ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1.ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ. ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΟΙ…ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!
Κίνηση με νόημα κατά της Ρωσίας η επιλογή Τραμπ για τον νέο επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών
Φωτογραφία: AP Photo/Andrew Harnik

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε το Σάββατο την επιθυμία του να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, όμως διόρισε επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών έναν πρώην γερουσιαστή εναντίον του οποίου η Μόσχα έχει επιβάλει κυρώσεις, μια κίνηση που έχει στόχο να καθησυχάσει όσους πιστεύουν ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θα έχει επιεική στάση προς τη Ρωσία.

Ομως η γραμμή που θα ακολουθήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία δεν είναι εύκολο να αποκρυπτογραφηθεί, καθώς την ίδια ώρα που δήλωνε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με τη Μόσχα ανακοίνωνε τον διορισμό στη στρατηγική θέση του διευθυντή των υπηρεσιών Πληροφοριών του Νταν Κόουτς, εναντίον του οποίου η Ρωσία έχει επιβάλει κυρώσεις.

Η επιλογή του Κόουτς, απερχόμενου γερουσιαστή της Ιντιάνα, φαίνεται να έχει στόχο να καθησυχάσει όσους φοβούνται ότι ο Τραμπ θα είναι πολύ επιεικής προς τη Ρωσία.

Ο Κόουτς είναι ένας από τους έξι Αμερικανούς γερουσιαστές και τους τρεις αξιωματούχους του Λευκού Οίκου εναντίον των οποίων η Μόσχα επέβαλε κυρώσεις το 2014 σε αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Τότε ο γερουσιαστής είχε δηλώσει ότι «τον τιμά» να είναι στόχος του Κρεμλίνου.

Οι κωλοτούμπες του Τραμπ  που θα …απολαύσουμε στο εγγύς μέλλον, θα είναι και πρωτοφανείς και μεγαλειώδεις! Ως το τέλος της θητείας του, αν προφτάσει να τη βγάλει,  θα έχει υπαναχωρήσει στα περισσότερα απ΄ όσα υποσχέθηκε πως θα δούμε να ακολουθούν την προεδρία του .  Αλλά, εκεί όμως που θα τα κάνει εντελώς μούσκεμα,  θα είναι  στη συνεργασία του, όπως  επανειλημμένα διακήρυττε , με τον Πούτιν.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα , οι σχέσεις των δύο χωρών να γίνουν οι χειρότερες που υπήρξαν ποτέ. Κι αυτό για τον εξής απλό λόγο: Ο «Τσάρος», ύπουλος και απρόβλεπτος όπως είναι, θα προχωρήσει σύντομα  το σχέδιο που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή και εξέλιξη στην Ουκρανία. Η Κριμαία και η ναυτική πύλη της Σεβαστούπολης για έξοδο στη θάλασσα, δεν αρκούν. Οι περιοχές της Υπερδνειστερίας*  και της Μολδαβίας* ,όταν μαζέψει και φέρει πίσω τις δυνάμεις του από τη Συρία, θα είναι ο επόμενος στόχος του.  Το νέο μέτωπο πολέμου, που κατά την άποψή μας, πολύ σύντομα θα ανοίξουν οι Ρώσοι, θα είναι στις περιοχές  αυτές.

Τότεόμως,  τα πράγματα θα έχουν οδηγηθεί στομη παρέκει. Η Μολδαβία δεν είναι Ουκρανία.  Η «αρκούδα του Βορρά», μπήγει πλέον  βαθειά τα νύχια της  στο υπογάστριο της Ευρώπης.  

Κι αυτό ακριβώς   θα σημάνει το τέλος του «μήνα του μέλιτος»  μεταξύ των δύο  παρανοϊκών  ηγετών. Και όσο κι αν ο Τραμπ είναι περιορισμένης πολιτικής και στρατιωτικής  αντίληψης και ικανότητας, σε αντίθεση με τον Πούτιν, πίσω του, όμως,  βρίσκεται ο σκληρός πυρήνας του κράτους. Είναι η αμερικάνικη εθνική στρατηγική, χαραγμένη ήδη από τους» Ιέρακες» χρόνια πριν  και δενπεριμένει τη βούληση κανενός Τραμπ για  να τηνεφαρμόσει.

Επομένως, εκείνη την εποχή, που ο θρασύτατος Χιτλερίσκος  Πούτιν  θα επαναλάβει το πείραμα της Α. Ουκρανίας,  οι επιλογές των Αμερικανών είναιπια συγκεκριμένες: Ο  ακροδεξιός και υπερφίαλος  Τραμπ  ή θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί με τη γραμμή του ΝΑΤΟ  και να χτυπήσει το σημερνό φίλο  και σύμμαχό του  εκεί ακριβώς  που θαπονέσει περισσότερο,  ή, αν βρεθεί εκτός εθνικήςστρατηγικής  –γραμμής,  θα τον …παραιτήσουνκακήν κακώς.  Για να μην πούμε το χειρότερο (και «ο νοών ,νοείτω»).

Ούτως ή άλλωςόπως είπαμε,ο νέος Αμερικανόςπρόεδρος με την ιδιόμορφο χαρακτήρα και τη ρατσιστική, τραμπούκικη αντίληψη  ,θααναγκαστεί να «ανακρούσει πρύμναν» στιςπερισσότερες εξαγγελίες του. Σύντομα ,δηλαδή, θα βρεθεί αντιμέτωπος και σε διάσταση με τον ίδιοτου τον εαυτό  και τους προεκλογικούς τουλεονταρισμούς.

Το σίγουρο, πάντως,  είναι πως  θα γελάσουμε μετην καρδιά μας από τις αναπόφευκτεςκωλοτούμπες του.  Με την προϋπόθεση, βέβαια, πως δε θα συμβεί το μεγάλο κακό και θα αποφύγειο κόσμος καμιά  νέα,μεγάλη τραγωδία   σε αυτή τηνεπικίνδυνη συγκυρία-ατυχία , να έχουν στα χέριατους το τιμόνι της υφηλίου δύο ανήτοι, άκρωςφιλόδοξοι, ψυχοπαθείς θα λέγαμε,  ηγέτες υπερδυνάμεων, που κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά των πυρηνικών όπλων.

Μέχρι σήμερα,  οι ειδικοί αναλυτές των απειλών   της παγκόσμιας ειρήνης έδειχαν και εστίαζαν  κυρίως  σε Μόσχα και την Πιόν Γιάνγκ. ΄Ηρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε αυτή την άποψη. Κορυφαία πλέον και λίαν επικίνδυνη απειλή  είναι η  Ουάσιγκτον με πρόεδρο έναν τραμπούκο και μισότρελο Τραμπ.

*Υπερδνειστερία.  Aποσχισθείσα από την Μολδαβία περιοχή  το 1992. Πρόκειται για  μια στενή λωρίδα γης στα ανατολικά του ποταμού Δνείστερου μεταξύ Μολδαβίας και Ουκρανίας με σλαβικό πληθυσμό . Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Μολδαβίας και σημαντικό τμήμα του πληθυσμού που κατοικεί στην Υπερδνειστερία είναι Ρουμανικής καταγωγής,  όμως η πλειονότητα είναι Σλάβοι και Γκαγκαούζοι  (Οι Γκαγκαούζοι ή  Γκαγκαβούζηδες  κατά μια ιστορική άποψη είναι θρακικό φύλο με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Τουρκόφωνοι χριστιανοί. Στην Ελλάδα η πλειοψηφία τους είναι πρόσφυγες από την επαρχία Χάφσα της Αδριανούπολης και από χωριά της Βουλγαρίας. Για πρώτη φορά εντοπίζονται στα παράλια του δυτικού Ευξείνου Πόντου, μεταξύ της Βάρνας και του Δούναβη, στη Δοβρουτσά. Η τύχη και η πορεία τους στο χρόνο ταυτίστηκε με την πορεία του ελληνισμού των Βαλκανίων). Η  περιοχή αυτή της Υπερδνειστερίας,  σύνορα  μεταξύ των δύο μεγάλων χωρών της Ουκρανίας και της Ρουμανίας,  υπήρξε πάντοτε πεδίο εθνικιστικών αντιπαραθέσεων και συνεχών συνοριακών αλλαγών στο παρελθόν.
Οι εθνικιστικές έριδες  των πληθυσμών της Μολδαβίας ξεκίνησαν από την δεκαετία του 1980. Αρχικά,  ο ρουμανικός πληθυσμός της χώρας ζητούσε αλλαγή από το κυριλλικό αλφάβητο στα λατινικό, αλλά στη συνέχεια η αντιπαράθεση κορυφώθηκε με την απαίτηση ακραίων στοιχείων για  μετακίνηση των σλαβικών πληθυσμών από τη χώρα. Το 1990,  το «λαϊκό  μέτωπο» της Μολδαβίας κερδίζει  τις εκλογές και ξεκινάει την εφαρμογή  των εθνικιστικών του σχεδίων . Από τη μεριά τους οι σλαβόφωνοι και οι Γκαγκαούζοι ετοίμαζαν  δημοψήφισμα για αποσκίρτηση από τη Μολδαβία.
Την ίδια εποχή , κορυφώνονται  και οι δραστηριότητες παραστρατιωτικών οργανώσεων απ΄όλες τις  μεριές.   Στις 3 Νοέμβρη 1990,  οι σλαβόφωνοι αυτονομιστές της Υπερδνειστερίας  συγκρούονται για πρώτη φορά  με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Μολδαβίας
Τον Μάρτιο του 1992 η κυβέρνηση της Μολδαβίας ξεκίνησε την διαδικασία συγκρότησης του Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας με τη βοήθεια Ρουμάνων στρατιωτικών συμβούλων. Αλλά και η άλλη πλευρά δε μένει πίσω.  Οι αυτονομιστές της Υπερδνειστερίας με τη σιωπηλή συμπαράσταση της Μόσχας συγκροτούνται σε στρατιά 9.000 ανδρών,  εξοπλισμένων  με βαριά ρώσικα  όπλα.
 Στις  2 Μαρτίου 1992 ο πόλεμος μεταξύ των αυτονομιστών της Υπερδνειστερίας και της Μολδαβίας ξεκινά.  Στις μάχες που ακολούθησαν έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από  2000 άνθρωποι. Οι εχθροπραξίες κράτησαν ως  την  21η Ιουλίου του 1992, οπότε  τέθηκε σε ισχύ η Κατάπαυση του Πυρός, η οποία ισχύει μέχρι σήμερα.
Αυτή την ώρα.  η κατάσταση βαίνει από το κακό στο χειρότερο με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Υπερδνειστερίας να ζητά εδώ και πολλούς μήνες  την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσική ομοσπονδία . Η Μόσχα  δεν έχασε ευκαιρία. Ενάμιση χρόνο πριν, έστειλε  400 Ρώσους στρατιώτες με 30 οχήματα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ,για την πραγματοποίηση  στρατιωτικής άσκησης στην  περιοχή.
Το επόμενο βήμα, μάλλον θα είναι ένα δημοψήφισμα για προσάρτηση της Υπερδνειστερίας  στη Ρωσία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ,ο πόλεμος πια  είναι επί θύραις.
TransnistrianRegionMap
Transnistria_după_Asybaris

___________________________________________________________________

 

1. Επιστολή Βαγγελιώς Βογιατζή για την υπόθεση Ρούπα

INDYMEDIA

Επιστολή Βαγγελιώς Βογιατζή για την υπόθεση Ρούπα.

Τη δική της εμπειρία σύλληψης περιγράφει η Βαγγελιώ Βογιατζή με επιστολή της στην «Εφ.Συν.», την οποία δημοσιεύουμε ολόκληρη παρακάτω.
Η ίδια το 1987 είχε προφυλακιστεί με βαριές κατηγορίες για τη δράση της οργάνωσης Αντικρατική Πάλη και το μωρό της έμεινε με συγγενείς μέχρι να το πάρει μαζί της στη φυλακή μετά τη δολοφονία του συντρόφου της και πατέρα του παιδιού, Μιχάλη Πρέκα.
Ολόκληρο το κείμενο:
Ας προσθέσω λοιπόν και εγώ τη δική μου εμπειρία, και να καταγγείλω μία ακόμη περίπτωση καταπάτησης του νόμου περί προστασίας ανηλίκων κατά το παρελθόν.
Με συνέλαβαν για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 1987 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όταν ο γιος μου ήταν 40 ημερών, και κρατήθηκα για ημέρες στη ΓΑΔΑ, ανακρινόμενη για υπόθεση τρομοκρατίας.
Από την πρώτη στιγμή με ειδοποίησαν ότι κάποιος δικός μου έπρεπε να παραλάβει το παιδί. Το ανέλαβε η αδελφή μου και το πηγαινοέφερνε καθημερινά στην Ασφάλεια για να μπορώ να το θηλάζω.
Ουδείς έθεσε θέμα προστασίας του παιδιού από το οικογενειακό μου περιβάλλον εφαρμόζοντας κάποιο νόμο. Τον Οκτώβρη του 1987 προφυλακίστηκα με βαριές κατηγορίες για τη δράση της οργάνωσης Αντικρατική Πάλη, αμέσως μετά τη δολοφονία του πατέρα του παιδιού μου, Μιχάλη Πρέκα, όταν ο γιός μου ήταν 7 μηνών.
Και τότε επίσης ουδείς διανοήθηκε να εφαρμόσει το νόμο και να το απομονώσει φρουρούμενο σε κάποιο νοσοκομείο μακριά από τους οικείους του.
Το παιδί έμεινε με τους γονείς μου και την αδελφή μου έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και το πάρω κοντά μου στη φυλακή. Είμαι σίγουρη ότι οι ανάλογες περιπτώσεις είναι πάρα πολλές, απλώς γνωρίζουμε μόνο αυτές που απασχόλησαν τη δημοσιότητα.
Ο 6χρονος γιος της Ρούπα είδε αξημέρωτα αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τη μητέρα του και αμέσως μετά αποχωρίστηκε βίαια το μόνο πρόσωπο που τον συνδέει με την κοινωνία. Και θεωρείται προστασία να παραμένει το παιδί φρουρούμενο, μόνο και τρομαγμένο, μακριά από τους άμεσους συγγενείς του.
 Ενδεχομένως και να υφίσταται κάποια ιδιότυπη ανάκριση μέσω παιχνιδιού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρησιμοποιείται σαν μοχλός πίεσης και εκβιασμού της μητέρας του. Μιας μητέρας με προφανή μεγάλη αγάπη για τον γιο της, αφού επέλεξε να τον έχει κοντά της σε δύσκολες συνθήκες παρανομίας.
Μόνο ένας νοσηρός νους μπορεί να την κατακρίνει επειδή δεν τον εγκατέλειψε και «τον άφησε να μεγαλώνει σε επικίνδυνες συνθήκες» και γι΄ αυτό «το κράτος έχει χρέος να τον προστατεύσει», όπως δήλωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι προκλητικό επισήμως η κυβέρνηση  να απαντά στην κοινωνική κατακραυγή  λέγοντας ότι το παιδί ούτε συνελήφθη ούτε κρατείται, όταν παραμένει φρουρούμενο στο νοσοκομείο Παίδων. Μήπως επειδή δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης; Ή μήπως πρέπει να πιστέψουμε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Δεξιάς είχαν μεγαλύτερες ευαισθησίες από τη σημερινή «πρώτη φορά Αριστερά»;
Είναι απάνθρωπο να χρησιμοποιείται ένα παιδί σε παιχνίδια εξουσίας και είναι προφανές ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας καταδικάζει τέτοιες ενέργειες, ανεξαρτήτως  εάν συμφωνεί ή όχι με τις πολιτικές απόψεις και τη δράση της Πόλας Ρούπα. Ας μη γίνουμε συνένοχοι σιωπώντας λοιπόν…
Βαγγελιώ Βογιατζή

Τί να προσθέσει κανείς;  Τα είπε όλα η Βαγγελιώ Βογιατζή.

2. Κοντονής: Ελπίζω την Κυριακή να εκδοθεί η απόφαση για το παιδί της Ρούπα
Φωτογραφία: ACTION IMAGES

Ελπίζω αύριο να εκδοθεί η απόφαση» υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονης, αναφερόμενος στην υπόθεση της επιμέλειας του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα.

Σε δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση, διαβεβαίωσε πως οι σχετικές γνωματεύσεις βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρμόδιων αρχών και σύντομα, «ελπίζω ακόμη και αύριο», να εκδοθεί η σχετική απόφαση.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι εισαγγελικές αρχές ενέργησαν ταχύτερα από ό,τι συμβαίνει σε άλλες παρεμφερείς υποθέσεις και διευκρίνισε ότι για τη λήψη της απόφασης «δεν αρκούσε μόνο το αίτημα της οικογένειας Ρούπα».

«Το παιδί ουδέποτε κρατήθηκε, ουδέποτε συνελήφθη και ουδέποτε ανακρίθηκε», ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

“Μισώ γε μέντοι χώταν εν κακοίσι τις αλούς, έπειτα τούτο καλλύνειν θέλη”(= μισώ εκείνον που κάνει το κακό και το παρουσιάζει ως καλό).

 

3. Ουζμπέκος είναι τελικά ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης
Ουζμπέκος είναι τελικά ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης

Από το Ουζμπεκιστάν κατάγεται τελικά ο ένοπλος, που σκόρπισε τον θάνατο στο κλαμπ Ρέινα την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία.

Οι τουρκικές αρχές, μετά από αλλεπάλληλα λάθη, αναφέρουν πως ο δράστης ονομάζεται Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ και χρησιμοποιούσε και την ονομασία «Αμπού Μοχάμεντ Χορασάν».

Οπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, τον μακελάρη βοήθησε ένας τρομοκράτης από το ανατολικό Τουρκμενιστάν.

Οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Ουζμπεκιστάν.  Η χώρα άντρο της ρώσικης μαφίας .Απο εδώ κατάγονται οι περισσότεροι πληρωμένοι δολοφόνοι, που χρησιμοποιούν όχι μόνο η ρώσικη μαφία αλλα οι εγκληματικοί εγκέφαλο σε όλη τη υφήλιο.

 Πληρωμένος δολοφόνος  περισσότερο μοιάζει ο Ουζμπέκος μακελάρης της Κωνσταντινούπολης. Ποιος ξέρει τίνων συμβόλαιο εκτελούσε.