ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΧΙΟΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΝΤΡΟΠΗ,ΕΛΛΗΝΕΣ!

 

Μόλις πήραμε την πληροφορία από μέλος της ομάδας της ΄Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ πως στο…στρατόπεδο συγκέντρωσης (κολαστήριο) προσφύγων στη Χίο, αυτοπυρπολήθηκε ένας Αλερινός πρόσφυγας. Η κατάστασή του φαίνεται να είναι κρίσιμη,αφού τα εγκαύματα φτάνουν  το 80%!

Τραγικό!΄Ηρθαν άνθρωποι “ικέτες” σε μια χώρα, που αυτοαποκαλείται Ελλάδα  και σεμνύνεται για τις αρχαιο-ελληνικές της ρίζες της,αλλά φαίνεται πως   καμιά σχέση δεν έχει με εκείνη.

Ο “Ξένος” ήταν ιερό πρόσωπο και όχι μόνο στις αρχαίες ελληνικές κοινωνίες, που θεωρούσαν τη φιλοξενία υψίστη υποχρέωση και αξία, αλλά ακόμα και στις “βάρβαρες”. Και σήμερα οι κατ΄όνομα  (Νεο) Ελληνες ,πολλοί απ αυτούς παιδιά και εγγόνια προσφύγων οι ίδιοι, δε θέλουν τα προσφυγάκια στα σχολειά τους ούτε  το προσφυγομάνι στα νησιά τους, που τους χαλάει τον τουρισμό και τη “μαύρη” κονόμα. Κι ας έχουν βγει όλοι τούτοι οι “κολασμένοι της γης”  από αιματηρό πόλεμο, φρικτή φτώχεια, επιδημίες, λιμούς.

Τί φυλή,τί χώρα!  Μια ΄Υβρις.

_____________________________________________________________

 

  1. ΤΑ ΜΑΪΜΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΥΔΕΣ ΤΟΥΣ
2. ΜΕΛΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ.  ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΘΥΤΗΣ
3. ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ. ΝΑ, Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ
4.  ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΟΙΝΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
5. ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ  ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ
2. ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΟ …ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟ.
1. Φρενίτιδα με τις καρύδες στην Ελλάδα, λόγω Survivor -Οκταπλασιάστηκε η ζήτηση.

 

Φωτογραφία: Shutterstock

Τηλεόραση δε βλέπουμε. Δηλωμένο και  με… υπεύθυνη  δήλωση του παλιού νόμου 105. Τέτοια που είναι. Ιδιωτική και …κομματική. Κανένα καλό κινηματογραφικό  έργο αν βάζουν, ή τίποτα  ντοκιμαντέρ αξιόλογα,  αυτά τα αναζητάμε .Αξίζει.

Είναι ,όμως, αυτές οι φορές που πέφτουμε πάνω σε εκείνο το συρφετό των  αηδιαστικών διαφημίσεων και εκπομπών, σαν  τούτη των  Servivors παραπάνω,  που κατακλύζουν τις οθόνες των καναλιών. Κιτσαριό,   αποπροσανατολισμός,, αλλοτρίωση, καταναλωτισμός. Και φυσικά “πακτωλός  κονόμας”   ρέει για  όλη αυτή  την τηλεοπτική επιχείρηση, που είναι τόσο προκλητικά κερδοφόρα, ώστε να έχουμε καταλήξεις πια πως ό,τι παίζεται στο γυαλί, γίνεται για την….ταμπακιέρα. Κι αυτή έχει να κάνει με την κονόμα, το αισχρό κέρδος  και την υπεραξία.

Είναι τραγικοί όσοι επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να τους κάνουν λοβοτομή με τους  Survivors και τον ορυμαγδό, το τηλεοπτικό πατιρντί  των διαφημίσεων.  Τους θεωρούν παπαγαλάκια στην ουσία, μαϊμούδες ,οπότε, λογικά σου λέει σκουπιδοτροφή τραβάει η όρεξή τους .Ας τους ταϊσουμε.  Δεν εξηγείται αλλιώς.

΄Οποιος στρώνεται στον καναπέ με ή χωρίς καρύδα στο χέρι, για να απολαύσει τέτοια τηλεσκουπίδια ή σπεύδει να αγοράσει προϊόν, επειδή το είδε στο γυαλί τυλιγμένο σε χρυσόχαρτο, διαθέτει…”μυαλό κουκούτσι”. Πάει τελίωσε.

Κανονικά ,ουδείς σώφρων και συνειδητοποιημένος πολίτης θα έπρεπε ούτε περασάδα (ζάπινγκ)  να κάνει  σε τέτοια κανάλια.  Και ποτέ να μη  ψωνίζει προϊόντα που διαφημίζονται. Για τιμωρία. Εμπάργκο, σαμποτάζ. «Μας θεωρείτε, κύριοι κουτορνίθια για να τα κονομάτε εσείς; Κι εμείς σας γράφουμε. Δεν πέφτουμε στην παγίδα σας» . Αυτή την απάντηση όφειλαν όλοι να δίνουν στις τηλεοπτικές “χωματαρές , αλλά δεν το κάνουν. Αντίθετα, σπάζουν τα μηχανάκια μετρήσεων της τηλεθέασης. Φαίνεται,τελικά,  πως κυκλοφορούν πολλές μαϊμούδες ανάμεσά μας.

Και κάτι που μας έκανε πρόσφατα εντύπωση σε μια, κατά τα άλλα απαραίτητη, τηλεοπτική ενημέρωση . Είναι  μια “διαφήμιση” για την κακοποίηση των ζώων  από ένα φιλοζωικό σύλλογο στην Ηλιούπολη . Είδαμε και ακούσαμε: ΄Ενας  βασανίζει ένα σκυλί. Μια γυναίκα του πιάνει το χέρι για να τον σταματήσει. Και ακούγεται στη συνέχεια το…σλόγκαν. «Αυτός ο άνθρωπος (ο άντρας=άνθρωπος!), μπορεί να είναι βίαιος και σε παιδιά και σε γυναίκες(!) και στους συνανθρώπους μας». Με άλλα λόγια ,η γυναίκα είναι ένα άλλου είδους ανθρώπου. Και πάντως την κυρίαρχη ιδιότητα του Ανθρώπου, όπως παραδέχεται και  η θρησκεία μας ,την κατέχει ο  άντρας ,ο οποίος, ως …σερνικό…”@αμεί και δέρνει».Είναι και βίαιος και βάρβαρος και αιμοχαρής. “Πάρε τ΄αυγό  και κούρευτο», με κάτι  τέτοιους φιλόζωους !

΄Οσο τώρα, γι΄αυτό το περίφημο   Survivor δεν έτυχε να το δούμε ποτέ (ούτε πρόκειται). ΄Ομως, μπορεί κανείς να διαπιστώσει την ποιότητα (διάβαζε επίπεδο) των τηλεθεατών που επιλέγουν το αμαρτωλό κανάλι  Σκάι (ήταν και είναι αυτό που διαφήμισε ξεδιάντροπα την εγκληματική ομάδα των Ναζί του Μιχαλολιάκου), μόνο και μόνο απ΄αυτή την απίστευτη ιστορία με τις …καρύδες. Κανονικές μαϊμούδες, μιλάμε. 

Και όλα  αυτά τα άτομα ψηφίζουν, αποφασίζουν για το μέλλον μας.Για τις γενιές που έρχονται. Πολλές φορές διαπλέκεται η ζωή μας με τη δικιά τους.Πώς και πότε θα απαλλαγούμε από τέτοιο κιτσαριό; Μου λέει κανείς:

2. Σπάνια εμφάνιση της Μελάνια Τραμπ -Εδωσε βραβεία σε θαρραλέες γυναίκες
Φωτογραφία: AP/ Pablo Martinez Monsivais

Το συγκεκριμένο βραβείο θάρρους (ή μήπως θράσους;),δικαιούται και η ίδια η Μελά(ε)νια, η  απονέμουσα, μια και απαιτεί μεγάλη γενναιότητα και πολύ κουράγιο να ζεις με έναν τραμπούκο και φαλλοκράτη σύζυγο, όπως ο δικός της.΄Ομως “Τη…δόξα πολλοί εμίσησαν. Το χρήμα πάντως, κανείς”.

3. Εγκλημα στο Μοσχάτο: Οι σοκαριστικοί διάλογοι μεταξύ δράστη και θύματος λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία
Φωτογραφία: Eurokinissi

Συμφωνήσαμε να έρθει στο μαγαζί στις 22:30 της Πέμπτης. Αυτός δεν ήρθε ακριβώς στις 22:30 και τον πήρα κάποια τηλέφωνα και μάλιστα επειδή ήμουν κουρασμένος θέλησα να αναβάλω το ραντεβού. Όντως μετά από λίγο ήρθε. Θέλω να σας πω σε αυτό το σημείο πριν έρθει ο Μ** στο ΠΡΟΠΟτζιδικο, γύρω στις 22:00-22:05 έκλεισα τις κάμερες του μαγαζιού. Το έκανα αυτό γιατί ήθελα να εκφοβίσω τον Μ** για όλα αυτά που είχαν γίνει. Είχα πάνω μου ένα πιστόλι και μ’ αυτό θα τον απειλούσα ότι αν ξαναπειλούσε την οικογένεια μου θα τον σκότωνα. Επειδή όμως ήξερα ότι ήταν δικομανής κι ότι θα μπορούσε να αποδείξει αυτό που έκανα από τις κάμερες που έχει το μαγαζί, έκλεισα τις κάμερες για να μην μπορεί να το αποδείξει

Δε θα σχολιάσουμε τους ισχυρισμούς του δολοφόνου. Δεν έχουμε ούτε αρμοδιότητα ούτε στοιχεία. Θέλουμε όμως να επισημάνουμε αυτό που λέμε συνέχεια. Οι κάμερες λένε την αλήθεια. Και το δράστη πιάνεις και  το θύμα μπορείς να γλιτώσεις.  Αυτό το γνώριζε  ο φονιάς στο Μοσχάτο  και ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ακριβώς, για να μπορεί τώρα να λέει όποιο παραμύθι θέλει.

 

4. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν 3 πανεπιστημιακοί γιατροί για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος
Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC

 

Παρά την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους γιατρούς συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών, στον καθένα, ενώ ο τρίτος τιμωρήθηκε με συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών. Πάντως, και οι τρεις ορθοπεδικοί αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τον όρο καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας από 10.000 έως 15.000 ευρώ.

Η υπόθεση αφορούσε τμήμα του οικονομικού σκανδάλου της εταιρίας DePuy, θυγατρικής της πολυεθνικής Johnson & Johnson. Ένα άλλο σκέλος της ίδιας υπόθεσης εκκρεμεί στα ποινικά δικαστήρια της Αθήνας. Οι έρευνες στη χώρα μας ξεκίνησαν ύστερα από αποκαλύψεις στελέχους της DePuy ότι οι πωλήσεις στην Ελλάδα ήταν υπερτιμολογημένες σε ποσοστό που προσέγγιζε το 35%, από το οποίο το 20% κατέληγε σε γιατρούς που χρησιμοποιούσαν τα υλικά, άλλοτε με απευθείας παράδοση χρημάτων κι άλλοτε με διάφορες προσφορές, όπως ταξίδια.

Σύμφωνα με το βούλευμα, με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι πανεπιστημιακοί της Θεσσαλονίκης, η ζημιά που προκλήθηκε στα τοπικά νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Παπανικολάου» και «Γεννηματάς», κατά το διάστημα 2000-06, ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμήθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι επωφελήθηκαν με το συνολικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Οργιάζει η διαφθορά στο Δημόσιο, ειδικά στους γιατρούς, μηχανικούς και εφοριακούς. Επιδημία ελληνική.

΄Ομως, για δείτε πώς καλύπτει και η ίδια η θεσμική νοοτροπία τους εγκληματίες αυτούς. Κανένα όνομα.΄Αγνωστοι για τον πολύ κόσμο. (Μην τους διασύρουμε, τους κάνουμε εντελώς ρόμπα, κιόλας!). Μπορεί, δηλαδή, αύριο να χαριεντιζόμαστε με δαύτους  και να μη γνωριζουμε τλι σόι  μούτρα είναι. Αν πιάνανε κανένα πρεζόνι, όμως,  να έχει πάνω του κανένα γραμμάριο σκόνη, φόρα παρτίδα  το όνομά και η κατηγορία για εμπορία.

Και κάτι άλλο  ακόμα. Δικάστηκαν, τιμωρήθηκαν και…αφέθηκαν ελεύθεροι. Τότε γιατί να μην το κάνουν κι άλλοι; Η ατιμωρησία σπάει κόκλα στην Ελλάδα. Μόνο οι τηλεοπτικοί αστέρες, αν είναι έστω και ελαφρώς παραβατικοί, καταδικάζονται σε σκληρές και μη εξαγοράσιμες ποινές.  Αρτέμης Σιώρρας για παράδειγμα.

Ελλάς της φαιδρότητας, της διαπλοκής, της μαφιόζικης και τηλεοπτικής θεσμικής νοοτροπίας.

5.Καβάλα: Στόχος βανδάλων έγινε το μνημείο των 1.484 Καβαλιωτών Εβραίων
Φωτογραφία: Kavala Portal

Και γιατί δεν τους συλλαμβάνει η αστυνομία ,για να οδηγηθούν στο εδώλιο και να εισπράξουν γερή καμπάνα; Ξέρουν ποιοί είναι. Πόσους δα Ναζί μπορεί να έχει η Καβάλα; Εκτός αν  και στην όμορφη μακεδονική πόλη ναζιστοκρατείται η αστυνομία, όπως δυστυχώς συμβαίνει στο “σώμα” σε μεγάλα ποσοστά. Οπότε,αντιλαμβανόμαστε αρκούντως την…ανοχή και την κατανόηση στους ομοϊδεάτες.

 

6. ΜΟΥΣΙΚΑ “ΤΕΑΡΑΤΑ”.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, είναι ένας από τους μεγαλύτερους (ίσως ο μεγαλύτερος) σύγχρονους ΄Ελληνες συνθέτες. Η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία επίσης  από τις καλύτερες και  πιο αισθαντικές τραγουδίστριες στις μέρες μας. Και οι τρεις τους κράτησαν-ούν  επάξια στους ώμους τους  και τη δημοτική και τη λαϊκή μας παράδοση.