ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΑΛΗΘΕΙΕΣ  “ΕΠΕΚΕΙΝΑ  ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ”
  2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;
  3. ΚΕΛΛΥ ΣΑΚΑΚΟΥ. Η ΑΠΟΘΑΝΟΥΣΑ ΟΥ ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ
  4.  “ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ” Η  ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  5. “ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ”  ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ
  6. ΙΣΛΑΜ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
  7. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΥΤΗΣ ΟΝΟΜΑ  ΝΤΙΝΑ ΜΠΑΤΖΙΑ…”ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ”!
  8. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ “ΚΡΑΖΕΙ”  ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΤΡΑΜΠ
  9. ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ…ΘΑΝΑΤΟΥ!
1. ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ FAZ KAI FINANCIAL TIMES
FAZ & FT φοβούνται συμφωνία Τσίπρα-Ερντογάν για την έκδοση των 8 Τούρκων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

 

Η έγκυρη συντηρητική εφημερίδα τονίζει όμως ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κατευθύνει κατά το δοκούν το δικαστικό σύστημα. Και μπορεί να αναφέρθηκαν προσπάθειες πολιτικής επιρροής, αλλά είναι άγνωστο τι θα αποφασίσουν στο τέλος οι δικαστές, πόσω μάλλον που η φορτισμένη πολιτικά υπόθεση έχει εδώ και καιρό μεταβληθεί σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτικό ζήτημα και λειτουργεί ως λυδία λίθος της σταθερότητας της κυβέρνησης Τσίπρα σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η FAZ αναφέρεται στη συνέχεια στην πρωτοβουλία κατά της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών από Ελληνες πολίτες και τον Απόστολο Δοξιάδη, ο οποίος «καθιστά σαφές ότι το θέμα δεν αφορά στις κομματικές προτιμήσεις, αλλά στο κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσει την ιδιότητα κράτους δικαίου υπό την πίεση της μακράν ισχυρότερης από τις τέσσερις γειτονικές της χώρες».

«Φοβούμαστε ότι οι δικαστές θα εκφοβιστούν με επιχειρήματα raison d’ etat, ότι θα τους πουν “αν δεν εκδώσουμε τους αξιωματικούς ο Ερντογάν θα μας στείλει την επομένη 3 εκατομμύρια μετανάστες’’», λέει ο Ελληνας συγγραφέας και μαθηματικός, ο οποίος φοβάται ότι δεν πρόκειται για κενή απειλή: «Είμαι σίγουρος ότι, αν δεν τους εκδώσουμε, τις επόμενες ημέρες θα μας έλθουν μερικές δεκάδες χιλιάδες επιπλέον μετανάστες». Αλλά η Αθήνα και μόνον για λόγους αυτοσεβασμού δεν πρέπει να υποκύψει σε τέτοιες απειλές.

Η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει τους φόβους του Απόστολου Δοξιάδη για κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας εις βάρος των Τούρκων αξιωματικών και παραθέτει τις ανησυχίες του για πολιτική ανάμειξη στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης. «Είναι μια μάχη για τη συνείδηση 15 δικαστών», λέει ο Ελληνας συγγραφέας.

Με την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών ασχολούνται και οι Financial Times, κάνοντας λόγο για «δίλημμα» του Ελληνα πρωθυπουργού:

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει στον κ. Ερντογάν ότι “οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα’’. Αλλά ο ίδιος και η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσουν σκληρή κριτική εντός των συνόρων αλλά και από την Ευρώπη αν προχωρήσει η έκδοση, την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει ανεξάρτητα από την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου (…). Η νομοθεσία Ε.Ε. και Ελλάδας απαγορεύει την έκδοση σε μια χώρα όπου ο κατηγορούμενος κινδυνεύει να βασανιστεί. Οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων της Human Rights Watch και της Διεθνούς Αμνηστίας, έχουν κατηγορήσει την Τουρκία ότι κλείνει τα μάτια στις κατηγορίες βασανισμών, ξυλοδαρμών και άρνησης πρόσβασης σε δικηγόρους για συλληφθέντες ή κρατουμένους στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων υπόπτων για συμμετοχή στο πραξικόπημα».

Η έγκυρη εφημερίδα σημειώνει τις εντάσεις στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία και λόγω του μεταναστευτικού: «Κάποιοι Ελληνες αξιωματούχοι φοβούνται ότι αν η Αθήνα δεν στείλει πίσω το πλήρωμα του ελικοπτέρου, η Αγκυρα θα σπάσει την περσινή συμφωνία με την Ε.Ε. για τη μείωση της προσφυγικής ροής και θα επιτρέψει ένα φρέσκο κύμα αιτούντων άσυλο να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα. Μπορεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής να είπε ότι η κυβέρνηση θα “σεβαστεί και θα τηρήσει” την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά κάποιοι φοβούνται ότι η πολιτική μπορεί να παίξει ρόλο. “Αν η κυβέρνηση στείλει πίσω τους Τούρκους αξιωματικούς, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει κατηγορίες ότι προσπαθεί να κατευνάσει την Αγκυρα επειδή νιώθει ότι βρίσκεται σε αδύναμη θέση αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο καθηγητής Νομικής και πολιτικός σχολιαστής Αρης Χατζής».

Σημειώνεται ότι αύριο, 10 Ιανουαρίου, στις 11 και στις 13 του μηνός θα εξεταστούν οι αιτήσεις αναίρεσης κατά των εφέσεων για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, από τρία διαφορετικά συμβούλια του Αρείου Πάγου.

Πριν αποφασίσουν εκεί στον ΄Αρειο Πάγο, αν  πρέπει να εκδωθούν ή όχι οι  Τούρκοι φυγάδες, ας μελετήσουν καλά τις κουβέντες της Αντιγόνης μπροστά στον τύραννο Κρέοντα. Η ηρωίδα κόρη θυσιάστηκε, για να μη διαπράξει “΄Υβριν”, παραβιάζοντας άγραφους, απαρασάλευτους και διαχρονικούς νόμους. Η κυρία πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που δεν είναι δα και…Αντιγόνη, θα τολμήσει να γίνει παραβάτις;

Αν οι δικαστές τολμήσουν να τα βάλουν με τη φυσική τάξη και με την απόφασή τους παραδώσουν  “ιερά πρόσωπα” (εκ της ιδιότητας του φυγάδος) στον τύραννο της Τουρκίας, θα έχουν σίγουρη και αναπόφευκτη σκληρή τιμωρία. Η Φύση δεν αστειεύεται.

 

                                  ΣΟΦΟΚΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

 ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
450οὐ γάρ τί μοι Ζεὺς ἦν κηρύξας τάδε, Δεν έδωσε ο Θεός καμιά τέτοια εντολή
οὐδ᾽ ξύνοικος τῶν κάτω θεῶν Δίκη Ούτε η Δίκη,που είναι θεσμός αιώνιος  και διαχρονικός
τοιούσδ᾽ ἐν ἀνθρώποισιν ὥρισεν νόμους. έβαλε τέτοιους κανόνες στους ανθρώπους.
οὐδὲ σθένειν τοσοῦτον ᾠόμην τὰ σὰ Και σιγά να μην έχουν τέτοια δύναμη 
κηρύγμαθ᾽, ὥστ᾽ ἄγραπτα κἀσφαλῆ θεῶν οι  εντολές σου, ώστε τους άγραφους και απαρασάλευτους  νόμους,
455νόμιμα δύνασθαι θνητὸν ὄνθ᾽ ὑπερδραμεῖν. ένας θνητός να τολμά να τους περιφρονεί.
οὐ γάρ τι νῦν γε κἀχθές, ἀλλ᾽ ἀεί ποτε Αυτά δεν είναι σημερινά και χτεσινά, αλλά διαχρονικά και  αιώνια ισχύουν.
ζῇ ταῦτα, κοὐδεὶς οἶδεν ἐξ ὅτουφάνη. Δεν έχουν αρχή και τέλος.
τούτων ἐγὼ οὐκ ἔμελλον, ἀνδρὸς οὐδενὸς Δε θα διαπράξω, λοιπόν, ΄Υβριν παραβαίνοντας αυτές τις υπέρτατες αξίες  ,επειδή θα 
φρόνημα δείσασ᾽, ἐν θεοῖσι τὴν δίκην θα σε  φοβηθώ.
460 δώσειν  

 

2. ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Γερμανία: Το σεξ με πόρνες θα πληρώνεται από το κράτος, για όσους έχουν ανάγκη

Μια -αν μη τι άλλο- πρωτοποριακή πρόταση κομίζει το Κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία.

Τι προτείνει; Το σεξ με πόρνες να χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση για όσους είναι πολλοί φτωχοί και θεωρείται ότι χρειάζονται «σεξουαλική βοήθεια». Προς την κατεύθυνση αυτή, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Elisabeth Scharfenberg, δήλωσε ότι οι γιατροί θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να «συνταγογραφούν» για τους ασθενείς τους το να πηγαίνουν με «κυρίες της νύχτας». Η πορνεία είναι νόμιμη στη Γερμανία και δεν έχει τα ταμπού που υπάρχουν σε πολλές άλλες χώρες.

Οίκοι ανοχής υπάρχουν σχεδόν σε κάθε πόλη και μια τάση ξεκίνησε πρόσφατα, με τα κορίτσια που εργάζονται εκεί να προσφέρουν «σεξουαλική βοήθεια» σε πάσχοντες από άνοια, σε άτομα με αναπηρία και σε ανθρώπους που ζουν σε ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας.

Ανάλογα με τον οίκο ανοχής, οι υπηρεσίες κυμαίνονται από ένα «στοργικό άγγιγμα», μέχρι φετίχ και φουλ σεξ. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας νόμος που να επιτρέπει στον πελάτη να διεκδικήσει τα έξοδά του ή την επίσκεψή του ως ιατρική δαπάνη.

Οι Πράσινοι της Γερμανίας, όμως, θέλουν να αλλάξει αυτό, με βάση έναν νόμο που τέθηκε σε εφαρμογή στη γειτονική Ολλανδία για κάποιο χρονικό διάστημα. «Μπορώ να φανταστώ μια δημόσια χρηματοδότηση της σεξουαλικής βοήθειας», είπε η Scharfenberg στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

Η πρόταση των Πρασίνων θα αφορά άτομα με ιατρικό πιστοποιητικό το οποίο θα αποδεικνύει ότι «είναι ανήμπορα να φτάσουν στη σεξουαλική ικανοποίηση με άλλους τρόπους», ενώ επιπλέον οι ίδιοι άνθρωποι θα πρέπει να αποδεικνύουν με χαρτιά ότι «δεν μπορούν να πληρώσουν πόρνες από μόνοι τους».

Οπως είναι λογικό, αυτή η πρόταση έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων, με τους υπέρμαχους αλλά και τους πολέμιους της ιδέας να είναι αρκετοί και να παραθέτουν τα δικά τους επιχειρήματα προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Μπράβο στους “Πράσινους”! Τέτοιο “κράτος” εμείς θέλουμε.  Δεν επιζητούμε την κατάργησή του, αλλά τον εξανθρωπισμό του. Κράτος δικαίου, σεβασμού των αναφαίρετων, ατομικών δικαιωμάτων και αρωγό στο συνειδητοποιημένο πολίτη .

 Με το χρόνο, ακόμα και ένα τέτοιο κράτος θα καταργηθεί από μόνο του. Ο άνθρωπος θα είναι πλέον αυτάρκης, θα έχει το φυσικό νόμο  ανεξίτηλα χαραγμένο στη θέλησή του. Τότε, θα έχει γεννηθεί ο Homo Naturalis.  O  φυσικός ΄Ανθρωπος.

Για το θέμα της σεξουαλικής ικανοποίησης αντί τιμήματος (επί πληρωμή) γράφαμε στις 9-12-2013

 

 ” Στην πυρά το αρχαιότερο επάγγελμα – Σβήνουν τα «κόκκινα φανάρια»

Πρωταρχικός στόχος Γαλλίας και Γερμανίας είναι να μειώσουν στο ελάχιστο τα «κόκκινα φώτα» στους δρόμους των μεγαλουπόλεων.

Το σύνθημα δόθηκε.

Την αρχή έκανε η σοσιαλιστική κυβέρνηση Ολάντ στη Γαλλία που ενέκρινε το αμφιλεγόμενο νόμο κατά της σεξουαλικής εμπορίας ανθρώπων με βάση το σουηδικό μοντέλο. Σήμερα, στη Γαλλία δεν αποτελεί αδίκημα η πώληση σεξουαλικών υπηρεσιών αλλά η αγορά τους, ενώ παραμένει παράνομη η μαστροπεία. Την ευθύνη για το έγκλημα της πορνείας φέρει ο πελάτης, ο οποίος στην περίπτωση που συλληφθεί, υποχρεούται να πληρώσει πρόστιμο ύψος 1.500 ευρώ.

Μάλιστα, αν βρεθεί για δεύτερη φορά στα χέρια των Αρχών, το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 3.750 ευρώ.

Ο νόμος θα οδηγήσει τις ιερόδουλες να εργάζονται κρυφά

Θύελλα αντιδράσεων, τόσο από τις ιερόδουλες, όσο και από διάσημους γάλλους πολίτες έχει προκαλέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις θα οδηγήσει τις ιερόδουλες να εργάζονται στη σκιά. Η Νταλίλα από την Αργεντινή, η οποία εργάζεται στις ροζ πιάτσες της Γαλλίας εδώ και οχτώ χρόνια υποστηρίζει στο Euronews πως η μόνη λύση είναι να εγκαταλείψει τη χώρα, αφού οι πελάτες πλέον θα μειωθούν υπό το φόβο των προστίμων. Μάλιστα, όπως αναφέρει είναι κάτι που σκέφτονται πολλές ιερόδουλες στη Γαλλία.

«Ηλίθιο» χαρακτηρίζει το νέο νόμο ο Τιέρι, ο οποίος ήταν για χρόνια πελάτης ιερόδουλων.

Σύμφωνα με τον Τιέρι, η πορνεία μπορεί να αποτρέψει το βιασμό και τους φόνους. «Υπάρχει ένα ολόκληρο κομμάτι του πληθυσμού που δεν έχει καθόλου σεξουαλική ζωή. Τι θα κάνουν χωρίς ιερόδουλες» αναρωτιέται.”(ΜΜΕ)

Αστείοι άνθρωποι ,αστείες κουβέντες και  αποφάσεις. Αλλά και σφόδρα επικίνδυνα όλα αυτά.  Η πορνεία, λοιπόν,  υπό διωγμόν!Το θέμα, βέβαια, είναι τεράστιο  κα θα ανεβάσουμε αργότερα ένα πιο αναλυτικό, σχετικό κείμενο. Εδώ θα περιοριστούμε σε μια γρήγορη, περιεκτική  ματιά.
 Γελοία, λοιπόν, και η “φιλοσοφία”   και το περιεχόμενο αυτών των νόμων, όπως τα αντιλαμβάνονται οι Σουηδοί, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι. ΄Αλλοθι επίσης είναι  και  εντελώς αποτυχημένο και ανύπαρκτο το “μοντέλο” της σημερινής κακοποιημένης  πόρνης, της αδύναμης γυναίκας που την εκμεταλλεύεται ο   “κακός” άντρας (συνήθως εραστής), ενώ ή ίδια δε…  συναινεί να κάνει αυτή τη δουλειά, που της παίρνει  τα λεφτά ο “νταβατζής” , τη  “σιδερώνει”  με καυτό σίδερο και τέτοιες “ιστορίες για αγρίους”.
Αυτά μπορεί να γίνονταν παλιότερα στις “Τρούμπες” όλων των χωρών. Σήμερα είναι οι εξαιρέσεις. Οι περισσότερες πόρνες, ειδικά οι “κρυφές” , είναι κορίτσια της “διπλανής πόρτας”.  Η συμμετοχή στην ευθύνη της γυναίκας  και του άνδρα που  συνεταιρίζονται ,για  να κάνουν το σεξ “μπίζνα”, είναι ίδια. Και βγάζουν αμφότεροι λεφτά, κάποτε καλά λεφτά (αν δεν είναι πρεζόνια για να τα τρώνε στην πρέζα)  και φυσικά εύκολα, που ο μέσος εργαζόμενος ποτέ δε θα δει στα μάτια του με την  “τίμια” και σκληρή δουλειά του.
Με το νέο νόμο, λοιπόν,  στη Γαλλία,όπως διαβάζουμε παραπάνω, θα βάζουν πρόστιμα στους πελάτες, αλλά όχι στις ίδιες τις πόρνες! Αυτός που συνέλαβε την ιδέα ή είναι απίστευτα ανεγκέφαλος ή εντελώς ανοργασμικός. Με τέτοια οικονομικά μέτρα  καταστολής του “εγκλήματος”  της πορνείας,  ελάχιστα φυσικά θα μειωθεί το επάγγελμα. Απλά, πάλι ευνοημένοι θα είναι οι “έχοντες και κατέχοντες” ,οι πόρνες “πολυτελείας”  και, όπως πάντα, τη “νύφη θα πληρώσουν”  το φτωχό βαλάντιο και η ταλαίπωρη (πλην “αγία”)  πόρνη του πεζοδρομίου .
“Ουκ επ΄ άρτον μόνο ζήσεται άνθρωπος”, φωστήρες νομοθέτες και χαρτογιακάδες. Θέλει και το σεξ του και τη διασκέδασή του και τη χαλάρωσή του. Οι άνθρωποι λέμε, άνδρες-γυναίκες.  ΄Ετσι όρισε η φύση και κανένας αφύσικος-διεστραμμένος (σαν τα μέλη της γαλλικής κυβέρνησης παραπάνω) δεν μπορεί να τα βάλει με τη φύση και να βγει κερδισμένος.
 Λοιπόν,  για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, να   καταθέσουμε εδώ  αυτές τις “πικρές” αλήθειες, που πολλοί  τις έχουν στα “δόντια”,αλλά φοβούνται να τις ξεστομίσουν:
1.Το φαινόμενο της πορνείας δεν πρόκειται να εξαλειφθεί, όσο τουλάχιστον η φτώχεια δέρνει, ακόμα και σήμερα, το μισό και παραπάνω πληθυσμό του πλανήτη. Κι ακόμα,όσο οι κοινωνίες των ανθρώπων δεν απενοχοποιούν το σεξ ,δεν παύουν να καλλιεργούν το σεξισμό και δεν απομυθοποιούν τον έρωτα και την “αγάπη”, αλλά αντίθετα αποχαυνώνουν τις μάζες προς… δόξαν και (αμύθητον) κέρδος της “ροζ” και της σεξιστικής βιομηχανίας θεάματος, βιβλίου, μουσικής κ.α).
2. Η ελεύθερη και “ποιοτική”   σεξουαλική ικανοποίηση παραμένει, όπως πάντα, αποκλειστικό προνόμιο των πλουσίων και των  μεσαίων εισοδημάτων, Ο ανδρικός κα ο γυναικείος πληθυσμός που στερείται μιας στοιχειώδους οικονομικής άνεσης, στερείται   και το φυσικό και αναφαίρετο δικαίωμα στο σεξ.  Χειρότερα, μάλιστα, είναι τα πράγματα  στις γυναίκες, στις οποίες επί αιώνες (και σήμερα) έχει απαγορευτεί δια ροπάλου η ελεύθερη ικανοποίση της σεξουαλικής τους επιθυμίας ,πολύ περισσότερο μέσω του σεξ, ως “προϊον ααγοράς”.  Ακόμα παραμένει ένα σοβαρό ταμπού  ο οίκος ανοχής  για γυναίκες και ένα μεγάλο πληθυσμιακό κομμάτι παραμένει σεξουαλικά ανενεργό (ειδικά των μεγαλύτερων σε ηλικία γυναικών) ή προσφεύγει σε “τεχνητές ” λύσεις της σεξουαλικής του ικανοποίησης.
 3.Το αμείλικτο κυνηγητό ,ειδικά “ηθικά” (στιγματισμός), συνεχίζεται ακόμα και σήμερα και η αποποινικοποίηση της ενήλικης πορνείας έχει καταστεί πλέον όνειρο απατηλό. Αντιθετα , όπως είδαμε , ανεγκέφαλες κυβερνήσεις χωρών με την υποκίνηση και την απειλή μεγάλων  μαζών συντηρητικών  ψηφοφόρων τους ,το “ξορκίζουν”, όπως ο Μεσαίωνας το Διάβολο και την καταδιώκουν απηνώς.
Εδώ,βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε πως η μόνη αυστηρή (αλλά πραγματικά αυστηρή) ποινή που πρέπει να επιβάλεται στην άσκηση αυτού του επαγγέλματος είναι εναντίον εκείνων που αναγκάζουν άτομα να εκδίδονται παρά τη θέλησή τους ή εκμεταλλεύονται ανήλικα). Ειδκά,η λεγόμενη  “παιδική πορνεία”  είναι έγκλημα “καθοσίωσης”   κατά της φύσης, ΄Υβρις της έννοιας΄Ανθρωπος και πρέπει να εκλείψει από τις πολιτισμένες κοινωνίες  ακόμα και ως όρος.
 Τέλος,  αυστηρός οικονομικός έλεγχος  πρέπει να διεξάγεται και να καθορίζεται ανάλογη φορολόγηση στις  πόρνες “πολυτελέιας”  με υψηλές αποδοχές, που διαφεύγουν σήμερα προκλητικά τη φορολόγηση εισοδημάτων από το επάγγελμά τους.  Πέρα απ΄αυτό, αισχρή είναι, ως εκμετάλλευση και  οι  απαγορευτικές τιμές ,που καθορίζουν αυτού τους  είδους οι πόρνες. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, η οικονομική εκμετάλλευση  “ανθρώπου από άνθρωπο”  είναι από τις χειρότερες, αφού ο πελάτης, ειδικά ο  οικονομικά ασθενής, αναγκάζεται να καταβάλει  απαγορευτικό αντίτιμο προσφοράς υπηρεσιών , δυσανάλογο και με την (εύκολη,άκοπη) προσφορά εργασίας ,αλλά και  αναντίστοιχο με  τις τιμές των “προϊόντων”  της υπόλοιπης αγοράς και το μέσο μισθό – μεροκάματο εργαζόμενου  μιας χώρας.
Περαίνοντας, να θυμίσουμε πως  το “κυνήγι μαγισσών”  πέρα από μάταιο, δείχνει και απόγνωση και η υποκρισία  μιας κοινωνίας που δεν μπορεί να εξαφανίσει τα “σκουπίδια” της και τα βάζει κάτω από το “χαλί”.  Η πορνεία ούτε εξαφανίζεται “εν μια νυκτί” ούτε περιορίζεται με την καταστολή. Χτυπήστε τη φτώχεια, εξαφανίστε τον σεξισμό, αλλά και τις θρησκευτικές και άλλες  ενοχές σας και απαγορεύσεις σε ό,τι έχει σχέση με το σεξ, αφήστε τους ανθρώπους ελεύθερους να απολαμβάνουν ό,τι η μάνα Φύση τους έδωσε “προίκα” και δώρο και θα δείτε για πότε θα εξαφανιστεί το φαινόμενο της πορνείας.
Ως τότε, κάτω τα χέρια από τις “λαϊκές”  πόρνες  και τους  πελάτες τους. Δεν έχετε το ηθικό ανάστημα, ως εξουσία (όλων τω μορφών) να τις προσβάλετε, ειδικά αυτές που βγάζουν τη μεγάλη “λάτζα”  του πεζοδρομίου και του “μπουρδέλου”, πολύ περισσότερο να τις τιμωρείτε. Αλλιώς, ” σπέρνετε ανέμους, θα θερίσετε θύελες”. Σεξουαλικά νοσήματα, επιθέσεις,  βιασμοί, φόνοι,θα δείτε να εκτοξεύονται στα ύψη.
Ανόητοι, αφιλοσόφητοι και αφύσικοι,όπως πάντα, οι άνθρωπο της εξουσίας.
3. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
«Εφυγε» η Κέλλυ Σακάκου -Σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή της

Εζησε πολλές λαμπερές στιγμές η αγαπημένη παρουσιάστρια της ΕΡΤ Κέλλυ Σακάκου που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή.

Δείτε μερικές σπάνιες στιγμές από τη ζωή μιας από τις πρώτες και πλέον αναγνωρίσιμες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης.

Από τα σαϊνια της παραπληροφόρησης στο “μαγαζάκι” της προπαγάνδας και της τύφλας  της Αγ. Παρασκευής και μάλιστα επί  30 συναπτά έτη η θανούσα!Υπηρέτησε πιστά όλα τα αφεντικά της. Παπαγαλάκι και ηθοποιός της μετάδοσης της χαλκευμένης πληροφορίας-ενημέρωσης από το μικρόφωνο και το γυαλί της κομματικής  ΕΡΤ, δεν είπε ποτέ ΟΧΙ.

Αυτή  τη “δημοσιογράφο”   τιμούν σήμερα με τους επικήδειους- διθυράμβους το άθλιο συνάφι .  ΄Ιδιοι και όμοιοι!

4. ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ
Μητσοτάκης για Κυπριακό: Λύση με κατοχικά στρατεύματα και εγγυήσεις δεν μπορεί να υπάρξει
Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC

Καί τί προτείνει δηλαδή  ο “υιός”  Μητσοτάκη και αυριανός πρωθυπουργός; Να μη δοθεί λύση στο κυπριακό που ταλαιπωρεί  χρόνια και χρόνια τη….μάνα Ψωροκώσταινα; Βέβαια, αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του.  ΄Αλυτο κυπριακό σημαίνει  καλή αφορμή,  για να τσεπώνουν μίζες από εξοπλιστικά τα κομματικά αρπακτικά και οι ορντινάτσες τους, όταν  ασκούν την εξουσία.

 Και ποιος οδήγησε τα τουρκικά στατεύματα στην εισβολή, μεγάλε…πολιτικέ Κυριάκο Μητσοτάκη, αν όχι ο παρανοϊκός Ιωννίδης που ετοίμαζε γενοκτονία των Τούρκων στο νησί; Αυτή την ευκαιρία περίμενε ο Ετζεβίτ .Και του την έδωσαν οι χουντικοί. Τί φωνάζει τώρα ο αρχηγός της  Δεξιάς; “Σάρξ εκ της σαρκός” της ήταν  η δικτατορία. Ολίγη ιστορική μνήμη ακόμα και τους ανιστόρητους,δε βλάπτει.

5. Λέσβος: Απαγόρευσαν τη φωτογράφιση των προσφύγων στην παγωμένη Μόρια
Λέσβος: Απαγόρευσαν τη φωτογράφιση των προσφύγων στην παγωμένη Μόρια

 

Ισχυρή είναι η χιονόπτωση που πλήττει και σήμερα τη Λέσβο, δημιουργώντας προβλήματα στο νησί και δυσχεραίνοντας τις ήδη δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να ζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό της Μόριας.

Στο μεταξύ, οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σάββατο, με τις σκηνές των προσφύγων να έχουν σκεπαστεί από το χιόνι, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ μάλιστα, χθες στον καταυλισμό της Μόριας υπήρχαν αυστηρά μέρα ασφαλείας, ενώ αστυνομικοί απαγόρευαν τη φωτογράφιση του καταυλισμού ακόμα και απ’ έξω.

Η κίνηση αυτή ωστόσο των αρμόδιων αρχών να απαγορεύσουν τη φωτογράφιση του καταυλισμού δεν διευκολύνει τις συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι πρόσφυγες οι οποίοι για τρίτη μέρα είναι έκθετοι στον χιονιά και το δριμύ ψύχος.

Αυτός ο λαός είναι ιστορικά αμνήμων. Αυτοί οι Χιώτες και οι Μυτιληνιοί, όμως,  δεν είναι μόνο αμνήμονες. Είναι τέρατα. Οι παππούδες και οι πατεράδες τους ήρθαν πρόσφυγες από απέναντι τη Σμύρνη. Τους δέχτηκαν και δεν τους δέχτηκαν οι ντόπιοι. Κι εκείνοι τότε εισέπραξαν τη σκληρότητα της αδιαφορίας ,  το μίσος και την καταφρόνια. Κι όμως. Ρίζωσαν στα νησιά.

Κι αντί τούτοι, της  νεότερης γενιάς,  να είναι συνετοί, σώφρονες, σεμνοί, ανθρωπινότεροι από εκείνη  την τραυματική εμπειρία των δικών τους, κατάντησαν χειρότεροι κι από τα  ντόπια τέρατα το ΄22. Αν δεν είναι αυτό παράλογο, αφύσικο-ανήθικο,τί είναι;

Αλλά, και μια συντεταγμένη πολιτεία  που αφήνει μικρά παιδιά και άρρωστους ανθρώπους ,και μάλιστα πρόσφυγες πολέμου, να ξεπαγιάζουν μέσα στην παγωνιά ,δεν είναι Πολιτεία, κράτος, πολιτικός πολιτισμός.  Είναι παρακράτος, τυραννία, εκβαρβαρισμός.

6.ΙΔΡΥΣΕ ΤΖΑΜΙ
Αυτή η γυναίκα είναι ιμάμης στη Δανία -Χωρίς μαντήλα, μοδάτη, υπέρ ενός προοδευτικού Ισλάμ
Αυτή η γυναίκα είναι ιμάμης στη Δανία -Χωρίς μαντήλα, μοδάτη, υπέρ ενός προοδευτικού Ισλάμ [εικόνες]

Στο τζαμί Mariam της Κοπεγχάγης είναι γυναικεία η φωνή που καλεί σε προσευχή. Η φωνή της  Sherin Khanka, μιας Δανής 41 ετών, επικεφαλής του πρώτου τζαμιού που διοικείται αποκλειστικά από γυναίκες.

Καμιά θρησκεία δεν είναι αθώα. Κανένα  τζαμί ή εκκλησία δεν έγινε ούτε γίνεται για καλό. Δεν υπάρχουν ήπιοι, συγκαταβατικοί   θρησκευόμενοι. Προοδευτική χριστιανοσύνη και εκσυγχρονισμένο Ισλάμ. Την αφορμή περιμένουν για να ξεσπάσουν. “΄Ολα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη”.

Οι Χριστιανοί πέρασαν από τη φάση της βαρβαρότητας. Ειδικά οι Καθολικοί. Μακελάρηδες μυαλών και κορμιών. Πολύ αίμα αθώων έχυσαν. Θέρισαν επί αιώνες κόσμο.  Και φυσικά τροχοπέδησαν τον πολιτισμό και την εξέλιξη της επιστήμης.

Σήμερα, βέβαια, ο πάπας το παίζει πρόοδο και προσαρμογή: Εκτρώσεις, προφυλακτικά, ομοφυλοφιλία, πρόσφυγες.΄Ολα στο μίξερ,για να μη χάσουν το τρένο της προσαρμογής στις εποχές. Και μαζί και τους πελάτες-φυτά φυσικά. Το κυρίαρχο που τους ενδιαφέρει.

΄Ετσι είναι το  ιερατείο, το παπαδαριό . Ανέκαθεν. Αλλά,  “φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας”.

Το Ισλάμ περνάει τώρα τις ίδιες… “παιδικές  αρρρώστιες”,που πέρασε και ο χριστιανισμός. Κα παλεύει κι αυτό με δραστηριότητες, σαν τις παραπάνω κυράτσας, να γίνει προοδευτικό. Δεν είναι. Φονταμενταλισμός και αίμα μυρίζουν όλα αυτά.  Δεν ταιριάζουν σε ελεύθερα και προοδευτικά πνεύματα. Χωρίζουν οι θρησκείες,δεν ενώνου τον κόσμο.

 

7. Επίθεση μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σε Ρούπα-Μαζιώτη για το θέμα του παιδιού
Επίθεση μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σε Ρούπα-Μαζιώτη για το θέμα του παιδιού

 

Με τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα προέκυψε το μεγάλο θέμα με το παιδί της και την ανάθεση της επιμέλειάς του καθώς δεν δόθηκε αυτομάτως στους συγγενείς της συλληφθείσας.

Το εξάχρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο Παίδων με τους Ρούπα-Μαζιώτη να κάνουν λόγω για κράτηση του παιδιού τους και να ξεκινούν απεργία πείνας προκειμένου να ανατεθεί η επιμέλειά του στην αδελφή και στην μητέρα της συλληφθείσας.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την σύλληψη της Πόλας Ρούπα την Πέμπτη και τη μεταφορά του παιδιού στο Παίδων μέχρι χθες που τελικά η εισαγγελία αποφάσισε την ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού στην μητέρα της Πόλα Ρούπα, άνθρωποι από κάθε χώρο θέλησαν να πάρουν θέση για το θέμα, στηρίζοντας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, την ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού στους συγγενείς της συλληφθείσας και κατακρίνοντας με σφοδρότητα το γεγονός ότι το παιδί επί τόσες ημέρες παρέμενε στο Παίδων μακριά από τα οικεία του πρόσωπα.

Υπήρξαν, όμως και εξαιρέσεις. Οπως η περίπτωση της Ντίνας Μπατζιά δημοσιογράφου του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με ανάρτησή της στο Facebook επιτέθηκε με σφοδρότητα στους Ρούπα-Μαζιώτη για το θέμα του παιδιού.

«Ο γιος ΣΟΥ; Δεν είναι γιος ΣΟΥ μ…α Είναι ένα αυτόνομο, ανήλικο, μέλος της κοινωνίας μας. Ένα απροστάτευτο ανήλικο που το γέννησες και το άφησες να μεγαλώνει σε επικίνδυνες συνθήκες. Και χρέος όλων μας είναι να προστατευθεί. Όταν θα βεβαιωθεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό θα το μάθεις. «Επαναστάτες» σκ…», έγραψε η Μπατζιά σύμφωνα με το Liberal.gr.

Οπως ήταν φυσικό, η ανάρτηση της Ντίνας Μπατζιά προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και σχόλια με αποτέλεσμα η δημοσιογράφος όχι να διαγράψει την εν λόγω ανάρτηση αλλά ολόκληρη τη σελίδα της στο Facebook.

Αυτό το ανθρωποειδές σε άλλες μελλοντικές, ανθρωποκεντρικές κοινωνίες, σήμερα θα ήταν φυλακή, αν τολμούσε να μιλήσει έτσι  για ένα παιδί. Αλλά, περνάμε φάση βαρβαρότητας στις κοινωνίες. Τέτοια τέρατα δεν είναι εύκολο να εξαφανιστούν. Τουλάχιστον, ας τους επιφυλάσσουμε τις τιμωρίες που τους αξίζουν.

Ντίνα Μπατζιά, “δημοσιογράφος” ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ. Κατάπτυστη!

 

8. Golden Globes: Η Μέριλ Στριπ «τα ‘χωσε» δημόσια στον Ντόναλντ Τραμπ [βίντεο]
Golden Globes: Η Μέριλ Στριπ «τα 'χωσε» δημόσια στον Ντόναλντ Τραμπ [βίντεο]

Η Μέριλ Στριπ μίλησε για τον Ντόναλντ Τραμπ, όταν αποδέχτηκε το βραβείο για την προσφορά της στην υποκριτική.

Οταν ανέβηκε να παραλάβει το βραβείο Cecil B. DeMille -ένα βραβείο φόρο τιμής για την προσφορά της στο χώρο της υποκριτικής- η Μέριλ Στριπ προτίμησε να χρησιμοποιήσει το δημόσιο βήμα που της δόθηκε όχι για να μιλήσει για την καριέρα της, αλλά για να εκφράσει την αγανάκτησή της απέναντι στον Τραμπ και σε συμπεριφορές του, όπως το να κοροϊδέψει έναν δημοσιογράφο ΑμεΑ.

«Η μόνη δουλειά ενός ηθοποιού είναι να μπει στις ζωές ανθρώπων που είναι διαφορετικοί από εμάς και να σε κάνει να νιώσεις πώς είναι. Και υπήρχαν πάρα πολλές δυνατές ερμηνείες φέτος που έκαναν αυτή την υπέροχη δουλειά. Υπήρχε όμως μια ερμηνεία αυτή τη χρονιά που με άφησε εμβρόντητη. Βύθισε τα άγκιστρά της στην καρδιά μου. Όχι επειδή ήταν καλή. Δεν υπήρχε τίποτα καλό σ’ αυτή. Ήταν όμως αποτελεσματική και έκανε τη δουλειά της. Έκανε το κοινό στο οποίο απευθυνόταν να γελάσει και να δείξει τα δόντια του. Πρόκειται για εκείνη τη στιγμή όταν το πρόσωπο που ζητά να καθίσει στην πιο αξιοσέβαστη θέση της χώρας, μιμήθηκε έναν δημοσιογράφο με ειδικές ανάγκες. Κάποιον που δεν είχε το προνόμιο, τη δύναμη και την ικανότητα να αντεπιτεθεί. Κάπως ράγισε η καρδιά μου όταν το είδα. Ακόμα δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου επειδή δεν ήταν ταινία. Ήταν η πραγματική ζωή.

Και αυτό το ένστικτο να ταπεινώσεις, όταν προωθείται από κάποιον στη δημόσια πλατφόρμα, από κάποιον ισχυρό, φιλτράρεται στις ζωές όλων μας, γιατί κατά κάποιον τρόπο δίνει σε όλους την άδεια να κάνουν το ίδιο.

Η ασέβεια προκαλεί ασέβεια, η βία υποκινεί τη βία. Κι όταν οι ισχυροί χρησιμοποιούν τη θέση τους για να εκφοβίσουν τους άλλους, όλοι χάνουμε.

Χρειαζόμαστε τον ηθικό Τύπο, ώστε να αποδώσει τις ευθύνες και να καλέσει τους υπεύθυνους να αντιμετωπίσουν κάθε επίπληξη. Γι’ αυτό το λόγο οι ιδρυτές μας κατοχύρωσαν τον Τύπο και τις ελευθερίες του στο Σύνταγμά μας. Έτσι το μόνο που ζητώ από τον διάσημο, ευκατάστατο, ξένο τύπο του Hollywood και απ’ όλους εμάς σε αυτή την κοινότητα, να με ακολουθήσουν και να υποστηρίξουμε την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, επειδή θα τους χρειαστούμε να βγουν μπροστά, κι εκείνοι θα χρειαστούν εμάς προκειμένου να διασφαλίσουμε την αλήθεια…».

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε λίγο αργότερα σε μια μικρή συνέντευξη που έδωσε στους New York Times (όπου και εργάζεται ο δημοσιογράφος με του οποίου το πρόβλημα έκανε πλάκα ο πλανητάρχης), λέγοντας πως δεν είδε κανέναν λόγο και γενικά δεν παρακολούθησε καθόλου τα βραβεία, αλλά απέρριψε τη Στριπ χαρακτηρίζοντάς τη «Hillary lover», ενώ είπε ότι δεν εξεπλάγη που δέχτηκε επίθεση από «φιλελεύθερους ανθρώπους των ταινιών».

“Παλικάρι” και καλή ηθοποιός η Μ. Στριπτ. Δε θα μπορούσε να μην “τα χώσει” στο φαλλοκράτη Τραμπ.

9. Κοτόπουλο τυλιχτό σε μπέικον
Κοτόπουλο τυλιχτό σε μπέικον

 

Το μπέηκον αναβαθμίζει το πιο ταπεινό στήθος κοτόπουλου, φροντίστε να αγοράσετε κάτι καλής ποιότητας.

 

Εκτέλεση

  • Κόψτε το στήθος στα δύο, κατά μήκος για να είναι λεπτότερο
  • Αλατίστε ελαφρά, πιπέρι
  • Τυλίξτε το κοτόπουλο σφιχτά με το μπέηκον –Βάλτε 4 φέτες σε κάθε κομμάτι

  • Ρίξτε παντού λίγο βούτυρο, το λευκό κρασί, λίγο αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο
  • Η συνταγή που δίνει ο Jamie Oliver είναι με πράσα και θυμάρι στο σάιτ jamieoliver.com

H καλύτερη συνταγή! Η ασφαλέστερη και πιο επιτυχής προσπάθεια, για να… πάθετε έμφραγμα και εγκεφαλικό. Ειδικά, όταν ακολουθείτε κατά γράμμα τις συμβουλές  του  μάγειρα-δολοφόνου: “Τυλίξτε το κοτόπουλο σφιχτά με το μπέηκον. Βάλτε 4 φέτες σε κάθε κομμάτι. Ρίξετε παντού λίγο βούτυρο, το λευκό κρασί, λίγο αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο”!

Δε σκοτώνει μόνο το πιστόλι. Οι Κινέζοι λένε πως “με το πιρούνι σου ανοίγεις τον τάφο σου”. Κανόνισε.