ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΝΑΖΙ. ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ
2. ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ  ΤΟΝ ΕΤΖΕΒΙΤΟΦΙΛΟ ΤΡΑΜΠ
3. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ  … ΛΕΙΧΩΝ  ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
4. ΤΣΙΠΡΑΣ. Ο…ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ
5. ΚΡΗΤΗ.  “ΒΡΩΜΙΚΑ” ΒΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ
6. ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΙΤΑΛΟΣ ,  ΣΛΑΥΟΣ , ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ …ΓΛΕΝΤΑΩ!
1. Αντιδράσεις στη Λάρισα για την επίσκεψη Κασιδιάρη -«Είναι ανεπιθύμητος», λέει ο δήμος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

Η προαναγγελθείσα για αύριο επίσκεψη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στη Λάρισα, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης έχει ανάψει… φωτιά στις αρχές.

Αφορμή, το πογκρόμ αντιδράσεων από διάφορους φορείς, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων που χαρακτηρίζει τον βουλευτή ως «ανεπιθύμητο» στη Λάρισα.

«Σε μια πόλη που έχει θρηνήσει εκατοντάδες θύματα από τη δράση των Ναζί και των συνεργατών τους, στη Λάρισα του Μίμη Μπουκουβάλα και του Αντώνη Βρατσάνου, δεν υπάρχει χώρος για τους κήρυκες του φασισμού» σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του δήμου.

Τέτοια να ακούμε. Μπράβο, δήμαρχε!

Να μην τους αφήνουμε σε “χλωρό κλαρί”. Ανεπιθύμητοι και εχθροί παντού οι Ναζίδες. Ειδικά στα χώματα της Ελλάδας, που έχυσε πολύ αίμα, πολεμώντας το φασισμό και το ναζισμό.

 

2. Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ είχε πάρει μισό εκατομμύριο δολάρια για να προωθήσει τουρκικά συμφέροντα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/Evan Vucci/αρχείο

 

530.000$ έλαβε η εταιρεία του Μάικλ Φλιν, πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, για να προωθήσει τα συμφέροντα ομίλου ιδιοκτησίας ενός φίλου του Ερντογάν και ενδεχομένως και της ίδιας της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δικηγόρος για λογαριασμό του αντιστρατήγου ε.α

Η εταιρεία του Φλιν καταχωρήθηκε οικειοθελώς στη λίστα με τις ομάδες πίεσης για εργασία που «θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ωφέλησε κυρίως τη Δημοκρατία της Τουρκίας

Το τραγικό (και συνάμα ανήθικο)   είναι πως χιλιάδες Ελληνο-Αμερικανοί, κυρίως ακροδεξιοί, ψήφισαν τον  τραμπούκο Τράμπ. Από τη μια, κόπτονται τάχα για την Ελλάδα κι από την άλλη της ρίχνουν απανωτές σφαλιάρες (και) με την ψήφο τους.

Μόνο  και μόνο, επειδή είναι κι αυτοί μετανάστες, δεν έπρεπε ΠΟΤΕ να δώσουν ψήφο σε ένα μεταναστο-φάγο, ρατσιστή πρόεδρο. Ντροπή στους Ελληνο-Αμαρικανούς ,όσοι έβαλαν πλάτη να πάει   ο ανεκδιήγητος Τραμπ  στο Λευκό Οίκο.

 

3. Πάγκαλος για Αγγελοπούλου: Πρόσφερε εξαιρετικές υπηρεσίες στη χώρα και κάλυπτε εξ ίδιων τα έξοδα των αποστολών
Πάγκαλος για Αγγελοπούλου: Πρόσφερε εξαιρετικές υπηρεσίες στη χώρα και κάλυπτε εξ ίδιων τα έξοδα των αποστολών

Η κ. Αγγελοπούλου, αναφέρει, πέτυχε στην αποστολή της και «οι αγώνες του 2004 αποτέλεσαν θρίαμβο της ολυμπιακής ιδέας και η μικρή Ελλάς προβλήθηκε θριαμβευτικά στα πέρατα της οικουμένης» και προσθέτει ότι εισηγήθηκε στην κυβέρνηση Σημίτη τη διατήρηση της στη θέση της πρέσβεως.

΄Εχει χάσει το μπούσουλα ο Θεόδωρος. “Τ΄αυγά και τα πασχάλια”.

΄Οχι, δηλαδή, πως τα είχε ποτέ …400. Αλλά, τελευταία, τα έχει χάσει εντελώς. Και πέρα από εξπέρ στις ύβρεις, έχει αυτο-διοριστεί (ή ,μήπως, να βγάλουμε την αντωνυμία;) συνήγορος του…διαβόλου.

Η Γιάννα, βρε Πάγκαλε, που “έφαγε με χρυσά κουτάλια” στους Ολυμπιακούς, έβαλε λεφτά από την τσέπη της; ΄Ελεος,΄Υβρις!

Δε φτάνει που γονάτισαν τη χώρα οικονομικά ΚΑΙ με τους Ολυμπιακούς αγώνες, αφού σκιστήκανε οι άθλιοι  να τους κάνουνε ,όντας ξεβράκωτοι, τώρα βγαίνουν και τιμητές οι ένοχοι.

Πέτσα υπάρχει, Πάγκαλε;  ΄Η είναι πολυτέλεια για σας όλους:

4. ΣΥΡΙΖΑ: Γίνεται πράξη η δέσμευση περί σύστασης εξεταστικής για τα εξοπλιστικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας πράξη τη δέσμευση του για εξέταση όλων των υποθέσεων διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, θα απαντήσει στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη, διαφάνεια και απόδοση ευθυνών».

Τα παραπάνω αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση που υπέβαλε σήμερα από κοινού με τους ΑΝΕΛ για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Φυσικά και δε θα πούμε μπράβο στους ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ,αφού περιορίζουν την έρευνα μόνο στον Παπαντωνίου και όχι, ας πούμε, στο Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, τον υπουργό ΄Αμυνας του Κωστάκη Καραμανλή, που τον έδιωξαν κλωτσηδόν εν μια νυκτί.  Ποιος θα μας πει γιατί, πριν το πούμε εμείς στην ώρα του;   Στοχευμένη η έρευνα. Καθαρά κομματική και δημαγωγική.

Το εξοργιστικό, όμως,  ειναι και το άλλο. Η χώρα, λέει ο Τσίπρας, χρεοκόπησε από τον…Παπαντωνίου. Τον “ανιψιό” που διπλασίασε το χρέος και έφτασε το έλλειμμα πάνω από 15% για να ταϊσει τη γαλάζια ακρίδα, τον έχει ο Αλέξης στο δικαστικό απυρόβλητο. Τηρεί τη μαφιόζικη συμφωνία κυρίων (διάβαζε ομερτά). Ως πότε;

5. Τα 12 φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα και τα 15 με τα λιγότερα
Φωτογραφία: Pexels

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι φράουλες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας Dirty Dozen, με τα 12 φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα, όπως καθορίστηκε από την Environmental Working Group.

Σπανάκι, νεκταρίνια και μήλα ακολουθούν στη λίστα του 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011 έως το 2015 στην κορυφή της λίστας βρίσκονταν τα μήλα.

Σε δείγμα φράουλας βρέθηκαν 20 διαφορετικοί τύποι φυτοφαρμάκων, το σπανάκι είχε κατά μέσο όρο είχε διπλάσια φυτοφάρμακα απ’ ότι άλλα λαχανικά.

Στη συνοπτική έκθεση που συνοδεύει τις λίστες του EWG σημειώνεται ότι «κάθε ένα από αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά βρέθηκαν μια σειρά διαφορετικών φυτοφαρμάκων, σε συγκεντρώσεις υψηλότερες από αυτές σε άλλα προϊόντα. Τα αχλάδια και οι πατάτες εμφανίστηκαν φέτος στη λίστα (σ.σ. δεν υπήρχαν το 2016), ενώ τα αγγούρια φέτος δεν υπάρχουν και οι ντομάτες βρίσκονται στην τελευταία θέση».

Ο οδηγός της EWG έχει ως στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να επιλέγουν φρούτα και λαχανικά με χαμηλότερες συγκεντρώσεις όταν δεν είναι διαθέσιμα αυτά που επιθυμούν σε βιολογική καλλιέργεια.

The Dirty Dozen -Τα 12 φρούτα και λαχανικά με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσει φυτοφαρμάκων

  1. φράουλες
  2. σπανάκι
  3. νεκταρίνια
  4. μήλα
  5. ροδάκινα
  6. αχλάδια
  7. κεράσια
  8. σταφύλια
  9. σέλερι
  10. ντομάτες
  11. πιπεριές
  12. πατάτες

Η Clean Fifteen -Τα 15 φρούτα και λαχανικά με τις χαμηλότερες συγκεντρώσεις φυτοφαρμάκων

  1. γλυκό καλαμπόκι
  2. αβοκάντο
  3. ανανάς
  4. λάχανο
  5. κρεμμύδια
  6. κατεψυγμένος γλυκός αρακάς
  7. παπάγια
  8. σπαράγγια
  9. μάνγκο
  10. μελιτζάνα
  11. πεπόνι μελιτώματος
  12. ακτινίδια
  13. πεπόνι κανταλούπ
  14. κουνουπίδι
  15. γκρέιπφρουτ

Πώς λέτε έγιναν επιδημία, εφιάλτης ο καρκίνος τα εγκεφαλικά, οι καρδιές; Τίγκα όλα στα φυτοφάρμακα. Ποτέ στη χώρα μας,τουλάχιστον, δεν έγινε τέτοιο κακό. Δηλητηριασμένη η γη από τη μια άκρη ως την άλλη!

Στο μεταξύ, οι…αγρότες της Κρήτης,που παράγουν αυτά ακριβώς τα βρώμικα και εγκληματικά προϊόντα τους, μόνο να κρεμάνε… βρώμικα βρακιά ξέρουν, όχι, όμως, και να πάψουν να ταϊζουν με βρώμικες “ντομάτες” τον κόσμο και να δηλητηριάζουν την τροφική αλυσίδα.

Γιατί να στηρίξεις τους φονιάδες σου; Ας συνετιστούν, ας προτάξουν το συμφέρον της ολότητας και θα στηρίξουμε τα αιτήματά τους. ΄Οσο δηλητηριάζουν τα παιδιά μας, είναι δολοφόνοι.Και ως τέτοιους τους αντιμετωπίζουμε.

6. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Καταρρίπτεται ο μύθος: Οι Πελοποννήσιοι δεν κατάγονται από Σλάβους -Πιο κοινό το DNA τους με των Ιταλών
φωτογραφία: pixabay.com

 

Ήρθε η στιγμή ο Έλληνας ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος να δικαιωθεί και με τη «γλώσσα» του DNA.

Το ποσοστό της σλαβικής καταγωγής των σύγχρονων Πελοποννησίων κυμαίνεται από 0,2% έως 14,4%, σύμφωνα με μια νέα γενετική έρευνα επιστημόνων από την Ελλάδα και τη διασπορά.

Η μελέτη καταρρίπτει με γενετικά δεδομένα τη θεωρία του 1830 του Γερμανού Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ ότι, μετά από τις σλαβικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα, ο ντόπιος ελληνικός πληθυσμός ουσιαστικά εξαφανίσθηκε και αντικαταστάθηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. σχεδόν πλήρως από σλαβικές φυλές, οι οποίες τελικά εξελληνίσθηκαν υπό την επιρροή και της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής Γιώργο Σταματογιαννόπουλο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό ανθρώπινης γενετικής European Journal of Human Genetics, ανέλυσαν δείγματα DNA από 241 ανθρώπους από όλη την Πελοπόννησο, οι περισσότεροι ηλικίας 70 έως 90 ετών (ο γηραιότερος 107 ετών), των οποίων οι παππούδες είχαν γεννηθεί μεταξύ 1860-1880.

Σύμφωνα με την ανάλυση του γενετικού υλικού, υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα στους πελοποννησιακούς και στους σημερινούς σλαβικούς πληθυσμούς, με ένα μικρό μόνο βαθμό εισροής γονιδίων από τους δεύτερους στους πρώτους.

Αντίθετα, οι Πελοποννήσιοι φαίνεται πως έχουν σημαντικά μεγαλύτερη κοινή γενετική κληρονομιά με τους Γάλλους (39 έως 42%), τους Ισπανούς (53% έως 62%) και τους Ιταλούς (85% έως 96%), από ό,τι με τους Σλάβους (λιγότερο από 15%).

Συνεπώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, «οι Πελοποννήσιοι είναι γενετικά πολύ πιο διαφορετικοί από τους σλάβικούς πληθυσμούς και πολύ πιο όμοιοι με τους πληθυσμούς της Νότιας Ευρώπης».

Οι πρώτοι μετανάστες 

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι πρώτοι «μετανάστες» στην Πελοπόννησο έφθασαν από την Ανατολία περίπου το 9.000 π.Χ.

Ακολούθησαν δύο βασικά μεταναστευτικά ρεύματα καθοριστικά για τον πολιτισμό, των Μυκηναίων και αργότερα των Ελλήνων Δωριέων.
Οι επόμενες εισροές πληθυσμών πολύ αργότερα ήσαν σλαβικές.
Υπήρξε μεν σλαβική μετανάστευση στην Πελοπόννησο, αλλά οι αριθμοί των Σλάβων μεταναστών ήσαν μικροί σε σχέση με των γηγενών, για να αφήσουν κάποιο καθοριστικό γενετικό αποτύπωμα.

Μάνη – Τσακωνία – Κόρινθος 
Μεταξύ άλλων, η νέα μελέτη επιβεβαιώνει γενετικά ότι οι Μανιάτες και οι Τσάκωνες διαφέρουν από τους υπόλοιπους Πελοποννήσιους, αλλά και μεταξύ τους, ενώ καταρρίπτει οποιονδήποτε ισχυρισμό ότι έχουν σλαβική καταγωγή.
Στη Βαθιά Μάνη και στη Νότια Τσακωνιά η σλαβική γενετική καταγωγή δεν ξεπερνά το 1%, ενώ η ιταλική κυμαίνεται μεταξύ 14% έως 25%.

Υπάρχουν εξάλλου γενετικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στους κατοίκους της βόρειας και της νότιας Πελοποννήσου.
Κορίνθιοι και Αργείοι εμφανίζουν την μεγαλύτερη γενετική συγγένεια.

«Κοντά» με Ιταλούς 

Επίσης, οι Πελοποννήσιοι εν γένει είναι γενετικά πολύ κοντά στους Σικελούς και τους Ιταλούς (η επιβεβαίωση του «ούνα φάτσα-ούνα ράτσα»!).
Οι τελευταίοι λειτουργούν ως γενετική «γέφυρα» ανάμεσα στους Πελοποννήσιους και σε άλλους Ευρωπαίους, όπως οι Ανδαλουσιάνοι της Ισπανίας και οι Γάλλοι. Οι Σλάβοι απέχουν γενετικά πολύ από τους Πελοποννήσιους, όπως και οι πληθυσμοί της Εγγύς Ανατολής.

Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης οι Πέτρος Δρινέας και Φώτης Τσέτσος (Πανεπιστήμιο Πέρντιου ΗΠΑ-Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών), Περιστέρα Πάσχου (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης-Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής), Γιάννης Σταματογιαννόπουλος και Νικολέτα Ψαθά (Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον), Αθανάσιος Θεοδοσιάδης (Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών Altius-Σιάτλ), Ευαγγελία Γιαννάκη και Νίκος Ζώγας (Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης-Αιματολογικό Τμήμα).

  1. Αυτές οι έρευνες και οι  μέθοδοι για τα…καθαρά αίματα είναι φασιστικές-ναζιστικές.Και φυσικά ανιστόρητες. Η Ιστορία δέχεται δεινή μίξη και όχι “καθαρότητα” φυλών στη διάρκεια της ιστορικής πορείας του ανθρώπου.

  2. Και ο Παπαρρηγόπουλος και ο Φαλμεράιερ έχουν πέσει έξω. Και οι δυο ακραίοι και με εντελώς επιπόλαιες αναφορές ,”τεκμηρίωσαν” τις εθνικιστικές απόψεις τους

  3. Αφού, λοιπόν, εμείς οι Πελοποννήσιοι (και ο γράφων) είμαστε γενετικά-φυλετικά   κοντά στους Ιταλούς, από πού κρατάει η σκούφια μας; Ποιανής….φυλής γόνοι είμασατε, μια και οι όμαιμοί μας  Ιταλοί , δεν είναι Λατίνοι, αλλά …πανσερμία φυλών;

  4. Σταματήστε να μπερδεύετε την επιστήμη με τον εθνικισμό σας.΄Ολοι οι λαοί είναι μια “φυλή”. Η γη ολόκληρη μια “πατρίδα”,ένα “έθνος”.