρώπους με τους οποίους νιώθω καλά». Ερωτώμενη ευθέως αν έχει δουλέψει με κάποιο τρόπο για κάποια κυβέρνηση απάντησε «όχι από όσο ξέρω».

Το 2004 προσελήφθη στην  Kaspersky Lab, μια ρωσική επιχείρηση ασφάλειας του Διαδικτύου. Αργότερα έφυγε για να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία. Στην αρχή την ονόμασε Esage Lab και αργότερα άλλαξε το όνομα σε ZOR. Και τα δύο ονόματα βρίσκονται στη λίστα του Λευκού Οίκου με τις κυρώσεις.

Οπως εξήγησε η Σεφτσένκο, έκλεισε την εταιρεία της ZOR πριν ένα χρόνο γιατί ήταν δύσκολο και ακριβό να τη στηρίξει. Από τότε δουλεύει μόνη της.  Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο οι εταιρείες της Σεφτσένκο και όχι η ίδια προσωπικά βρίσκονται στις λίστες του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ που υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε περίπτωση οποιασδήποτε συναλλαγής με Αμερικανούς ή το Αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η ίδια ανέφερε ότι δεν είναι δυνατό να ταξιδέψει τώρα στις ΗΠΑ, κάτι που η ίδια ούτως ή άλλως δεν θέλει. «Είμαι de facto μπλοκαρισμένη από τη μεγαλύτερη ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων στον κόσμο», προσέθεσε.

Από την άλλη πλευρά από τη στιγμή που μπήκε στη λίστα την προσέγγισαν κάποιοι… άλλοι για δουλειά. «Εχω δεχτεί πολλές προσφορές» παραδέχθηκε.

Ο Ντέιβ Εϊτελ διευθυντής εταιρείας λογισμικού στις ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι λίγο πολύ όλοι «έχουμε κάνει κάποια δουλειά για την κυβέρνησή μας», ενώ περιέγραψε την Σεφτσένκο ως «μια εξαιρετικά καλή γνώστρια των συστημάτων ασφαλείας».

Πηγή: Guardian

Να βάλουμε σε μια τάξη τα στοιχεία που προκύπτουν απ΄αυτή τη ιστορία με τις υποκλοπές.

Ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ,  δήλωσε πως ουδέποτε  πήραν από τους Ρώσους τις διαρροές. Και όπως αποεδείχθη, είχε δίκιο.΄Εκανε μεν ο δικτάτορας της Ρωσίας τη βρωμοδουλειά, αλλά τα τσιράκια του ,σαν την κυρία παραπάνω, φρόντισαν να   διοχευτεύσουν  το υλικό σε άλλη, μη ρωσική,  πηγή, για να χαθούν τα ρωσικά ίχνη. ΄Ετσι εξηγείται πως ο Ασάνζ  διαβεβαίωνε ότι  δεν πήραν από τους  Ρώσους τις πληροφορίες.  Δεκτό.

΄Οπως και να έχει, όμως, το πράγμα, το σίγουρο είναι πως οι Ρώσοι  εμπλέκονται σε ένα φοβερό σκάνδαλο, που δεν είναι από τα συνήθη. ΄Εβγαλαν πρόεδρο της Αμερικής τον δικό τους άνθρωπο! Στην πραγματική διάσταση αυτό το γεγονός  πλήττει την ίδια της δημοκρατία των Αμερικανών κατάστηθα. Είναι ακόμα χειρότερο αυτό το έγκλημα και  από το  παλιό σκάνδαλο του Watergate.

Ο ακροδεξιός, τραμπούκος Τραμπ, οφείλει να παραιτηθεί, ύστερα απ αυτές τις αποκαλύψεις. Και αν δεν το κάνει ο ίδιος (που δε θα το κάνει), να τον… παρατήσουν. ΄Ολα κερδίζονται με αγώνες. Το ίδιο χρειάζεται αυτή την ώρα και η Ρωσία. ΄Ενα δυνατό λαϊκό κίνημα,που θα σαρώσει τη δικτατορία στη χώρα.

Τραμπ και Πούτιν είναι το ίδιο επικίνδυνοι. Δυο Χιτλερίσκοι κυβερνούν τον κόσμο.  Ντροπή μας!

4. Κούγιας: Ακραία κακοποίηση του παιδιού της Ρούπα και του Μαζιώτη, αδιανόητη η παραμονή-κράτησή του
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Ολόκληρη η προσωπική δήλωση του Αλέξη Κούγια

Με αφορμή τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, μητέρας του 6χρονου παιδιού του γνωστού αντεξουσιαστή Νίκου Μαζιώτη, και την παράνομη παραμονή – κράτηση του 6χρονου παιδιού τους στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, θέλω να κάνω την εξής δήλωση:

Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα, τη χώρα που δίδαξε το δικαιικό πολιτισμό, τη χώρα που δίδαξε τη Δημοκρατία, και τη χώρα που ενέπνευσε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, να συμβαίνει αυτό που έχουμε πληροφορηθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τον 6χρονο υιό των δύο αντεξουσιαστών Μαζιώτη – Ρούπα.

Είναι αδιανόητο, μόνο και μόνο για να εξαναγκαστεί η κατηγορουμένη να αποκαλύψει τους συνεργούς της για τις πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται, ή για να αποκαλύψει τους ανθρώπους που τη βοήθησαν τόσα χρόνια να ζήσει ελεύθερη, να χρησιμοποιείται ένα 6χρονο αγόρι, το οποίο στην ηλικία που βρίσκεται, αντιλαμβάνεται τα πάντα, και κανείς να μην αντιδρά.

Είμαι στα Δικαστήρια 42 χρόνια, έχω υπερασπισθεί για ποινικά αδικήματα αριστερούς, δεξιούς, πολιτικούς κατηγορουμένους, έχω υπερασπισθεί εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και ουδέποτε σε αυτή την πολύχρονη καριέρα μου ενθυμούμαι να έχει συμβεί κάτι ανάλογο και κανείς να μην αντιδρά.

Με αηδιάζει το κατάντημα αυτής της χώρας, όπου όλοι οι πολιτικοί όλων των κομμάτων και θεσμικοί φορείς, μόνο και μόνο επειδή αυτό το παιδί είναι παιδί δύο αντεξουσιαστών, δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα καμία θέση.

Κάνω έκκληση στη γνωστή για την ακεραιότητά της και την αγάπη της για τα παιδιά, αφού είναι μητέρα 5 παιδιών, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, να διατάξει αμέσως προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες, υπό τις οποίες ζει αυτό το παιδί από την ημέρα που συνελήφθη η μητέρα του.

Ζητώ να διερευνηθεί πού κοιμάται αυτό το παιδί, πού διατρέφεται αυτό το παιδί, σε ποιες τουαλέτες ικανοποιεί τις φυσικές του ανάγκες, πού πλένεται αυτό το παιδί, πόσες φορές ή πόσες ώρες την ημέρα είναι με τη μητέρα του και γιατί τέλος πάντων μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί στους συγγενείς των Μαζιώτη και Ρούπα.

Ελπίζω ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αρρωστημένα μυαλά στην Ελληνική Αστυνομία, τα οποία να ανακρίνουν αυτό το παιδί.

Στο Κράτος Δικαίου της Ελλάδος ουδέποτε τιμωρήθηκαν με τέτοιο βάναυσο τρόπο τα παιδιά κατηγορουμένων ακόμη και για τα σκληρότερα εγκλήματα, όπως τιμωρείται εδώ και μέρες το παιδί των Μαζιώτη και Ρούπα.

Λυπάμαι που δεν είμαι δικηγόρος αυτών των δύο κατηγορουμένων, για να έχω μηνύσει τον οποιοδήποτε υπεύθυνο γι’ αυτή την ακραία σωματική και ψυχική κακοποίηση ενός 6χρονου παιδιού, το οποίο αυτή τη στιγμή κάνει τις πιο σοβαρές ποιοτικές αλλαγές προσωπικότητος.

Επιτέλους, σε αυτή τη χώρα που πλέον έχουν καταργηθεί τα πάντα, να μείνει όρθια η αντίληψη όλων των θεσμικών οργάνων για το με ποιο τρόπο διεξάγεται μια ανάκριση και αντιμετωπίζονται οι κατηγορούμενοι.

Δεν είμαστε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, είμαστε η χώρα που δίδαξε την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Σε κάθε δε περίπτωση πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι Μαζιώτης και Ρούπα δεν είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου που διαπράττουν από τότε που γεννήθηκαν εγκληματικές πράξεις εις βάρος συνανθρώπων μας, αλλά διέπραξαν τα εγκλήματα, τα οποία φέρονται ότι έχουν διαπράξει, στα πλαίσια μιας υποκειμενικής αντιλήψεως, η οποία μπορεί να είναι ή να μην είναι εσφαλμένη, για το κοινωνικό σύστημα, με το οποίο διοικείται η Ελλάδα, και γι’ αυτό ούτως ή άλλως η ποινική τους αντιμετώπιση θα είναι και πρέπει να είναι διαφορετική.

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξιος Κούγιας

Δικηγόρος Αθηνών

Ως και ο  Αλέξης  Κούγιας εξαγνίστηκε στην “κολυμπήθρα του Σιλωάμ”,που άνοιξε   η ομηρία του παιδιού  των αντιεξουσιαστών Μαζιώτη-Ρούπα. Και μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και ο θίασος της  ακροδεξιάς κυβερνησής του, όπως έχει καταντήσει πια, δεν πήραν θέση, δεν έβγαλαν τσιμουδιά για το τεράστιο, πολιτικό, κυρίως, λάθος που διέπραξαν με το να συλλάβουν και να κρατούν όμηρο ένα παιδί 6 ετών.

Πολύ ωραία τους τα ψέλνει ο Αλέξης Κούγιας.

 

5. Επίσκεψη Μανώλη Γλέζου στο Παίδων
Το εξάχρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη προσπάθησε να επισκεφτεί ο Μανώλης Γλέζος.

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία ο Σταύρος Κοντονής διαβεβαιώνει ότι το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα δεν συνελήφθη και δεν κρατείται, σήμερα το μεσημέρι (7/1) ο Μανώλης Γλέζος πήγε στο Νοσοκομείο Παίδων να δει το παιδί και να του προσφέρει ένα παιχνίδι.
Όμως η Ιδιωτική Εταιρεία φύλαξης του Νοσοκομείου δεν του επέτρεψε καμία επαφή επικαλούμενη Εισαγγελική εντολή.
Μετά από αυτό είναι πλέον σαφές, ότι το 6χρονο παιδί κρατείται.

Μανώλης Γλέζος

Πού θα κρυφτεί  όλος τούτος ο συρφετός, που διέπραξε  με την κράτηση του παιδιού “έγκλημα καθοσίωσης”, μου λετε;